Skoči na vsebino

Japonci; pisava, tradicija, samuraji, ninđe.....

BINGA-BONGA

Recommended Posts

• Komentarji 462
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

Heej...sem vidla šele danes opozorilo v vedeževalnici, da je nov kviz! x:)x

Včeraj sem bila slabe volje, ta teden ni ravno ok, v pondelk sem avto ruknla vzadej v en neumn količek :xx!: ...

Sedaj pa vidim da trenutno ni kviza, pridem kasnej! xDDx

Deli na socialnih omrežjih

Hvala Matjazz! Toda, z odpiranje tvojega linka, MORATE PAZITI, KER JE PRISEL GROZEN VIRUS TAKRAT! TAKO DA NE BOSTE OBDOLZILI TEGA FORUMA! Tukaj v dveh mesecih NISEM NITI ENEGA VIRUSA DOBILA, razen, ce kdaj kje odprem kaksen link!

Manjkajo pa st. od 11 - 100, 20, 30, 40, ki se tudi spremenijo!

ŠPORT, VESELJE, DOBRA VOLJA * http://BINGA-BONGA.forumfree.net * ZDRAVJE, POŠTENJE, SVOBODA

deset :+ ; štiri : kvadrat v njem pa levo in desno zgoraj tako kot kot npr.90 stopinj x;)x

Je prav? Ko bom imela tahiter internet bom nekje izbrskala ta program za japonsko pisavo xDDx

Da :flower: Coccinelle :flower: ali pa yondzuu, kajti 400 = jonhjaku; 70 = sicidzuu o nanadzuu, torej = 700 nanahkjaku. 4 postane jon in 7 - nana v nadaljnem stetju!

:flower: 875 ? KVIZ :flower: (z besedo! j oni v slovarju imajo za j angleski, v slovarju y = j, toda jaz pisem j = j in dz = srbski dz. Imam tudi c, z ,s, d, s stresicami in crticami, pa moram vsakic sproti to dodajat, pa mi vzame cas, samo ce kaj daljsega pisem, potem se toliko potrudim! Aja, steje se kot po nase!))

ŠPORT, VESELJE, DOBRA VOLJA * http://BINGA-BONGA.forumfree.net * ZDRAVJE, POŠTENJE, SVOBODA

Uciti se je treba malo po malo, na napakah pa se tudi dovolj naucis (pa upam, da ne po mojih, ce bi kaksen Japonec tole temo najdel xrolleyesx tako bi naredil, sem ziher). Glede izgovorjave pa ne vem nic, skoraj nic. Znam pisati + citati, no, bolj mi je vsec kot resevati kaksen rebus! Ko bom imela cas, bom bolje pogledala, kje je kaj. Logike pri celi stvari ni, ce si opazila vzorcek za kri in kroznik (prejsnje strani, mislim da stran 2). Fajn, zdaj pa se moram pripraviti, imam se dosti dela....zivjo, pridna in preglej vse nazaj, ce te zanima.

Vzorcke pa tako dol vzames, da jih prilepis. To pa gre takole:

Oznaci s plavo tisto, kar hoces. Potem pritisni, drzi (na levi spodaj tipko) Ctrl in istocasno pritisni tudi crko c. Potem pusti na miru, lahko zapres. Odpri en post ali pa tvojo posto ali pa kamor hoces, da bi to prepisala, nalepila. Tako lahko citiras tudi dolge tekste. Odpres torej prazno pismo, z desnim mausom pritisnes in se ti odpre kvadratek, kjer tudi pise PRILEPI. Evo, pritisnes in imas vse znake, kar hoces! Probaj! .... noc..... :U:

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...