Skoči na vsebino

Če bi kdo komu rad kaj povedal ....


Larsy

Recommended Posts

Zato je mene na čase 'strah' imet otroka. xrolleyesx

Mislim, ne svojga gor spravit, ampak se s takimi poleg vzgoje ukvarjat...

 

Ja, tudi jaz sem bila malo offf....otroci imajo poleg pravic tudi dolžnosti, al kako?

Ima tale Marko Juhant zelloo prav, koliko škode lahko starši naredimo svojim otrokom z enim zavijanjem v vato..

And in the end , it is not the years in your life that count. It is the life in your years.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Tole zadnjič prebrala ... klik!

jp, že tlele se začne http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/yes.gif

 

Fora je bolj v tem, da je potem treba prat cunje...naj otroku raje oblečejo kombinezon, kakšne mini boksarske rokavice, ščitnike za zobe, kolena, šlem na glavo in neka se igra...http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/griny.gif

 

Valjda, za pisanje naloge mora biti napisan zakon, samo potem je vprašanje kakšna naj bo kazen, če se šolarček tega ne drži. Mogoče kakšen teden prisilne izključitve iz šole. Potem bi šele bilo kršitev...http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_big.gif Naloge so namenjene temu, da otrok dela doma vaje iz tistega kar se učijo, da lažje sledi snovi...Tipičen primer je matematika. Kdor ne dela vaj, bo težko zvozil s pozitivno, razen če ni brihtna glavca...http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/OK2.gif

Life is like a game...play it...

http://smileys.smilchat.net/smiley/spiritual/myst1c.gif

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

@Brezo

 

Na tvoji strani pri prehrani imaš napisano

 

  • Uživaj čimveč surove hrane. Če hrano kuhaš, jo kuhaj kratek čas (do 40 stopinj celzija) in je nikoli ponovno ne pogrevaj.

 

 

Ne vem kaj si mislil s tem, ampak hrano do 40 stopinj ne moreš kuhati. Lahko edino pogreješ kako presno juho ali napitek, da je prijetno topel.

 

 

 

Vsak mora sam poiskati resnico. Sokrat

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

@Brezo

 

Na tvoji strani pri prehrani imaš napisano

 

  • Uživaj čimveč surove hrane. Če hrano kuhaš, jo kuhaj kratek čas (do 40 stopinj celzija) in je nikoli ponovno ne pogrevaj.

Ne vem kaj si mislil s tem, ampak hrano do 40 stopinj ne moreš kuhati. Lahko edino pogreješ kako presno juho ali napitek, da je prijetno topel.

 

Določene dele sem moral malo pretolmačiti in napisati v bolj zapadnem slogu mišljenja...se nisem toliko poglabljal v podrobnosti kakšnega izraza, ampak sem uporabil bolj pogovorno obliko...Kuhati je mišljeno vse kar se da na ogenj. Tisto o stopinjah je pa mišljeno podobno kot recimo za pečenje esenskega kruha...nekako v tem stilu...Recimo rjavi parboiled Bali riž, bi težko rekel da se ga glih pogreje, prej bi rekel kao skuha...Tudi hrano se lahko pogreva do 100 ali več stopinj...Sem pač uporabil izraz, ki se mi je zdel takrat najbolj primeren...

 

Drugače pa tisto o stopinjah se lahko komot zanemari...zahodnjaki in moderni stil življenja pač nismo glih za te zadevce...Tisto so samo napotki, bistveno je da vsak človek najde nek svoj način zdravega prehranjevanja oz. neko nianso vsega tistega...

 

Tisto se je nanašal na sattvas in energije...če bo recimo človek, ki vsaj pol ure na dan meditira jedel določen odstotek hrane, ki je pečena ali kuhana pri 100-200 stopinj, ga zaradi tega še ne bo konec...Določene stvari se da pač skompenzirat tudi z ostalimi načini, zlasti kakšnimi energijskimi vajami. Tisto so bolj "duhovni" napotki za tiste, ki tega ne znajo in ki dajejo največji poudarek hrani....http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smesko.gif

Life is like a game...play it...

http://smileys.smilchat.net/smiley/spiritual/myst1c.gif

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Določene dele sem moral malo pretolmačiti in napisati v bolj zapadnem slogu mišljenja...

x:o)x x:Dx

 

40° je 'na zahodu' kej več/manj?

