čebelica01 8. december 2022 Prijavi Deli 8. december 2022 Polna luna v konjunkciji z marsom ni ravno pogost pojav. Se pa mars in luna večkrat srečata, ker se luna hitro premika naprej in menjava znamenja. Nekje sem prebrala, da ko je mars retrograden se bolj vidi s prostim očesom. In v tem trenutku je mars retrograden. Jaz nisem videla lune, ker so jo pokrivali kopasti oblaki. Domy, ti si jo videla? Jaz pa redkokdaj sanjam živali. Enkrat sem sanjala medvedjega mladiča in nekje sem prečitala, da če sanjaš medveda, pol to pomeni, da si preveč zaščitniški. Meni se zdi zanimivo, da moje sanje trajajo največ 2 sekunde. Pojavi se mi en prizor kot v kinu in to je to. In pol jaz probam izluščit kakšno informacijo od tega prizora s pomočjo strica googla. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
domoljubka 9. december 2022 Prijavi Deli 9. december 2022 Ojla!Ne nisem šla gledat te lune - ne bi imela možnosti kaj videt ... Sama se pri sanjah najprej vprašam - kaj se mi tiste dni dogaja, potem poskušam dat pomen in ime slikam, simboliki, malo povezat vse skupaj ... In nato še nekaj časa tako neobvezno, sproti opazujem situacije.Enkrat sem sanjala neki luštenga in me je mudilo na wc ... sem se zmrdovala in odlašala, ker je bila zelo zanimiva zgodba. No, ko sem morala sem morala ... sem pa tapljala s čim manj svetlobe in si rekla: Tole moram pa izvedet kako se bo končalo in sanjat naprej ... Je kar ratalo - sem nato naprej zamižala ... in dokončala ...O preroških sanjah, ki jih imam kdaj - pa sem tu že pisala, da se zdaj ne ponavljam. Hja, pa bilo letos eno obdobje, ko sem se trudila spomnit - pa ni šlo. To se pri meni prej ni dostikrat dogajalo. ( Se pa res staram )Te dni imam pa kar spet prave filmske zgodbe ...Saj v resnici najbržda sanje ne trajajo tako dolgo ... in se nam samo tako zdi. No, nekaj takšnega kar sem zdaj preletela tudi drži, čeprav nisem šla znanstveno tolmačit ... ampak bo kar marsikaj res - od tu spodaj kar je napisanega ...https://www.moskisvet.com/rubrika/fit/zdravje/kako-si-zapomnili-sanje-s-temi-triki-vam-bo-uspelo.html Ahahah - danes popoldan sem pa sanje kar spekla ......tako, da ja ... ... 1 Citiraj ...Tako kakor ima vsak glas barvo in višino ... ima vsaka tišina register in globino.Tišina enega človeka se razlikuje od tišine drugega ... in ni enako zamolčati eno ime- kakor zamolčati drugo ime ... (R.J)https://www.youtube.com/watch?v=BoZ28PHarzM Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
čebelica01 12. december 2022 Prijavi Deli 12. december 2022 Ko pogledam v natalno karto s tranziti od ene deklice in vprašam mamico, da če morda kaj trenira .... pa mi začne naštevati en kup športov in rečem, da naj pazi, da ne bo deklica staknila kakšne poškodbe. Čez 3 dni me pokliče mamica in mi reče, da se je njena hčerka poškodovala nogo na treningu in da ima počeno kost. Oh jebelacesta! Ne bom nikoli nehala govoriti, da je astrologija zastrašujoča v pozitivnem smislu. Mojega natalca še zdaj nisem čist preučila in ga tudi nikoli ne bom, ker je preveč zank. Zadnje cajte preučujem lunine vozle in kironovo rano. Kironova rana je neozdravljiva. To imamo vsi. Nekatere stvari se mi neprestano ponavljajo, ker ne želim iti iz comfort zone, a bom morala iti, če želim napredovati. Ko gledam natalne karte od nekaterih ljudi, ki jih poznam, si rečem .... kakšno srečo imajo nekateri, pa saj človek ne more verjeti. Jaz se pa moram drkat in jebat za vsako stvar, če želim doseči zadani cilj. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
čebelica01 15. december 2022 Prijavi Deli 15. december 2022 Ko se zjutraj zbudim in rečem dragemu ..... jaz bi se rada poročila .... 1 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
domoljubka 16. december 2022 Prijavi Deli 16. december 2022 Ko se zjutraj zbudim in rečem dragemu ..... jaz bi se rada poročila ... kocka je padla ... sem vedla ... ... (včasih mora tudi ženska tu nakazat smer ja ... ... ) Love Is In The Air https://www.youtube.com/watch?v=NNC0kIzM1Fo Citiraj ...Tako kakor ima vsak glas barvo in višino ... ima vsaka tišina register in globino.Tišina enega človeka se razlikuje od tišine drugega ... in ni enako zamolčati eno ime- kakor zamolčati drugo ime ... (R.J)https://www.youtube.com/watch?v=BoZ28PHarzM Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
