Bojante 9. december 2012 Prijavi Deli 9. december 2012 Hočeš reči, da potrebujemo tebe? http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_big.gif Jaz bi se označil kot za Preslabega http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon1_exclaim.gif Namreč, Vem, da v Sloveniji Obstajajo Skriti Ljudje, Ki so Dovolj Sposobni - Usposobljeni - za To Odgovorno Nalogo http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon1_exclaim.gif So namreč Pripravljeni od Stvarnika-Boga, in Edini Zmorejo biti kos Takim Nalogam Vodenja Ljudstva . Vsi ostali žal Niso Dovolj Preizkušeni , in Nebodo Zmogli Dobro Voditi Naroda, Ljudstva . Žal Tko Je + Tko - Bo . Na Srečo Lp + # Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Bojante 9. december 2012 Prijavi Deli 9. december 2012 Ne, kakega papeža, se pravi najboljš kar rkc. .... Takih ljudi ni - ki jih predlaga Bojante. Bi bilo za začetek dovolj, če bi se že samo sami verniki držali desetih božjih zapovedi, pa ne bi nobenih zakonov potrebovali. Kot sem rekel, : So , Ampak So za zdaj še Skriti, Zato, da jih nebi Predčasno odkrili , ker bi se pol pokvarili . Jih je pa v Sloveniji nekaj več kot 100 , vsaj tko predvidevam . Zblojenousekane Papkote bo pa Cerkev Odpravila, in To Vseskupaj z Globalno-Vesoljnimi Spremembami, kar se Bo Moralo Zgoditi Sočasno. http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon1_exclaim.gif http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon1_exclaim.gif Je pa Natančno Tako, Kot si Zapisala glede 10 Stvarnikovih Zapovedi . Vseh 10 Zapovedi-Zakonov-Nasvetov pa se lahko strne v 2 Glavni , kateri nam je podal Stvarnik-Bog, ko je še hodil med nami : 1.) Ljubi svojega Boga nad vse, 2.)Ljubi Svojega Bližnjega kakor samega sebe . ( kar se da povedati še z drugimi Besedami : Ne delaj drugemu tistega, kar nočeš da drugi delajo tebi) To Je To . Lp + Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Bojante 9. december 2012 Prijavi Deli 9. december 2012 skuliranemu človeku so samoumevne... in posledično se jih ne drži-ampak živi... čeprou niti ne ve zanje Nooo, To si pa Suuuper povedu http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon1_exclaim.gif http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon1_exclaim.gif Namreč, pozna nekaj Ravno takih Ljudi, kot si jih Opisal http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon1_exclaim.gif http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon1_exclaim.gif Sem se jim začudil, ko sem spoznaval vsakega od njih In tudi drugi ljudje so bili začudeni, kako to oni zmorjo , ... Ja, ... takim res ne manjka veliko , pa Bodo uspeli Lp + # 1 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 9. december 2012 Prijavi Deli 9. december 2012 ... Zelo bi me - in sem prepričana da tudi nas vse skupaj - razveselilo, ko bi se nekateri spravili malo k sebi in si prizadevali za razumnost.Vsakdo ima kakšne svoje štose in težave, tudi bolezni, ampak vsi smo odrasli in če lahko samostojno delujemo, če smo torej kolikor toliko razumni, moramo vsaj približno vedeti, kaj je prav in v tej smeri tudi delovati. Če je nekdo npr. bolan, jezen, tečen, siten, lahko to vsekakor razumemo, vsi imamo takšne trenutke, dneve, obdobja, samo na vsakem pa je, da poskrbi v tem smislu zase in če je recimo bolan, naj vzame zdravila. Tudi: vsi smo odrasli in če nekoga tišči na stranišče, naj gre na stranišče in naj tam opravi svoje potrebe. Ljudje LAHKO razumemo drug drugega, prisiliti pa nas nihče ne more v to.Tudi če nekoga ŽE razumemo, to še ne pomeni, da ima 'vstopnico', da lahko počne karkoli in da moramo vse od