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

ja, ampak drug sistem merjenja še ne pomeni nujno tudi drugo stanje.

 

aja torej farenhajti so v igri...

Včas je fajn bit precizen. sploh pri temperaturah...

no pa tud na kakšnih avtocestah, če v sloveniji objavljaš, da ne bo folk v miljah pa po nasprotnih pasovih vozil. xDDx

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Določene dele sem moral malo pretolmačiti in napisati v bolj zapadnem slogu mišljenja...se nisem toliko poglabljal v podrobnosti kakšnega izraza, ampak sem uporabil bolj pogovorno obliko...Kuhati je mišljeno vse kar se da na ogenj. Tisto o stopinjah je pa mišljeno podobno kot recimo za pečenje esenskega kruha...nekako v tem stilu...Recimo rjavi parboiled Bali riž, bi težko rekel da se ga glih pogreje, prej bi rekel kao skuha...Tudi hrano se lahko pogreva do 100 ali več stopinj...Sem pač uporabil izraz, ki se mi je zdel takrat najbolj primeren...

 

Kakorkoli, če je mišljeno tako, gre za napako, ker ne moreš kuhati riža do 40 stopinj celzija, mogoče ga lahko edin fermetiraš in narediš riževo žganje. x:)x

Vsak mora sam poiskati resnico. Sokrat

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Kakorkoli, če je mišljeno tako, gre za napako, ker ne moreš kuhati riža do 40 stopinj celzija, mogoče ga lahko edin fermetiraš in narediš riževo žganje. http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smesko.gif

 

Jaz pač nisem stručko za kuharijo...za nekatere stvari moram tudi jaz prelistat kuharske knjige...če ne drugega vsaj zato da malo slikce pogledam...Zgoraj sem dal primer parboiled riža, kar pomeni da je že napol "pripravljen"...

Recimo, če se na štedilniku da gor lonec z vodo, se obrne termostat na full, voda zavre, se zmanjša na 40o, počaka nekaj časa in se strese parboiled riž noter...Meni se zdi logično, da bo v takem primeru kuhan v 15-20 min...preizkušeno v praksi...http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/griny.gif

 

Poanta je v tem, da nekateri trdijo da med presno hrano spada tudi tista ki se jo obdeluje nekako do 40-50o al nekaj takega. Tudi za esenski kruh piše, da se ga ne sme pečt na več kot 40-50o ker se lahko uničijo ne vem kakšni encimi...a se potem za kruh tudi lahko reče, da se ga ne peče, ampak fermentira...http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/whistling.gif

 

Pretolmačit je bilo treba nekatere druge dele, stopinje pa ostajajo iste...razen če se ne gre za zempljepisno lego. Tam pa lahko 40o vzhodno (E) ali zahodno (W) pomeni par sto kilometrov razlike, če ne celo več...

 

Sicer pa ne vem zakaj ne vprašate o tem kakšnega presnojedca, tiste ki pečejo esenski kruh, proizvajajo kao naravni sok, hladno stiskano olje, ipd...Večina jih bo sigurno omenjala cifro okrog 40o...mogoče bo pa znal kakšen od njih bolj pojasniti te zadevce oz. povedati v bolj razumljivem jeziku...http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smesko.gif

Life is like a game...play it...

http://smileys.smilchat.net/smiley/spiritual/myst1c.gif

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Jaz pač nisem stručko za kuharijo...za nekatere stvari moram tudi jaz prelistat kuharske knjige...če ne drugega vsaj zato da malo slikce pogledam...Zgoraj sem dal primer parboiled riža, kar pomeni da je že napol "pripravljen"...