čebelica01 21. december 2022 Prijavi Deli 21. december 2022 Ja, pri moških treba biti direkten, ker drugače ne razumejo. Sicer pa, pri meni doma poteka čistilna akcija. Sem spraznila vse predale in omare v kuhinji in jih fajn spucala in premazala s premazom za leseno pohištvo. Koliko prahu in umazanije. Jutri nadaljujem .... 1 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
domoljubka 22. december 2022 Prijavi Deli 22. december 2022 ... Čbeli ampak le glej, da ne zakompliciraš ... kt si je tale ... ... đizus ene ženske pa res trpijo v imenu ... sem si pogledala skoraj do konca ... prav smilijo se mi ženske neveste ponekod ... ... Sevilla ... ... buh ji dej srečo ... https://www.facebook.com/watch?v=951309315822112 Citiraj ...Tako kakor ima vsak glas barvo in višino ... ima vsaka tišina register in globino.Tišina enega človeka se razlikuje od tišine drugega ... in ni enako zamolčati eno ime- kakor zamolčati drugo ime ... (R.J)https://www.youtube.com/watch?v=BoZ28PHarzM Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
čebelica01 30. december 2022 Prijavi Deli 30. december 2022 Nečakinja je bila na obisku. Sem ji dala enega cmoka na ličko, pa reče .... zakaj si mi dala lupčka? ..... jaz: ker te imam rada. Mi jo razvajamo in cartamo .... starši so pa steber in jo tako vzgajajo, da bo postala močna in samozavestna.Neverjetno, kako je pozitivno naravnana. Mi sister pripoveduje različne zgodbe, da kako njena deklica reagira, če jo kakšen nesramen mulc proba užaliti. Pa kako je duhovita, včasih mi kar solze pritečejo od smeha in ličnice me bolijo.Ne vem po komu ima tole, ker njena starša nista taka. Njena pozitivna aura je nalezljiva. Jaz, ko jo vidim, me kar potegne.Kuhava, riševa, pleševa, pojeva in se igrava .... no, včasih se tudi malce spreva, ker je lumpa in nagaja hehehe. Danes je šla domov in jaz sem si naštimala pomirjujočo glasbo in zvoke narave, vključno z dežnimi kapljami, ki padajo na listje in oceanskimi valovi, ki butajo ob obalo, .....In začela sem barvati mandale Jin in jang in probam začutiti njihovo energijo .... preciznost, natančnost, potrpežljivost, koncentracija, da ne zgrešim odtenka barve in mirna roka.Včasih moram, kar 3x vdihniti, ker črte so tako zelo tanke in tako zelo skupaj, da takoj lahko kiksnem. Kreativnost se nadaljuje. Aja, SREČNO 2023! 1 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
domoljubka 3. januar 2023 Prijavi Deli 3. januar 2023 Ja ... nečaki in nečakinje - posebno poglavje velike ljubezni tole ... ...Moji nečaki so že kar odrasli ... pa vendar vsako obdobje prinaša nove vezi med nami ...En moj nečak ima že svojega bejbeka ... in občutek veselja biti prisoten od začetka ... se vedno znova ponavlja ... ...Za drugega nečaka pa se mi dozdeva, da rabi en dolg pogovor ... in ja ... zadnje čase me obhaja neka misel ... da bi bilo prav in lepo, če bi kmalu pripravila primeren trenutek za to ...Ker ja ... mame in očetje smo lahko kdaj zelo nekompromisni in v tem lahko kdaj tudi malce bolj nepopustljivi ... tete, strici, babice in dedki pa smo lahko bolj soft in tako kdaj tudi več izvemo, se bolj približamo problematiki občutju mladine ... in potem vsi skupaj kakšen morebitni problemček lažje rešimo ... In ja ;Si me spomnila na mandale - tudi sama sem jih pred leti barvala ... Jup ... fajno sprostitev ... naviješ si lepo sproščujočo glasbo, zraven meditiraš ...Imam nekje še polno tega materiala ... sam kaj, ko ne morem več dolgo skoncentrirano posedat ...V Novem letu sem si dala zaobljubo, da bom še več gibala in manj posedela, pa pisala ... ... Sicer sem pa za praznike z družino pohajala po Primorski .... kljub sivini, ki nas je tam pričakala, smo se imeli prav morsko ...... morsko ogrevani bazenčki, masažice, lahni sprehodi, objemčkanje ...Novo leto smo pričakali v čarobno okrašenem Kopru ...ooooo ... bi lahko kar še ostala nekaj časa ... ... Tudi tebi Čebelica in seveda vsem ostalim mimo prihajajočim Velikooooo zdravja, sreče, veselja in ostalega obilja vseh oblik ... Citiraj ...Tako kakor ima vsak glas barvo in višino ... ima vsaka tišina register in globino.Tišina enega človeka se razlikuje od tišine drugega ... in ni enako zamolčati eno ime- kakor zamolčati drugo ime ... (R.J)https://www.youtube.com/watch?v=BoZ28PHarzM Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
