Skoči na vsebino

Zlorabe v cerkvi

Robida

Recommended Posts

Ja in? Če je argument, da se cerkve ne osvetljujejo, naj se ugasnejo tudi luči ob gradovih.

Tudi mirovni inštitut in zveza borcev nimata od države pravice dobiti ničesar. Že tako sta si dovolj nakradla, tako, da lahko samo vračati začneta.

Na popisu prebivalstva se je vsak prostovoljno deklariral.

In če sprašuješ to in hkrati pa ne odgovoriš na moje vprašanje v bistvu priznavaš......da Zveza borcev in Mirovni inštitut ne naredita za družbo in Slo nič pametnega. Ok, vsaj v nečem se strinjava.

Prav imaš. Cerkev je ena zelo dobra organizacija, ZB in mirovni inštitut sta pa organizaciji, ki Slovniji in Slovencem samo škodujeta in jemljeta denar.

Ah ne.......vsake naj osvetljuje lastnik. x;)x

Papagajček. x:o)x Bi ti reku, na koga na tem forumu me neizmerno spominjaš, pa si ne upam, da me ne bo Marsa po kepi......xcivx

Celo cerkev priznava partizanom tudi boj za osvoboditev pred okupatorji. Mirnovni instituti pa so svetu vedno bolj potrebni. Cerkev je dobra organizacija, ena najboljših organizacij, problem je, da za svoje "po tvoje" člane ne skrbi, ampak le zase..... x;)x

Na ekonomske teme pa ti naj ekonomije bolj vešči odgovorijo. Sam si ne znam predstavljat, tak čisto po kmečki pameti, da bi mi enotni 20% davek na vse proizvode in storitve prinesel kaj finančno dobrega? Ali sem kaj narobe razumel? Tud možno, zato si pa ti tu, da mi pojasniš......hvala. x:)x

A, si nekaj dodal......no, k vidim muslimane spet omenjene, bi sam reku, da je njihova reakcija na objave karikature Mohameda total pretirana.......:xx!:

Nekje sem bral, da ima Nemčija več sto džamij.......Tudi druge države EU jih imajo.......Strinjam pa se, da morajo tudi muslimanske države enako omogočiti kristjanom v njihovih državah. Mi pa je to vse zlo mal všeč, spet, k smo spet tu........liderji verstev zlorabljajo vero.......vsi po vrsti! (muslimani, kristjani, pravoslavci)

Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim.

K. Čapek

Deli na socialnih omrežjih

• Komentarji 547
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

Najbolj aktivni v tej temi

ojla, nisem prebrala vsega, nic sla pogledat.

sam prosila bi... da mal umirimo zadevo zdajle, dokler se se da in vas pozivam h kul in umirjenemu dialogu, da ne bomo rabli umikat tem, ko bi slo v kake cudne vode (plus glede tud na to, kaksna je napoved.. oz. stanje na nebu zdaj).

res prosim, prav vse.

ne da bi bil kak problem do zdaj, sam lohk bi postal...

ker mal skrenjujemo iz teme in smo spet na onem klasicnem nekem prezvecenem stosu...

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

o. :palec:

ne ni potrebe, pa pravzaprav nisem mislila res na nikogar in nic, ker ni nobene sile, je.. dost.. se kar, no, 'normalen pogovor', v mejah...

saj shprehamo povsod dovolj sprosceno, demokracije je dost, vse je kul skratka, sam....

pac, dokler se se da...

pol bi blo vse iz kontexta, pa bi blo se slabse... :)

nekdo bi se pritozil, javilo bi se v teme, ni teme xDDx.. pa taksno..

pa bi naredili slona iz brez veze.

zato sem pa rajs sam opozorila..

pa tud, sem tu in 'in'.

saj lohk da se pa v kateri temi na smrt koljete. :P :D

pa jaz naivno, nevedno..,. pojma nimam... :)

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

xrolleyesx

glej.. tega posta ne bom izbrisala, ker sodim, da si ga dlje pisal, ker je vec citatov, pa tko...

vmes sem jaz rekla da pliz in vse to...

in zdaj je to tle. :o|o:

to pustim, kar bo vec v tem stilu in stosu, pa bom vzela kot provokacijo in bom ZAL (xrolleyesx :sick: :o|o:) morala ukrepat.

xyesx

Picasso

ojla, nisem prebrala vsega, nic sla pogledat.

