Skoči na vsebino

Če bi kdo komu rad kaj povedal ....

Larsy

Recommended Posts

ze kar nekaj casa nazaj, ko smo morali meti se vizo. mislim da se nismo bli v EU.

Bil sem v Glasgowu. West side, west end (zraven parka).

Sel prek organizacije MOST za prostovoljno delo za kaksnih 14 dni, potem pa sem kar gor ostal, si nasel job, flat itn. Dosti lazje kot v sloveniji, itaq. Samo delat treba kar pac dobis. Doben ni vparasl nic samo da dobijo poceni cloveka za delo.

S prostovoljci iz sveta smo otroke iz sol vozili po Forth and Clyde canal (reka ki tece skozi Glasgow) s kanuji, kajaki, motornim colnom itn... spali pa smo v manjsi ladjici pod palubo x:)x V principu smo delali za SAAC (Scottish Asian Action Committee), organizacijo, ki se je ukvarja s socialno etnicnimi vprasanji. Najvec pomagajo priseljencem iz pakistana indije itn ; no vsaj takrat so.

Prou fajn je blo, sam prevec sm delal in premalo zivel x:Dx :o|o: nisem veliko hodil naokoli. Edinburg, okoli lock nessa, Oban in ena super destilarna whiskya iz ovsa, koncert byorkice ob eni obali, kar nekaj dobrih muzej (ceprou nisem glih muzejski fan sploh). Recimo Kelvingrove Art Gallery kjer sem zraven zivel z enimi đankiji v stanovanju pod katerim je bla smrdeca restavracija :o|o: , hvalabogu ne dolgo. Gallery je super. Slike nekaterih evropskih vrhunskih svetovnih slikarjev. Res kaj videt.

Imajo ogromen muzej transporta v katerem so celo vlaki, makete ladij itn.

Zanimiva so bila tudi umetniska dela Mackitosha. - CHARLES RENNIE MACKINTOSH

V rangu nasega Plecnika bi rekel. recimo.

Med drugim sem delal tudi pri eni francoziji kjer smo barvali glinene loncke za roze x:o)x zanimivo kako lepi so bili potem. skor neverjetno. Kulsk je bilo ker so tam takrat ze imeli vegi restavracije, pri nas pa je bial edina kalcek, pa se ta je imel malo ponudbe takrat. Tam pa cele vegi restavracije. Tudi Indijci so dosti vplivali na to.

Ko sem se preselil, pa sem zivel v Scots Guest House, ob mostu Kelvinbridge kjer ni blo poceni, ampak je blo vsekakor boljs zivet.

Najboljse od vsega je bil tam veter. Veliko vetra in svezine. Druga najboljsa stvar pa so bili orkestri dud in bobonov ki so masirali skozi mesto in dvigovali in cistili energije. Cist hudi so bli! :2src:

Tam sem tudi prvic videl cyber cafeeje, kjer sem se zacel ucit delat na racunalniku sploh x:o)x

Skrata kar nekaj stvari ki jih pri nas takrat se ni bilo.

Ljudje pa zelo spostljivi kljub temu da sem bil tujec z razliko od slovencev takrat. Tam se niso ozirali kako si oblecen. Clovek ki je prisel v trgovino je bil najprej kupec in clovek.

No ja, sej v bistvu ni tako malo dogajalo, samo premalo sem se druzil in spoznaval ljudi.

Nemalo je tudi revnejsih predelov. Tam je kapitalizem ze dodobra zasidran zelo dolgo.

Dejstvo da so tam ziveli tako kot mi desetletje ali 2 pred nami.

nekaj videov

http://i2.photobucket.com/albums/y5/greeson/Amazon%20items/MackintoshPlaquesNEW007.jpg

Vsekakor bi sel se gor.

Enkrat sem ze pisal, da bilo skor nujno da bi vsak mlad clovek sel zivet in delat v tujino vsaj za kaksno leto dni, da se malo oddalji od doma in pogleda svet tudi drugace. Se postavi bolj na svoje noge. To bi bilo zanj dosti vec kakor ne vem kaksni studiji v domacem kraju... bil bi "zivljenjski" studij.

No sej, nekateri svoje otroke posljejo v avstralijo ipd, kjer si ob studiju najdejo delo da dostudirajo itn.

Pa ti? a ti bi tut sla, si bla?

a ti pa na škotskem :2src: when/where/why :8):
Deli na socialnih omrežjih

Kulsk je bilo ker so tam takrat ze imeli vegi restavracije, pri nas pa je bial edina kalcek, pa se ta je imel malo ponudbe takrat. Tam pa cele vegi restavracije.

Sem enkrat nekje prebral, da je v Angliji (verjetno tud na Škotskem podobno) največje število vegi restavracij na prebivalca. Če se prav spomnim, jih je baje samo v Londonu neki čez 300. Me je mel kdaj, da bi šel za par tednov tja samo za turnejo po vegi restavracijah x:Dx (mal tud zato, da bi dobil kakšne nove ideje, ker sem dolg časa mel željo, da bi pr nas kakšno odprl...)

