Skoči na vsebino

Če bi kdo komu rad kaj povedal ....

Larsy

Recommended Posts

Gold, predlagam, da resno razmisliš o potovanju v ne umnost!

js prej bi mogoče raje razmislil o potovanju iz ne umnosti http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png

Deli na socialnih omrežjih

Eh šit sem se spomnil, da pogrešam Strelko,

saj je bila edina, ki si je upala v moj atelje dobre bejbe in tam tudi kaj sodelovala...

Upam, da bo kdaj našla pot nazaj sem!

Nevem, no, prej si se smejal, zdaj pa kažeš samo še zobe...A torej ti praviš,

da si v že doživel neumnost...Kako pa to?

js prej bi mogoče raje razmislil o potovanju iz ne umnosti http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png

dReAM

ne kažem zobekov, še vedno sem naprej dobrovoljček http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/partyy.gif

neumnosti pa sem doživel in videl mnogo, so me tudi od smeha večkrat bolele trebušne mišice http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/tongue.png http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png

če rabiš kako idejo za hudomušno pizdarijo, samo povej, materiala je zadosti http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/laugh.png http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/laugh.png

Verjamem, da je... Misim na ne umnost in ne na pizdarije,

ki so umnost žlahtno napihnjena npr...

ne kažem zobekov, še vedno sem naprej dobrovoljček http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/partyy.gif

neumnosti pa sem doživel in videl mnogo, so me tudi od smeha večkrat bolele trebušne mišice http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/tongue.png http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png

če rabiš kako idejo za hudomušno pizdarijo, samo povej, materiala je zadosti http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/laugh.png http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/laugh.png

dReAM

Res smo v kurcu, pa ne samo Slovenci, vsi povprek,

naše šolstvo, ki ni naše, nam je vcepilo največjo manipulacijo kar jih je bilo,

izgubili smo samozavest, ponos, da smo slovani, slovenci. Pa kaj mene brigajo neki

hipotercibilni ameriški prijemi za pospeševanje prodaje...Mi slovani delujemo drugače!!!

dReAM

Jaz tudi ne, marš tebi.

Moji predniki so bili ali so sodelovali s partizani in tigrovci, če se bo slučajno še kdo na forumu spuščal na ta nivo.

tigrovci in partizani kakopak, sej mi je jasno povojni denuncianti in morilci.. bi ti rada eno okol une grde kepe, ki jo pri ostalih normalnih ljudeh imenujemo glava?

Sm ti jaz kriv, ker je šla tvoja ljubav s foruma?

A čem ponovit, kaj ti je za naredit?

pridruži se ji, bomo vsi veseli! in ko rečem vsi je dovolj da sem to jaz!

http://shrani.si/f/34/xI/2cHXjcPT/prenos.jpg

tigrovci in partizani kakopak, sej mi je jasno povojni denuncianti in morilci.. bi ti rada eno okol une grde kepe, ki jo pri ostalih normalnih ljudeh imenujemo glava?

Sm ti jaz kriv, ker je šla tvoja ljubav s foruma?

A čem ponovit, kaj ti je za naredit?

pridruži se ji, bomo vsi veseli! in ko rečem vsi je dovolj da sem to jaz!

Na kratko: če si se prepoznal kot grešni kozel za vse, kar je domnevno slabega na tem forumu, ne msilim tega. Ne mislim, da je kdorkoli na forumu objektivno odgovoren za odhod kateregakoli člana, in sploh ne posamično, vedno gre za skupni vpliv. Verjamem pa, da nizki udarci in nesramnost marsikoga odvrnejo, pa spet ne mislim, da gre tu zgolj zate. Reagirala pa sem tako kot bi za kateregakoli člana na tem forumu, vključno zate. Ker zastopam stališče, da naj bi bil na forumu prostor za vse in naj bi se nekako naučili tolerirati eden drugega. Tisti MARŠ velja tvoji komunikaciji, ne temu, da naj bi šel s foruma. Sama pa s foruma tudi ne mislim odhajati.

Super tko se dela, pohvale..

Ljudje ne se pustit jebat. Pico vas samo podučuje, največkrat zastonj.

Če te nekdo prežene s foruma, te bo pregnal iz službe bajte, z žene ali moža.

Če se vam pa ne da več, pa pač obstajajo luštne funkcije, katere se zelo na preprost način aktivira.

