Skoči na vsebino

Če bi kdo komu rad kaj povedal ....

Larsy

Recommended Posts

Guest VilaSonca
Ich hasse Deutsch nicht mehr, ich liebe es, ich will es beherrschen. :onfire: Bin ganz glücklich, dass ich gerade diese Sprache für meine Studiumrichtung ausgewählt habe. x:)x Musste schon ganz gut wissen, warum. x:)x Und wieviel ich noch um die Verbesserung meiner Kenntnisse arbeiten will, das hängt nur von mir ab. xwizardx
Deli na socialnih omrežjih

Pokvarila bom pozitivno statistiko zadnjih 3 postov. :o|o: Ma kaj ti debili ščurkasti leni carinski počnejo, je pa že višek!!! :xx!: :sick: :sick:

Scenarij:

Po ugodni ceni naročiš knjigo na ameriškem Amazonu, in ker jo rabiš nujno, plačaš še ekspresno pošiljanje. Ok, knjiga prispe iz Amerike v DVEH!! dneh.

Si misliš, kul, potem bo naslednji dan že v tvojih rokah. Z Brnika pa jo bodo ja pripeljali do naslednjega dne. Japajade! :xx!:

Knjige po tednu dni še ni!! Kličeš carino in vsakič nek drug izgovor. In potem ženska izjavi, da se jim je pokvaril carinski sistem. 5 dni jim kao že ne dela. Halooo??? My ass pa sistem, prazniki kurčevi so in nikomur se ne ljubi delat!

Ok, odločim se pobrat knjigo direkt na Brniku, ker tole je pa že too much. In kaj nardijo barabe? DDV zaračunajo na celoten znesek pošiljke!! Faking nategovalci! Po nobeni logiki tega ne bi smeli nardit. Ampak baba zmešana ni popustila, tako da bi na koncu ostala še brez knjige, če ne bi plačala.

Slabo mi je od vsega. Dost mam. :xx!:

In taki hrošči majo službe. No comment.

Gonna rise up

Burning back holes in dark memories

Gonna rise up

Turning mistakes into gold

Per aspera ad astra

MhM, x:)x

me veseli, da je moj mčk na boljšem, moja tijica je že boljša okrog gobčka, ker sem malo spala sem šla domov k njim in smo spale, skupaj... je ful fajn najprej moraš loli ful božat, potem tijico v objem, potem... se lahko pokriješ po glavi, da ne praskajo s tačkami po obrazu.

tko, da sem mela ful mimo jutro (s tem da sem vesela da sem imela moč in voljo vstat) in šla na zavar in servis za avto, zdaj je tam... ne povem da je treba plačat franšizo... :vio: v bistvu je vse to smešno, na videz pa niti malo.

je ful okoren avto, velik in se moram navadit kako z njim...

drugače bi bilo ful depra do daske, tko da si pomagam mal x:)x :soripov mam pa masažo :zoro: upam, da pride ker sva se zadnjič fajn ujela, ... sploh pa sem na knap s kešom, zdaj bo najemnina in počasi račune... so prazniki in upam, da si bo kdo želel mal wellnessa. mam kokosovo olje za vsestransko uporabo in upam, da ne bojo napovedali tudi kaj slabega.

kajti jebe me kujac

ne maram nakupovanja :o|o: nikoli ne dobim nobene majice, ki bi mi bila všeč. vse je neki načičkano in ne vem kakšno. če se pa že zgodi, da mi je fajn, mi je pa prevelika x:o)x

zakaj oh zakaj ni nobene trgovince, ki bi prodajala točno take cunje, kot so men všeč in prav :icon17:

očitno se bo res treba naučit kvačkat.

To res ni smešno!

Se dejansko naučila kvačkat, ker imela vsega "puhn kufr" vsega in si res par lmajčk z luknjicami, torbico za čez rame ... sama naredila.

Pa 3/4 stvari pobarvam po svoje,

kaj odparam,

prekrojim ...

