El Nino 28. junij 2002 Prijavi Deli 28. junij 2002 Zanima me kaj si mislite o tem kako vpliva, ob kateri planetarni uri in na kateri dan ste bili rojeni. Aries-Libra-Scorpio Citiraj Rad bi se z vami družil tudi v živo, povejte mi če se kdaj mudite v moji okolici LJ, Moste. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Jupi 29. junij 2002 Prijavi Deli 29. junij 2002 kako vpliva ura mesto in dan rojstva bi rada vedelaenostavno vsako minutko in vsak dan se planeti v radixu drugace postavljeni. zato je pomembno vedeti te tri podatke.naprimer ce se rodita dva cloveka isti dan eden zjutraj eden zvecerna istem mestu bosta imela sicer v znamenju iste planete vendar ne bo njihov radic isto izgledal in nato vplival na vsakega od njih drugace. Dejastvo je da se iz tega da razbrati karakter osebe, njefove slabe in dobre strani, pa mnogo drugih stvari kot je poklic, partnerstvo, starse, znamenja otrok itd. Ker se o tem tukaj v forumu neda na siroko pisati ti predlagam literaturo, ki ti bo odgovorila in pojasnila tvoje vprasanje bolj podrobno:razizkovalno dela Michel und Francoise Gauquelina: "Vpliv planetov" sicer sta razizkovala le znamenite osebnosti, zato dolocena pojasnila na navadnega ozemljana v knjigi primankuje. S tem se sedaj ukvarjajo v ameriki drustvo astrologov. Upajmo da bomo astrologi dobili tako bolj "zemljske" podatke. Lep pozdrav in veliko prijetnih uric ob branju Jupi Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
borism 24. februar 2004 Prijavi Deli 24. februar 2004 Mihela, Bern in ostali, kakšno je vaše mnenje Citiraj FotoBoris Album Vilincev Borisova fotogalerija Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mihela 24. februar 2004 Prijavi Deli 24. februar 2004 Pozdravljeni, iskreno povem, da te informacije skoraj ne uporabljam pri razlagi natalne karte. Je pa res, da pri horarni karti vedno pogledam tudi dan in uro, ker je to bistvena informacija, da lažje odgovorim na vprašanje. Če pa gledam glede na svojo karto in natalne pozicije, vsekakor me opisuje tudi planetarna ura in potrjuje prevlado Jupitra v karti, ki je edini koten, v svojem domu, to je kot dodatek. Jaz gledam to kot dodatek, ko ugotavljam koliko je planet močan, mi to, da si se rodil ob neki planetarni uri pomeni dodatne točke, povečano moč planeta v neki karti. Vse dobro, Mihela. Citiraj astrologija ni za to na svetu, da bi strašila...niti ne za to, da bi določala...sam za to je, da nam da vpogled, kako stvari so...dnevni horoskop začetek študijskega leta na AI17. in 18. 9., karmična sinastrija in prognostika v Postojni Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Bern 25. februar 2004 Prijavi Deli 25. februar 2004 Zanima me kaj si mislite o tem kako vpliva, ob kateri planetarni uri in na kateri dan ste bili rojeni. Aries-Libra-Scorpio Če je s tem mišljeno, ali je bil človek rojen na ponedeljek (Lunin dan) ali soboto (Saturnov dan) itd. ter na Jupitrovo ali Sončevo uro dneva, potem bi rekel naslednje. Na nas vpliva ČISTO VSE. Ne le Sonce, Luna, vreme in borza, ampak tudi pridelek riža na Tajskem in prometna nesreča na Aljaski, le da ne vemo, kako. Ker ne poznamo vzročne zveze. Premalo vpliva ima to, da bi o tem lahko kaj rekli. To so dokazali Einstein in co. že leta 1930 v slovitem poiskusu EPR, ki z astrologijo nima nobene (neposredne) zveze. Podoben hec opisuje tudi Gauquelin v "Kozmičnih urah" in drugih knjigah. Vpliva torej vse. V astrologiji so včasih take nianse - včasih bolj, včasih manj pomembne - določali na različne načine, dnevne ure in drugi vplivi so samo del takratnega sistema, pa še dvanajstine so bile zraven pa še pa še. Danes je drugače, ker astrologijo jemljemo na drug način, poleg tega si zmišljujemo velik pomen Kirona, Quaouarja, Verteksa itd. O antiscijih se učimo v nadaljevalnih šolah, potem pa pozabimo. Nove efemeride Quaouarja, podane v računalniku, so preveč vabljive. Pa še špekulirati se da z njimi, saj narod tako in tako ne razume, kaj praviš. Glavno, da je novo, da je "IN", saj to zahteva danšnji zmešani čas. Pa si lahko frajer. Pa še keš imaš od tega. Ne da bi razumel, za kaj gre. Frawley, ki ga zelo veliko omenjam (z razlogom), se zato vrača k osnovam in tradiciji astrologije. Sicer je preveč ortodoksen, kar spet ni dobro, iti nekje vmes je neprimerno bolje. Predvsem lahko astrologi začnemo ob njem astrologijo dojemati tako, kakršna v resnici je, ne pa tako, kakršno bi MI radi imeli, da bi bila. To pa pomeni tudi MOČ planetov, določanje tistega, kar je v karti bolj in kar je manj pomembno, ne pa da nasmetimo razlago s tisoč trditvami, ki pomenijo veliko listov papirja, koristnih informacij pa malo. Del te informacije so tudi dnevi v tednu in pa planetarne ure dneva, vendar gre pri tem samo za nianse, ne pa za bistvene podatke. Če bi bil "dan v tednu" bistven, potem bi bili vsi "ponedeljkovci" med seboj po nečem podobni, pa vemo, da niso. Pozdrav vsem! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 9. marec 2004 Prijavi Deli 9. marec 2004 Bern Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.