Skoči na vsebino

Če bi kdo komu rad kaj povedal ....


Larsy

Recommended Posts

Mam ustni izpit iz italijanščine ob sedmih in pol in v nedeljo tržno pravo. vse online. Zaenkrat iz pisnega falila samo scusa, scusi - vikanje. Drugače pa komaj še obvladujem nevidno sfero lajfa. Zdaj sva z Lejliko maltežanko končno sami v idili podeželja in blagoslovljenem mestu. tipe smo skenslale ali oni nas pred tem, pa je blo treba zbežat. Gre za to, da se ne splača tipu nadeti osebnost in karakterne lastnosti, samo zato ker nam je nekje premaknil živček. Zdaj nam je dolgčas, ker ipak on je govoril za deset ljudi, posebej ko je bil na speedu. Zdaj več ne teži po telefonu, mogoče je v zaporu kdo ve, jaz nimam nič pri temu, sem že vse razložila policiji. drugače moja interna sfera bo znorela. Zunanja je že čez mejo.

 

Silica nimam kaj rečt, mama že ve kaj je prav.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Moja mati (morda) umira. 'Stanje je skrajno resno.' Že v ponedeljek je zbolela, pa ni bilo take sile. Prehlad pač. V torek je že bila bolj odsotna, včeraj še bolj, danes pa... ma čist. Če ne bi vedela, kje točno leži, je ne bi prepoznala. Čisto drugačen obraz nosi .... kot bi ji kdo izpil pol življenja.

 

http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/clover.gif

Sili...naj gre čim prej na bolje. A zdravniku boste menda šli?

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Hvala. Da povem, pri nas je mati = babica, ne mama. Je itak v domu upokojencev in je za vse lepo poskrbljeno, čudežev pa pač nihče ne more delat. Bomo vidl.

Penny: Oh big deal. Not knowing is part of the fun.

Sheldon: "Not knowing is part of the fun". Was that the motto of your community college?

 

~

This is where the old mountain goat lives. He hangs out here and has a good time. B. R.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Silica, zelo mi je žal http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/ROSE1.gif ampak morda se pa stanje izboljša http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/goldfish.gif http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wizard.gif

starejši so korenine, korenina pa ne pozebe kar tak http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/up.gif

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Silica, pred dnevom mi je sošolec iz srednje šole na mail napisal da spoznavanje večnega se pa sliši zelo skrivnostno. Kopiram moj odgovor :

Ja, sliš se zelo skrivnostno in za velik ljudi tudi je, ker čeprav v resnic vsak dan to doživljamo, temu ne dajemo pozornosti. Npr. ko si bil ti otrok si mel telo otroka in tistega telesa ni več, se ti je velikrat vmes že čist spremenil in um in intelekt tud, ampak ti ši še vedno en in isti ti, ista oseba, tj. nisi postal nekdo drug. Ta, ki se zaveda telesa in uma in njunih sprememb, bolj ali manj. In ta vedno isti zavestni ti, je obstajal že preden "si" se "rodil" in tud po smrti tega telesa bo obstajal naprej. In, nihče si ne želi umret. Po logiki, nekaj kar je začasnega (telo, um) si ne more želet neki večnega. Se prav je ta, ki si to želi, različen od telesa in uma. In mi smo recimo dobil matematično znanje od profesorja Purga, ampak če on umre, a lahko kdo ta znanje dobi od njega? Ne more. Ker to znanje ni blo vezano na telo (ki je še vedno z vsemi istimi elementi tam v krsti). In nihče si ne želi bit neumen, vsak hoče vedt. Nekaj kar ni princip znanja/zavedanja (očitno ne telo, um), si ne more želet vedet. In nihče ne želi bit nezadovoljen. Majhen otrok da ful zadovoljstva staršem in ga okrašujejo in skrbijo zanj. Ampak če slučajno umre, njegovo telo je še vedno tam, z vsemi istimi elementi, ampak staršem ne bo dajal nobenega zadovoljstva, čimprej ga bojo hotl pokopat. Se prav zadovoljstvo ni vezano na telo. In nekdo, ki ni princip zadovoljstva, si ne more želet bit zadovoljen. Tudi tist, ki se recimo hoče ubit, se hoče zato ker misli, da si bo s tem rešil probleme, indirektno želi si zadovoljstvo. Zato večni obstoj, zavedanje (in možnost izbiranja) in zadovoljstvo niso atributi telesa in uma, so atributi večnih nas in čeprav to vsak dan doživljamo, se ne zavedamo ker ne dajemo pozornosti, ampak le skrbi za telo in um s katerima se zmotno-poistovečamo in zato skrbi in strah itd.
To je recimo samo na podlagi mal pozornosti na doživljanje in logiko... ampak z določeno prakso lahko direktno uvidiš/doživljaš kdo v resnic si in s tem gre stran ves strah, skrbi itd... in to je šele začetek spoznavanja večnega, blaženega :)
Enkrat je en zelo učen človk šel s čolnom s kapitanom iz obale do otoka. Vmes se je kapitanu hvalil koliko različnih faksov je naredil in kako nesrečen kapitan je ker jih ni. In vmes se je kr naenkrat naredilo veliko neurje, ki ga čoln ne bo zdržal. Kapitan je vprašal tega učenega, če zna plavat in učen mu je rekel da ne in takrat mu je kapitan rekel, oh, tvoja velika nesreča. Na podoben način, ni dost met samo eno posvetno znanje, ker to nas ne more rešit pravih problemov lajfa, smrti, ostarelosti, bolezni, ponovnega rojstva... in mogoče še enkrat na Vegovo od začetka :) obstaja tud večno, blaženo življenje... in v tem redkem človeškem rojstvu mamo možnost ga spoznat... če te bo zanimal še kaj naprej, ti lahko še povem.

