Tanci 10. december 2005 Prijavi Deli 10. december 2005 Pred nekaj dnevi sem si šla ogledat Alamuta v Dramo ... bila sem polna prijetnih pričakovanj, saj mi je bila knjiga zelo všeč, zato sem se uprizoritve na odru res veselila ... ampak po koncu predstve, sem bila šokirana, ampak ne v pozitivnem smislu, pač pa negativnem. :xx!: Začetek je bil sicer precej obetaven, zelo dobro prikazano "pranje možganov" fedainom ... ampak res samo začetek ... potem je šlo pa vse samo še navzdol ... Prvo neprijetno presenečenje je bilo, ko je na oder priskakljala deklica oblečena v navijačico in v rokah je držala pano z napisom flashback ... ni dosti manjkalo, da mi niso skočile oči iz jamic ... SLOVENSKO narodno gledališče Drama se poslužuje angleških besed, ker se jim ne da malo pomisliti in poiskati slovensko ustreznico Poleg tega je na oder priskakljala s še drugimi angleškimi napisi ... se ne spomnim več točno ... nekaj v smislu next day, river itd. ... mislim groza! Aja, da ne govorim o svetlečem napisu "Paradise now" nad rajem, v katerega so bili poslani trije fedaini :xx!: Dobila sem občutek, da skušajo iz Alamuta napraviti komedijo oz. ne vem kaj :xx!: Povsem neumestno je bilo tudi, da je ta ista deklica enkrat vmes spet priskakljala na oder, dala v usta žvečilni gumi, naredila balon in odskakljala dol .... mislim HALO Namesto bojevanja smo ob spremljavi zvočnih efektov letalskega bombandiranja, streljanja in podobno, spremljali plesni nastop "navijačic". Višek vsega je bil konec: Ibn Tahir pride na oder s čebrom v rokah ... ima kratek monolog, nato stopi v tisti čeber in se začne po celem telesu mazati z JETRI x!x Sedež imam v prvi vrsti, dogajalo se je dober meter pred mano ... obrnil se mi je želodec :sick: Mogoče sem preobčutljiva ... ne vem ... možno .... ampak vseeno ... je to primerno? Prijatelj, s katerim sem bila v Drami, mi je po koncu rekel, da izgledam, kot da sem bila priča pokolu ... rabila sem eno uro, da sem vsaj približno k sebi prišla, da mi ni bilo več slabo in da nisem bila več bleda kot stena :xx!: Z eno besedo: KATASTROFA x!x Citiraj ... nočem obljub, le iskren obraz, le iskren obraz ... http://freeweb.siol.net/fotomax1/mediac/450_0/media/DIR_249/DSCF0008.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Michelle 11. december 2005 Prijavi Deli 11. december 2005 Hja, jaz sem pa iz te predstave prisla s pozitivnimi obcutki. Jasno je, da ne morejo oprizoriti dela, tako kot je v knjigi. Stvar so nekoliko modernizirali, kar je v bistvu prav. Meni je bilo vsec. Se pa strinjam s tabo o tistih dveh navijacicah z angleskimi besedami. Sama sem premisljevala zakaj so vkljucili to v dramo, zgleda da kot nek komicni del, ceprav je meni deloval groteskno. Pa saj se mi zdi, da je bilo kar precej teh stvari. Tisto z jetri nisem dovolj dobro videla, ker sem sedela v lozi, ampak se mi zdi, da so hoteli stvar prikazati se bolj zalostno in tragicno. Se mi je pa kar malce srce ustavilo, ko so zaceli streljati, ker so bili lih proti nasi lozi obrnjeni ( prva loza tam). Je bilo dokaj smesno, ker smo se vsi v lozi skoraj na tla vrgli Se mi je pa zdela igralska zasedba super, se posebaj Samobor in Polic sta res 1A igralca. Je pa delo narejeno tako, da je veliko teh pretresljivih scen, ki pustijo na gledalcih pozitiven ( zaradi iznajdljivosti, novitet, pa zasedbe in dobrega vzivljanja v vloge) ali pa pac negativen ( prav zaradi teh "moderniziranih" scen). Odvisno, kako na to gledas, ocitno. 100% se pa strinjam, da je bila uporaba angleskih besed odveč. Citiraj Knowledge of what is possible is the beginning of happiness. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 11. december 2005 Prijavi Deli 11. december 2005 prou kjut predstava je "klasiki" pa pach v mesten teater hodte gledat korunove nebuloze zlomk...tralala Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest mačona 12. december 2005 Prijavi Deli 12. december 2005 Meni pa je predstava bila všeč. Sprva sem bila tudi sama zaradi tistih "zajčic" šokirana, nikakor jih nisem znala umestiti in jih ne znam še zdaj, pa vseeno, za moje pojme je predstava bila OK. Če me je kaj res presenetilo, je bila to golota Ibn Tahirja in Mirjam. Dobro, da nisem vedela za jetra! :xx!: Zakaj se slovensko narodno gledališče ne bi smelo posluževati angleških besed? Saj je tako ali tako vseeno. Tudi gledališče se mora modernizirati in prilagajati času. To pa ne pomeni, da ne bi raje videla klasične predstave. