amber 14. avgust 2008 Prijavi Deli 14. avgust 2008 Sploh ni res, v nulo zadene, bit, smisel, kulturo, navade, kvalitete, določenega, lahko rečem kar večinskega dela prebivalstva naše domovine. Slovenceljni nikol ne jamrajo kok so bogi, ker se tega niti ne zavedajo, bogi so tisti, ki s Slovenceljni prisilno sobivajo Če ti prijateljsko bitje z juga reče Slovenkica, je to olepšan izraz za radodajko, tko da če je to tebi prijazno mišljeno tudi prav. Ponovno posplošuješ: večinski del prebivalstva...kar nekaj... V vsaki naciji se najdejo ljudje, ki ti ne odgovarjajo zarad kulture, navad...muzke, ki jo poslušajo...pač to njim ustreza in jim je fajn, če tebi pač ni, pogledaš stran in greš drugam, kjer ti odgovarja...čist preprosto. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
amber 14. avgust 2008 Prijavi Deli 14. avgust 2008 Meni ne gredo na živce "Slovenceljni" kot jih ti imenuješ. O ciganih: Pač cigani imajo svojo kulturo (radi imajo dobre avte, na glas muzko in se pač ne umivajo velik, ampak to njih ne moti, če pa druge, se pač odpre okno in je ), se znajdejo in to precej dobro in jim je čist fajn, kot sem jih uspela spoznat jaz...npr. Cigane ni marala nobena nacija, to je znano že iz zgodovine...ker znajo bit zlo drugačni in mestoma zlo moteči, ampak sčasoma se bljižnje živeči ljudje počasi navadijo tud na njih in je vse lepo in prav...sem videla to, ko sm še živela v Nm Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mia4aerobics 14. avgust 2008 Prijavi Deli 14. avgust 2008 a je Slovenceljn lohka tud Rom? x!x Citiraj TAKO BLIZU, KOT SI ŽELIŠ BITI, SI TAKRAT, KO SI NESKONČNO DALEČ. Nothing is so intolerable to man as being fully at rest, without a passion, without business, without entertainment, without care. Blaise Pascal http://www4.slikomat.com/07/1208/d1g-26066d.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tinka 14. avgust 2008 Prijavi Deli 14. avgust 2008 Lahk, samo se mora fuuuul potrudit!!!! Citiraj Variety is the spice of life.Kdo lahko spremeni svet? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
amber 14. avgust 2008 Prijavi Deli 14. avgust 2008 a je Slovenceljn lohka tud Rom? x!x Romi, cigani al pa naši kot jim rečejo v Nm so slovenci, ker imajo vsi po vrsti slovensko državljanstvo, le kdo bi si to mislil, kajne? In je toliko slovenec kot ti ali jaz slovencelj al pa karkoli pa sploh ne, niti ne bi hotli bit sicer pa, no, eni smo na forumu pošastno nestrpni v resnici pa zelo strpni, drugi pa so na forumu zelo strpni v resnici pa pošastno nestrpni seveda kaj pa drugega, posploševanje spet in nepoznavanje ljudi, itak Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tinka 14. avgust 2008 Prijavi Deli 14. avgust 2008 Tehnično gledano, seveda.Se sprašujem, če je zame to cela definicija Slovenca. Oz. se mi zdi, da je tu prostor za debato.Vsak je lahko državljan, ali prebivalec Slovenije, to ga še ne nujno naredi Slovenca. Jaz sem Slovenka, ker se to zelo počutim.Dvomim, da se *naši* tudi Se počutim tudi zelo državljanka sveta, kakor temu rečejo nekateri, tu pa mislim, da se prej srečamo... Citiraj Variety is the spice of life.Kdo lahko spremeni svet? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
amber 14. avgust 2008 Prijavi Deli 14. avgust 2008 ma se kar čutijo kot slovenci, brez skrbi... ker jim je fajn tuki...in ko se vklopijo ... ma meni je itak brezveze to opredeljevanje in mi je zato fajn ideja Evrope in misel da sem državljanka sveta, kaj pa drugega, to smo po defoltu itak vsi Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mia4aerobics 14. avgust 2008 Prijavi Deli 14. avgust 2008 bemu, jaz sem pol hrvatica pol slovenka pa so me celo solo zmerjali z "bosanko", to so bili otroci, vsi z druzin ... ne bom definirala (slovenceljskih, cankarjevih, janezevskih...) poljubno vstavite... pa najhuje je bilo, ko sem bila skoz odlicna v soli, oni pa niso znali pisati domov z "v" jem na koncu. za pokakat! tudi ljudje na metadonu in drugi bavbavi nocjo bit Slovenceljni po moje ... bavbavi pa so: mesanci, invalidi, slepi, debeli ... princip je isti, sve su ostalo nijanse ksenofobi so po moje tipicni Slovenceljni, v tem smislu. Citiraj TAKO BLIZU, KOT SI ŽELIŠ BITI, SI TAKRAT, KO SI NESKONČNO DALEČ. Nothing is so intolerable to man as being fully at rest, without a passion, without business, without entertainment, without care. Blaise Pascal http://www4.slikomat.com/07/1208/d1g-26066d.