Skoči na vsebino

Če bi kdo komu rad kaj povedal ....

Larsy

Recommended Posts

Poročilo enega od udeležencev protestov na trgu svobode, na 24ur.com:........

To je napisano tako kot da so bili protestniki angelčki...kaj pa druga stran...ali je bil protest najavljen, dovoljenje za javno zbiranje, ali so imeli požarno stražo, zaščitne ukrepe, da se požar iz lutke ne bi razširil na okolico, ipd. gluposti po zakonu kot jim morajo imeti podjetja, če kaj švasajo, delajo z vnetljivimi snovmi, ipd... pokanje s petardami je prepovedano v tem času, pred bolnicami...starejši ljudje, otroci se lahko pokanja ustrašijo, jih infarkt...malo dvoumno vse skupaj...x;)x

Vsak, ki je bil v vojski, ve da obstaja "chain of command"...če vojak ne izpolni povelja, ga bo najeb*** , prav tako je pa s policaji...kdo je izdal ukaz za solzilce...x?x Policija svoje delo že dobro opravlja, problem je sodstvo in zakoni. A niso mediji pred časom tupili, da imamo zakone kar dobre, problem je samo, ker se v praksi tega ne izvaja. Kdo predstavlja izvršilno oblast...tisti ki je hodil v srednjo šolo so ga s tem sigurno "morili"...Oprostilna sodba "narko kralja" pred kratkim pove vse...

A se je kdo vprašal kdo bo plačal za te uničene radarje, predpostavljam da davkoplačevalci...tako da nekateri ljudje podpihujejo te zadeve, pljuvajo v lastno skledo, potem se pa bunijo člez policaje...Saj v LJ so tudi uničili en parkomat, so what...a zdaj naj pa vsak uničuje vse kar stoji na javni površini...Kot da bi jaz šel in odžagal uro na bavarskem dvoru, da me spominja na prehiter življenski tempo, negartivno vpliva na moje psihofizično počutje in ne vem kaj še vse...še malo pa bomo začeli metat granitne kocke in se zaletavat z avti v zlatarno (Leclerc)...zraven bomo pa pač vzklikali kaptalizem gotof si, usput pa šec malo napolnili žepe z zlatimi verižicami, ipd...kao ptrotest proti kapitalizmu in globalizaciji...take stvari je treba malo bolj jemati z zadržkom in se malo bolj vprašati po vzrokih in motivih. Včasih niso vsi motivi glih prijazni do širše družbe...

In zakaj se v italiji ljudje ne bunijo in zažigajo stvari, ko kamere posnamejo vozila, ki speljejo čez rumeno ali rdečo...predpostavljam, da jim izvršilna oblast funkcionira 100x bolj kot pri nas...in razlika je očitna...

Za tiste, ki ne veste, medije je treba včasih jemat z rezervo...včasih se na koncu izkaže, da je resnica čisto drugačna...da ne omenjam enega primera na tedniku, ko se je človeček prikazoval kot reveža, klošarja, kako nima nič za jest...kasneje so pa tisti, ki so ga poznali rekli, da ima doma veliko kmetijo, se mu ne ljubi ukvarjati s kmetijstvom, raje fehtari, itd...

• Lajkam 2
  • Buuuu 1

Life is like a game...play it...

http://smileys.smilchat.net/smiley/spiritual/myst1c.gif

Deli na socialnih omrežjih

Sem samo preletela (in ne podrobno prebrala), ampak sem ti dala po na hitrico prebranem plus, ker je pa to, kar pišeš, tudi res.

Ampak če bomo vedno tako razumevajoči in edini upoštevajoči zakone in pravo, nas bodo tisti brezobzirnejši pohodili (sej so nas že - in ravno v tem je catch 42 xDDx x:o)x)

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Sem samo preletela (in ne podrobno prebrala), ampak sem ti dala po na hitrico prebranem plus, ker je pa to, kar pišeš, tudi res.

Ampak če bomo vedno tako razumevajoči in edini upoštevajoči zakone in pravo, nas bodo tisti brezobzirnejši pohodili (sej so nas že - in ravno v tem je catch 42 xDDx x:o)x)

Kdo je pa rekel, da je treba vedno biti razumevajoč...včasih je treba tudi kaj zažgat, razbit, če drugega ne, da se sprosti jeza...ampak potem se ne splača trdit, da so bili kao mirni protesti, da so ljudje bili angelčki...in valjda treba je tudi prevzet kolektivno odgovornost kar pomeni tudi plačevanje škode...

