Skoči na vsebino

od kdaj do kdaj...?

spelcha

Recommended Posts

Živijo! Mene pa nekaj že dolgo muči in sem se odločila da vas o tem povprašam kar na tem forumu in upam, da mi boste znali odgovoriti. Rojena sem namreč 19.2 in me datum strašno bega,saj mi v horoskopih piše povsem drugače (po nekaterih naj bi bila vodnar, po nekaterih pa riba). Ko me kdo vpraša kaj sem po horoskopu nevem kaj naj rečem če mi pa piše povsem različno x?x zakaj nimajo vsi horoskopi enakih oz. dogovorjenih datumov? Kaj potematakem sem po horoskopu po vašem mnenju xrolleyesx čisto sm že zmedena...veliko sm prebrala o obeh znamenjih in se mogoče bolj najdem med vodnarji :inocent: upam, da mi boste znali svetovati in povedati kaj pravzaprav sm po horoskopu xrolleyesx
Deli na socialnih omrežjih

Dobrodošla med nami Špelca :palec: ,

ker si nova, je morda za začetek najboljše, da se razgledaš po naših astroloških temah.

Prav tako imaš na Ln možnost, da si sama izračunaš ( ker nisi podala dovolj podatkov, da bi ti kdo drug) v kateremu znaku je tvoje Sonce, Luna, vsi ostali planeti ter Ascendent.

Če te zanima seveda. Od tistih revijskih horoskopov pa ni kaj prida koristi. Pa škode tudi ne. x;)x

(popravljeno)

hvala za dobrodošlico x:)x na tem forumu sm si že izračunala in sm riba z luno v biku in ascedentom v tehtnici xDDx

imam pa velik knjig o astrologiji (od eme kurent, mete malus) in mi za sonce piše različno - po nekaterih podatkih v ribah, po nekaterih v vodnarju xrolleyesx pod katere naj se torej štejem...rojena pa sm 19.2.1991 v celju ob 20.08

Popravljeno -> spelcha

:eek: xrolleyesx kaj pa pravi za tvoje Sonce izračun na lf?

Na srečo nismo 'narejeni' samo po šabloni Sonca (si misliš, kakšen dolgčas), je treba upoštevati še vrsto drugih zadev, na primer astrološke hiše in njihove vladarje,aspekte med planeti, če si recimo rojena ponoči....

Tule na forumu se na primer kar tre folka, z Asc. ali Luno ali katerim drugim planetom v Škorpijonu.

In se na osnovi tega počutijo kar polnopravni Škorpijoni. :eek: xnckrivx

x^x

tle piše da sem riba...ampak v različnih knjigah pač različno piše za 19.2 - riba/vodnar in me zmede to...nekje sm tudi zasledila da če imaš luno v negativnem znamenju in/ali si rojen ponoči ima luna večji vpliv (sama jo imam v biku in sm rojena ponoči-20.08 --> torej ima luna v biku name velik vpliv?)

v knjigah so podatki natančni samo glede na dan, znamenje pa se spremeni pač ob neki uri, se pravi je zdej dilema, nekdo bo npr. 19.2. še riba nekdo pa vodnar, vse je odvisno od ure. Če si vnesla podatke na luninem netu in ti je ven prišlo da si riba, potem si riba, ker je ta karta izračunana na podlagi ure, in ne samo dneva. x:)x

najlepša hvala vsem za odgovore xDDx no nisem vedela, da v revijah piše po dnevih, tu pa po urah, zato sem preverila še v neki knjigi, kjer imam podane ure in sm res rojena že pod vplivom ribic x:Dx naslednji mesec grem tako ali tako na izračun rojstne karte in že komaj čakam x:)x hvala vsem za koristne podatke in da ste me rešili iz te zmede...zanimivo kaj vse človek izve x:)x hvala še enkrat x:Ix

• 2 weeks later...
Hey, mene tudi neky zanima. x:Dx

Dobila sem 2 koledarja, na katerih piše, da se znamenje kozoroga začne 23.12. in ne 22.12. Zakaj prihaja do teh razhajanj?

..ker koledarsko leto ni u nulo usklajeno s potjo sonce okrog zemlje(astrolsko, se pravi geocentricno gledano)... 1 socnevo leto je cca. 365.2527 dni, eno koledarsko leto je 365... na vsaka 4 leta je prestopno leto, ki ima 366 dni, tko da se to pogliha... in zato se te meje med znamenji vsako leto podaljsajo za 6 ur, na vsako 4. pa zmanjsajo za 24... in ker te ure lahko pomenijo spremembo datuma, here we go...

You can't be a real country unless you have a beer and an airline. It helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer.

Frank Zappa

Če imate pri roki slučajno efemeride, potem si lahko skozi leta sledite vstop Sonca v določeno znamenje. Samson23 je napisal vzrok. Praktično to izgleda takole:

Vstop Sonca v Raka (preračunano na Greenwich):

2000 - 21.6. 01:48

2001 - 21.6. 07:39

2002 - 21.6. 13:25

2003 - 21.6. 19:12

2004 - 21.6. 00:58

2005 - 21.6. 06:47

2006 - 21.6. 12:27

2007 - 21.6. 18:08

2008 - 21.6. 00:00

2009 - 21.6. 05:47

2010 - 21.6. 11:30

Vijolično obarvano je vsako četrto leto, ki je primerljivo, kar se ciklusa tiče. Videti je, da bo leta 2012 Sonce v Raka vstopilo že 20.6. slabo uro pred polnočjo.

Podobno lahko naredimo za katerokoli sekvenco in postane jasno, odkod "zmeda" z datumi.

Najbolj merodajne pa so še vedno efemeride. Računalnički programi imajo bolj ali manj natančno vnesen algoritem. V primeru dvoma ---> efemeride!

Pozdrav!

x;)x xDDx

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...