Skoči na vsebino

Če bi kdo komu rad kaj povedal ....

Larsy

Recommended Posts

Škoda da nisi spoznal še koga, ki si je pomagal in so mu pomagali drugače kot so tebi. Seveda pa jaz ne vem kaj je tebi bilo, tako da o tem ne morem soditi. Vem pa, da se ljudje zdravijo na različne načine, ne samo prek uradne stroke in s pomočjo zdravil.

'Z vsem tem' sem te spraševal ali si imel tudi podobne težave kot Angelit? Recimo prikazovaje pojav, fizično nasilje nad telesom, občutek spolne zlorabe, itn?

Vprašal pa sem ker me je begal tisti bodisi. Sedaj vidim da si dovolj razumljivo napisal. :palec:

lp

http://shrani.si/f/3c/LU/qflxJd/ego-eco.jpg
Ne meči svinjam biserov!

Deli na socialnih omrežjih

Saj je dobila različna mnenja; med drugim tudi to, da so implatanti bluz. Pač.

Hja... ne boš verjel, a eni imamo izkušnje (bodisi osebne, bodisi preko bližnjih) s psihiatri in vsem tem. Pa vemo, da imajo zdravila stranske učinke. Zato se jih pa menjava, vkolikor so ti prehudi (ali pa tablete ne primejo). Menja se komot tudi psihiatra/psihoterapevta, dokler ne najdeš koga, ki ti res ustreza.

Vemo tudi, kdo lahko nudi psihoterapijo in kdo ne, kdo lahko predpisuje zdravila in kdo ne.

Zasvojiš se lahko s pomirjevali, ne pa z antipsihotiki (zyprexa, moditen).

Beseda "implantant" pomeni vsadek...v medicini je ta izraz zelo poznan, zlasti v zobozdravstvu in ortopediji...Tako da ne moreš trditi, da je to bluz...Je pa res, da sem ta pojem zgoraj uporabil v drugačnem kontekstu...http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_wink.gif

Ne bi bilo slabo, če bi malo preštudirala farmakologijo...ne zasvojijo samo pomirjevala...Zdravila, ki jih predpisujejo na psihiatriji NE zdravijo, ampak zataškajo...zato ker človek potem navidezno nima težav se pravi da zdravijo...v bistvu pa vplivajo na nevrotransmitorje in "poneumljajo" - upočasnijo možganske funkcije...Ljudje se bolj sestavijo zaradi drugih vzporednih terapij (psihoterapija, psihološka analiza, pogovori, itd) ne pa zaradi zdravil samih. Psihološka zdravila so podobno kot analgetiki. Ko je pač bolečina močna se vzame tabletko. Analgetik sam ne zdravi nič, samo lajša simptome...A misliš, da zdravniki vejo zakaj nastanejo "duševne" motnje? Sanja se jim podobno kot pri nastanku raka...NE VEMO je največkrat njihov odgovor...http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_wink.gif

Poznam par primerov, ko je obisk ali par obiskov pri alternativcih imelo večji učinek kot pa leta zdravljenja s tabletami. Nekateri so kar v par dnevih al pa enem mesecu postali kao normalni...in potem se pameten človeček res vpraša komu verjeti in kaj je res na stvari...in spet smo pri različnih mnenjih...

Mehanizem delovanja

Moderna psihofarmakoterapija je stara šele 35 let in ne pravimo zaman, da pomeni tretjo revolucijo v zgodovini psihiatrije. Moderna zdravila, ki sicer ne učinkujejo vzročno - take terapije v psihiatriji žal še ne poznamo - odpravljajo, blažijo ali preprečujejo ponavljanje najrazličnejših psihičnih motenj....

