cosma 13. februar 2006 Prijavi Deli 13. februar 2006 Če piše Mladina pa res ni verodostojno. Kar sprijazni se s tem. O kritiki levih, antiamerikanistov, islamskih skrajnežev, komunistov pa ni ne duha ne sluha. Jest sm že z vsem sprijaznjena * Ko si že tak znalec medijev, me zanima, če je bila kdaj ta problematika obravnavana v Ognjišču ali Družini? Ali pač, niso omenili, ker še nikoli česa takega niso slišali ali ne objavljajo **nepreverjenih** novic ali recimo ni za zapisat, da je župnik XY premeščen zaradi suma tega in tega itd....Ker je omogočena svoboda govora, bi pričakovala kak članek, če ne drugega pa le mogoče kaj v zaščito proti **gonji** *O kritikah antiamerikanistov itd... moraš pa brati in spremljati druge teme. Ta je namenjena zlorabam v cerkvi, imamo pa tudi teme o rožah, pa zeliščih, čajih, kamnih, opremi stanovanja, avtomobilih, ploščicah v kopalnici ..... Citiraj Jas te mam tak radaI am feeling very olympic todayIs time the only thing you are waiting for?Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa! Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day. Dalai LamaMajhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 13. februar 2006 Prijavi Deli 13. februar 2006 Če piše Mladina pa res ni verodostojno. Kar sprijazni se s tem.ja no se bomo pac moral a ne, tko kot se mormo tud s tem, da ni verodostojno npr. kaj pise en belcebubcek po forumckih ki so itak cist brezvezny. pet nula zame, ker ti nimas smisla za humor, pa avtomatik sam jaz zhanjem (dobivam) v tej situaciji.. ker men se smesn zdi, teb pa ne, torej sam jaz uzivam! x:Dx Bistva se mi pa ne da ponavljati, .haha, teb se marsikaj da ponavljat, bistva pa res nekak.. ni tle, no... Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cosma 13. februar 2006 Prijavi Deli 13. februar 2006 Cerkev je pač obsodila pedofilijo v svojih vrstah, kaj več pa tudi ne more narediti. A dej no? Da nič ne more??? No potem tole tko nekako lahko razumem.... v zgradbi v kateri živim je hišnik in kadarkoli recimo pridem domov, me on lahko malo pošlata, saj kaj mi bo pa naredil s tem...pač me bo pošlatal, pa mogoče dobim kak bonbon za nagrado.... povem to njegovemu supervizorju, pa ga opozori ..... no pa navkljub vsemu, kadarkoli pridem domov me mal pošlata ali pa gleda....seveda me je strah hoditi domov.... no po moji prijavi, ga prijavijo še 3 sosede. Prestavijo ga v drugo zgradbo in tam se zgodba nadaljuje..... Citiraj Jas te mam tak radaI am feeling very olympic todayIs time the only thing you are waiting for?Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa! Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day. Dalai LamaMajhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cosma 13. februar 2006 Prijavi Deli 13. februar 2006 Seveda je bila. Sploh pa nihče ne trdi, da sta Družina in Ognjišče neodvisna, tako, kot bi nekateri radi prikazali Mladino.Saj to tudi počne. Potem pa levosučneži jurišate na Cerkev, češ, kaj si upa. Kako si drzne oglašati v naši tako demokratični državi, kjer imamo svobodo govora.Govorimo o časopisu Mladina, ki je neverodostojen in pristranski. Ma daj jurišamo....a če kdo reče kaj kar ni iste barve in istega tona je takoj gonja in ne konstruktiven pluralizem? Če bi mi jurišali, bi mogoče kake bolj neugodne izraze uporabljali.