Bern 2. februar 2006 Prijavi Deli 2. februar 2006 Zakaj naj bi bilo jasno da bo še naprej tako kot je?Zato ker smo ovce?Zato ker imajo prizadeti premalo jajc da bi odprli usta in bili dovolj glasni?Kakšni starši so pa to ki si NE UPAJO zaščititi svojih otrok zaradi pritiska okolja?Ponavljam kar sem v tej temi že zapisal:Beseda ima večjo moč kot avtoriteteSamo dovolj glasno jo je treba izrečiIn imeti jajca za odpret ustaKot kaže, nisi gledal zadnje oddaje Preverjeno, jaz sem nanjo naletel na TVPiki danes sredi noči. Prav o Artičah in Sromljah je bila, Irena Pan je pripravila precej bridek prispevek. Med drugim (na koncu) tudi mati nekega otroka, kjer ni ob zatoženih zlorabah napravila nič, "saj drugi tudi niso" pa "ena je neki pisala na polcijo, pa ni pol neč dosegla...". To je to. Odgovor je bil torej v etru že pred nekaj dnevi. Danes na novicah/Najdi.si pa vest o ameriški škofiji iz države Washington, ki je zaradi izplačil odškodnin zlorabljenim osebam - bankrotirala! Naša politika z velikim na čelu se takoooo rada zgleduje po vsem, kar diši na "ameriko", še po tem naj se, pa nam bo bolje! A tega v dolini šentflorjancev ne bodo dočakali niti zlorabljenih otrok zlorabljeni otroci. Tudi zaradi istih jajc, o katerih pišeš. In imaš seveda prav. :xx!: Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alef 2. februar 2006 Prijavi Deli 2. februar 2006 Tudi zaradi istih jajc, o katerih pišeš. In imaš seveda prav. :xx!: Ja, kot kaže je pri nas jajc dovolj edino za Veliko noč... Citiraj Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.Lord Alfred Tennyson - Ulysses Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 2. februar 2006 Prijavi Deli 2. februar 2006 Danes na novicah/Najdi.si pa vest o ameriški škofiji iz države Washington, ki je zaradi izplačil odškodnin zlorabljenim osebam - bankrotirala! to! pha! govedarje!!!!!!!! TAM, ja, NATANCNO tam, kjer jih bo najbolj bolel, po zhepu caplje!!! Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alef 2. februar 2006 Prijavi Deli 2. februar 2006 to! pha! govedarje!!!!!!!! TAM, ja, NATANCNO tam, kjer jih bo najbolj bolel, po zhepu caplje!!! Pri nas?Težko... :xx!: Zarad pomanjkanja jajc... Pri takšni vladi...Ko se še prijavit nihče ne upaDokler bodo ljudje TIHO in podpirali ter celo branili prasce ne bo prišlo do tegaSaj večina "vernikov" niti ne verjame da je kaj takega možnoIn obsoja tiste ki to prijavijo... :xx!: Mislim na "vernike" in ne vernike...Da se razumemo Citiraj Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.Lord Alfred Tennyson - Ulysses Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 2. februar 2006 Prijavi Deli 2. februar 2006 In obsoja tiste ki to prijavijo... :xx!: saj to je blo tud v primeru sai babe, no saj v bistvu imamo tud tam cist lepo jasno, kako pa kaj.ceprav cele mnozice prijav, folk z imeni in priimki, *to zihr ne more bit res*, *oni vsi nakladajo, chrnijo sai babo* (:xx! itd.Tako da takim ne mors kar tkole do zhivega, so cist sciteni, tako in drugace. saj mamo temo...saj je zlo podobno..... in podvomil se JASNO ni v sai babo, pac pa v vse te desetine pric z imeni in priimki in torej zgodbami in zivljenji.ampak ne, ziher so si zmislil. :xx!: tle vsi recejo/te, kastrirat caplje, ker se predvideva, da gre za xy Franchke iz rovt.ko pa mamo v igri kako pomembnejso zivino, pa "ziher ni res". Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cosma 2. februar 2006 Prijavi Deli 2. februar 2006 Kot kaže, nisi gledal zadnje oddaje Preverjeno, jaz sem nanjo naletel na TVPiki danes sredi noči. Prav o Artičah in Sromljah je bila, Irena Pan je pripravila precej bridek prispevek. Med drugim (na koncu) tudi mati nekega otroka, kjer ni ob zatoženih zlorabah napravila nič, "saj drugi tudi niso" pa "ena je neki pisala na polcijo, pa ni pol neč dosegla...". To je to. :xx!: meni je bilo kar slabo, ko sem gledala ta prispevek :xx!: :xx!: .... ko je mama rekla, ja saj malo jo je otipaval, tko je rekla, pol so pa mlajši prišli in je hči rekla, ja saj zdaj bo pa njih... in mama ni ukrepala, ker tudi drugi niso nič dosegli, ko so ga..... ....medtem en Ata izjavi, da kaj ga zdaj preganjajo, kaj je bilo 30 let nazaj, da mu je hudo za župnikom, ker so mu zdaj odvzeli še zadnjo kulturno dobrino, ki jo je imel ....vseeno kdo je ...samo da je.... Ubogi ljudje, vsi skupaj, ker se ne zavedajo kako hude posledice so s tem, ko si zatiskajo oči.... Atu je zdej največji problem, ker ne more iti k maši k pedofilskemu župniku poslušat moralke in pridige... in sicer so punce mlade dečve, ki ne vedo kaj bi rade...pa kaj če jih malo pošlata..... mogoče bi ta Ata malce drugače gledal na svet, če bi se to zgodilo njegovi hčeri, vnukinji ali vnuku ali pač komurkoli bližnjemu, ki mu kaj pomeni.... v njegovem svetu, bi to pomenilo, da si tudi on lahko postreže ** z mladim mesom** če mu zapaše, saj punce so itaq mlade in neusmerjene v življenju :xx!: :xx!: Citiraj Jas te mam tak radaI am feeling very olympic todayIs time the only thing you are waiting for?Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa! Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day. Dalai LamaMajhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alef 2. februar 2006 Prijavi Deli 2. februar 2006 tle vsi recejo/te, kastrirat caplje, ker se predvideva, da gre za xy Franchke iz rovt.ko pa mamo v igri kako pomembnejso zivino, pa "ziher ni res". Za tisto kar je res,kar je podlo,umazano,pokvarjeno,si upam pljunit tudi po papežu.Tu na forumu in v življenju.Ker imam do njega ravno tolk rešpekta kot do enga Frančka iz rovt. Citiraj Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.Lord Alfred Tennyson - Ulysses Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Onix 3. februar 2006 Prijavi Deli 3. februar 2006 se strinjam, tudi to, da ponoči ne vidiš zvezd, je neke vrste osnaževanje. Živali, posebno ptice, imajo zaradi tega težave. Poleti jih zmede, ker jim poruši ritem dan-noč. Posebno v bližini mest ali razsvetljenih industrijskih kompleksov ob robu mesta. Najbolj se mi pa smilijo divje živali 1.maja horde pijane kurijo kres v naravi in jih splašijo. Pa srečaš srno na Fužinah (Lj), če ima srečo da jo ne zbije avto. Če jo pa zadane avto, pride lovec, ki komaj stoji na nogah, krvave oči in smrad kislega vina, ki jo srno komaj vidi, kaj šele da bi jo sam našel!Mal sem zašel iz teme, ampak me je avdio-vizualna ekologija spomnila na lanske neprijetne zgode in nezgode (slednja ni bila moja). Citiraj Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo našel.Kdor najde pot, bo cilj vedno nosil v sebi.Nejc Zaplotnik Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Bern 3. februar 2006 Prijavi Deli 3. februar 2006 Če se vrnemo v temo ... ... še druga ameriška škofija in vse kaže, da bo še