Skoči na vsebino

Mrežni marketing

alef

Recommended Posts

Časi so pač taki da dohodki težko ali pa sploh ne dohajajo stroškov, kaj šele želja...

Običajno je tako kot poje Smolar - Bog ne daj da mi crkne televizor... x:Dx

Ali pa kot je rekel Tof - ob koncu plače mi ostane preveč meseca...

Pa je treba poiskat kakšen dodaten zaslužek. In mrežni marketingi so ena od možnosti. Obljubljajo marsikaj, kaj pa v resnici nudijo... :eek: x?x x:Dx

Imamo jih malo morje. Nekateri res nekaj nudijo, pri nekaterih sploh ne moreš ugotoviti kaj naj bi delal dokler ne začneš, pri nekaterih je samo nategovanje.

Zanima me vaše mišljenje in izkušnje. Vse, izkušnje z raznimi proizvodi, izkušnje z delom če je bil kdo aktiven v kakšnem MM, izkušnje z ljudmi ki to delajo.

Z ženo sva bila v enem MM(mrežni marketing) osem let, vse do njene bolezni, potem sva prekinila. Ne zaradi MM, predvsem zaradi odnosa "sodelavcev" do naju, potem ko je ona zbolela, ko nisva bila več aktivna(beri: ni bilo točk in kvalifikacij).

Prosil bi samo da se ta tema ne spremeni v reklamiranje in rekrutiranje za kakšne MM. xsrcx

Če se to zgodi jo bom brisal ali pa, če sam nimam te pravice, prosil Marso naj jo zbriše.

Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,
vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.

Lord Alfred Tennyson - Ulysses

Deli na socialnih omrežjih

neverjetno, ucer ponoc sem razmisljal, da bi odprl tako temo! :vio: ko sem dobil eno internetno ponudbo v kateri so obljubljali cca. 15.000 dolarjev v 17 urah xcivx x;)x

pa sm si premislu, ker se mi ni dal, k sem bil ze ceu dan za pc.

x:Dx x:DxTud zaradi takih stvari sem odprl to temo... :xx!: :vragec:

Jaz BUTL sem pred časom kliknil na nekaj :vragec: :vragec: :vragec: pa mi še zdaj pride 50-60 mailov na dan... :wOOt: :zoro:

Bi blio pa dobro napisat kaj tudi o tistih ki operirajo po Sloveniji.

Šest ur dela na teden pa zaslužiš 300.000 SIT na mesec... :eek: x:Dx x:px (midva! x^x )

Ja sva jih, pa ne v šestih urah, jih je bilo bolj šestdest... xDDx

Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,

ne stekam? :inocent: kako to mislis 'midva'?

ce jih zasluzis v 60 urah, dobro zasluzis glede na slovensko povprecje ... oz. to pomeni, da zasluzis 300.000 v cca. 7,5 dneh!

torej ce bi vlozil se + 2x toliko dela (22,5 dni po 8 ur dela dnevno), bi mesecno zasluzil cca. 900.000. - torej dobra placa. me zanima ker MM ti nosi take denarce!??

----------

...Šest ur dela na teden pa zaslužiš 300.000 SIT na mesec... :eek: x:Dx x:px (midva! x^x )

Ja sva jih, pa ne v šestih urah, jih je bilo bolj šestdest... xDDx

ne stekam? :inocent: kako to mislis 'midva'?

ce jih zasluzis v 60 urah, dobro zasluzis glede na slovensko povprecje ... oz. to pomeni, da zasluzis 300.000 v cca. 7,5 dneh!

torej ce bi vlozil se 2x toliko dela, bi mesecno zasluzil cca. 900.000. - torej dobra placa. me zanima ker MM ti nosi take denarce!??

----------

Midva je bilo mišljeno midva z ženo.

Matematika ti gre dobro, očitno, sam mal slabo si razumel al pa sem jaz premal jasno napisal.

Mišljeno je bilo 300.000 na MESEC za pribl. šest ur dela na TEDEN, ali slabo uro na dan ali trideset ur na mesec.

To so, pravzaprav SMO(ker sem bil notri) obljubljali.

Dejansko pa je pomenilo za tak zaslužek delat DESET ur na dan.

Pridobivanje novih plus prodaja.

Pa podvoji te ure če jih lahko...

In na začetku ni bilo NIKJER omenjeno da je to BRUTO.