čebelica01 5. januar 2023 Prijavi Deli 5. januar 2023 Ja, jaz imam, kar tesen odnos z nečakinjo.Jaz recimo takega odnosa nisem imela z nobeno teto in stricem. Vse je bilo bolj na hladno in na daleč. Po mojem je bolj pogost tesen odnos med vnuki in babicami/dedki. Z babico sem pa imela special odnos. Uffff kako me je razvajala. Za novo leto sem bila doma. Ob polnoči sva šla z dragim na balkon, nazdravila in si ogledala ognjemet na daleč. Še dobro, da ni deževalo. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
čebelica01 11. januar 2023 Prijavi Deli 11. januar 2023 Nekaj sonca, vlaga, blato, luže, pa potka, ki drsi in treba paziti, da ne štrbunkneš po tleh. Pa se ustavim pred tem grmom in gledam njegove plodove. Pa si rečem, kaj pa je tole?Najprej sem pomislila na rdeči dren. Sam pol sem si rekla, da to ne more biti rdeči dren. Ampak to je skoraj zagotovo navadna kalina. Listopadni grm s plodovi. Plodovi so neužitni.Zakaj nima takih jagod brin? Lepe, debele in velike, da bi jih človek lahko nabiral z levo roko. Pa še svetijo se kot, da bi jih nekdo zglancal. Zadnjič je mami pojedla enih par plodov od ostrolistnega beluša, ker je mislila, da je brin. Pa čeprav nima vonja po brinu. Treba paziti pri teh stvareh.V naravi je še vedno vse mrtvo in pusto. Ja, zima je, topla zima. Regrat je v cvetu. 1 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
čebelica01 16. januar 2023 Prijavi Deli 16. januar 2023 Jaooooo ne sprašujte me, kaj pravijo zvezde .....Lahko pa samo rečem, da karta potrjuje to, kar pravijo stave. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
domoljubka 16. januar 2023 Prijavi Deli 16. januar 2023 Dej povej, dej povej Čbela ... .... Citiraj ...Tako kakor ima vsak glas barvo in višino ... ima vsaka tišina register in globino.Tišina enega človeka se razlikuje od tišine drugega ... in ni enako zamolčati eno ime- kakor zamolčati drugo ime ... (R.J)https://www.youtube.com/watch?v=BoZ28PHarzM Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
domoljubka 17. januar 2023 Prijavi Deli 17. januar 2023 No, bom dala nekaj drugega zelo pomembnega .Tole pa obvezno preposlušat ... od A - Ž . Res počasi poslušat - pomembno je vse kar je povedano !In pospravit v predal arhiva spoznanja. Pa mejbi poslat tud na email svojim zdravnikom (jaz svoji bom ), da slišijo kaj bi morali vedeti o WHO-ju, o zakonih, ki jih v zakulisju sprejemajo in jih želijo implementirati zdaj že do maja 2023 ... (najprej je bil mišljen maj 2024, vendar so ta datum baje tajno premaknili - tudi s pomočjo preko IHR regulativ ), o zakonih, ki jih že sedaj upoštevajo ... kaj morajo razumeti glede idej tega epidemiološkega časa, o korporacijah, cepljenju ....Naj jim bo jasno, da mi vemo kaj se dogaja !!! 39 minut traja - ampak vredno dr. Biserke Ilin.Vedno ji rada prisluhnem, sploh od takrat, ko je že v prvem letu edina stopila v DZ in razložila poslancem glede nevarnosti ter vsiljevanja obveznega cepljenja.Aha ja, malo je na naših tleh takšnih trdnih osebnosti, ki so širše razgledane kljub ozkosmerni stroki in ki imajo tisti "In" v svojem značaju !!! Ozaveščanje o WHO pasteh sprejetih med 9.1. in 13.1.2023, kaj sledi in kako se obvarovati pred odvzemom vseh svoboščin in pravicdr. Biserka Ilin - 13.01.2023https://rumble.com/v...-13.1.2023.html Citiraj ...Tako kakor ima vsak glas barvo in višino ... ima vsaka tišina register in globino.Tišina enega človeka se razlikuje od tišine drugega ... in ni enako zamolčati eno ime- kakor zamolčati drugo ime ... (R.J)https://www.youtube.com/watch?v=BoZ28PHarzM Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
domoljubka 19. januar 2023 Prijavi Deli 19. januar 2023 No, tole so prava - v ahilovo peto zadeta novinarska vprašanja, ki so predkakšnim dnevom v Davosu doletela glavnega izvršnega direktorja Pfizerja A. Bourlija; https://m.facebook.c...RAQfSrzptA&_rdr Tako se to dela - če si novinar ;A. Bourli (glavni izvršni direktor Pfizerja ) je naletel na novinarsko mino, ko se je v Davosu očitno kot ptiček na veji sprehajal po ulici ...Le kaj in kako bi zdaj na isti način odgovarjali naš Golob, Loredan, dr.Petričeva, ki je postavljena za vodjo novega urada za WHO vSloveniji? Ali Fajonka, ki je šla pred nekaj dnevi v ta Davos ?Upam, da se najde takšna "IN" novinasrka ekipa, ki bo glede te pogodbe z WHO-jem zdaj prerešetala vse tiste, ki so se namenili to v tajnosti podpisat .... Citiraj ...Tako kakor ima vsak glas barvo in višino ... ima vsaka tišina register in globino.Tišina enega človeka se razlikuje od tišine drugega ... in ni enako zamolčati eno ime- kakor zamolčati drugo ime ... (R.J)https://www.youtube.com/watch?v=BoZ28PHarzM Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
