Guest sstane 21. november 2005 Prijavi Deli 21. november 2005 Kej posebno hvalevrednega pa tut ne.Ne govori, vsaka naravna sol je boljša od jedilne jodirane, se pa seveda razlikujejo med sabo, predvsem po vsebnosti joda, kar je lahko pri kamenih, ki ga nekatere nimajo nič, predstavljalo v preteklosti problem, danes pa še tega skoraj ni, ker jod tiščijo že v otroško hrano.Ravno zato priporočam vsakomur, da naj po zaključeni biodieti prične uporabljati neko naravno sol, katero, pa mora seveda ugotoviti vsak sam, ker jaz te pravice nimam, da bi delal razlike med konkretnimi solmi konkretnih proizvajalcev.Lahko pa seveda uporablja Salesalute° tudi stalno, nimam nič proti, kot nimam nič proti niti proti tvoji izbiri.Vsak je sam svojega telesa gospodar. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
enja 21. november 2005 Prijavi Deli 21. november 2005 Ne govori, vsaka naravna sol je boljša od jedilne jodirane, se pa seveda razlikujejo med sabo, predvsem po vsebnosti joda, kar je lahko pri kamenih, ki ga nekatere nimajo nič, predstavljalo v preteklosti problem, danes pa še tega skoraj ni, ker jod tiščijo že v otroško hrano.Vsak je sam svojega telesa gospodar.Sstane, nisem kemik in ne biolog, pa vendar...jodiranje soli je res pomembno..posebno, če v vodi( v določenem kraju) ni dovolj joda.Obljubim, da se bom o tem pozanimala pri "znalcih"... Ker smo pa pri jajcih.....Večno mi je primanjkovalo Fe....mesa ne maram, jetra so mi že na pogled antipatična,kaj šele, da bi jih jedla)....Vem, da je absorbcija železa in zelenjave slabša od absorbcije iz živil živalskega porekla......vendar, krvna slika se je čudežno popravila,odkar pojem vsaj eno jajce na dan(pečeno, kuhano, itd... ) Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 21. november 2005 Prijavi Deli 21. november 2005 Sstane, nisem kemik in ne biolog, pa vendar...jodiranje soli je res pomembno..posebno, če v vodi( v določenem kraju) ni dovolj joda.Obljubim, da se bom o tem pozanimala pri "znalcih"...Zato pa pravim, da moraš znati izbirati tudi med naravnimi solmi, da ni joda premalo V moji ga je ravno prav Ker smo pa pri jajcih.....Večno mi je primanjkovalo Fe....mesa ne maram, jetra so mi že na pogled antipatična,kaj šele, da bi jih jedla)....Vem, da je absorbcija železa in zelenjave slabša od absorbcije iz živil živalskega porekla......vendar, krvna slika se je čudežno popravila,odkar pojem vsaj eno jajce na dan(pečeno, kuhano, itd... )Si te jajčke tudi soliš Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Todika 21. november 2005 Prijavi Deli 21. november 2005 ej sstanči odgovor na tvoje nagradno vprašanje: piško spohaš tko kt si reku, iz rumenjaka pa nardiš preliv za solato Citiraj KO OVDE NE POLUDI, TAJ NIJE NORMALAN.... Bora Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
enja 21. november 2005 Prijavi Deli 21. november 2005 Si te jajčke tudi soliš Katere jajčke ? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 21. november 2005 Prijavi Deli 21. november 2005 Katere jajčke ?No, tiste, ki jih daješ v usta ej sstanči odgovor na tvoje nagradno vprašanje: piško spohaš tko kt si reku, iz rumenjaka pa nardiš preliv za solato Lahko, povej še dve taki kombinaciji, pa te obišče poštar Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Todika 21. november 2005 Prijavi Deli 21. november 2005 Lahko, povej še dve taki kombinaciji, pa te obišče poštar eno si mi še tak od pričevanj dovžn eno lohk pa kr tk daš zravn k sm fajn djekle lohk si pa daš rumenjak