MARŠ pa pomeni mariborski radio študent, mal reklame delam...

http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/flirt.gif

http://shrani.si/f/34/xI/2cHXjcPT/prenos.jpg

Res smo v kurcu, pa ne samo Slovenci, vsi povprek,

naše šolstvo, ki ni naše, nam je vcepilo največjo manipulacijo kar jih je bilo,

izgubili smo samozavest, ponos, da smo slovani, slovenci. Pa kaj mene brigajo neki

hipotercibilni ameriški prijemi za pospeševanje prodaje...Mi slovani delujemo drugače!!!

Tole s ponosom .. ma res nimam najmanjšega pojma, zakaj naj bi bil človek ponosen na to, da se je rodil kot Slovan? A ti biti slovan daje kake posebne zasluge, sposobnosti ... NIČ. Pač si pricmihal na svetlo na tem koncu sveta, kjer so živeli neki Slovani, pa kaj? A če bi se rodil albanskim, perzijskim, ugandskim ... nenazadnje ameriškim staršem, bi bilo pa kaj manj razloga za ponos? Človek je lahko ponosen na to, kar je v življenju kaj ustvaril, premagal kako težko jebo, komu pomagal ... pa še to ne v tem smislu, da si pa zdaj ponosen, kdo drug pa to ne more biti. Jaz čisto lahko shajam brez kakega posebnega ponosa na karkoli. Ja, tisto osnovno človeško dostojanstvo pa ja, ampak to nima baš nobene zveze s tem, da sem se slučajno rodila kot Slovenka.

Super tko se dela, pohvale..

Ljudje ne se pustit jebat. Pico vas samo podučuje, največkrat zastonj.

Če te nekdo prežene s foruma, te bo pregnal iz službe bajte, z žene ali moža.

Če se vam pa ne da več, pa pač obstajajo luštne funkcije, katere se zelo na preprost način aktivira.

MARŠ pa pomeni mariborski radio študent, mal reklame delam...

http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/flirt.gif

Moram priznat, da se čudim, da nekateri ljudje tako resno in osebno jemljejo to, kar jim drugi napletajo o njih. Bolj ko udrihajo po njih, bolj resno jemljejo te besede, namesto, da bi jim že enkrat kapnilo, da dotična oseba rabi eno tarčo, kamor strelja svoje frustracije. Pravilo za nalepit nasprot sekreta (tam imaš vsaj enkrat na dan cajt, da si parolo v miru prebereš in vtisneš nekam v podzavest). NIČESAR, KAR NEKDO DRUG IZREČE ALI NAREDI, NE VZEMI OSEBNO!

Hmmm ja...Iknee;

Glede človekovega dostojanstva in ponosa v zvezi s tem ...ti dam čistom prav.

Samo jaz mislim , da je None to povedal bolj zaradi izgube narodnega ponosa, in posledicami , ki so zaradi tega že fino tipne v našem slovenskem prostoru...kot pa zaradi razrasta egocentrizma .

Otroci več ne poznajo osnov slovenskega jezika in ga ne negujejo .

Kot , da se ga sramujejo ...in je vse kar je iz tujine boljše...celo ime nekega banda, ki ga ustanovijo, sredi slovenskih mest je več tujih nazivov podjetij, ki jih ljudje ustanavljajo, imen restavracij ipd....

Le kaj je to drugega kot izguba identitete in nekakšno brezsramno sramovanje...na katero pa tujina samo čaka....

Z načrtnim širjenjem globalizacije...se indoktriniranim lahko zazdi, da ne rabimo več mej, da lahko vsakogar in vse spuščamo v naš prostor, da ni pomembno od kje izviramo, kdo so naši predniki, kakšni interesi in posebnosti nas združujejo oz. obratno delijo od drugačnih skupnosti.(Ki pa roke na srce imajo svojo drugačno zgodovino in razvoj )

Ta globalizem ima v svojem jedru neko varljivo idejo, ki kot vidimo niti ni mišljena tako dobronamerno kot je videti na prvo žogo.

Nekako za tem globalizmom in idejami veje prebrisana ideja po nadzoru manjših narodov, ki bi se potem pod centralizmom elitnih ....čisto porazgubili.....

