Skoči na vsebino

Če bi kdo komu rad kaj povedal ....

Larsy

Recommended Posts

x:Dx Si ena redkih, ki sploh prizna, da premore zavist. x;)x

ma ne, sam preveč dobra pa naivna je, reva. :D ;)

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Deli na socialnih omrežjih

puloverji so full huda zadeva. :OoO:

jsz pa sou k zobraci, cakam in cakam, nakar ugotoviva, da itaq nisem bil danes ob 12-ih narocen, ampak drugic. xrolleyesx sm pa mislu, ker sva bla do zdej vsak teden zmenjena, zdej pa kr ne in se zob je naredit do konca x:o)x in pol mi je koncno ratal hodit malo dlje casa in tisto pot do doma. itaq je pa padu dez. sem testiral cevlje, jakno s kapuco itn, kolk casa zdrzijo v dezju. Pol ure zihr, ce ni glih orenk naliv! x:Dx

kaksne job zame, bi mi fajn prsou!?

carsk, k je spet sonce neki

kok se je lepo vidla konjunkcija lune z jupitrom! (sicer že dost oddaljena, a vseen ful lepo, pa kar bleščalo se je okol)... xloveyx

(z uranom pač ne).

Odštekan dan. Nič čudnega, pr takih konjunkcijah, mene bi skor raznesl. :bomb:

Nimam džabe eksakt trigona venere z uranom, reva. x:px

ooooo, zdej sem pa zamudila 201020102010 (= 20.10.2010 0b 20.10)... ziher bi se mi želja izpolnila x:Dx x:Dx x:Dx

o saj res...

no jaz pa nisem nič *zamudila* (še dobr! :switz: - na *TAK* dan! x;)x)

Nisem tud zaumdila plavanja na 10/10/2010. xokx

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Zdej je omizje na slo 1. o kmetijstvu pri nas :palec:

ravno o tem, o cemer sem govoril nekaj dni nazaj! kako treba eko pa bit bolj samooskrben. itaq.

mislm HVALABOGU!!! da ljudje vedno bolj hocjo uzivat zdravo hrano.

da, tako, tudi o tem smo tule ze veliko govorili - torej da to prinasa NOVA DELOVNA MESTA!

pravi, da vsak procent vecji smooskrbe s hrano v sloveniji, prinasa vec tisoc novih delovnih mest!

zdej pa si predstavljajmo, ce imamo zgolj 40% samooskrbe, kaj bi bilo, ce bi presli na 60, ali celo 80%.

imamo veliko zemlje, a smo na repu glede samooskrbe v EU. Obenem pa vemo, da najvec denarja nameni EU prav za kmetijstvo in kolikor vem, tudi vedno vec za ekolosko kmetijstvo, ceprav se vedno dosti premalo.

skoda ker ni na omizju se Anne Marije Slabe iz instituta za trajnostni razvoj.

tako je - zemlja ki ni obdelana ni vredna nic! skrajni cas da jo damo tistim ki jo zeli obdelovat! kulaki pa to x:o)x

>>

to pa mogoce res... ce gledamo statisticno, smo za hrano pred 20 leti porabili precej vec kot danes.

zanimivo...

eko je zakon! :palec:

matr... kaksna kriza. :o|o: vse mamo, brezposelne, full ljudi, full zemlje... pa kmetije ne znajo obstat brez pomoci EU al kaj :o|o:

ma sej, ta prehod iz sedanjega udobja, ko clovek nima zemlje do tega, ko bo vsa koscek zemlje uporabljen za lastno hrano bo se tezak!

se pa tega vedno bolj zavedajo tudi v ZDA (sem ravno o tem govoril pred kratkim z eno americanko).

slovenija se bo kle mogla postavit na noge, drgac bomo skoraj povsem nesvobodni in odvisni od hrane drugih drzav, kar skoraj neizbezno pomeni tudi slabso kvaliteto hrane za visjo ceno.

