Sprehajalec 13. januar 2006 Prijavi Deli 13. januar 2006 Najljubše teme pogovora? O čem se največkrat pogovarjate? Kako ob različnih priložnostih začnete pogovor, s čim ga nadaljujete? O čem se pogovarjate s starši, o čem z družbo, kolegi, prjatli, partnerji? Kako pogosti so pogovori o življenjskih temah, kdaj in s kakšnimi občutki začnete/končate take teme?Imate študijske debate ob kavi? Aktualni svetovni/domači dogodki? Svetovni problemi oz problemi zahodne civilizacije [onesnaževanje, globalno segrevanje, nespoštovanje narave in živali,...]?Se raje izognete takim temam? Kako pogosto zatajite svoje mnenje?So vaše teme zgolj "mlatenje v prazno", ali poizkušate kaj "iztržit iz tega"?Blablabla... Skratka, teme pogovorov... Citiraj "Če ni vetra, VESLAJ!" latinski"Navada je navada. Ni je moč kar vreči čez okno. Valiti jo moramo po stopnicah, korak za korakom." M.Twain"Kako pojesti slona? GRIŽLJAJ ZA GRIŽLJAJEM!!!" Colin RoseKaj je izvir stresa in strahu? Se zavedamo sposobnosti svojih lastnih možganov?- Bodi to kar si; manj se boš oziral na mnenja drugih, bolje bo zate osebno.Vse kar napišem je zgolj moje subjektivno mnenje in kot takega ga tudi vzemite. Prav tako ne ogrožam vašega obstoja, pač pa vam le podam pogled iz mojega zornega kota. Hvala za razumevanje.. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Samson23 14. januar 2006 Prijavi Deli 14. januar 2006 ..o vremenu... ...cist odvisno od sogovrnika... sem pa tak, da ce me tema ne zanima, dam to jasno vedet... Citiraj You can't be a real country unless you have a beer and an airline. It helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer.Frank Zappa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Indy 14. januar 2006 Prijavi Deli 14. januar 2006 O tem kar odgovarja posamezniku.Vse je od njega odvisno. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Lya 14. januar 2006 Prijavi Deli 14. januar 2006 Jst vedno rada fantaziram o neskončnosti vesolja ali prihodnosti (kakšno tehnologijo bomo odkril, itd.). ampak je odvisno, če je sogovornik pripravljen sodelovat pri tem. Drugač pa s fotrom se zmer pogovarjam skor samo o športu, največkrat o košarki (ampak zadnje čase olimpiji na gre preveč dobr, tko da se bol posvečava rokometu ). S frendicami pa najraje govorimo o smešnih, včasih že neumnih stvareh in pol crkavamo od smeha . Taki pogovori te pol čist prerodijo, čeprov ne zveš nč pametnega, ampak važn je, da se po takem krohotu počutš mal razbremenjen vsakdanjih skrbi. Citiraj life is uncertain - eat dessert first Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cosma 14. januar 2006 Prijavi Deli 14. januar 2006 Peter Klepec Citiraj Jas te mam tak radaI am feeling very olympic todayIs time the only thing you are waiting for?Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa! Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day. Dalai LamaMajhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alef 15. januar 2006 Prijavi Deli 15. januar 2006 Peter Klepec Svašta... Citiraj Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.Lord Alfred Tennyson - Ulysses Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Sprehajalec 15. januar 2006 Avtor Prijavi Deli 15. januar 2006 Zanimiv je to, ko si na kakšni družinskem praznovanju. Je itaq najbolj, da se razbije v skupine - tud starostne, in s tistimi debatiraš. Ker mam vedno občutek, "ti k si najmanj polovico mlajši, kaj pa ti veš o tem". Recmo kakšne politične teme, o življenjskih se tak al tak nikol ne pogovarjamo, [ker je zgleda preveč osebno], al pa vzgoja otrok.. Res da nimam svojih otrok, ostali jih pa imajo, ampak približno že mam smernice, k so valda čist v nasprotju s kterimi smo bli mi vzgajani. In če poveš svoje opažanje, se vsi nate spravjo.. Enkrat