Skoči na vsebino

Če bi kdo komu rad kaj povedal ....

Larsy

Recommended Posts

he he...časovni stroj je očitno že bil izumljen.....pa smo dobili obiskovalce iz časa inkvizicije......so se prišli spokorit za grehe......kolk lepo...... x:Dx x^x

you see things; and you say WHY?

but i dream things that never were; and i say WHY NOT?

Deli na socialnih omrežjih

he he...časovni stroj je očitno že bil izumljen.....pa smo dobili obiskovalce iz časa inkvizicije......

x:Dx x:px

Mitra, latinscino si mislila, latinica je pisava, latinscina je pa 'mrtev jezik', kot se temu rece.

Ne brini; jaz sem se ucila latinscino (pred davnimi davnimi casi :D), pa prav tko prakticno razumem sam pulchra. x:o)x (poleg tega kar se lohk ugotovi oz. kar vem od drugje, restricta, repressa, depressa...) - je pa zanimiv jezik, ceprav mrtev, uporaben, nenazadnje zarad tujk, ki jih je vecina v lat. no ce niso v grscini, tko da mi je zal, da sm prakticno vse pozabila in blazno si zelim knjigo latinski pregovori. x:)x

Puella pulchra est. x:Dx x;)x

Takle bl je moj nivo latinscine (morda je pa clo ta stavk prvi bil v ucbeniku). x:)x

Pomeni pa, punca je lepa.

No zgoraj najbrz ni pomen 'lepa', pac pa 'lepota'. xDDx

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

če bi mene kej u latinščin zanimal, bi pa kleleke pogledou. samo tega ne koristim, ker se mi zdi precej plitko, nekej plonkat in pol še mislt, da izpadeš pametn.

jes latinsk ne znam in jebi ga, ne mislm se niti učit. saj zaenkrat ne.

mam pa znanca,(žou sva mal stike zgubla) ki je, potem ko je naredu doktorat pogruntu, da ma še kej cajta viška tkole usak dan, če se dobr organizira. in je reku, da se bo pa ene par jezikov nauču. in kot prvo, se je nauču latinščine. menda je krasna osnova pol za vse druge jezike. približn tko, kt je igrat klavir krasna osnova za vse morebitne ostale inštrumente v prihodnosti

sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm....

hvala Janko, a ves da sm clo sama dodala razlago enga izreka tule (se mi zdi da je ta sajt).

pa se ne spomnim katerga... xscratchx

aja morda Lupus in fabula. k je tam blo sam volk v zgodbi (pac dobeseden prevod), mi mamo pa pregovor: mi o volku, volk iz gozda.

Mislim da je bil ta.

me je pa to hkrati tud zaskrbel mal - da sm lohk kar jaz dodajala. x:o)x

oz. da pac lohk vsakdo dodaja, saj pol bi lohk ble zraven tud kake nebuloze al napacnosti, ne vem pa, ce kdo kej chekira.

Hocem rect, poznam ta link.

Ja, tud men je brez veze to.

Pa se lazje je imet na broju, v knjizni obliki (pa se printerja nimam).

res je, oboje (latinscina, klavir..) no klavir sem se sama naucila, kar pac znam, pa ceprav je mini znanje, sm pa zlo ponosna, ker sem se sama naucila DVOROCNO nekaj zaigrat in ti povem, da je zlo tezko blo v zacetku... sam po posluhu... spremljavo sm si morala pa prakticn 'zmislit' x:)x.

Za latinscino se pa najprej nisem odlocla (v OS smo jo mel), ker je ful folka prslo v 5. na naso solo zarad latinscine, pa je blo bolj iz snobizma oz. k so jih starci teral...

Pa clo nekaj cajta sploh nisem hodila.

Pol pa si premislila in kasnej 'vskocila' in mi ni zal.

Med drugim sem imela eno najboljsih prfox, carico, tako profesorsko kot osebnostno: Olga Gnjezda. xsrcx x^x RESPECT! xyesx

stroga pa k shus.

enkrat sm pisala minus dve tkole:

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 2

:D

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Jaz pa latniščina.

90% sem pozabila.

Nekaj časa sem jo oboževala (na začetku študija), potem se je bilo pa treba naučiti neumnosti, se mi je pa zagabila. Še vedno mislim, da so bili tisti reki neumnosti, ker se danes spomnim mogoče petih, poleg tega smo pa kasneje uporabljali besede, ki jih po moje pozna že vsak,ki ima malo pojma in ki ni v tem fohu.

Abecednik in Katekizem.

Ni se treba afnat.