čebelica01 19. januar 2023 Prijavi Deli 19. januar 2023 Pred dobrim mesecem, me pokliče mami po tel, pa reče ..... živjo zeliščarka (v hecu), opazila sem, da imam malo prhljaja, priporočaj mi kakšno zelišče, prosim.Pa rečem, rožmarin pri prhljaju dela čudeže. Jaz sem si vsak dan rožmarinov čaj masirala v lasišče in po dobrem mesecu ali morda kaj več, nisem imela več prhljaja. Ampak nekje sem prebrala, da je rožmarinov prah še boljši proti prhljaju. Potrgaš nekaj vejic od rožmarina, ločiš listke od vejic, listke daš v multipraktik in dodaš malo soli in vse skupaj zmelješ v prah. Ta pripravek si nežno masiraš v lasišče, počakaš kakšno minutko in pol lase spereš s šamponom in to počneš od 2x do 3x na teden. Je pa res, da se rožmarin ne priporoča svetlolascem, ker rožmarin potemni lase. Razen, če človeka ne moti, da se mu potemnijo lasje. No, mami se je odločila za rožmarinov prah in čez 20 dni me pokliče in mi reče, da nima več prhljaja. Rožmarin je top proti prhljaju. Mi je pa takrat tudi nekaj povedala, kar se mi zdi zanimivo in sicer, da, ko si je vmasirala prah v lasišče in počakala minuto, je začutila toploto po celi glavi kot, da jo nekaj greje in ni vedela, ali je to zaradi masaže, ali je to učinek rožmarina in, da ona si vsakič, ko gre pod tuš masira lasišče. Ampak to se ji ne dogaja. Pa sem ji rekla, da rožmarin je dost močna zdravilna rastlina. Včeraj sem šla s frendo na pijačo in mi je potarnala, da ima prhljaj in, da ne ve, kako naj se ga znebi, pa sem ji izstrelila kot iz topa ... probaj rožmarinov prah! In sem ji rekla, da naj mi javi, če je z rožmarinovim prahom uspela odstraniti prhljaj. Danes je tekma Hrvaška - Danska v rokometu. Je že v teku ..... dajmo sosedi. 1 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
domoljubka 25. januar 2023 Prijavi Deli 25. januar 2023 Res lepo je to Tjaša povedala ... to je umetnost ...... Sam ne ne wem ...Meni samo vloga poslušalca marsikdaj v marsikakšnem dognanju sveta še ne gre ...V nekaterih pogledih se mi ne zdi sprejemati, spuščati določenih elit, skupin, politikov, korporacisjkih oprod ipd. - paradirati iz tistih svojih tunelov zavesti, ki nam jih vsiljujejo ...Ker ... na svetu obstajajo tudi težje zadeve v posledicah dopuščanja - laži, kriminal, "satanistična zalega" v svojem krutem, brezobzirnem in apatičnem delovanju .... s svojim jasnim delovanjem in špuro ...Jah ... pač nekateri v svojem tunelu zavesti tudi uničujejo drugega ...Ni vse za sprejemati, ni vse za dovoljevati in pri tem dopuščati, da te lomi, ruši, obuboža ...napr. , Pedofil uživa v svojem pedofilskem tunelu. Ja, zanj je to resnica njegove zavesti ... In kaj zdaj s tem ? Kako tu ne it v sodbo ?Za širšo družbo so pa tu posledice na dopuščanje, razumevanje in nereakcije na njegov svet zavesti. Na osebnem področju komunikacije si to strpnost in različnost lahko dovoliš - raznolikost pogledov za razvoj svoje zavesti ...Zlasti pri zadevah, kjer si lahko z različnostjo bitij razširjaš horizont ...Pa vendar - kaj pa za družbeni obstoj tukaj in zdaj ?!ahha ...Zdi se, da pa brez budnosti, kritike in odzivne akcije ne gre ... Skratka v svetu duhovnega napredka je lepo povedla - ampak meni ob takšnih dogodkih vseeno manjka širša in globja debata o zadavah ki štrlijo za ... Tjaša o zavesti https://www.facebook.com/watch/?v=1380988689310918 Citiraj ...Tako kakor ima vsak glas barvo in višino ... ima vsaka tišina register in globino.Tišina enega človeka se razlikuje od tišine drugega ... in ni enako zamolčati eno ime- kakor zamolčati drugo ime ... (R.J)https://www.youtube.com/watch?v=BoZ28PHarzM Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