Nekdo mi je zadnjič razlagal, da velike elitne sile že računajo na to, da bo tukaj, kjer je Slovenija danes nekakšna zona X...ki nima več imena...in bo v interesu njihovega delovanja... ( Menda imajo že nekakšen zemljevid na katerem kraj kjer živimo ni več označen kot Slovenija )

Če je to res ...(in ne zdi se mi tako nelogično in nemožno glede na to kar se sedaj odvija )...potem je ta zavest in ponos odkoder prihajamo izrednega pomena, ker brez nje, tega ne bomo zaznali niti odreagirali.

Izrednega pomena je tudi , da imamo kulturnike, ki se tega zavedajo, gospodarstvenike , politike itn...

Še zlasti politiki sledijo ukazom in vzgibom teh elitnih sil...tako da se mi nezdi odveč , da se ljudje sami zavedamo te nevarnosti in ja...preprosto postanemo bolj ponosni glede na prostor odkoder izhajamo...

Le tak narod je močan narod...in kot tak je šele nato lahko odprt in širok za svet.

Lepo se je sicer zavedati, da smo vsi ljudje , vsi enakovredno božji darovi....ampak nismo še dorasli tej univerzalni ideji. Preveč je še zla , ki se hitro širi...da bi se kar tako brez skrbi lahko predali temu univerzalnemu zakonu, ki v večini danes še ni spoštovan in razumljen.

Potrebno je vseeno še vedno uklopiti previdnost in subtil.

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Glede druge misli, ki si jo z rdečo napisala...pa tudi lahko rečem , da ni tako enostavno kot se sliši...

Sicer se strinjam s povedanim, kaj je vzrok streljanja v določeno tarčo...ampak škoda pa ni tako nedolžna in samoumevna.

O tem , da lahko tudi navadna natolcevanja in laži zelo otežijo , če ne celo uničijo komu življenje ni potrebno posebaj povdarjati.

In ne zdi se mi dovolj samo puščati določenega , ki to počne na miru.

Zato razumem ravnanje Boudike...ker sicer ne bo več ventilov za zaprtje in si bo vsak glede na razpoloženje lahko privoščil s komerkoli- karkoli.

Zakaj pa ? Kam pa to pelje ?

Ljudje nismo roboti.

Imamo čustva ...in zakaj bi se jih sramovali...

Je pa res , da nas lahko vodijo tudi razdiralna počutja....ampak najbržda ne bi smela biti na škodo drugih...

In ne zdi se mi prav , da ratujemo tako brezčutni in nekontrolirani....

...Tako kakor ima vsak glas barvo in višino ... ima vsaka tišina register in globino.
Tišina enega človeka se razlikuje od tišine drugega ... in ni enako zamolčati eno ime- kakor zamolčati drugo ime ... (R.J)

https://www.youtube.com/watch?v=BoZ28PHarzM

Zelo lepo si to napisala. Enostavno gre za to!

Globalizacija želi vse narode zreducirat na pridne potrošnike globalnih koncernov.

Saj pa to je bolj očitno kot mačji kašelj, a ni! Vem, da vam, nam je lepo,

samo se bojim, da bomo za to našo ignoranco plačali na dolgi rok visok davek.

Se morda kdo spomni zakaj je že propadel babilon, zakaj so porušili mogočni stolp??

Zgodovina se ponavlja, zdaj imamo babilonski stolp v Bruslju,

ki tudi vzbuja veliko nestrinjanja med ljudmi po EU...

Vprašajmo se, a je takšen sistem kot danes vlada v vseh EU državicah,

res nam pisan na kožo! Parlamentarna demokracija, kjer je vsepovsod na vladanju hinavščina,

je to res naš sistem??? ali pa je uvožen iz zahoda..Kaj pravite?

Hmmm ja...Iknee;

Samo jaz mislim , da je None to povedal bolj zaradi izgube narodnega ponosa, in posledicami , ki so zaradi tega že fino tipne v našem slovenskem prostoru...kot pa zaradi razrasta egocentrizma .

Kot , da se ga sramujejo ...in je vse kar je iz tujine boljše...celo ime nekega banda, ki ga ustanovijo, sredi slovenskih mest je več tujih nazivov podjetij, ki jih ljudje ustanavljajo, imen restavracij ipd....

Le kaj je to drugega kot izguba identitete in nekakšno brezsramno sramovanje...na katero pa tujina samo čaka....

