Skoči na vsebino

Nevarnosti kvazi duhovnosti in zdravilnih tehnik

Ikorosec

Recommended Posts

Štefan u rul :palec: :palec: :palec:
Ampak nekatera njegova ugibanja (rekel bi celo Upanja!) so mi srhljiva, kot na primer ta, da bodo križali človeka in računalnik v nekaj novega...
Računalnik ustvarja navidezno resničnost, človek resnično navideznost.
Deli na socialnih omrežjih

• Komentarji 210
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

Mislim, da smo od česa takšnega še udobno daleč. A nikoli se ne ve, kaj izrodijo možgani arogantnih povzpetnežev...
BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO.

Hvala za info!

Vsekakor bo zanimivo, čeprav sumim, da želijo alternativce malce stisniti. Saj veste, katera opcija je na oblasti...

BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO.

Praviš "Pri govoru o ljubezni pa največkrat trčiš v nakladanje o sprejemanju, odpuščanju ipd."

...

Recimo prvo vprašanje v 1.letniku pri fiziki na PeF Maribor je bilo izračunaj maso vesolja... Halo??

Ma mase vesolja ne moreš zračunat. Glede na to, koliko malo vesolja je raziskanega z vidika naše znanosti, da lahko samo dol padem od smeha. x:o)x

Sej še sploh ni plovila, ki bi potoval z nadsvetlobno hitrostjo ... ampak v space vržejo neko plovilo in čakajo da pride do cilja. Isto kot da če steklenico vržeš v morje in čakaš da pride na drk konc sveta. Nothing specail.

Tle se vid, kje je današnja znanost pri vsem skupaj.

Čeprav je v Življenje in tehnika nekak opisan kako naj bi se zračunala masa vesolja in ta naj bi znašala 10 na 80 kg. NIč več in nič manj. x?x

Sej še sploh ni plovila, ki bi potoval z nadsvetlobno hitrostjo ... ampak v space vržejo neko plovilo in čakajo da pride do cilja. Isto kot da če steklenico vržeš v morje in čakaš da pride na drk konc sveta. Nothing specail.

Tle se vid, kje je današnja znanost pri vsem skupaj.

x:Dx :palec:

Ja, znanosti še kar veliko manjka. Sedaj se je komaj malce približala temeljnim zakonitostim fizičnega vesolja. V zadnjih 10 - 15 letih je pogruntala, da je ves hec vesolja v enostavnosti. Teorija strun je zame teorija o enostavnosti. Saj je potrebno preglodati kar nekaj knjig o teoretični fiziki, da so ti jasni temelji. A ko enkrat prideš do same srži te teorije, se izkaže, da gre za silno enostavno shemo.

• 4 weeks later...

ja in?

takle info ponavad podamo PRED oddajo in ne PO, po njej imamo namrec morda kak vtisek al dva? :8):

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

zdaj, tocno zdaj je pa ponovitev! :ermm:

marsa kaj te stvari omenjate pred oddajo ne po... kaj pa med? x:Dx

sploh pa ni veze med alternativo pa kvazi duhovnostjo :wOOt:

ßoDi ło K@r §i... DrUgih J€ ił@k z€ Pr€v€c !!!

life is a strange thing... just when you think you learned how to use it... it's gone...

kaj se ti pa pol sploh da?????? x:Ix x:Dx

mene pa itk sam zanima, ce te stvari omenjate NA SPLOSNO tudi med? ko si napisala, da ne po ampak pred.

eh... kompliciram pozab x;)x

life is a strange thing... just when you think you learned how to use it... it's gone...

Trenja o zravilstvu:

Meni je bila oddaja v prvem delu zanič. Močna kregarija, nič novega slišano, Slak pa je prepogosto dajal besedo predvsem eni trgovki s hrano, ki naj bi bila zdrava, pa v trgovini prodaja tudi prijeme, ki naj bi bili zdravilni. Drugi povabljeni na strani zdravilcev so komaj prišli do kake besede. Velikonja mi je bil popolnoma mim. Primarija z onkološkega sem razumel, da so se ljudje dolžni zdraviti, in to le po metodah uradne medicine, vse drugo pa je neprimerno. Vmes pa jajca na jajca... Lahko da je bil drugi del boljši, a so besede ene muzikologinje vžgale tako dobro, da sem TV raje ugasnil in dal gor en CD s Teresinim glasom.

Po moje tisti, ki oddaje ni videl, ni nič zamusil.

