Andromeda 22. januar 2006 Prijavi Deli 22. januar 2006 jst ne vem zakaj cerkev ne dovoli svojim dušnim pasterjem da bi mel familije!!! konc koncov je sex čist fiziološka potreba tko kt hranjenje pa dihanje.... čeprav ni nujn da bi to pomagal-sej je dost tut župnikov za katere vsi vemo da majo ljubice, nekteri celo otroke.tko da tole s pedofili... uf težka bo Citiraj "The meeting of two people is like the meeting of two chemical substances. If anything happens, both are changed."- C. G. Jung Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Izraz 22. januar 2006 Prijavi Deli 22. januar 2006 Držim pesti, da bo pravica zmagala, karkšna že je. Samo kazni za pedofilijo se mi zdijo, pa odločno premile. Maximalno 8 let. To ni prav. Če že, bi moral, za vsakega otroka, ki ga je nekdo zlorabil, dobiti 8 let. Pomoje bi bilo najbolj primerno v tem sistemu, takšenem kot je, da bi šel najprej vsak od njih za vsaj 5 let v zaprti oddelek psihiatrije z vsemi pripadajočimo psihoterapijami oz. dokler ne ugotovijo, da je ozdravljen, potem pa še vsaj za 2x toliko v zapor. To so ljudje z velikimi psihičnimi motnjami. To niso navadni kriminalci. In večina pedofilov ne zlorabi samo enega otroka. In dvomim, da jih samo zapor kaj prida spremeni. Kar se pa rimsko-katoliške cerkve in celibata tiče, je pa to res zelo zoprno. Pravoslavna cerkev ima to lepo urejeno. Predpogoj za duhovnika je, da je poročen. Čeprav mislim, da ima to bolj malo veze z pedofilijo med cerkvenimi predstojniki. Dvomim, da bi ta ki zlorablja otroke župnišča, deloval drugače, če bi bil poročen. Citiraj Kako čemo? Lako čemo. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Todika 23. januar 2006 Prijavi Deli 23. januar 2006 no lih včeri smo pršli na tole debato, pa vsi so se zgražali pa to.....pa mi je blo dbest k je ena starejša ženska(čez 60 jih ma) rekla da kok je fajn tkole govort, sam ka pe če maš ti sina recimo, pa gre za župnika pa take stvari pol dela.....mi je blo kul da zna tok pogledat tud, sploh zato k je tud njeno hčerko poleg še enih drugih nadlegoval župnik, sinu njenmu je pa zob zbil k ga je klofutu ker si je upov zinit to.....pol ga je prjavla sicer, sam so umaknli prijavo, ker se je cela vas proti njej spravla, da naj kr ona gre, župnik bo pa ostal :xx!: sam to je blo pred skor 40 leti.......pa všeč mi je blo še pol k je rekla da ne dovoli da bi ji bil tak župnik ovira k veri Citiraj KO OVDE NE POLUDI, TAJ NIJE NORMALAN.... Bora Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 23. januar 2006 Prijavi Deli 23. januar 2006 sploh zato k je tud njeno hčerko poleg še enih drugih nadlegoval župnik,Kako pa jih je nadlegoval, jim je prepovedal sex pred zakonom delat Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
klarus 23. januar 2006 Prijavi Deli 23. januar 2006 (popravljeno) jst ne vem zakaj cerkev ne dovoli svojim dušnim pasterjem da bi mel familije!!! konc koncov je sex čist fiziološka potreba tko kt hranjenje pa dihanje.... čeprav ni nujn da bi to pomagal-sej je dost tut župnikov za katere vsi vemo da majo ljubice, nekteri celo otroke.tko da tole s pedofili... uf težka bodelali bi 8 ur tak kot vsi ostali, denar pa bi prvo dali za familijo, potem za domačo faro in nakoncu za škofijo ..... pol cerkev nebi mela tolk denarja na kupu......celibat so pa ovedli potem ko so imeli dva papeža....kardinali in ostali višji crkveni sloj se je pa dedoval..mislim da je bilo to tam nekje v 12 al 13 stoletju Popravljeno 23. januar 2006 -> klarus Citiraj There is One Mind, One Truth, One Source in the Universe, and I AM ONE with ALL there is." Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 23. januar 2006 Prijavi Deli 23. januar 2006 jp Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 24. januar 2006 Prijavi Deli 24. januar 2006 Spet nakladancija. A sploh kdo ve, koliko denarja ima Cerkev "na kupu?" Da ne boste padli na rit, ko bo Cerkev v bližnji prihodnosti dala v javnost svoje finančno stanje, ko boste videli, da dela minus. ...te pa naj nepremičnine proda. Al jih tolk zlo rab za svojo dejavnost? Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
