Skoči na vsebino

Kaj je duhovnost?

Kabalist

Recommended Posts

Prvo pa je treba živeti običajne 4 dimenzije... icon1_thumbup.gif icon1_thumbup.gif

Poleg tega pa mislim, da za duhovno prebujenost ne potrebuješ metrov knjig s področja ti. duhovnosti. Lahko tudi škoduje.

Se strinjam! Natanko to je po moje najpomembnejša zapoved, ko se podaš na pot osebnostne rasti (izogibam se besede duhovnost, ker se izza nje skriva morje neumnosti). Dokler nimaš pošlihtane štiri temeljne dimenzije, je duhovnost samo izogibanje odgovornosti.

BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO.
Deli na socialnih omrežjih

Ponavadi se za besedo duhovnost skrivajo osebki, ki se ubadajo z vsemi okoli sebe, ker skušajo na tak način rešit svoje tegobe. Sebe iščejo v knjigah in se potrjujejo pri ljudeh. Kot začarani krog. Seveda vsak si želi biti spoštovan in razgledan, ampak menim, da je temeljno pravilo najprej spoznati sebe; (ravnovesje, stabilnost in odkriti lepoto življenja). Večina knjig o0 duhovnosti samo zmede človeški um.

Duhovnost prej prepoznaš v življenju, in ne v knjigah. Tega ti ne more nobeden povedat ali dat, to enostavno imamo v sebi. Jaz pravim; ozri se okoli sebe, poišči svojo vlogo v življenju(tako, da se nehaš pretvarjat), bodi pošten do sebe, in spoštuj sam sebe in svoja dejanja(brez obsojanj in dvomov). S tem boš naredil največji korak k svobodi.

p.s.

Kaj začutite ob besedi duhovnost?

Moje mnenje: Ker seveda ljudje širijo napačno informacijo, se je iz besede duhovnost razvil "stereotip". Zato beseda danes predstavlja bolj nestabilne ljudi, kot duhovne.

Se motim?

Resnica je samo ena, vse ostalo je iluzija.

Jooojjj xsmx ...kok mam jst rad življenje. xsrcx

Počite namišljene zidove okoli sebe, in prlezite na svobodo. Tukaj je skozi Sonce. x;)x :palec:

Thanks vsem vam, da smo skupaj v tem svetu....

p.s.

Kaj začutite ob besedi duhovnost?

Moje mnenje: Ker seveda ljudje širijo napačno informacijo, se je iz besede duhovnost razvil "stereotip". Zato beseda danes predstavlja bolj nestabilne ljudi, kot duhovne.

Se motim?

Ne

Osebnostni podvig je naprimer:

Da sam sebi priznaš, da si na tleh. x:Dx

V nemoči je moč.

:palec:

Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,
vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.

Lord Alfred Tennyson - Ulysses

Sem vesel, da imam somišljenike.

Negativni pogled ne besedo duhovnost sem izrazil zato, ker sem na tem Forumu zasledil uporabnike, ki se izdajajo za duhovne voditelje, vendar so v totalnem nasprotju. Pomoč ostalim zahteva veliko znanja, predvsem pa osebno stabilnost.

Če na nekoga vpliva nekaj besed, in ustvarja hinavsko klimo na Forumu, ni noben duhovni vodja ampak samo en pajac x:o)x

Spoštovanje ljudi je prva vrlina duhovnega voditelja. x:)x xyiyax

Sem vesel, da imam somišljenike.

Negativni pogled ne besedo duhovnost sem izrazil zato, ker sem na tem Forumu zasledil uporabnike, ki se izdajajo za duhovne voditelje, vendar so v totalnem nasprotju. Pomoč ostalim zahteva veliko znanja, predvsem pa osebno stabilnost.

Če na nekoga vpliva nekaj besed, in ustvarja hinavsko klimo na Forumu, ni noben duhovni vodja ampak samo en pajac x:o)x

Spoštovanje ljudi je prva vrlina duhovnega voditelja. x:)x xyiyax

Pomoč nekomu je lahko tudi to da priznaš da nisi nič boljši, nič močnejši od njega.

Ali pametnejši.

Včasih je dovolj nasvet, lastna izkušnja

Duhovni voditelji?

Na tem forumu?

Ne bi rekel...

Velik gobec, strupen jezik(tud moji... x:Dx ) to ja...

Da bi bil vodja...

Ne vem za ostale, jez se že celo življenje uspešno izogibam temu da bi bil kakršenkoli vodja... x:Dx x:o)x

Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,

... Evo, k sem u službi...

...

... Doma. ...

...

... Pol so pa še prijatelji, pa hobiji, pa sprehodi, pa knjige, vrt, dremež po kosilu. Aja, mačka tud ne smem pozabt...

... In je konc dneva, no ni glih še konc. Z ženo se mava še zmerej rada tud tko, kt včasih. No pol je pa res konc dneva. Tud spat je treba mal ...

...