Hm.Men je bla pa oddaja izredno zanimiva.Predusem zato ker sm pogruntal par "lažnivcev" in videl strah alternativcev.Prov očitno se je videlo da je nažalost medicina še zmer tista ki ji je kljub kemiji in obnašanju zdravnikov ki mislijo da so bogovi, še zmer bolj 100% kot alternativa.To verjetno botruje neurejeno stanje slednje in pa nepotrpožljivost "belih bogov" do alternative.

Šef sindikatov alternativcem je kr smrdel po strahu da ga medicina ne pokoplje.Gospa doktorca pa tut misli da je medicina vse na tem svetu, najstarejši med vsemi ki bi mogel biti najpametnejši pa je strelal take kozle kot 5 letn otrok..ma sej razumljivo čej dinozaver iz časa kjer je medicina bila vse, danes pa se ji majejo temelji....zanimiv tok enih različnih oseb je blo.

Se strinjam Piko.Najbolj je povedala dr.medicine in tudi muzikologinja ki uporablja obe metode.Edino njej bi zaupal od vseh tam "motenih" za moje pojme.

Še velik vode bo preteklo preden se jing in jang vskladita in "lažnivci" odpadejo

js pa nisem gledala, samo indigo po tvojih besedah sklepam, da ko si videl strah alternativcev...pa zakaj strah teh ljudi v oddaji??? kdor ima resnicno zdravilno moc, razpolagat z "bozjo energijo" ga nima bit kej strah! kot prvo je pa neb smel trzit pa prodajat za denar in niti se neb taksna oseba izpostavljala! nasa medicina je pa tud zaplankala sploh ne dopusca moznosti nicemur drugemu kot kemiji... pa te zdravjo nevem odvisnosti od alkohola in te nafilajo z tabletami. kaj ni to pol tud odvisnost? bzzzz

js pa nisem gledala, samo indigo po tvojih besedah sklepam, da ko si videl strah alternativcev...pa zakaj strah teh ljudi v oddaji???

Medicina ma monopol v državi in dela kar "hoče".Lahko še zmerej dela z alternativo kar hoče oziroma ji pusti delovanje pod kontrolo.Seveda je spet razumljivo ker je tolk "lažnivcev" vmes.Žal smo Slovenci še na splošno zaplankani in raj verjamemo medicini ko alternativi, čeprav je anketa pokazala kontra...sam jest dvomim o tem

Morali bi sprejet alternativo kot sebi enako in narediti red.Na kitajskem maš v isti stavbi ordinacije z "zahodno" medicino in alternativo

kdor ima resnicno zdravilno moc, razpolagat z "bozjo energijo" ga nima bit kej strah! kot prvo je pa neb smel trzit pa prodajat za denar in niti se neb taksna oseba izpostavljala!

Natanko tako.Verjem da da pravih zdravilcev nikoli ne boš videla v taki oddaji.

nasa medicina je pa tud zaplankala sploh ne dopusca moznosti nicemur drugemu kot kemiji... pa te zdravjo nevem odvisnosti od alkohola in te nafilajo z tabletami. kaj ni to pol tud odvisnost? bzzzz

Itak.Sploh pa zato ker ima že toliko časa moč.Sam za strah izgube moči gre oziroma strah pred kaosem, ker medicina je zmerej veljala za "čisto" pravo institucijo.Na žalost medicine se bo to zgodilo vendar kača najbolj pika ko so ji šteti dnevi x;)x

Meni se zdi, da je bila že sama oddaja vodena v tej smeri, da se vso to alternativno ali pa komplementarno medicino prikaže v čim slabši luči. Na tistih sedežih bi lahko sedeli tudi drugi ljudje, ki bi dali tej veji medicine pri nas gledalcu veliko bolj pozitiven ton.!

Prav tako je veliko ljudi tudi z najhujšimi simptomi tudi RAK itd, ki jim je dokazano pomagala ali pa jih popolnoma ozdravila naravna medicina !

Tako, da se mi zdi sam koncept in zasnova oddaje nepravilen !!

V TEMI ZEMLJE EDEN ŽAREK SVETI, NE ZAZNA GA VEČ ZAVEST, LE DUHA GLOBOKI SPLETI.

Michael newton

oduim.p.'s Blog

Meni se zdi, da je bila že sama oddaja vodena v tej smeri, da se vso to alternativno ali pa komplementarno medicino prikaže v čim slabši luči. Na tistih sedežih bi lahko sedeli tudi drugi ljudje, ki bi dali tej veji medicine pri nas gledalcu veliko bolj pozitiven ton.!

