Skoči na vsebino

Če bi kdo komu rad kaj povedal ....

Larsy

Recommended Posts

xokkx

http://www.shrani.si/f/37/zk/4wnXKR2t/svinjinskokvvodo.jpg

:palec: ni kaj dodat.

Vilinčica, zakaj misliš, da v sodstvu obstaja načelo, da se vedno v primeru, ko nekomu ne moreš dokazat utemeljeno da je kriv, le tega oprosti?

Zaradi unih tisočev k so krivi, al zaradi tistega enega k je dejansko nedolžen?

In o tem je tu govora. Ne o unih, k upravičeno dobijo minus, temveč o unem krdelu, kot pravi Marsa, k kampansko tala iz bebavih razlogov komu minuse.

Za tistega enega se je vedno vredno borit. Ker ko tega ne bomo več počeli, smo zgubili bitko in bo konc vseh vrednot.

Deli na socialnih omrežjih

Eno glupo pitanje...koliko pa je dnevna kvota plusov in minusov...http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon14.gif http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/scratchchin.gif

Life is like a game...play it...

http://smileys.smilchat.net/smiley/spiritual/myst1c.gif

10 x:)x

xrainbowx

Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!

Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.

Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.

Fernando Pessoa

tko da dobr premisl, komu/kako/itd. jih boš dal, da bo nadvse ekonomično in sploh. x:o)x xDDx

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Zalaya, veliko sreče želim in najboljše je natančno učenje, da boš šla res pisat z zaupanjem vase, pa bo. :palec:

se pridružujem. xcrossfingx

(škoda k nis nardila)

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

xg:Dx :palec: dobra! sam je, kot vidis niso prvic tezave zarad tega ker je nekdo dobil minus. pa tut to ni point debate, ampak je point zdej izraba moznosti ocenjevanja.

kle so hodil ljudje k so bli na pol na samomoru. po mrtvi ze. pa ljudje tule tega niso vedli in vidli. tak clovek mimgrede rece, kaj kar ne misli. In pol se par samopomembnezev najde in ga hitr zbena, ker pac nekaj pravi, pa ceprav pravi zares cisto nekaj drugega.

Tudi odrasli ljudje imajo osebne tezave (kot je ocitno) itn, in jim ni vseeno ce se kdo nanje spravlja brez utemeljitve, samo zato ker imajo mnenje! Sicer pa ves tudi sama ane x;)x

A nis glih ti govorila kako je zate vse energija itn.. no, potem ocitno mas rada tako energijo ocenjujoco, kriticno, sodbeno, neargumenitrano in povrsinsko in nedefinirano, zgleda.

Ja, saj, dobro si povedala :palec: ... pride clovek po celmu dnevu tule kaj pametnega prebrat, kaskno fajn mnenje ali izkusnjo, pa se sam kaj zraven pove, pa mu iz objesnosti folk minus napopa, ker se pac "morajo" na koga spravt, ker nimajo jajc v laifu stvari razresevat in sebi pogledat v oci xcivx - to je "kul"!

al pa pride sem kdo poiskat odgovor na kaksen zdravstven problem, in bi rad precital konkretne izkusnje, pa folk drugega k mu je hotu pomagat zbena, ker ima izkusnjo in mnenje. lepo skratka, sama "podpora" drug drugega nas je x:px

potem pa pac ne ocenjujes, ce se nimas casa zares ukvarjat in poglobit v debato ane. simpl. a seje tolk tesko neopredelit in pustit al kaj.

ce se ze ukvarjas z mnenjem osebe, se pac ne polovicrasko in si dosledna in odgovorna do cloveka katerega mnenje sodis. Polovicarstva in povrsnosti je itaq ze prevec.

