Skoči na vsebino

Medzvezdno potovanje!

El Nino

Recommended Posts

x:px LINK

Sem bral ta članek, že na nekaj različnih straneh :D pa se mi zdi blazno zanimivo, da je končno nekdo spravil skupaj teorijo za motor, ki bi poganal vozilo v drugih dimenzijah, :D noro dobro :D in vse to naj bi bilo po najboljših možnostih možno že v 5 letih :D haha WOUHU! :D kaj si pa vi mislite o tem?

:D Rad bi se z vami družil tudi v živo, povejte mi če se kdaj mudite v moji okolici LJ, Moste.
Deli na socialnih omrežjih

x:px LINK

Sem bral ta članek, že na nekaj različnih straneh :D pa se mi zdi blazno zanimivo, da je končno nekdo spravil skupaj teorijo za motor, ki bi poganal vozilo v drugih dimenzijah, :D noro dobro :D in vse to naj bi bilo po najboljših možnostih možno že v 5 letih :D haha WOUHU! :D kaj si pa vi mislite o tem?

Če je to res kar on prav, potem bi pri NASI že dons potoval okol x;)x

Hyperspace je nekaj tašnega kot warp pri Zvednih stezah.

In nekje sem bral, da bi za en unčinkovit warp pogon rabil tolko energije, kot jo proizvedejo vse jedrske elektrarne na svetu, če ne še več. Za kaj takega bi moral nujno met antimeterijo, kar pa očitno nimamo.

Pa itak to zahteva orgomn keša. BI morala cela zemlja pri tem sodelovat, da bi se računice na koncu še nekako izšle.

Vesoljska plovila bi se morala razvijat tako hitr kokr se danes računalniki. Ne pa da se še vedno furajo gor z deset če ne še več let starimi raketoplani. IN novega naj bi razvil šele čez pet let ne. Če bo šlo tako po polžje bomo res nekaj podobnega dočakal v pedstotih letih če ne v tisočih letih.

Prispodoba: Danes spustim papirnato ladijco - jutr že letim z nighthawkom.

Razen če bodo uporabil kašno tehnologijo iz area 51.

Razen če bodo uporabil kašno tehnologijo iz area 51.

hehe dobra....sam sej ne veš kva kurci skrivajo tm, čej sploh kej.

Sam če po drugi stani pogledaš 1900 leta še zraka nismo obvladal, dons 100 let kasnej pa smo v vesolju.Tehnologija dela čudeže.

Če je to res kar on prav, potem bi pri NASI že dons potoval okol x;)x

:D to je sveže odkritje, izkorišča sicer 50+ let stara dognanja fizikov, ane pač zdej so našli rešitev teoretično, kako stvar dosečt...

Hyperspace je nekaj tašnega kot warp pri Zvednih stezah.

In nekje sem bral, da bi za en unčinkovit warp pogon rabil tolko energije, kot jo proizvedejo vse jedrske elektrarne na svetu, če ne še več. Za kaj takega bi moral nujno met antimeterijo, kar pa očitno nimamo.

:D toliko energije potrebuješ za neučinkowit warp pogon, ;) po tej metodi ki je zdej sveža hihi :D pa ne potrebuješ toliko energije v tem je čar :D

:D Rad bi se z vami družil tudi v živo, povejte mi če se kdaj mudite v moji okolici LJ, Moste.

Maš še kje kašen link, kjer bi blo to bolj podrobno razložen, pa da bi bla po možnosti priložena še kašna slika x?x

Samo poglejmo v kaj se danes spreminjajo generatorji energije - v :bomb:.

IN če bi odkril kašen nov način, in da pri tem ne pušča posledic sevanja, bi blo to idealno orožje. Tako bi si lahko ena velesila v trnutku podredila ves svet.

Samo poglejmo kaj je Bush anredil ne. Naprej je na veliko nakladal. Kasneje prizna da se je zmotil. Zdaj je vsem jasn, da je On lagal ne. Ampak se nič ne ukrene. Še vedno se išča vojne zločince ne - medtem ko je Bush nekašem prinašalec mira celemu svetu, kis e bori proti lakoti in terorizmu. :xx!: :xx!: :xx!:

Mal sem zašel iz teme ampak hočm to povedat da človeštvo še ni pripravljeno na neko Medzvezdo potovanje.