Knowledge of what is possible is the beginning of happiness.

saj, itak je za osnovo najbl dbest.

jaz clo italijansk se znam zment (se je nisem nikol ucila), francoscino se mi je blo lazje ucit zato (2 letnika), da ne govorim o tujkah, ki jih pol zarad lat. pac vec poznam.

Picasso

seveda, Michelle, vsako znanje je cist kul.

jaz bom ze vedla. k sm itak bl pr osnovah. x:o)x x:px

sicer pa tud jaz 90% francoscine zal ne znam vec.

ok znam brat tekoce oz. imam itak smisel za izgovorjave itd., sam ce bi se morala pa pogovarjat, pa zmrznem.

al pa pomesam pa v 2 jezikih hkrati govorim. :D

1x sm narocala v kafichu kavo recimo, pa mi je v momentu uslo iz glave kako se rece cukr po angl. x:o)x x:Dx oz. sem narocila: can i get a little bit more 'sucre' (franc.) in je natajar debelo gledal, ker se je slisal cist *tursk* skup z anglescino.

cist mi je sugar usel iz glave. sucre se pa prebere suekre (pribl., na koncu je polton sam ne vem kje bi dubla okol obrnjeni e) in unmu ni blo 0 jasn, v kaksni shprehi se jaz to menim oz. cesa hocem 'a little bit more'. :D

Picasso

Ma dej nehi, jaz sem včasih tako zmedena, da v slovenščini kakšno besedo pozabim x:Ix Kar tista blokada.

Drugače pa respect, da znaš tekoče brat v francoščini x^x :palec:

Zame to ostaja najlepši jezik. Sem se sicer učila (bolj sama, pa nekaj časa tudi z eno inštruktorico), ampak sem potem pozabila. Po moje, da znam vprašat samo še kje je pošta, trgovina in koliko to stane x:o)x

To je res fino, da znaš :palec:

Jaz pogrnem, če se ne morem zmeniti v nemščini ali angleščini....

Aja Slovake sem še razumela...kej x:Ix

Knowledge of what is possible is the beginning of happiness.

meni tudi (najlepsi) zato sem si jo pa izbrala kot intenzivno clo.

to mam kr ze not vkodiran al kaj. x:px

ze predn sm se zacela ucit, pa sm prijateljevala z enimi iz Shube (recimo so bli v 1. ali 2. letniku, jaz pa se v OS), pa so mi dal za stos prebrat kako lekcijo iz njihovega francoskega ucbenika in mi niso verjel, da se nisem ucila predtem. so mislil da lazem.

Prav tko je blo z anglescino, k sem mamo prisilila, da mi je ze v 3. al 4. razredu kupla anglesko vadnico 1. (za 5. razred), pa sem tisto mal 'studirala'. x:)x

Nemscine se nisem nikol ucila (oz. kak mesec x:px), sm si pa kr kupvala ene ucbenike. x:o)x

das fenster. clo vcas pravilno uporabim die, der, das. den pa dem pa ze ne vec. x:o)x x;)x

znam pa tud kar tekoce brat, se mi zdi da je pravzaprav lahka nemscina (za razliko od francoscine, ki pa je res tezka oz. najbl od vseh jezikov, k mam mal vpogleda vanje). prav tako je lahka italijanscina. io voglio mangiare... pa je. x;)x cist simpl. xDDx

mama je vedno rekla: a ni skoda! (k kao ne studirala jezikov)

to mam najbrz po fotru, k je govoril cca 7 do 9 al kolk jezikov.

no pa tud mama je zlo pismena in hitra oz. nadarjena za jezik, vendar se v njenih casih se niso ucil recimo anglescine, pa mi je tok hecn, k rece kul, pa dbest pa to. xDDx

Drugac k pravs respect pa to, morda bi cesa ne znala izgovort oz. pac morda ne bi vedno vsega cist gladko, a v osnovi mam uch za to, pa bolj al manj res tekoce lohk berem... x:)x

ja nemscina se v bistvu bl splaca, no zdej je tud franc. spet bl in (EU)...

je pa RESNICA tisti rek, k prav: "se je francoza naredil", namrec DEJANSKO nocjo anglesko govort - tud ce znajo! x!x xyesx

ne enkrat bla v situaciji taki; se matrala k shus s franco, un nc hotu razumet po ang., pa se mu je vidl da zihr steka, a me je kr pustil se matrat pa lomt jezik in mozag. xDDx

