Lara Joy 10. januar 2006 Prijavi Deli 10. januar 2006 Ali kdo ve, s čim se ukvarja RADIONIKA? Kdo v Sloveniji se ukvarja s tem? Na ta izraz sem naletela poleti v Nemčiji, malo sem brskala po internetu. Pa bi rada še kak vaš konkreten komentar. Hvala! Citiraj ENJOY! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mihaelos 10. januar 2006 Prijavi Deli 10. januar 2006 Kaj pa je sploh to? Citiraj Nekoga moraš imeti rad,pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen,...Ivan Minatti (1924) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 10. januar 2006 Prijavi Deli 10. januar 2006 Ali kdo ve, s čim se ukvarja RADIONIKA? Kdo v Sloveniji se ukvarja s tem? Na ta izraz sem naletela poleti v Nemčiji, malo sem brskala po internetu. Pa bi rada še kak vaš konkreten komentar. Hvala! Radioniki sem posvetil eno poglavje v svoji knjigi Holistična radiestezija II. Nekoliko se z njo ukvarja Marijan Turnšek iz Kicarja pri Ptuju, pa konec koncev tudi Poznik iz Celja. Orgonski top, kakršnega oba uporabljata, je v bistvu radionična naprava. Tule pa še en insert iz moje knjige, kjer lahko razbereš, kaj radionika je in kaj ni: RADIONIKA Radionika ni le veda o napravah oziroma nekakšnih generatorjih, ki so jih v začetku prejšnjega stoletja, z namenom vzpostavitve energijskega stika med človekom in nečem, kar je prežeto z njegovo vibracijo (osebni nakit, kapljica krvi …), razvijali zdravnik iz San Francisca Albert Abrams in njegovi somišljeniki. Glede na to, da lahko ustvarimo takšen energijski stik tudi s pomočjo nekaterih simbolov, je tesno povezana tudi z vibracijami oblik in magijo. Deluje na osnovi razumevanja vibracijske ravni življenja, večji del formalne znanosti pa jo zaenkrat obravnava kot psevdoznanost. V domeno radionike pa ne uvrščamo magijskih postopkov, v katerih so magi v želji, da bi zares delovali, uporabljali različne pripomočke, kot so npr. netopirjevo krilo, kosti raznih živali, njihove mumificirane ostanke itd. Takšne nenavadne magijske pripomočke so izbirali delno po njihovi simboliki, delno pa zato, da je imel tudi naročnik uroka, pri katerem je mag uporabil nenavadne pripomočke, občutek, da bo urok bolje deloval, če je bilo pripomočke težko dobiti in je zato z energijo tega svojega prepričanja nezavedno pripomogel, da se je želeno zares udejanilo. Če je bil npr. namen uroka tak, da nekomu pomaga do nekega posebnega cilja, so uporabili magijsko sredstvo, ki je lastnosti tega cilja simboliziralo, pri tem pa deli živali niso bili redkost, saj je živalski svet poln simbolike (lisica – zvitost, čebela – marljivost, osel – neumnost, itd.). XI./1. ALI SEGAJO ZAČETKI RADIONIKE V STARI EGIPT? Verjetno bi zelo težko ugotovili, v katerem obdobju zgodovine je imel človek dovolj celosten vpogled v zakonitosti magije, da je razumel in znal izkoriščati tiste njene veje, katerim danes pripisujemo tesno povezavo s postopki, ki so blizu radioniki. Najverjetneje pa se ne bomo zmotili, če predpostavimo, da so svečeniki starega Egipta imeli tovrstno znanje. Takšni sklepi slonijo na osnovi nekaterih arheoloških najdb iz tega obdobja ter veličastnih piramid in nekaterih čudnih, še ne povsem pojasnjenih dogodkov, povezanih z »odkrivanjem starega Egipta«: Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Lara Joy 11. januar 2006 Avtor Prijavi Deli 11. januar 2006 Poznikove kozarce poznam. Se da to knjigo kupiti v knjigarnah?Pravzaprav sem mislila, da je radionika nek način zdravljenja, ker sem brala zanimive študije, kako so na daljavo lahko vplivali na stvari. (Eksperimenti in Globalni eksperiment zavesti)Ravno zaradi teh člankov sem tako radovedna:Ali se lahko s pomočjo radionike zdravi? Hvala Citiraj ENJOY! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 11. januar 2006 Prijavi Deli 11. januar 2006 Poznikove kozarce poznam. Se da to knjigo kupiti v knjigarnah?Pravzaprav sem mislila, da je radionika nek način zdravljenja, ker sem brala zanimive študije, kako so na daljavo lahko vplivali na stvari. (Eksperimenti in Globalni eksperiment zavesti)Ravno zaradi teh člankov sem tako radovedna:Ali se lahko s pomočjo radionike zdravi?Hvala Velik del radionike seveda zajema tudi zdravljenje na daljavo.Knjigo najdeš v večini trgovin MK in še kje, lahko pa jo naročiš tudi pri meni (OS). V njej boš našla tudi načrt za prvo znano radionično napravo, t.i. Abramsovo črno škatlo.Klele pa še en insert iz knjige - razlaga, kako in zakaj radionika deluje: XI./5. SKRIVNOST USPEHA V RADIONIKI Poskusimo torej poiskati nekatere skupne imenovalce mehanizmov, ki delujejo pri opisanih procesih, in se dotakniti biti radionike ali morda eloptične ter psihične energije.Za razumevanje daljinskega delovanja neke naprave oziroma simbola na človeka, žival ali rastlino, ki se lahko nahaja v poljubni oddaljenosti od vira vibracij (simbola, …), moramo predvsem razumeti koncept delovanja živega vesolja. Že v poglavju II./2. smo videli, da tudi konvencionalna znanost odkriva vedno več dokazov, ki potrjujejo teorijo J. E. Lovelocka, ki jo je še nekoliko nadgradil novodobni antropolog Petre Russel, da se vesolje vede kot živo bitje, v katerem so vsi njegovi deli, vključno z Zemljo, človeštvom, rastlinami in minerali večnivojsko povezani, zato ga kot živo tudi smemo obravnavati. Temu moderna fizika v biti ne oporeka, saj pravi, da je vesolje dinamično tkivo povezanih energijskih vzorcev. Pri tem pa ne smemo pozabiti, da je tudi materija le upočasnjena in zgoščena energija. Ko ozavestimo dejstvo, da živimo v svetu, ki je dinamična in enotna celota, katere bistveni del smo tudi mi, nam to nedvomno približa vpogled v bit magijskih postopkov, ki prav vsi temeljijo na kozmični enosti in manipulaciji z naravnimi silami, ki iz te enosti izhajajo. Fizik dr. David Bohm meni, da temeljnih zakonov fizike ne more odkriti znanost, ki deli svet na kose. Če torej želimo odkriti skrivnosti magije, oziroma ključ do razumevanja sil, ki so v vesolju prisotne, ne moremo več govoriti o delcih vesolja, temveč moramo sprejeti holografsko razumevanje vesolja, ki pravi, da lahko na podlagi vsakega delca natančno sklepamo o celoti in z njegovo pomočjo rekonstruiramo celoten hologram. To pa hkrati pomeni, da lahko kot celoto obravnavamo tudi npr. kapljico krvi, na podlagi katere lahko dobimo informacijo o zdravstvenem stanju človeka, kateremu je kri pripadala. To pa je osnova, na kateri sloni radionika. Če torej dojemamo strukturo vesolja holografsko, lažje razumemo daljinsko delovanje radioničnih naprav, saj je jasno, da izhaja iz frekvenc, ki so prisotne vedno in povsod in ne potrebujejo nobenega posredniškega medija, lahko pa jih seveda pojasnimo z obstojem morfogenetskih polj, o katerih je bilo govora v poglavju IV./5., in nadgradimo s povezanostjo podatomskih delcev, ki jo je leta 1964 pojasnil fizik J. S. Bell (Bellov teorem – glej poglavje II./2.). Pri tem pa nikakor ne smemo pozabiti še na fizikalno dokazano dejstvo, da nek proces, s katerim se ukvarjamo ali ga celo samo opazujemo, ne moremo obravnavati ločeno od nas samih, saj na najbolj fine plasti energije vplivamo že s samim dejanjem opazovanja. Čute uporabljamo za pridobivanje informacij o okoliščinah. Ti čuti v istem trenutku delujejo na opazovano okolje, ki zaradi povzročenih sprememb ponovno vpliva na čute. Če pa opazovanje deluje na opazovano, človek ni le del nekega vzorca oziroma procesa, ampak je proces sam. Zato je logično, da zaradi različne čustvene in mentalne naravnanosti ljudi in odnosa do določenih procesov, niso vsi ljudje, povezani z delovanjem nekega procesa, enako učinkoviti. To seveda pomeni, da je za uspešnost neke radionične operacije zelo pomemben tudi človeški faktor, oziroma psihična naravnanost tistega, ki tak proces, s takšno ali drugačno radionično pripravo, izvaja. Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Lara Joy 12. januar 2006 Avtor Prijavi Deli 12. januar 2006 Super, ta prispevk mi je ful všeč, bolj kot prvi. Mogoče tut, ker poznam ta Bellov teorem tut iz prakse. Ko so kapljico bolnikove krvi poslali terapevtu v tujino, da je s tenzorjem stestiral nov režim terapije. Namesto da je pred terapevtom sedel pacient, je bila tam kapljica krvi. To je Bell razložil s teorijo o fotonih dvojčkih, ki ostanejo v neki povezavi čeprav so ločeni. In če se spremeni en, to vpliva tud na spremembo druzga. Sem dons mal brskala po slovenskih straneh in nasla spodnji zanimiv članek, vredno za prebrat: Um deluje na materijo Citiraj ENJOY! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.