Mehanizem delovanja psihotropnih substanc je precej znan. Delujejo na sinapsah možganskih celic in se vpletajo v promet, sintezo, skladiščenje, aktivacijo, dezaktivacijo in razgradnjo nevrotransmiterskih snovi, se pravi snovi, ki v živčevju služijo kot biokemični prenašalci dražljajev. Iz teh opažanj in z ozirom na očitno njihovo vplivanje na mnoge duševne motnje so izšle tudi številne teorije, ki poskušajo razlagati nastanek duševnih bolezni z zapleteno biokemično okvaro teh sistemov, ki naj bi nastala iz različnih vzrokov (dednost, intoksikacija, infekcija, avtoimuni procesi?). V žarišču zanimanja so v tem pogledu predvsem kateholamini, serotonin, GABA, endorfini in drugi.

[PDF] OSNOVE PSIHOFARMAKOTERAPIJE - Obzornik zdravstvene nege

Life is like a game...play it...

http://smileys.smilchat.net/smiley/spiritual/myst1c.gif

Nimam nekega hudega znanja in izkušenj, toda pri hudi psihozi, ko vidiš stvari, ki jih ni ali imaš glasove bi se jaz raje zanesla na psihiatra, vsaj dokler se mal stvari ne pomirijo. Potem v mirnejši fazi, pa bi ja, zbrala in raziskala vse druge možnosti. Ma ko te nosi, ne vem če je dobro takrat eksperimentirati.

In še nekaj, če se zavedamo, da so energije prepletene in da obstajajo tudi bitja, ki jih mogoče z našimi čuti ne vidimo, nas to še ne dela nihovih žrtev, nobeno tako bitje ne pride nepovabljeno in brez vzrokov, vse je naše, tko da tudi, če gledamo življenje na tak način, pa rečemo take ali drugačne entitte pa elimentali, al kaj jaz vem že vse, nisem načitana tovrtne literature, so vseeno naša lastna energija, se rodijo zaradi nas, ko te je marsikaj v našem življenju, za kar bi radi s prstom pokazali na druge, le naša lastna kreacija.

astrologija ni za to na svetu, da bi strašila...niti ne za to, da bi določala...sam za to je, da nam da vpogled, kako stvari so...

dnevni horoskop

začetek študijskega leta na AI

17. in 18. 9., karmična sinastrija in prognostika v Postojni

Škoda da nisi spoznal še koga, ki si je pomagal in so mu pomagali drugače kot so tebi. Seveda pa jaz ne vem kaj je tebi bilo, tako da o tem ne morem soditi. Vem pa, da se ljudje zdravijo na različne načine, ne samo prek uradne stroke in s pomočjo zdravil.

'Z vsem tem' sem te spraševal ali si imel tudi podobne težave kot Angelit? Recimo prikazovaje pojav, fizično nasilje nad telesom, občutek spolne zlorabe, itn?

Vprašal pa sem ker me je begal tisti bodisi. Sedaj vidim da si dovolj razumljivo napisal. :palec:

lp

Moj odgovor je bil namenjen točno eni osebi, in to je angelit. Različni ljudje imajo različne težave, iz različnih vzrokov. Nekdo, ki bo zapadel v depresijo, se je bo morda rešil čisto brez zdravil, naprimer "samo" s psihoterapijo. Kdo drug potrebuje antidepresive doživljenjsko. Tretji le par let.

Če pa ima človek takšne težave kakor angelit, in to več let, pa so pomoje tablete kar nujne. Poleg tega pa seveda tudi drugačno delo na sebi (kar ti pove vsak količkaj dober psihiater). Osebno čisto nič ne dam na implantante in entitete in podobno, se mi zdi, da bi samo zdrsnila s tem še globlje. Konec koncev sama pravi, da ji tablete pomenijo olajšanje. Bluz ji pa prinese nasprotno. In antipsihotike je treba jemat redno, ne pa en dan ja, drugi dan ne. Niso fajn, a - očitno - je vseeno boljše z njimi kakor brez.