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tanci 13. december 2005 Avtor Prijavi Deli 13. december 2005 ja no ... sej res ni bilo tako katastrofalno kot sem opisala ... ko sem odpirala temo, sem bla mal slabe volje tista jetra so me verjetno tok bolj šokirala, ker sem jih ''doživela'' iz neposredne bližine ... še vonj je bil originalen (ki pa ga sploh ne prenesem že tko al tko) pa kolegici je par kapelj krvi padlo na hlače ... če bi gledala zadevo tam nekje iz sredine dvorane, verjetno ne bi doživela takega šoka ... ja no ... tista angleščina mi pa še vedno ni všeč ... Citiraj ... nočem obljub, le iskren obraz, le iskren obraz ... http://freeweb.siol.net/fotomax1/mediac/450_0/media/DIR_249/DSCF0008.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 13. december 2005 Prijavi Deli 13. december 2005 tista jetra so ti shla na jetra samo zato, ker ne hodish na performanse v kapelico.... zlomk...tralala Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Samson23 13. december 2005 Prijavi Deli 13. december 2005 tista jetra so ti shla na jetra samo zato, ker ne hodish na performanse v kapelico.... ...tam lahko pa res se kaxno drugo telesno tekocino kam fases... Citiraj You can't be a real country unless you have a beer and an airline. It helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer.Frank Zappa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia 13. december 2005 Prijavi Deli 13. december 2005 svašta... *kar se jeter tiče jih na vsakem furežu vidim, pa kri tui....dobro da vem zdaj, da je to umetnost Citiraj ....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Andromeda 31. december 2005 Prijavi Deli 31. december 2005 (popravljeno) Meni sprva Alamut ni bil preveč všeč, pa tudi zelo naporen se mi je zdel, zato smo se namesto debate po predstavi odpravili domov. Šele potem, ko sem ga po nekaj dnevih, tednih počasi začela prebavljat, ko sem se začela zavedati koliko energije in moči je bilo vložene v to predstavo, predvsem pa dejstvo, da je po tolikem času pustil name tak vtis... Abonma imam v Drami že nekaj let, in le redke predstave so name naredile tak vtis. A ni to ravno bistvo umetnosti? Da te opozori na tvojo lastno eksistenco? Da te izbezlja iz utirjenega kalupa razmišljanja in tie spodbudi da odpreš nov predalček v svojih mislih? Za instant zabavo je bolj primere Špas teater kot pa drama.Kar se pa tiče jeter-lahko bi razpravljala na dolgo in široko o simboliki, pa se mi ne da. Se mi pa zdijo dobra in izvirna ideja. Namesto da se posipa s pepelom, se umije z jetri Tiste navijačice so pa predvsem tam da povežejo zgodbo iz Alamuta z današnjim časom (Amerika-Irak), ki je osupljivo podobna, kljub temu da je od izdaje knjige preteklo kar nekaj časa. Popravljeno 31. december 2005 -> Andromeda Citiraj "The meeting of two people is like the meeting of two chemical substances. If anything happens, both are changed."- C. G. Jung Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tanaja* 31. december 2005 Prijavi Deli 31. december 2005 Jaz pa komaj čakam, da ga grem gledat, sem slišala, da je bil čisto razprodan. Knjigo sem že prebrala in mi je bila všeč, čeprav menim, da bi lahko bolje napisana. Zdaj me pa samo še zanima, kakšna je predstava in kakšen vtis bo naredila name. Citiraj "Pri ptičih je vse nagon, tudi zvestoba je nagon. Nagoni so čisto v redu ... V naravi je vse lepo urejeno... Človek ima pa polna usta ljubezni pa čustev, pa ne vem kaj še. Potem pa v imenu ljubezni pusti svoje mladiče. A skrbi za svojo vrsto? Vraga! " (monolog iz filma: Pod njenim oknom) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Samson23 31. december 2005 Prijavi Deli 31. december 2005 ...pa ker igralec je ta Alamut???...a je ze v kaxnem dobrem filmu igral?? Citiraj You can't be a real country unless you have a beer and an airline. It helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer.Frank Zappa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Samson23 1. januar 2006 Prijavi Deli 1. januar 2006 ... ti pa res nimaš pojma... Pa to je un Alen, Vudijev... sin od starejžga Vudija... sej veš k majo črnega psa pa kamnito ograjo... tist ta tečen mulc ...pa sej lohka reces direkt... a, Batman pol... Citiraj You can't be a real country unless you have a beer and an airline. It helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer.Frank Zappa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.