Želimo le povedati, da Cerkev kot taka, po našem mnenju, ne stori zadosti v tem primeru. In to se nam ne zdi fer, do žrtev ne do ostalih državljanov, ki naj bi bili vsi enaki pred zakonom. *O Mladini se mi zdi brezveze razpravljat, ker se najbrž ne bi s teboj strinjali, pa saj je vseeno...zdaj si se obesil na Mladino....zgodbe so bile objavljene tudi v Jani, Oni tudi v Delu objavijo zadeve itd..... Citiraj Jas te mam tak radaI am feeling very olympic todayIs time the only thing you are waiting for?Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa! Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day. Dalai LamaMajhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 13. februar 2006 Prijavi Deli 13. februar 2006 Nasprotno. Kar jaz napišem, je 100% verodostojno. - me veseli, da ipak ohranjas smisel za humor. Seveda je bistvo. Da ste vsi sovražno nastrojeni proti Cerkvi. Zato pa ob vsaki napaki poskočite in pravite, kako je Cerkev grda.no to pa res ni res... najbrz si ze ugotovil da ne maram posplosevanja in ocitno tud spregledal, da spostujem nauke same.... torej vero kot tako in tudi vernike kot take, kar pa zal ni praksa glih...mislim, je bolj v teoriji sam... pri vernikih...jaz pa to bolj po kmeck gledam, kar pa ni nic manj vera. x!x sam pac poskocim, ce je za poskocit.a kje drugje pa ne, se ti zdi? Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 13. februar 2006 Prijavi Deli 13. februar 2006 Bistvo strpnosti je to, da sprejemaš to, da obstaja na svetu tudi nekdo, s katerih načeli se ne strinjaš. no vidis... ce nisem poosebljenost pol... 'da *prakticiram laganje*' - cestitke za lepo postavljene besede oz. vsaj za trud - da mi glih ne reces laznivka... ves... ne morem jaz osebno prevzemat vse karme vseh nase... torej lohk sam zase govorim...in v tem primeru pac ni lazh...sam ti si tak... jasno si spregledal, ko sem kje pisala, iskreno, kako sem furala svojo vero...sam ne, tud ce bi ti zdaj petstotic utemeljila, razlozila, bi itak scitiral nekaj petnajstega, v upanju da bom padla na finto in se bodla okol tistga in morda bi pa tud res se. sam a ves - si tle... nekaj mi/nam ze mas za povedat... in jaz udejanjam tule torej tudi *bistvo strpnosti*, kot temu ti reces. Pa DOKAZI da ni res. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 13. februar 2006 Prijavi Deli 13. februar 2006 Kaj pa naj Cerkev naredi, če ne žrtve ne njihovi starši ne podajo kazenske ovadbe? ....simpl.....prijavi osumljenega policiji ali tožilstvu. Ali obojim, za ziher. Pri spolnih zlorabah ne gre za kazniva dejanja, ki bi se preganjala, če prizadeti to želi-jo...... če zanje organi pregona izvedo, so storilce dolžni "preganjati". Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
evelin 13. februar 2006 Prijavi Deli 13. februar 2006 Kaj pa naj naredi? Naredila je vse, kar je v okviru demokratičnih zakonov dovoljeno. Vse ostalo je v pristojnosti državnih organov. Kaj pa naj Cerkev naredi, če ne žrtve ne njihovi starši ne podajo kazenske ovadbe? Torej, po tvoje je tako, če zločina nihče ne prijavi, je pa vse lepo in prav. ............Sam si je kriv (ubogi otrok, ponavadi), če ne prijavi, pa naj trpi????????? Takšne bedarije pa še ne............se mi vedno bolj dozdeva, da nisi čisto pri tapravi...... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Amis 13. februar 2006 Prijavi Deli 13. februar 2006 hm...tle so ene debate čista zguba časa......armiran beton je pač armiran beton..... Citiraj you see things; and you say WHY?but i dream things that never were; and i say WHY NOT? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cosma 13. februar 2006 Prijavi Deli 13. februar 2006 Ah, no ...saj ste že odgovorili pred menoj, kaj naj Cerkev stori....kaj naj bi mežnarca storila, če ji pošlata hči, kaj naj mama naredi, če ji hči ali sina pošlata, kaj naj naredi tršica v šoli, če ji otrok pove, kaj naj naredi sošolka, če se ji **pošlatana** zaupa. Bace$#/ najbrž še nikoli v življenju nisi srečal spolno zlorabljenega otroka. Otroka v otroški dobi in potem že kot odraslega. Zato kvasiš, kot kvasiš. Imamo pa temo, o temu, Spolne zlorabe...malce pokukaj, kakšno trpljenje, stiske in gorje dajejo zlorabljeni skozi. Ne vem, če se te bo to kaj dotaknilo.... Citiraj Jas te mam tak radaI am feeling very olympic todayIs time the only thing you are waiting for?Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa! Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day. Dalai LamaMajhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alef 13. februar 2006 Prijavi Deli 13. februar 2006 *O kritikah antiamerikanistov itd... moraš pa brati in spremljati druge teme. Ta je namenjena zlorabam v cerkvi, imamo pa tudi teme o rožah, pa zeliščih, čajih, kamnih, opremi stanovanja, avtomobilih, ploščicah v kopalnici ..... Pozbila si omenit temo Samo za norce... Ta bi bila od vseh na forumu zanj še najbolj primerna... Citiraj Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.Lord Alfred Tennyson - Ulysses Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alef 13. februar 2006 Prijavi Deli 13. februar 2006 hm...tle so ene debate čista zguba časa......armiran beton je pač armiran beton..... Jaz bi zadevo malo drugače obrnil... Z njegovo betico bi se dalo tud armiran beton razbit... Citiraj Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.Lord Alfred Tennyson - Ulysses Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Amis 14. februar 2006 Prijavi Deli 14. februar 2006 Jaz bi zadevo malo drugače obrnil... Z njegovo betico bi se dalo tud armiran beton razbit... uf...se opravičujem alef za moje površno razmišljanje in se strinjam s tabo....primerno bi blo tud za MB 50... Citiraj you see things; and you say WHY?but i dream things that never were; and i say WHY NOT? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Bern 14. februar 2006 Prijavi Deli 14. februar 2006 Svoj čas sem gledal film (pred tem pa bral knjigo) Michaela Crichtona "Andromeda". Precej stara zadeva že. Tam so neke vesoljne mikroorganizme hoteli uničiti z atomsko bombo, a so še pravočasno odkrili, da bi bilo ravno to narobe, kajti ti organizmi so za svojo rast potrebovali ogromno toplotne energije! Podobno je z našim Belcijem tule. VSI smo proti njemu in njegov futer je vse bolj očitno "boj za stvar" - čimbolj ga pritiskamo, tem močnejši je. Kaj vse uporablja pri tem, ni toliko pomembno, za aperitiv vzemimo diskreditacijo, s katero je najavil svojo prisotnost v tej temi - ...in potem se v oddaji pojavi Vladko Began iz Univerzalnega življenja, pa gre vsa verodostojnost oddaje v nič. - in pa katerega od njegovih klasičnih postov, podobnih homemade plastičnim ogrlicam, na katerih je naštepanega vsega boga, samo da je pisano:Psihologi se ne bi strinjali s tabo. Sploh pa ti spet primerjaš napačne stvari. Jaz ne govorim o teh malih kaznovanjih. Govorim o nasilju nad otroki, zdaj si pa ti predstavljaj pod tem, kar hočeš.So pa otroci, ki jim ni tako dobro kot ti. V osnovni šoli smo imeli nekoga, ki je včasih prišel v šolo tudi s kakšno buško na glavi, ker so ga tako tepli. Pa ni bilo hude reakcije. Temu otroku se je že takrat videlo, da to zelo slabo vpliva tudi na njegovo psiho.Zakaj le? Žal ni tako. Običajno se socialna oglasi šele takrat, ko je prepozno.Tudi pri pretepanju s strani staršev ni tega, če ni res tisti od staršev morda še pijanec, ki vsak dan preganja okrog hiše ženo in otroke.Včasih uporabljajo pedofilijo kot pretvezo za kazen, če otroci niso bili pridni vse se dogaja.Isto delajo šole in podobno. Za večino pedofilije, ki se je odkrije, se izkaže, da so vse to poskušali prej prikriti.