Ne trdim, da to v MB ni bil miren protest, ker ne vem...protesti proti globalizaciji so tudi po večini bili mirni, potem je pa nekaj skrajnežev zajeb*** vse skupaj in "uniformiranci" so reagirali "udri nazad"...

Tale point of viev, mi pa nekako liči, da so policajčki imeli malo mešane ukaze oz. mi res malo liči na represivni aparat. Je pa treba spet pogleda tudi drugo plat. Kakšne tekme med Olimpijo in mariborčani- green dragonski proti vijolam...takrat imajo navadni policaji veliko dela, vodilni jih jebejo v glavo, prav tako narkomani, kriminalci, ipd...in potem namesto da zažgejo radar raje pretepejo kakšnega mirnega protestnika...da pač sprostijo nakopičeno jezo., poniževanje...mogoče zgleda malo banalno, ampak psihologi prav lepo poznajo tak pojav...v praksi pa ponavadi "najebe" čisto običen človeček, ki se ob napačnem času znajde na napačnem mestu...da ne odugovlačim problemi so večplastni, ni to samo ena , dve stvari, to so celi kompleti ki potrebujejo spremembe oz. reorganizacijo...in pri nas se še polži hitreje premikajo kot pa vlada kaj dela na tem področju...

Ja ...zdaj pa ne vem kaj bi drugega rekla na to kot to....da je meni zadeva čisto logična takšna kot je....

Ne more se peščica politične elite delat norca iz mase ljudi....v nedogled.

V bistvu je vedno tako....Poskuša dokler gre...

Stanje se ni skuhalo od včeraj....

Že dolgo se opozarja na vse kar je v deželi gnilega...

Ampak , če bi kdo zares od teh vodilnih marionet bil pripravljen sodelovati z ljudstvom....bi se že kaj slišalo, spremenilo in rešilo v sodelovanju....

Preden obsodimo tele demonstracije in se spet ne zafilozofiramo kako bi moglo bit....bom jaz kar priznala svoje mnenje , da mislim, da drugače s temi lopovi ne gre...

Nimamo opravka s poštenimi politiki....od tu naprej pa moramo poznati psihologijo potuhnjencev in tistih , ki nimajo razvite vesti do kogarkoli razen do lastne riti ....

V končni fazi bodo itak pobegnili v svoja bogata skrivališča v tujino ali pa podzemne rove....in jih bo Slovenija en K....brigala z vsem vred kar so pokradli in opustošili....

Takile ljudje ne slišijo opozorila....V sebi imajo gonilno silo izkoriščanja . So izdajalci, ki so se zaradi lastne koristoljubnosti priključili še "višji" svetovni eliti, ki ima škarje in platno za krojenje vsake vojne in oblasti v svetu....

S takimi podtalneži se ne moreš pogovarjati, ker so do obisti pokvarjeni in brezčutni....delujejo kot mašine .

V bistvu s takimi po mojem moraš na hitro, efektivno in na moč...Razumejo edino ta jezik...

Zakon močnejšega v tem primeru...Edino, ko se ustrašijo za svoje riti se umaknejo....sicer vztrajajo do konca, dokler lahko.

...Ti bi npr. z njimi razkrival svoje poglede....predloge....takile pa z lepim nasmeškom in z močnim veleplanom v ozadju izkoristijo to proti tebi in proti vsem, ki bi z njimi pošteno debatirali....(Pa sej to je bilo do zdaj točno tako...)

....In lepo v mirnih debatah kimajo ali pa prepričujejo folk z nujnostjo trpljenja...na drugi strani pa se pripravljajo v svojih spletkah in namerah...

Ja, ko se ljudstvo upre...na način, ki jim edini še ostane....potem je pa ljudstvo krivo za vandalizem...Sem točno vedela, da bo tako in da bodo potem začeli mjavkati tekšne medijske floskule...Nisem za razbijaštvo, da se razume....ampak če kdaj nekdo ne razume drugega jezika...kako potem? A bomo v nedogled trpeli in še slabšali situacijo???

Zato je edina taktika s takimi ne nasedat na njihovo trenutno pozivanje.... kao ni fer ....dejmo se miroljubno pogovarjat...

Takšnih pogovorov je že bilo za zbruhat....pa ko so ugotovili , da so se izvili...so s svojimi dejanji lepo nesramno delovali naprej....