sm to sam probu, pa vidu da ne bo nikamor to pelal.. Pa tud, če nekdo neki tupi, pa čeprav se tebi zdi čist napačno, je nespametno, da kej poveš. Ker potli unga al pa sebe (če ostali tud ne zastopjo) v nelagodni položaj spraviš. Pa tud starejši radi skupej potegnejo, in to sam zarad tega, da ti dajo vedit da ti nekak nisi enakovreden.. Če se pa zgodi nasprotno - to pa ni panike.. Nasplošno v sebi primerni družbi, pa teče pogovor večinoma o čisto vsakdanjih stvareh - rač, šiht, avtomobili,.... Pogovori o življ. temah, vesolju.. so možni samo, ko je folk pijan . To mi je blo vedno smešno. Ko je folk trezen, tud pomisli ne, da bi kej tazga govoru.. Al pa o svojih tastarih, partherjih, tud podobno.. To tak al tak, da nerad govorimo o tem, sam ko si pa pijan, potli gre pa to očitno lažje z jezika . Starejši so sploh zanimivi, oni se nočjo spremenit - ker taki PAČ SO in spremenit se je neki slabga, imajo vedno prav - čeprav je ponavad totalno zgrešeno, da bi poslušal mlajše - ni govora, sploh če so ti mlajši njihovi otroc. Ker imajo pač več izkušenj v življ, in posledično tud več vedo. Totalni absurd. No hotu sm predvsem to povedat.. Zgleda da naslov teme ni bil najbolj posrečen Citiraj "Če ni vetra, VESLAJ!" latinski"Navada je navada. Ni je moč kar vreči čez okno. Valiti jo moramo po stopnicah, korak za korakom." M.Twain"Kako pojesti slona? GRIŽLJAJ ZA GRIŽLJAJEM!!!" Colin RoseKaj je izvir stresa in strahu? Se zavedamo sposobnosti svojih lastnih možganov?- Bodi to kar si; manj se boš oziral na mnenja drugih, bolje bo zate osebno.Vse kar napišem je zgolj moje subjektivno mnenje in kot takega ga tudi vzemite. Prav tako ne ogrožam vašega obstoja, pač pa vam le podam pogled iz mojega zornega kota. Hvala za razumevanje.. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Samson23 15. januar 2006 Prijavi Deli 15. januar 2006 ..ja, ja ta druzinska srecanja so zmeri neki boljsega..zmeri ista vprasanja... v stilu: "Mas kaxno resno, kdaj se mislis pa ti uzent, poba???" :xx!: Citiraj You can't be a real country unless you have a beer and an airline. It helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer.Frank Zappa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Michelle 15. januar 2006 Prijavi Deli 15. januar 2006 ..ja, ja ta druzinska srecanja so zmeri neki boljsega..zmeri ista vprasanja... v stilu: "Mas kaxno resno, kdaj se mislis pa ti uzent, poba???" T. kako pa kej faks? FAKS FAKS FAKS! Od sosedove hcerke fanta brat je pa takooo priden pa vedno je vse takoj naredil... Aja pa sosedova hcerka ima fanta ze 6 let in ze skupaj skoraj zivita! A ti pa se vedno bluzis? Aja, pa tako je suha, sploh ji ni treba pazit kaj je, ti si sla pa spet mal gor, se ti vid v lička..skos nihas Uuu pa se en: Kako pa kej tvoj bivsi ( tist k so ga usi poznal)? A ma ze kaksno novo punco? Evo to so tipicna vprasanja moje babice Sej ne vem, stekam, da me ima rada, samo zakaj je to potrebno? Pa to ponavadi, ko smo vsi zbrani dela faliranca iz mene, pa k bi blo vsaj res! Pa sem cisto zadovoljna s faksom in lajfom. Kt da bi me zanalasc hotla je*at v glavo. Itak preslisim, pa starsa poskusata cimprej zamenjat temo... S starsi sem pa v ful dobrih odnosih, sta d best in se pogovarjamo o vseh temah. Povem vse ( no CiSTO vsega jim ni treba vedeti )...Isto z ljudmi, ki jih pravi PRIJATELJI in gremo lahko v katerekoli teme. Sprosceno o politiki, sexu, financah...vse. Teh je malo. Nasplosno se pa z znanci poskusam izogibat politicnim temam, verskim in intimnim stvarem, ker so pac moje. Zelo rada se pogovarjam z umetniki in zgodovinarji, ker o tem ful rada poslusam in se ucim. Tako da ogromno sprasujem in ponavadi naletim na take, ki radi razpravljajo. Rada se pogovarjam tudi o kaksnem umetniskem delu, predstavi in tako