Prav tako je veliko ljudi tudi z najhujšimi simptomi tudi RAK itd, ki jim je dokazano pomagala ali pa jih popolnoma ozdravila naravna medicina !

Tako, da se mi zdi sam koncept in zasnova oddaje nepravilen !!

Žal nima Slovenija svoje Latinice.Novinarji so se prov norca delal iz alternative.Sicer mi je blo par alternativcev res smešnih; rečmo una k je bla tajnica zej pa dela z angeli; ampak vseen ni prov tak način in držanje z medicino.To naj bi bila nepristranska oddaja.

Ja Latincia na Htv je sam ena....nažalost...

Temeljni problem odnosa alternativa vs. uradna medicina je POPOLNI KAOS na področju alternative IN zakonodaje. Dokler so alternativci nekakšni obrtniki, za katere ne veljajo tako ostra merila, kot za "uradne" zdravnike, ne bo izboljšanja. Žal je recimo na 100 alternativcev mogoče 5, ki bi jim pogojno dovolil delati, a od teh 5 imata recimo 2 ustrezne sposobnosti nin ustrezna znanja za opravljanje tako odgovornega dela. Zdravniki morajo na drugi strani najprej po srednji šoli hoditi 6 let na precej težko fakulteto, zatem jih čaka stažiranje, pa dolgotrajna specializacija in še redno so se dolžni izobraževati, sicer izgubijo licenco. Razumem nekega dr. med., da nima posebne strpnosti do nekoga, ki mu želi soliti pamet o medicini, pa mogoče nima niti srednje šole in prodaja neke zvarke od bog ve kod in naklada o bog ve čem.

Za resno obravnavo alternative je potrebno storiti sledeče:

1. Zakonodajno rešiti odnos alternative in madicine in status alternative

2. Zakonsko določiti nekakšno zbornico, podobno zdravniški in ji naložiti iste naloge (standardizacija pridobljenih kval,ifikacij ipd.)

3. Od alternativcev zahtevati zdravniško licenco, dočim naj bo alternativna medicina dodatna specializacija

4. Odstraniti prepoved, da se zdravnik ne sme poklicno ukvarjati z alternativo

5. Prepovedati dejavnost vsem, ki nimajo ustrezne izobrazbe.

Tudi alternativec mora poznati človeško telo in njegovo delovanje. Samo s hokus-pokus blebetanjem o tem ali onem se nič ne pozdravi.

Na ta način bi hitro odpadlo tistih 95 "alternativcev", ki bolj ali manj prodajajo blažev žegen. Takšne oddaje na TV v takšni obliki nič ne rešijo. Naj dam svoj primer: Na sejmu alternative v Celju sem kupil super-truper zdravilni jogurtov šampon. Sicer nisem verjel nakladanju prodajalke, ker sem upal, da gre res za jogurtov šampon. Kaj sem dobil? Nek kokosov zvarek! Torej sem bil ogoljufan! Kako naj še verjamem prodajalcem raznih bio-zvarkov? Lahko koga zato z nečem nekam obesim? Ne morem, ker s tem nič ne dosežem. Podobno izkušnjo je imela tudi moja mama in prijateljica. Torej smo trije na različnih koncih kupovali nekaj, kar smo mislili, da je vsaj naravno, pa smo bili brezvazelinsko nategnjeni za kar masten denar. :V: To pa boli... :onfire:

Vsakdo, ki se ukvarja z bolanim človekom, je dobrodošel. Ne verjamem, da lahko alternativci delajo kaj na silo. Jaz naprimer ne verjamem bioenergetikom, pa zato ne grem k njim, ampak si kupim mažo, ki je tudi alternativa, če je ni direktno predpisal zdravnik. xDDx
Zaboga !Kaj se res sanje uresničujejo ?

ko pred smrtjo ugotoviš, da ne umreš

x:Dx Jaz bi želel udobno in čisto smrt takrat, ko bo za to nastopil čas. Vsakdo mora umreti, ker je to normalni del izkušnje dejavnega sveta. Smo pač jebene igrače v jebenem peskovniku... Sprejmeš ali ne sprejmeš igro, del nje si. zatorej je bolje sprejeti igro in se toliko potruditi, da spoznaš ta pravila in mogoče postaneš celo soustvarjalec, ne zgolj robotiziran izvrševalec.

Takemu, ki je rekel To pa boli... , smo imeli navado reči: če te kaj boli, pejd pa h dohtarju!

Očitno je to primerno še danes! x:Dx x:o)x

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...