klarus 24. januar 2006 Prijavi Deli 24. januar 2006 Spet nakladancija. A sploh kdo ve, koliko denarja ima Cerkev "na kupu?" Da ne boste padli na rit, ko bo Cerkev v bližnji prihodnosti dala v javnost svoje finančno stanje, ko boste videli, da dela minus. Pa še to. V Cerkvi je zelo striktno ločeno cerkveno premoženje od duhovnikovega zasebnega premoženja. Pravljice o dedovanju odpadejo.to ni čisto res...je res da se ene fare revnejše od drugih....ampak če bi se prodale nepremičnine bi lahko normalno živelo kritika glede denaraj pač ne gre na vaške župnike, ampa prej na višje dostojevstnike aja pa vsakemu duhovniku pripada denar od ene maše na dan...ostalo se da na škofijo Citiraj There is One Mind, One Truth, One Source in the Universe, and I AM ONE with ALL there is." Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alef 24. januar 2006 Prijavi Deli 24. januar 2006 Spet nakladancija. A sploh kdo ve, koliko denarja ima Cerkev "na kupu?" Da ne boste padli na rit, ko bo Cerkev v bližnji prihodnosti dala v javnost svoje finančno stanje, ko boste videli, da dela minus. Pa še to. V Cerkvi je zelo striktno ločeno cerkveno premoženje od duhovnikovega zasebnega premoženja. Pravljice o dedovanju odpadejo. Pol pa svizec zavije čokolado v folijo... Citiraj Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.Lord Alfred Tennyson - Ulysses Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 29. januar 2006 Prijavi Deli 29. januar 2006 haha, da ne bos mislil da ne obstaja tud tak svizec, ki si rocno zrola joint. (se je rolal 1x po netu) Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alef 31. januar 2006 Prijavi Deli 31. januar 2006 Ti pa nehaj kaditi travo. Ne kadim trave, samo Marlboro 100 s, rdeče... Pa kakšen šnops pa pir spijem občasno... To je vsa droga ki jo konzumiram! Citiraj Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.Lord Alfred Tennyson - Ulysses Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
klarus 31. januar 2006 Prijavi Deli 31. januar 2006 Kar se pa rimsko-katoliške cerkve in celibata tiče, je pa to res zelo zoprno. Pravoslavna cerkev ima to lepo urejeno. Predpogoj za duhovnika je, da je poročen. Čeprav mislim, da ima to bolj malo veze z pedofilijo med cerkvenimi predstojniki. Dvomim, da bi ta ki zlorablja otroke župnišča, deloval drugače, če bi bil poročen.to pa ni čisto točno....če se hoče pravoslavni duhovnik alo pa grko-katoliški duhovnik poročiti, se mora pred posvečenjem. ko je nekrat duhovnik, se ne more nikoli več poročiti čeprav je vdovec. pa tudi poročeni duhovniki ne morejo biti kakšni višji eem slij kot glavr, škof..itd. to so lahko samo tisit ki so se odločili za celibat Citiraj There is One Mind, One Truth, One Source in the Universe, and I AM ONE with ALL there is." Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 31. januar 2006 Prijavi Deli 31. januar 2006 Tistih nepremičnin, ki jih ne rabi - cerkve na različnih osamljenih hribčkih, nihče noče kupiti.Kar sem napisal, je popolnoma res. Cerkev dela minus. Nepremičnine, ki jih ne potrebuje, bi lahko samo podarila komu, ker jih sicer ne bi nihče kupil. Možno....hm, sicer malo možno. Sicer ne sledim temu natančno, samo kolikor vem je cerkev tudi v postopkih denacionalizacije dobila kar nekaj različnih zemljišč, gozdov, nepremičnin.....pa tudi nasploh je lastnica precej le-teh. Ne verjamem, da so vse nezanimive za kupce, mogoče so pa zelo veliko vredne in ni toliko tolk finančno močnih kupcev. Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 31. januar 2006 Prijavi Deli 31. januar 2006 plačo prispevamo vsi mi, tudi ateisti, ker gre iz državnega proračuna: hehehehehehe.... se bere tole tko kokr che bi se kriminalc razburju de on tut policaje plachuje zlomk...tralala Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Onix 31. januar 2006 Prijavi Deli 31. januar 2006 hehehehehehe.... se bere tole tko kokr che bi se kriminalc razburju de on tut policaje plachuje zlomk...tralala Če (ko) nagrabljeni plen zapravi, gre davek v proračun, od tam pa, tudi v njemu neljuba, ministrstva in uprave (npr. UIKS Uprava za izvrševanje kazenskih sankcij) Tko da se ma za kaj razburjat in potem v trgovinah krade, kupuje pa samo na črno, pa še kadit (cigarete) mora nehat da ne financira sovražnika Citiraj Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo našel.Kdor najde pot, bo cilj vedno nosil v sebi.Nejc Zaplotnik Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 31. januar 2006 Prijavi Deli 31. januar 2006 Če (ko) nagrabljeni plen zapravi, gre davek v proračun, od tam pa, tudi v njemu neljuba, ministrstva in uprave (npr. UIKS Uprava za izvrševanje kazenskih sankcij) Tko da se ma za kaj razburjat in potem v trgovinah krade, kupuje pa samo na črno, pa še kadit (cigarete) mora nehat da ne financira sovražnika tko rekoch, je pol zarad "moralnih" zadrzhkov prisiljen zdravo zhivet.... zlomk...tralala Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Onix 31. januar 2006 Prijavi Deli 31. januar 2006 tko rekoch, je pol zarad "moralnih" zadrzhkov prisiljen zdravo zhivet.... zlomk...tralala Zdrav anarho pristop Citiraj Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo našel.Kdor najde pot, bo cilj vedno nosil v sebi.Nejc Zaplotnik Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alef 1. februar 2006 Prijavi Deli 1. februar 2006 Niem ravno pristaš rimokatoliške cerkve, vendar, mi o morali, božjemu, kako naj se vedem ne more pridigat oseba, ki npr. dnevno analno oralno in ne vem kako še občuje s svojo ženo, ima kup otročajev, katere ima seveda neprimerno raje od ostalih otročajev in je pri tem neverjetno pristranski. Celibat, poznajo vse resne religije, res pa je zgolj za prave verske ljudi, menihe, razsvetljene, realizirane, ne pa za vsakogar, ki konča teološko fakulteto, a je lahko mentalno zrel,ko češnje januarja. Cerkve so po moje zgolj in samo institucije, katerih edini namen obstoja je delati razlike med ljudmi, deliti ljudi na vaše in naše, moralizirati in kazati s prstom na vse ostale samo nase ne in tu in tam sprožati kako vojno v imenu vsemogočnega. Čeprav je treba dati kapo dol mnogim redovnikom redovnicam, npr. Materi Terezi, patru Opeki in njim podobnim, sam to je po moje čisto druga pesem. A mi lahko pojasniš zakaj ti pa o morali ne more pridigati nekdo ki ima družino in počne vse to kar si naštel?Kaj ima to veze z moralo?Seks, kakršenkoli že je je pač sestavni del zakona(v kolikšni meri in količinah je stvar psameznikov...)In zakaj bi bil BOLJ moralen nekdo ki živi v celibatu kot tisti ki živi v zakonu in ima družino?Morala je stanje duha, celibat je pa(naj bi bil...) osebna odločitev. Tista o mentalni zrelosti in januarskih češnjah... To pa drži.In tu je po mojem problemCelibat ni za vsakogar, zahteva pač neko določeno duhovno zrelost in trdnost.Samo...Vprašanje pa je ali bi bil tisti ki v celibatu počne svinjarije kaj bolj moralen če bi imel družino? Citiraj Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.Lord Alfred Tennyson - Ulysses Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 1. februar 2006 Prijavi Deli 1. februar 2006 iz prizme vernika bi mene prizadelo, če bi npr.Kristus raje imel bratranca Štefana al ženo Genovefo, kot pa mene. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Bern 1. februar 2006 Prijavi Deli 1. februar 2006 O tej temi je zadnja Mladina objavila kar cel dosje, ne le en članek. Najbolj zanimivo je opisan odziv okolja. Empire strikes back. In tudi jasno postane, zakaj bo še naprej tako, kot je. Rahlo srhljivo, res ... s svetniško avreolo. :xx!: Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
astra 2. februar 2006 Prijavi Deli 2. februar 2006 Sem brala... in pomilsila, saj ne more biti res...ko sem gledala tiste face na sliki...in to so verniki in moralni in vse to... :xx!: Potem pa pljuvamo po fanatizmu v drugih verah... Ogabno. In še hujše, da matere ne morejo zaščititi svojih otrok zaradi vaškega okolja...in tercialk... Astra Citiraj Per aspera ad astra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alef 2. februar 2006 Prijavi Deli 2. februar 2006 O tej temi je zadnja Mladina objavila kar cel dosje, ne le en članek. Najbolj zanimivo je opisan odziv okolja. Empire strikes back. In tudi jasno postane, zakaj bo še naprej tako, kot je. Rahlo srhljivo, res ... s svetniško avreolo. :xx!: Sem brala... in pomilsila, saj ne more biti res...ko sem gledala tiste face na sliki...in to so verniki in moralni in vse to... :xx!: Potem pa pljuvamo po fanatizmu v drugih verah... Ogabno. In še hujše, da matere ne morejo zaščititi svojih otrok zaradi vaškega okolja...in tercialk...Astra Zakaj naj bi bilo jasno da bo še naprej tako kot je?Zato ker smo ovce?Zato ker imajo prizadeti premalo jajc da bi odprli usta in bili dovolj glasni?Kakšni starši so pa to ki si NE UPAJO zaščititi svojih otrok zaradi pritiska okolja?Ponavljam kar sem v tej temi že zapisal:Beseda ima večjo moč kot avtoriteteSamo dovolj glasno jo je treba izrečiIn imeti jajca za odpret usta Citiraj Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.Lord Alfred Tennyson - Ulysses Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 2. februar 2006 Prijavi Deli 2. februar 2006 Ne vem a se mi je sanjalo al sem nekje bral, da razsvetljavo na hribih s cerkvami ne plačuje cerkev ampak država? In da ta non-stop razsvetljava ekološko negativno vpliva na okolje......tud k zarad stalne razsvetljave po hribih v Sloveniji nkol ni prave teme.......Res no, se mi zdi, da sem to nekje bral..... Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 2. februar 2006 Prijavi Deli 2. februar 2006 No kak to negativno vpliva ne vem, sam je res pisal, da so okoljevarstveniki opozarjal na to..... Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alef 2. februar 2006 Prijavi Deli 2. februar 2006 Ne vem a se mi je sanjalo al sem nekje bral, da razsvetljavo na hribih s cerkvami ne plačuje cerkev ampak država? In da ta non-stop razsvetljava ekološko negativno vpliva na okolje......tud k zarad stalne razsvetljave po hribih v Sloveniji nkol ni prave teme.......Res no, se mi zdi, da sem to nekje bral..... Prav si prebralPo drugi strani pa nekomu ki kakšen mesec ali dva ne zmore plačat računa Elektro brez usmiljenja odklopi Citiraj Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.Lord Alfred Tennyson - Ulysses Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.