Ker mi isto ni nič všeč.

Oz. redko.

Preveč kičasto

preveč volančkov

barve kar nekaj

...in potem jst kompliciram, ker hočem imet samo nekaj na easy za oblečt x;)x

... Say what you mean

And mean what you say ...

univerzalno vesoljno upravo naprošam, če lahko podaljša trajanje dneva na ene 32 ur, ker mi je 24 enostavno prekratko.

hvala za razumevanje.

s spoštovanjem,

vesoljec nimbus

xrainbowx

Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!

Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.

Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.

Fernando Pessoa

univerzalno vesoljno upravo naprošam, če lahko podaljša trajanje dneva na ene 32 ur, ker mi je 24 enostavno prekratko.

hvala za razumevanje.

s spoštovanjem,

vesoljec nimbus

xrainbowx

sem razmislu o teli twoji prošnji... in se odloču... da ne bo nč iz tega x^x

porani Jelo... i pokasni Jelo... i porast će ti klubče Jelo... x:)x

sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm....

Knjige po tednu dni še ni!! Kličeš carino in vsakič nek drug izgovor. In potem ženska izjavi, da se jim je pokvaril carinski sistem. 5 dni jim kao že ne dela. Halooo??? My ass pa sistem, prazniki kurčevi so in nikomur se ne ljubi delat!

Ok, odločim se pobrat knjigo direkt na Brniku, ker tole je pa že too much. In kaj nardijo barabe? DDV zaračunajo na celoten znesek pošiljke!! Faking nategovalci! Po nobeni logiki tega ne bi smeli nardit. Ampak baba zmešana ni popustila, tako da bi na koncu ostala še brez knjige, če ne bi plačala.

Slabo mi je od vsega. Dost mam. :xx!:

In taki hrošči majo službe. No comment.

Odvisno kako je bil napisan račun.

Sicer pa okoli carinskih reči ni nobene logike :vragec: tolaži se, da si povečala državni proračun x:Dx

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

Za nakupe na amazon.co.uk, amazon.de ni carine, plača se DDV v državi nakupa + stroški

pakiranja in pošiljanja ...

amazon.co.uk

http://www.amazon.co.uk/

amazon.de

http://www.amazon.de/

[! filmi so v večini sinhronizirani v nemški jezik].

amazon.com

http://www.amazon.com/

Na amazon.com so cene brez ameriškega prodajnega davka/"DDV".

Plača se ameriški prodajni davek, stroške pakiranja in pošiljanja

[na priložen račun napišejo ceno s stroški pošiljanja].

Na vse skupaj se odmeri slovenski DDV - 8.5% + plača stroške SI carine/stroške carinskega postopka.

Carine na knjige NI.

Knjige se uvrščajo v tarifno številko 4901 99 00 00, carinska stopnja je PROSTO (0%),

stopnja DDV je 8,5%. Skupaj uvoznih dajatev je tako 8,5%.

Slovenska pošta zaračunava *"posredovalnino" za carinske, DDV dajatve, ki se navadno plačajo pri prevzemu paketa/pošiljke na pošti.

Ponavad se naroča iz amazon.co.uk, amazon.de, ... [držav/države članice EU].

"... Zanimalo jo je kakšne so razlike v cenah za knjige, ki bi jih želela in si je naredila tabelo za vsak Amazon posebej. V tabeli so prikazani podatki za naročilo samo ene knjige. Če se naroča več knjig hkrati, potem bi bil izračun povsem drugačen.

Cene knjig je preračunala v valuto evro (po tečajih 1eur=1,37$ in 1eur=0,68£), dodana sta poštnina in davek. Carina se na knjige ne zaračunava. Prikazane so končne vrednosti, ki bi jih avtorica bloga plačala za naročilo:

http://fensismensi.blog.siol.net/2007/08/0...k-carina-posta/

_________

* "Posredovalnino" slovenski pošti se plača le v primeru, ko/če se carinik odloči,

da se da pošiljko carinsko pregledati, ta znaša nekaj čez 3 eure [dne 14.09.2007].