Medtem folk mal po državi razdelijo med Pahorja pa Türka pa Jankoviča, pa Janšo...tako da nismo enotni...pa imajo naprej svoj poligon...

Zakaj še ne verjamem v takšne pogovorčke....točno s takimi osebki...

Zato, ker vem, da če jim bomo sedaj pustili preveč časa ....se bodo organizirali v "svojih" represivnih organih, ki v takšnem kritičnem času vedno delujejo za oblast...Potem bomo pa res stisnjeni in depremirani...

To kar je bilo sedaj v reakciji teh demonstracij,... ta scenarij iz strani policije je bil že pripravljen za takšen čas...

In verjamem , glede na to kdo nas v državi vodi in zakaj....da miroljubnih pogovorov tudi sami ne bi do sedaj sprovajali, če bi obstajal gram možnosti, da se bodo ljudje prestrašili in odnehali.

Na to pa računajo!

To se lepo vidi z brezčutnim in neutemeljenim napadom na demonstrante.

Sedaj je v bistvu čas....ko poskušajo delati na temu gramu strahu ljudstva.

In če smo pametni ....bomo ravno sedaj enotni, hitri, povezani in glasni, vztrajni in šli naprej vse do parlamenta....in to falango enkrat za vselej pometli iz prizorišča.

Če rečemo dovolj je bilo, stran, ne rabimo vas več....se upošteva glas ljudstva!....Kaj bi se še imeli po tem še za pogovarjat...??? D'''

Če kdo noče poslušati zahteve ljudstva zakaj se potem kdo čudi... kaj sledi...Ja menda da ga bo potrebno tudi iz gat strest...x:o)x...

Policaj ni kriv ...ja se do nekje strinjam...to je njegovo delo....Je pa pomembnno, da vemo kdo je notranji minister....komu pripada in za kom stoji....In s tem lahko tudi računamo oz. predvidevamo kako se bo na to policaj ali vojak v takšni situaciji obnašal, če bo dobil direktivo....(In kakšni bodo zato odgovori v medijih)...

Na to bi morali sedaj ljudje gromko odreagirat in spravit vse skupaj v red dokler je še čas....ker;

Kangler je eno....orožja in diktarure željan Janezek in ozadje...pa drugo....

Mar mislite, da če ne bomo hitri, povezani in nepredvidljivi, vztrajni in resno namenjeni ....da bomo kaj dosegli ???

Medtem se bodo pripravili še v vsem ostalem kar imajo na voljo za dresiranje poslušnosti državljanov in se bo potem lepo videlo...kakšno demokracijo lažno smo imeli do sedaj....

Moje mnenje je , da bi sedaj morali do konca....Povezano enotni in brez filozofiranja....Če se da vztrajno in množično vsi kot eno skupaj....v zahtevah....brez strahu...

Sam če nas pri tem koraku spet odrinejo, demantirajo, obrnejo, zlažejo....potem pa ni več poslušanja pravljic...

Sem pa opazila kakšno medijsko diktaturo imamo pri nas....in kako hitro delujejo vohunčki povsod....tam kjer se piše v zvezi s to našo politično elito....

Ko sem zadnjič v temi -Prebrali smo... objavila spisek kdo od politikov pri nas je v Prostozidarskih ložah in kako je brez veze, da se mi med seboj delimo na vaše in naše, ker je to vse namerna igra te elite s taktiko, da nas razdvojijo in zato lažje obvladujejo ...sem v zvezi s tem dala povezavo -link na razlago o tem. ...

...Sem nalašč pustila to objavo, ker me je zanimala reakcija...

Če koga zanima rezultat si lahko pogleda, da je povezava v štirih dnevih bila umaknjena....Striček Googlček je umaknil vse v zvezi s to zanimivo objavo, ki sem jo sama poznala že kakšni dve leti....

Ni, ni nikjer več nič od tega članka... http://www.ujet.si/p...plesa-v-maskah/ ....not found povsod kamor klikneš...

Eto ....to meni vse pove....kakšen nadzor imamo... kaj se sme vedeti in kaj ne in kje jim prpa stiska....http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_dead.gif....

Uff....pa še mrk se dogaja.....ni čudno....

...Tako kakor ima vsak glas barvo in višino ... ima vsaka tišina register in globino.
Tišina enega človeka se razlikuje od tišine drugega ... in ni enako zamolčati eno ime- kakor zamolčati drugo ime ... (R.J)

https://www.youtube.com/watch?v=BoZ28PHarzM

Mislim, da vsi živimo v strahu. Tisti, ki imajo oblast, se jo bojijo izpustiti ..tisti, ki imajo bogastvo in denar,

živijo v stalnem strahu zanj..in v strahu, če se ne bo več kopičil..delavci v strahu za bedne plače..

za službe, za golo preživetje.