Beseda "implantant" pomeni vsadek...v medicini je ta izraz zelo poznan, zlasti v zobozdravstvu in ortopediji...Tako da ne moreš trditi, da je to bluz...Je pa res, da sem ta pojem zgoraj uporabil v drugačnem kontekstu...http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_wink.gif

Ne bi bilo slabo, če bi malo preštudirala farmakologijo...ne zasvojijo samo pomirjevala...Zdravila, ki jih predpisujejo na psihiatriji NE zdravijo, ampak zataškajo...zato ker človek potem navidezno nima težav se pravi da zdravijo...v bistvu pa vplivajo na nevrotransmitorje in "poneumljajo" - upočasnijo možganske funkcije...Ljudje se bolj sestavijo zaradi drugih vzporednih terapij (psihoterapija, psihološka analiza, pogovori, itd) ne pa zaradi zdravil samih. Psihološka zdravila so podobno kot analgetiki. Ko je pač bolečina močna se vzame tabletko. Analgetik sam ne zdravi nič, samo lajša simptome...A misliš, da zdravniki vejo zakaj nastanejo "duševne" motnje? Sanja se jim podobno kot pri nastanku raka...NE VEMO je največkrat njihov odgovor...http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_wink.gif

Poznam par primerov, ko je obisk ali par obiskov pri alternativcih imelo večji učinek kot pa leta zdravljenja s tabletami. Nekateri so kar v par dnevih al pa enem mesecu postali kao normalni...in potem se pameten človeček res vpraša komu verjeti in kaj je res na stvari...in spet smo pri različnih mnenjih...

Mehanizem delovanja

Moderna psihofarmakoterapija je stara šele 35 let in ne pravimo zaman, da pomeni tretjo revolucijo v zgodovini psihiatrije. Moderna zdravila, ki sicer ne učinkujejo vzročno - take terapije v psihiatriji žal še ne poznamo - odpravljajo, blažijo ali preprečujejo ponavljanje najrazličnejših psihičnih motenj....

Mehanizem delovanja psihotropnih substanc je precej znan. Delujejo na sinapsah možganskih celic in se vpletajo v promet, sintezo, skladiščenje, aktivacijo, dezaktivacijo in razgradnjo nevrotransmiterskih snovi, se pravi snovi, ki v živčevju služijo kot biokemični prenašalci dražljajev. Iz teh opažanj in z ozirom na očitno njihovo vplivanje na mnoge duševne motnje so izšle tudi številne teorije, ki poskušajo razlagati nastanek duševnih bolezni z zapleteno biokemično okvaro teh sistemov, ki naj bi nastala iz različnih vzrokov (dednost, intoksikacija, infekcija, avtoimuni procesi?). V žarišču zanimanja so v tem pogledu predvsem kateholamini, serotonin, GABA, endorfini in drugi.

[PDF] OSNOVE PSIHOFARMAKOTERAPIJE - Obzornik zdravstvene nege

Rad motoviliš, kaj? Glede na to, da nisi govoril o zobnih vsadkih, moj odgovor pa se je nanašal na tvoje besede, tudi jaz nisem govorila o njih. Čista logika.

Hvala za nasvet, pa še jaz tebi enega - ne bi bilo slabo, če bi nehal biti tako pokroviteljski; nisi edini, ki je imel kdaj kakšno knjigo v rokah.

Kdo pa pravi, da tablete same pozdravijo zadevo? Je pa tako, da jih marsikdo potrebuje, da sploh lahko spravi misli toliko v red, da potem lahko sodeluje v življenju in recimo pri psihoterapijah ali karkoli že počne.

Očitno mi je do pinkponka

• Lajkam 3
  • Buuuu 1

Penny: Oh big deal. Not knowing is part of the fun.

Sheldon: "Not knowing is part of the fun". Was that the motto of your community college?

~

This is where the old mountain goat lives. He hangs out here and has a good time. B. R.

experiment je tudi to, da gre človek k psihiatru in experiment je to tudi za psihiatra.

težko je realno govort o tem dokler zares nisi v tem.

strinjam.

ne strinjam. oziroma po mojih izkušnjah vem, da ni vse naše. verjamem, da ima kdo tudi drugačne izkušnje.

