lilita 18. december 2005 Prijavi Deli 18. december 2005 MAMA,NISI MI ODGOVORILA... Bližajo se novoletni prazniki,čuti se to ,letos bolj kot lani.Ponavadi sem te dni hitela k tebi in te vzpodbujala,da bo po novem letu lepše in sploh nov začetek...Mama imaš mene in moje otroke,tvoje vnuke,sem ti govorila... Danes sem bila pri tebi...ob tvojem grobu...Veter je pometal izgorele sveče in moje sončnice je vrgel na sosednji grob.Ševedno je na grobu zapičen križ,ki so ti ga podarili komunalci.Zadaj za križem pa še vedno nemo stoji spomenik mojega brata,tvojega sina...Tako lep je bil in tako mlad,v najlepših letih..Mama ,kako to boli. Vem,da te je prizadela moja ločitev z možem,čutila sem tvoj strah,da bom tokrat brez opore,tako sama zopet ,tokrat z drugim otrokom...Vprašala bi te ali te je sram,ker imaš tako "nesrečno"in zblojeno hčerko in ker nisem uspela postati tisto,kar si želela postati ti?Veriga je,mama veriga je to... Preveč je vsega bilo...koliko skrbi sem ti povzročala.,najprej kot otrok z boleznimi,nato kot problematična najstnica in za nameček še nezakonskega otroka...Prav" tebi "se je to moralo dogoditi,ki si nekoč bila zagrizen vernik... Kje je bila ves čas tvoja vera,mama?Ni bilo vere,bilo je bolj strahospoštovanje in versko prepričanje,da si morala za svoj STORJENI GREH krepko plačati-ker nisi ostala nuna...Plačala si svoj greh in plačujem ga jaz naprej,zaradi verskih prepričanj,ker nisi ostala devica,ker nisi posvetila svoje življenje in svoje imetje cerkvi...kako žalostno. In vedno sem te nemočno in neslišno klicala na pomoč,mar tega nisi vedela?Mama zakaj?Zakaj moram dedovati tvojo prenešeno žalost in zagrenjenost? Tako hudo je včasih,bolj kot ponavadi.Tako zelo boli v duši in tako lepa je včasih samota in mamljiva,kot opojna snov... Ravno ona te je vzela,kraljica žalosti,kraljica teme... center Citiraj Živi in pusti živeti!!! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Piko 19. december 2005 Prijavi Deli 19. december 2005 Draga Lilita, prazniki niso samo čas praznovanj, je tudi čas obračuna preteklega obdobja. Vse se okrepi. Zato ne postane močnejše samo veselje, ampak tudi žalost. Kdor je sam, občuti samoto še močneje. Košček svoje mame si posejala v naša srca, in skoznje se bo gotovo oglasila nazaj tudi tvoja mama in poskušala skozi naše misli dati kak odgovor, ki ti ga za življenja ni zmogla. Kot na primer tegale: Lilita, radi te imamo! Citiraj Računalnik ustvarja navidezno resničnost, človek resnično navideznost. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 19. december 2005 Prijavi Deli 19. december 2005 Zivjo Lilita, dobrodosla! zalostno, sam... ne bit zalostna! xrosex Piko, lepo ko si se oglasil v tole temo, sem jo sama nekak spregledala. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
silki 19. december 2005 Prijavi Deli 19. december 2005 Lilita pozdravljena in dobrodošla! Praznki,...Novo leto, zaključek starega.....obračun s preteklim in upanje na boljše,......ja, kot pravi Piko, v tem prazničnem času še toliko bolj vse intenzivno doživljamo,...kot skupek vseh vsakodnevnih obračunov samih s seboj.Boli, ko nekoga nam dragega izgubimo,.....boli predvsem to, da imamo v sebi še toliko tega, kar smo tej osebi želeli dati, pa sedaj ne moremo. Ne njej, vendar "po njej" sebi in njenim - tvojim otrokom, njenim vnukom. Ne ni je sram, kot tudi tebe ni oz ne bo sram "zblojenosti" tvojih otrok, ko se bodo vsak po svoje odločal o sebi, vedno znova,....ko bodo srečni, nesrečni....zadovoljni,....razočarani,.......to je njihovo življenje,.....in pusti si tudi sebi živeti svojega, kot je mati živela svojega, s svojimi odločitvami ne tvojimi, kot tvoji otroci živijo s svojimi odločitvami in ne tvojimi. In pusti ji njene življenske odločitve, njene so, ne tvoje! Veriga? Ja, vendar veriga razumevanja in ljubezni, in to prenašaj na otroke.Želim ti, da spoznaš, da je življenje lepo navkljub "zblojenosti", da smo mi sami tisti in nihče drug ki nam ga kroji, in da ga živiš,.....v temi in svetlobi! in želim ti čimveč svetlobe na tvoji poti! Citiraj Samo šibki se ne upajo biti pravični. Svoboda je odgovornost, zato se je večina v bistvu boji. Your vision will become clear only when you look into your heart ... Who looks outside, dreams. Who looks inside, awakens. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Robida 19. december 2005 Prijavi Deli 19. december 2005 Nisi sama glej http://www.riversongs.com/Flas/angelhugs.html Citiraj Preteklost obstaja le v mislih in na način, za katerega se v mislih odločimo. Živimo v sedanjem trenutku. Čutimo v sedanjem trenutku. Doživljamo sedanji trenutek. Kar počnemo v sedanjem trenutku, ustvarja temelje za jutrišnji dan. Torej se odločimo v sedanjem trenutku. Jutri ne moremo storiti ničesar in tudi včeraj ne. Samo danes lahko delujemo. Pomembno je, kaj se odločimo misliti, verjeti in reči sedaj. Luis L. Hay - Moč je v tebi Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lilita 20. december 2005 Avtor Prijavi Deli 20. december 2005 Presenečena,in vendar sem bila prepričana,da imam opravka s pravo družbo.Izpoved mojih misli je bila čisto spontana.Pravzaprav me šele sdaj lovi resnična zavest,da mame ni več,čeprav je minilo že 9 mesecev odkar je umrla.Vednoznova sem se podzavestno izogibala misli nanjo,morda sem se bala bolečine,ki sem jo pred leti preživljala ob bratovi smrti... Pač res je,sama se je odločila za tako življenje,ki si ga je skrojila,tako kot vsak posameznik.Mislim,da duša že ob rojstvu dobro ve kakšen je njen namen ,glede življenja na zemlji. Hvala vam za iskrene komentarje,in pa za angelčke...mama me je imela zelo rada! Citiraj Živi in pusti živeti!!! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.