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tinka 14. avgust 2008 Prijavi Deli 14. avgust 2008 Amber -ja saj razumem kaj misliš....sem dolgo časa preživela tudi v Beli krajini, kjer sem imela dovolj stika z našimi, vašimi in še kom Sem bolj mislila slovenskost v smislu zavesti in tega....verjetno se njim ne dvignejo patriotska čustva ob določenih momentih, tako, kot se meni, ki sem sicer patriot, domoljub, ampak nisem nacionalist, se pravi: ne mislim, da je kdo kadarkoli kje manj ali, da kdo kje ne bi smel bit. Vsekakor mislim, da je svet primarno od vseh, in prej, ko bo to ljudem jasno, manj sranja bodo počeli vsepovsod po svetu. Mislim, da je tu še dosti za sprejet, ker lahko, da smo fizično to vsi, dejstvo pa je, da se malo ljudi tako dejansko tudi počuti. Pod to bi štela, da kamor greš, deluješ z nekim spoštovanjem do ljudi in prostora tam, od preprostih stvari, ki so že počasi skoraj vsem jasne: da npr. ne smetiš, ne provociraš z religioznimi momenti ipd....do bolj kompleksnih: da jim ne vsiljuješ svojega prav, svojih prepričanj, da se prilagodiš okolju in ne prilagajaš okolja nasilno sebi (določene stvari se itak zgodijo, neizogibno in naravno je to....)Skratka, da nisi najbolj pameten za druge na njihovi zemlji, ki je seveda tudi *tvoja*, ampak so oni tam že stoletja, recimo, pa jo malo bolj poznajo, so z njo povezani itd...in jo nenazadnje imajo za svojo.Takih državljanov sveta je žal malo. Citiraj Variety is the spice of life.Kdo lahko spremeni svet? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tinka 14. avgust 2008 Prijavi Deli 14. avgust 2008 bemu, jaz sem pol hrvatica pol slovenka pa so me celo solo zmerjali z "bosanko", to so bili otroci, vsi z druzin ... ne bom definirala (slovenceljskih, cankarjevih, janezevskih...) poljubno vstavite... pa najhuje je bilo, ko sem bila skoz odlicna v soli, oni pa niso znali pisati domov z "v" jem na koncu. za pokakat! Tole poznam ja....imam prijateljico iz bosanske družine, tu rojena....in potem je bila pač odlična v slovenščini. Vse lepo in prav, enkrat v enem 5, 6 razredu je pa učiteljica ponorela, ker so večinoma pisali vsebinsko slabe spise, da o slovnici ne govorimo, in je izjavila: *Ja kako vam to ni jasno, še celo Selma to zna in piše stalno vse bolje od vas!!!*Verjetno ni mislila nič slabega, vem pa, da je moji prijateljici od takrat nekako jasno, kako jo v resnici imajo za Slovenko in je tudi spremenilo to, kako slovensko se ona počuti A ne da, sam MI ne delamo razlik med VAMI in NAMI vsi smo državljani sveta Itak! Vse je naše, še posebno svet ...ko pridejo marsovci končno, se bomo verjetno prvič počutili res združeni in povezani Citiraj Variety is the spice of life.Kdo lahko spremeni svet? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
amber 14. avgust 2008 Prijavi Deli 14. avgust 2008 Amber -ja saj razumem kaj misliš....sem dolgo časa preživela tudi v Beli krajini, kjer sem imela dovolj stika z našimi, vašimi in še kom Sem bolj mislila slovenskost v smislu zavesti in tega....verjetno se njim ne dvignejo patriotska čustva ob določenih momentih, tako, kot se meni, ki sem sicer patriot, domoljub, ampak nisem nacionalist, se pravi: ne mislim, da je kdo kadarkoli kje manj ali, da kdo kje ne bi smel bit. Vsekakor mislim, da je svet primarno od vseh, in prej, ko bo to ljudem jasno, manj sranja bodo počeli vsepovsod po svetu. Mislim, da je tu še dosti za sprejet, ker lahko, da