njega tudi sprejeti (za svoje). Tudi alkoholika lahko razumemo (ker je bila zgoraj ravno omemba), pa to še ne pomeni, da bomo prenašali vse njegove muhe in da se bomo počutili dobro v njegovi družbi, če bo zraven nas nenehno popolnoma zblojen ali zatežen ali celo nasilen. Tako kot se mora včasih nekdo, ki je recimo tako zelo predebel, da mu to zdravstveno škoduje, preprosto prisiliti k bolj zdravemu odnosu do hrane, tako naj ravna vsakdo, ki počne kaj takega, kar ne škoduje samo njemu, pač pa tudi drugim. ................... Power to the self and love and understanding to the people.From YOU to the people, not just from me and/or people to you. 8 2 Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Brezo 9. december 2012 Prijavi Deli 9. december 2012 .........ampak vsi smo odrasli in če lahko samostojno delujemo, če smo torej kolikor toliko razumni, moramo vsaj približno vedeti, kaj je prav in v tej smeri tudi delovati.......... Are you sure...niso vsi na LNF odrasli, nekateri so še zmeraj mladoletni po naših zakonih (pod 18. let)...bolj pravilno bi bilo, večina nas je odraslih... 2 2 Citiraj Life is like a game...play it...http://smileys.smilchat.net/smiley/spiritual/myst1c.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 9. december 2012 Prijavi Deli 9. december 2012 OK, spet meglenje in pingponganje. Kakorkoli, letelo je na odrasle, ki komentirajo.Glede na to, da se praktično ne spomnim NIKOGAR, ki bi bil mlajši od osemnajst let, to pomeni, da torej to ni letelo na tistega enega mladoletnega na 50 ali 100 odraslih. Mislim da je najmlajša med aktualnimi komentatorji (se pravi ki komentirajo v tem času) Candle.No nanjo ni letelo. ps: poleg tega je pa to brezpredmetno, Brezo, ker ne vidim par let nazaj, da bi kak mladoletni delal kake scene tukaj, se pravi je potem vsakemu inteligentnemu jasno, da ni moglo leteti na takega člana. Ker namreč nisem govorila o hipotetičnih primerih. Minusi ne bodo pomagali, še vedno imam isto za povedat - istim. 2 Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Brezo 9. december 2012 Prijavi Deli 9. december 2012 ...Kakorkoli, letelo je na odrasle, ki komentirajo.Glede na to, da se praktično ne spomnim NIKOGAR, ki bi bil mlajši od osemnajst let, to pomeni, da torej to ni letelo na tistega enega mladoletnega na 50 ali 100 odraslih.......... Potem pa v redi...saj veš da se nekateri obesijo na vsako besedo pa se moram včasih še jaz...kao da ohranjam kondicijo...Mladoletni pač več časa zapravijo za igranje igric, chatanje po FB, kepanje, učenje, prebiranje trič tračev, ipd...Na kratko povedano mladoletni res ne delajo velike scene tukaj, uletijo pa s kakšnim vprašanjem, recimo pri kristalih, vedeževalnici pa tista tema pomoč pri raku mi je tudi malo sumljiva... Zdaj pa ne vem ali mi je zaradi tipkanja toliko vroče al zato ker sem šel odkidat avto in sem se usput še malo sončil...čist zaledenele šipe, kar kakšnih 20 cm snegana strehi, zdaj naj pa še sonček malo dela in odtaji do konca...skratka priporočam kakšen sprehod, če ne drugega vsaj do prvega odprtega kafiča... 1 1 Citiraj Life is like a game...play it...http://smileys.smilchat.net/smiley/spiritual/myst1c.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 9. december 2012 Prijavi Deli 9. december 2012 Ja okej, štekam...Saj zato sem pa napisala, da nisem govorila o hipotetičnih primerih. 1 Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mantis3 9. december 2012 Prijavi Deli 9. december 2012 Policaji so se drug drugemu hvalili, kako so tolkli ljudi s pendrekom!!! 