--------------------
Me je vprašal še nekaj vprašanj za naprej in danes mu imam plan odgovorit

--------------------
Dokler bo tvoja babica mogla ostat v tem telesu, v skladu z njenimi prejšnjimi aktivnostmi bo in niti sekunde več. Duša (oseba) je večna in dobila bo novo telo v skladu s svojimi aktivnostmi v tem lajfu. Point človeškega rojstva je da spoznamo kdo v resnici večno smo in da začnemo prav delovat, da se ne bomo več mučil v tej materialni eksistenci. Vsi odnosi bazirani na telesu tuki so začasni in zato neizpolnjujoči. Naša sreča leži v večnih odnosih, tj. z Bogom in vsemi kot so povezani z Njim.
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Sem dobila vse točke iz ital. , to si razlagam glede nato da sem rila fajn, obup, sramota... da Bog že ve. ni druge. Ima me rad, ampak jaz njega še bolj :) sem hvaležna da me Tip šteka. to kar je njemu namenjeno, gre skozi vse osebe. Pri meni je evo eto sama ljubezen, jaz pa sem nula v tem vesolju polnemu folka. Čem rećt da ljubezen res izvira iz človeka, samo začutit jo je treba. Tudi torta jo vsebuje, se je treba pač prerinit skozi torto do Njega. 666 whaTEVER SHIVA WANTS, we accept, thats the earth rule. mišljeno je ljubezen nas bo vse spravila k svojemu idealu. meni je ljubezen, ker TAKO PAŠE. Ni boljšega - let's go. folk je ful fajn & i try to love them. accept liars.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Nadaljevanje...

 

Sošolec : Vidim da se kar resno ukvarjaš s temi življenjski vprašanji. To je v okviru kakšne religije ali čisto po lastnih prepričanjih? Sigurno so to stvari in vprašanja, ki se jih bomo ljudje vedno bolj začeli zavedati in se ukvarjati z njimi ter nehali iskati zadovoljstvo, mir in varnost samo v materialnih dobrinah. Žal je tako, da za 'duhovne' zadeve zmanjkuje časa oz. si ga ne vzamemo, saj današnje službe zahtevajo celega človeka, če pa imaš še družino je res težko najti mir in čas za sebe. Sploh če imaš otroka, mu poskušaš zagotoviti neko socialno varnost, zato je pogosto službene zahteve potrebno postaviti pred svoje. Verjamem pa, da ko se enkrat začneš resneje ukvarjati s tem, da se ti spremeni pogled na svet in se ti spremenijo prioritete, kaj je v življenju pomembno.

 

--------------------------------

 

 