:palec: xDDx

(*da ne citiram vseh solatk, point mi je bil point xDDx)

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Ponavadi se za besedo duhovnost skrivajo osebki, ki se ubadajo z vsemi okoli sebe, ker skušajo na tak način rešit svoje tegobe. Sebe iščejo v knjigah in se potrjujejo pri ljudeh. Kot začarani krog.

Pod to se tudi jaz podpišem! :palec:

Duhovnost je beseda, ki se izmika kakšni natančnejši definiciji. Recimo, da je duhovnost delo na samemu sebi. Tako se izognemo "pravi" in nepravi" duhovnosti. Zgolj branje knjig še ni duhovnost, temveč intelektualna telovadba. PO mojem mišljenju je duhovnost zmes navodil, prakse in predvsem komunikacije. Kakšna duhovnost je za koga prava, pa se itak pokaže, ko stopi na pot. Preveč udobja ni dobro, takisto preveč bolečine. Eden od rezultatov duhovnega dela je najbrž tudi obvladovanje vzrokov okoliščin svojega bivanja.

BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO.

Kabalist, soglašam v polni meri.

Vsaka medalja ima dve plati, zame je rešitev na sredini. x:px

:o|o: kolk je to?

Če neveš, pusti stat zaenkrat...Poskusi naslednjič brez pomisleka. (meni znese) x:Dx

Vsaka medalja ima dve plati, zame je rešitev na sredini. x:px

Hotel sem povedati, da se sploh nima smisla obremenjevati z medaljo, tudi če ta ima dve plati. Recimo, da bi bila boljša prispodoba kovanec. Ponujene imaš recimo dve možnosti, ampak ugotoviti moraš, da edino ti odpiraš možnosti, zato slediš svojemu občutku in se ne oziraš niti na neg. niti na poz. stran. Rešitev je v navezanosti do kovanca, in ne na plateh. x:)x Skratka rešitev najdeš, ko se nehaš obremenjevati. x;)x

Malo sem zbluzu x:Dx, ampak se da razbrat, kaj sem hotel povedat.

Če neveš, pusti stat zaenkrat...Poskusi naslednjič brez pomisleka. (meni znese) x:Dx

si napisal, da je duhovnost kot 1+1 zato me zanima kolk je to?

ja...in kolk teb znese? x:)x

ßoDi ło K@r §i... DrUgih J€ ił@k z€ Pr€v€c !!!

life is a strange thing... just when you think you learned how to use it... it's gone...

"Če ni vetra, VESLAJ!" latinski

"Navada je navada. Ni je moč kar vreči čez okno. Valiti jo moramo po stopnicah, korak za korakom." M.Twain

"Kako pojesti slona? GRIŽLJAJ ZA GRIŽLJAJEM!!!" Colin Rose

Kaj je izvir stresa in strahu? Se zavedamo sposobnosti svojih lastnih možganov?

- Bodi to kar si; manj se boš oziral na mnenja drugih, bolje bo zate osebno.

Vse kar napišem je zgolj moje subjektivno mnenje in kot takega ga tudi vzemite. Prav tako ne ogrožam vašega obstoja, pač pa vam le podam pogled iz mojega zornega kota. Hvala za razumevanje..

si napisal, da je duhovnost kot 1+1 zato me zanima kolk je to?

ja...in kolk teb znese? x:)x

Zanimivo, kaj me sprašuješ. Metaforično je mišljeno, da so dogodki označeni kot binarni sistem(stikala), ki je vsako točno na svojem mestu. Če stabiliziraš misli, ti postane vse logično, in temu rečem jaz, da se uglasiš, kot struna na kitari.

Naprimer: Če imaš negativno čustvo, je napačni izračun, ker dogodka nisi prav razumela, zato se moraš vrnit, dogodek obdelat, na koncu se vprašat, zakaj tega nisi prej razumela, da se ti vtisne v spomin, in ga na tak način kategoriziraš(uzavestiš, arhiviraš, memoriziraš, in ga imaš vedno pri roki, kot krajšnice v računalniku). Um je popolen, lahko bi ga primerjal z "računalnikom" vendar je dooooosti močnejši, (če uporabim asociacijo računalnik). Vse je sestavljeno, kot da bi kocke sestavljala, številke, čustva(0,1). Kot stikala, ki se vklapljajo in izklapljajo.

Negativno čustvo ------> 1+1=1 Vrtenje v krogu, brez odgovorov, in čakanje na ostale, da ti bodo nekaj dali.

Pozitivno -----> 1+1=2 Nadgradnja, odgovornost do samega sebe.

Razumeš Kapica?

Zanimivo, kaj me sprašuješ. Metaforično je mišljeno, da so dogodki označeni kot binarni sistem(stikala), ki je vsako točno na svojem mestu. Če stabiliziraš misli, ti postane vse logično, in temu rečem jaz, da se uglasiš, kot struna na kitari.