Z načrtnim širjenjem globalizacije...se indoktriniranim lahko zazdi, da ne rabimo več mej, da lahko vsakogar in vse spuščamo v naš prostor, da ni pomembno od kje izviramo, kdo so naši predniki, kakšni interesi in posebnosti nas združujejo oz. obratno delijo od drugačnih skupnosti.(Ki pa roke na srce imajo svojo drugačno zgodovino in razvoj )

Ta globalizem ima v svojem jedru neko varljivo idejo, ki kot vidimo niti ni mišljena tako dobronamerno kot je videti na prvo žogo.

Nekako za tem globalizmom in idejami veje prebrisana ideja po nadzoru manjših narodov, ki bi se potem pod centralizmom elitnih ....čisto porazgubili.....

Nekdo mi je zadnjič razlagal, da velike elitne sile že računajo na to, da bo tukaj, kjer je Slovenija danes nekakšna zona X...ki nima več imena...in bo v interesu njihovega delovanja... ( Menda imajo že nekakšen zemljevid na katerem kraj kjer živimo ni več označen kot Slovenija )

Če je to res ...(in ne zdi se mi tako nelogično in nemožno glede na to kar se sedaj odvija )...potem je ta zavest in ponos odkoder prihajamo izrednega pomena, ker brez nje, tega ne bomo zaznali niti odreagirali.

Izrednega pomena je tudi , da imamo kulturnike, ki se tega zavedajo, gospodarstvenike , politike itn...

Še zlasti politiki sledijo ukazom in vzgibom teh elitnih sil...tako da se mi nezdi odveč , da se ljudje sami zavedamo te nevarnosti in ja...preprosto postanemo bolj ponosni glede na prostor odkoder izhajamo...

Le tak narod je močen narod...in kot tak je šele nato lahko odprt in širok za svet.

Lepo se je sicer zavedati, da smo vsi ljudje , vsi enakovredno božji darovi....ampak nismo še dorasli tej univerzalni ideji. Preveč je še zla , ki se hitro širi...da bi se kar tako brez skrbi lahko predali temu univerzalnemu zakonu, ki v večini danes še ni spoštovan in razumljen.

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Glede druge misli, ki si jo z rdečo napisala...pa tudi lahko rečem , da ni tako enostavno kot se sliši...

Sicer se strinjam s povedanim, kaj je vzrok streljanja v določeno tarčo...ampak škoda pa ni tako nedolžna in samoumevna.

O tem , da lahko tudi navadna natolcevanja in laži zelo otežijo , če ne celo uničijo komu življenje ni potrebno posebaj povdarjati.

Zato razumem ravnanje Boudike...ker sicer ne bo več ventilov za zaprtje in si bo vsak glede na razpoloženje lahko privoščil s komerkoli- karkoli.

Ljudje nismo roboti.

Je pa res , da nas lahko vodijo tudi razdiralna počutja....ampak najbržda ne bi smela biti na škodo drugih...

dReAM

Ja maš tudi prav, v osnovi nima nikakršnega pomena, lahko je samo pot v konflikt.

Ampak človek kot je tudi domoljubka napisala enostavno ni sposoben premagati svojih nagonskih navad in poželenja po moči,

seksu, denarju, lepoti in posledično anarhija predstavlja poslednjo pogubo. To se lepo vidi po vsaki ta večji naravni katastrofi,

kjer se na veliko dogajajo ropanja, posilstva, nasilje, ker manipulacija na strani sistema to vsadi, zato ni za pričakovat,

da se to ne bo dejansko dogajalo tudi v Sloveniji...Na eni strani globalizacija, katere propaganda je združevanje različnosti,

torej ustvarjanje neenakosti in posledično pot v vojno in konflikt. Medtem, ko politika ne vmešavanja obratno vsakemu narodu

omogoča individualni razvoj, svoj sistem in kultura. Posledično na svetu vlada različnost. V globalizmu pa vlada korporativni fašizem.

Tole s ponosom .. ma res nimam najmanjšega pojma, zakaj naj bi bil človek ponosen na to, da se je rodil kot Slovan? A ti biti slovan daje kake posebne zasluge, sposobnosti ... NIČ. Pač si pricmihal na svetlo na tem koncu sveta, kjer so živeli neki Slovani, pa kaj? A če bi se rodil albanskim, perzijskim, ugandskim ... nenazadnje ameriškim staršem, bi bilo pa kaj manj razloga za ponos? Človek je lahko ponosen na to, kar je v življenju kaj ustvaril, premagal kako težko jebo, komu pomagal ... pa še to ne v tem smislu, da si pa zdaj ponosen, kdo drug pa to ne more biti. Jaz čisto lahko shajam brez kakega posebnega ponosa na karkoli. Ja, tisto osnovno človeško dostojanstvo pa ja, ampak to nima baš nobene zveze s tem, da sem se slučajno rodila kot Slovenka.