Enkrat sem ze pisal, da bilo skor nujno da bi vsak mlad clovek sel zivet in delat v tujino vsaj za kaksno leto dni, da se malo oddalji od doma in pogleda svet tudi drugace. Se postavi bolj na svoje noge. To bi bilo zanj dosti vec kakor ne vem kaksni studiji v domacem kraju... bil bi "zivljenjski" studij.

:palec:

aha, fajn.

Ves, to da imas sluzbico, moza ki mu lahko skuhas kosilo, otroke ki te razveseljujejo je v teh casih lahko pravi luksuz.

Vcasih ne vidimo da lahko vse, ce manj kompliciramo ali pa se cemu odrecemo oziroma dopustimo da seto udejani skozi nas.

Dobili smo mozgane od divjakov

In krila za let do oblakov.

Naj pade sonce v ocean,

Nad nami bruha naj vulkan,

Za nas je dost, da imamo

Moc in znanje, s cimer sanje...

B-masina

Na kak nacin okostenela?

Nike: Just do it!

dbest :palec:

nisem še bila, bi pa šla ja :vio: škotska, anglija, francija, poljska, no na kratko, kr cela evropa ;) (edino italije ne maram :xx!: ). pa ne tko turistično, za kak teden znamenitosti gledat x:o)x res bi tkole... najbolj me je groza, če pomislim, da se vse te (pa še druge) zadeve ne bi nikoli uresničile in bi se nekak zadovoljila s tem, kar imam sedaj, zarad, kaj vem, udobja, strahu, ... pa živela tko, ena službica, kuhat kosilce za moža, vzgajat otroke, bit vzoren državljan x:o)x x:Dx :vragec: po eni strani se mi pa zdi, da sm že čist preveč okostenela, da bi se res kam premaknila :o|o:

odvisn x:Dx

tocno to. sem razmisjal enako kot ti, pa se mi je zgodil da se nism nikamor vec premaknu.

kaj mene veseli in kaj ne... pa ne bom zdele razlagu glih.

vsakdo nosi svoj kriz.

ja, zal. :sori: verjetno je tako z vecino produktov ki jih kupujemo.

Verjetn nisi izjema ane. x:o)x se pa po-trudis s kaksnim "izjemnim" nakupom.

al se motim? :inocent: sodim po sebi namrec. :8):

x:Dx ja... če te to veseli. mene ne. morda ko bom dala že "vse" drugo skoz... zdej bi se mi pa vse to skupaj zdela samo ovira. vsaj v tem običajnem smislu.

dolga zgodba.

nike ja... they are just doing it

ja. verjetn da res.

meni se se zdi da nekateri drugace sploh ne znajo/mo v nekaterih okoliscinah. namrec koliko je kdorkoli povsem odvisen od samega sebe sploh. nihce. vsi se okoriscamo tako ali drugace, bolj ali manj, pri necem bolj, pri cem drugem manj. Dajemo in vzemamo.

Vsi pa bi radi osnovno in sreco ker vemo da je to mozno. Pa ne znamo (vedno) do tja...

kaj nc? :inocent: a razlagu.. x:Dx

Mene pa tko zjeza, ampak tko, da bi ga kr pljunila.

Mamico mu..................

Če plačam storitev, ki ni direktna storitev, ampak izdelek, za povrhu pa brezplačno nekaj ponuja................ dobim izdelek, ga prečekiram, komentiram (na kar sem bila tko pocukrano pozvana)......... za nagrado pa dobim komaj hvala za pošto........... če kaj potrebujete, se mi javite, bo ugodna cena.............

Če se kdorkoli spozna v teh stavkih, naj prosim vsaj tu zadrži komentar, če že moram gledati oglas.

Duhovno smo močnejši ko nas je več, saj smo samo tako lahko celota!

..da nikoli ampak res nikoli ne bi šli skozi tak pekel kot smo ga prehodili zadnje leto,...da mu vidim vse bedaku, nesramnežu, ki nam je vse skupaj zakuhal,..marš,..z njim pa ves gnjev, ki se je nakopičil,..da mi več ne zastruplja glavo

xsrcx imam eno super idejo za svojo "dušo", razen vegetarijanstva.

ko bom imelasvoj plejs na podstrešju urejen in ko dobim nazaj avto (ko oravim izpit) ter odplačam vse dolgove, opravim še tečaje za npk in za ostaletehnike nege telesa in duha (karznese finančno in duševno), bom imela to dopolnilno dejavnost za dušo. človek lepo parkira dol, pride po stopnicah gor, jaz odprem, pozdravim, se ueže na masažno mizo, osebo obdelam, nekaj malega zaslužim, in imam nekaj eur več. drugače sem ugotovila, da se lahko zaposlim v čiščenju stanovanj, saj v čiščenju precej uživam. to delo me sprosti in se ni treba po nepotrebnem smehljati in pretvarjati, da sem nekaj kar nisem.