To, kar se pri nas dogaja, potrjuje neslednje

Vsaka država ima svojo mafijo, naša mafija pa ima svojo državo.

And in the end , it is not the years in your life that count. It is the life in your years.

ne vem kam bi napisala... sem se učila delat torzijsko polje. in mi kar gre zaenkrat. sem delala ful tudi EFT in sem zelo zadovoljna-intenziteto dveh zadev zmanjšala z 10 na kakih 5, naprej pa nisem šla, ker je filo ful zaenkrat. pravzaprav wow. bi se mi lahko zmešalo od evforije, če bi prišla na nič... tako tudi s hujšanjem, kaj bi blo, če bi prišla na 50 ... tablete znižala, pa zdaj bolj občutim strah... ker me je tako prijel strah, sem se zdaj spravila bolj intenzivno delat. to je tudi čudež no2

x8Dx cool

Sem se malo pozanimal kaj se je dogajalo v MB...bom pokomentiral ta članek...

FOTO in VIDEO: Gorenak: Policija ni ščitila Kanglerja, ampak življenja

Shod naj ne bi bil organiziran in prijavljen...miren protest se je zaradi manjše skupine "skrajnežev" sprevrgel v kao policijsko nasilje...x;)x

Glede na to kot jaz poznam te zadevce, se mi zdi da je policija ravnala kar v skladu z zakonom kar se javnih zbiranj tiče. Tisti mirni protestniki, ki so sedeli na tleh, se pač na opozorila niso odstranili in v takem primeru se lahko uporabi "fizična sila", da se jih odstrani iz varovanega območja. Ni mi pa čisto jasno zakaj so pri njih uporabili solzilec, ponavadi je en lahek udarec s pendrikom čisto zadostno opozorilo, da se misli resno. Seveda kasneje lahko sledi malo močnejši...

Da so jih pa gnali v center mesta, med kafiče in obične ljudi, ta taktika mi pa ni najbolj logična. Ponavadi se samo zavaruje območje in res preganja samo skrajneže. Po drugi strani se pa pojavi vprašanje, če so bili med njimi res skrajneži in kaj bi se zgodilo, če jih kao ne bi preganjali. Ali bi povzročali tudi drugje škodo ali bi kao miroljubni občani sami obračunali z njimi in kdo bi odgovarjal, če bi zapalili kakšno hišo. Razbite izložbe namreč dvomim, da so delo policije...Sledil je pa že znani scenarij, med množico je težko ločiti kdo je skrajnež in kdo ne in ponavadi pač najeb*** vsi, ki so v bližini...

Drugače naj pa človek pomisli kako bi se on počutil, če bi nekdo v njega metal jajca, granitne kocke in ne vem kaj še vse. Moralne zavore ponavadi popustijo in prevlada instinkit po preživetju. To je v military combat in podobnih situacijah pač že znano...Glede na to, da naj bi bil to kao center MB morajo sigurno biti kakšne nadzorne kamere. Sedaj jew potrebno samo še par ljudi, da jih pregledajo in skušajo čimbolj nepristransko ugotoviti kaj se je res dogajal in kdo je kao prvi začel...

Malo izven konteksta

Zgleda, da se nekateri ljudje iz protestov v bivši jugi niso nič naučili...tam so recimo pri demonstracijah v srbiji (kao najbolj vročekrven narod) poslal kar oklepnike in tanke na ulice, ko so videli, da stvari počasi uhajajo iz kontrole...vodni topovi, vodni curki, plastični metki so bili zadnje opozorilo pred tapravim opozorilnim rafalom...valjda se je folk, takrat malo bolj skuliral, tudi njihovi skrajneži so videli, da so prišli do točke, ko se ni več za šalit in so se lepo začeli umikat, usput pa še malo kurili in razbijali...uniformiranci pa lepo lagano za njimi, brez preganjanja, itak bo narod plačeval...na srečo se pri nas to še ni zgodilo...