Nimam nekega hudega znanja in izkušenj, toda pri hudi psihozi, ko vidiš stvari, ki jih ni ali imaš glasove bi se jaz raje zanesla na psihiatra, vsaj dokler se mal stvari ne pomirijo. Potem v mirnejši fazi, pa bi ja, zbrala in raziskala vse druge možnosti. Ma ko te nosi, ne vem če je dobro takrat eksperimentirati.

nobeno tako bitje ne pride nepovabljeno in brez vzrokov, vse je naše, tko da tudi, če gledamo življenje na tak način, pa rečemo take ali drugačne entitte pa elimentali, al kaj jaz vem že vse, nisem načitana tovrtne literature,

so vseeno naša lastna energija, se rodijo zaradi nas, ko te je marsikaj v našem življenju, za kar bi radi s prstom pokazali na druge, le naša lastna kreacija.

• Lajkam 1
  • Buuuu 1

Ne meči svinjam biserov!

Kdo pa pravi, da tablete same pozdravijo zadevo? Je pa tako, da jih marsikdo potrebuje, da sploh lahko spravi misli toliko v red, da potem lahko sodeluje v življenju in recimo pri psihoterapijah ali karkoli že počne.

Jap...a nisem nekaj v tem stilu nakazal že prej...tabletke, psihiatri, itd. so lahko koristne...za določen čas...kdor prebere samo pol debate, bo po vsej verjetnosti dobil napačen vtis...Ni vse napisano samo v tej temi...http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_wink.gif

Če ti ne verjameš v entitete in podobne bajke je to pač tvoje mnenje, kdo drug bo pač imel drugačno mnenje...kaj je res in kaj ne, veljajo pa ista pravila kot pri "normalnem" skepticizmu...Je pa zanimivo, da so bolj občutljive kamere ( IR, termo vision) zabeležile neka mala "bitjeca" na kristalih...Za kaj točno se gre ni enotnega mnenja- lahko se jim reče, mikrobi, entitete, virusi...to področje obstaja odprto...

Znanstveno je dokazano, da rastline reagirajo na pozitivne, lepe, ali grde, sovražne misli- merjeno z najbolj občutljivimi inštrumenti...Torej bi bil previden z izjavami, da škodljive misli nimajo vpliva...podobno kot trditi da elektro magnetna in ostala polja nimajo vpliva na živo bitje...http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_wink.gif

Možno, tega nikjer ne zanikam, kot tudi ne odobravam. Imam pa svoje mnenje, ki je izven tega in sem ga tudi podal.

Jst si namreč ne drznem nekomu zagotavljat naj tablete (ki jih ne poznam in pojma nimam kaj so) uživa ali ne uživa, ali naj se zanaša na stroko ali ne, ker nisem kompetenten o tem soditi. Nekateri tukaj to vseeno počno.

Strokovnjaki so različni, ljudje so različni, pristopi so različni in o delovanju psihe človeka vemo izredno malo. Še manj pa o delovanju energij, etra, podzavesti, pretoku zavesti, vzroku in namenu zakaj se nekomu nekaj dogaja, itn.

Imaš mnenje, imamo mnenja drugi. :palec:

V splošnem mislim da je dobro, da se zavedamo, da naša resnica ni nujno resnica drugih ljudi, naši načini reševanja težav, niso nujno uspešni tudi pri reševanju težav drugih ljudi. Ni smiselno lastno doživljaje in načine univerzirat in jih zagotavljat kot edino resnico in edini možen način za reševanje določenih problemov. Namreč s tem lahko komu delamo škodo.

Če pristopamo na tak nevsiljiv in ne pokroviteljski način, tudi v pogovoru, mislim da je bolj smiselno, saj hkrati dopušča izraziti mnenje tudi drugim, itn. Velja za vse.

Mislim pa, da je dobro da se sploh menimo in da nam ni vseeno za to kaj se dogaja. :palec:

Če pa ima človek takšne težave kakor angelit, in to več let, pa so pomoje tablete kar nujne.

Osebno čisto nič ne dam na implantante in entitete in podobno, se mi zdi, da bi samo zdrsnila s tem še globlje.