Sam men se bolj zdi da bi vsi "seksal", brez da bi zato tut kej nardil; torej vlozil kaj truda v "sex" oz. debato, pozornost, prebrat clovekovo mnenje. Vse sam na pladnju prinesen. Verjetn tut u lafju niso sposobni ljudi kaj dosti poslusat in neprestano zelijo pozornost x;)x

Kt da bi jst eni astrologinji, politiku, ucitelju, pesniku ali pisatelju ter filozofu rekel, da ne naklada in pove bistvo, ker se mi ne da brat dolgih razlag! Ces, kaj sploh knjige pisejo z vec kot eno stranjo, namesto da povedo bistvo! Kt da so oni krivi ce se meni ne da brat x:Dx

Potem pa mi lahko odgovorijo samo se "enost z vsem" al pA kr OM. In isto lahko odgovori politik, ucitelj, pesnik ali pisatelj ter filozof, itn, skratka vsakdo.

In potem bos prisla drugic s problemom, ne najdene brezpogojne ljubzeni.. in bo odgovor desetih forumasev tak: "OMmmmmmmmmmmmmm" x:Dx

potem pa bo Manca vprasala tule, ker ne ve sigurno kako vzgajat otroka v primeru dolocenih okoliscin in ji bomo rekli: "OMmmmmmmmmmm"! Samo da je cimkrasje in "bistveno", da je ne zamaramo reve, ker se ne zeli slisat izkusenj in konkretnega kvalitetnega posta, pa cetudi je "daljsi"; itaq ne rabi celega brat in obstaja hitro branje. Ce pa se ji bo zdela podana informacija ali odgovor fajn, pa si bo itaq z vesljem vzela cas, kot si ga za dobro knjigo, film, clanek, pogovor s prijateljem to ali ono. Neobvezno, ne priprimorano.

ves, nikol niso bli problem dolgi posti zares, ampak kdo jih je napisu, pa kaksen odnos ima clovek do tega; kot posledica drugih bolj kot ne osebnih zadev x;)x

Ma dobro nekako še razumem, da se pri šolarčkih v prvem letu ko se "spoznajo" z ocenjevanjem pojavijo razne travme - baje da zdravniki pri teh letih opazijo celo vrsto psihosomatskih težav :eek:

Da se pa travme zaradi "ocenjevanja" pojavljajo pri t.i. odraslih posameznikih - to je pa malo smešno.

Otroka, ki se vrže po tleh ker je dobil svoj prvi minus / cvek po letih ujčkanja - to še nekako razumem. Da pa se to zgodi (zdaj pišem le v primeru dejansko zasluženih minusov) pri odrasli osebi je pa dosti žalostno. Konec koncev se že celo življenje "dokazujemo" od šole naprej, potem v službi, pa še kje drugje. In da človek ne zna, ne more sprejeti da imajo drugi drugačno mnenje kot on sam in da se ko dobi negativno oceno meče po tleh kot razvajeno dete - to ni lepo videt. Kolkokrat smo v življenju dobili negativno reakcijo na naš način razmišljanja, pa smo vseeno preživeli...

Meni ni problem povedat /utemeljit za vsak minus, ki ga dam (za pluse verjetno ni problema), samo se mi zdi, da bodo ob uvedbi takega režima temu potem sledile samo neskončne razprave in utemeljevanja, ki jih je zdaj za moj okus že marsikdaj čisto preveč.

:lol: demokracija! to je pa sala tedna! ob vsej svinjariji ti govoris o demokraciji.

a demokracija, ker je stane posiljeval kle folk leta in leta s soljo v vseh zivih temah; in zdej primerjas tole zdej s mano ali kom drugim. xcivx

vsakdo ima moznost zal tut sranja! me zanima kolk bi bla "demokraticna" ce ti grem vsak dan nabijat minuse v vsak tvoj koment z novimi 20 nicki; al pa da se gre namensko minusirat dolcoene uporabnike, kolk bi bla potem se "demokraticna" xcivx svasta, skratka pristranska si ne pa demokraticna, al pa pred nosom ne vidis.

a kaj zdej, sprasujes.. ti povem: zbrises moznost minusov in das ljudem prostor, da se izrazijo brez da jih nekdo negira samo zaradi drugacnega mnenja in zaradi tega, ker so ocenjevalci prepricani, da imajo bolj prav kot tisti s katerim mnenjem se ne strinjajo.

Zakaj pa: ker je vsako mnenje tukaj pristransko, in ni fer, da se enega bena na racun drugih, saj vecina nima vedno prav. Sicer pa ti je kokotec jasno napisal.