Recimo, če se na štedilniku da gor lonec z vodo, se obrne termostat na full, voda zavre, se zmanjša na 40o, počaka nekaj časa in se strese parboiled riž noter...Meni se zdi logično, da bo v takem primeru kuhan v 15-20 min...preizkušeno v praksi...http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/griny.gif

 

Poanta je v tem, da nekateri trdijo da med presno hrano spada tudi tista ki se jo obdeluje nekako do 40-50o al nekaj takega. Tudi za esenski kruh piše, da se ga ne sme pečt na več kot 40-50o ker se lahko uničijo ne vem kakšni encimi...a se potem za kruh tudi lahko reče, da se ga ne peče, ampak fermentira...http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/whistling.gif

 

Pretolmačit je bilo treba nekatere druge dele, stopinje pa ostajajo iste...razen če se ne gre za zempljepisno lego. Tam pa lahko 40o vzhodno (E) ali zahodno (W) pomeni par sto kilometrov razlike, če ne celo več...

 

Sicer pa ne vem zakaj ne vprašate o tem kakšnega presnojedca, tiste ki pečejo esenski kruh, proizvajajo kao naravni sok, hladno stiskano olje, ipd...Večina jih bo sigurno omenjala cifro okrog 40o...mogoče bo pa znal kakšen od njih bolj pojasniti te zadevce oz. povedati v bolj razumljivem jeziku...http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smesko.gif

 

Moja opomba je bila podana dobronamerno, ker napako ali nejasen zapis na spletni strani lahko po želji za boljšo preglednost popraviš, se pa hitro zgodi, da se kaj narobe ali nerodno zapiše in sam niti ne opaziš.

Riž tud parboiled na 40 stopinj celizija ne bo skuhan, lahko ga samo opereš na tej temperaturi, esenski kruh pa sem sama delala in se ne peče ampak suši na 40 stopinj celzija.

Vsak mora sam poiskati resnico. Sokrat

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Moja opomba je bila podana dobronamerno, ker napako ali nejasen zapis na spletni strani lahko po želji za boljšo preglednost popraviš, se pa hitro zgodi, da se kaj narobe ali nerodno zapiše in sam niti ne opaziš.

Riž tud parboiled na 40 stopinj celizija ne bo skuhan, lahko ga samo opereš na tej temperaturi, esenski kruh pa sem sama delala in se ne peče ampak suši na 40 stopinj celzija.

 

Še malo pa bom začel raje uporabljat hieroglife oz. slikce...potem naj pa vsak tolmači kakor ve in zna...pa naj še kdo reče, da egipčani niso bili pametni...Samo za kruh, ki se ga da v pečico na 40o, bi pa jaz še zmeraj rekel, da je pečenje bolj ustrezen izraz, sušenje je pa kao stranski produkt pečenja...x:Dx

 

Potem pa lahko kdaj ob kakšnem LNF rojstnem dnevu spečeš še esenske kolačke po možnosti s presno čokolado in nam prineseš kao za pokušino...pa da vidimo koliko obvladaš "sušenje" kruhkov...xg:Dx

 

Sem popravil (zbrisal) tisto v oklepaju...zdaj pa upam, da bo mir za nekaj časa pa da se lahko crnogorac malo odmara...http://serve.mysmiley.net/angel/angel02.gif

Life is like a game...play it...

http://smileys.smilchat.net/smiley/spiritual/myst1c.gif

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Ko imaš med prehrano omenjeno tudi sojo, mogoče samo informacija, da so jo indijanci uživali samo enkrat na leto..., uf, pa da se moramo izogibati rib............., marsikaj se ne klapa z zdravo teorijo..

Kje si dobil te informacije ?, mogoče samo povzel po knjigah, ali ti je to povedala oseba, ki je na tem področju tata mata ??

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Še malo pa bom začel raje uporabljat hieroglife oz. slikce...potem naj pa vsak tolmači kakor ve in zna...pa naj še kdo reče, da egipčani niso bili pametni...Samo za kruh, ki se ga da v pečico na 40o, bi pa jaz še zmeraj rekel, da je pečenje bolj ustrezen izraz, sušenje je pa kao stranski produkt pečenja...x:Dx

 

Če je sušenje je sušenje povsod se uporablja ta izraz, sadje se tudi suši na 40 ali manj stopinj nikoli se ne reče peče.

Če si bral esensko poslanico miru se tam esenski kruh pripravi na soncu se pravi da pšenica kali, se zmelje oblikuje v majhne "oblate" in postavi na sonce.

Če pogoji dopuščajo je to še boljši način od priprave v sušilniku ali dehidratorju.