Torej če se plača posredovalnino, potem se je carinik odločil, da se paket pregleda.

Torej je dejstvo, da se enkrat plača carina in "posredovalnina" in enkrat me,

stvar carinikove volje in odločitve. Na knjige carine ni."

Amazon za navadne mednarodne pošiljke uporablja poštne storitve nacionalnih pošt.

_________

"Oseba je prejela naročene knjige iz amazon.co.uk in amazon.com [8.10.2007].

Iz .co.uk je knjigo prinesel poštar in ni plačala nič razen davka, ki se obračuna že takoj v državi nakupa

in obremeni Eurocard [Visa/Visa Electron, ...].

Pri amazon.com je treba pošiljko iskat na pošto, zaračunajo 3 eur "posredovalnine" in davek/DDV,

ki se plača po položnici, takoj na pošti + seveda stroški plačila po položnici.

Če naročate preko .com imejte, ko greste po paket na pošto, s seboj še €3 [8.10.2007]

+ €€€ za davek na kupljeno blago

+ €0,95 [8.10.2007] za položnico [+ €€€, če gre za blago, ki se carini]."

_________

Spletnim nakupovalcem od 1. decembra 2008 dalje ni več treba plačat carine

za izdelke cenejše od 150€, ki so kupljeni zunaj Evropske unije [EU].

! V 150€ se šteje cena blaga + prodajni davek v državi nakupa/"DDV",

+ stroški pakiranja & pošiljanja, zavarovanja [v kolker je].

"... Zakon veleva, da gredo nakupi nad 1000€ preko "špedicije", kjer je strošek potem ene 20€.

To je sicer za pravne osebe, a je pri fizicnih verjetno enako."

http://www.alter.si/tabla/showflat.php/Cat...0/page/0#648079

Odvisno kako je bil napisan račun.

Sicer pa okoli carinskih reči ni nobene logike :vragec:

Ah ja, res ni logike. :o|o:

tolaži se, da si povečala državni proračun x:Dx

Ziher bo kakšna patria več zarad tega. x:o)x

Gonna rise up

Gonna rise up

Per aspera ad astra

Za nakupe na amazon.co.uk, amazon.de ni carine, plača se DDV v državi nakupa + stroški

pakiranja in pošiljanja ...

amazon.co.uk

http://www.amazon.co.uk/

amazon.de

http://www.amazon.de/

[! filmi so v večini sinhronizirani v nemški jezik].

amazon.com

http://www.amazon.com/

Na amazon.com so cene brez ameriškega prodajnega davka/"DDV".

Plača se ameriški prodajni davek, stroške pakiranja in pošiljanja

[na priložen račun napišejo ceno s stroški pošiljanja].

Na vse skupaj se odmeri slovenski DDV - 8.5% + plača stroške SI carine/stroške carinskega postopka.

Carine na knjige NI.

Knjige se uvrščajo v tarifno številko 4901 99 00 00, carinska stopnja je PROSTO (0%),

stopnja DDV je 8,5%. Skupaj uvoznih dajatev je tako 8,5%.

Slovenska pošta zaračunava *"posredovalnino" za carinske, DDV dajatve, ki se navadno plačajo pri prevzemu paketa/pošiljke na pošti.

Ponavad se naroča iz amazon.co.uk, amazon.de, ... [držav/države članice EU].

"... Zanimalo jo je kakšne so razlike v cenah za knjige, ki bi jih želela in si je naredila tabelo za vsak Amazon posebej. V tabeli so prikazani podatki za naročilo samo ene knjige. Če se naroča več knjig hkrati, potem bi bil izračun povsem drugačen.