Tut kar se staneta tice ni blo prav da na tak nacin. Ampak pr njem smo vsaj debatiral in argumentiral zakaj se ne strinjamo.

in ce ze sprasujes, sem ti tut ze povedu, da ze moj ta drugi blog dela samo se na pol. in kaj zdej, ja nic, kot pri prvem ne.

a ne bi blo boljs da ljudem poves preden sploh blog odpirajo, da ni nujno da bo sploh deloval!? se ti to ne zdi primerno? se ti zdi cist "demokraticno" xcivx

ja, veseli pa smo res lahko. s tem se povsem strinjam :palec: lepo si to napisala! x:Dx

Se tolk slabs. Namensko, (ceprav zgleda da bolj nezavedno) podpihujes cloveske slabosti, tekmovalnost, zahrbtnost itn.. tocno to kar sm ti ze pisu.

Clovek v zolcni debati kot vidis izkorisca moznost ocenjevanja na podlagi povrsinskosti, trenutnih custev, kot so jeza, zamera, obcutek ogrozenosti, obcutka nepravicnosti, navdusenja itn; in ne zdrave distance, ko bi lahko realno oseba v normalnem custvenem stanju presodila neko objavo. In ti se s tem zdej se hvalis. xrolleyesx

Nekateri tule nikoli niso ocenjevali; ce pa so ze, so samo s plusi al pa sploh ne. Torej bi blo boljs, ce bi napisala da poznas tvojo naravo, ne pa splosno clovesko.

Skupina nad tistim ki drugace razmislja. "Vspodbudno" xcivx

ampak nisem (naredila), Kokotec. ne za staneta, ne za freeja, ne za kokotca: demokracija pa to - VSAKDO ima možnost *glasovanja*.

In eni pač ne dajejo plusminusov (a so hkrati v vsakem drugem postu nesramni - kaj pa zdaj? imam tud možnost da jih zbenam, tebi nič, onemu nič...).

Imam tud možnosti res najštevilnejše, mislim da ste lohk veseli, k jih ne izkoriščam.

Ker pa dobro poznam človeško naravo, vem da so zelo redki, ki jih ne bi. x:)x

Ja, moras se ukvarjat z ocenjevanjem!! zato si sem prisel na forum da bos ocenjeval ljudi! To je bil kljucni namen zakaj si se sel pridruzit forumu, ljudem; da jih ocenjujes! Da sodis ali mislijo dobro ali slabo, ali se motijo ali ne, ali razmisljajo tako kot ti ali ne; ker ravno tisti, ki isto razmisljajo kot ti te "najbolj" bogatijo! xcivx

torej vzgajamo ovce, ni kaj! x:o)x "Bravo!" plosk plosk

Nato pa smo prisli sem, da bomo ocenjeni s strani ljudi! x:o)x k se nam vsem da gledat kako nekdo ocenjuje nase objave, ki jih je razumel kot jih je pac na zavestni ravni, ki jo premore in kupom vpletenih pristranskih custev ob tem. x:o)x :palec: "odlicno". predvsem "realno" in "merodajno", s "kvalitetno" povratno informacijo! xcivx

ocitno tvoja poklicna deformacija ocenjevanja in moderiranja vpliva na celotni forum. zal. pac, tvoja zavedna al pa tut ne odlocitev.

tko da dobr premisl, komu/kako/itd. jih boš dal, da bo nadvse ekonomično in sploh. x:o)x xDDx

:palec:

pa tudi v drugih temah se je moytsi limalo full minusev. ker pac ni tako razmisljala kot vecina. kar spet potrjuje pristranskost in nepravicnost ocenjevanja.

da. itaq. me cudi da je bilo ocenjevanje sploh uvedeno.

itaq.

... v temi brezplačne delavnice je bila enaka hajka z minusi nanj in Mojco.

Hajke proti posameznikom so očitno interesantne žal in nepravične. Zato sem tudi proti minusom.