Vsak mora sam poiskati resnico. Sokrat

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

tukaj je nekaj ... sem hotla spremenit naslov v 'esenski kruh', samo (zaenkrat) ni nobenega recepta.

Tako da če ga kdo ima, pa naj napiše v temo - pa bom potem popravila naslov.

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Ko imaš med prehrano omenjeno tudi sojo, mogoče samo informacija, da so jo indijanci uživali samo enkrat na leto..., uf, pa da se moramo izogibati rib............., marsikaj se ne klapa z zdravo teorijo..

Kje si dobil te informacije ?, mogoče samo povzel po knjigah, ali ti je to povedala oseba, ki je na tem področju tata mata ??

 

 

Sem šel celo prečekirat vse...naslov je "satvična hrana"...

Sattva - Wikipedia, the free encyclopedia

 

Ribe povzročajo povečanje spolne sle, to pa vpliva na čustva, miselnost in lahko tudi na kakšne čudne sanje s spolno vsebino. Nekaj v tem smislu omenjata tudi joga in ayurveda...

 

Soja se na vzhodu uživa v dosti večjih količinah in ljudje s tem nimajo kakšnih večjih težav kot strašijo pri nas. Je pa res, da imajo drugačno klimo, podnebje in tudi drugačen način priprave. Tudi ne vem zakaj naj bi bila soja sporna, ima pač veliko beljakovin. Lepo je omenjeno, da je težko prebavljiva kar je po eni strani tudi res, spada kao med stročnice...

 

Če se vse to vzame v kontekstu satvične hrane potem jaz res ne vem kaj je sporno. Razen, če ti nisi seznanjen z nekaterimi vidiki kako lahko določena hrana vpliva na notranje sile oz. energije (udana, apana, samana, viana, prana)...zadevce, ki jih obravnava in razlaga joga...

 

Meni se zdijo določene zadevce zelo dobro pojasnjene, kar potrjujejo tudi novejše znanstvene študije, zlasti o kombinaciji hrane in česa naj bi se človek izogibal, če hoče ohraniti zdravje...http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smesko.gif

  • Lajkam 1
  • Buuuu 1

Life is like a game...play it...

http://smileys.smilchat.net/smiley/spiritual/myst1c.gif

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

 

Ribe povzročajo povečanje spolne sle, to pa vpliva na čustva, miselnost in lahko tudi na kakšne čudne sanje s spolno vsebino. Nekaj v tem smislu omenjata tudi joga in ayurveda...

 

http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smesko.gif

 

Pustimo ob strani debato, katera hrana dviguje spolno slo,..ampak povečanje spolne energije je kvečjemu dobrodošlo, nekaj drugega pa je, če zna človek z dodatno energijo sploh ravnat in ali jo potrebuje - da jo potroši ali da jo pretvori v bolj fine energije in je vsaj bolj zdrav, če ne še kakšen drug pozitiven efekt.Problem torej ni v sami spolni energiji, ampak v naše načinu mišljenja in življenja.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Glede satvične hrane, nisem zasledil prispevka o človeku iz evrope, ki bi jo konzumiral dvajset let ali več...

Da bi si šel z neko nov®ostjo za*ebati svoje zdravje, bi bila za mene prej norost, kot živeti v trendu nove mode..

Kadar se hoče nekomu na nekem področju pomagati, je dobro posredovati dobre preizkušene stare nasvete, preko katerih se je sploh ohranjalo ljudstvo do današnjih dni. x;)x

  • Lajkam 1
  • Buuuu 1
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Glede satvične hrane, nisem zasledil prispevka o človeku iz evrope, ki bi jo konzumiral dvajset let ali več...

Da bi si šel z neko nov®ostjo za*ebati svoje zdravje, bi bila za mene prej norost, kot živeti v trendu nove mode..

Kadar se hoče nekomu na nekem področju pomagati, je dobro posredovati dobre preizkušene stare nasvete, preko katerih se je sploh ohranjalo ljudstvo do današnjih dni. http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_wink.gif

 

Ne vem kaj te toliko moti to glede hrane, pomembna je poanta vsega tega...Tudi v evropi obstajajo ljudje, ki so tega sposobni...Vsak človek, ki malo bolje napreduje v duhovnosti al pa se začne ukvarjati z meditacijami, avtomatsko začne spreminjati prehrano. Začne učivati več tistega kar spada pod sattvas ali radžas hrano in opušča tamas...koraki nikoli niso veliki...