Picasso

mišel in marsa... kapo dol

jest se pa zmerej tkole spomnim pr telih nik nejmih na uno latinsko: nomen est omen. To nej bi blo nekej kukr ime je vse oz. ime pove vse o človeku. pol pa vidm: marsa, konj, butl, nosorog... x:Dx

drgač sm tut jes kr prilagodljiv tkole kje čez mejo. še use sm zrihtu, kr je blo treba, da bi se pa hwalu, kuko nekej u nulo obwladam... pa se žou ne morm hwalt.

s slovenščino pa tut nimam lih takih težav, kukr kle mogoče zgleda. kaj mogoče? točn tko zgleda. ampak... še zmerej rajš tko, kt pa večina, k piše kao prawilno, pa nism lih zihr. rajš čist po swoje. se saj koj to vid. pa še nekej je. če kdo to hoče brat, mu je edina opcija, da bere na glas. in s tem seweda pomembno prispewam , da slovenščina žwi. sej bi le kej pametnga mogu pisat, pa da bi se me weč bral x:o)x x:Dx

konj, butl, nosorog... x:Dx

:D :D

ja, foneticno, kot Cica v metroju.

Utkenektoksmrdi.

WTF?! :eek:

pol mors pa naglas, ja, kot pravs. No to me je tedaj kr mal motlo.

se pa navads. x;)x x:px

Picasso

x:Dx x:px

Mitra, latinscino si mislila, latinica je pisava, latinscina je pa 'mrtev jezik', kot se temu rece.

No zgoraj najbrz ni pomen 'lepa', pac pa 'lepota'. xDDx

Mat kurja, še povedat ne znam, pardon - napisat xrolleyesx

:palec: Dobro da vas je nekaj bolj podkovanih v pomenu besed (latinščina in latinica je bilo do sedaj za mene enako) x^x

Duhovno smo močnejši ko nas je več, saj smo samo tako lahko celota!

Kar se pa menjave jezikov tiče, se pa meni sedaj dogaja.

Zagovor za nemščino naj bi potekal v nemščini.

Ne morem verjet koliko obvladam angleščino, ker najprej strobezlam vse v angleščini xscratchx , nato prevajam v nemščino. xrosex

Malo smeha, malo nepravih pogledov iz strani predavateljice.......... :ermm: no na koncu kao nekaj znam nemško povedat. xyesx

Duhovno smo močnejši ko nas je več, saj smo samo tako lahko celota!

Vprašanje, ki mi nocoj ni dalo spati: Mar je šel Gerard Segalelli predaleč, ko je hotel reči Penitentiam agite, appropinquabit enim regnum coelorum?

Mar je hotel le posnemati apostole ali pa je nameraval ustanoviti klateško bando potepuhov, ki ne spoštujejo zakramentov in avtoritete duhovnikov?

Malo smeha, malo nepravih pogledov iz strani predavateljice....

Smeha nič. Janez Krizostom uči, da se Jesuz Kristus ni nikdar smejal!

Verba vana aut risui apta non loqui.

Zmaga: Io, Galileo dovessi lasciar la falsa impressione che il sole sia il centro del monde e che non si muova e che la terra non sia il centro del mondo e si muova. La detta falsa dottrina e contraria alla Sacra Scrittura.

http://www.shrani.si/f/1w/l4/2MkYXZsH/penitentia.jpg

Mens sana in Inquisitio hispana

Gloria in excelsis Deo

Glória in excélsis Deo

Et in terra pax homínibus bonæ voluntátis.

Laudámus te, benedícimus te, adorámus te, glorificámus te,

Grátias ágimus tibi propter magnam glóriam tuam,

Dómine Deus, Rex cœléstis, Deus Pater omnípotens.

Dómine Fili Unigénite, Iesu Christe,

Dómine Deus, Agnus Dei, Fílius Patris:

Qui tollis peccáta mundi, miserére nobis;

Qui tollis peccáta mundi, súscipe deprecatiónem nostram,

Qui sedes ad déxteram Patris, miserére nobis.

Quóniam tu solus Sanctus, tu solus Dóminus, tu solus Altíssimus, Iesu Christe,

Cum Sancto Spíritu in glória Dei Patris. Amen.

... imela sem (spet) *te* sanje.... nekaksne.

In pocutla sem se, kot da dobivam nase *vso zalost tega sveta*.

ze zelo dolgo ne spim (ni sam 'sosed kriv' x:)x)... pa sem bla od nekdaj najbl *ponosna* (pac vesela), da *dobr spim* (v lajfu),

Vedno sm dobr spala, skratka.