Ne meči svinjam biserov!

experiment je tudi to, da gre človek k psihiatru in experiment je to tudi za psihiatra.

težko je realno govort o tem dokler zares nisi v tem.

strinjam.

ne strinjam. oziroma po mojih izkušnjah vem, da ni vse naše. verjamem, da ima kdo tudi drugačne izkušnje.

ne naše v smislu, da ima isto strukutro kot mi, če se enačiš z mesom, isti dnk ali kej tazga, ampak naše v smislu vzroka, da se človeku ne zgodi nič takega, za kar ni ustvaru vzroka. Jaz pač funkcioniram skozi astrologijo, torej ne more se ti zgoditi tisto, česar v tvojm horoskopu ni, nekaj v to smer. Seveda samo moje malo mnenje :)

astrologija ni za to na svetu, da bi strašila...niti ne za to, da bi določala...sam za to je, da nam da vpogled, kako stvari so...

dnevni horoskop

začetek študijskega leta na AI

17. in 18. 9., karmična sinastrija in prognostika v Postojni

ja, v tem se strinjava. Tudi sam sem mnenja da naključja ne obstajajo :vio:

sicer pa je problemčič to, da pridejo v teme osebe, ki zatrjujejo to je prav in to narobe, gledajo na vse črno belo (dobri-slabi, prav-narobe), skritizirajo mnenja drugih ljudi, vnesejo neprijazne rušilne in neljubeče energije v temo in pogovor, sami pa pojma o pojmu nimajo o zadevah, kaj šele da bi karkoli od tega kar se pogovarjamo tudi sami izkusili. in potem se nek relativno kulski pogovor čeprav z različnimi mnenji znajde na čist drugačni ravni kot bi se lahko. in škoda ker se to še vedno in venomer dopušča. ampak ej, tut to ni naključje x:Dx tako imamo priliko vežbat lastno odzivanje na provokacije in nizke energije. čeprav do kdaj in za kakšno ceno. enmu k je praktično vseeno in se ukvarja samo s sabo, ima sposobnost empatije na nizki ravni, verjemem, da mu to pač ne predstavlja težave.

ne naše v smislu, da ima isto strukutro kot mi, če se enačiš z mesom, isti dnk ali kej tazga, ampak naše v smislu vzroka, da se človeku ne zgodi nič takega, za kar ni ustvaru vzroka. Jaz pač funkcioniram skozi astrologijo, torej ne more se ti zgoditi tisto, česar v tvojm horoskopu ni, nekaj v to smer. Seveda samo moje malo mnenje :)

• Lajkam 1
  • Buuuu 2

Ne meči svinjam biserov!

Angelit. Mislim si zase, čeprav si ne morem predstavljat kako hudo se lahko nemočen počuti človek ob takih prevladujočih glasovih.... No, menim, da bi popolnoma opustila kemijo (tablete), prevzela odgovornost nase oz. skratka nehala iskat pomoč od zunaj - DRUGIH. Predvidevam, da bi prišla do notranjega stanja JEZA, da sem si to dopustila, hkrati pa sebe imela rada kakor se le najbolj da in bi dopustila stvari, ki jih ne morem spremenit - naj se naveličajo ti glasovi - poskusila bi jih sprejeti, slišati, da se ne bi počutili užaljene in ignorirane, vendar nanje z enim delom ne bi reagirala. Vem..., lahko rečt! Pa ti je kdo sploh od teh psihiatrov, terapevtov znal razložiti, kaj/kdo to sploh je, ali prihajajo glasovi iz tebe, so v glavi ali je to eno zunanje polje, ki ga slišiš...?

Res ne moremo reči zagotovo, ker po drugi strani je vsak popolnoma drugačen in če nekdo čuti, da potrebuje pomoč, seveda je prav, da jo poišče, da se najde, ampak jaz nimam kaj plodnih izkušenj. Ker sem nekako spoznala, da je vsak sam v tem. Pa ni treba, da je to na osamljen žalosten način. To dejstvo je treba sprejet. Misliš, da te lahko drug bolje razume, kot ti sam sebe? Ljudje, ki se sprejemajo so seveda inspirativni, vendar svojo pot moramo prehoditi sami. Verjamem bolj v to, da takrat, ko ne iščemo več, lahko spoznamo znamenja in odgovore iz kjerkoli želimo sprejeti v univerzumu. Vse je ob svojem času. Vsak se po svoje bori in najde svoj način - moč.