Torej pri demonstracijah proti vladi, se je dobro malo bolje opremiti s kakšnim zaščitnim sredstvom- trpežnejši čevlji, robček, šal, dati še kakšno oblačilo več na sebe, imeti kakšno kolesarsko čelado, očala s sabo- ublaži kakšen udarec, učinke solzivca, ipd. Dobro je najprej prečekirat okolico kam se lahko umakne, če se stvari zaradi različnih vzrokov izmaknejo kontroli. Po drugi strani je pa tudi dobro premisliti ali se splača vlačiti otroke na take demonstracije, ker se glih zaradi "skrajnežev" ali kakšnih insceniranih dogodkov iz strani vlade (krivdo se ponavadi zvali na demonstrante) nikoli ne ve kako se boji dogodki odvili. Podobno kot na kakšnem koncertu ali veliki nogometni prireditvi, tudi tam je treba paziti na otroke do kakšnih 15 let, da jih "stampedo" ne zgazi zaradi evforije al pa kaj podobnega. Lahko se dogodki odvijejo čisto mirno, lahko pa tudi kakšen obleži. Tako da je treba vzeti že malo v zakup kakšne lažje poškodbe, kakšno modrico, ipd.

Se pa resno sprašujem ali v našem zakonu res ni nobene alineje, ki bi dovoljevala predčasno razrešitev (nezaupnico) svetnika, politika, funkcionarja...če ga folk ne mara več gledat...Recimo kakšnih polovico podpisov volilnih udeležencev določene občine in čao miki- občinski svetnik, brez pritožb na sodišče in hitra razrešitev...brez posredovanja tistih človečkov v parlamentu, ker so itak vsi povezani na nek način...In če tega ni, potem je čas, da se uvede in začne izvajat v praksi. Če ne pa še zmeraj obstaja kavbojska verzija, plačanec za določeno vsoto dolarjev lepo "skine" človečka...Tudi če ga bojo dobili bo šel samo za par let malo v hotel zapor in potem lepo trošio pare...vsaj po trenutnem izvajanju kazenskega zakonika pri nas...Lahko pa se kakšen lovec zgovarja, da je med lovom popil malo žestoke pijače, da si pogreje kosti, da je mislil, da je policijski konj bil podoben merjascu, da je ustrelil s šibrovko in ponesreči zadel Kanglerja- kao kolateralna škoda oz. če bi imel dobrega odvetnika kao nesreča pri lovu...x:Dx

• Lajkam 3
  • Buuuu 1

O lej jo, Principessa! :palec: x8Dx

Ma s polno paro ravno ne, ampak še migamo. x:)x x;)x

OK, veliko zabave. x:o)x x;)x

......................

Oh Brezo, kako smo nenadoma pa čisto po črki zakona.

V bistvu se ne strinjam s tabo.

Je bil JBTZ protest najavljen?

A so grozni hudi bavbav komunisti in celo iz Juge nas napadali s solzivci, s ščiti itd.?

Mi je pa na nek način žalostno in škoda, da je ravno to bil povod - radarji.

Da kao se odvzame teža nezadovoljstva oz. se jo zbanalizira, zvulgarizira.

Mislim da je zdaj popolnoma jasno vsakemu, da že dolgo ne gre več za kakšne radarje.

Očitno si videl druga pričevanja in videe, kajti jaz nisem videla 'uniformirancev lepo lagano za njimi...'

• Lajkam 4
  • Buuuu 1

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Oh Brezo, kako smo nenadoma pa čisto po črki zakona.

V bistvu se ne strinjam s tabo.

A so grozni hudi bavbav komunisti in celo iz Juge nas napadali s solzivci, s ščiti itd.?

Očitno si videl druga pričevanja in videe, kajti jaz nisem videla 'uniformirancev lepo lagano za njimi...'

Sem bil enkrat oblečen podobno kot robocop...se mi zdi, da je bila samo komplet oprema kakšnih 15kg, brez premikanja...Nekaj so mi tupili v glavo z zakoni, pravicami, pa dolžnosti, uporaba fizične sile, ovaj i onaj člen, ipd...ampak v praksi se tega ne drži vedno ker se enostavno ne more...en zakon govori kontra drugemu, če se gleda podrobnosti ali pa se lahko tolmači na različne načine...pač neurejeno področje...

Na Kosovu se je dogajal svašta, tudi v Srbiji, ko so bile demonstracije proti Miloševiču...na Kosovu so bili srbski policisti najbolj opasni, slovenski pa kao angelčki oz. z najbolj korektnim odnosom...je pa res da tam ponavadi ni bilo vse po črki zakona in tudi marsikaj ni prišlo v medije, zlasti kakšne smrtne žrtve...bolj lagano je bilo v Srbiji pa tudi tam včasih ne...lepo lagano je mišljeno šetnja za oklepnikom, ki demonstrante preganja z vodnim topom al pa kaj podobnega...kar je iz vojaškega stališča "lagano", ker pešadinci lahko šibajo samo kakšnih 10km/h...če je pa kdo obležal, se spotaknil, ni bil dosti hiter, so ga pa pred rešilcem še malo pobožal s pendreki in nogami...