27.11.12 01:37TO JE NAPISAL NEKDO, KI SE JE VRAČAL IZ SLUŽBE IN PRISTAL NA POLICIJSKI POSTAJI. "Dragi someščani, sodržavljani! Pravkar sem prišel domov, bil sem od 21 ure priprt na policijski postaji v Vošnjakovi. Ob 20.30 sem se vračal iz službe domov, ker stanujem v centru mesta. Srečam brata in prijatelja, kramljamo debatiramo o dogodkih. Nenadoma začne teči množica pred policisti, začnemo teči tudi mi. Policisti začnejo spuščati solzilec., del nas stisnejo v podhod. S ščitom policist udari dekle poleg mene in rečem policistu, če se mu to zdi normalno, da pretepajo ženske. Naenkrat me za ovratnik potegne en policist, dvignem roke, mu rečem "Ne upiram se". V zahvalo dobim s pendrekom po hrbtu in nogi, nato me vržejo na tla in vklenejo roke na hrbtu. Peljejo me do policijskih vozil v bližini, zapišejo moje podatke. Česa sem obtožen? En policist vpraša drugega: "Čuj, kaj naj totemu napišem?". Drugi reče: "Pa piši mu 22" (ne vem kaj to pomeni). Nato mene in še tri fante odpeljejo na policijsko postajo v Vošnjakovi. Na policijski postaji živi kaos. En policist pravi "odpeljite tote štiri dol", pride drugi reče "Doli je vse zasedeno", pride tretji, reče "Kaj delajo toti tu?". Skratka, nihče sploh ni vedel kaj naj z nami. Potem so nas pustili vklenjene (čeprav nihče se ni upiral ali bil karkoli nasilen, pobegniti pa tako nimaš kam, če bi že kdo hotel) približno 1 uro, na kar sem prosil naj nam snamejo lisice. Po kaki uri prošenj se nas en policist usmili in nam snamejo lisice. Potem čakamo še kako uro, da sploh pridemo na vrsto za zaslišanje. Na zaslišanju izvem, da sem obtožen prekrška zoper javni red in mir, ker sem policiste udarjal v ščit (!). S hrbtom obrnjen proti njim? Spomnite se zadnjih protestov, ko je skupina možakarjev na čelu z mestnim svetnikom Tomažem Barado prišla na Rotovški trg. Eden od njih je brcnil v policijski ščit (poglejte video posnetke). In kaj se je zgodilo? Nič. Odkorakali so domov. Zakaj njih niso vklenili in odpeljali, kot so mene? Pred zakonom vsi enaki? Še nekaj dogodkov na policijski postaji: 18 letni fant pravi, da je alergik in da komaj diha zaradi solzilca. Niti robčka mu niso dali, jaz sem mu dal svoje robčke. Mimo pride policaj (o njem še kasneje) in se zadere nanj "Vtihni, pa bodi tu pri miru!" Pripeljejo 16 letnega.fanta, vklenjenega, z odrgninami na obrazu. Pa kaj je ta mulc res tak kriminalec, da mora vklenjen čakat na prihod staršev? Policist, ki sem ga prej omenjal: ta mentalni pohabljenec se je svojim kolegom tam hvalil, kako je s pendrekom pretepal ljudi, in to razlagal tako vehementno in nasmejano... Seveda on je car, saj ima pendrek v roki. Njemu nihče nič ne more. Na koncu so nas zaprli v garažno hišo policije, ker očitno niso imeli dovolj prostora. Sprašujem se, ali sem del naslova tega članka "V Mariboru prijetih najmanj 25 nasilnežev, poškodovanih pa 15 ljudi". Sem jaz med tistimi nasilneži? Kako 25? Na postaji nas je bilo vsaj 50. Vozili pa so ljudi tudi na druge postaje (Tabor). V kakšni državi mi živimo? Kaj se je zgodilo z našo Slovenijo? Zaradi skorumpiranega župana protestiramo na ulicah! Pa kam smo prišli? Policija izvaja nasilje nad državljani! Kam smo prišli? Policiji so stvari ušle popolnoma izpod nadzora. Slišal sem možakarja, ki je razlagal kako je 10 policistov pretepalo enega protestnika. Celo njihov "šef" je vpil "Stoj" in jih komaj pomiril. Pa kaj je s temi policaji? Niso pred kratkim jokali kako hudo jim gre? Takrat smo jim državljani stali ob strani, zdaj pa nam vračajo na ta način? Sem zaposlen, oče dveh otrok. Od danes naprej kriminalec. Verjemite mi, to kar se dogaja v Mariboru je začetek. Je začetek osvoboditve naše države, ki