Tam nekje pri 25-ih z zelo pogostimi anginami hodla k zdravnici, mi je rekla: IMEJTE SE RADI! Mislim, to mi je bilo absurdno, moj odziv je bil, saj pa se imam. Pa so redki trenutki, ko se zares zavem, kaj to pomeni. Prva resnična misel, ki me poveže, je spomin na notranjega otroka. In potem sama do sebe, kako bi najrahločutneje ravnala s seboj kot krhkim bitjem, da bi ga zaščitila, brez da bi se zaprla za zunanji svet. Dokler ne bi bila moja duša pozdravljena. Ful se mi zdi pomembno, da sami sebi priznamo in oprostimo vse, kar mislimo, da bi lahko bolje in drugače naredili...ali ne naredili. Tako kot bi, ziher sem, oprostili otroku.

Mah, drži se Angelit, vse vse vse dobro ti želim! :))) xsrcx

• Lajkam 7
  • Buuuu 1
~THE LESSON IS ALWAYS LOVE.~

Zlo fajn, Krhka in se tud strinjam s tem, kar si napisala.

Ampak to ni zadost v vsakem primeru. Ne vem, kako je pri Angelit, sem pa zelo vpleten v epizode s paranojo in v teh primerih brez zdravil enostavno ne gre.

Probal smo že vse živo, a ko se kemija v možganih spremeni, jo izravnajo samo zdravila. Žal, ampak tko je.

xsrcx

Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš

:palec:

Penny: Oh big deal. Not knowing is part of the fun.

Sheldon: "Not knowing is part of the fun". Was that the motto of your community college?

~

This is where the old mountain goat lives. He hangs out here and has a good time. B. R.

a se je kdo s psihotično motnjo že pozdravil? če poznate koga.

jaz sem tudi vse testirala, čim manj tablet huje je. in to ni za zdržat, tupijo tudi med meditacijo, karkoli pomisliš vse je njihova ideja kao, ta svet je v njihovih rokah, govorijo skozi druge, ostali ljudje se drugače obnašajo, ti si ves van sebe, okolica postane izkrivljena, ti pa čudaški, ... grem tehtat sadje na blagajno kakih 5 krat različno sadje pa se mi zdi da mi tisti ki tehta vsakič reče "kako je v kozari?", ...sem se smejala, drugič bi jokala, ...jaz bi se tudi borila, če ne bi bila taka štala. borila sem se od 6.6.2006 ko sem zbolela, vse z glasovi.

kako je bilo? bežala sem od doma večkrat, spala zunaj, lahko bi se pijana utopila v soči ali kje, to so samo malenkosti bilo je še kaj res groznega. :) tudi forum je trpel moje muke :D

pa,pa in hvala. http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon25.gif

Guest Jeti

Angelit x:)x

daj, saj si kljub težavam razumna oseba ... imaš predpisano dnevno dozo zdravil, tudi kdaj in koliko lahko povečaš dozo sama, če tista redna ni dovolj ... vsaj pri večini pacientov je tako ... tudi veš, kam in kdaj lahko odideš do psihiatra, če bo le prehudo ... če bo to ponovna hospitalizacija bolje prej kot kasneje

ne, jst ne poznam nikogar s psihičnimo motnjo ki bi jo uspel pozdraviti (pa imajo različne) ... jih pa nekateri uspešno obvladujejo z zdravili, rednimi kontrolami, ki se vrste na vse daljši razmak ... sem jih imela že pred leti priliko spoznati v čakalnici psihiatrične ambulante

družila sem se pa tudi z osebami, ki si niso hotele priznati, da imajo težave, da jih bodo lahko rešili sami brez pomoči zdravil in psihoterapije, pa so žal podlegli in storili samomor xvrtcx

pozdrav in pogumno :vtz:

Butl, Silica, Alan ... in če sem še koga spregledala :palec:

In če gre za kemično/fizično okvaro, ne bo dovolj zgolj pozitivno mišljenje,

Zanimiva logika, saj po tvoji trditvi bi pravzaprav moralo biti tudi mišljenje in razmišljanje zgolj kemično/fizični proces in bi bilo pravzaprav logično da z učinkovitim kemično/fizičnim procesom lahko odpraviš kemično/fizično okvaro.