Ni nujno da vsak ki nudi storitev, ki je neotipljiva že prodajalec megle, nekomu lahko določena storitev ali izdelek koristi medtem ko drugemu ne. Tako kot je lahko nekomu isti post poučen, drugemu pa brezvezen in nekoristen.

Zalaya, veliko sreče želim in najboljše je natančno učenje, da boš šla res pisat z zaupanjem vase, pa bo.

Kako pa kaj tvoja hrbtenica ? Si boljše ?

Hvala za podporo. Eh, saj se učim na polno, razumem nemško, znam napisati, vem približno kaj zahteva naloga, ko pa moram spravit skupaj nekaj smiselnih stavkov, z vsemi glagoli, skloni, predlogi, časi... sem pa v ri...... Ne znam govoriti, ne znam....

Drži pa, da imam že od nekdaj fiksno idejo, da ne govorim, če nečesa ne "znam" in pri tujih jezikih je to velika ovira, saj le vaja dela mojstra. Drugi problem pa je... nemščino se učim sama doma, pa niti ne vem koliko naredim prav ali narobe, saj nimam kje preverit, druga težava - ni osnove in ponavljam za nazaj in še tam izgubim veliko časa. Pa še EMŠO dela težave x:Dx .

Moja hrbtenica... ja no ... saj kar gre, po drugi strani sem pa tako okupirana z vsem skupaj, da niti nimam časa razmišljat, da mi kaj fali. x:Ix Če je že nuuuuja vzamem kakšen lekadol, pa veselo dalje ( za iste pare ).

Evo, še en dokaz, da je vsaka slaba stvar za nekaj dobra... Velik učenja me tako okupira, da niti nimam časa opazit, da mi kaj fali... xDDx

... ljubi življenje in življenje bo ljubilo tebe...

10 http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smesko.gif

http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/rainbow.gif

Vau, pa to ti je velika brojka...sem mislil da je kvota brez tiste nule zraven, 1. plus-minus/dan...potem sem pa en dan bil full radodaren in sem celo 5. plusov potalal pa se mi je že malo čudno zdel, sem že mislil da se kvota sešteva od neporabljenih dni...http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/griny.gif

E Zalaya vem da so pred leti prodajal knjigico "Nemščina v treh mesecih"...bila je knjigica + kaseta za poslušanje-kao za izgovorjavo...meni osebno je nemščina mal preveč težek jezik pa še hitro se lahko pomeša s kakšnimi angleškimi besedami... Sprechen Sie Deutsch- kaj je že to, se vidi da smo čist amerikanizirani...http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/OK2.gif

Kolk enga bluzakanja okol teh plusov in minusov.

Kva so teli plusi in minusi? En način izražanja svojga prepričanja, občutja, misli okol nečesa, oziroma doživljanja nečesa. In do svojih prepričanj, občutij, misli... ma vsak, ama čist vsak pravico.

Jst zastopm, da enga boli /in do tega ma čist vso pravico/ odziv na njegovo delovanje, ampak to je njegov problem, ne pa problem tistga, ki mu je tak odziv dal. Kako se bo odzval na svojo bolečino, kva bo z njo naredu... je njegova stvar. A bo poskusu najt vzrok za svojo bolečino in ga predelat a bo probal drugim prepovedat njihovo doživljanje njegovga ravnanja.... je njegova stvar. Do enga al pa do druzga pola svojga ravnanja /in celo paleto vmes/ ma vso pravico. Keč je samo v tem, kva je blj funkcionalno. In poskušat prepovedat drugim, da razmišljajo, občutijo, doživljajo tvoje delovanje tko kt ga...ni funkcionalno. Ker ni izvedljivo. Ukint izražanje prepričanj, misli, občutij skoz pluse in minuse se seveda da, ampak, ljudje bodo ta prepričanja, misli in občutja še zmerej mel in verjetno tud izražal, pač na ker drug način.

http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon25.gif

• Lajkam 5
  • Buuuu 1
Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš

butl, zelo dober post, se strinjam :palec:

pa zakaj se skos ciklamo v enih in istih debatah, z ena in istimi zaključki?

Pa zakaj izsiljevanje, pa metanje ob tla?

A je treba tega?