V SLO pač v bivši jugi na srečo ni bilo takega odziva na protestih s strani policije, ker smo bili kao miroljubni in hlapčevski narod, ki ni delal večjih frk CKZKJ (zelo znana kratica v bivši jugi)...pač miselnost vodilnih, jugo vojske in službe državne varnosti...kar se je pokazal pri osamosvojitveni vojni- kaj bo pa en hlapčevski kmetek Janezek naredil proti ponosnemu vojniku JLA...namesto grabelj in vil, je pač vzel kalašnik in armbrust...kmečko orodje talibanov, bi rekli američani...x:Dx

Jap, Candle nekaj v tem smislu...xyesx

Kok si kratkoviden x:o)x kaj v tem ko se ljudje trudijo in prostovoljno nekaj naredijo za žabe in ohranjanje naravnega ravnovesja pa ne vidiš svojega Stvarnika.

Včeraj so ti bile žabe samo za žabje krake dobre, danes jih imaš že rad ? in kaj imajo tu veze črnci, kako sploh lahko daješ take neumne primerjave.

Če neveš kaj ima vse to skupaj Vezo, si potem preberi tolikokrat, da ti bo postalo jasno x8Dx

To ti je edina rešitev, kajti dovolj dobro sem razložil , ... ali pa morda tudi ne ?

Lp + #

Mene pa niti najmanj.

Se mi pa tudi zdijo nevarnejši ali vsaj škodljivejši manipulatorji in hujskači (kar se tudi začne z malim, namreč najprej se malo namiguje samo)

Ma, pust jih, slepce kratkovidne, če nimajo globljega Uvida, za Prepoznavanje ljudi ki delujejo Za Stvarnika, ali proti Njemu .

No, saj , priznam, da ni lahko, ker tudi mene kdajkrat zavede , da ne prepoznam Pravih Ljudi .

Ampak, potem popravim "sliko" , takoj ko to Spoznam kar mi Stvarnik Pokaže .

lp + #

tralala ecetera ...

policija vedno deluje v skledu z zakonom ...

namen policije je varovat državo in sistem pred državljani ...

in ko se vladajoče barabe čutijo ogrožene, udarijo po folku ...

Točn' Tko .xcivx

Ma, to so eni hinavci usiiiiiskup http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_dead.gif

Gotofi So xcivx

Bom malo pokomentiral to zadevo, ker vidim, da se je v LJ začelo dogajat podobno in da marsikdo ne ve kako je to z javnimi zbiranji...

Uradno dovoljenje za shod, protest, javno zbiranje, itd. se dobi na občini. V tem primeru se pove ime organizatorja, organizatorjev, če jih je več. Pove se približno lokacijo dogajanja, čas trajanja, približno število pričakovanih udeležencev. Zagotoviti je treba varnostnike ali reditelje- razlika je v pooblastilih, opazi se jih pa po svetlečih plastičnih brezrokavnikih. Mislim, da je treba na 100 ljudi zagotoviti enega varnostnika. Če pride do poškodb javne ali zasebne lastnine, se račun izda organizatorju. Vsaj taka je praksa po tujini, koliko se tega držijo pri nas ne vem...

Proteste pred parlamentov, ko je letelo na poslopje svašta, je organizirala študentska organizacija...vsaj zdi se mi, da je bilo tako...potem so se pa zgovarjali, da tega niso pričakovali, bla bla bla, kdo je plačal na koncu škodo ne vem, predpostavljam, da davkoplačevalci. Shodi sindikalistov so ponavadi uradno tudi prijavljeni, zato se lahko med njimi opazi tudi reditelje, ki nekako skrbijo za red in usmerjajo ljudi...

V MB je shod bil napovedan, ni pa imel uradnega dovoljenja občine, temu se reče kao samoorganizirani shod. Organizator ni znan, koliko časa traja bo trajal in kje je vprašanje, škodo ki nastane v takih primerih plačajo davkoplačevalci...rediteljev, varnostnikov na posnetkih med množico ni bilo videti...Torej je šlo kao za neligitimen shod. V tem primeru se mi zdi izjava predstavnika policije čisto korektna, čeprav se marsikdo ne bi glih strinjal- policija je ravnala v skladu s pooblastili. Ampak bodimo realni, večina modernih shodov proti vladi je zadnje čase samoorganiziranih preko FB-ja ali kako driugače. In to ne samo pri nas.