dalje, ker me zanima, kako doloceno stvar ljudje dojemajo. Po forumih pa ponavadi ne, ker je prevec za pisat. Prav tako pravne stvari in gospodarske. Evo to me pa resnicno najbolj zanima, ampak rajse poslusam, kot delim mnenje, ker sem perfekcionist glede tega. Da ne bom izpadla cisto resno ( kar baje sem)...s prijateljicami, ko popijemo kak martini ali pa tudi brez, govorimo smesne zadeve, pa cunjce, pa kreatorji pa tak... Potem so pa se teme o katerih z nestrpnezi ne bi rada govorila, ampak me tako spravijo ob zivce, da povem svoje. Potem pa jaz izpadem se vecji nestrpnez. Tko gre to ja Citiraj Knowledge of what is possible is the beginning of happiness. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 15. januar 2006 Prijavi Deli 15. januar 2006 he. jaz ne izvzemam iz pogovorov niti tem o vremenu. ko se rece *pogovori o vremenu*, je KAO vsem jasno, da je to nekaj blazno bedastega. . zakaj?jaz recimo pa zlo maram vreme. pri geografiji je vecino folka zanimal.. pac, drugo, mene pa so meridiani, pasovi.. taki grafi in taksno... tud pri matematki me je zanimala geometrija, pa je vsem bla zoprna.., da ne govorimo o kemiji, ki je skor nihce ne mara, jaz pa sem jo obozevala.. kot majhna sem mela ful enih epruvet in tacga. eni so si igrace kupovali (in kasneje sam sminke in taksno, cunjice), jaz pa neke steklene posodice, barvice pa vse taksno... caje celo... za svoj cash, kot 17letna, da sem jih pol mixala za folk... hocem rect - mi ne zmanjka tem za pogovore... me vse zanima... ni nujno (kot zmotno mislijo ) da bo zdaj z mano treba cvekat sam o astrologiji al cem taksnem.. recimo me zanimajo avtomobili, kako kaj nastaja, vse no, ce shizim na one neke oddaje.. na vrtu al kaj je.. kmetisjke neke, pa sem totalen bebo za taksno... vrtnarjenje ipd. sam me zanima... vse me lohk zanima. sam najmanj me zanimajo problemi folka. (pa tega najvec pac 'moram' poslusat ).pa se to me zanima... ker sem jaz tud clovek, ce druzga ne. tko da, tem ne zmanjka jasno nikol.tko kot tle - a menite da je kaksna bojazen da bi zmanjkal tem? nikol pa me ni zanimala 'zgodovina'. pac v tem smislu, kot so mi jo podali, da jo zal zdaj percepiram tko... zdaj mal sklapljam tele niti, filam v svoj mozganski racunalnik luknje, *zamujeno*... ne s kakim mrzlicnim ucenjem, pac pa z... boljso moznostjo izbire interpretacije. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Michelle 15. januar 2006 Prijavi Deli 15. januar 2006 tko kot tle - a menite da je kaksna bojazen da bi zmanjkal tem? Ne, jaz se vidim se kar nekaj let tu pametovat, hecat, moralizirat, tezit in porocat Citiraj Knowledge of what is possible is the beginning of happiness. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 15. januar 2006 Prijavi Deli 15. januar 2006 Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Sprehajalec 17. januar 2006 Avtor Prijavi Deli 17. januar 2006 tko da, tem ne zmanjka jasno nikol.tko kot tle - a menite da je kaksna bojazen da bi zmanjkal tem? Sej je smešno, ko odpreš neko temo [na tem forumu], pa vidiš 2., 3. post ko nekdo da link da sorodne teme, in pravi "o tem smo pa že neki povedal". In se kljub temu razvije dokej velko število podstrani. Tk da, zgleda, da je blo že zlo veliko že povedanega, in se velik tem ponavlja, vendar pa se bodo vedno najdli taki, ki bodo hotli govort/razpravljat o tem. jaz ne izvzemam iz pogovorov niti tem o vremenu. ko se rece *pogovori o vremenu*, je KAO vsem jasno, da je to nekaj blazno bedastega. icon1_biggrin.gif icon_smile_evil.gif. icon_smile_clown.gifNi nujno. Kaj pa tisti poklici in rekreativci, ki so odvisni od vremena. Zmajarji, padalci, balonarji, jadralni letalci,.. tej se zlo velik pogovarjajo o vremenu sam najmanj me zanimajo problemi folka. icon_smile_big.gif icon_smile_tongue.gif icon_smile_clown.gif (pa tega najvec pac 'moram' poslusat icon_smile_clown.gif).pa se to me zanima... ker sem jaz tud clovek, ce druzga ne. smile.gifSploh če si bolj zaupljive sorte, ja.. Potli maš kr velik takih tem. Citiraj "Če ni vetra, VESLAJ!" latinski"Navada je navada. Ni je moč kar vreči čez okno. Valiti jo moramo po stopnicah, korak za korakom." M.Twain"Kako pojesti slona? GRIŽLJAJ ZA GRIŽLJAJEM!!!" Colin RoseKaj je izvir stresa in strahu? Se zavedamo sposobnosti svojih lastnih možganov?