so nam jo ugrabili. Ugrabili tisti, ki danes z milijoni evrov na domačih in tujih računih govorijo, kako je treba varčevati. Tisti, ki nad nas pošiljajo policijske horde zakompleksanih policistov. Ampak, naj bo vsem jasno, ne glede ali so levi ali desni, zeleni ali pisani: GOTOFI SO! " Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mantis3 9. december 2012 Prijavi Deli 9. december 2012 Ponovno kopiram sem ta post, ki je ze zaokrozil po spletu. Zgoraj sem ga kliknila, pa se ne da urediti, zato sem tu ponovila vajo. berite!Policaji so se drug drugemu hvalili, kako so tolkli ljudi s pendrekom!!! 27.11.12 01:37TO JE NAPISAL NEKDO, KI SE JE VRAČAL IZ SLUŽBE IN PRISTAL NA POLICIJSKI POSTAJI. "Dragi someščani, sodržavljani! Pravkar sem prišel domov, bil sem od 21 ure priprt na policijski postaji v Vošnjakovi. Ob 20.30 sem se vračal iz službe domov, ker stanujem v centru mesta. Srečam brata in prijatelja, kramljamo debatiramo o dogodkih. Nenadoma začne teči množica pred policisti, začnemo teči tudi mi. Policisti začnejo spuščati solzilec., del nas stisnejo v podhod. S ščitom policist udari dekle poleg mene in rečem policistu, če se mu to zdi normalno, da pretepajo ženske. Naenkrat me za ovratnik potegne en policist, dvignem roke, mu rečem "Ne upiram se". V zahvalo dobim s pendrekom po hrbtu in nogi, nato me vržejo na tla in vklenejo roke na hrbtu. Peljejo me do policijskih vozil v bližini, zapišejo moje podatke. Česa sem obtožen? En policist vpraša drugega: "Čuj, kaj naj totemu napišem?". Drugi reče: "Pa piši mu 22" (ne vem kaj to pomeni). Nato mene in še tri fante odpeljejo na policijsko postajo v Vošnjakovi. Na policijski postaji živi kaos. En policist pravi "odpeljite tote štiri dol", pride drugi reče "Doli je vse zasedeno", pride tretji, reče "Kaj delajo toti tu?". Skratka, nihče sploh ni vedel kaj naj z nami. Potem so nas pustili vklenjene (čeprav nihče se ni upiral ali bil karkoli nasilen, pobegniti pa tako nimaš kam, če bi že kdo hotel) približno 1 uro, na kar sem prosil naj nam snamejo lisice. Po kaki uri prošenj se nas en policist usmili in nam snamejo lisice. Potem čakamo še kako uro, da sploh pridemo na vrsto za zaslišanje.Na zaslišanju izvem, da sem obtožen prekrška zoper javni red in mir, ker sem policiste udarjal v ščit (!). S hrbtom obrnjen proti njim? Spomnite se zadnjih protestov, ko je skupina možakarjev na čelu z mestnim svetnikom Tomažem Barado prišla na Rotovški trg. Eden od njih je brcnil v policijski ščit (poglejte video posnetke). In kaj se je zgodilo? Nič. Odkorakali so domov. Zakaj njih niso vklenili in odpeljali, kot so mene? Pred zakonom vsi enaki? Še nekaj dogodkov na policijski postaji: 18 letni fant pravi, da je alergik in da komaj diha zaradi solzilca. Niti robčka mu niso dali, jaz sem mu dal svoje robčke. Mimo pride policaj (o njem še kasneje) in se zadere nanj "Vtihni, pa bodi tu pri miru!" Pripeljejo 16 letnega.fanta, vklenjenega, z odrgninami na obrazu. Pa kaj je ta mulc res tak kriminalec, da mora vklenjen čakat na prihod staršev? Policist, ki sem ga prej omenjal: ta mentalni pohabljenec se je svojim kolegom tam hvalil, kako je s pendrekom pretepal ljudi, in to razlagal tako vehementno in nasmejano... Seveda on je car, saj ima pendrek v roki. Njemu nihče nič ne more.Na koncu so nas zaprli v garažno hišo policije, ker očitno niso imeli dovolj prostora. Sprašujem se, ali sem del naslova tega članka "V Mariboru prijetih najmanj 25 nasilnežev, poškodovanih pa 15 ljudi". Sem jaz med tistimi nasilneži? Kako 25? Na postaji nas je bilo vsaj 50. Vozili pa so ljudi tudi na druge postaje (Tabor). V