BINGA-BONGA 21. november 2005 Prijavi Deli 21. november 2005 イレーナ Začela bom kar tako! Kdor hoče, da mu napišem njegovo ime je dobrodošel! Lahko mi zasebno pisete, ime napisano samo po japonsko pa bom objavila tukaj! Neki Japonec mi je rekel, da vse pravilno pišem, ker sem mu dala za preveriti! Učitelj kitajščine pa me je pohvalil, da še ni videl Evropejca tako lepo pisati po kitajsko! Jasno, da sem znake našla, in da jih ne rišem tukaj sama. Toda če bi bilo potrebno, se z mojim znanjem japonščine ne bi izgubila v prevelikem Tokiju! Kaj pa to zgoraj in spodaj pomeni? Kaj pa vse skrivnosti okoli Japonske? Ali kdo kaj ve? ティム マールサ ミーティア Glede pisave pa tole: 1. Hiragana - ta je za pisanje SAMO besed japonskega izvora (glej spodnji pozdrav)2. Katakana - pisanje tujk (glej zgornja 4 imena)3. Ideogrami KANJI Če hočes pisati v smislu neke vrste zlogovne abecede, vedi da ima njihova "abeceda" 214 ZNAKOV. Začne pa se takole: A I U E O, KA KI KU KE KO itd do 214! Zanimivo, ne! さようなら Citiraj ŠPORT, VESELJE, DOBRA VOLJA * http://BINGA-BONGA.forumfree.net * ZDRAVJE, POŠTENJE, SVOBODA Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 21. november 2005 Prijavi Deli 21. november 2005 Štiri in tri pokončno stoječe pravokotnike? Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
svizec 21. november 2005 Prijavi Deli 21. november 2005 ok, napiš svizec Citiraj Nejc Blog | Facebook statusi Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
svizec 21. november 2005 Prijavi Deli 21. november 2005 ok, svizec milka Citiraj Nejc Blog | Facebook statusi Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 21. november 2005 Prijavi Deli 21. november 2005 Ja, ampak kwa pumen, ne! Sta 2 imena, ce lohk izdam to skriunost, ne! Npr. Tole je MARSA マールサ - No, zdej pa ugibi naprej! NI IME! Sm rekla, IMENA + PRIIMKE![/b] ....to so kitajske črke? No, simboli......hm......Mick nima pojma. Ime in priimek? No.....Zoran Jankovič .....no? Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
BINGA-BONGA 21. november 2005 Avtor Prijavi Deli 21. november 2005 Ko smo pa že pri Japoncih, bi pa rada povedala, da je bil in je še Takashi Tokuhisa prvi Japonec v Sloveniji, pribl. 35 let in zato mu poklanjam tole pozornost! http://www.takashidojo.si/images/index/index.jpg Citiraj ŠPORT, VESELJE, DOBRA VOLJA * http://BINGA-BONGA.forumfree.net * ZDRAVJE, POŠTENJE, SVOBODA Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
svizec 21. november 2005 Prijavi Deli 21. november 2005 jaja, kitajski font si dol potegn Citiraj Nejc Blog | Facebook statusi Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 21. november 2005 Prijavi Deli 21. november 2005 PRECITI NASLOU! Zdejle grem sam mal vn, ves, ni tko enostavn na kompjutr pisat u drugi pisavi, na roke bi ze zdauni mela! "#$%&//()=>*#%# Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
svizec 21. november 2005 Prijavi Deli 21. november 2005 a si ti neandrtalec? Citiraj Nejc Blog | Facebook statusi Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 21. november 2005 Prijavi Deli 21. november 2005 mhm.....pa glih z gorjačo enga svizca lovim...... Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
svizec 21. november 2005 Prijavi Deli 21. november 2005 ej, pust mi sorodnike... Citiraj Nejc Blog | Facebook statusi Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 21. november 2005 Prijavi Deli 21. november 2005 ej, pust mi sorodnike... Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 21. november 2005 Prijavi Deli 21. november 2005 Mick nem pogrešau, ostale bejbe pa mene pa kar pust živet v miru in slogi Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
BINGA-BONGA 21. november 2005 Avtor Prijavi Deli 21. november 2005 ゾーラン ヤーンコビチ Evo MICK ime + priimek! Ce pa hoces napisati to pokoncno, pa moras tiste dve vodoravne crti -, ki sta v imenu in priimku, napisati pokoncno: I Svizec + Mick Prosim, ce se lahko malo drzita teme, in da nehata zafrkavat. Pojdita v Gremo nabijat poste! Prosim, ce lahko vajine komentarje-prerekanja zbriseta! Hvala Citiraj ŠPORT, VESELJE, DOBRA VOLJA * http://BINGA-BONGA.forumfree.net * ZDRAVJE, POŠTENJE, SVOBODA Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 21. november 2005 Prijavi Deli 21. november 2005 ...če pa nič ne štekam, no. Bom tih, brisau pa nem, bom pa tih od zdej naprej, dil? Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