Vdihni, izdihni, nasmehni se xDDx

poglej ven kako lep dan je xsrcx

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

to ni bluzakanje. je pač izražanje misli, prepričanj, občutij, skozi pisanje na forum.

butl, verjetno boš dobu ful plusov. od folka, ki jih moti, če nekdo - po njihovem mnenju - neupravičeno dobi plus ali minus

http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_big.gif

Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš

Butl, :palec:

:lol: demokracija! to je pa sala tedna! ob vsej svinjariji ti govoris o demokraciji.

x:Dx x:Dx x:o)x

Tako je. ob "vsej svinjariji" (:lol:) jaz govorim o demokraciji.

pa tudi v drugih temah se je moytsi limalo full minusev. ker pac ni tako razmisljala kot vecina.

ja pajade. a ti povem čemu sklepam da jih je dobivala: zato ker je pisala poste a la: sej te bomo poštimal in take neke 'nasvete' - skratka pokroviteljska je bla precej, tega pa folk ne mara.

Picasso

svinjinskokvvodo

Tole svinjsko sproščanje pa prav fajn zgleda x:)x :palec:

xg:Dx :palec: dobra! sam je, kot vidis niso prvic tezave zarad tega ker je nekdo dobil minus. pa tut to ni point debate, ampak je point zdej izraba moznosti ocenjevanja.

kle so hodil ljudje k so bli na pol na samomoru. po mrtvi ze. pa ljudje tule tega niso vedli in vidli. tak clovek mimgrede rece, kaj kar ne misli. In pol se par samopomembnezev najde in ga hitr zbena, ker pac nekaj pravi, pa ceprav pravi zares cisto nekaj drugega.

Tudi odrasli ljudje imajo osebne tezave (kot je ocitno) itn, in jim ni vseeno ce se kdo nanje spravlja brez utemeljitve, samo zato ker imajo mnenje! Sicer pa ves tudi sama ane x;)x

A nis glih ti govorila kako je zate vse energija itn.. no, potem ocitno mas rada tako energijo ocenjujoco, kriticno, sodbeno, neargumenitrano in povrsinsko in nedefinirano, zgleda.

Ja Free točno to - energija. TI sam se odločiš kam jo bos usmeril ni tako? Verjamem, da tistim, ki majo konkretne težave v življenju ni lahko premlevat še raznega neutemeljenega udrihanja po njih. A kaj se dogaja zunaj - v realnem življenju? VEDNO se bo našel kdo, ki te bo znal pohodit, skritizirat, nadret, se sčistit nad tabo,... na tebi bo, do kje in v kolikšni meri boš ti to dopustil. V končni fazi te nikjer ne bodo samo ujčkali, svet ni samo lep (na žalost), je poln svinjarij in takšnih in drugačnih nepravic, ogabnih zadev in "krute realnosti". Na temu koščku sveta imamo zaenkrat (srečo?) da se imamo čas (verjetno včasih še preveč le-tega?) ubadat sami s sabo, medtem ko se na drugi strani sveta, ali pa v sosednjem bloku / hiši ubadajo z golim preživetjem - kako preživeti nov mesec brez plače, malo dlje stran ali se bodo nemiri sprevrgli v vojno,...

Verjamem, da je za vsakogar njegova težava najhujša - saj jo mora ON tudi premagati, a dostikrat se mi zdi, da smo preveliki egoisti in da preveč pričakujemo od drugih.

Kolikokrat se je meni osebno zgodilo da so v relanem svetu zunaj zasmehovali moje mnenje, pogled na določene stvari, da so me šikanirali, kritizirali,... (kolikor vem, se to dogaja vsem x;)x ) in ja - saj boli tisti trenutek, včasih se ti zdi nepravično in neupravičeno, ampak preživiš - greš dalje ne. Ali mnenje sprejmeš in poskušaš spremeniti sebe, ali pa ostaneš v svojem prepričanju, ker verjameš da je pravilno in greš naprej.