Cene knjig je preračunala v valuto evro (po tečajih 1eur=1,37$ in 1eur=0,68£), dodana sta poštnina in davek. Carina se na knjige ne zaračunava. Prikazane so končne vrednosti, ki bi jih avtorica bloga plačala za naročilo:

http://fensismensi.blog.siol.net/2007/08/0...k-carina-posta/

_________

* "Posredovalnino" slovenski pošti se plača le v primeru, ko/če se carinik odloči,

da se da pošiljko carinsko pregledati, ta znaša nekaj čez 3 eure [dne 14.09.2007].

Torej če se plača posredovalnino, potem se je carinik odločil, da se paket pregleda.

Torej je dejstvo, da se enkrat plača carina in "posredovalnina" in enkrat me,

stvar carinikove volje in odločitve. Na knjige carine ni."

Amazon za navadne mednarodne pošiljke uporablja poštne storitve nacionalnih pošt.

_________

"Oseba je prejela naročene knjige iz amazon.co.uk in amazon.com [8.10.2007].

Iz .co.uk je knjigo prinesel poštar in ni plačala nič razen davka, ki se obračuna že takoj v državi nakupa

in obremeni Eurocard [Visa/Visa Electron, ...].

Pri amazon.com je treba pošiljko iskat na pošto, zaračunajo 3 eur "posredovalnine" in davek/DDV,

ki se plača po položnici, takoj na pošti + seveda stroški plačila po položnici.

Če naročate preko .com imejte, ko greste po paket na pošto, s seboj še €3 [8.10.2007]

+ €€€ za davek na kupljeno blago

+ €0,95 [8.10.2007] za položnico [+ €€€, če gre za blago, ki se carini]."

_________

Spletnim nakupovalcem od 1. decembra 2008 dalje ni več treba plačat carine

za izdelke cenejše od 150€, ki so kupljeni zunaj Evropske unije [EU].

! V 150€ se šteje cena blaga + prodajni davek v državi nakupa/"DDV",

+ stroški pakiranja & pošiljanja, zavarovanja [v kolker je].

"... Zakon veleva, da gredo nakupi nad 1000€ preko "špedicije", kjer je strošek potem ene 20€.

To je sicer za pravne osebe, a je pri fizicnih verjetno enako."

http://www.alter.si/tabla/showflat.php/Cat...0/page/0#648079

Thx za info. :palec: :palec:

Pri predzadnji pošiljki iz Amerike ni bilo sploh nobenega problema. Zadeva je prišla hitreje in ceneje. Človek res nikoli ne more bit čist šur.

Umm, nekaterih zadev ni mogoče naročit drugje kot na ameriškem. Ne vem, zakaj je Slovenija še vedno med tistimi državami, v katere amazon ne pošilja skoraj ničesar - razen knjig. Še dobro, da regionalne različice malo variirajo - en softver sem recimo lahko dobila na francoskem amazonu in na nobenem drugem. Go figure. xrolleyesx

Gonna rise up

Gonna rise up

Per aspera ad astra

amazon.com [uSA] pošilja knjige, video filme, glasbo [DVDje, CDje], ...

Ne pošilja v EU, Slovenijo, ... programske/računalniške opreme

[zaščita uvoznikov na lokalnih tržiščih], ...

Zato se kupuje na ebay.com, ebay.co.uk, ebay.de, ... , alibaba.com, ...

Plačuje preko paypal.com, moneybookers.com, ...

Na programsko/računalniško opremo iz USA, Canade, ...

na knjige, mobilne telefone, ... pri uvozu v EU NI carine, DDV pa je.

_________

"EU je že ukinila carine za mobilne telefone in knjige, ..."

http://www.spletodrom.com/Internet-novice/...-ugodnejsi.html

Thx za info. :palec: :palec:

Pri predzadnji pošiljki iz Amerike ni bilo sploh nobenega problema. Zadeva je prišla hitreje in ceneje. Človek res nikoli ne more bit čist šur.