- Bodi to kar si; manj se boš oziral na mnenja drugih, bolje bo zate osebno.Vse kar napišem je zgolj moje subjektivno mnenje in kot takega ga tudi vzemite. Prav tako ne ogrožam vašega obstoja, pač pa vam le podam pogled iz mojega zornega kota. Hvala za razumevanje.. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 17. januar 2006 Prijavi Deli 17. januar 2006 Sej je smešno, ko odpreš neko temo [na tem forumu], pa vidiš 2., 3. post ko nekdo da link da sorodne teme, in pravi "o tem smo pa že neki povedal". In se kljub temu razvije dokej velko število podstrani. Tk da, zgleda, da je blo že zlo veliko že povedanega, in se velik tem ponavlja, vendar pa se bodo vedno najdli taki, ki bodo hotli govort/razpravljat o tem. Ni nujno. Kaj pa tisti poklici in rekreativci, ki so odvisni od vremena. Zmajarji, padalci, balonarji, jadralni letalci,.. tej se zlo velik pogovarjajo o vremenu Sploh če si bolj zaupljive sorte, ja.. Potli maš kr velik takih tem.no vidis saj to..redkokatera (ali nobena) tema ne bo nikol nikjer do konca povedana. a ni pravzaprav v tem smisel forumov tud? no viids, ja, balonarji in vse... ma, you name it - in lohk pricam, ce cem, seveda.. ne maram pa (kot vsakdo) bit *prisiljena* v pogovor, in spet so za to dobri forumi. pomanjkanje fizisa, osebnega kontakta, porecete?ne, cisti spirit (pa ne alko )...pa se marsikaj. menim da je izmenjava mnenj ok.ze dalec pred netom in forumi, sem ***'vedla'***, da bom mela... hm, @net@ in @forum@. ker sem se vidla... v ... kako opisat asociacije tele?no skratka v brezmejnem izrazanju, v razlicnih medijih nekak...tko da niso sam suhoparne besede.. pac pa da je VSE.. umetnost not, raziskovanje, pa hkrati da se se mal hecamo, ker se mi ne da bit prevec resna. ko bom &stara&, hocem met gube od smeha in izkusenj, vetra, sonca in morja...in ne od.. pohlepa, skrbi.. in tega (kaj bi clowk nasteval taksne zoprnije, saj vsi vemo, kaj je v tem paketu ). no evo vidis, rec karkoli, pritisnes pr men gumb nekaksen - tko da definitivno mi ne bo zmanjkal tem dokler zivim. ce ze ne za govort, pa za razmisljat, cutit... saj govorimo tud seb, ko govorimo, artikuliramo pac svoje misli... besede niso sam brez veze, ko so eni vzvseni skor nad tem... besede zhuborijo in so prav tako orodje za ustvarjanje.. vescina.. in tako dalje... Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cashy 18. januar 2006 Prijavi Deli 18. januar 2006 uf, hudo, o čem se vse da pogovarjat, če smo s sogovorniki prav razpoloženi.če se pa 2 najdeta, ki raje poslušata, kot govorita, je pa lahko kar kriza: no, a boš že kaj pametnega povedal?" "Daj raje ti! " In potem vse tiho je bilo... par dni nazaj, ko sem se s stricem pogovarjal, sem v pou ure postavil 2 vprašanji, ostali čas je samo on govoril...in to v različnih temah: 1. povezano z zgodovino železarstva na Jesenicah (moja diplomska) in 2. Drobničev predlog zaposlovanja invalidov in njegove posledice. Take razgledane ljudi zelo rad poslušam, zelo zanimivo podajo mnenje, s kakimi anekdotami zraven, humoristično a hkrati tehtno argumentirano. Tko, da bi se prav rad naučil veščine takšnega debatiranja, ko mi še precej manjka... Citiraj ne vpraš me nič, ker nič ne vem... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 18. januar 2006 Prijavi Deli 18. januar 2006 ko sem se s stricem pogovarjal, sem v pou ure postavil 2 vprašanji, ostali čas je samo on govoril... * ja, eni clo recejo, daj kaj povej. (ne klic hudica ) sam folk nas razlicno dojema, pa vcas padem v element pa nalozhim, da se mene zmatra, se jaz se mam dost, kar ne morem se ustavt, kot bi me navil....pol pa vcas si prav recem v druzbi, ups, dajmo se mal nazaj drzat, da ne bom sam jaz in ostali obcinstvo, ce se pogovarjamo.. no in recimo utihnem al tko.. pa mi rece pol kdo joj daj se naprej kaj govor, ko tko zanimivo govoris. kar pomen - enim je pa vsec. pa tud odziva se folk razlicno.. za enga znanca sem mislila, da mu grem na zivce, da sem mu pravzaprav zoprna, se mi je zdel da me vid tko cvekavo pa zijalasto pa taksno... pa sva se zadnjic zapricala, pa sem mu to omenila in je bil ful presenecen in je rekel, nasprotno, ti vsaj kaj pametnega poves, pa ne sprasujes skoz pa ne moris dve uri in na konc ne reces a morim? ampak enim pa morim.ce ti je nekdo kot oseba zoprn, te tud manj zanima, kaj ti ima za povedat, ce govorimo o prijateljski druzbi (pac teme pogovorov pa to)....sam po drugi strani pa lohk ni simpaticen, sam je pa car podajanja znanja na svojem podrocju.. al pa kaj tacga.tedaj pa tud jaz utihnem. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Sprehajalec 18. januar 2006 Avtor Prijavi Deli 18. januar 2006 Sej tega je polhno. Eni so skos po gostilnah [in potli se navadjo povedat vsako štorijo k se jim je zgodila, na bolj ali manj zanimiv način], eni imajo velik zanimivih življenjskih izkušenj,.. in potli lahka pričajo cel čas. Sam, ne vem no, men to ponavad ni glih nevem kolk zanimiv poslušat. Da mi nekdo priča cel cajt kar se mu je zgodlo.. In še nekdo tak, k mi ni "všeč".. Slišal sm že, da tale naš "rekorder", Matrin Strel, sam priča, pa še polhn samohvale je.. Al pa en športni komentator, k je tud dost okol, zanga sm podobno slišal. Oba težka za prenašat . Pa sej tko je, če te neki zanima, pa si dost not v določeni stvari - potli lahka ogromno poveš. Vprašanje pa je, ali je to zanimivo za širše občinstvo. Oziroma, če to kar tebe zanima, ali je to zanimivo tudi za ostale. Sam osebno nism navajen met velzga števila poslušalcu [= 3 ali več], oziroma se takrat kr umaknem v odzadje pa poslušam.. En znani staro-grški govornik, je vadil tko, da se je drl v morske valove.. Tko da, vaja dela mojstra.. baje.. Citiraj "Če ni vetra, VESLAJ!" latinski"Navada je navada. Ni je moč kar vreči čez okno. Valiti jo moramo po stopnicah, korak za korakom." M.Twain"Kako pojesti slona? GRIŽLJAJ ZA GRIŽLJAJEM!!!" Colin RoseKaj je izvir stresa in strahu? Se zavedamo sposobnosti svojih lastnih možganov?- Bodi to kar si; manj se boš oziral na mnenja drugih, bolje bo zate osebno.Vse kar napišem je zgolj moje subjektivno mnenje in kot takega ga tudi vzemite. Prav tako ne ogrožam vašega obstoja, pač pa vam le podam pogled iz mojega zornega kota. Hvala za razumevanje.. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 18. januar 2006 Prijavi Deli 18. januar 2006 Sam, ne vem no, men to ponavad ni glih nevem kolk zanimiv poslušat. Da mi nekdo priča cel cajt kar se mu je zgodlo.men se manj, bod brez skrbaj! sam odvisno je tud, KAJ je TO, kar se ti je zgodil. ce bi ti nakladala, da mi je en najbolj znanih slo politikov cevlje skoz okno vrgel in en zelo znan (in sexy) sportnik vajo pokazal pa taksno, bi te morda zanimal. manj pa recimo, kolk nitke sem porabila za zasit gumb, pa kero olje sem porabila, pa kaj sem jedla, pa kolkrat sem se v spegu pogledala. tko da valjda da se mi ne da poslusat, kwa se je komu dogajal, ce je 3/4 dolgacjta totalnega, rajs dogajam, kot pa da poslusam nedogajanje enga. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.