Jaz sem pa prebral

In to vse

Me nekatere misli spominjajo na enga malarja izpred osemdesetih let

Žal

Če je to provokacija, ukrepaj

Ampak moral sem to povedat

Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,
vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.

Lord Alfred Tennyson - Ulysses

Ti si zgrešil poklic. Tebe očitno veseli malanje.

Ti si se pa rodil osemdeset let prepozno...

Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,

alef ja moral si to povedat...

in vsi morjo vse pac povedat. x:o)x

ja saj...

pac. x:o)x

Belcebub - malar? xDDx

saj jaz sem tud nekaj podobnega... brez veze nekaj, tko od dalec se likovno slis, kot v primeru malarja. :lol:

*

smo pa cist blazno skrenili s teme...

tud jaz ne bi hotla, da bi blo tko posploseno, da zdaj na vso Cerkev in prakticno na vsacga vernika pol lohk to leti..

tko kot drugje, najbrz tud tu ne maramo posplosevanja....

sam RAVNO ZATO pa bi bilo po drugi strani nad nujno, da bi se Cerkev BOLJ (ucinkovito/uspesno/korenito/odlocno...) lotevala/lotila tako strasnega problema, ki konc koncev mece slabo luc na vso rkc.

zelo nesmiselno je to... pomesti pod preproge razne....

Picasso

Belcebub - malar? xDDx

*

smo pa cist blazno skrenili s teme...

Mislim da nismo preveč skrenil...

Da smo še kar v smeri

Ker odzivi nekaterih kažejo na vzroke ZAKAJ je tako malo zlorab v cerkvi odkritih in kaznovanih

Verjetno veš na katerega malarja mislim...

ej nekaj si sam se moral povedat vcer.

ok.

ukrepaj si clo rekel.

nisem.

sam a das lohk zdaJ pliz mir!!

Picasso

Marsa

a lahko danes Alef še kaj napiše, k ma glih rojstni dan pliz.

7.2. mam rojstni dan,

8.2. imam god, pa še kulturni praznik je...

danes se mi ne da, da spet ne zinem kakšne krepke ker sem :vragec: :vragec: :vragec: volje...

Pa ne zarad te teme

Bom pa še kaj napisal, tud tule noter xDDx

Ti kar daj, ti kar izlij vse kar te muč, saj je to demokratični forum.....hvala bogu. x:o)x Bog se tak v nebesih obrača, ko vidi kaj vse cerkev počne v njegovmu imenu..... x:px x:Dx :xx!:

K. Čapek

Naslov teme je Zlorabe v Cerkvi.

To ni antipropaganda, to so dokazljiva dejstva.

Dejstvo da so zlorabe tudi drugod, npr. v šolah tega ne spremeni.

Pisanje o tem kaj si mislimo o pedofilih med duhovščino še ni napad na Cerkev.

Cerkev ima pač določen UGLED med določenim krogom ljudi.

In nekateri nočejo ali ne znajo videt preko tega ugleda.

Belcebub, jaz ne nasedam NOBENI propagandi.

Ne rdeči ne črni ne beli ne zeleni.

Ker znam MISLIT, ker nisem OVCA.

Zato včasih dobim kakšno po buči.

Ampak je zato moja glava vedno na zraku in svetlobi.

Ne pa v kakšni riti.

Naslov teme je Zlorabe v Cerkvi.

To ni antipropaganda, to so dokazljiva dejstva.

Dejstvo da so zlorabe tudi drugod, npr. v šolah tega ne spremeni.

Pisanje o tem kaj si mislimo o pedofilih med duhovščino še ni napad na Cerkev.

Cerkev ima pač določen UGLED med določenim krogom ljudi.