In - že večkrat sem napisala (vsaj mislim da :inocent: ) da ne maram tečnob, nergačev - takih, ki konstantno težijo in najedajo vsem okrog sebe. Torej ne maram take energije. Razumem da ima človek slab dan, razumem da se včasih vsi rabimo malo "izpet", ma dobro - naredi to in gremo dalje. Če v afektu zaje*eš, koga s svojim izpadom morda prizadaneš, se opravičiš, poskusiš naslednjič narediti drugače.

Ja, saj, dobro si povedala :palec: ... pride clovek po celmu dnevu tule kaj pametnega prebrat, kaskno fajn mnenje ali izkusnjo, pa se sam kaj zraven pove, pa mu iz objesnosti folk minus napopa, ker se pac "morajo" na koga spravt, ker nimajo jajc v laifu stvari razresevat in sebi pogledat v oci xcivx - to je "kul"!

al pa pride sem kdo poiskat odgovor na kaksen zdravstven problem, in bi rad precital konkretne izkusnje, pa folk drugega k mu je hotu pomagat zbena, ker ima izkusnjo in mnenje. lepo skratka, sama "podpora" drug drugega nas je x:px

potem pa pac ne ocenjujes, ce se nimas casa zares ukvarjat in poglobit v debato ane. simpl. a seje tolk tesko neopredelit in pustit al kaj.

ce se ze ukvarjas z mnenjem osebe, se pac ne polovicrasko in si dosledna in odgovorna do cloveka katerega mnenje sodis. Polovicarstva in povrsnosti je itaq ze prevec.

Sam men se bolj zdi da bi vsi "seksal", brez da bi zato tut kej nardil; torej vlozil kaj truda v "sex" oz. debato, pozornost, prebrat clovekovo mnenje. Vse sam na pladnju prinesen. Verjetn tut u lafju niso sposobni ljudi kaj dosti poslusat in neprestano zelijo pozornost x;)x

Ma saj tudi jaz vidim da moram dostikrat zadeve večkrat prebrat - se dostikrat najdem da preveč površno preletim in potem zna ven prit vse kaj drugega kot to, kar je nekdo želel napisat. Včasih se mi zdi, da se to dogaja večim tu gor - kar ne morem dojet kakšni zaključki in "razumevanja" pridejo ven v kakih temah. Saj sem ti že pisala v eni temi, ko si ti npr. "skočil" na nekaj napisanega, pa potem ugotovil, da sploh ni bilo pisano v temu kontekstu. Ne vem, a res rabimo biti tako "na preži" in skočit isto sekundo na vsako stvar, ne da bi malo premislili preden napišemo odgovor... pa potem verjetno ne bi bilo treba vsakič tako na dolgo in široko razlagat in utemeljevat vsakega (prehitro in v afektu izraženega) mnenja.

ves, nikol niso bli problem dolgi posti zares, ampak kdo jih je napisu, pa kaksen odnos ima clovek do tega; kot posledica drugih bolj kot ne osebnih zadev x;)x

Ma ne vem, če je res tako - vsaj pri meni ni. Sem že napisala, da dostikrat ne prebiram tistih tvojih ta dolgih komentarjev, ker se mi dobesedno zvrti v glavi od preveč filozofiranja in razpredanja. Saj je fajn debatirat, ni pa mi fajn preveč nakladanja in razpredanja na dolgo in široko. Pa verjetno že jaz za koga preveč na dolgo filozofiram :inocent:

"In spe nascendi." (Živim v upanju)

Latinski izrek

http://img403.imageshack.us/img403/8896/butterflyontheocean.jpg

Zdej ne vem a je to tangiralo tudi name :inocent: bom pokomentirala na kratko x;)x

Mene osebno prizadane komentar nekoga, ki me pozna, komentarjev popolnega neznanca si ne bom (tako) jemala k srcu xnckrivx

Sem za, da se vidi kdo je ocenjeval - samo kot sem že napisala to po mojem mnenju pripelje za seboj le še več utemeljevanja in razglabljanja ker dvomim, da tisti, ki negativne ocene že zdaj ni znal sprejet, jo bo potem (ko bo vedel od koga jo je dobil) znal sprejeti.

"In spe nascendi." (Živim v upanju)

Latinski izrek

http://img403.imageshack.us/img403/8896/butterflyontheocean.jpg

Že prejšnjega tvojga posta v zvezi z Butlovim nisem razumela, Mačka.