na čupo, lohk si kak napitek nardiš z njega.....svašta Citiraj KO OVDE NE POLUDI, TAJ NIJE NORMALAN.... Bora Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 21. november 2005 Prijavi Deli 21. november 2005 eno si mi še tak od pričevanj dovžn eno lohk pa kr tk daš zravn k sm fajn djekle lohk si pa daš rumenjak na čupo, lohk si kak napitek nardiš z njega.....svašta Dobro, ko se glih koline bližajo, da si boš lahko savinjski želodec naredila, kot se spodobi Pošlji mi naslov na moj email, da ne pošljem paketa kakšni drugi Savinjčanki Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Todika 21. november 2005 Prijavi Deli 21. november 2005 Dobro, ko se glih koline bližajo, da si boš lahko savinjski želodec naredila, kot se spodobi Pošlji mi naslov na moj email, da ne pošljem paketa kakšni drugi Savinjčanki tavžnttristodvanajstkrat sm ti ga ž poslala a nimaš kake une črne beležke da b si take stvari not pocahnu Citiraj KO OVDE NE POLUDI, TAJ NIJE NORMALAN.... Bora Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 21. november 2005 Prijavi Deli 21. november 2005 tavžnttristodvanajstkrat sm ti ga ž poslala a nimaš kake une črne beležke da b si take stvari not pocahnu Virus mi je pred kratkim znova požrl računalnik, pa četudi ga ne bi, a misliš, da samo en naslov pride na dan Je taka gužva v štacuni, da se že skoraj ne znajdem več Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Todika 22. november 2005 Prijavi Deli 22. november 2005 Virus mi je pred kratkim znova požrl računalnik, pa četudi ga ne bi, a misliš, da samo en naslov pride na dan Je taka gužva v štacuni, da se že skoraj ne znajdem več eh mojga bi lohk ž na pamet vedu kak ego a nje Citiraj KO OVDE NE POLUDI, TAJ NIJE NORMALAN.... Bora Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 22. november 2005 Prijavi Deli 22. november 2005 eh mojga bi lohk ž na pamet vedu kak ego a nje Jutri bo poštar pozvonil samo enkrat Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Todika 23. november 2005 Prijavi Deli 23. november 2005 Jutri bo poštar pozvonil samo enkrat Citiraj KO OVDE NE POLUDI, TAJ NIJE NORMALAN.... Bora Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Todika 23. november 2005 Prijavi Deli 23. november 2005 uf poštar je res sam enkrat pozvonu, še dobr da je bla tašča doma sstane Citiraj KO OVDE NE POLUDI, TAJ NIJE NORMALAN.... Bora Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 23. november 2005 Prijavi Deli 23. november 2005 Zanimivo! Da, tudi jaz sem poslusal, da clovek reagira na vse vrste hrane, ki je kuhana kot na tujek in ustvarja bele krvna telesca kot obrambo... le pri sadju telo NE reagira kot na tujek! ---------Vsako jajce živali, tudi kurje, je identično semenu pri rastlinah, s tem, da je položaj biokode prostorsko obraten.Pri semenu je C vitamin obrnjen navzven, nahaja se v olupu, sol pa v jedru, pri jajcu je položaj obraten, C vitamin je v rumenjaku, sol pa v beljaku.Če uživamo eno ali drugo živilo v surovem stanju, torej pod 65°C, poteka presnova normalno, sicer pa ne, ker se informacija biokode spremeni in to tako, da nastane natrijev askorbat, ki je konzervans, torej preprečuje presnovo vsem organizmom, tako bakterijam, kot tudi človeškemu.Metoda presnojedstva temelji na tem dejstvu.Kako postopati pri pripravi termično obdelane hrane, da se tej nevšečnosti izognemo? Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 23. november 2005 Prijavi Deli 23. november 2005 fajn! pa se to:jajca imajo od vse prehrane (razen kolostruma in materinega mleka) najboljso razmerje aminokislin, ki se izkoristijo po Anabolni poti (glej sliko spodaj). Torej (samo celo jajce, torej rumenjak + beljak), se izkoristi cca. 45% po Anabolni poti, ki gradi celice, ipd...Se vedno ostane 55% jajca, ki se razgradi po Katabolni poti (kalorije, odpadki, dusik, ipd...).Meso ima najvec cca. 35% ali manj; mlecni izdelki, sojini izdelki najvec 18%; orescki tudi nekja takega.Torej to pomeni, da se kljub temu, da je zivilo recimo sestavljeno iz 50% beljakovin , se ne pomeni, da jih bomo izkoristili za gradnjo telesa oz. celic in jih nahranili!! Cetudi uzijemo vecjo kolicino jajc ali mesa, se bomo se vedno soocali z veliko mero odpadnih snovi, ki so telesu skodljive, toksicne, ki telo zakisajo - mu znizujejo pH, ipd... slika vir: cokolada.net - MAP - Master Amino Acids Pattern (ProShape) http://cokolada.net/images/mainpages/map_pics/map-predstavitev2.gif --------encimi, tako kot ostale beljakovine, koagulirajo že pri 42 stopinjah, zato pa človek te temperatute telesa, oziroma njegove sredice ne preživi,so pa v rumenjaku tudi ostale hranilne snovi,ki jih človek potrebuje, esencialne aminokisline, ki jih človek sam ne mora sintetizirat in jih lahko dobi le s hrano.....če pa kog amoti K-askorbat, pol pa ne vem kaj naj je, ker 98 procentov hrane ne more biti konservirane brez konservansov, ker bi se pokvarila, še preden bi prišla na police, razen vakumsko pakirane, ali pa konserve......lahko j ekonservans naraven, kot je vitamin c=askorbinska kislina, ki je antioksidant, pa beta karote iz korenja tudi........v kitajski kuhinji uporablajajo toliko glutamata in drugega sranja kot ojačevalcev okusa, da če bi ljudje to vedl in se šli neko zdravo prehrano, ne bi nikol šli tja jest.....vem iz druge roke, ker je en znanec tam kuhal in povedal, da imajo tega sranja, ojačevalce za boljši okus cele vreče......... Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Todika 23. november 2005 Prijavi Deli 23. november 2005 ej sstane zdej ti bom res že mogla za pir dat samo reci dušo Citiraj KO OVDE NE POLUDI, TAJ NIJE NORMALAN.... Bora Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 23. november 2005 Prijavi Deli 23. november 2005 Le zakaj!! Jasno! Isti problem sem imel tudi jaz. POMNAJKANJE BELJAKOVIN---------. ce je blejakovin premalo, ne moremo absorbirati zeleza! ker si zacela uzivati jajca, ki imajo izkoristek po anabolni poti cca. 45%, pomeni, da si zauzila vsaj malo blejakovin, in tako si dala zelezu moznost, da se absorbira v celice! to je to! potrejujes teorijo! Sstane, nisem kemik in ne biolog, pa vendar...jodiranje soli je res pomembno..posebno, če v vodi( v določenem kraju) ni dovolj joda.Obljubim, da se bom o tem pozanimala pri "znalcih"... Ker smo pa pri jajcih.....Večno mi je primanjkovalo Fe....mesa ne maram, jetra so mi že na pogled antipatična,kaj šele, da bi jih jedla)....Vem, da je absorbcija železa in zelenjave slabša od absorbcije iz živil živalskega porekla......vendar, krvna slika se je čudežno popravila,odkar pojem vsaj eno jajce na dan(pečeno, kuhano, itd... ) Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 23. november 2005 Prijavi Deli 23. november 2005 Zanimivo! Da, tudi jaz sem poslusal, da clovek reagira na vse vrste hrane, ki je kuhana kot na tujek in ustvarja bele krvna telesca kot obrambo... le pri sadju telo NE reagira kot na tujek! ---------Se motiš, reagira najmanj, ker je v sadju najmanj soli. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 23. november 2005 Prijavi Deli 23. november 2005 zato pa bilderi požrejo 20 jajc dnevno... Pravi dihurji pijejo jajca surova Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 23. november 2005 Prijavi Deli 23. november 2005 ja, ker jimm drugač količinsko ne znese bljekŠpricajo vse, kar jim med veje ne uide Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 23. november 2005 Prijavi Deli 23. november 2005 mislim da ni point le v soli; temvec je verjetno point tudi v kuhanju in encimih; seveda pa tudi sol, in vse drugo!- gre za cloveku NARAVNO, primarno prehrano in obratno!clovek se v vsej svoji evoluciji se sedaj po toliko tisocletjih NI prilagodil kuhani hrani! pa ceprav (kakor pravis), gre za sol, kakor po moje gre tudi za vse drugo...!? Kuhana hrana spremeni molekulsko strukturo kajne? Bobnar - DA! sej zato skoraj vsak sportnih, ki se ukvarja s sportom profesionalno ali amatersko v vecji meri, uporablja dodatke prehrani!Jajca so opcija; toda so hkrati potrata drugih energij v telesu (recimo elektornov in antioksidantov); hkrati pa si lahko predstavljamo koliko dusicnih odpadkov dobimo v telo, ce recimo uzijemo 5 jajc ! kako se ljudje pocutijo po velikonocnih praznikih, ko uzivajo sunko, jajca, potice ipd... ! vecina slabse ali vsaj bolj utrujeno! Ze veckrat sem tudi poudaril: vecina hrane ki jo uzivamo je mrtva. bolj kot je mrtva, vec energije, prostih elektornov moramo iz telesa investirati, da to hrano najprej ozivimo in sele nato iz nje dobimo energijo, vitamine, minerale ipd...vec o tem v: knjizica FHES Delež anabolno presnovljenih aminokislin merimo z odstotkom NNU (Net Nitrogen Utilization - neto izkoristek dušika). Dušik je bistvena sestavina beljakovin, zato njihov izkoristek lahko merimo po izkoristku dušika v njih. Večina prehrambenih virov beljakovin ima NNU le 30-38 %. Najvišji NNU med beljakovinskimi živili imajo kokošja jajca, in sicer 48 %. To pomeni, da bo 48 % vseh aminokislin, pridobljenih iz kokošjega jajca, gradilo nove celice, 52 % pa se bo razkrojilo; pri tem se bodo sproščali energija in dušični odpadki. Kazein (v mleku), žito in soja zagotavljajo le 17 % NNU. Prav pri jajcih je morda najbolj vidno, kako pomembno je, da pojemo hrano tako, kot je proizvedena v naravi. Če ločimo rumenjak od beljaka, ima rumenjak le 18 % NNU, beljak pa le 17 % NNU, skupaj pa imata, kot rečeno, kar 48 % NNU. del teksta napisal dr. Iztok Ostan slika:http://cokolada.net/images/mainpages/map_pics/map-predstavitev1.gifvec o ProShape oziroma MAP na: Nase izkusnje ob uporabi MAP-----Se motiš, reagira najmanj, ker je v sadju najmanj soli. Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 24. november 2005 Prijavi Deli 24. november 2005 Free, človek je postal človek šele takrat, ko je začel uživati kuhanom hrano, ti in tebi podobni pa ugotavljate, da se še ni prilagodil Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 24. november 2005 Prijavi Deli 24. november 2005 v moji filozofiji sigurno ne! tebi pa prepuscam polno svobodo v tvoji. Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 24. november 2005 Prijavi Deli 24. november 2005 v moji filozofiji sigurno ne! tebi pa prepuscam polno svobodo v tvoji.No, prehod pračloveka v človeka zame sploh ni filozofsko vprašanje, ampak čisto materialno pogojeno, ne branim pa seveda nikomur, da o tem filozofira.Toda, tvoja trditev o neprilagojenosti ni niti najmanj filozofska, zato sem ti tudi ugovarjal na svoj način Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.