tretja: http://www.vecer.si/vecer2006/default.asp?...006020304088031 (Ker pa članek verjetno ne bo dolgo "gor", ga pa še kopipejstam: Še druga škofija bo plačala Katoliška škofija Spokane v ameriški zvezni državi Washington je predlagala plačilo 45,75 milijona dolarjev 75 ljudem, ki trdijo, da so jih spolno zlorabili duhovniki. Takšno rešitev, zaradi katere je omenjena škofija že razglasila bankrot, mora odobriti še sodišče. "Lahko si samo želim in molim, da bomo s to napovedjo naredili prve korake k spravi in oproščanju," je v sredo zapisal škof William Skylstad v pismu domnevnim žrtvam spolnih zlorab. "Obžalujem le, da je trajalo tako dolgo, da smo to spoznali. Nujno je, da končno zaključimo to poglavje," je dodal in se javno opravičil za vse domnevne zlorabe. Odškodnino bodo izplačali ljudem, ki so že vložili tožbo proti škofiji. Zaradi tožb o spolnih zlorabah sta bankrotirali že dve ameriški škofiji. V škofiji Tuscon so se lani dogovorili za izplačilo 22,2 milijona dolarjev, v škofiji v Portlandu pa dogovarjanje še poteka.) Se razvija ... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 3. februar 2006 Prijavi Deli 3. februar 2006 :xx!: meni je bilo kar slabo, ko sem gledala ta prispevek :xx!: :xx!: .... ko je mama rekla, ja saj malo jo je otipaval, tko je rekla, pol so pa mlajši prišli in je hči rekla, ja saj zdaj bo pa njih... in mama ni ukrepala, ker tudi drugi niso nič dosegli, ko so ga..... ....medtem en Ata izjavi, da kaj ga zdaj preganjajo, kaj je bilo 30 let nazaj, da mu je hudo za župnikom, ker so mu zdaj odvzeli še zadnjo kulturno dobrino, ki jo je imel ....vseeno kdo je ...samo da je.... Ubogi ljudje, vsi skupaj, ker se ne zavedajo kako hude posledice so s tem, ko si zatiskajo oči.... Atu je zdej največji problem, ker ne more iti k maši k pedofilskemu župniku poslušat moralke in pridige... in sicer so punce mlade dečve, ki ne vedo kaj bi rade...pa kaj če jih malo pošlata..... mogoče bi ta Ata malce drugače gledal na svet, če bi se to zgodilo njegovi hčeri, vnukinji ali vnuku ali pač komurkoli bližnjemu, ki mu kaj pomeni.... v njegovem svetu, bi to pomenilo, da si tudi on lahko postreže ** z mladim mesom** če mu zapaše, saj punce so itaq mlade in neusmerjene v življenju :xx!: :xx!: x!x :xx!: joj....ne morem verjet, goveda.Atu je zdej največji problem, ker ne more iti k maši k pedofilskemu župniku poslušat moralke in pridige...saj bi blo smesno, sam ni, je za na gobec koga. :|||...pa kaj če jih malo pošlata....ne mors verjet... pa nic niso, ker tud drugi niso? pA KAJ je s folkom?so vsi ze res cist zblojeni, same ovce res al kaj?!? Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 3. februar 2006 Prijavi Deli 3. februar 2006 Hehehe, sem zjutraj po radiu slišal, da ma nek župnik v Slo kar tri otroke, enga baje celo s poročeno žensko.......in da je vsem visokim cerkvenim gospodom to znano, pa se grejo noje......No, saj to proti drugim v tej temi omenjenim grehom niti ni tolk hudo, mogoče pa ga je sam premagala skrb za slovensko nataliteto.... Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Bern 3. februar 2006 Prijavi Deli 3. februar 2006 pA KAJ je s folkom?so vsi ze res cist zblojeni, same ovce res al kaj?!?Bravo, Marsa, prav TO je največji problem trenutno, ne le pri nas! Začelo se je v Ameriki in zato se je tam našel Michael Moore, ki ne počne nič drugega, kot da poskuša pripraviti ljudi do tega, da bi mislili. Ker ne počnejo več tega! Pri nas (notranjepolitična situacija) je isto. Če le malo pomisliš, te mora zaboleti glava, ker je prav neverjetno, da se dogaja, kar pač se. Ampak ko te glava boli stalno, nehaš gledati okoli sebe. In te ne boli. Ampak stvari gredo naprej. In glede Cerkve je isto. "Samo ne misli s svojo glavo, pa bo zate vse čisto dobro poskrbljeno in tudi v nebesa prideš." Jaz bi temu rekel "zadnji trzljaji Ribine dobe", v kateri je bilo to "normalno" (hierarhija pa to), in ker se nihče ni kaj preveč dvigal nad tisto, kar mu je bilo po nekem nenapisanem ključu dopuščeno, je bilo več ali manj v redu. Tu in tam je moral kdo na grmado, da establišmentu ne bi napravil preveč škode, pa je. In ker velja, da "še na samem koncu hudič malo zamahne z repom" (podoben princip kot tisti, da se na smrt bolnemu človeku tik pred zdajci stanje nenadoma izredno izboljša, takoj zatem pa umre; zelo naraven princip), se tudi Ribina doba poslavlja s poslednjimi poskusi restavriranja filozofske ureditve vrednot, ki je kar ustrezala zadnji dve tisočletji, zdaj pa jo počasi jemlje. Ampak pojutrišnjem bo bolje. Jutri še ne. Ker trzljajev še ni konec. vsem! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 3. februar 2006 Prijavi Deli 3. februar 2006 upam da mas prav Bern! to je res za pop*! Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
astra 3. februar 2006 Prijavi Deli 3. februar 2006 Ja, res. Jaz včasih gledam moja otroka in si mislim, v kakšen svet sem vaju rodila...in kaj lahko sama naredim, da nekaj spremenim... Ne morem doumeti, da tukaj, v naši okolici... x!x ...se vse to dogaja... Imam sploh kakšno moč, da kaj naredim???? *samo malo jih je pošlatal*... :xx!: Upam, da bo kdo zmogel vložiti tožbo za odškodnino... Astra Citiraj Per aspera ad astra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alef 3. februar 2006 Prijavi Deli 3. februar 2006 V Indiji imajo svete kraveNihče se jih ne sme dotaknitNe smejo jih ubitIn zraven njih crkujejo od lakote... Tudi pri nas imamo svete krave(vole, bike, osle...)Ki jim nihče nič ne moreAli ne upaZaradi mnenja okoliceDa starši ne verjamejo otroku ampak sveti kravi(biku?) Niso nedotakljivi po neki Božji milostiTake smo narediliOvce Citiraj Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.Lord Alfred Tennyson - Ulysses Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 3. februar 2006 Prijavi Deli 3. februar 2006 ja, da reces, ko ti otroka posiljujejo, saj jo je sam mal poslatal, mors bit pa res.... govedo, sory no... Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 3. februar 2006 Prijavi Deli 3. februar 2006 ja, saj tu je res se hujs, franchka iz rovt bodo pa kastrirat hotl, dvolicnezi. :xx!: Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 3. februar 2006 Prijavi Deli 3. februar 2006 oh...oh....ohma dejte nooooa ste se kdaj vprashal, kaj pochnejo telovadni uchitelji?heherecimo pri premetu?ali pa soku prek koze?vedno se lahko izgovori, da mu je roko "zaneslo"pa mu jo je res? zlomk...tralala Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 3. februar 2006 Prijavi Deli 3. februar 2006 to je tud veckrat sam - a je zato kaj MANJ duhovnikov? da ne govorimo o naravi obeh - ta se dobesedno ukvarja s telesno vadbo, torej telesen stik ima, duhovnik ga PA NIMA KAJ MET!v nobenih dresih bejbke ne hodjo okol