domoljubka 25. januar 2023 Prijavi Deli 25. januar 2023 Ewo - ali pa tole ... prav veliko za razmišljat, če to pogledaš - uvid bodočnosti, če bomo čamili in samo sprejemali ; https://www.facebook.com/Marko.Kraljevic.znate.koji/videos/892701575190329/ Citiraj ...Tako kakor ima vsak glas barvo in višino ... ima vsaka tišina register in globino.Tišina enega človeka se razlikuje od tišine drugega ... in ni enako zamolčati eno ime- kakor zamolčati drugo ime ... (R.J)https://www.youtube.com/watch?v=BoZ28PHarzM Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
čebelica01 28. januar 2023 Prijavi Deli 28. januar 2023 Ja, vijolic še ni. Ni še niti popkov. Treba še malo počakati. Rada bi naredila vijoličin sirup. Ampak ne bo zneslo, ker vijolic ni dovolj. Škoda! Po mojem mora biti vijoličin sirup odličen. Danes sem pofotkala širokolisnati beluš in navadni brin in se sprašujem, kako je lahko mami zamenjala ta dva grma?! Ok, oba imata iglice in temno modre plodove. Sam razlika je evidentna in navadni brin ima močan, oster vonj, kar širokolisnati beluš nima. Kako so dobre brinove jagode, ko so zrele. Sladke so! Sam jebelacesta, jih je pa težko nabirati, ker brin ima zelo ostre iglice. Sem odtrgala 2, 3 jagode ..... aja, takoj so se mi zarile 3 iglice v kožo. 1 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
domoljubka 30. januar 2023 Prijavi Deli 30. januar 2023 Tisto, ko smo res kt "brat - sestra" ... Tukaj smo - namenjeni eden drugemu ... a ignoriramo se, ker smo v fazi rasti - ignoranti ... Keeeer; - moramo imeti imidž,- ker se grupira v čredno pripadnost ali imaš vsaj spomin na to- ker kalkuliramo kako se izpade bolj "pameten"- ker izdajalci, pripadniki klana, "iluminatov" ... heh - pa takele finte ...- ker se zavida, obira, laže, dodaja za lastno popularnost ... namesto spoštuje, varuje, ščiti in povezuje ...- ker se ne upošteva lastno prebujenost, samokritičnost, manipulacije, ki te obkrožajo ...- ahahah - ta je tudi dobra - Tukaj si ... ampak časa pa nimaš za ... Skratka kalkulacija ega, uma ...Skratka - zvestoba blefa brez globjega namena ... In to me vedno znova preseneča.Kako in zakaj človeška rasa propada, ne napreduje, ne razume ... ??? Ukiniti tiste rdeče tepihe po katerih človeštvo paradira ... ignorira.Tukaj smo. Poiskati se na izvoru bistrega slapa ... vseobsegajočega, vseprisotnega, vsemogočnega, vsedobrega ... gospodarja naših src ... naj se prečisti ... 1 Citiraj ...Tako kakor ima vsak glas barvo in višino ... ima vsaka tišina register in globino.Tišina enega človeka se razlikuje od tišine drugega ... in ni enako zamolčati eno ime- kakor zamolčati drugo ime ... (R.J)https://www.youtube.com/watch?v=BoZ28PHarzM Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
janko 30. januar 2023 Prijavi Deli 30. januar 2023 dommy...to je vse zato, ker smo se iz zgodovine naučili samo eno...da nas zgodovina nič ni naučila :-)ampak...da se je včasih to ugotovilo, torej potrdilo, je trajalo 1000 let.in pol drugi krog... 500 letin tretji krog... 100 let,četrti krog... 25 let...pač... informacije so krožile času primerno hitro, izobrazba in razgledanost isto....skratka...jebeš čišćenja in mantranje, če nisi terena pripravil in poslal v pičku mater, kar tja spada :-)oooommmmmmmmmmm...........zdej je pa bolj simpl :-)bom fejst skrajšal in posplošil in si bom sposodu božansko komedijo...najbolj temen prostor v peklu je namenjen tistim, ki v moralni krizi ostanejo neopredeljeni :-)ob vseh indformacijah, ki so vsem dostopne, če le jih hoče kdo imet...jap. kr nej bo tko :-) Citiraj sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm.... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
domoljubka 2. februar 2023 Prijavi Deli 2. februar 2023 ... Janko, ku ti mene spomneš na mojega rojenega brata ... ...Sam res ...Fajno se je "sprjaznt " ... fajno je znat vse v pm. poslat ... in prpravt teren v kolkr se pač da ...Brat mi vsak teden vsaj enkrat reče ; Ne zapravlej časa ... naj se sčisti od vseh, ki ne sodelujejo, ki ne pripomorejo, da je celo tako daleč, da ogrožajo ... Ja, to je bil ... no, in je še nekako - ČAS SELEKCIJE ... Zadnjič debatirava s frendo ... ki se jo v okolju prišteva nekako med intelektualce, izobražena ravno v smer mojega vprašanja.- Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano ...Jo vprašam, kaj se dogaja v smeri sečnje dreves na Rožniku (planirano še Golavc ...) ?A je to strokovno analizirano - ali gre res za kakšen grob poseg zaradi ekonomskih interesov ???In jo razkači;"Oh, kako ljudje ne zaupate dotični stroki. To je bila strokovna odločitev ane, reakcije sedaj - ljudje se naj nehajo vtikavat v strokovne odločitve ! "...... Za trenutek sem razmišljala kakšen naj bo moj nadaljni pristop ? ... ...Uvidim, da je prfočkana na tisto mantro arogance - " Stroki se ne ugovarja in se niti ne pomišlja, da lahko veš in izveš kaj več kot tisti, ki ima določen strokovni naziv !" ...Đizus... Ok.Si mislim ... pa gremo zdaj preverit ta njen občutek ogroženosti ...Jo vprašam; " Lej, glede na to, da je povsod pri odločitvah tudi župan in mestna občina - a misliš, da ne bi kdo sodeloval z dobrovoljnim strokovnjakom ali timom strokovnjakov, ki bi v tem bili bodisi oprode - bodisi interesenti za profit v skupni akciji ?- Še bolj popeni in mi vrne z vprašanjem; Ali ti ne greš k zdravniku, ko zboliš ?Ahahah ... in se spomnem vmes, da je žal trikrat pohvaljena pri Pfizerju ... pa čeprav jezna, ker je po drugem cepljenju enako kot tisti, ki niso bili - dobila "točno ta virus" ... ...Noče pomisliti na to čudno povezavo ... bolj pomembno je da se oklepa in zvesto drži nekoč zadanega načela; "Zaupaj le stroki!" ...... (In se v istem mahu spomnim še na brata, ki me večkrat vpraša ; Kaj se sploh s takšnimi ubadaš, ki so tako pasivno sodelujoči, prepametni za pomislek, prepametni za preverbo, prepametni za gledanje, tipanje, poslušanje ... )???... Ampak, ne morem jaz tako in še ne znam kot moj brat tist p.m. ...... Manjko energije bo, vem ... ampak res me tudi zanima, če je to že tista meja betona - za katerimi so spravljeni jederski odpadki ??? ... Sem se potrudila vprašati jo, če res misli, da je res ves zdravstveni kader ob vsem kar vemo in doživljamo danes, vreden naziva stroke in zaupanja ?(A pred tem sva se pogovarjali in je vneto sama razlagala - kako ji osebna zdravnica, na vse nove simptone v zadnjem letu ni nikakor hotela usmeriti MRI pregleda ... in kako se ni dalo v ambulanto en mesec ... in kako, da je naročena ob vsem kar jo tare na specialistični pregled šele septembra ... )... In jo sewede spomnem na to - kar je sama poprej povedala ... Pa jo še enkrat isto vprašam ...- Malo je zastala, mejbi, da sem zaznala sekundo rahlega obarvanja ličk ... sam njen odgovor pa je bil še bolj trmasto pribit v smer; " Samo zdravnik ti lahko pomaga v takšnih trenutkih, ane! "Ji rečem ; " Bejbi, pa sej ti si tud vernik kt jst, čeprav nimava iste vere... ti pa prav lepo ta vera pomaga, da nimaš dodatne tesnobe, dodatne skrbi, dodatnega dela in opravkov ... Sam povej mi, a se ti pri zdravju kaj pozna ta selekcija ??? ... ... (Ej ljudje kaj res zmeraj in povsod ; "Pogledat v nebo ... in vidt sonce, tudi če z neba strupe po nas pršijo ) ??? " ...Fajno je znat meditirat, poznati tehniko vizualizacije ... pa vendar je potrebno na vse imeti budni uvid in selekcijo, odločiti se kdaj in kako ... Ni to tako enostavno ...Nekaj pomaga tebi - drugo je v istem trenutku vedeti koliko časa pomaga tebi ... ali pa mora zadeva pomagati skupnemu, da si tudi sam potem zares univerzalno svoboden ??? ...... To je to veliko vprašanje za milijon gora zlata ... na katerih dolga tisočletja lenobno in nečimerno poležava zmaj ... zdaj tu, zdaj tam ...in potem,... "A se ti ni zazdelo zdaj, da je tvoja jeza odraz resnice, ki jo čutiš od znotraj, da je bilo vprašanje na mestu?! " ... jo povprašam v nadaljevanju ....Ti bi bilo težko preveriti v priliki - kaj in kdo je res odzadaj te zgodbe, pa bova potem o kronanju stroke, prav?Se ti ne zdi, da je to trenutek, ki bi ti lahko bilo žal za več kot stoletnimi starimi bukvami, je 400 dreves na Rožniku ( in koliko jih še bo drugje v okolici) - veliko ali malo???Je bilo strokovno zares usmerjeno samo k izboljšavi obstoja gozda - ali gre še za kaj drugega v ozadju ??? In je še nekaj mrščila čelo ... v njenih očeh pa sem zaznala trenutek v katerega sem jo potisnila ... in ja, sem zaznala tisti strah po tem, da sem jo nekako potisnila v akcijo, ki se je porajala z na glas izrečenim vprašanjem, pomislekom do te tematike v katero se je z menoj zabrkljala ... ... Potem sem vseeno izbrala zasuk v drugo smer ... z njo vseeno preživela 4 nadaljne prijetne ure druženja ...... Ves čas pa sem potiho raziskovala, kje sva se pravzaprav razšli v rezultatih videnja tega časa? ... Ohraniti skromnost.