Zanimiva logika, saj po tvoji trditvi bi pravzaprav moralo biti tudi mišljenje in razmišljanje zgolj kemično/fizični proces in bi bilo pravzaprav logično da z učinkovitim kemično/fizičnim procesom lahko odpraviš kemično/fizično okvaro.

V bistvu ni logično, enako napačno, kot če bi trdil, da z razgibavanjem prstov na roki lahko odpravimo bolečino v kolenih.

Possible—but highly unlikely.

V bistvu ni logično, enako napačno, kot če bi trdil, da z razgibavanjem prstov na roki lahko odpravimo bolečino v kolenih.

Ok sem očitno zmotno predvideval, da tvoje razmišljanje poteka tudi v možganih - se opravičujem....

Sicer se da pa marsikak glavobol odpraviti z masažo meč ali dobrim seksom, tako da se ne bi čudil če se dajo bolečine v kolenih odpraviti z razgibavanjem prstov na roki...(nimam pa izkušenj z bolečinami v kolenih)

pravzaprav ni potrebno niti razmigavanje. xDDx

že samo s pritiskom na prst lahko odpravimo bolečine kjerkoli, ne samo v kolenu.

evo iztočnica za skepso (in morebitno sedemindvajsetstransko vijavajanje okol akupresure ipd. x;)x)

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

živio, se opravičujem za prejšnjo objavo, ma me je pretreslo, pa sem butnila.im not well, sem na 5 mg moditena in 5 zyprekse upam da bo prijelo in da bom ponoči spala. nocoj spet nisem, dokler nisem vzela ob petih zyprekso. bom pa utrujena, kaj čmo. glasovi so za zgubit živce, pa tudi haluciniram in ne štekam kaj točno mi hoče kdo povedat. pričakujem da me bo zaje* ipd danes sem bila zunaj s prijateljico, pucala, zdaj pa ribam jabolka. :)adijo :palec:

Nikol si ne bi mislila, da lahko tako zbolis, kar tako. Ponavadi se ta bolezen pokaze okrog 20. leta. Ce mene vprasas, gre za neko napako sporscanja dolocenih snovi v mozganih, ponavadi je prevec dopamina, ampak natancni kemicni mehanizem še ni poznan. Zato dajejo antipsihotike, ti pa jih imas zelo mocno dozo.

Ce se prav spomnim, si zacela z antidepresivi, ker si zelo tezko sprejemala navadno zivljenje. Ti pa kmalu zrusijo sistem izlocanja snovi, ker clovek v primeru ukinitve pade v hud odtegnitveni sindrom v obliki ponovitve mnogo hujse depresije. Potrem pa mora nazaj na antidepresiv, zaradi nemira, ki ga sprozajo in obilice vseh moznih misli, pa mora dobiti tudi antipsihotik. Antipsihotik pa je zdravilo proti shizofreniji in bipolanri motnji, ki ukine odvecne misli. Tako da na njem clovek razmislja samo v osnovah.

o clovek hoce iti dol iz antipsihotika, se mu vsipajo vse mozne misli nazaj sto na uro in postane ocno aktiven, nerealen.

K razvoju psihoze (ta beseda ne pomeni nujno tudi shozofrenije, dvojne osebnosti ali glasov), mocno vodi tudi vnaprejsnja genetska dolcoenost oz. tip osebnosti : nekdo ki je hladnejsi in ki nima pristnih toplih odnosov s soljudmi in se drzi zase in se zanima za onstranstvo, dokazano veckrat zboli za psihozo oz, shizofrenijo kot tisti s pristnimi cloveskimi odnosi. Zal na nas karakter ne moremo vplivati, prav tako pa se tip osebnost tezko sprmeni kako drugace kot bolezesko. In ODLUDNOST je prvi pogoj za nastanek te motnje glasov...