kakšni državi mi živimo? Kaj se je zgodilo z našo Slovenijo? Zaradi skorumpiranega župana protestiramo na ulicah! Pa kam smo prišli? Policija izvaja nasilje nad državljani! Kam smo prišli? Policiji so stvari ušle popolnoma izpod nadzora. Slišal sem možakarja, ki je razlagal kako je 10 policistov pretepalo enega protestnika. Celo njihov "šef" je vpil "Stoj" in jih komaj pomiril. Pa kaj je s temi policaji? Niso pred kratkim jokali kako hudo jim gre? Takrat smo jim državljani stali ob strani, zdaj pa nam vračajo na ta način?Sem zaposlen, oče dveh otrok. Od danes naprej kriminalec. "Verjemite mi, to kar se dogaja v Mariboru je začetek. Je začetek osvoboditve naše države, ki so nam jo ugrabili. Ugrabili tisti, ki danes z milijoni evrov na domačih in tujih računih govorijo, kako je treba varčevati. Tisti, ki nad nas pošiljajo policijske horde zakompleksanih policistov. Ampak, naj bo vsem jasno, ne glede ali so levi ali desni, zeleni ali pisani: GOTOFI SO! " Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 9. december 2012 Prijavi Deli 9. december 2012 V zvezi s temi pismi...sem videla, da je krožilo tudi pismo, kjer se zavzemajo za izpustitev nekega fanta, ki ga menda držijo priprtega - in nič krivega?Je kdo videl, ga je kdo dobil? Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest Jeti 10. december 2012 Prijavi Deli 10. december 2012 zasledila sem ga kot izpoved njegove mame Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Nada7 10. december 2012 Prijavi Deli 10. december 2012 OFFTOPIC Dober dan, pozdravljeni!Počutim se kot da je mrk.Prej sem ležala v postelji in se pogovarjala z luninim forumom. Veliko sem mu povedala, morda/verjetno/najbrž preveč/premalo.Lej, to je črna luknja, to jemljem resno. Najraje pišem sem, ker se počutim za sem.Aha Courier se mi je naredil, ne morem vstaviti linka. To je najbrž zato, ker sem v varnem načinu.Zdaj pa ne vem, če sem že vzela tableto za ščitnico, me res lahko kap zadene, če vzamem dve?Se opravičujem. To je črna luknja.Pridem sem, vidim politika. Sem v svojem svetu. Ne pišem veliko, največkrat zato: http://www.lunin.net/forum/index.php/topic/1575-sala-dneva-2/page__view__findpost__p__1055651036Ko sem prebrala vic, sem se identificirala s piščančkom, sem pa ne pišem, ker se počutim kot medved.Če bi imela računalnik v postelji bi morda bilo bolje, bi kaj bolj normalnega napisala, ker sem se normalno pogovarjala, le preveč bi bilo verjetno. Kot v tem vicu. Ali pa premalo. Premalo je verjetno bolje kot preveč v takem primeru. Pa tudi zato ne pišem, ker imam zapacan računalnik. Virus, črv, konj. Pa še kaj. Ponavadi sem sformatirala, zdaj pa nima CDja. Bom že.Preveč razmišljam.V eni knjigi Anthony De Mello je zgodbica, kako eden razmošlja, kako si bi od soseda nekaj sposodil, zelo dolgo o tem razmišlja in ko pride do njega, mu ta odpre vrata in mu tale zabriše v fris : Ti kar mej to svojo stvar, je ne rabim!!! He, verjetno se je to zdaj meni zgodilo. Ker je ta razmišljal v tej smeri, da mu ta ne bo posodil ali če bi mu sploh rekel.Ojej Luna je v škorpijonu in Merkur tudi. To niso premišljene besede. Se opravičujem, upam, da se bom poboljšala.Torej lep pozdrav.Aja, zakaj nihče nič ne piše. Kdo ali kaj sem potem jaz, da se javljam. Najraje ne bi stisnila gumba. Morala sem se javiti. Je kar je. Se opravičujem. To je črna luk nja. Ha pol pa se ne bom, ker me bo sram. Ha 1 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 10. december 2012 Prijavi Deli 10. december 2012 ... V eni knjigi Anthony De Mello je zgodbica, kako eden razmošlja, kako si bi od soseda nekaj sposodil, zelo dolgo o tem razmišlja in ko pride do njega, mu ta odpre vrata in mu tale zabriše v fris : Ti kar mej to svojo stvar, je ne rabim!!! .... Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