Umm, nekaterih zadev ni mogoče naročit drugje kot na ameriškem. Ne vem, zakaj je Slovenija še vedno med tistimi državami, v katere amazon ne pošilja skoraj ničesar - razen knjig. Še dobro, da regionalne različice malo variirajo - en softver sem recimo lahko dobila na francoskem amazonu in na nobenem drugem. Go figure. xrolleyesx

men tud ni nic vsec pa nic prav. oz. ce mi je vsec kroj, mi ni barva ali so butasti dodatki. ce mi je vse svec, super, barve, prav in vse, mi ni material, *me zivcno dela*... in tako dalje.

aja in seveda x:o)x

gledam nekej tolk dobro zeleno majco, nad material, barva, kroj, vse! cist prav!

in je bla tedaj 24000 sit, se pravi zdaj slabih 100€. majca, cist tanka, s kratkimi rokavi.

skratka, je ze kej, da pol ni nc. xDDx

a vseen se kej najde, sam redkokere stvari so pa res dbest, da jih peres, so iste....

cena je vplivna, vendar ne vedno. sm mela ze hude majcke po 5 let al vec, k sm jih kje cist djabe kupila. x8Dx

me je pa groza kupovanja, tudi ce/ko imam cash, me zivcno dela, niti malo ne uzivam, sploh nisem potrosnik, po dusi ze. utrudi me itd.

tle sm cist drugacna od vseh frend...

jaz sam gledam z okom sokolovim, ce kej izleti, sicer sem nestrpna in se mi ne da tolk pregovarjanja in vsega tega..

In recimo clo v dezelah, kjer je to prakticno zapovedano, ne barantam in ne ksheftam (kar je butasto, a nimam potrpljenja in pr cifrah in podatkih sem natancna in je to to, kar pise x:o)x)..

skratka, nisem Kupec.

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

se praw, si pol kupec s črtico x:o)x

malsmzlobna dons.press x;)x

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

skratka, nisem Kupec.

Za cunje tudi jaz ne. Čevlje že (pa tudi to vedno manj), obleke pa ne. Vedno slabše je.

Najhuje je, ko grem kupovat nekaj, kar nujno rabim, pa potem itak nimajo nikjer (sicer pa to stvar vidiš vsak dan v vsaki trgovini). xrolleyesx Naprimer solidne črne hlače.

Dvakrat na leto grem kaj kupit za oblečt (če!)

Kostime sem si edino dala narest, ker pač v trgovini ne dobim (pretesno v prsa, prav v rokavih, prevelike v rokavih, prav v prsa, prekratki, prekratke hlačnice....) xrolleyesx Me je ceneje prišlo kot bi me nek srednji razred... pa še blago sem sama izbrala.

Ful bi znala rada šivat... mogoče enkrat...

Trenutna moda v trgovinah mi še nikoli ni bila všeč... tiste, ki mi pa je, si pa ne morem privoščiti...

Edino pri tekaški opremi sem se malo izprsila... sam kle pač je razlika med oblačili.

Knowledge of what is possible is the beginning of happiness.

ne maram nakupovanja :o|o: nikoli ne dobim nobene majice, ki bi mi bila všeč. vse je neki načičkano in ne vem kakšno. če se pa že zgodi, da mi je fajn, mi je pa prevelika x:o)x

zakaj oh zakaj ni nobene trgovince, ki bi prodajala točno take cunje, kot so men všeč in prav :icon17:

očitno se bo res treba naučit kvačkat.

ti posodim knjigo abc kvačkanja x:o)x

There is

One Mind,

One Truth,

One Source in the Universe,

and I AM ONE with ALL there is."

Ne morm spat x:)x imam neke čudne popadke, po mojem običajnem urniku bi morala zdaj šlafat že ene 3 ure the least. No pa še dragega ni doma, tko da sploh nimam razloga kej v postlo lezt, dolgčas x:o)x

5rca http://www.lunin.net/forum/style_emoticons/default/flower.gif

A charioteer fights alone; it moves from one place to the next, water to land and back again - conscious and unconscious, Earthly and spiritual. The Chariot indicates loyalty and faith and motivation; a conviction that will lead to victory no matter the odds!

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...