BINGA-BONGA 21. november 2005 Avtor Prijavi Deli 21. november 2005 Bravo MICK, ker si tako odlocen! Kaj ni jasno, prvo sem napisala ime potem pa priimek. Toda pazi, pri Japoncih moras NAJPREJ NAPISATI PRIIMEK, potem sele ime! ゾIラン evo, tako pa je navpicno (sem vzela kar crko i, da ne iscem), potem pa priimek tudi tako napisi, ne! Zivjo! Pa prosim, ne jih debeliti, kajti ce ne znas pravilno, potem bo kaj narobe. Najmanjsa crtica spremeni pomen!!! Prvi znak ima zgoraj dve stisnjeni majhni posevni crtici, pa se eno veliko, se slabo vidi! Da ne bos kaksno piko naredil!.... noc ....さようなら = NASVIDENJE Citiraj ŠPORT, VESELJE, DOBRA VOLJA * http://BINGA-BONGA.forumfree.net * ZDRAVJE, POŠTENJE, SVOBODA Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
BINGA-BONGA 21. november 2005 Avtor Prijavi Deli 21. november 2005 Evo MISKO スビーゼツ priimek ミールカ ime ... pridn.... Pucak du 24-ih, pa boma zvedla za tvojo situacijo! KOMI cakam, d ti kej lepga puvem,ne! Citiraj ŠPORT, VESELJE, DOBRA VOLJA * http://BINGA-BONGA.forumfree.net * ZDRAVJE, POŠTENJE, SVOBODA Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alef 21. november 2005 Prijavi Deli 21. november 2005 Daj napiši binga-Bonga v japonski pisavi Citiraj Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.Lord Alfred Tennyson - Ulysses Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
BINGA-BONGA 21. november 2005 Avtor Prijavi Deli 21. november 2005 Daj napiši binga-Bonga v japonski pisavi Ne, to pa ne, ker zafrkancij ne pisem! Ce cs, mi posl ime privat, pa ti bom klele napisala pol, ne! Pridn, ne nagajat Bingi-Bogni, ce ne Binga-Bonga huda, zacela use pu japonsk pisat, pol pa naute nc vedl! Citiraj ŠPORT, VESELJE, DOBRA VOLJA * http://BINGA-BONGA.forumfree.net * ZDRAVJE, POŠTENJE, SVOBODA Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
BINGA-BONGA 21. november 2005 Avtor Prijavi Deli 21. november 2005 No, tole pa jaz tukaj v TS pišem za eno tržaško revijo. Imam svojo rubriko, no sem jo imela, se mi ne ljubi več! Jasno, da pišem na roko japonska imena. Pa tudi druge stvari objavljam: Tečaj srbo-hrvaško-slovenskega jezika, intervjuje z umetniki, politiki .... itd..... več si boste lahko prečitali v mojem blogu, ki pa še ni končan! Citiraj ŠPORT, VESELJE, DOBRA VOLJA * http://BINGA-BONGA.forumfree.net * ZDRAVJE, POŠTENJE, SVOBODA Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 21. november 2005 Prijavi Deli 21. november 2005 Oooo, to pa kul ...........joj, pismo, sm oblubu, da bom tih. Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
santos 21. november 2005 Prijavi Deli 21. november 2005 Citiraj Bojevnik ima čas le za brezhibnost; vse drugo namreč izčrpava njegovo moč - brezhibnost pa jo povečuje. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
seal 22. november 2005 Prijavi Deli 22. november 2005 BINGABINGA no dej napiš moj ime DENIS Citiraj honor and respect Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alef 22. november 2005 Prijavi Deli 22. november 2005 Ne, to pa ne, ker zafrkancij ne pisem! Ce cs, mi posl ime privat, pa ti bom klele napisala pol, ne! Pridn, ne nagajat Bingi-Bogni, ce ne Binga-Bonga huda, zacela use pu japonsk pisat, pol pa naute nc vedl! Sej te je že tako težko zastopit... Evo ti pa nek znaju svi: JANEZ VIDMAR Citiraj Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.Lord Alfred Tennyson - Ulysses Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
BINGA-BONGA 22. november 2005 Avtor Prijavi Deli 22. november 2005 ALEFcek Lahkoi bi mi privat pisal ime, ne, tukaj pa bi ti odgovorila, ne da bi kaj izdala, ne! Tezko pa je z imeni, ki vsebujejo: V, L, to postane B, R; zatorej ena Milka = Mirka, Vidmar = Bidmar, lahko bi tudi drugace napisala, pa moras vedeti, da Japonci nimajo dveh soglasnikov skupaj (no, redkost je) npr. brzica..., to bi postalo burdzidza. Aja, pa se to: a ne bi ti kaj o samurajih napisal, ce se ze semis tako sred Lublane! Aja, pa se to, pejt pugledat, pejt Sliko dneva, predzadnja stran! Sm ti najdla eno fajn punco, gli zate, je slikca! ヤーネズ ビードマル Citiraj ŠPORT, VESELJE, DOBRA VOLJA * http://BINGA-BONGA.forumfree.net * ZDRAVJE, POŠTENJE, SVOBODA Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.