gala 25. december 2005 Prijavi Deli 25. december 2005 Ena od najpogostejših težav so miomi, ki se pojavijo tudi razmeroma zgodaj okoli 30 leta. Je katera imela izkušnjo in ali se to da kako ublažiti? Žal je operacija neizogibna, saj lahko zrastejo ... Citiraj Bodi dobro! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
child 25. december 2005 Prijavi Deli 25. december 2005 kaj so to miomi? Citiraj Ne prosite toliko,rajši rečite hvala za tisto,kar imate. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Larsy 25. december 2005 Prijavi Deli 25. december 2005 kaj so to miomi? neke vrste tumorji Citiraj Scio mi nihil scire Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Schoty 28. december 2005 Prijavi Deli 28. december 2005 Moja mami je mela miome.. :xx!: ..pa sj je zj qul..so ji uperiral..sam vseen..kaj te pa zanima? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 28. december 2005 Prijavi Deli 28. december 2005 Ena od najpogostejših težav so miomi, ki se pojavijo tudi razmeroma zgodaj okoli 30 leta. Je katera imela izkušnjo in ali se to da kako ublažiti? Žal je operacija neizogibna, saj lahko zrastejo ...Ni ravno neizogibna, pac pa je res zelo pogosta, ker hitro rastejo, z naravnimi zdravili oz. zdravljenjem pa ne dosegamo tako hitrih in radikalnih rezultatov - zato je najveckrat res potrebna operacija, ni pa to pravilo.No ni maligen, v bistvu je tvor.V bistvu je podobno kot cista, sam da gre za... hm, 'mesno' tkivo... al misicno.Ni katastrofalno, skratka.ce niso zelo veliki, se jih vcasih da celo z naravnimi sredstvi pedenat. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Robida 28. december 2005 Prijavi Deli 28. december 2005 Miom se po zatrditvah onkologov in kirurgov nikoli ne spremeni v rakasti tumor. Miome ima ogromno žensk, pa ni važna starost. Pri mlajših običajno operirajo, posebno pri takih ki še niso rodile. Pri starejših pa pustijo, ker ko ženska pride v meno oziroma izgubi menstruacijo, se običajno zmanjša, tako da ne dela težav. Pri starejših operirajo, če miom začne kam pritiskati in zato povzroča težave. Govorim iz lastnih izkušenj S prehrano se da vplivat nanje, posebno s tako ki uravnava delovanje hormonov, npr. brokoli, ohrovt..., olje pšeničnih kalčkov oziroma E vitamin.... Kkšno literaturo je potrebno vzeti v roke in malo preštudirati prehrano, pa bo. Pa uspešno. Citiraj Preteklost obstaja le v mislih in na način, za katerega se v mislih odločimo. Živimo v sedanjem trenutku. Čutimo v sedanjem trenutku. Doživljamo sedanji trenutek. Kar počnemo v sedanjem trenutku, ustvarja temelje za jutrišnji dan. Torej se odločimo v sedanjem trenutku. Jutri ne moremo storiti ničesar in tudi včeraj ne. Samo danes lahko delujemo. Pomembno je, kaj se odločimo misliti, verjeti in reči sedaj. Luis L. Hay - Moč je v tebi Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
MUCICA 24. marec 2006 Prijavi Deli 24. marec 2006 Robida ali kdorkoli, Zasledila sem, da naj bi se miomi zdravili s prehrano. Večkrat so mi že operativno odstranili miome, pa se stalno ponavljajo. Zelo si želim zanositi, pa mi zaradi tega problema še ni uspelo. Sicer sem že spremenila prehrano, ne jem mesa in mesnih izdelkov, mleka in mlečnih izdelkov, izdelkov iz bele moke, izogibam se belega sladkorja, maščob,.. Jem zelenjavo, sadje, ribe, izdelke iz črne, ržene, polnozrnate moke,.. S tem naj bi si zmanjševala raven estrogena, ki pa ga sicer potrebujem za zanositev. Estrogen (ženski spolni hormon) naj bi večal rast miomov. Ne vem, na koga naj se obrnem, da bi vedela, kako naj si pomagam s prehrano. Zato vas prosim za pomoč. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 24. marec 2006 Prijavi Deli 24. marec 2006 ne jem mesa in mesnih izdelkov, mleka in mlečnih izdelkov, izdelkov iz bele moke, izogibam se belega sladkorja, maščob,.. pametno. In kok casa ze to izvajas?1 teden, mesec, leto? Ce se zastrupis cez noc, fliknes vase kak antioksidant in skratka naredis nekaj takega...ce pa si zastrupljen od dnevov, tednov, mesecev, let, desetletij......pa seveda en preslicin caj (al pa koruznih laskov, bezgov...) ne bo pomagal. ali zato caji/zelisca/naravne metode ne delujejo?nasprotno... a ce ubijes simtpom, nisi naredil nic. osebno (nisem medicinc, to je zgolj prijateljski nasvet, ne strokoven ) ti svetujem kurico s tavzentrozo in rmanom.14 dni pij vsaj 2x dnevno enega od teh cajev ali pa ju kombiniraj... morda bi bilo najbolj pametno/primerno/koristno, da bi zjutraj ali dopoldne pila tavzentrozo (ki si jo bi pripravila tako, da bi scepec zeli zvecer pred spanjem dala v mrzlo vodo, ki bi jo zjutraj zavrela, a tik pred vretjem odstavila), zvecer pa rman. ta ni tako delikaten, tako da postopaj kot obicajno pri cajih (5-10 minut naj odstoji, po tem, ko si ga dala v zavreto vodo). Ce ne bos skenslala hrane ki zasluzuje, se jih bos tezko zlosala. za take variante je primeren tudi post, vendar... daljsi od 1 dneva ni primeren za vsakogar, pa se tako posvetuj z zdravnikom. Super je tudi glina, ki je v takem primeru priporocljiva tako zunanje (obloge) kot notranje (uzivanje) Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
MUCICA 25. marec 2006 Prijavi Deli 25. marec 2006 ne jem mesa in mesnih izdelkov, mleka in mlečnih izdelkov, izdelkov iz bele moke, izogibam se belega sladkorja, maščob,.. To izvajam že več kot tri mesece. Vem, da ni dolgo, toda težko se je odločiti za takšen korak, sploh ker še sedaj nisem prepričana, da delam prav. Če se o tem poskušam pogovoriti z gin. ali splošnim zdravnikom, v to ne verjameta in se z njimi ne moreš posvetovati. Meso in mleko nadomeščam tudi s sojo in sojinim mlekom. Mislim, da bom poiskusila s čajem, ne vem pa, kakšno glino imaš v mislih in kje se jo dobi? Mona Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 25. marec 2006 Prijavi Deli 25. marec 2006 ne jem mesa in mesnih izdelkov, mleka in mlečnih izdelkov, izdelkov iz bele moke, izogibam se belega sladkorja, maščob,.. To izvajam že več kot tri mesece. Vem, da ni dolgo, toda težko se je odločiti za takšen korak, sploh ker še sedaj nisem prepričana, da delam prav. Če se o tem poskušam pogovoriti z gin. ali splošnim zdravnikom, v to ne verjameta in se z njimi ne moreš posvetovati. Meso in mleko nadomeščam tudi s sojo in sojinim mlekom. Mislim, da bom poiskusila s čajem, ne vem pa, kakšno glino imaš v mislih in kje se jo dobi? MonaJe kaj na tem? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