Glede mreznega marketinga...tudi tu je dosti clanov...samo nekaj bi pripomnil,

poudarjam, samo in zgolj moja osebna izkusnja s temi zadevami:

Jehove price so proti njim cisto nenadlezne.. :eek: x:Dx

x:Dx x:Dx x:Dx V primerjavi z nekaterimi MM sigurno... :vragec:

Vsekakor pa so bolj kulturne... x:Dx

res je, to je zgolj tvoja osebna izkusnja! x:Dx

se pa strinjam, da najdes v vseh branzah razlicne ljudi z razlicnimi pristopi xcivx in res je, da v nekaterih nekateri prevladajo x:Dx

kljub temu ni vse metati v 1 kos! ljudje so razlicni, pristopi so razlicni, mnenja so razlicna, prodaja je razlicna, produtki so razlicni; ali po celo taki MM, ki sploh nimajo produktov in prodajajo dejansko samo posel, idejo, luft po domace povedano; obenem so taki, ki prodajajo kvalitetne izdelke, so taki ki 0 ne prodajajo, temvec le sirijo informacijo... in dejansko nas celotni sistem deluje tudi po sistemu MM. Razlika je le v tem, da nekje placajo ljudi za informiranje, drugje pa jih ne. Veckrat zvisijo ljudje, ki so manj komunikativni, ki se manj povezujejo v manj 'pravicnih' sistemih. Res je veliko ralicic in sistemov poslovanj MM.

Recimo ta portal je brezplacen. Se vzdrzuje na podlagi donacij, brezplacnega dela, in drugo...

Ce bi recimo pripeljal osebo, ki bi postala clan portala in bi morala clanstvo obnavljati, bi imel portal od tega korist. torej za izmejavo oz. nakup udelezbe bi morala oseba placati. Jaz, ki bi osebo pripeljal, pa bi imel recimo dolocene ugodnosti oz. recimo brezplacno udelezbo x:Dx x;)x to je MM. Ker pac portal tako ne deluje, pac ni nek tipicni MM. Ker ne placujemo clanarine za udelezbo, tudi nismo nagrajeni ce pripeljemo nove clane ali ce pisemo svoje izkusanje, podajamo svoje znanje, ipd...

Bazira na prostovoljnosti. :vio:

Veckrat pa ljudje obsojajo MM ker sami niso dovolj aktivni. Spoznal sem taksen ljudi, ki misijo, da se bodo vpisali v nek MM, delali bodo pa drugi. x;)x Za vsak uspeh je potrebno delati! Res pa je, da nekateri sistemi MM omogocajo dosti vecje ugodnosti za vlozeno delo, kakor drugi in kakor morda neko tipicno 8 urno delo. Odvisno. Nekje se vlozi manj energije in so lahko rezultati veliki, nekje vec energije. Vedno pa je potrebno delati.

Zanimivo je tudi, kako ljudje vidijo in ne-sprejemajo nekih oseb, ki so recimo temu uspesne v MM, kot, da so zasluzili na racun drugih ljudi, ipd... x;)x

No, fajn, sem dobil idejo, da naredim anketo! xcivx

------

Glede mreznega marketinga...tudi tu je dosti clanov...samo nekaj bi pripomnil,

poudarjam, samo in zgolj moja osebna izkusnja s temi zadevami:

Jehove price so proti njim cisto nenadlezne.. :eek: x:Dx

Hm ja. x:Dx In ce bi ti to pocel uspesno recimo 1 leto, ali bi bili taksni rezultati, kot so jih navedli?

--------

Midva je bilo mišljeno midva z ženo.

Matematika ti gre dobro, očitno, sam mal slabo si razumel al pa sem jaz premal jasno napisal.

Mišljeno je bilo 300.000 na MESEC za pribl. šest ur dela na TEDEN, ali slabo uro na dan ali trideset ur na mesec.

To so, pravzaprav SMO(ker sem bil notri) obljubljali.

Dejansko pa je pomenilo za tak zaslužek delat DESET ur na dan.

Pridobivanje novih plus prodaja.

Pa podvoji te ure če jih lahko...