Ce to zdruzis še z meditacijami, ki so neprimerne za osebe s psihozo in glasovi, je katastrofa tu.

Mislim da se je nekje okvarilo sproscanje vseh sovi v mozganih, dopamin, noradrenalin, serotonin sicer bolj vpliv ana depresijo. In da je tvoje telo mogoce postalo odporno na antipsihotike, ki so edino znano zdravilo proti shizofreniji (glasovom).

Zyprexa je najmocnejsi antipsihotik. Ce ta ne prime, je zadeva tezko resljiva.

Jaz priporocam, da zmanjsas vsa zdravila na polovico prvo leto in jih postopoma ukines drugo leto in da zazivis pristne odnose s soljudmi v kaksni stanovanjski skupnosti, ker sama ne smes biti, ker prav samota sprozi take bolezni.

Sprva bo hujse : toda poskodovana funkcija mozganskega izlocanja snovi se bo pa vendarle obnavljala.

To obnavljanje pa vodi preko trpljenja, torej še hujdih glasov, zato ne smes biti sama !

3. Potem pa ti naj pomaga Nosorog in ostali, spravljati valovanje mozganov v normalno stanje zdravja. Ampak raje cim manj. To je tako, kot da bi se kolesje vrtelo po svoje. Naj mozgani dobijo priloznost za ozdravitev.

Ozdravitve so redke, vendar pa so mozne, v primeru tovrsten pomoci in GLAVNEGA POGOJA : zavrect bos morala sestav svojih prepricanj, na katerih si izgradila svojo osebnost, zavrect vsa do zdja znana razmisljanja in se oprijeti cim bolj preprostega boja za vsakdanje prezivetje (hrana, delo itn) in hkratne ustvarjalnosti na fizicni nacin, to je, fizicno delo, ker se s tem okrepis . Dihanje je zelo pomembno in najboljse, ce gre prek dela, povezanega z veseljem.

Pa znova ustvariti sistem vrednost, kaj je prav in kaj ni prav in to znanje uporabljati v vsakdanjiku, ne pa kar vsega sprejemati vsevprek ces, zaradi "pretocnosti."

Ukiniti osamljenost in sproti govoriti o sebi in svojih dozivljanjih.

a se je kdo s psihotično motnjo že pozdravil? če poznate koga.

Poznam kar nekaj ljudi, ki so imeli diagnozo shizofrenija, bipolarna motnja in ne vem kaj še vse...Večina se jih je prav lepo sestavila skupaj oz. kao pozdravila...uporabili so pa kombinacijo uradnega zdravljenja in nekih drugih zadevic...Kaj točno, tega tudi jaz ne vem...Za nekatere vem, da so hodili v neka društva kao skupinska podpora, izmenjava mnenj, pogovor in te scene; ne v okviru uradnega zdravljenja...

Nekaterim, ki so imeli probleme z glasovi, so ti nestali, nekaterim se pa občasno še pojavi kakšen glasek. Je pa zanimivo, da so tisti, ki še zmeraj slišijo kakšen glasek, bolj religiozno obarvani...skratka večina od teh, ne rabi več pomoči psihiatra in tabletk, nekateri pa samo še občasno...

Psihoza je ozdravljiva, ampak vseeno lahko ima oseba v zivljenju vzpone in padce, tako kot pri depresiji ali maniji.

Angelit, :palec: jaz pravim da so ti zdravje poleg ukvarjanja z alternativo unicila tudi zdravila. Eni ljduje so preprosti in mirno zivijo, drugi pa nastradajo na tak nacin... Glasovi bi mogoce odsli, ce bi se povrniloa ta funkcija mozganov, ki ne deluje dobro, cisto organsko. Tako da se ji da cas za okrevanje in tudi samozdravljenje.

Drugac pa ja, psihoticna oseba je zdrava, zdaj, ampak je na antipsihotikih.

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...