pridelovanje hrane po permakulturnem sistemu bi mogoce skoraj mogli dat v sole kot predmet. namrec kaj pa vem kolk bo to nujno znanje ljudem v prihodnosti ob vseh teh katastrofah in onesnazenju. samo, kdo pa bo ucil, ce tega znanja drasticno primanjkuje. A vseeno bi se dalo! Kjer je volja je pot. Samo, za permakulturo rabi clovek skor zivet z zemljo, z naravo, jo znat opazovat, dihat z njo ... se vedno se da pa tudi veliko naucit. In ker je informacijska doba, pomeni tudi zelo hiter prenos informacij, torej znanja! Moznosti so!! Vedno so.

tako je - zemlja ki ni obdelana ni vredna nic!

itak. tud tjale med luno in jupiter bi se dal še kej stisnt - vse za ekonomičnost.... totalen waste prostora, mormo nadnujno vsak milimeter nafilat. :D

Kakšna zemlja (samo)! Vse vesolje sam čaka, da se mi razpasemo.

Picasso

Ne, ne na tak nacin kolkr si ti razumela. Ampak drgac. Imamo blazno zemlje ki se je obdeluje, samo KAJ se obdeluje gor je pomembno in za koga!! - govorim za global, pa tudi za slovenijo velja.

V tej je glavni point! Obenem pa je blo misljen to, da imajo ljudje zemlje ki jih ne obdelujejo, medtem pa recimo uvazamo tujo hrano po visji ceni in manj kvalitetno.

konc konec v tem ni vazno kje je pridelana hrana, ker planet je en! Je pa tudi iz ekoloskega vidiak pombmeno da cim bolj v lokalnem okolju!

In ce je te v sloveniji zgolj 40%, je skrajni cas, da jo 100%! in damo ljudem delo, ne pa da placujemo drazjo hrano, transport, nafto in izpusne pline ter imamo na nasih cestah na tone tovornjakov.

kaksni pa so tvoj predlogi? A tep je kul tko k je al kako?

no zdej je pa se ena oddaja na slo 1. govorijo o odpadkih (ponovitev turbulence), tostem kar sem pred meseci pisal na sin blog. in daje najvec odpadkov na svetu v morju. ocean patch > cca. za 1 evropo :xx!: kar pa se ZELOOOOOOO nanasa ravno na to kar zgoraj pisem! torej ce bi lokalno pridelovali hrano, bi bilo lahko manj ali skoraj nic odpadka. ce pa jo vozimo iz tujih dezel, kjer je trg podrejen tudi bolj ekonomiji, pomeni tudi izgledu, embalazi, vecji komercialni konkurenci, namesto zgolj lokalni, itn, pomeni tudi eventuelno dosti vec embalaze in dosti vec produktov, ki jih bolj kot ne ne potrebujemo.

ker ce kupim vse na trzici, ali mi pripelje kmet tednensko na dom, oziorma grem iskat na bljiznje zbirno mesto, embalaze v bistvu ni!

Ne, ne na tak nacin kolkr si ti razumela. Ampak drgac. Imamo blazno zemlje ki se je obdeluje, samo KAJ se obdeluje gor je pomembno in za koga!!

saj vem. razumem, itak.

kaksni pa so tvoj predlogi?

življenje na prani? :vragec: x;)x

Picasso

matr to ni res.... kaksni vsi odpadki v jamah :xx!: ma res no, jst bi vsakega ki vrze odpadek full denarno kaznoval. se vedno imamo full odlagalisc. orenk kazni, ce vrze recimo akumulator v gozd, jamo, vodo itn.

je pa res, ce tm ciagni nabirajo vse zivo za prodajo se verjetn ne ukvarjajo s tem kako bodo tudi odlozili nabrano xrolleyesx kakor kateri.

torej spet dvorezen mec... revnemu ki nima za jest tezit naj bo bolj eticen. :o|o: tolk je ve povezan med seboj.

Ma pred casom sem ze pisal o tem, da bi VSO embalazo morali ljudje vracati nazaj v trgovine, in bi zanjo moral poskrbeti prodajalec sam!