smo fizično to vsi, dejstvo pa je, da se malo ljudi tako dejansko tudi počuti. Pod to bi štela, da kamor greš, deluješ z nekim spoštovanjem do ljudi in prostora tam, od preprostih stvari, ki so že počasi skoraj vsem jasne: da npr. ne smetiš, ne provociraš z religioznimi momenti ipd....do bolj kompleksnih: da jim ne vsiljuješ svojega prav, svojih prepričanj, da se prilagodiš okolju in ne prilagajaš okolja nasilno sebi (določene stvari se itak zgodijo, neizogibno in naravno je to....)Skratka, da nisi najbolj pameten za druge na njihovi zemlji, ki je seveda tudi *tvoja*, ampak so oni tam že stoletja, recimo, pa jo malo bolj poznajo, so z njo povezani itd...in jo nenazadnje imajo za svojo.Takih državljanov sveta je žal malo. v smislu zavesti...bi jih blo fajn vprašat, kaj si mislijo o tem ja. In če praznujejo Dan državnosti in podobno So zelo za Slovence...dokler jim dajo mir To s smetenjem in spoštovanjem narave in ljudi in "pametnosti" na tujih ozemljih s tem se popolnoma strinjam. Sem slišala nedavno za primer vaške policije npr. na enem otoku v bližini Dubrovnika, ko tako in drugače pametnim hitro pokažejo kako stvari stojijo, pa na Siciliji tud... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest VilaSonca 14. avgust 2008 Prijavi Deli 14. avgust 2008 kreljo pralni stroj luščine Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mia4aerobics 14. avgust 2008 Prijavi Deli 14. avgust 2008 Sistem je povezava delcev zaradi skupno prevladujočih interesov. Širši sistemi povezujejo več delcev ter podsistemov. Zaradi širine so relativno počasni v primerjavi z ožjimi. Sistem opredeljujejo središče, ki ima funkcijo vodje ter interesi elementov sistema, ki se v sistemu usklajujejo. Najširši sistem (ključen ter zanimiv iz človeškega gledišča) je galaksija Rimska cesta. Ta sistem ne obvladuje vseh elementov galaksije v podrobnostih. Določa le splošne okvire ter okoliščine, ki omogočajo razvoj ostalih ožjih, hitrejših ter časovno kratkotrajnejših sistemov. Širši ter ožji sistemi so bolje ali slabše povezani npr. podzavest človeku omogoča delovanje zavesti. Oba sistema sta soodvisna predvsem odvisen je sistem zavesti, ki je ožji od starejšega, širšega sistema podzavesti. Človek se v sistemu zavesti zelo loči od ostalih sesalcev... bistveno manj pa se loči v sistemu podzavesti. Sistemi so soodvisni ter povezani. Te povezave imenujem multisistemske povezave (v prispodobi govorim o čebuljni organizacijski strukturi). Sistemi so v času prisiljeni v povezovanja. Povezovanje povečuje njihovo moč. V času povezave med elementi sistemov zaradi širjenja vesolja izgubljajo svojo moč. Menim, da so v preteklosti ljudje imeli večjo moč volje kot danes, današnji človek pa ima več čistosti in s tem nadomešča manjšo moč volje. Izgubljanje moči sistemi nadomeščajo z boljšanjem kvalitet povezav - zorenjem (izboljšujejo se povezave med elementi sistema kot tudi povezave do drugih, predvsem do širših sistemov). Proces izboljševanja kvalitet komunikacij je posledica dozorevanja elementov sistema.Tako ločimo sisteme tudi po dozorelosti delcev. Poznamo torej tudi višje in nižje sisteme. Višji so bolj živi. Živost je možnost pridobivanja znanja (povezovanja), ohranjanja znanja ter reprodukcije znanja... Zelo nizko živost imajo npr minerali, izjemno visoko pa organska bitja. Znanje delcu omogoča udejanjanje njegovega cilja - najti sorodni delec in se z njim dopolniti. Na mikronivoju so tudi delci, sicer izjemno ozki; sistemi - mikrosistemi kvarkov... Prestrukturiranje tudi mikrosistemom na ravni delca omogoča večjo usklajenost interesov v mikrosistemu. To prestrukturiranje pa je izjemno težavno zaradi ujetosti v širše sisteme. Zato je poznavanje interesov okolja nuja. Delci v času dozorevajo, posledica tega dozorevanja pa je povečanje inteligence tako delca kot širših sistemov. Sistemi v času v splošnem izboljšujejo komunikacijske sposobnosti, vse bolje poznajo