x:)x

medtem spravim kužke v starševo hišo, saj so kar glasni do neznanih oseb, pa čeprav le-ti pridejo večkrat ali je v sorodu. :inocent: ker zadnječaseežuje, smo s kužki pre-cej doma in hujšamo. drugače sem mobilna s kolesom, kar je velik plus. za zdravje in živce.

i might be too nice, because i'm not fixed yet. i dont wanna be molested... i heal myself with honey and fruits. i reccomend honey with fruit and a piece of bread of the neighbour's. it is made with seeds. aslong as i'm not fixing myself with drugs and alcohol. i do not like meat. i was planning to make my dogs vegetarians, but the budget is not allowing me to ... blabla

anyhow, bang off

hudoooooo, intuicija, spet na delu .. :vio: in to pr obeh

drugač pa.. še mam upanje, slutim pa, da je že odločeno :sad:

faaaak, kere energije, kar bliskalo bi se, če bi imeli danost to opazovat.. :vragec:

:palec: :palec: :palec:

Duhovno smo močnejši ko nas je več, saj smo samo tako lahko celota!

Ena odbita in neprizemljena: Ce je edina stalna stvar v vesolju sprememba ...torej morda to pomeni da upanja dejansko ni moc izgubiti!? http://www.lunin.net/forum/style_emoticons/default/w00t.gif

Oziroma, upanje torej lahko "izgubi" zgolj omejenost oz. nezmoznost sprejemanja obstoja reinkarnacije. Obenem pa tudi ta "izguba" ni realna, temvec zgolj zacasna ali iluzija.

In ce nadaljujem...: Ce je vera in upanje plod potrebe pa je morda mozno, da se ta potreba spremeni. Recimo, da je ni vec. Mogoce ostane takrat zgolj prisotnost sedaj.

In ce se nadaljujem:

Ali sta upanje in vera plod potrebe, ali je potreba plod upanja in vere? Ali je vse troje plod potrebe po spremembi?

In ce mislimo da to sploh ni pomembno, zakaj se nemalo ljudi torej dejansko ukvarja s tem ali podobnimi vprasanji, ce ne ravno zaradi potrebe po spremembi!?

Potrebe po sedaj? Ali potrebe po cem "vec", ker sedaj ni sprejemljiv?

...

drugač pa.. še mam upanje, slutim pa, da je že odločeno :sad:

faaaak, kere energije, kar bliskalo bi se, če bi imeli danost to opazovat.. :vragec:

Free - moram te pohvalit, zadnje case razturas na forumu v pozitivnem smislu, kar cenim! :palec:

(da ne omenjam tvojega bloga! :medal:)

Ful se ti gre za pozitivne nivoje, v tebi je pozitivna gorecnost, respect, support! :palec: xupx

Bi tudi jaz kaj od tega pisala (malo drugace, z druzga vidika, a v najvecih pointih se strinjam, sploh s ciljem, pa tudi nacini se mi zdijo dost OK, ni nekaksno posiljevanje, je samo pozitivna gorecnost, kar je pozitivno xDDx), pa sem v drugih filmih, pa mi je tako vsec, da ti *se boris*. Ker nimamo vsi vsakic in vedno vse optimalne energije za vse stvari.

Ti kar tu povem, da ne komentiram na 20 razlicnih tem oz. postov, pa se lepo prikladno si ravno tu tudi zadnji civknil x8Dx :vragec: x;)x.

Skratka - x^x :palec:

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Ravno sem ugotovila, da mi je bedasti komp zameštral CV, ko sem ga pretvarjala v PDF. Pogledala sem sicer, ali je ok, ampak nisem pa preverila še druge strani. :sori: Prej pa se picajzlasto že zilijontič ukvarjala z njim.

Damn it!! :vragec: A ima smisel še enkrat pošiljat zadevo (razpis je še odprt) ali je zadeva že šla k hudiču?

Dost mam. Žalostna. :C:

Gonna rise up

Burning back holes in dark memories

Gonna rise up

Turning mistakes into gold

Per aspera ad astra

Ugh ... iz Worda za Mac v PDF. Mam posebno obliko cv-ja (ja, zakaj ne bi po devičje komplicirala, če lahko xrolleyesx), pa mi štale dela. :o|o: Windowse laufam na virtualni mašini, če je res nujno.

Naključij res ni. Sprašujem se samo, kdaj bom natrofila na pravo, kjer bo vse teklo gladko ... Potrpežljivost sem že dodobra natrenirala. :inocent:

Gonna rise up

Burning back holes in dark memories

Gonna rise up

Turning mistakes into gold

Per aspera ad astra

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...