- Skromnost daje človeku možnost dvomljenja in zato posledično tudi bližino pretehtane selekcije.- Pogum daje človeku drznost zakorakati v dvom pogleda in uvideti onkraj horizonta ...- Vaje za čutenje. Tudi fizično vsak dan.Čutenja ti omogočajo zavedati se svoje pokončne drže in hoje skozi zgodovino,... slišati drevesa, ko jih objameš in razumeti zakaj v svoji modrosti nevidno hodijo, šepetajo v klepetu ...Dovoliti si čutenja in jih izražati ... pozabiti na robotizem, pozabiti uradne titule ...To in potrpežljivost pomaga pri razjasnjevanju dvomov, pomaga pri sprejemanju uvidov, pomaga našim mislim usmeriti selekcijo in sprožiti odgovore,ideje,akcijo ... Ne vem, mejbi se zato dogajajo razlike ...Posledično stranpoti hedonizma, stranpoti podoživljanja kompleksa nevrednosti in ničnosti - v smeri, da sam nimaš več energije, znanja, karkoli predrugačiti ... ... Totalna izguba budnosti in stalna vpreženost odvisnosti od delta stanja ... ... So mostovi in so brvi skozi katere prehajamo ... skozi različna stanja našega uma ... skozi različne selekcije in posledično različnih uvidov ... ... Citiraj ...Tako kakor ima vsak glas barvo in višino ... ima vsaka tišina register in globino.Tišina enega človeka se razlikuje od tišine drugega ... in ni enako zamolčati eno ime- kakor zamolčati drugo ime ... (R.J)https://www.youtube.com/watch?v=BoZ28PHarzM Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
čebelica01 3. februar 2023 Prijavi Deli 3. februar 2023 Se sprašujem, koliko resnice filtrira preko virtuale .... Se mi je že zgodilo, da sem koga osebno spoznala, ki je komentiral na istem forumu kot jaz in priznam, da v večini primerov sem bila pozitivno presenečena. Npr sem si naredila en vtis o določenem človeku preko virtuale, pa sem si rekla ..... ehhhhh ta je pa ena koza smotana in pol sem jo spoznala osebno in sem ugotovila, da sem se krepko zmotila. Se pravi virtuala je maska??? Zej, recimo z Domy bi se po mojem čist fajn zaštekala. Pa obe sva tehtnici. Se pravi, imava podobno energijo. Je pa tako, da jaz takoj človeka energijsko začutim, če sva na isti valovni dolžini ali nisva. Čitam po spletih, blogih, da ljudje iščemo in se navežemo na ljudi, ki so nam značajsko podobni. Jaz mislim, da to drži v določenem merilu, ampak ne čist. Če pogledam sebe.... prijateljska sfera ..... ja, večina ima meni podobno energijo. Imam pa recimo eno frendo, ki sva si kot noč in dan .... totalno nasprotje. In dobro shajava. Jaz sem bolj umirjena, ona ima pa sršene v riti. Kar se pa tiče ljubezni ..... hmmmm ...... Poznam veliko parov, ki so si totalno nasprotje. Eden je bolj umirjen, ta drugi je pa kot živo srebro živahen. Nasprotja se privlačijo! 1 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
čebelica01 5. februar 2023 Prijavi Deli 5. februar 2023 Ko me pokliče prijateljica in reče, da je njen sin že 2x padel s skuterjem, ko je šel v šolo in da čuti okrog sebe veliko nervoze in me vpraša, da kateri planet nagaja? Ja, Uran je v kvadratu s Soncem. Samo mirno in previdno in bo vse v redu. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
domoljubka 8. februar 2023 Prijavi Deli 8. februar 2023 Ja drži - nekaj mora bit skupnega, da se pritegneš z vibro nekoga.Zrelejši, ko postaneš - bolj ti je jasno kaj in zakaj deliš z nekom.Prav gotovo se lahko klapamo tudi različni ljudje med seboj in se dopolnjujemo, če smo pri sebi dodelali inštanco, da si v življenju lahko spoštljiv, vedoželjen, da se rad zavestno učiš različnih vsebin in uporabljaš empatijo ... da nujno v vsem in vsakomur ne iščeš somišljenike. Moj frend bi rekel "odprto srce" - odprt duh ... um ...Ljudje smo nagnjeni k presojevanju ... ampak to zna mnogokrat prehitro preiti v obsodbo ... pa narediti veliko štale med nami ... ne razumemo, da je presojevanje prvotno pomembno kot obrambno orožje in je pa velikokrat v podlagi tudi privzeto iz okolja in okoliščin v katerih živimo ...