zakone ljubezni (čistost) ter svobode. Dozorevanje se kaže v vse večji raznolikosti delcev kot sistemov. V času dobivajo vse bolj jasno podobo, odnosi v stvarstvu pa postajajo vse bolj veličastni, razgibani in zanimivi. S procesom dozorevanja in zaradi širitve in povezovanj sistemov se moč sistemov v času ne izgublja. Moč delcev in sistemov postaja le vse bolj suptilna ter usmerjena. Osrednji delci sistemov ter širši sistemi v času nujno prenašajo "pristojnosti" na obrobje oziroma na ožje sisteme. Zaradi prenosa odločanja na nižje ravni postajajo večji sistemi vse bolj soodvisni od samostojnosti ožjih. Sistemi so različni po trajnosti in velikosti. Sistemi razpadejo, če notranja entropija preseže moč kohezivnosti središča. Sistem bistveno podaljša čas svojega obstoja, če neguje notranjo poenotoenost - ljubezen, ter če neguje fleksibilnost (sposobnost prilagajanja novim okoliščinam) - svobodo. Ljubezen ne sme ogrožati svobode in obratno. Posledica ljubezni je kohezivnost med elementi. Posledica pretiranega poudarjanja ljubezni vodi do statusa quo ter neinovativnosti - zaostalosti. Zaostalost, kot posledica pretiranega poudarjanja ljubezni sproža kasnejše katastrofe širših razsežnosti, saj si med seboj sistemi razvojno konkurirajo. Pretirana svoboda onemogoča evolutivne procese, posledice so spopadi in katastrofe. avtor: super clovek zakaj nisem kvantni fizik, bemu Citiraj TAKO BLIZU, KOT SI ŽELIŠ BITI, SI TAKRAT, KO SI NESKONČNO DALEČ. Nothing is so intolerable to man as being fully at rest, without a passion, without business, without entertainment, without care. Blaise Pascal http://www4.slikomat.com/07/1208/d1g-26066d.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tinka 14. avgust 2008 Prijavi Deli 14. avgust 2008 Fenomenalno napisano Zelo razumljivo, res-kdo je pa avtor? Podobno razlaga kot Peter Sloterdijk, samo, da je to bolj razumljivo.Absolutno delim tvoje navušenje nad kvantno fiziko! Ta prinaša večino odgovorov vseh mejnih področij in povezuje znanost, filozofijo, vero, ter jih razlaga na človeku razumljiv način Osebno bi bila rada v naslednjem življenju kvantni fizik ali pa glasbenik... Se mi zdi, da sta zadevi do neke mere podobni, obe razlagata stvari, samo, da ena dela na raciu, druga na čustvenem nivoju Citiraj Variety is the spice of life.Kdo lahko spremeni svet? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
The Dude 14. avgust 2008 Prijavi Deli 14. avgust 2008 Ljubezen ne sme ogrožati svobode in obratno. Posledica ljubezni je kohezivnost med elementi. Posledica pretiranega poudarjanja ljubezni vodi do statusa quo ter neinovativnosti - zaostalosti. Zaostalost, kot posledica pretiranega poudarjanja ljubezni sproža kasnejše katastrofe širših razsežnosti, saj si med seboj sistemi razvojno konkurirajo. Pretirana svoboda onemogoča evolutivne procese, posledice so spopadi in katastrofe. Ne vem no kaj si tale fizik predstavlja pod pojmom ljubezen.. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Antoninus 14. avgust 2008 Prijavi Deli 14. avgust 2008 Itak! Vse je naše, še posebno svet ...ko pridejo marsovci končno, se bomo verjetno prvič počutili res združeni in povezani Tinka, zdaj si pa povedala veliko resnico. Vsaka narodnost ali pripadnost je samo relacijska (obstaja samo v odnosu do nekoga drugega). Mi obstajamo samo prek Drugih. In res potrebujemo Marsovce, če hočemo vsi na Zemlji postati Mi, da bomo lahko na Mrasovce zmetali vse slabe kvalitete. Citiraj There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