Mogoče bo zgledalo malo kruto, ampak take zadeve niso tako kot sprehod na prireditev Božička ali Miklavža kamor se pelje otroke, torej izgovarjanje na otroke (niso mogli dihat zaradi solzivca), težko pride v poštev. To je podobno kot da bi se izkoristil otroke za živi ščit. Zgleda da se ljudje pri nas tega ne zavedajo in mislijo da bodo vsi protesti minili mirno. Izkušnje iz tujine pač kažejo, da se zmeraj najdejo določeni izgredniki, skrajneži, ki malo začinijo zadeve, ceno pa plačajo ljudje, ki se znajdejo vmes...

Počasi dogodki v MB dobivajo neko realno sliko...kakor sem jaz pretolmačil, se je pohod začel mirno, potem so začele majhne organizirane skupine poasameznikov po naročilu ne vem koga obmetavat policiste in te so odgovorili nazaj...Storilci so se pomešali med množico, kar je tipična taktika urbanih gverilcev, skrajnih gibanj, ipd. Pri temu se nekako uporabi za živi ščit ostale ljudi, se pomeša in skrije med njih, itd...Njaveč izkušenj s temi imajo izraelci proti palestincem in britanci proti bivši IRA...V takih primerih je pač iluzorno pričakovati, da bo minilo vse brez poškodb...Če pa se uporabi še kakšen protiteroristični zakon, potem ljudje nimajo kaj vztrajati na določenih pozicijah, takrat je v igri policijska ura in Marshall law. Pri nas se tega še ni uporabljal, kakšen pa je protiteroristični zakon pri nas pa ne vem, ampak v kakšni ameriki, angliji, franciji ali kakšni bolj "demokratični" državi se s tem ni za igrati...ker lahko hitro strpajo človeka v "čuzo" kot možnega simpatizerja teroristov...

V MB naj bi bilo nekako 6.000- 10.000 protestnikov in kao 400 skrajnežev, priprtih pa bolj malo oseb, glede na to da jih lahko v "kiblo" strpajo kakšnih 10- 15...ta številka izgrednikov predstavlja recimo 4% kar je veliko, razen če niso šteli med izgrednika vsakega, ki je vrgel kakšno jajce. Koliko je bilo res izgrednikov in kaj točno se je dogajal, bi morali povprašati tudi udeležence, seveda če so ti pripravljeni pomagati. Tudi posnetki videonadzornih kamer bi marsikaj pojasnile, ampak to je spet v pristojnosti različnih varnostnih služb in komot se lahko zgodi, da se kao izgubijo določeni obremenilni dokazi, odvisno od skritih interesov. Zato se mi zdi kritiziranje policistov nekako pretirano. Številka o priprtih je pa tudi malo smešna. Po moje manjka vsaj kakšna nula zraven. Dvomim, da so prepeljali samo eno kiblo ali dve...

Razganjanje izgrednikov s solzivcev naj bi bila kao milejša oblika prisilnega sredstva, bolj prijazna kot uporaba fizične sile in ostalega. Na določenih posnetkih se vidi, da je tak poseg še nekako upravičen, za prostor okoli kafičev pa obstaja to vprašanje še v zraku. Ali so tja tudi odvrgli solzivec ali je veter (helikopter) tja razpihal dim...Glede na to da je bil to neligitimen shod in da se nekateri niso odzvali na opozorila, ravnanje policije po zakonih ni nič spornega. Ponavadi se oseba opozori 3x, isto je tudi pri uporabi strelnega orožja, potem se lahko uporabi tudi prisilna sredstva....

Če dam primer iz bivše JLA...če je vojnik opazil na področju varovanja neznano osebo je zaklical "stoj streljal bom"....če se oseba ni ustavila, mogoče ga ni slišala, ga je opozoril drugič, z malo močnejšim vzklikom, repetiral kalašnik...če se oseba še zmeraj ni ustavila, je zaklical še tretjič in sprožil opozorilni strel...ponavadi so se "zalutali človečki" že pri drugem opozorilom ustavili; ga ni bilo junaka, ki bi skušal preslišati tretjo opozorilo...