( Pomembno pri tem je - kako živiš - kakšno imaš družinsko podlago, odnose v delovnem okolju, kako tvoja socialna mreža vpliva na tvojo rast ali obratno ) ... Naš Swami bi rekel, da presoja je zdrava dokler je budna in teži k izvorni resnici in znaš v to presojo všteti izkušnje za budno viveko in veragjo ...Viveka; https://www.zalozba-...iara/875-vivekaveragja; https://www.joga-nov...fija/gjana-joga Tudi brez odpiranja in povezovanja samega sebe v svet - tudi ne gre ...Tudi s tistimi, ki si si lahko različen v mnogih pogledih, lahko strpno najdeš marsikaj skupnega za rast.Odvisno kakšen človek si sam.Seveda se bolj in prej ujameš s tistimi, ki imaš podobna čutenja in relacije do osnovnih načel, vrednot (morale, etike ...), do vsebin zanimanja v življenju ... tako lažje premagaš ostale razlike morda v temperamentu, načinu življenja, različnemu urniku druženja ipd ... Sama imam rada raznolike ljudi ... od vsakega se lahko naučiš kaj uporabnega, modrega ...Zdaj morda za vsak dan in za vse situacije - to ne gre s komerkoli ... sproti se ravnam tudi po notranji intuiciji - kako in zakaj selekcioniram prilike ... po lastni moči energije ... Ja, nasprotja se tudi privlačijo, ker pri drugemu najdeš tisto morda kar sam šele razvijaš ali morda v svojem življenjskem poslanstvu daš kaj svojega tistemu, ki to šele razvija ... in ti to druženje pomaga v rasti ...Če obstaja spoštovanje, subtil in kultura ... daš ti v svet - dajo tudi tebi drugi, vse kar je v tistih trenutkih skupnega druženja namenjeno - "na ključ" ... No, pri virtuali sama nimam prakse, da bi lahko ocenila koliko resnice se zares filtrira, si pa lahko mislim, da včasih o nekom lahko ustvarimo pač takšen vtis kakršne volje smo tudi sami ...V RL lahko svoje življenjsko poslanstvo aktivneje uravnavaš ...Verjamem pa, da če si subtilec lahko tudi virtiualno zaznaš in ločiš osebe, situacijeje ...Odvisno od slučaja do slučaja ... od tega kje na virtuali pišeš, sodeluješ, se deliš ....Sewede se najdejo tudi takšni, ki v čisto osnovnih temah debat na forumih pišejo in predstavljajo svoje maske ... ali pridejo v tematike zaradi čisto enih drugih namenov ...Ker pač dušice pišemo zaradi različnih vzrokov ...Po drugi strani pa tudi pri pisanju v življenjskih temah, ki se te tičejo ... pa spet težko, da se lahko človek tako prelevi, da bi igral povsem drugačnega modela kot je sam ... ker to druženje ne bi njemu prineslo nič koristnega za nadalje ...To bi pa morala že biti kakšna skrita poanta psihologije ... in ne samo obična izmenjava misli, tematike, umetnikovanja, informiranja, druženja ... ipd ... ... Poznano je raziskovalno dejstvo, da mora ženska vsak dan izreči v komuniciranju vsaj tistih 15 tisoč besed, ki ji pripada ... gre za življenjsko, preživetveno nujnost, ane? ahahah, bi rekla Čbelca - "sršeni v riti " ......... tako da je včasih dobro, če imamo ženske izven okvirja svojega RL - še kakšen drug prostor za vse modre debate, ki jih moramo v poslanstvu odpremiti v svet ...ane , ane ...ahahah M. pravi, da sem jaz v bistvu maratonka in da se mi nikoli ne pozna tudi ko ve, da nimam nič energije, nisem dovolj spala ali sem se iztrošila že s čim drugim ... pa še zmeraj produciram ... ... Čebeli, ti si v bistvu tu mnogokrat presenetila s svojimi zelo zanimivimi, vedno koristnimi zapisi ... vendar so zame zelo velikega pomena, ker imaš sploh zdaj že skozi leta razvit smisel za povedati bistveno, umetniško in uporabno ... se izrazit ...Bližina narave druži - in ta srčnost uživanja v sožitju z njo ...Čeprav mene zadnja leta mučijo čisto ene druge tematike lajfa ... se je lepo ustaviti ob podajanju opisov tvojega razmišljanja že o čem (dom, ljubezen, astrologija, odnosi ) ... in prakticiranja znanja nabiranja zelišč in plodov, uporabe zelišč ... Kdaj, ko se preveč zapečkam - pride tvoj zapis ravno prav, da se zganem v podobnem premiku ...Tako si nehote ljudje med seboj podajamo zamisli, ideje ... se dopolnjujemo, si pomagamo v čem ... To so te poante, ki mene vedno znova pritegnejo ... in ja tu imamo možnost spoznavati palete različnih barv, nians, tonov, ritmov ... vse to nas bogati ... Univerzum ... združenost, enost ... ... Citiraj ...Tako kakor ima vsak glas barvo in višino ... ima vsaka tišina register in globino.Tišina enega človeka se razlikuje od tišine drugega ... in ni enako zamolčati eno ime- kakor zamolčati drugo ime ... (R.J)https://www.youtube.com/watch?v=BoZ28PHarzM Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.