 

To je podobno kot vegetarijanstvo, je nekako lifestyle...Nekaterim to paše, taki so v manjšini. Drugi pa najdejo neko sebi primerno pot...Vse to je lepo napisano v boljših knjigah, ki se ukvarjajo z jogo...

 

Tisto besedilo ni iz knjige, je od ustnega učenje nekega pravega gurudžija (za moje pojme), ki se je zapisalo v pisno obliko...do mene je pa itak prišlo po čudnem naključju (padlo sa neba)...mi je pa v tistem času pojasnilo marsikaj, poleg hrane seveda...http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smesko.gif

  • Lajkam 2
  • Buuuu 1

Life is like a game...play it...

http://smileys.smilchat.net/smiley/spiritual/myst1c.gif

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Ne vem kaj te toliko moti to glede hrane, pomembna je poanta vsega tega...Tudi v evropi obstajajo ljudje, ki so tega sposobni...Vsak človek, ki malo bolje napreduje v duhovnosti al pa se začne ukvarjati z meditacijami, avtomatsko začne spreminjati prehrano. Začne učivati več tistega kar spada pod sattvas ali radžas hrano in opušča tamas...koraki nikoli niso veliki...

 

To je podobno kot vegetarijanstvo, je nekako lifestyle...Nekaterim to paše, taki so v manjšini. Drugi pa najdejo neko sebi primerno pot...Vse to je lepo napisano v boljših knjigah, ki se ukvarjajo z jogo...

 

Tisto besedilo ni iz knjige, je od ustnega učenje nekega pravega gurudžija (za moje pojme), ki se je zapisalo v pisno obliko...do mene je pa itak prišlo po čudnem naključju (padlo sa neba)...mi je pa v tistem času pojasnilo marsikaj, poleg hrane seveda...http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smesko.gif

 

No in koliko časa se že ti držiš pravil, ki jih opisuješ in priporočaš na svoji strani ?

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

No in koliko časa se že ti držiš pravil, ki jih opisuješ in priporočaš na svoji strani ?

 

Mogoče ne bi bilo slabo, če bi si res prebral kakšno v redu knjigo o jogi, meditaciji ali pa o kombiniranju hrane, ker malo čudno interpretiraš oz. tolmačiš vse skupaj...Ne gre se za nobena pravila, ampak napotke...Človeku se ni treba ničesar držat. Napotke lahko upošteva v celoti, delno ali pa sploh ne...Vsak naj bi si našel svojo različico (srednjo pot), ki mu ugaja...njegovo fizično telo mu bo kmalu povedalo ali je to to ali ne...http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smesko.gif

  • Lajkam 2
  • Buuuu 2

Life is like a game...play it...

http://smileys.smilchat.net/smiley/spiritual/myst1c.gif

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Se popolnoma strinjam, po tvojem tolmačenju se mi poraja misel o duhovnikih, ki pravijo * poslušajte me, ne glejte me *

V kaotičnem svetu raja potrebuje novodobne pravljice, ki po navadi koristijo interpretatorjem le teh.

Dokazi, kaj je dobro in kaj ne, so meni verodostojni ravno tisti, ki so skozi desetletja ali stoletja pokazali njihovo dobro ali celo najboljšo plat nekih pravil.

Pri satvičnem prehranjevanju, pa tega podatka nisem zasledil. Seveda pa sem imel občutek, da nekdo, ki tak način prakticira že dlje časa, potem tudi iz prve roke podaja prednosti tega načina.

Nova zdravila po navadi potrebujejo piozkusne zajćke, čas pa potem pokaže dobre in stranske učinke.

Knjige prenesejo marsikatero natisnjeno besedo, realnost pa je v večini primerov v rokah vsakega posameznika, kaj mu ugaja ali pa leži.

  • Lajkam 1
  • Buuuu 2
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
×
×
  • Objavi novo...