butl 10. december 2012 Prijavi Deli 10. december 2012 Nič hudega, nas je dosti takih. Tudi v parlamentu jih je veliko (ki pa se ne spoznajo še na marsikaj drugega, ne samo na politiko, kljub temu da so celo izobraženi. Če so res - zdaj ko je odkritih toliko lumparij, vprašanje sploh, koliko so vredne vse te diplome). Nisem razbrala iz tvojega pisanja, ali si se udeležil demonstracij oz. ali jih podpiraš? Videla sem samo, da meniš, da miroljubne ne pripeljejo nikamor.Se pravi sklepam, da se jih nisi udeležil. Torej je tudi tvoj pristop bolj teoretičen in distanciran? Sem se jih udeležil v Kranju obakrat in jih podpiram. Ne verjamem pa v njihov uspeh. Žal. Čeprav bi rad. In žal, nimam ideje kako pritisnit na tiste, ki harajo, da bi nehal. Pravzaprav imam /zlo naivne/, ampak ne vem, kako to izvest. S trenutno zakonodajo pa sploh ne. Citiraj Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 10. december 2012 Prijavi Deli 10. december 2012 Ja razumem. No glede na to da je tu (v slo) toliko pesimistov ali zgolj skeptikov, ni nič narobe, če smo pa še kakšni idealisti in se mi zdi, da se ne smeš opeharit za upanje na boljše oz. če bi vsi tako razmišljali, ne bi bilo nikoli nikakršnih sprememb. Dajmo drugače pogledat: si bi mislil pred dobrim mesecem, da bo vsa Slovenija v luftu in da nas bodo iz helikopterja s solzivcem preganjal?Jaz si nisem v sanjah tega mislila. 1 Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
butl 10. december 2012 Prijavi Deli 10. december 2012 Procesne predpostavke so še kako potrebne. Problem je, da se jih izkorišča.Kako in zakaj so potrebne zdaj ne bi, Mogoče se najde kdo, ki bi znal bolje povedat kot jaz. Veliko procesnih napak se ''zgodi'' tudi zaradi resnične sile in nuje.Da te malo razsvetlim: marsikateri sodnik kmalu po tem, ko dobi primer v roke, prejme še pošto s slikami otroka kako gre v šolo in iz šole. Kaj bi ti naredil v tem primeru?? Bi pustil, da v imenu pravičnega sojenja ostaneš brez lastnega otroka? Da ne nadaljujem z bombo na hiši sodnice, ki ji je lažje poškodovala hčer... S tem pa ne zagovarjam vsakršnega dela našega sodsta in tožilstva(!), ampak ta del je treba pokazat. In ja ne pozabite tožilstvo, ki ima v kazenskih zadevah ogrooomno vlogo. Kot sem že pisala: zakoni (večinoma) niso slabo napisani, kar manjka je volja. Nisem ziher, da sem te zastopu čist. Jst mislm, da zakon, ki omogoča izkoriščanje, ni dober. Če se dokaže /na kakršenkol že način/, da je en kriv, ma da je obsojen in pika. V nobenem primeru ne sme primer past, ker so bli dokazi zbrani na čudne načine. Če so bli dokazi zbrani na nedovoljene načine, naj bo kaznovan tud tist, ki je dokaze na tak način zbiral. Kar se groženj sodnikom tiče. Zakaj že sodnik /al pa tožilec.../ nima pravice sodit inkognito? Zakaj že se ne da uvozit sodnika, tožilca...? Zakon ne more bit napisan tko, da se zanaša na voljo, na poštenost. 1 Citiraj Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
janko 10. december 2012 Prijavi Deli 10. december 2012 S trenutno zakonodajo pa sploh ne. eni stručkoti, ki so trenutno zlo aktualni (miro cerar, urban vehovar... pa še mnogo njih, k se zdej ne spomnim iz glave imen)pa trdijo, da je naša ustava in zakonodaja zelo dobra. problem je njeno izvajanje, predvsem sodišča. Citiraj sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm.... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