Še zdej se komaj vsi zadržujejo da se ne minirajo z atomskimi xrolleyesx

veliko linkov je če na google vpišeš "hyperspace drive"

Hm ;) sej že imamo ane, vodikove bombe ane eksplodirajo relativno brez sevanja, sevanje nastane šele takrat ko za eksplozije vodikove bombe uporabiš klasično jedersko... ;) brez katere na žalost še ne gre... :D

hmm nvem si bom mogu še enkrat prebrat zadevo ampak če sem js razumel je motor zelo energijsko učinkovit in bi ga z lahka poganjal običajen jederski reaktor, recimo tak kot ga imaš na kaki podmornici, nič takega torej kar nimamo že pri nas na naši ljubi zemljici,

dosedanje metode odprianja "črvin" so temeljile na tem da bi ustvarili črvino z eksplozijo... kar je seveda blazno potratno... za tako reč potrebuješ res bajne količine energije... za premikat se po drugih dimenzijah, pa potrebuješ načeloma toliko energije kot za premikanje po nam dobro znanih treh dimenzijah...

tale mal bolj razloži http://www.juiceenewsdaily.com/index.php/2...and-aiaa-award/

pa še http://www.theregister.co.uk/2006/01/06/hyperdrive/ tale je še posebno dobra ;)

emmm... zakaj bi se obremenjeval z nekimi superdruper močnimi motorji, ki jih še 3 generacije za nami ne bodo znale sestavt, če pa je potovanje po vesolju lahko dost bol simpl? ne spomnem se več kje sm že brala so pa to neke lagrangove točke...uglavnem men se zdi to dost bolj verjetno. sicer pa res ne veš kaj američani skrivajo xDDx

"The meeting of two people is like the meeting of two chemical substances. If anything happens, both are changed."

- C. G. Jung

emmm... zakaj bi se obremenjeval z nekimi superdruper močnimi motorji, ki jih še 3 generacije za nami ne bodo znale sestavt, če pa je potovanje po vesolju lahko dost bol simpl? ne spomnem se več kje sm že brala so pa to neke lagrangove točke...uglavnem men se zdi to dost bolj verjetno. sicer pa res ne veš kaj američani skrivajo xDDx

LaGrange-ove točke so, kot se jaz spomnim, točke gravitacijskega ravnotežja med dvema(ali več?) telesi z različno maso. V tej točki(npr. med Luno in Zemljo) naj bi gravitacija OBEH delovala na nek predmet z enako močjo in predmet bi v tej točki miroval, oz. ne bi podlegel gravitaciji nobenega telesa.

To je Lagrange.

Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,
vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.

Lord Alfred Tennyson - Ulysses

Kvantni pogon in energija vakuuma

Nekje tu smo o energiji(energijah) že nekaj pisal... x?x

Na kratko

Richard Feinmann-Kubični centimeter vakuuma vsebuje toliko energije da bi z njo lahko uparili vse oceane na Zemlji.

John Viller-Dejansko naj bi bila ta vrednost za 10^79(1+79 ničel!!!) večja...

V Hughes Research Labs so matematično dokazali da bi se del te energije dal izkoristiti za medzvezdne polete.

Če je to res potem problema z energijo ni...

Zaenkrat pa je to možno le v Zvezdnih stezah in SF romanih

Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,

To sem že nekje slišal da ima vakum veliko energije.

Pa tudi čisti vakum ni vakum, ker se naj bi v njem pojavljal in izginjal nekašni delci.

Mogoče nimamo prave "žice" da bi se vklopil.

Nekaj o tem se da prebrati v Hawkingovih knjigah in člankih

Kvantni pogon in energija vakuuma

Nekje tu smo o energiji(energijah) že nekaj pisal... x?x

Na kratko

Richard Feinmann-Kubični centimeter vakuuma vsebuje toliko energije da bi z njo lahko uparili vse oceane na Zemlji.

John Viller-Dejansko naj bi bila ta vrednost za 10^79(1+79 ničel!!!) večja...

V Hughes Research Labs so matematično dokazali da bi se del te energije dal izkoristiti za medzvezdne polete.

Če je to res potem problema z energijo ni...

Zaenkrat pa je to možno le v Zvezdnih stezah in SF romanih

hvala alef... that´ş what i had in mind x:Dx

"The meeting of two people is like the meeting of two chemical substances. If anything happens, both are changed."

- C. G. Jung

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...