Naprimer: Če imaš negativno čustvo, je napačni izračun, ker dogodka nisi prav razumela, zato se moraš vrnit, dogodek obdelat, na koncu se vprašat, zakaj tega nisi prej razumela, da se ti vtisne v spomin, in ga na tak način kategoriziraš(uzavestiš, arhiviraš, memoriziraš, in ga imaš vedno pri roki, kot krajšnice v računalniku). Um je popolen, lahko bi ga primerjal z "računalnikom" vendar je dooooosti močnejši, (če uporabim asociacijo računalnik). Vse je sestavljeno, kot da bi kocke sestavljala, številke, čustva(0,1). Kot stikala, ki se vklapljajo in izklapljajo.

Negativno čustvo ------> 1+1=1 Vrtenje v krogu, brez odgovorov, in čakanje na ostale, da ti bodo nekaj dali.

Pozitivno -----> 1+1=2 Nadgradnja, odgovornost do samega sebe.

Razumeš Kapica?

:eek: A ni v binarnem sistemu 1+1=10 ?

Binarni sistem so stikala:

1 je vklopljeno

0 je izklopljeno

1+1=1 naj bi zgledalo nekako takole, drugače sem malo po svoje interpretiral.

Se opravičujem, za napačno interpretacijo, bom naslednjič bolj natančen. x;)x

Upam samo, da se je razumelo, brez filozofije seveda.

ps

Lepa moja nova ikonca? x;)x

Binarni sistem so stikala:

1 je vklopljeno

0 je izklopljeno

1+1=1 naj bi zgledalo nekako takole, drugače sem malo po svoje interpretiral.

Se opravičujem, za napačno interpretacijo, bom naslednjič bolj natančen. x;)x

Upam, samo, da se je razumelo, brez filozofije seveda.

Se je razumelo... x:Dx

Sem uspel dešifrirat že hujše komplikacije od tvojih

Ne strinjam se ravno z vsem ampak imaš zanimiv način razmišljanja

Ampak 1+1 je pa vseeno 10...

V BIN sistemu...

Se je razumelo... x:Dx

Sem uspel dešifrirat že hujše komplikacije od tvojih

Ne strinjam se ravno z vsem ampak imaš zanimiv način razmišljanja

Ampak 1+1 je pa vseeno 10...

V BIN sistemu...

Bistvo je, da sva se razumela. :palec:

Kar se tiče nadgradnje zavesti, se pa število potencialno usprenja ob ravnovesju. Prav tako kot potencialno upada s poleni pod noge. Osebno uporabljam konstanto 1, ker poenostavljam nihanje stabilizacije človeških čustev(misli). Lahko bi bilo tudi deset, bistvo je, da se poenostavi, ker edino na tak način vse pospraviš, in si urediš "podstrešje". x:Dx

Naprimer:

Midva imava krepko diskusijo ali glasno oporekanje in s tem med pogovorom, se na nekaterih točkah nisva sporazumela, in avtomatsko um reagira takole, da postavi nerazčiščeni/nerazumljivi dogodek na čakanje ali v spomin z napako. S tem ustvarjamo na čustveni ravni ali na telepatski komunikaciji po moje imenovani napačni izračun oz. dvom, kateri se obrestuje ob vsakem odprtju enake teme v prihodnosti oziroma samo asociacije na dogodek, odvisno je od individuma, ali ga želi popravit, oziroma razčistit. Nekateri temu pravijo engram. Ki te ovira v življenju, če je seveda ostal odprt ali zakopan, v vsakem primeru je breme za čustveno inteligenco.

Zato je pomembno uskladit svoj misleljni vzorec, da bo informacije pravilno obdeloval, oziroma spremeniti šolski sistem, da se bo otroke že od majhnega učilo razmišljati, in pravilno uporabljati svoje misli, brez anomalij. Ko si uravnovešen si neverjetno umsko močan. xDDx :palec:

Lahko je to krivica, lahko je to kritični dogodek, vse sorte skratka...

Vse to ti manjša zavest, in piše v podzavest.

Bistvo je, da sva se razumela. :palec:

Kar se tiče nadgradnje zavesti, se pa število potencialno usprenja ob ravnovesju. Prav tako kot potencialno upada s poleni pod noge. Osebno uporabljam konstanto 1, ker poenostavljam nihanje stabilizacije človeških čustev(misli). Lahko bi bilo tudi deset, bistvo je, da se poenostavi, ker edino na tak način vse pospraviš, in si urediš "podstrešje". x:Dx

Stikala.

Lahko bi poenostavil pa rekel takole:

1 - gre skozi

0 - ne gre skozi

Podzavest v bistvu JE neke vrste kompjuter

Operira s podatki ki jih pošilja zavest

Jih obdela in da nek rezultat

Kaj gre in kaj ne gre v podzavest?

Odvisno kako so postavljene ničle in enice... x:o)x

Jaz bi rekel, da je celotni um ene vrste kompjuter, s tem da je dosti močnejši, če ga pravilno uporabljaš. x;)x :O:

Drugače pa si zelo lepo povedal, kar se tiče "bin" sistema. :palec:

Samo da je vmes še časovna sled, ki vse zaznava, vse v času in prostoru....

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...