Moram priznat, da se čudim, da nekateri ljudje tako resno in osebno jemljejo to, kar jim drugi napletajo o njih. Bolj ko udrihajo po njih, bolj resno jemljejo te besede, namesto, da bi jim že enkrat kapnilo, da dotična oseba rabi eno tarčo, kamor strelja svoje frustracije. Pravilo za nalepit nasprot sekreta (tam imaš vsaj enkrat na dan cajt, da si parolo v miru prebereš in vtisneš nekam v podzavest). NIČESAR, KAR NEKDO DRUG IZREČE ALI NAREDI, NE VZEMI OSEBNO!

dReAM

Hmmm ja...Iknee;

Le tak narod je močan narod...in kot tak je šele nato lahko odprt in širok za svet.

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Ljudje nismo roboti.

Nekaj mi pravi, da je ponos pravzaprav samo kompenzacija kompleksa, pomanjkanje resnične identitete ali pa strah pred izgubo oz. strah pred tem, da bi se nekaj namišljenega (neka posebna vrednost v primerjavi z drugimi, na primer) zares izkazalo za iluzijo. Mogoče na prvo žogo ponos res dvigne zavest in moralo, mogoče to kdo rabi, ampak se bojim, da se stvar lahko zelo hitro preobrne v svoje nasprotje - klečeplazništvo pred drugimi. Zame sta ponos in zavest o identiteti in vrednosti (slehernega, ne le slovenskega!) kulturnega izročila dve različni stvari. Ne rabim biti ponosna, da vem, kdo so moji predniki, moj jezik in kulturno izročilo, narava, ki je omogočala življenje mojim prednikom in zdaj meni in mojim otrokom ... Če veš kdo si, se preprosto ne moreš pretvarjati, da si nekaj drugega ali da si sprejel neko drugo, lažno, identiteto, tega ti tudi ne morejo uturit ne vojska ne politiki ne globalna štacuna s svojimi marketinškimi prijemi. Jaz s svojimi otroki, ki imajo tujega očeta, nikoli nisem govorila drugače kot slovensko, niti takrat, ko sem živela z njimi v Ameriki. preprosto nisem mogla drugače (čeprav gladko govorim angleščino), moj jezik je slovenščina in to je to. Pa nisem rabila nobenega ponosa za to, samo globoko zavest o tem, kdo sem. In prav nič se ne počutim ogroženo in zlahka, brez kakršnihkoli problemov sprejemam in spoštujem, brez razmišljanja in razsojanja, čisto naravno, vse druge narode in ljudstva, vključno z Američani.

Pa še komentar na to, kaj narediti s tistimi, ki si druge jemljejo za tarčo za svoje frustracije.

1. opcija: krepko ga mahneš na gobec. A bo to dolgoročno in na splošno rešilo problem? NE! (mogoče si tebe sicer ne bo upal več obdelovat, ampak si bo pa našel drugo tarčo in zelo verjetno to počel še bolj, lahko pa tud, da te bo pričakal za kakim vogalom...)

2. opcija: ga poskušaš zlepa prepričat. NE DELUJE. Izguba energije. Ljudje se ne spremenijo zaradi prepričevanja drugih, ampak zaradi lastnih izkušenj in refleksije le teh. (to je tud ena taka za na steno od sekreta napopat)

3. opcija: jamraš ali pa se huduješ in zgražaš pri prijateljici ali na LNF. Ne reši ničesar, samo prinese trenutno olajšanje. Namest tega lahko pokadiš eno džolo al pa zvrneš ta kratkega.

V vseh treh opisanih primerih je človek dobil to, kar je iskal: obremenil je tebe in na ta račun razbremenil sebe napetosti in si omogočil vsaj za nekaj časa dotok energije. Zato seveda nima nobenega namena odnehat, ti pa izgubljaš energijo in si dovoliš ranitev čustev.