MUCICA 27. marec 2006 Prijavi Deli 27. marec 2006 Kkašna dieta? Kakšna glina? Kje dobim tavžentrožo? Verjetno v zeliščni lekarni? Rman imam. Uporabljam ga tudi pri bolečih menstruacijah. Kako bi najhitreje ustavila rast tega nepotrebnega tkiva? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest mačona 19. avgust 2006 Prijavi Deli 19. avgust 2006 ve kdo kaj o cistah na jajčnikih? baje ma to veliko žensk in je nenevarno. zaradi določenih težav sem bila pri splošni zdravnici, ki meni, da je to zaradi težav s hormoni. dala je preveriti ščitnico in je vse OK, zato me je napotila h ginekologinji, ker naj bi bile vzrok za te moje težave ciste na jajčnikih. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mura 28. avgust 2006 Prijavi Deli 28. avgust 2006 (popravljeno) ve kdo kaj o cistah na jajčnikih? baje ma to veliko žensk in je nenevarno. Ja jaz sem jih odpravil pri ženski, ki jo ljubim po nasvetu prijatelja, ki je maser.10% rožmarinovega eteričnega olja zmešal z 90% dobrega olivnega olja.Potem sem to mešanico zmešal 1:1 z zasičeno raztopino dobre soli. S tem sem nežno in povsem koncentrirano masiral svojo ljubo po hrbtu, točneje tam kjer hrbet prehaja v ritko.Masažo je bilo treba izvajati v obliki harmonične osmice. Torej:Ti se vležeš na trebuh in se sprostiš kolikor se daz eno roko te je treba držati za bok, z drugo pa delati od ene strani hrbta proti drugi lezečo osmico.Bolj pomembno kot sestava zgoraj omenjene mešanice, je da tisti, ki to dela ne misli zraven na sto drugih stvari, temveč izključno na to kar dela. Ves se mora dati v to gibanje.Ta masaža naj bi se izvajala vsak dan. Odlično je če se to dela celo večkrat na dan. Tabletke tudi lahko povzročijo ciste. Ginekologinja jih je najprej zdravila z hormoni.Rezultat po štirih tednih te terapije:Cista v levem jajcevodu je izginila. Zato se je pa pojavila cista na desnem jajcevodu. Ta rezultat me je vzpodbudil preštudirati listek, ki je bil priložen hormonskim tabletam s katero jo je zdravila ginekologinja. Bil sem zgrožen. Prepričal sem jo, da je s to terapijo nehala. Namesto tega sva začela izvajati zgoraj opisano masažo.Rezultat po štirih tednih:Nobene ciste ni bilo več.To stanje je ostalo in še traja nekaj let po tem. Res ja, da sva s to masažo tudi nadaljevala, ker nama je postalo to zelo všeč. Ona se pri tem zelo sprosti in ponavadi takoj zaspi. Mačona, če hočeš pokažem to masažu tistemu, ki bi ti jo potem vsak dan delal. Seveda pa poleg tega priporočam tudi tebi zeliščni sok Alveo.Lep pozdrav Popravljeno 28. avgust 2006 -> Mura Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest mačona 28. avgust 2006 Prijavi Deli 28. avgust 2006 Hvala Mura in dobrodošel na forumu! sicer še od takrat nisem šla h ginekologinji, ker vem, da bi mi predlagala hormonsko terapijo oz. tabletke, jaz pa tega nočem za nobeno ceno, ker kot praviš, na enem jajcevodu zgine, potem udari ven na drugem. pa tudi škoda se mi zdi, filati se s tabletami zaradi estrogena, če ga lahko dobim iz soje. šla bom na uZ, da mi povejo, kje, kako in kaj imam, potem bom sama poiskala alternativo, ortodoksna medicina me v tem primeru ne zanima in mi nima kaj pomagat. torej hvala! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mura 28. avgust 2006 Prijavi Deli 28. avgust 2006 Ja.Pa drži se!In kot rečeno: lahko se oglasiš če želiš poskusiti z masažo.In, da se ne boš bala... to ni nobena reklama, saj tega ne delam poklicno. Samo pokažem lahko nekomu, ki bi ti to potem delal naprej.Vse dobro! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ksenia 24. oktober 2006 Prijavi Deli 24. oktober 2006 zanimivo... očitno rabim nekoga za masažo, haha Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Alan_New 24. oktober 2006 Prijavi Deli 24. oktober 2006 ve kdo kaj o cistah na jajčnikih? baje ma to veliko žensk in je nenevarno.Po moje se je za vprašati in zamisliti, zakaj dandanes veliko žensk zboleva na rodilih in dojkah. Citiraj Possible—but highly unlikely. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ksenia 24. oktober 2006 Prijavi Deli 24. oktober 2006 no, zakaj? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Alan_New 24. oktober 2006 Prijavi Deli 24. oktober 2006 "Vprašati se" pomeni vprašati samege sebe, ne drugega. Na vprašanje nimam totalnega odgovora, lahko pa povem svoje videnje tega pojava. Citiraj Possible—but highly unlikely. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ksenia 24. oktober 2006 Prijavi Deli 24. oktober 2006 no, pa povej Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lea 24. oktober 2006 Prijavi Deli 24. oktober 2006 Citiraj pilotkini zapisi Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Alan_New 24. oktober 2006 Prijavi Deli 24. oktober 2006 Glavni razlog vidim v odtujitvi od zakonov življenja, od narave. Med moškimi in ženskami ni več spoštovanja in prijateljstva, drug drugega se obtožuje, kdo je kriv za zatiranje koga, poleg tega pa je način življenja, ko je treba prodati dušo delodajalcem, firmi, karieri in svojim praznim ambicijam, totalno neživljenjski. In seveda kdor deluje proti življenju, jih faše na življenjskih organih. Zdaj ne trdim, da so vse ženske, ki so zbolele, bile protiživljenjske; celo obratno je bilo (primer moja pokojna nona). Tu bolj mislim, da gre za skupen pojav, za delovanje celotne družbe -- posledično slabša hrana, kar se nedvomno pozna na telesu. Ampak to ni nič novega. Saj tako zjebani ne moremo zagotoviti ustreznega potomstva -- potem pa se rojevajo debili in razno prizadeti. Citiraj Possible—but highly unlikely. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ksenia 24. oktober 2006 Prijavi Deli 24. oktober 2006 Glavni razlog vidim v odtujitvi od zakonov življenja, od narave.aha, čist tipično zame tud prehrana ej sej jutri bom bolj razumljiva, danes sem še pod določenimi vtisi Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 25. oktober 2006 Prijavi Deli 25. oktober 2006 Glavni razlog vidim v odtujitvi od zakonov življenja, od narave. Med moškimi in ženskami ni več spoštovanja in prijateljstva, drug drugega se obtožuje, kdo je kriv za zatiranje koga, poleg tega pa je način življenja, ko je treba prodati dušo delodajalcem, firmi, karieri in svojim praznim ambicijam, totalno neživljenjski. In seveda kdor deluje proti življenju, jih faše na življenjskih organih. Zdaj ne trdim, da so vse ženske, ki so zbolele, bile protiživljenjske; celo obratno je bilo (primer moja pokojna nona). Tu bolj mislim, da gre za skupen pojav, za delovanje celotne družbe -- posledično slabša hrana, kar se nedvomno pozna na telesu. Ampak to ni nič novega. Saj tako zjebani ne moremo zagotoviti ustreznega potomstva -- potem pa se rojevajo debili in razno prizadeti. Je.ote! Tole je pa že srhljivo; (spet ubeseduješ moje mnenje); ampak se strinjam Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Alan_New 25. oktober 2006 Prijavi Deli 25. oktober 2006 Je.ote! Tole je pa že srhljivo; (spet ubeseduješ moje mnenje); ampak se strinjam Dokaz, da misli niso naša last, kot zmotno mislimo. Citiraj Possible—but highly unlikely. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.