In nekateri nočejo ali ne znajo videt preko tega ugleda.

Belcebub, jaz ne nasedam NOBENI propagandi.

Ne rdeči ne črni ne beli ne zeleni.

Ker znam MISLIT, ker nisem OVCA.

Zato včasih dobim kakšno po buči.

Ampak je zato moja glava vedno na zraku in svetlobi.

Ne pa v kakšni riti.

alef :palec: x:Dx

Bogu se ni treba nič obračati, ker je Cerkev čisto v redu ustanova. Samo preveč nasedaš antipropagandi.

Ničemur jaz ne nasedam, mi je bliz kar je Alef napisal. Sem ti že povedal, da imam vernike med prijatelji in v družini, pa tako poznam marsikaj iz prve roke. Še v cerkev morm občasno it, hahaha, iz spoštovanja do njih.....In še vedno mi nisi odgovoril kaj cerkev naredi dobrega za Slo in družbo nasploh?

K. Čapek

Ja madonca, Mick, a ne veš?

1. bdi nad stopnjo pohujšanja v tej šentflorjanski dolini

2. skrbi, da so vse cerkve zelo razsvetljene, tako da se tudi v trdi temi slovenske ovčke ne izgubé

3. tvorno pomaga pri uravnovešanju pretoka monetarnih dobrin med ljudstvom (če ne bi blo ofra bi več zapravlal.press)

4. zagotavlja nam dobro in učinkovito vzdrževanje naravnega ravnovesja v vse več slovenskih gozdovih

5. varuje naš dušni mir s tem, da brani slovenstvo pred džamijo (jehovce smo že zadost diskreditiral, evangeličani so pa itak zadosti miroljubni, tako da oboji narodu niso več nevarni.press)

6. (vpiši sam)

x:)x

Bern x:Dx :palec:

Se pa strinjam tudi z Alefom :palec:

....vse ustanove so več ali manj ok.... univerza, bolnišnica, zavod za rehabilitacijo itd.....vse imajo nek human program in so pozitivno naravnane, vendar se tu in tam pojavi dvom v ustanovo, zaradi delovanja posameznikov in to je tisto, kar mene pri cerkvi zmoti, da presliši, da **pregluši** ... umaknejo dotičnega na manj izpostavljeno mesto, ko so klici na pomoč že tako glasni, da jih sliši vsa dolina šentflorjanska, ne komentirajo, se ogradijo in se delajo, kot da težave ni, nič ne vidim, nič ne slišim. V bistvu, namesto, da bi zaščitili ovčice, ščitijo pastirje.

Recimo, ko ugotovijo, da profesor jemlje podkupnine, ne pade senca dvoma na vso univerzo, pač pa samo na dotičnega, če zdravnik jemlje podkupnino, ne dvomimo v vsakega zdravnika, ki ga vidimo, zato me moti, ko se o pedofilskih župnikih govori na način, da neverniki napadamo cerkev s tem.

*poznam fantastične župnike

Jas te mam tak rada

I am feeling very olympic today

Is time the only thing you are waiting for?

Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa!

Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day.

Dalai Lama

Majhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe)

zato me moti, ko se o pedofilskih župnikih govori na način, da neverniki napadamo cerkev s tem.

...stvari je potrebno postaviti na svoje mesto..dokazati krivdo..zatem pa izreči...lahko tudi na tisoče žaljivih besed,in opljuvati dotičnega

nikakor pa obratno...nisem pristaš obsojanja vsevprek... x!x x!x

zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz :-)

zato me moti, ko se o pedofilskih župnikih govori na način, da neverniki napadamo cerkev s tem.

...stvari je potrebno postaviti na svoje mesto..dokazati krivdo..zatem pa izreči...lahko tudi na tisoče žaljivih besed,in opljuvati dotičnega

Tudi jaz nisem pristaš pljuvanja in obtoževanja vsepovprek. Sem zelo za program rehabilitacije in zdravljenja vseh pedofilov. Žal, da so skriti v svojih vrstah jim nič ne pomaga.

Jas te mam tak rada

I am feeling very olympic today

Is time the only thing you are waiting for?

Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa!

Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day.

Dalai Lama

Majhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe)

*poznam fantastične župnike

Se strinjam, in tudi sam bom omenil enega, ki je v mojem življenju pomenil veliko - pater Manes Zdolšek, velik del služboval v Petrovčah. Odličen človek. Ta se je (med drugim) dobesedno razdajal za cerkev in za ljudi. In ves ofer je ostal cerkvi, stavbi, ljudem. Ne vem, če še živi, in mu želim vse dobro tukaj ali pa tam čez.

* * *

Kar se inštitucij tiče, je pa ena mala niansa. Prav gotovo ne gre Cerkve obsojati za početje njenih članov, duhovnikov. Enako prav gotovo pa jo velja obsoditi, da tega ne prepreči ali kaznuje. Da je tak negativni člen (npr. pedofil) samo (enkrat ali večkrat) prestavljen v drug kraj, ne da bi za to odgovarjal, ni NJEGOVA "krivda", ampak "krivda" (odgovornost) CERKVE, torej organizacije. Tu ni dvoma.

Če velja, da so bili pri nas za vsa nadlegovanja, kolikor jih je doslej prišlo na sodišče, NA POGOJNE KAZNI obsojeni samo TRIJE duhovniki, ima tukaj Cerkev, torej organizacija!, veliko prstov vmes.

Šlata torej duhovnik, ščiti pa ga lahko samo Cerkev. Ne gre drugače.

:vragec:

Ja madonca, Mick, a ne veš?

1. bdi nad stopnjo pohujšanja v tej šentflorjanski dolini

2. skrbi, da so vse cerkve zelo razsvetljene, tako da se tudi v trdi temi slovenske ovčke ne izgubé

3. tvorno pomaga pri uravnovešanju pretoka monetarnih dobrin med ljudstvom (če ne bi blo ofra bi več zapravlal.press)

4. zagotavlja nam dobro in učinkovito vzdrževanje naravnega ravnovesja v vse več slovenskih gozdovih

5. varuje naš dušni mir s tem, da brani slovenstvo pred džamijo (jehovce smo že zadost diskreditiral, evangeličani so pa itak zadosti miroljubni, tako da oboji narodu niso več nevarni.press)

6. (vpiši sam)

x:)x

x:Dx

xyesx :palec:

Šlata torej duhovnik, ščiti pa ga lahko samo Cerkev. Ne gre drugače.

xyesx :o|o: :sori: :palec:

Picasso

Belcebub

Daješ vtis da v VSAKI kritiki duhovščine vidiš napad na RKC

Fanatizem... x?x

Odvisno kako to bereš, predvsem s kakšnimi očali... x:Dx

Tud to da RKC ne uživa ugleda pri VSEH gre marsikomu v nos.

Nimam jaz kaj dokazovati, ne tebi ne drugim.

Nisem te citiral ker je predolgo. Razvrsti moje odgovore k tvojim komentarjem kot veš in znaš.

Tvoj vtis je napačen. Jaz znam zelo dobro ločiti zrnje od plev.

Ne mi zamerit ampak vidim te kot nekoga ki je alergičen na vsako mnenje katero ne hvali RKC.

Ne napišeš pa nobenih pametnih argumentov za svoje trditve.

Omenil sem fanatizem...

Bolj blag izraz je zaplankanost.

Zrnje od plev znamo ločiti tudi drugi.

Seveda nasedaš proticerkveni propagandi. Zate je pa to že jasno.

Prepričan sem, da se njim ne upaš takih klamf srati, kot jih tukaj.

Nope. Ne nasedam pa tudi cerkveni (in tvoji) propagandi....

x;)x

Ni prvič, ko si prepričan v zmotno. x;)x Največji štos je, da mi velik skepse do cerkve izražajo predvsem oni sami......Seveda zdaj zate ne bodo več "pravi" verniki.....

Rajš mal previdneje in taktneje piši, da ne boš čez čas spet morau brisat svojih neumnosti........ x;)x

K. Čapek

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...