No zadnje case mam velik osebnih stisk (predvsem al zgolj materialnega izvora, in pac kolikor se to dotika ostalih podrocij, tud osebnostnega), a..... skratka: ne znam vedno presodit, al gre *zame*... al za *vesoljno sceno* (ko mam sanje al prebliske)...

In sm nekajkrat v kakem letu sanjala... hm, telesne sanje, ko me je nekam 'srkalo', *odneslo* ipd., vedno precej telesno, zivo...

(a potem so kaksni umrli ipd,)

No v tem ribjem cajtu (sicer difolt pr men, sm vedno zbolela -ce ze sem, redkost sicer- a ravno okol r.d. - v casu rib) sem tok bla bad... Bad bad. :(

Pol pa nocm morit (k sm ugotovila, da odganjam folk od sebe, ce sem bad... NORMALNO!... sam ne da se mi met slabe vesti okol tega. Naj blefiram da sm kul?? Ali ne negira to mojega osnovnega bitja? Ne gre sktraka sam za to, da zblefiras, da si kul, pac pa mora bit to moja osnovna *Nastavitev* in posledicno dejansko stanje. x:)x

Vseeen kdaj pades... si skratka v podnu. *Sovraznik* te rad vidi v podnu (kar pa ne pomeni, da mam taksno furko, da prenesem bremena na takoimenovanega sovraznika, da sm upraviceno lohk bed, sam tud *priznanje* , da si sibek, ni vedno kapitulacija, pogosto je ravno Pogum, pravzaprav...).

Itd. itd.

Sory ce je kdo se posvetil in dejansko bral x;)x x:o)x

v glavnem, dobim obisk in moram nehat....

a sej je pac to en od milijarde postov na: 'ce bi rad povedal' xDDx

Picasso

Vseeen kdaj pades... si skratka v podnu. *sovraznik* te rad vidi v podnu (kar pa ne pomeni, da mam taksno furko, da prenesem bremena na takoimenovanega sovraznika, da sm upraviceno lohk bed, sam tud *priznanje* <sebi predvsem, pa pol, tud drugim>, da si sibek, ni vedno kapitulacija, pogosto je ravno Pogum, pravzaprav...).

http://www.lunin.net/forum/index.php?showt...mp;p=1055490590

Največ pa je seveda vredna modrost,, ljubezen do resnice, nad vsem ostalim, takoj za življenjem brez grehov. Ne pa obsojanje kar delaš ti. Nakar se skušaš prikazat kot inteligentnega, vernega, pridnega itd. Sicer pa delaj, kar češ, itak nimam časa ne brati in ne odgovarjati, več, sem svoje povedala.

občudovanja vreden primer modrosti in ljubezni do resnice :palec:

to je nekej :palec: . ne pa obsojanje in pametovanje x:px x:Dx

xokx

sapramiska!! xDDx :palec:

ni pogumen tisti, ki ga nikoli ni strah, pac pa tisti, ki svoj strah premaga! x^x xyesx :apecl:

jp. sploh pa , ker nasprotje ljubezni ni sovraštvo, ampak strah x:o)x

itak pa so (smo?)najbolj pogumni največji reveži. bojiš se samega sebe, da si nečesa ne upaš x:o)x . kr štala x:Ix

Kako pa bi mu ti svetoval, glede na to da drugega ne sliši x:o)x Pri meni pa ne boš našel neke modrosti, prej zdravo pamet, razen tega pa sem s kmetov, zato se ne trudi od mene pričakovat nečesa, krneki

nč mu nimam za swetowat. iz enostawnga razloga... ker ma za naswet ni prosu... mislm si pa kr si hočem x^x

pa o tebi tud x^x

itak mamo pa usi use prou :palec: . vsak swojemu nivoju zavesti primerno xsrcx

pis sister... sej itak sam mal ircam x^x

ouch :C: can i erase my past?

no.

e(mb)race. x:)x :palec: xsrcx

Janok: tocn to! Bravissimo!

strah je opozit! xyesx

Ljubezen je naj opcija. xupx

Plus, ne minus. Svetloba premaga temo, ljubezen premaga... ne-ljubezen xupx

Picasso

Guest VilaSonca
kako pa žrem zadnje čase. porka porka porka špeh, no! xrolleyesx trebuh mam spet kot nosečnica. auuuuč, boli. :sori:

ouch :C: can i erase my past?

ni potrebe muca maca, drugi so že vsi pozabili, sam ti še moraš

pride z leti :palec: veš ljudje smo sami sebe polni kot fructa sok, briga nas za druge, the only way is up, darling x:Xx

....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...