butl 10. december 2012 Prijavi Deli 10. december 2012 Ja razumem. No glede na to da je tu (v slo) toliko pesimistov ali zgolj skeptikov, ni nič narobe, če smo pa še kakšni idealisti in se mi zdi, da se ne smeš opeharit za upanje na boljše oz. če bi vsi tako razmišljali, ne bi bilo nikoli nikakršnih sprememb. Dajmo drugače pogledat: si bi mislil pred dobrim mesecem, da bo vsa Slovenija v luftu in da nas bodo iz helikopterja s solzivcem preganjal?Jaz si nisem v sanjah tega mislila. Tud jst ne in sem prou vesel, da se je začel dogajat, ker je res skrajni cajt.Fajn je bit idealist in tud prou, ker idealisti porivajo stvar naprej. Ampak realizem je pa tud nujen, ker mora ideje spravt v realnost, v vsakdan. Če z demonstracijami uspemo dol vršt vlado, župane, je to blj pirova zmaga. Ves skorumpiran aparat ostane še naprej; razni moguli po krajevnih skupnostih, občinah, v javni upravi, v firmah... Spremembe morajo sečt do njih; do zadnjega kurca, ki nekaznovano krade. Ki mu zakonodaja to dopušča. Zato je pomembno, da se ne ustav pri demonstracijah, da evolvirajo v konkretne rešitve. V prisilo, v zakonsko nasilje nad nepoštenimi, da se jih v poštenost enostavno prisili. Vse nas. 3 Citiraj Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Brezo 10. december 2012 Prijavi Deli 10. december 2012 Ne zdi se mi smiselno pogrevat starih zadev z nekimi pismi...včasih je dobro poslušati še argumente druge strani in potem presojati...vsak, ki malo bolje pozna delovanje policije in pooblastila lahko takoj ugotovi par nelogičnosti...lisice so standardni postopek za vsakega, ki ga pripeljejo ali bodo to uporabili na mladoletni osebi, je pa stvar presoje policista na kraju samemu, odvisno od okoliščin... 1 Citiraj Life is like a game...play it...http://smileys.smilchat.net/smiley/spiritual/myst1c.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
butl 10. december 2012 Prijavi Deli 10. december 2012 eni stručkoti, ki so trenutno zlo aktualni (miro cerar, urban vehovar... pa še mnogo njih, k se zdej ne spomnim iz glave imen)pa trdijo, da je naša ustava in zakonodaja zelo dobra. problem je njeno izvajanje, predvsem sodišča. Lej, če ti zakon omogoča nekaznovano ga neizvajat /ni važn kva si; sodnik al pa navadn državljan/, pol ni dober, pa Cerar gor al pa dol. 1 Citiraj Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 10. december 2012 Prijavi Deli 10. december 2012 Tud jst ne in sem prou vesel, da se je začel dogajat, ker je res skrajni cajt.Fajn je bit idealist in tud prou, ker idealisti porivajo stvar naprej. Ampak realizem je pa tud nujen, ker mora ideje spravt v realnost, v vsakdan. Če z demonstracijami uspemo dol vršt vlado, župane, je to blj pirova zmaga. Ves skorumpiran aparat ostane še naprej; razni moguli po krajevnih skupnostih, občinah, v javni upravi, v firmah... Spremembe morajo sečt do njih; do zadnjega kurca, ki nekaznovano krade. Ki mu zakonodaja to dopušča. Zato je pomembno, da se ne ustav pri demonstracijah, da evolvirajo v konkretne rešitve. V prisilo, v zakonsko nasilje nad nepoštenimi, da se jih v poštenost enostavno prisili. Vse nas. Res je, zato pa je prav, da vsa družba sodeluje, ker gre za vso družbo.Ene stvari se tudi zdaj artikulirajo in eni so preprosto tolk v tem kalupu, utečenosti, da na nek način še opazili niso, kako strahotno narobe je vse, pač vsak gura svoje.Ko pa vidiš, da je dejansko blazotno ljudi nezadovoljnih in da nas toliko misli enako ali vsaj podobno, je to že en VELIK plus in korak naprej. Poleg tega pa mislim, da pride včasih v življenju trenutek, ko je treba zavzet stališče, ko se je treba izrečt za Pravo stvar.Pravičnost, morala, etika... JE prava stvar. Tudi tisti, ki se zdaj še niso izrekli (večinoma so to tisti, ki jim ne gre slabo, kar je logično), se bodo enkrat morali. 