duhovnikov. :xx!: Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 3. februar 2006 Prijavi Deli 3. februar 2006 to je tud veckrat sam - a je zato kaj MANJ duhovnikov? da ne govorimo o naravi obeh - ta se dobesedno ukvarja s telesno vadbo, torej telesen stik ima, duhovnik ga PA NIMA KAJ MET!v nobenih dresih bejbke ne hodjo okol duhovnikov. :xx!: a dej no?...pr vseh miniocah in dekoltejih?mal poglej kaj "bejbike" delajo prfoksom v sholi...zakaj bi se pa pred zhupnkom ustavle? zlomk...tralala Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Bern 3. februar 2006 Prijavi Deli 3. februar 2006 Ne morem doumeti, da tukaj, v naši okolici... x!x ...se vse to dogaja... Imam sploh kakšno moč, da kaj naredim???? *samo malo jih je pošlatal*... :xx!: Upam, da bo kdo zmogel vložiti tožbo za odškodnino... AstraTamle dol v Artičah in Sromljah nihče. Ker potem se bo moral odseliti - zaradi pritiska javnosti. "Našga boš dal na sodišče?!" Dajmo malo s pametjo upravljat. Taisti narod, ki je tam molče poslušal lastne otroke, da jih tip šlata, se prav gotovo ne bo izspostavil z tožbo proti inštituciji. O nikomer ne mislim slabo, ampak takole na podeželju (še nedolgo nazaj sem sam živel tam, nisem nikakršna "mestna srajca") so župnik pa poštarca pa učitelca še vedno inštitucije, ki so več ali manj nedotakljive. Že je bilo nekje zapisano, da je v Sloveniji zelo nezaželeno dvigniti nos vsaj za milimeter, ker te ne potolčejo inštitucije, ampak narod sam! Slovenska lastnost. Izločijo te. (To sem med drugim sam zapisal v komentarju na osebnost leta, Akrapoviča, nekje drugje.)Se pravi, da se nihče ne bo izpostavil. In dekle, ki je to prineslo ven, Vesna, ima edino možnost normalnega življenja to, da se odseli iz kraja. Ker drugače bo pritisk nanjo in TUDI na njene domače takšen, da bo nevzdržno. Na koncu se je bodo starši odrekli. Ker ne bodo mogli več drugače. V Ljubljani je zaznamovanost eno, v mali vasi pa nekaj čisto drugega. V Ljubljani od 48 družin v bloku poznamo kvečjemu tri, do sedmega štuka naše poznavanje ne seže. Na vasi je drugače. Zato mislim, da se ne bo nič zgodilo. In nekateri to zelo dobro vedo. Zato duhovnike prestavijo in vsi poniglavi ali pa prestrašeni straši - si oddahnejo. "Ne bo več šlatal!" Približno tako. Žal. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 3. februar 2006 Prijavi Deli 3. februar 2006 sam saj to je pa tud res... bejbe pr 13.ih popke kazhejo pa vse... pa mal manj kot da res tud bubiz ne vrzejo v faco komu... :|| Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 3. februar 2006 Prijavi Deli 3. februar 2006 Ja....in pol ni čudn, da jih šlatajo, čist razumljivo, ni kaj, kaj se čudmo. Tud posiljene si same iščejo, halo, kaj te majo zvečer vun v minicah hodit pa tipe izzivat..... Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 3. februar 2006 Prijavi Deli 3. februar 2006 Ja....in pol ni čudn, da jih šlatajo, čist razumljivo, ni kaj, kaj se čudmo. Tud posiljene si same iščejo, halo, kaj te majo zvečer vun v minicah hodit pa tipe izzivat..... Barabci zhe vejo, zakaj njihove babe hodjo u zhakle oblechene okol zlomk...tralala Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 3. februar 2006 Prijavi Deli 3. februar 2006 ja ne, zakaj sam skrajnosti?a ni jasno, da se je tezje brzdat? 'gospod zupnik, sej ste tud vi dec'. a se spomni kdo, odkod je tole? Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.