Če predpostavljamo, da naj v naprednih demokratičnih družbah zapor ne bi bil kaznovalno sredstvo, ampak prevzgojno sredstvo, je rezultat popolnoma logičen. Pri pedofilih je zelo zelo malo povratnikov. Če gledaš na te zadeve z razumom in ne s čustvi, potem začneš videti dejstva, ki jih sicer ne vidiš, vidiš pa nekaj čisto drugega. Če gledaš s tega stališča, da preprečiš, da bi se zločin ponovil, je v takih primerih dovolj, da jih odstraniš iz tega okolja in se vse skupaj konča.Če bi se oziral na vsakega, ki po svoje ocenjuje, kdo je pravi vernik, bi prišel v protislovje. Lahko je vernik tak ali drugačen, ampak pravi katoličan - torej član Katoliške Cerkve, je tisti, ki ustreza merilom Katoliške Cerkve.Drugič se potrudi dati verodostojne vire. Mladina to ni.(Ker tale program - k sreči - citatov ne prenaša zelo dobesedno, ampak jih zaradi smotrnejše porabe prostora zmeče skupaj, si lahko origal ogledamo drugje.) Zanimivo je, da mi je svoj čas mi je ena lunatka izjavila, da ob vsej gorečnosti v prid RKC obstaja še drugo Belcebubovo lice, ki ga lahko vidimo v finančnih temah. Pa sem šel pogledat:Kaj pa NI piramida? Država je piramida, podjetje je piramida, društvo je piramida? Edini legalen sistem, ki je identičen ilegalnim piramidnim igram, je pokojninski sistem, ki temelji na medgeneracijski pogodbi.Dejansko se prodaja vse, če gledaš na vrsto blaga, ne pa na proizvajalca. Na spletni strani je produkt bil. Neke vrste kartični plačilni sistem, kjer ni provizij ob dvigu denarja, ampak, ko vložiš.In še kar nekaj tega, seveda. In več ali manj kar v redu je, dokler se zadržuješ tam, ker v temah kot Zlorabe v cerkvi je ta obraz precej drugačen, kot rečeno. Z vsem se seveda ne moremo strinjati. Saj to tudi počne. Potem pa levosučneži jurišate na Cerkev, češ, kaj si upa. Kako si drzne oglašati v naši tako demokratični državi, kjer imamo svobodo govora. In kako si Belcebub predstavlja demokracijo in svobodo govora, je videti v naslednji sofisticirani izjavi:Lepo, da prakticiraš laganje. Pa v naslednji tudi:Potem pojdi pa k okulistu. Pa še v naslednjih dveh tudi – takole za pokušino:Kdaj se boš naučil logično razmišljati. Ja. Narobe si razumel. In še:Daj pojdi malo ven - v resnični svet. Tale forum ne predstavlja sveta.Hm. Ta forum tudi predstavlja en svet v malem. Tako kot vsak forum. Veliko nas je tu in dobro se imamo. K sreči je tu tudi Belcebub, da lahko vemo, kako je, če se imaš dobro. Brez zločincev, denimo, svet ne bi vedel, kako je lahko TUDI slabo. Ker pa je svetov več, obstaja vsaj še eden, o katerem pišem nekoliko niže. Nič kaj virtualen svet, kajpak. Je pa z Belcijem včasih tudi zanimivo:Govorimo o časopisu Mladina, ki je neverodostojen in pristranski. Tu in tam se namreč pojavi tudi Belcebubov krvni brat, kot kaže. sm mislu, de bo kak pameten, argumentiran link....pa je samo mladina :xx!: :xx!: :xx!: zlomk...tralala Ta post ni bil edini slučaj. Še eden takle je tu: izgleda da je tema namenjena bolj