In na začetku ni bilo NIKJER omenjeno da je to BRUTO.

x:Dx x:Dx x:Dx V primerjavi z nekaterimi MM sigurno... :vragec:

Vsekakor pa so bolj kulturne... x:Dx

x:Dx :palec:

se dosti dosti bolj so! razlika je veckrat v tem, da pri drugih vecina ljudi sploh nima moznosti, ker ne pridejo niti zraven, ni niti teorije, ker nimajo kapitala, ker ni znanja, ker ni podpore, ipd... ! Pri nekaterih MM pa ima moznost vsakdo. Sam z 0 je 0.

V sluzbi je pac potrebno delati. Za osebo stoji delo in sef, ki ga preganjata. Pri MM pa smo veckrat povsem samostojni. Tako kot pri lastnem podjetju.

--------

xcivx aha ...me zanima keri biznis ni agresivn....

klošarstvo.press xrolleyesx

:o|o: pri vsakem biznisu uspejo najjači, najbolj prefrigani in najbolj iznajdljivi x:o)x

od dela ni še nihče obogatel xcivx

....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor

Ne gre za to, da je mrezni marketing agresiven, gre za to, da mesa pojme.

Biznis je biznis.In to naj tudi ostane.Z vso agresivnostjo.

Brez vmesavanja raznih nebuloz.

Nasega exkluzivnega izdelka ne morate kupiti v trgovinah, ampak samo pri nas.

Bravo, ce imam denar lahko kupil polkilski diamant v draguljarni 100m od moje hise, vase plastike pa ne.Prepricljivo.

Nas izdelek je cenejsi, ce ga kupite kot clan.

Ce hocete, da bo cenejsi zame, dajte 20% popust pa basta....

Z nakupom nasega izdelka pomagate tudi drugim, mi del tega denarja dajamo v dobrodelne namene.

Ko kupujem kupujem, ko doniram doniram.Ne mesam zadev.

.

.

.

Se to sem pozabil...mrezni marketingarji ne delajo vsega tega zaradi svojega zasluzka, zgolj zato, da pomagajo nam, kupcem xcivx

x:Dx znalac pika press....

Mercator pa ne ...če boste kupili tale izdelek bomo nakazali dva tolarja v center za slabovidne x:o)x

xcivx

xcivx sploh nea veš ki te vse okol prnesejo, pa nič hudega samo, da te mrežni marketing ne začopati x:o)x

te si pa pol car x:o)x

....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor

da! mislim pa, da so uspeli le tisti, ki so k tvoji navedbi vkljucili tudi delo.

seveda kaj komu pomeni uspeh, pa je drugo vprasanje! x:Dx

jaz sem se vedno tega mnenja:

kdaj vemo!?

Smo govorili, razisljali, brali, poslusali, ipd.... kar se ne pomeni, da tisto dejansko vemo! Vemo takrat, ko tisto tudi zivimo!

- no, to se mi zdi kr smiselno.

---------

:o|o: pri vsakem biznisu uspejo najjači, najbolj prefrigani in najbolj iznajdljivi x:o)x

od dela ni še nihče obogatel xcivx

MM je način, kako se na hiter in zanesljiv način znebit vseh prijateljev in obenem nakopat mnogo neprijateljev.

Po mojem skromnem prepričanju xrolleyesx

Že apriori ne maram MM-ovcev in ja, izbegavam/deletam take "prjatle"!

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Tudi v MM je lahko pristop manj ali bolj agresiven, kakor pri poslu. direktno ali nedirektno oglasevanje! no, to bi lahk kdo drug razlozu kle, k bolj obvlada ane x;)x

ja in dejstvo je, da jeveliko izdelkov v resnici cenejsih, ce se vclanis v podjetje. Sam a ni mal 'GLUPO'. Imamo trgovine TUS in Merkator. Veliko ljudi ki tam kupuje ima njihove kartice. In!! se ti sanja sedaj!!!!! Oni tebi 0 ne placajo, ker ti sosedi poves, da majo v trgovini TUS akcijo bozicne potice... docim, v kaksnem MM pa ti to placajo ali celo dobis potico zastojn x:Dx x;)x

In prav tako si se moral vclaniti, da si dobil njihovo TUS kartico. Sam, ce bom jaz rekel, da je MM, ah neeeeeee, po pa ne. x;)x In da, strinjam se s teboj! Puno je bulshita na trgu!! Niso vsi MM enako prijazni cloveku. Po mojih zadnjih izkusnjah (v sloveniji) sem ravno naletel na en MM, :o|o: bom raj tih zaenkrat.