Taka pravila so še zmeraj v igri pri pomembnih vladnih objektih, samo da ima sedaj bolj policija to čez in da ne grozi kar takoj s strelnim orožjem, ampak bolj z drugimi ukrepi. Zato ker se imamo zaenkrat za kao varno državo, recimo na ameriški ambasadi v SLO je tudi bolje, da se ne ignorira ukazov marincev, oni so še bolj mahnjeni in paranoični kar se varnosti tiče...

Da ne odugovlačim...če se bo to pri nas še naprej stopnjevalo, da bojo shodi uradno "neorganizirani", potem je bolje da se otroke pusti doma, da se malo bolj upošteva navodila uniformirancev, kazen za javno kršenje reda in miru je pa najbolj blaga oblika kar lahko doleti človeka...če se vidi kakšne zamaskirance, ki začnejo malo bolj glasno vzklikati, metati predmete, ipd. se je dobro malo distancirati od njih in pogledati za "zaklonišče" za svaki slučaj, ker ponavadi je samo vprašanje časa kdaj bo kaj v redu "počilo"...vprašanje je tudi kaj bo, če se bojo uvedle izredne razmere...skratka demonstracije po pameti, opreznostjo in brez kakšnih večjih provokacij in uničevanja državne ali zasebne lastnine...

Bom malo pokomentiral to zadevo...

ampak je nisi (pokomentiral 'te zadeve' - jbtz), kljub dolgemu komentarju, ki si ga napisal.

Moje vprašanje je bilo popolnoma jasno: je bil protest najavljen?

vsega na svetu pa vendarle ne poznate in ni treba da komentirate v večnem svetem prepričanju v svoj prav.

xyesx :palec: (likewise)

Picasso

ampak je nisi (pokomentiral 'te zadeve' - jbtz), kljub dolgemu komentarju, ki si ga napisal.

Moje vprašanje je bilo popolnoma jasno: je bil protest najavljen?

4. odstavek, 1. stavek...V MB je shod bil napovedan, ni pa imel uradnega dovoljenja občine, temu se reče kao samoorganizirani shod...

V članku je pa omenjeno med vrsticami, pod sliko s transparenti...so priprave na varovanje tega neorganiziranega protestnega shoda začeli takoj po koncu prejšnjega, ko so domnevni organizatorji preko Facebooka začeli pozivati ljudi k shodu...

Najavljen je bil, ni bil pa prijavljen na občini...zakaj, to je pa drugo vprašanje...V enem dnevu se tega ne da glih urediti, razen če niso veze. Mogoče se pa noben ni hotel izpostavljati in prevzeti odgovornosti, ki nastanejo pri takih dogodkih al pa kaj drugega...

Če povem malo drugače...po FB-ju lahko pozivajo na proteste in ne vem kaj še vse, ampak za dovoljenje je pa treba vložiti vlogo na občini, izpolniti formular, itd...isti postopek je za vsako javno stojnico, ki recimo stoji na Prešercu in propagirajo kandidate za volitve al pa kaj drugega...po domače povedano za vsak dogodek, ki se odvija na javni površini in na katerem se pričakuje več kot par ljudi je treba prijaviti na občini, drugače se smatra kot "dogodek na črno"...in če se pričakuje večje število ljudi kot je recimo pozdrav poletju ali DJ Umek v tivoliju mora poleg varnosti organizator poskrbeti še za določeno število pripadnikov rešilcev, gasilcev in še nekaterih interventnih služb. Pač odvisno koliko ljudi pričakuje...Da če recimo kdo obleži zaradi pijanosti, oslabelosti, kapi, ipd., da se ne krivi državnih inštitucij...Javne prireditve so ravno zaradi tega lahko kar velik finančni zalogaj, potrebno pa je tudi veliko koordinacije...te zadeve niso tako simpl kot zgledajo...

Vstaja na spletu: Najprej Maribor, Ljubljana, zdaj še Celje, Kranj, Murska Sobota, Koper ...

Pod spodnjo sliko...za zdaj še noben shod ni prijavljen...

Če se lahko malo vtaknem v tole kanglo..

ruto dol pred Kanglerjevo ženo..škoda, da ni ministrica za kmetijstvo , ker se zgleda ženska spozna na kmetijstvo..

ali pa na ekonomijo..na nekaj že..da zna pridelat na treh ha krme za tolko denarja..baba je res od hudiča dobra..:palec:

And in the end , it is not the years in your life that count. It is the life in your years.

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...