zlivanju gneva na RKC chisto dolochenega tipa "ljudi"zlomk....tralala(Enkrat sem se igral z urami objavljenih postov Belcebuba in aakhuta. Zelo zanimive slučajnosti sem našel. Takole bajdevej.) A Belci se ne da:Kaj pa naj naredi? Naredila je vse, kar je v okviru demokratičnih zakonov dovoljeno. Vse ostalo je v pristojnosti državnih organov. Kaj pa naj Cerkev naredi, če ne žrtve ne njihovi starši ne podajo kazenske ovadbe?Viš, Belci, to, da štepaš (zelo subjektivna) dejstva, ne opravičuje žalosti, da o psihologiji mase, o večstoletnem perfidnem pritisku na narod in o frustracijah ljudi na podeželju nimaš pojma, kaj šele tega, da te to tudi ne zanima. Zate je dovolj, da se s tem eksponiraš. Nasprotno. Kar jaz napišem, je 100% verodostojno.Na Zaloški je tik pred obvoznico iz Ljubljane ven grede na desni strani en cel park takih. Lahko se družijo, veselijo, gledajo televizijo in dobro jih hranijo. Imajo tudi statusni simbol, pižamo, po katerem se ločijo od tistih, ki so isto tam oblečeni v belo in svetlomodro. Marsikaterega izmed njih ne pustijo ven, da kruto in pokvarjeno okolje ne bi skalilo izraza sreče na njihovih obrazih. Psihologi se ne bi strinjali s tabo.Če se oglasiš na navedenem naslovu, boš to lahko preveril v prvi osebi. Dovolj časa ti bodo namenili, ne skrbi. Tam ne vlada Saturn. Vrhunec razcepljenosti si namreč ovekovečil tukaj:Bistvo strpnosti je to, da sprejemaš to, da obstaja na svetu tudi nekdo, s katerih načeli se ne strinjaš. Krona stvarstva, Belcifer, krona stvarstva! Kaj sem napisal - Belcifer?! Ups, lapsus, Belcebub, seveda. Ali pa morda le ne? * Malo sem si namreč vzel časa, pa pogledal Belcebubov profil, ki ga najdemo tule:http://www.lunin.net/forum/index.php?showuser=3717 V njem med drugim piše:Član od: 26. Feb 05 Rojstni datum:6. Junij 1966 Skupno objav:118 Prva objava:Objavljeno: 11. Dec 2005 ob 20:55v temi:Mrežni marketing Ker pa sem enkrat že naletel na mino in je potem bojda zaradi raznih pizdarij Marsa morala vzeti ven eno celo temo (tisto o naših fantih v Iraku; ena od for je bila bojda v tem, da sem jaz napisal, da sta Belcebub in nekdanji Lucifer ista oseba), mi hudik ni dal miru, pa sem šel pošnofat še tam, in glej ga, zlomka: Luciferjev profil:http://www.lunin.net/forum/index.php?showuser=324 zadnji klik:5. Jun 05 ob 21:23 (Belcebub je bil na LNF že pred tem) rojstni dan:6. Junij 1966 (sic!) Skupaj objav:1.165 Belci, sorry, RES nisem vedel, da se na tem istem forumu pojavlja tudi tvoj BRAT DVOJČEK!! Sori, sori, sori!!!! Kriv sem in odgovoren!! Ker zdaj mi je tudi JASNO, zakaj imata štepanje postov v en sam odgovor OBA. * Je pa zanimivo, da med njegovimi 1.165 objavami v "arhivu" najdemo samo štiri, zaradi česar mu spričo nenatančnosti odrekamo delovno mesto čistilca, ker si takih nedoslednosti zaradi morebitnih pripomb naročnika ne moremo dovoliti. Povej mu to ob priliki, ko ga vidiš. Hvala. Zatorej je jasno, da nisi niti Lucifer niti Belcifer niti Lucibub, ampak samo Belcebub. Če pa v sebi morda kdaj naletiš na katerega od ostalih omenjenih treh, se pa le oglasi na koncu Fužin, radi ti bodo pomagali. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cosma 14. februar 2006 Prijavi Deli 14. februar 2006 Bern kok si ti natančen pa mislim, da se ti, res posvetit ...jaz nisem bila tolk navdušena nad raziskovanjem ponavljanja vzorcev, mi pa nekak iz ozadja tole zgleda, kot da je kak kljukec ali pa podoben kerlc podoživel reinkarnacijo, še za našega življenja ali nemara celo vstajenje, pa smo priča temu dogodku, vendar zaradi svoje levosučnosti ali pač česarkoli podobno motečega tega ne uvidimo...A Fužine so ti všeč? Men tole bolj Hrastovec varijanta, tam so že vsega navajeni Citiraj Jas te mam tak radaI am feeling very olympic todayIs time the only thing you are waiting for?Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa! Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day. Dalai LamaMajhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alef 14. februar 2006 Prijavi Deli 14. februar 2006 Mene ne zanima kdo je (je bil?) Belcebub, Lucifer...kdorkoli je že to.Ja, sem bil že tu gor še za časa Luciferja...Pa saj ni edini ki ima ali je imel dvojnika na forumu.Pa njegov "krvni brat"... Mene je sprovociralo tisto kar v Bernovem postu omenjana druščina predstavlja.Belcebub ni samo eden, tu na forumu...V realnem življenju ima kar precej...klonov... Črno-belo razmišljanje.Če nisi naš, si proti nam.Če nisi črn(ali bel?) si rdeč.Če nisi vsako nedeljo v cerkvi, če ne lezeš duhovščini v rit, potem si rdeč, komunajzar, levosučnež... To so uboge duše ki ne RAZUMEJO da smo pa tudi SREDINSKI, ne samo levi ali desni.Taki katerim je VSAKO enoumje tuje, kakršnekoli barve.Ki nismo ovce in ne sledimo črednemu nagonu.Ali pa jadramo z vetrom.Smo tudi taki ki mislimo s svojo glavo. Citiraj Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.Lord Alfred Tennyson - Ulysses Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 14. februar 2006 Prijavi Deli 14. februar 2006 Če velja, da so bili pri nas za vsa nadlegovanja, kolikor jih je doslej prišlo na sodišče, NA POGOJNE KAZNI obsojeni samo TRIJE duhovniki, ima tukaj Cerkev, torej organizacija!, veliko prstov vmes. Šlata torej duhovnik, ščiti pa ga lahko samo Cerkev. Ne gre drugače.Na splošno je verjetn na žalost velik več pedofilije, kot pa obsojenih, ne sam v cerkvi. V ZDA se je pokazalo, da je cerku ščitila sebe na ta način, da je duhovnike premeščala in pošiljala na duhovne vaje, ki pa večinoma niso ble uspešne, ni jih pa sama prijavljala oblastem. Ni pa govora o vplivu cerkve na sodstvo. Pri nas sile komunistične kontinuitete sigurno velik večji vpliv na sodstvo kot pa cerku. Mene je sprovociralo tisto kar v Bernovem postu omenjana druščina predstavlja.Belcebub ni samo eden, tu na forumu...V realnem življenju ima kar precej...klonov... Črno-belo razmišljanje.Če nisi naš, si proti nam.Če nisi črn(ali bel?) si rdeč.Če nisi vsako nedeljo v cerkvi, če ne lezeš duhovščini v rit, potem si rdeč, komunajzar, levosučnež... To so uboge duše ki ne RAZUMEJO da smo pa tudi SREDINSKI, ne samo levi ali desni.Taki katerim je VSAKO enoumje tuje, kakršnekoli barve.Ki nismo ovce in ne sledimo črednemu nagonu.Ali pa jadramo z vetrom.Smo tudi taki ki mislimo s svojo glavo. Ampak mam občutek, da je velik črno-belega nekorektnega razmišljanja tud z druge strani tuki Seveda je bila. Sploh pa nihče ne trdi, da sta Družina in Ognjišče neodvisna, tako, kot bi nekateri radi prikazali Mladino. Pa še kakšen neodvisen dnevnik bi se najdu dokazhi, da v Cerkvi NI blo zlorab ... *Kot sem na hitr preletu, tega ni nihče trdu. Vprašanje je, ali je v cerkvi več zlorab, kot na splošno. Kaj pa šole.Pa športni klubi, ki trenirajo mladino. Verjetno ne obešajo na velik zvon, tud če vejo, da je kakšen nihov trener mal nabrisu kakšno nihovo mladoletno varovanko ? Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alef 14. februar 2006 Prijavi Deli 14. februar 2006 Na splošno je verjetn na žalost velik več pedofilije, kot pa obsojenih, ne sam v cerkvi. Ampak mam občutek, da je velik črno-belega nekorektnega razmišljanja tud z druge strani tuki Vprašanje je, ali je v cerkvi več zlorab, kot na splošno. Kaj pa šole.Pa športni klubi, ki trenirajo mladino. Verjetno ne obešajo na velik zvon, tud če vejo, da je kakšen nihov trener mal nabrisu kakšno nihovo mladoletno varovanko ? Drži.Vse.Pedofilije je veliko več kot obsojenih, ne samo to, veliko več kot PRIJAVLJENIH primerov.Črno-belo razmišljanje...Je bilo tud v prejšnjem(rdečem) sistemu...Pa tud Belcebubi so bili rdeči... Citiraj Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.Lord Alfred Tennyson - Ulysses Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 14. februar 2006 Prijavi Deli 14. februar 2006 No ja, emanuel. Pa dober, saj si reku "verjetno".......ajd. Ker če to zamolčijo so sokrivi, vsaj zame, držijo štango storilcu, tolerirajo dejanje, ga z molkom celo podpirajo - me zanima kako bi jim bilo, če bi bil otrok njihov........Če pa je nabrisal mladoletno nad 15 pa je tko ok po naših zakonih. Kar se pa "rdečih" tiče.....hahaha....mi je vse skup mal smešno. Predsednik vlade je bil rdeč, Danilo Slivnik je bil zlo zlo rdeč, P. Jambrek je bil zlo rdeč, Dimsi Rupsi tud.......mah, sploh težko najt koga, ki je dans bel al črn al kak že, pa na maši v prvih vrstah, ki ni bil včasih rdeč......Nimam nič proti, človek lahko spremeni svoje mnenje, pogled, samo naj potem ne očita rdečkarstvo drugim za nazaj, če je tud sam bil.... Nasplošno pa je tovrstno prepričanje v demokraciji svobodna izbira vsakega posameznika, ne vidim blema tu.......Jaz sem se odloču za......bit oranžn. No, pa zelena mi je tud bliz.... Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Bern 14. februar 2006 Prijavi Deli 14. februar 2006 Mick, ali ne veš, da so vsi spreobrnjenci pravilo BOLJ RADIKALNI od originalov?! Predvsem zato, da SE NE BI NIKOLI POMISLILO, DA SO BILI "TUDI ONI" ... To je zdaj takole. Ko so JJ vrgli iz partije, je tip spisal celo stran in pol demantija itd. - torej mu je bilo narobe, da so se ga odkrižali. Torej je očitno HOTEL OSTATI noter! Ampak ko Mladina neverodostojna objavi faksimile tega pisanja, imajo samo srečo, da se ne piše 1935 - kajti Sibirija niti ni tako daleč Da o ne govorim posebej, ker je itak karikatura sam sebi. Nagrabil več kot komunisti, s tem da ni grabil samo za časa včlanjenosti, ampak kasneje še več. Sistem pa pravzaprav jasen: 1. Nihče ne sme pisati o tem!2. Medij, ki bi pisal o tem, bomo pluralizirali!3. Če o tem piše Mladina, je to neverodostojno!4. Torej je jasno, da nismo bili v partiji in da nismo kradli. <ikonca angelčka> Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Amis 14. februar 2006 Prijavi Deli 14. februar 2006 ful mi je dober tvoj slog pisanja...pa tud argumenti.... Citiraj you see things; and you say WHY?but i dream things that never were; and i say WHY NOT? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 14. februar 2006 Prijavi Deli 14. februar 2006 Mick, ali ne veš, da so vsi spreobrnjenci pravilo BOLJ RADIKALNI od originalov?! Predvsem zato, da SE NE BI NIKOLI POMISLILO, DA SO BILI "TUDI ONI" ... Ja, to mi je kar jasn. Sam včasih ne razumem tolikšne pritlehnosti........