Ker izpade kot da ga bi v bistvu neupravičeno dobil - plus.

Glej, ponavadi (po mojem) človek pač ve, zakaj je dobil minus (tudi je dovolj fidbeka, saj so ponavad ti minusi -oz. večje količine- v temah, kjer potekajo kakšne divje debate, pa tako poznamo tudi mnenja - in od koga so).

Seveda se nam pa upravičeno zdi neupravičeno, ko se potalajo recimo za prijazen post, ki je morda celo v pomoč.

Ne štekam zakaj je to komu nepojmljivo oz. zakaj mora pomenit, da če me v enem primeru moti da je nekdo (ali jaz) dobil minus, da mi morjo pol vedno in vselej it na živce minusi.

Men se zdijo dober pokazatelj.

Kdaj je free dobil največ minusov?

Ko je najbl najedal. Ne rabmo posebnih analiz, refleksij, debat, razseckavanj, prepričevanj itd. Oz. on to očitno pač rabi, pa potem goni to v več strani večih tem.

........

Pa še nekaj na to, da naj bi blo ocenjevanje javno.

se hecate? x:o)x

Jaz sem Freeju v eni temi UTEMELJILA, zakaj mu jih je nekdo dal - npr. zakaj bi mu ga komot dala tam tud sama.

No in recimo da bi ga dala jaz in sem potem to utemeljila.

Kul - al kaj? Nope, ni blo kul, dva dni se pregovarjamo okol tega.

Torej si predstavljate, da bi za VSAK MINUS bilo potrebne toliko debate? x:o)x x:Dx

........

Kar pa je omenil Kokotec - da gre včas za sistematično nabijanje minusov, tko v smislu namenskega sesuvanja, pa me prosim obvestite na uredništvo, pa bomo pozorni oz. bomo vidl kaj se da narest (ko bomo tam, zdaj je mimo za nazaj govort al za hipotetične nove take dogodke).

Picasso

...

Ko je najbl najedal. Ne rabmo posebnih analiz, refleksij, debat, razseckavanj, prepričevanj itd. Oz. on to očitno pač rabi, pa potem goni to v več strani večih tem.

........

Jaz sem Freeju v eni temi UTEMELJILA, zakaj mu jih je nekdo dal - npr. zakaj bi mu ga komot dala tam tud sama.

Torej si predstavljate, da bi za VSAK MINUS bilo potrebne toliko debate? x:o)x x:Dx

...

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Ne štekam zakaj je to komu nepojmljivo oz. zakaj mora pomenit, da če me v enem primeru moti da je nekdo (ali jaz) dobil minus, da mi morjo pol vedno in vselej it na živce minusi.

Men se zdijo dober pokazatelj.

........

........

Kar pa je omenil Kokotec - da gre včas za sistematično nabijanje minusov, tko v smislu namenskega sesuvanja, pa me prosim obvestite na uredništvo, pa bomo pozorni oz. bomo vidl kaj se da narest (ko bomo tam, zdaj je mimo za nazaj govort al za hipotetične nove take dogodke).

Bravo Marsa.

Če bi tolk komplicirali, bi lahko uvedli tudi male in velike pluse in minuse. Ali po stopnjah ocenjevanje postov. x:Dx

• Lajkam 1
  • Buuuu 1

Mogoče je pa kakšen alienček naredil malo črne magije, da se bomo mi zemljančki pobili med sabo zaradi + in - in bo lažje zavzel planetek...http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_big.gif

Ampak še zdaj ne vem komu naj izstavim račun za psihiatra zaradi travm ki sem jih doživel zaradi minusov...moram mal Čeferina povprašat...za ta denar bi lahko križaril celo leto...po kučici valjda....http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/griny.gif

Ni mi všeč, da ma on 330 plusov, jst pa sam 180 :o|o: x;)x x:Dx

Število plusov in minusov samo po sebi ne pove veliko. Če pa odšteješ minuse od plusov (in če to mogoče še deliš s številom objavljenih postov), lahko dobiš vsaj neko oceno, kako popularen je avtor. Na forumu so nekateri, ki se ne oglašajo veliko, pa jih vseeno zelo rad preberem,..nasprotno mi ni ljub avtor vsak, ki veliko piše, čeprav sem mu vseeno tudi dal lahko precej plusov že.