4. opcija: dojameš resnico v zgoraj napisani rdeči trditvi in postaneš popolnoma imun. (rekla sem imun, ne neobčutljiv - pravzaprav si šele zdaj res lahko privoščiš veliko občutljivost, ker se ne bojiš, da boš ranjen in ne rabiš več obrambe). Ko te posledično človek ne more več spraviti iz ravnovesja, postaneš nezanimiv kot tarča. Šele takrat lahko zares učinkovito pomagaš tudi drugim, ki so še tarče, pa tudi storilcem. je pa res, da se ljudje nočejo kar tako zlahka odpovedati vlogi tarče in hudovanju, zgražanju in obsojanju, ki si ga lahko dovolijo v vlogi tarče.

1. opcija

O ja, deluje. Hitro, učinkovito. Če mi je za kaj žal, mi je zgolj za to, da nisem tipa usekala že zdavnaj prej.

Poleg tega, če jih faše 1x, bo morda drugič, pri drugi osebi tudi malo pomislil, če je za tvegat.

Če ne bo, si je pa tarča itak sama kriva, al kako?

Penny: Oh big deal. Not knowing is part of the fun.

Sheldon: "Not knowing is part of the fun". Was that the motto of your community college?

~

This is where the old mountain goat lives. He hangs out here and has a good time. B. R.

Nekaj mi pravi, da je ponos pravzaprav samo kompenzacija kompleksa, pomanjkanje resnične identitete ali pa strah pred izgubo oz. strah pred tem, da bi se nekaj namišljenega (neka posebna vrednost v primerjavi z drugimi, na primer) zares izkazalo za iluzijo. Mogoče na prvo žogo ponos res dvigne zavest in moralo, mogoče to kdo rabi, ampak se bojim, da se stvar lahko zelo hitro preobrne v svoje nasprotje - klečeplazništvo pred drugimi. Zame sta ponos in zavest o identiteti in vrednosti (slehernega, ne le slovenskega!) kulturnega izročila dve različni stvari. Ne rabim biti ponosna, da vem, kdo so moji predniki, moj jezik in kulturno izročilo, narava, ki je omogočala življenje mojim prednikom in zdaj meni in mojim otrokom ... Če veš kdo si, se preprosto ne moreš pretvarjati, da si nekaj drugega ali da si sprejel neko drugo, lažno, identiteto, tega ti tudi ne morejo uturit ne vojska ne politiki ne globalna štacuna s svojimi marketinškimi prijemi. Jaz s svojimi otroki, ki imajo tujega očeta, nikoli nisem govorila drugače kot slovensko, niti takrat, ko sem živela z njimi v Ameriki. preprosto nisem mogla drugače (čeprav gladko govorim angleščino), moj jezik je slovenščina in to je to. Pa nisem rabila nobenega ponosa za to, samo globoko zavest o tem, kdo sem. In prav nič se ne počutim ogroženo in zlahka, brez kakršnihkoli problemov sprejemam in spoštujem, brez razmišljanja in razsojanja, čisto naravno, vse druge narode in ljudstva, vključno z Američani.

Pa še komentar na to, kaj narediti s tistimi, ki si druge jemljejo za tarčo za svoje frustracije.

1. opcija: krepko ga mahneš na gobec. A bo to dolgoročno in na splošno rešilo problem? NE! (mogoče si tebe sicer ne bo upal več obdelovat, ampak si bo pa našel drugo tarčo in zelo verjetno to počel še bolj, lahko pa tud, da te bo pričakal za kakim vogalom...)

2. opcija: ga poskušaš zlepa prepričat. NE DELUJE. Izguba energije. Ljudje se ne spremenijo zaradi prepričevanja drugih, ampak zaradi lastnih izkušenj in refleksije le teh. (to je tud ena taka za na steno od sekreta napopat)

3. opcija: jamraš ali pa se huduješ in zgražaš pri prijateljici ali na LNF. Ne reši ničesar, samo prinese trenutno olajšanje. Namest tega lahko pokadiš eno džolo al pa zvrneš ta kratkega.

V vseh treh opisanih primerih je človek dobil to, kar je iskal: obremenil je tebe in na ta račun razbremenil sebe napetosti in si omogočil vsaj za nekaj časa dotok energije. Zato seveda nima nobenega namena odnehat, ti pa izgubljaš energijo in si dovoliš ranitev čustev.