če samo večino prej omenjenih pogledam, niso bili le člani ZK, bili so pravi njeni ideologi, nosilci komunistične ideje v takratnem sistemu, objavili so nešteto člankov, celo knjig, v katerih so peli slavo sistemu itd.......haha....Zdaj pa se samo nekdo ne strinja s kakšno od njihovih idej in načrtov, pa ga kar proglasijo za rdečkarja, pa čeprav ZK nikdar niti povohal ni......Tud "raje", ki temu naseda, ne razumem. Mogoče deloma, k nekateri iz raje nkol niso bli rdeči, pa sedanji spreobrnjeni nekoč rdeči ščitijo njihove interese......toda....stvar se lahko kmal obrne in ti-isti bodo spet ščitili trenutno aktualne interese oz. tiste, ki bodo njim prinesli največ......Rupsi bi verjetn mirno prestopil in bil zunanji tud v čist levi vladi, npr. No, mal smo odbluzil.... Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alef 14. februar 2006 Prijavi Deli 14. februar 2006 Ja, to mi je kar jasn. Sam včasih ne razumem tolikšne pritlehnosti........če samo večino prej omenjenih pogledam, niso bili le člani ZK, bili so pravi njeni ideologi, nosilci komunistične ideje v takratnem sistemu, objavili so nešteto člankov, celo knjig, v katerih so peli slavo sistemu itd.......haha....Zdaj pa se samo nekdo ne strinja s kakšno od njihovih idej in načrtov, pa ga kar proglasijo za rdečkarja, pa čeprav ZK nikdar niti povohal ni......Tud "raje", ki temu naseda, ne razumem. Mogoče deloma, k nekateri iz raje nkol niso bli rdeči, pa sedanji spreobrnjeni nekoč rdeči ščitijo njihove interese......toda....stvar se lahko kmal obrne in ti-isti bodo spet ščitili trenutno aktualne interese oz. tiste, ki bodo njim prinesli največ......Rupsi bi verjetn mirno prestopil in bil zunanji tud v čist levi vladi, npr. No, mal smo odbluzil.... Niti ne.Pa poglejmo kaj bi bilo z zlorabami o kakršnih je tu govora v prejšnjem sistemu.Če bi se to zgodilo v cerkvi...Udri po farju, to je razredni sovražnik, ideološki zastrupljevalec...itd. blablabla...Če bi pa to storil kateri od "moralno in politično neoporečnih"...Npr. učitelj, pardon, "tovariš"...Kdo bi verjel?Jadranje po vetru... :xx!: Citiraj Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.Lord Alfred Tennyson - Ulysses Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 14. februar 2006 Prijavi Deli 14. februar 2006 Ne vem. Nisem opazil kaj dosti o takih dejanjih duhovnikov v prejšnjem sistemu, je pa res, da se je plaz razkritij pedofilije vsul šele po "belgijski" aferi, se mi zdi. Kakorkoli, skrajno nesprejemljivo je zatiskanje oči v takšnih primerih, pa če si jih zatiskajo pripadniki ali somišljeniki ene ali druge ali celo kakšne tretje strani..... :xx!: Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alef 14. februar 2006 Prijavi Deli 14. februar 2006 Ne vem. Nisem opazil kaj dosti o takih dejanjih duhovnikov v prejšnjem sistemu, je pa res, da se je plaz razkritij pedofilije vsul šele po "belgijski" aferi, se mi zdi. Kakorkoli, skrajno nesprejemljivo je zatiskanje oči v takšnih primerih, pa če si jih zatiskajo pripadniki ali somišljeniki ene ali druge ali celo kakšne tretje strani..... :xx!: Saj si niso upal...Takrat so bili "drugi" na oblasti.Vsak ščiti svoje...So bile pa zlorabe drugod.VEM za primere.Pa je bilo ravno tako vse tiho.Verjelo se je avtoritetam. Zatiskanje oči...ja :xx!: Zakaj?Zaradi ljubega miru?Da se nebi izpostavljali?(naj to naredi kdo drug...)Iz strahu?Mogoče sem butl, idealist, pravičnik, karkoli...Ampak v moč besede verjamem.Pomembno je da SE JE ZAČELO govort o tem Citiraj Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.Lord Alfred Tennyson - Ulysses Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.