Skoči na vsebino

Akasha

Samson23

Recommended Posts

V knjigah Franza Bardona (in ostalih knjigah o magiji) je pogosto poleg 4 elementov (zrak, voda, zemlja, ogenj) omenjen se peti element-Akasha. Preko tega elementa naj bi bilo mogoce regulirati vse preostale 4 in po mojem mnenju je ta element nekako najlazje opisati z besedno zvezo svobodna volja. Mile Dupor v svoji knjigi navaja, da za dolocen (majhen) odstotek ljudi rojstna karta ne velja. So morebiti to tisti, ki so osvojili umetnost akashe in so dejansko samo ti ljudje gospodarji svojega zivljenja??Kaj menite o tem??

Je mogoce "razsvetljenje" zgolj popolna prebubitev zavesti o petem elementu??

You can't be a real country unless you have a beer and an airline. It helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer.

Frank Zappa

Deli na socialnih omrežjih

Peti element je Bog, svetloba, ki jo lahko sprejmes vase. Gledano s stalisca astrologije torej višje zavibriras, bolj si neoseben. Namesto osebnih planetov, ti zacnejo igrati generacijski. Imas sposobnost uvida v skupno nezavedno, pa ne samo to, tudi poistovetis se lahko z vsem, kar je zunaj. Za dosego tega, da ne prevzamejo mracnjaske tendence malefikov pa je verjetno dobrodosla prazna glava: v smislu preciscevanja. Kar obsega tudi preciscevanje dogmaticnih nazorov kot so sledenje astrologiji. :vragec:

Peti element je Bog, svetloba, ki jo lahko sprejmes vase. Gledano s stalisca astrologije torej višje zavibriras, bolj si neoseben. Namesto osebnih planetov, ti zacnejo igrati generacijski. Imas sposobnost uvida v skupno nezavedno, pa ne samo to, tudi poistovetis se lahko z vsem, kar je zunaj. Za dosego tega, da ne prevzamejo mracnjaske tendence malefikov pa je verjetno dobrodosla prazna glava: v smislu preciscevanja. Kar obsega tudi preciscevanje dogmaticnih nazorov kot so sledenje astrologiji. :vragec:

...zdi se mi, da se v vsem strinjava razen v tem, da ti na astrologijo gledas prevec mracnjasko... vrag kojeg znas je uvijek bolji nego vrag kojeg ne znas...

You can't be a real country unless you have a beer and an airline. It helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer.

Frank Zappa

...zdi se mi, da se v vsem strinjava razen v tem, da ti na astrologijo gledas prevec mracnjasko... vrag kojeg znas je uvijek bolji nego vrag kojeg ne znas...

Se strinjam. Ga grizem, lepo pocasi, v bistvu se mi se sanja ne o astrologiji, kar je glede vsake stvari najbolj zdrav odnos xDDx

Moti me astroloski determinizem, prehitro sklepanje, fatalizem. Ce se igramo, se igramo. Ampak nase astroloske eminence se ne igrajo, takrat postane zadeva nevarna.

Moti me astroloski determinizem, prehitro sklepanje, fatalizem. Ce se igramo, se igramo. Ampak nase astroloske eminence se ne igrajo, takrat postane zadeva nevarna.

:palec: xyesx

....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor

Moti me astroloski determinizem, prehitro sklepanje, fatalizem.

..to zna biti pri bolj sugestibilnih res ovira... :palec:

Frank Zappa

Aja! Tukaj - malo mimo, sicer, ampak Samsona bo zanimalo. Kdo bral Budisticno interpretacijo zahodne astrologije? Not je opisan Budov horoskop. Tip je dosegel razsvetljenje, sedec pod drevesom kar nekaj casa, ne.. xrolleyesx Prej je pustil zeno, ki jo ni hotel imeti in otroke in prestol.

Bogve kaksna bi bila interpretacija zahodnega astrologa, ki ne bi vedel, s kaksno osebo ima opravka. x?x

• 9 months later...
V knjigah Franza Bardona (in ostalih knjigah o magiji) je pogosto poleg 4 elementov (zrak, voda, zemlja, ogenj) omenjen se peti element-Akasha. Preko tega elementa naj bi bilo mogoce regulirati vse preostale 4 in po mojem mnenju je ta element nekako najlazje opisati z besedno zvezo svobodna volja. Mile Dupor v svoji knjigi navaja, da za dolocen (majhen) odstotek ljudi rojstna karta ne velja. So morebiti to tisti, ki so osvojili umetnost akashe in so dejansko samo ti ljudje gospodarji svojega zivljenja??Kaj menite o tem??

Je mogoce "razsvetljenje" zgolj popolna prebubitev zavesti o petem elementu??

Ravno danes sem si zaželela, da bi se naučila delovati in misliti bolj svobodno in naletim na ta post ...

Na drugi strani mavrice ... xrainbowx

Pri duhovnosti ne gre za težnjo po biti duhoven, temveč pomeni biti resnićen.

Spirituality is not about being spiritual. It's about beeing real.

by Tony Samara

NAGAJIVA USTVARJALKA

RECEPTKI

• 1 month later...
..je vcas mal hecn pogledat za nazaj kaxne traparije sem pisal... u glavnem svobodna volja je, ampak akasa ni svobodna volja je samo prostor skozi celoten cas, kjer velja zakon vzroka in posledice.. karma, usoda... karkol ze... ampak svobodna volja je sposobnost presekat vzrocno-posledicno korelacijo... da ne bo kdo zaveden... :o|o:

Frank Zappa

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...