Ce bi podjetej TUS reklo, da so oni MM, ne bi imeli vec nobenga kupca al kaj! x:Dx

Mislim pa, da je MM v katerem dobis za denar tudi nekaj v roke, torej produkt vsekakor bolj posten kakor tisti v katerem das denar, domov pa prineses 0. Kajti, ce biznis propade, vsaj ves, da si imel produkte doma, jih uporabljal, etc...

--------

Ne gre za to, da je mrezni marketing agresiven, gre za to, da mesa pojme.

Biznis je biznis.In to naj tudi ostane.Z vso agresivnostjo.

Brez vmesavanja raznih nebuloz.

Nasega exkluzivnega izdelka ne morate kupiti v trgovinah, ampak samo pri nas.

Bravo, ce imam denar lahko kupil polkilski diamant v draguljarni 100m od moje hise, vase plastike pa ne.Prepricljivo.

Nas izdelek je cenejsi, ce ga kupite kot clan.

Ce hocete, da bo cenejsi zame, dajte 20% popust pa basta....

Z nakupom nasega izdelka pomagate tudi drugim, mi del tega denarja dajamo v dobrodelne namene.

Ko kupujem kupujem, ko doniram doniram.Ne mesam zadev.

.

.

.

zanimivo stalisce :inocent: zgleda, da mas res 'slabe' izkusnje.

--------

MM je način, kako se na hiter in zanesljiv način znebit vseh prijateljev in obenem nakopat mnogo neprijateljev.

--------

zanimivo stalisce :inocent: zgleda, da mas res 'slabe' izkusnje.

--------

A mene sprašuješ? Izkušenj nimam bogvejakih, še tistih je blo za moj okus preveč :o|o: (nizek tolerančni prag x:Dx x:Dx )

Diplomirala iz marketinga, tk da "neki" vem o MM. Če komu paše, nek izvoli. Sm zgolj izrazila svoje mnenje in to ni pozitivno.

Drgač pa... vsake oči majo svojga malarja... in pa...kakor komu drago...

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

prou. se stirnjam, vsak ima svoje izkusnje.

Ce se ti lubi pa lahk napises, ce hoces, razliko med direktnim in nedirektnim oglasevanjem ter agresivnim in neagresivnim marketingom?

morda se tudi uvid v MM s tem malo spremeni. Ker, pac mnogi imajo veliko povedat o MM, pa nimajo niti osnovnega pojma o marektingu. sebe ne izkljucujem. imam le izkusnje o MM. za razumevanje celote, ap je pirmerno imeti izkusnje v vecih poslovnih strukturah.

x:Dx dej nehaj, ljubim neprijatelje ker se z njimi lohka mirne duše fajtam x:o)x

prijatelji majo pa zmer kej podmuklega od spod xcivx

xrolleyesx butasto do amena...ko so začel gradit BTC...je vrsta znalcev napovedovala bedno prihodnost x:o)x

ko je prišla prodaja po katalogih x:o)x još bednije...

zaj pa bizgeci kupujejo tam k zmešani xcivx

*

samo to vem, samo to znam...da je marketing zmeraj nateg za folk...

dajte jim to kar si želijo...

povejte jim kaj naj si želijo...

da se začne in konča pri tem ...bodite, lepi, mladi, fit, cenite se, :xx!:

bajdevejmamtuddiplomo z marketinga x:o)x

*

V poslu zmeraj uspe peščica in nikoli večina...pa je čist vse glih kje se zadeve lotiš x:o)x

samo to vem, samo to znam...da je marketing zmeraj nateg za folk...

da se začne in konča pri tem ...bodite (boste), lepi, mladi, fit, cenite se, :xx!:

V poslu zmeraj uspe peščica in nikoli večina...pa je čist vse glih kje se zadeve lotiš x:o)x

Ah, se čist strinjam. Dodala bi samo še

...in brez česa zagotovo ne morejo in je pravzaprav še velika sreča, da so sploh zdržali tako dolgo, tako da je skrajni cajt, da si zadevo omislijo tudi sami, če ne zaradi tega, ker imajo to takointako vsi ostali, pa vsaj zaradi tega, da bojo pol prvi (ali pa vsaj med prvimi). xrolleyesx

»Grem naprej.

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Midva z ženo sva bila v enem MM osem let. Uspešna? Lahko bi rekel da.