janif 14. avgust 2008 Prijavi Deli 14. avgust 2008 Jaz pa ne rabim motorke.Mal pozornosti sem rabla, pa je šel napad mimo.Zdaj rabim edino še mir in kaj finga za jest.Pa knjigo.Pa premislit par reči v miru.Naj bo mir z mano in v meni, tudi če je toča, osmi osmi, petek, avgust, razvrat, prekat, olimpijada in marmelada, amen. no, če kdo slučajno ni dobre volje, naj pride v črno luknjo in ponavlja Tinkin zadnji stavek Če desetkrat ne bo dost, naj proba stokrat ja, pa naglas in v ritmu sambe, v melodiji sijaj sijaj sončece! No, evo, če ma kdo krizo, tukaj so natančna navodila Mal ponavljanja baje ne škodi, ker kakor sem obveščen, bo v soboto lunin mrk in še polna luna in to vse v vodnarju Seveda se lahko stavek prilagodi dnevu za boljši učinek Malhecamorabittutvluknji No, če komu pomaga, ko se spomnim na tale stavek in bivšega soseda, ki ga je prav z žaromponavljal (sicer samo zadnji del), vsakič, ko je videl mojega brata, še v metalskih časih najsi duška , original iz Hard and heavy na radiu Študent, tkole gre: Uvodni zlovešči takti napovedujejooo, The Slayer : Angel of deathhhhhhhhhhhhhh ,aaaaaaaaaaaaaaaaa (to je nekje v začetku komada), v glavnem začet je treba čist normalno,pol pa glasilke na polno, sam ne ponoči tega počet, da se sosedi ne ustrašijo , no tuleje še link Angel of death , do 27 sekunde slište tist aaaaaaaa , tako da tole je treba povedat v 20 sekund, ker aaaaa se je že slišal na radiu Sosed je prav obvladal Citiraj Izvukao je na kraju svog izlaganja. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest VilaSonca 14. avgust 2008 Prijavi Deli 14. avgust 2008 jaz sem prej nekaj časa zujila v Luno kot to rada počnem ... čist slučajno, ko nanese ... in vam povem, da mi je rekla tetka, da je utrujena od vseh nas in valjenja krivde nanjo. tudi Luna ima svoj obraz. potem pa povem še, da so lepo prekrivali Lunco črni oblaki ... in kaj vse so moje oči videle:dve morski deklici,konja,lepega škorpijona,čarovničin profil - lep nos, bradavica, brada, štrenasti lasje, vse komplet ,srce in križ spodajin kup enih bitij. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest VilaSonca 14. avgust 2008 Prijavi Deli 14. avgust 2008 ne, ker si moški in nimaš navigacijske naprave samodejno vgrajene v možgane. vidiš, če bi ti bil jaz, kako bi bilo drugače. čeprav si rekel, da nisem ženska, a? kako prav si imel. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
amber 15. avgust 2008 Prijavi Deli 15. avgust 2008 Joooj Dunaj me čaka danes !!!!!!!!!!!!!! aaaaaaaaaaaaaaaaaaaa kot pravi Janif Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ale' 15. avgust 2008 Prijavi Deli 15. avgust 2008 šit jst še vedno upam, na pomoč od zgori Sej delno prav razmišljaš V starih cajtih so se orientirali po zvezdah Citiraj http://shrani.si/f/3O/NC/x6OwT9s/1/sun-love.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
dbk 15. avgust 2008 Prijavi Deli 15. avgust 2008 šit jst še vedno upam, na pomoč od zgori "Trenutno nisem dosegljiv. Prosim pustite sporocilo po kratkem pisku." ... "Peeeep!"... Citiraj Sometimes I wishmy face wouldn't use its freedom of expressionhttp://www.triumphrat.net/images/smilies/Cigar.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest VilaSonca 15. avgust 2008 Prijavi Deli 15. avgust 2008 a ženske pa imate samodejno navigacijsko napravo? ne vrjemem ja kaj si pa mislil? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
vilamalina 15. avgust 2008 Prijavi Deli 15. avgust 2008 ufufuf, tale polna luna... čisto preveč za en dan. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mitra 16. avgust 2008 Prijavi Deli 16. avgust 2008 MysticaCrokse samo nabavi, potem jih ne daš iz noge dol. Garantirano. Ni tako hudo. Res so videti katastrofalni in neudobni in ne vem kakšnih baru niso in še okraske gor poapajo.......Čevel, ki je res dober. Noga se ti v njem ne poti, samo spereš ga in je čist.... Original je malo drag ampak je vredno svojega denarja. Sedaj pa še slabe lastnosti Noga se tako navadi na udobje, da je problem potem stlačit gor salonarje ali iti na malo daljši pohod v gojzarjih. Tudi jaz sem se jim upirala zaradi izgleda , potem je pa darilo prineslo prsenečenje.Kljub izgledu, so UDOBNI! Citiraj Duhovno smo močnejši ko nas je več, saj smo samo tako lahko celota! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.