4. opcija: dojameš resnico v zgoraj napisani rdeči trditvi in postaneš popolnoma imun. (rekla sem imun, ne neobčutljiv - pravzaprav si šele zdaj res lahko privoščiš veliko občutljivost, ker se ne bojiš, da boš ranjen in ne rabiš več obrambe). Ko te posledično človek ne more več spraviti iz ravnovesja, postaneš nezanimiv kot tarča. Šele takrat lahko zares učinkovito pomagaš tudi drugim, ki so še tarče, pa tudi storilcem. je pa res, da se ljudje nočejo kar tako zlahka odpovedati vlogi tarče in hudovanju, zgražanju in obsojanju, ki si ga lahko dovolijo v vlogi tarče.

Te po eni strani čisto razumem...saj sem te že prvič, ko si razlagala....

V bistvu razmišljava podobno.

Na primeru, ki si ga razložila glede izbrane govorice svojih otrok...pa si v bistvu pokazala na svoje prepričanje o sebi , o svoji identiteti ...

Kar pa v bistvu kaže na ponos...prepričanje , ki ga imaš...

Kaj pa bi bilo to drugega? Konec koncev se ti ni zdelo v tem prevzeti drugi prostor.

Samo None je govoril o splošnem pojavu , ki je razširjen danes v Sloveniji....

Da je večina Slovencev danes bolj pripravljena verjeti tujini kot sebi in našim v tem prostoru, zaupati bolj tujcem kot našim ljudem, oditi v tujino prej kot potruditi se v akciji za našo deželo...in tukaj rešiti problem.

Lej zdaj pa temu lahko rečeva izguba ponosa ali pa razuma, strah ali pa upogibanje ....rezultat bo isti...

Ponos v tem smislu, da nas ne prevzame tisti strah in kompleks , da se poničino ne prepustimo tujemu interesu.

Ne govorimo o lažnem ponosu.

Najbržda je None mislil tisti Ponos , (ki je samo sopomenka za zavedanje in vedenje) ,da lahko stopiš v aktivno v akcijo in se postaviš za svoje pravice in življenje....Ker temu se tudi lahko na kratko tako reče....ponos.

Če bi bili Slovenci med Nob-jem brez tega zavedanja, bi jaz tebe verjetno danes spraševala Italijansko...ti bi pa meni odgovarjala napr. po Nemško....v Ameriki pa nikoli ne veš kako bi potem govorila s svojimi otroci...

Silica....se strinjam.http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon1_thumbup.gif

Vsako nasilje se konča, če ga prepoznamo, opozorimo nanj in se mu zoprstavimo....

Sicer se plazi po vseh kotih, če se mu le zahoče.

.

...Tako kakor ima vsak glas barvo in višino ... ima vsaka tišina register in globino.
Tišina enega človeka se razlikuje od tišine drugega ... in ni enako zamolčati eno ime- kakor zamolčati drugo ime ... (R.J)

https://www.youtube.com/watch?v=BoZ28PHarzM

S kakimi pozenscenjaki ste hodile jojmene.Narod kjer babe pretepajo dece je obsojen na propad.

Slovenija je dejansko pred mini apokalipso.

A to name leti?

Nisem hodila z njim. Plus, ni bil Slovenec.

Penny: Oh big deal. Not knowing is part of the fun.

Sheldon: "Not knowing is part of the fun". Was that the motto of your community college?

~

This is where the old mountain goat lives. He hangs out here and has a good time. B. R.

opcija 1. vsekakor :)

zaleže zmerej!

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Prva opcija...samo da je bolje uporabiti mae geri, mavashi geri (udarci z nogo pri karateju) al pa kaj podobnega po bučki...bo človek hitro zapamtio lekcijo...če seveda ne bo prej pristal na Žalah al pa urgenci...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/tongue.png http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png

Life is like a game...play it...

http://smileys.smilchat.net/smiley/spiritual/myst1c.gif

opcija 1 pri meni enkrat pač ni prišla v poštev, saj je pred mano stala majka, čeprav bi si takrat želel da bi vsekala strela http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/tongue.png http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/tongue.png

Ja, na prvo, da se bojiš teme...

None, nisem ti še odgovorila na vprašanje glede svojega podpisa...

Ne, teme se ne bojim, četudi ima svojo močhttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_wink.gif. Več razlogov, da sem ga dala. Tako sem (se po)čutilahttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/blacksmile.jpg...

Life begins at the end of your comfort zone.

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...