Ne, ni po lastnih prepričanjih, to je na podlagi Ved (indijskih svetih spisov) kot npr. Bhagavad Gita itd. O tem sem pol slišal tudi od realiziranih svetnikov in sledil njihova navodila in tud sam dobil že nekaj izkušenj. Ja, tako kot si napisal, spremeni se ti pogled na svet in s tem tudi prioritete oz. cilji. Tako kot npr. če nekdo igra rač. igro Doom, se poistoveti s tem, ki ga igra in pozabi nase (kot na človeka). Ampak ko postane lačen ali žejen spet pride v to identiteto in gre jest in pit. Na podoben način, resnični mi zdaj tud igramo nekega specifičnega človeka, sam to je začasna identiteta samo. Res je to, samo materialne dobrine ti ne morjo zagotovit varnosti, miru, ker so začasne in tud ta naša identiteta vezana na telo in um je začasna. Pravi mi (kot duhovna duša) se v resnic nikol nismo rodil, nikol ni blo časa ko nas ne bi blo niti nikol ne bomo umrl, oz. ne obstajal. Kar se rodi, spreminja in umre sta le telo in um, ne pravi resnični večni mi. Ko to spoznaš se ne ukvarjaš le s skrbjo za telo in um, ampak tud za pravega sebe. Hrana oz. potreba pravega jaza je večna ljubezen do našega Izvora, Boga in s tem avtomatsko tudi ljubezen do vseh živih bitij na pravilen način (tj. ne le na podlagi telesnega odnosa, npr. starš sin, brat sestra, mož žena), ker prav tako izhajajo iz Njega. To je večno izpolnjujoče. Takrat ko pozabimo na svoj odnos z našim Izvorom, takrat se zmotno-poistovetimo s tem telesom in umom in se ponovno rojevamo in umiramo in menjavamo odnose bazirane na telesu. Kdor je v tem življenju tvoja mama, je lahko v naslednjem tvoj brat mogoče. Zato ko se dvigneš nad to začasno percepcijo v večno, se vse spremeni ja, ampak na boljš, ker je resnično.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Moja mati (morda) umira. 'Stanje je skrajno resno.' Že v ponedeljek je zbolela, pa ni bilo take sile. Prehlad pač. V torek je že bila bolj odsotna, včeraj še bolj, danes pa... ma čist. Če ne bi vedela, kje točno leži, je ne bi prepoznala. Čisto drugačen obraz nosi .... kot bi ji kdo izpil pol življenja.

 

http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/clover.gif

 

Silica http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon25.gif http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/clover.gif

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Silica http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon25.gif . Kamorkoli bo tvoja mati potovala - nazaj k vam ali v duhovne širjave, naj ji bo pot mirna in lahka. http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/clover.gif

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Edina stalnica v življenju je sprememba.

 

Stalne spremembe ne morš opazit (ali trdit da je), brez da je ne opazuješ z neke stalnice onkraj nje. Res je, da se nam telo in um skos spreminjata, ampak jaz, zavestno bitje, ta ki te spremembe lahko opazim sem vedno en in isti. Nad tem pravim mano pa je še Najvišje bitje, Super zavestni, ker le ko se obrnem stran od Njega, pridem pod vpliv telesa in uma (in s tem strah, nezadovoljstvo, jeza...). Tisti, ki mislijo da lahko brez, jim to lahko uspe le do neke mere in samo za nekaj časa.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Kam je zginil sneg...včeraj je bil prav lep metež tam okoli Trebnjega...kakšna je to zima brez snega...nikakva...zakaj potem sploh kupovati smučke, sanke pa zimsko obleko, obutev...

 

Danes se mi prav lepo fučka za vse...skoraj 1000 km vožnje v dežju, temi, burji, ipd. kot voznik v enem dnevu, je bilo pa res malo preveč za mene...prvič da sem tako dolgo vozil in to na "slabo poznatem teritoriju"... kar sem doživel lahko opišem samo tako kot pravijo nekateri človečki ob pozdravu "vidimo se, ako Bog da"...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png

Life is like a game...play it...

http://smileys.smilchat.net/smiley/spiritual/myst1c.gif

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Dusa nikoli ne umre❤

TAKO BLIZU, KOT SI ŽELIŠ BITI, SI TAKRAT, KO SI NESKONČNO DALEČ.

 

Nothing is so intolerable to man as being fully at rest, without a passion, without business, without entertainment, without care. Blaise Pascal

 

 

 

http://www4.slikomat.com/07/1208/d1g-26066d.jpg

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Včasih se je z mrtvimi lažje pomeniti in poštimati stvari kot z živimi...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png

 

In kaj sploh je živo in kaj mrtvo...vse je samo stanje uma in stanje doživljanja...zato pa pravijo da se duša nikoli ne rodi in nikoli ne umre...ali po zemeljjski terminologiji duša se utelesi in gre nazaj od kjer je prišla...po znanstveni terminologiji energija nikoli ne izgine, se samo transformira...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png

Life is like a game...play it...

http://smileys.smilchat.net/smiley/spiritual/myst1c.gif

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Včasih se je z mrtvimi lažje pomeniti in poštimati stvari kot z živimi...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png

 

Z mrtvim (snovjo) se nimaš kaj menit, le z živim se lahko in tisti, ki je živ je vedno živ in mrtvo je vedno mrtvo.