1 Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 10. december 2012 Prijavi Deli 10. december 2012 Ne zdi se mi smiselno pogrevat starih zadev z nekimi pismi...včasih je dobro poslušati še argumente druge strani in potem presojati...To je egoistično in spet mešanje megle. 'Včasih je dobro poslušati drugo stran'?Druga stran je recimo tank, ta stran je pa kolo.Mislim da se tank veliko bolj sliši, že itak.Težava je v tem, da se kolo ne more primerjati s tankom. Ta stran, druga, kot praviš, ima vse vzvode in recimo lahko zapira nedolžne, kar se je očitno zgodilo v tistem primeru. In reči, da se ne sme pogrevat, da naj bo folk, ki skuša osvoboditi nedolžnega, rajš kar tiho in da naj posluša tisto -drugo- stran, ki ima poleg glavne besede še tank, pendrek in solzivec, je kot rečeno egoistično. Lej, če ti zakon omogoča nekaznovano ga neizvajat /ni važn kva si; sodnik al pa navadn državljan/, pol ni doberNa to se zanašajo vsi, ki kradejo in so kradli - da pač je zakon ta, ki to dovoljuje. Obstaja tudi zakon etike in morale - kje je že to? 1 Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 10. december 2012 Prijavi Deli 10. december 2012 Ja, deluje pa tudi zgled in kar se tega tiče, imamo zelo slabega, saj imamo na vrhu države oporečnega človeka, ki se požvižga na zakone in sodišče.To je zelo slabo sporočilo in slab zgled ljudstvu.Potem pa naprej, do konca, praktično nihče ni izvzet - takega itak izvržejo, če se ne sam oz. če ne obupa. ............ Zato mi je pa zelo všeč, da se je Slovenija prebudila in da nas je končno veliko ZUNAJ in to en krat ena oseba. Toliko kot nas je teles in obrazov, toliko nas DEJANSKO je. V bistvu je vsakdo 'kauč revolucionar', kritik, analitik, podeseterjeno je ena oseba tudi glasnejša.Na ulici pa pomeni en človek enega človeka, ki pa šteje za x-krat več, ker je pristen in ker ima obraz in jajca. Všeč mi je to, da lahko vidim Slovence tudi v taki luči. Pa bodo eni še dalje relativizirali, odvzemali težo, diskreditirali... celo lagali oz. prirejali resnice...ampak folk JE in BO vseeno na ulicah. ......... Danes je protest pa pred mestno hišo za tiste ki se bunijo/bunite, da je janković pa izvzet. ........ Se vidimo na protestih! 1 Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Brezo 10. december 2012 Prijavi Deli 10. december 2012 In reči, da se ne sme pogrevat, da naj bo folk, ki skuša osvoboditi nedolžnega, rajš kar tiho in da naj posluša tisto -drugo- stran, ki ima poleg glavne besede še tank, pendrek in solzivec, je kot rečeno egoistično. Meni se ne zdi smiselno pogrevat starih stvari...psiholigija čisto lepo pravi, ko je človek preveč čustveno vpleten, naredi tudi stvari, ki jih drugače v razumnem stanju ne bi...zgleda da nekateri še niste prespali in analizirali dogodkov... Ali pa mi bo kdo rekel, da se policajev ni napadlo...ni važno kdo in koliko jih je bilo...napad na Poljsko (2. svetovna vojna) je bila tudi posledica insceniranega napada na nemško radijsko postajo... A mi lahko poveš koga so policaji po nedolžnem zadržali več kot ga lahko z zakonom za pridržanje (24 ur)...če je sodnik še skrajneže in izgrednike spustil na prostost, a potem bo pa enega mladoletnika zadržal...včasih se mi zdi, da ima še rumeni tisk malo bolj verodostojne informacije kot pa pisma, ki krožijo ali pa govorice... 1 Citiraj Life is like a game...play it...http://smileys.smilchat.net/smiley/spiritual/myst1c.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.