S tem bi se drasticno zmanjsalo stevilo komunale pred hisami, blogi itn, temec se bolj usmerila v trgovske centre oz. se naprej v zbirne centre.

matr to ni res.... kaksni vsi odpadki v jamah :xx!:

sem videla, prasičje! :sick:

Kakšni prasci smo res ljudje lohk! :o|o:

ja - akumulator v reko! :mad2:

obglavljenje, vsaj! x:Dx x;)x

Picasso

Hjaooooooo! :bomb:

Kot da nisem že sicer tik pred eksplozijo, sem pa zdajle požrla po nesreči še en ful hot chili pepper! xredx :switz: :bomb:

Blazota! :wOOt:

Sej drgač maram čili in tud spajsi hrano, sam ne celga na šus v usta! :lol:

Pa ni bil rdeč (ampak zelen), pa sem mislila da je taka papričica, k mi jih je zadnjič frend prinesel pa je bila že prej ena čist normalna - nč pekoča.

In si lepo vse narežem na kruh s sirom in pol predno poštekam da je hot, sem že vsega pojedla! :D

Mi kar srce nabija, zdej še bolj. xsrcbumx :switz:

Picasso

Pred tridesetimi minutami me zbudi ura. Zadovoljno pomislim kako dobro sem spala in se veselo in brez pomislekov pretegnem.

Takrat pa... me v levo nogo zagrabi tako svinsko pasje hudičevo boleč krč in to na trh mestih hkrati... :vragec: :sniky: :C: :ukid:

Med tuljenjem in stokanjem sem se uspela spravit iz postelje in z peklensko muko stopit na nogo, da je ta "pesjan" začel popuščati.... :devil:

To je najbolj krut način, ki me spravi iz postelje :wOOt: :sad:

Noga me še boli ko sam satan in tako bo verjetno še vsaj dva dni :wacko: in ob vsakem nepremišljenem gibu me bo zagrabil nov krč :angry: Od samega šoka še pa tudi nisem prišla k sebi >_>

(Tale luna res ne ščipa ampak grizeee :!!: je pa čudovita za pogledat :2src: )

... ljubi življenje in življenje bo ljubilo tebe...

madonca je mene včer ščipal xrolleyesx :xx!:

najprej zarad ms, sitna sm se že zbudila, čez dan se je pa sam še stopnjevalo xcivx

zvečer sm bla tik pred piroklastično erupcijo.

dons sm pa mal boljš; ampak se že kaže tle v službi, da se včerajšnji dan zna ponovit :mad2:

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Hvala Mantis. Nisem nič takega delala, razen čist navadnih gospodinjskih del. Ponavadi me takle krč doleti, ("za nagrado" :vragec: ), po preplesani noči, kar pa tokrat ni bil slučaj.

Imam pa na tej nogi hudo obrabo kolka, koleno tudi ni v najboljši kondiciji, aprila sem pa imela trombozo v tej meči. Karkoli že staknem po nogah se mi zgodi na levi.

Ko me zgrabi tak pasji krč, potem traja nekaj dni, da se mišice umirijo in nehajo boleti. Kaj pa vem, s hrbtenico in križem ne čutim nekih težav, kar pa ne pomeni, da ni tam kakšnega vzroka. Z magnezijem pa mislim, da nisem preveč založena.

... ljubi življenje in življenje bo ljubilo tebe...

uf, zdele zvedla "neky", pa se ne morm odločit, al bi bla živčna (k da kaj zamujam x:o)x ), al evforična, no v bistvu pa malček depresivna oz. mi je vse dol padlo xrolleyesx

grem še en krog, wiiiiiiiii

čustvenivrtiljak.press :o|o:

me ima, da bi šla marmelado kuhat :wacko:

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Zanimivo :eek: tut mene je hotu neki krc u nogo!? pa me zlo redko sicer.

a pol te je ucil, da si bolj prisotna al kako? :inocent:

Takrat pa... me v levo nogo zagrabi tako svinsko pasje hudičevo boleč krč

in ob vsakem nepremišljenem gibu me bo zagrabil nov krč :

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...