 

In kaj sploh je živo in kaj mrtvo...vse je samo stanje uma in stanje doživljanja...zato pa pravijo da se duša nikoli ne rodi in nikoli ne umre...ali po zemeljjski terminologiji duša se utelesi in gre nazaj od kjer je prišla...po znanstveni terminologiji energija nikoli ne izgine, se samo transformira...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png

 

Ne zarad tega, ampak ker se duša res nikoli ne rodi in nikoli ne umre. Nikol ni blo časa ko ne bi obstajala in nikol ne bo časa ko ne bo obstajala. Je večna, iznad materialnega časa. Duša je iz kategorično različne sestave kot materialna energija, groba in subtilna, vključno z materialnim časom. Duši, ki zlorab svojo svobodno voljo, s tem ko noče naklonjeno služit svojemu izvoru, lastniku, gospodarju, Nadduši, Bogu, Krišni, po Njegovi volji Njegova materialna energija nadene dve materialni telesi, grobega in subtilnega, s katerima se duša zmotno poistoveti in začne karmično (iz lažnega ega) delovat in žanje rezultate svojih dejanj. Tud če ma po svojih posvetno dobrih aktivnostih vse materialne dobrine, visoko pozicijo (tud polboga npr.), dnar, partnerja, bajte, ... še vseen ni zadovoljna ker je ujeta in ker mora trpet trpljenje rojstva, smrti, ostarelosti in bolezni, strahu, skrbi, jeze, poželenja, zmedenosti, pohlepa, škodoželjnosti...

 

Živo ali mrtvo ni samo stanje uma in doživljanja. Tist, ki vidi stvari kakršne večno so, opazi večno razliko med živim bitjem in mrtvimi materialnimi elementi. Duša se ne transformira ko se "utelesi". Tud ko je v telesu, zarad zgornjega razloga, še vedno ostaja kot čist druga kategorija in je večna, zavestna, blažena, za razliko od materialnih elementov, ki tega nimajo, zato si tudi vsako živo bitje želi obstajat, vedet in bit zadovoljen. Ko mora duša zarad svojih karmičnih (iz lažnega ega, da je materija) dejanj zapustit grobo materialno telo (smrt), se ne vrne nazaj od koder je prišla, ampak se s subtilnim telesom preseli v novo grobo telo, v skladu z rezultati aktivnosti tega lajfa. Le če popravi svojo izvorno napako se lahko osvobodi tud subtilnega materialnega telesa in se lahko vrne nazaj domov, nazaj k Bogu.

 

Duša ni taka energija, za katero znanstveniki pravjo, da se ne uniči ampak samo transformira. Oni majo izkušnjo z materialno energijo samo (in kvantni indirektno do določene mere tud z zavestjo-živim, po rezultatih, ki jih opazjo na materialni energiji spet samo), in ilustracija je npr. glina obstaja in iz nje nardiš vrč (se transformira v to obliko) in pol se pod vplivom časa spet razgradi (spet transformira) ampak elementi gline so skos eni in isti. Duša se nikol ne transformira na tak način in ni da bi bla zarad tega večna. Duša ma svojo večno, glede na materijo netransformirajočo obliko in osebnost, ampak je lahko zaradi zgornjega razloga, po vsemogočnosti Boga, prekrita z materialnima telesoma in do določene mere pozab nase, se same sebe ne zaveda. Ta večna oblika in osebnost duše seveda ni statična, ker je živa, zato tud ima transformacijo, tj. večne aktivnosti in doživljanja... v odnosu do Boga in vsega kar je.

 

Le ko je duša prisotna v telesu se zdi kot da je to telo tud živo, tako kot majhnemu otroku od daleč lahko zgleda da se avto sam od sebe voz, ne da ga vodi voznik.

 

Materialni elementi večno obstajajo in večno so mrtvi, ampak vodi jih večna individualna duša ali pa Krišna, zato zgleda kao da so sami po seb živi, sam niso.

jaaa ... vse je iz žive inteligentne energije, ki spremeni obliko ... glavna vsebina-informacija ostaja ...

 

Ni res, beri zgoraj. Drgač pa prosim iz informacije nared nekoga živga. Oživitev mrtvega telesa ni da je iz mrtvega nastal živ, ampak da je živ ponovno vstopil notr.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

In kmalu spet pride❤

TAKO BLIZU, KOT SI ŽELIŠ BITI, SI TAKRAT, KO SI NESKONČNO DALEČ.

 

Nothing is so intolerable to man as being fully at rest, without a passion, without business, without entertainment, without care. Blaise Pascal

 

 

 

http://www4.slikomat.com/07/1208/d1g-26066d.jpg

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/ROSE1.gif Kako lepo je odšla ... Tudi moja babica je umrla tako in mi kljub žalosti pustila en občutek miru, veličine, ljubezni in vseprisotnosti.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Včeraj so šli vsi dr. člani (razen mene, ker sem zbolela) na obisk, jih je vse prepoznala, dala roko in povedala (pokazala z gesto, ker govoriti ni mogla), da odhaja v višave. Danes je odšla.

 

http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/ROSE1.gif

Moje sožalje. http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/ROSE1.gif

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Moje sožalje http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/ROSE1.gif

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
×
×
  • Objavi novo...