Mislim da lahko povem tud kateri je to bil. Ker nisva več člana to ne bo reklamiranje.

GNLD ali GOLDEN PRODUCTS.

Zakaj nisva več? Nekaj o tem sem že napisal.

Moje mišljenje o MM ki se je oblikovalo v teh osmih letih je da tu ne gre toliko za znanje in sposobnosti ampak predvsem za to ali je nekdo pripravljen tako in toliko delati kot je potrebno za uspeh v MM.

Diploma iz marketinga?

Brez diplome iz česarkoli vem da 0 vloženega dela in kapitala da rezultat 0.

Tu gre bolj za psihologijo, za komunikativnost, za sposobnost prepričevanja.

Če ima MM za katerega delaš res kaj kvalitetnega za ponudit - proizvod ali možnost zaslužka - je to malo lažje.

Delat za nekoga - pa v vsaki službi delaš za nekoga.

Ne bodo služil na meni(najbolj pogost komentar) - pa vsakič ko greš v trgovino, ko greš tankat, ko greš na pico ali v kino ali... nekdo "služi na tebi"

MM dejansko da vsakemu enake možnosti. Ne mislim tistih ki prodajajo meglo, mislim na tiste ki imajo kvaliteten proizvod in pa kolikor toliko dober sistem nagrajevanja.

Način za zgubit vse prijatelje - bedarija. Jaz zaradi dela v MM nisem zgubil nobenega, ker pač nobenemu nisem težil. Sem jih samo vprašal, enkrat, potem je pa ali začel delat, ali je kupil proizvod ali pa nič od tega. Odnosi so pa ostali takšni kot so bili prej.

Free je vprašal koliko je bilo zaslužka skozi celo leto - ni bilo neke konstante. Dosežena stopnja ali kvalifikacija ni pomenila nekega določenega zaslužka, niti na to ni vplivalo samo število vključenih novih članov. Plačani smo bili po produkciji, se pravi po količini prodaje. Tu nimam kaj pripomnit - kar se zaslužkov tiče je bilo vse jasno koliko in zakaj.

Motilo me je nekaj drugega. Ne da smo lagali ljudem, zavajali smo jih pa. Navedel sem primer - 300.000 sit na mesec če narediš toliko in toliko.

Za to boš rabil uro na dan.

Razložiš kako.

In človek je ves navdušen.

Samo...

"Pozabiš" omenit da je to BRUTO.

Da bo seveda imel tudi stroške - bencin ali nafta, telefon, mobitel...

Moralna plat vsega skupaj...

*

To sem pa spregledal...x:Dx

Se pa strinjam...100% :palec:

To je psihologija vseh MM in za to ne rbiš nobene diplome.

:palec: sam, v nekim MM je ta vecina dost vecja kot pri nekih drugih.

Hkrati pa imajo vsi enake moznosti.

Recept: ga ni, ker vse dela, odvisno pa je od osebe same, kaj bo z danim naredila, kot pri vseh stvareh v zivljenju.

---------

...V poslu zmeraj uspe peščica in nikoli večina...pa je čist vse glih kje se zadeve lotiš x:o)x

... vem da 0 vloženega dela in kapitala da rezultat 0.

Tu gre bolj za psihologijo, za komunikativnost, za sposobnost prepričevanja.....

xyesx xyesx

Način za zgubit vse prijatelje - bedarija. Jaz zaradi dela v MM nisem zgubil nobenega, ker pač nobenemu nisem težil. Sem jih samo vprašal, enkrat, potem je pa ali začel delat, ali je kupil proizvod ali pa nič od tega. Odnosi so pa ostali takšni kot so bili prej....

A sm lahk tvoja prjatlca :8): Zezam.

Lepo, da nisi težil vsakemu prjatlju, k je mel minuto časa zate :palec: Škoda, da ni več takih MM-ovcev, kot si bil ti. Večina je "jegulj", "ščuk" ipd.

GNLD: nikol kupila. Pol se pa vselim v eno stanovanjce, kjer so predhodniki pozabili en GNLD proizvod (nevem zakva že mislm da univerzalen :inocent: ), uglavn, jst sm ga ponucala za pomivanje tal. Se je obnesu. :palec: Tko, kt Pronto... x:Dx x:Dx :vragec: ..za parket pomivat - mam parket.

»Grem naprej.

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...