Skoči na vsebino

Japonci; pisava, tradicija, samuraji, ninđe.....

BINGA-BONGA

Recommended Posts

• Komentarji 462
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

:flower: KVIZ :flower: ( isti znak, samo brez zgornje crtice) Ce uporabis malo fantazije, bo slo, ne! xg:Dx

Res, pojma nimam od kje ti tiste črke. Bom kar na blef, EMA?

Ja, teb grejo pa res sam gejse pu glau! Ta t nou kuiz pa ma res vezo z enim zenskim imenom, pa ni ime! xsmx

ŠPORT, VESELJE, DOBRA VOLJA * http://BINGA-BONGA.forumfree.net * ZDRAVJE, POŠTENJE, SVOBODA
Deli na socialnih omrežjih

Hm :inocent: kje naj pa sedaj najdemo tole?

Povej BB je to kanji?

A imaš ti poseben programček da lahko pišeš te pismenke? Če bi ga imela tud jaz bi blo na izi, bi samo vtipkala v japonski slovar x:Dx

[/b][/size] :eek: :eek: :eek: :eek: :eek: Rece pa se SARA! xsmx

Nimam besed - AMEN! :eek: :eek: :eek: :eek: :eek:

Ma ti japonci so res usekani, samo črtico umakneš pa iz krvi kar krožnik nastane :P Še David Coperfield jim ni kos x:)x

P.S.: Ja Kokica, ni vsak dan nedelja:) Me prav zanima kakšna nagrada te pa zdaj čaka. Ti boš morala Bongi šlogat:))

:flower: KOKI :flower: Zdej pa res vidm, da sta se s tvojim Japoncem sam ucila! xideax xg:Dx

:flower: AMBER :flower: Ves, znam 300 Kanji pisat! Ampak tukaj jih iz kitajscine jemljem, japonsko imam samo Katakano in Hiragano! xg:Dx

Aaaaaaaaaaaaah :flower: Bikec, Bikec :flower: gremo slogat! Ce ti je ta teden kaksna nova Gejsa usojena! xg:Dx

ŠPORT, VESELJE, DOBRA VOLJA * http://BINGA-BONGA.forumfree.net * ZDRAVJE, POŠTENJE, SVOBODA

Ja pa koga je zdej z tem kvizom no sej sem že povedal prevod in vir. Kviz je kviz. IN ali obstaja še kakšna druga razlaga za kviz ali sopomenka. Dej malo razlož da smo si na jasnem ne pa da tukaj v prazno baltimo.

Pa lahko bi tudi kakšen source navedla ne od kje jemlješ podatke če ne bom pa itak JAZ vse po netu poiskal in navedel.

Have a nice day

:flower: KVIZ :flower: (Je nekaj povezano s slikami spodaj!)

:flower: SAMURAI :flower: GEIŠA :flower: NINĐA :flower:

:flower: MATJAZzek :flower: Nikomur nicesar ne vsiljujem. Kdor rad resuje krizanke, rebuse itd. ga bo malo zanimalo. Ti kar isci po internetu, bo zate dobro. Vir informacij naj povem? Ne vem kako ti naj vso mojo znanost iz moje glave ven napisem in narisem. Tezka bo!

En torek mi je dal moj dr. Zhao Ning Jun en kitajski CD. Obljujbila sem mu, da ga bom do cetrtka prevedla. Se je tako smejal (isto, kot sem se jaz potem v cetrtek). Grem kupit kitajsko-italijanski zepni slovar. Ves, oni pa nimajo niti take abecede (Katakane in Hiragane) kot Japonci, ves je vse v vzorckih. Torej 16 pesmi za prevest. Slovar ima cca 2 mm velike ideograme. In sem zacela. 50.000 znakov sem pregledala, enega za drugim. Nekaj sem jih znala iz japonscine. 48 ur nisem spala. A ti ves, da sem med 50.000 znaki iskala ENEGA, DVA, najvec tri? A ti ves, da ena najmanjsa crtica spremeni besedo? Ko sem mu v cetrtek to prinesla prevedeno, je bil tako paf, da me je celi grupi Tai Chi Chuana hvalil rekoc, da se ni nikooli videl enega Evropejca, ki bi tako lepo pisal (on je tudi profesor kitajscine). Moram povedati, da do tistega dne nisem niti ene kitajske besede znala.

Evo Matjaz, naredi tako, kot sem jaz, pa bos sigurno nasel! Zivjo

BB odgovor na kviz

to je pismenka za človeka/osebo . xDDx :flower:

:flower: Bravo Ambercka :flower: Imas dozivljensko sloganje pa tudi Kokica in pa jasno tudi Bikec in Svizcek. Glede njega pa tole: Ce si lahko zgoraj precitas kaj sem odpisala Matjazu! (Nekaj ljubezenskega je, vec pa mi se ne da ukvarjati, kajti nisem se tako dalec, da bi prav vseh najbrz 100.000 vzorckov znala!) xrolleyesx Povej mi Ambercka, ali tudi ti studiras enostavne ideograme?

:flower: KVIZ :flower: Ce ste prej videli, kaksen vzorcek je za kri, potem za kroznik, lahko sklepate, da ne smete sklepat. xg:Dx Torej: to je en del cloveskega telesa! xg:Dx

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...