Je pa tale tema res en velik hec. x;)x

• Lajkam 1
  • Buuuu 1

Mantis, :palec:

jasno da ni kriv zdaj mlaj, to je v človeku (recimo nezadovoljstvo), a pač utegne pri mlaju (ko smo dokazano vsi bolj občutljivi in razdražljivi, kdor ne verjame, naj kliče na policijo xDDx x;)x) to še bolj na dan privret.

Tudi jaz sem Freeja fulkrat zagovarjala, ravno zadnjič sem se nekje jezila, ker je imel kar ene minuse in sem to prav opazla, vendar sem prav zarad tega, ker sem se hotla temule kar se zdaj vseeno dogaja, izognit, pobrisala tisti del teme (ker je blo škoda teme, da bi pa selila, se pa nisem odločla, ker kot rečeno nisem hotela tega nategovat).

To pa zato (sem popizdila), ker sem tudi sama opažala v nekaterih temah nekaj prav žleht minusov pri postih, ki se mi po nobeni logiki niso zdeli sporni oz. za minuse oz. ravno nasprotno - bi si zaslužili plus(e).

No ampak odkar pa je potem tekla tale debata, sem pa vidla minuse, velik njih, pri katerih pa mi je blo v bistvu večinoma jasno, zakaj so bli.

Da bi zarad enega takega dogodka ali par njih spreminjali, se mi zdi mimo, pa tudi nekateri niso tako gobčni, so pa vendarle forumovci in so dnevno tu in samo berejo, pa tudi ocenjujejo.

Da ni tako krivično tole ocenjevanje, kot ga nekateri dojemajo oz. doživljajo, sklepam tud po tem, ker so večinoma koristni posti, prijazni posti, spodbudni posti in tako dalje ocenjeni s plusi (zateženi pa z minusi).

Npr. pridejo tud spemerji (in če ni cela stran v žnj jeziku), pustim poste/teme, vendar obiskovalci sami nakažejo, da jih to moti - tud recimo prikrito oglaševanje - pa je ful minusov.

Recimo imamo člana, ki ima v podpisu za folk motečo sexualno vsebino, pa sem dobila nekaj prijav.

A zdej kar benat, brisat?

Men se zdi velik bolj na nek način *poučno*, da kak tak post ostane, a ima pa recimo 6 ali 7 minusov, kar zame pomeni, da folku to ni všeč in so to dal jasno vedet.

meni se zdi to skratka pogosto zelo koristno in tudi MENI JE koristno - kot moderatorki foruma s 325.000 člani al kolkimi... x;)x

ne rabte fidbeka sam VI kot posamezniki, objavljalci, pač pa je dobrodošel tudi meni, kot urednici.

Zato sem tud omenila *Stane situacijo*, kjer je mene bolelo srce (in me še), ampak ste se VI (člani) v bistvu tako odločili.

In je zdaj tako kot je - Stane ima tolk minusov da se ne bo izkopal iz njih, ne sodeluje več tu.

In ker se nekaterim ne zdim demokratična: ali imamo demokracijo? greste na volitve? no tud če ne greste, LAHKO greste.

No tam si anonimen, nihče ti ne diha za vrat, koga in kaj si obkrožil in zakaj - nikakršnega najmanjšega utemeljevanja ali debatiranja - osebna odločitev vsakega posameznika.

No in potem pa tisti k jih je več, *zmagajo*.

Demokracija ni to, da bo ČISTO VSAK posameznik zadovoljen.

To ni možno.

Če bi tolk komplicirali, bi lahko uvedli tudi male in velike pluse in minuse. Ali po stopnjah ocenjevanje postov. x:Dx

za malo in veliko redovalnico x8Dx

xDDx x:px

(sej tko je že, pr men... jaz dam včas po tem, ko dam v glavi kak plusič potem še tapravega xDDx)

Picasso

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...