Alan_New 20. januar 2006 Prijavi Deli 20. januar 2006 Dragi Alan New Se ti globoko oproščam in posipam s pepelom /bukovim, ker je baje bukov pepel zelo dober za rast/ ker sem si drznil napisati, kako te vidim jaz...kot vernika. Mogoče so vzrok takemu videnju ravno izkušnje, ki jih imam. Ali me zanima v resnici, kar si govoril, ali imam tudi praktično kaj pojma in ali so moje izkušnje takšne, pa ti ne moreš vedeti. Lahko pa verjameš, to pa. Šment...spet vera. Lep dan ti želim butl Ni se potrebno opravičevati, še manj pa posipavati s pepelom. Tako sem napisal zgolj zato, ker če bi imel določene izkušnje, bi takoj razumel, kaj pišem. Je pa res, da ne morem absolutno vedeti za tvoje izkušenje; lahko pa sklepam ne da bi verjel v to. Puščam odprte možnosti. Citiraj Possible—but highly unlikely. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Alan_New 20. januar 2006 Prijavi Deli 20. januar 2006 In kaj je razlika med VEM in VERUJEM?Z "verujem" ne mislim tiste slepe vere v nek nauk.Ku sem kot mulc hodil k verouku(ker sem MORAL) sem nekoč za neko stvar vprašal ZAKAJ?V odgovor sem dobil ZATO in klofuto.Od nas so ZAHTEVALI samo slepo sprejemanje in sledenje nauku.Kako jaz vidim verovanje sem že zapisalKot proces, ne kot neko stanje In zame razlike med VEM in VERUJEM niTudi mene so silili k verouku in me pogojevali s krivdo, sploh pa mi niso nikoli ničesar znali pojasniti. Bila je samo slepa vera in pri nikomur nisem zasledil kanček kritičnosti, tudi če je na zunaj deloval tako. Verovati razumem kot "upati v nekaj", najbolj pogosto torej "upati v Boga" oz. "upati, da Bog je". Védenje pa je preprosto spoznanje, da Bog je (če pač govorimo o Bogu, dejansko velja za karkoli). V čem je torej smisel, da verujem v Boga, če pa vem, da je?! To je razlika: vera je nevédenje, upanje. Za spoznanje pa je dobro najprej upati v nekaj, torej verovati, a na koncu je treba odvreči upanje in vero. Se pravi, tudi znastveniki najprej verjamejo, upajo, verujejo v nekaj -- in rečejo temu hipoteza, ki jo gredo preverjati. In ko dobijo preverljive rezultate na podlagi poskusov, imajo védenje o tem. Recimo, ugotovijo, da neka snov spremeni agregatno stanje pod določenimi pogoji in to vedo -- v čem je smisel, da bi v ta dejsta še verjeli, verovali, upali? Citiraj Possible—but highly unlikely. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alef 20. januar 2006 Prijavi Deli 20. januar 2006 Tudi mene so silili k verouku in me pogojevali s krivdo, sploh pa mi niso nikoli ničesar znali pojasniti. Bila je samo slepa vera in pri nikomur nisem zasledil kanček kritičnosti, tudi če je na zunaj deloval tako. Verovati razumem kot "upati v nekaj", najbolj pogosto torej "upati v Boga" oz. "upati, da Bog je". Védenje pa je preprosto spoznanje, da Bog je (če pač govorimo o Bogu, dejansko velja za karkoli). V čem je torej smisel, da verujem v Boga, če pa vem, da je?! To je razlika: vera je nevédenje, upanje. Za spoznanje pa je dobro najprej upati v nekaj, torej verovati, a na koncu je treba odvreči upanje in vero. Se pravi, tudi znastveniki najprej verjamejo, upajo, verujejo v nekaj -- in rečejo temu hipoteza, ki jo gredo preverjati. In ko dobijo preverljive rezultate na podlagi poskusov, imajo védenje o tem. Recimo, ugotovijo, da neka snov spremeni agregatno stanje pod določenimi pogoji in to vedo -- v čem je smisel, da bi v ta dejsta še verjeli, verovali, upali? Je tako kot pišeš, samo mal napačne pojme si uporabil. Preberi si knjigo Normana Vincenta Peale-a Moč pozitivnega mišljenja, pa boš mogoče videl kaj mislim. To knjigo sem prebral in mi je dala neko osnovo za razmišljanje.N. V. Peale v njej omenja moč VERE in pa da se je treba VADITI v veri Vaditi tako da si vsak dan ponavljaš afirmacije o veri in pozitivnosti.Brez RAZMIŠLJANJA.Halo??To zame ni VERA, to je poneumljanje.Saj drugače ni slaba knjiga, da ti mnogo koristnih napotkov.Enkrat pred leti sem doživel en karambol(dobesedno!) z nekim kaplanom. Mi je totalno razsul avto, pa me je potem povabil v župnišče da se mi malo oddolži za neprijetnosti.In sva tam imela zanimivo debato o veri in verovanju(pa ne samo o tem... )Njegova misel:Vera v Boga je iskanje Boga v sebi.Ne v knjigah.Ne v cerkvi.Ne v naukih.V sebi. Citiraj Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.Lord Alfred Tennyson - Ulysses Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alef 20. januar 2006 Prijavi Deli 20. januar 2006 Na cist vsakam forumu lahko beres en folk, ki se ima za vsevedne pa komentira RKC, pa vsi se majo za blazno pametne. Ampak, nekaj pa ne razumem: od kje dobite vse to znanje? Berete kake knjige, clanke,.. ce jih mi rposim povejte svoje vire, ker tut jaz bi rada vedela to kar "veste" vi. Dobrodošla! Ni treba bit ne vseveden ne blazno pameten da bi videl kaj je RKC.Ustanova, organizacija ki ima pač svoje cilje in politiko.Saj v osnovi ni slaba, veliko dobrega je storila.Pa tudi veliko slabega.Ampak tako kot druge ustanove tudi RKC vodijo LJUDJE, posamezniki.Tudi ti so dobri in slabi. Z različnimi cilji, ambicijami, željami...Drugače pa RKC ni edini primer ko je bila dobra ideja zlorabljena za interese posameznikov ali skupin(komunizem...) Citiraj Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.Lord Alfred Tennyson - Ulysses Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kabalist 20. januar 2006 Prijavi Deli 20. januar 2006 če nekdo nekaj spozna, v čem je smisel verjetjaLahko ti povem, kako je ponekod v kabalističnih šolah, ker za druge ne morem govoriti iz izkušenj. Vsakdo, ki se poda na pot osebnostne rasti s pomočjo Kabale, mora na samem začetku sprejeti tri namere: "PRAVILNO RAZMIŠLJANJE, PRAVILNO VEROVANJE (ZAUPANJE) IN PRAVILNO DELOVANJE" Zakaj tako? Dokler ne veš, moraš verjeti. Kakor hitro pa spoznaš, potem veš in verjameš, da si pravilno verjel. A na začetku poti nič ne veš. Zategadelj si prisiljen verjeti. Pravilno verovanje je popolno zaupanje v Navodilo, kakršno si dobil od mojstra (osebno ali kako drugače). Pravilno razmišljanje je in pravilno delovanje sta usmerjena v tvoje vsakodnevne postopke, katere uskladiš z Navodilom. Fokus pozornosti je neprestano usmerjen v tukaj in sedaj. Neprestano deluješ moralno, ker s tem ne vzbujaš nepotrebne pozornosti.cist nic narobe si ne misli, kdor si misli, da je nekaj posebnegaTako je. Vsakdo misli, da je nekaj posebnega. To je naravna težnja po individualnosti. Kljub vsemu pa se večina folka med sabo razlikuje zgolj fiziološko in po spominih. Način razmišljanja in delovanja je pri večini precej podoben - kakor pri ovcah. Iz tega lahko izstopiš samo z resnim delom na sebi. Dokler nisi zavestnejši, si podoben egiptovskim sužnjem. Samo naša sužnost je subtilnejša, ker ni tako očitna. Želje in motivi, kateri ženejo 99% ljudi, so posledica okoliščin in ne njihove avtonomne odločitve. Spretna medijska propaganda ima eno samo nalogo: Utišati namero individualizacije. kakor hitro začneš brskati po svoji zavesti, najdeš sledove tega delovanja zunanjega okolja.Glede krize RKC:Saj ni treba biti vatikanolog, da ugotoviš naravo krize. Nedeljska religioznost upada, a Cerkev nima odgovora na to. Tukaj so še notranje napetosti, izhajajoče iz narave sodobne družbe. Citiraj BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Alan_New 20. januar 2006 Prijavi Deli 20. januar 2006 Je tako kot pišeš, samo mal napačne pojme si uporabil. Preberi si knjigo Normana Vincenta Peale-a Moč pozitivnega mišljenja, pa boš mogoče videl kaj mislim. To knjigo sem prebral in mi je dala neko osnovo za razmišljanje.N. V. Peale v njej omenja moč VERE in pa da se je treba VADITI v veri Vaditi tako da si vsak dan ponavljaš afirmacije o veri in pozitivnosti.Brez RAZMIŠLJANJA.Halo??To zame ni VERA, to je poneumljanje.Saj drugače ni slaba knjiga, da ti mnogo koristnih napotkov.Enkrat pred leti sem doživel en karambol(dobesedno!) z nekim kaplanom. Mi je totalno razsul avto, pa me je potem povabil v župnišče da se mi malo oddolži za neprijetnosti.In sva tam imela zanimivo debato o veri in verovanju(pa ne samo o tem... )Njegova misel:Vera v Boga je iskanje Boga v sebi.Ne v knjigah.Ne v cerkvi.Ne v naukih.V sebi. Razumem, kaj mi sporočaš. Poznam ta princip (mož kakršnegakoli mišljenja) in vem, da deluje. Je pa treba biti tu natančen in pazljiv. Vera v Boga, kot ponavljanje afirmacije, da obstaja, ga ne bo materializirala. Te afirmacije so nevarne v toliko, ker se lahko začne bluzit v tri dni. Samo umsko ponavljanje in afirmiranje ni dovolj. Če je taka misel sprejeta totalno, brez dvomov, s celim bitjem, je v redu. Samo z umom pa je tolažba in samoprevara. "Konkreten" primer iz filma Matrica, prvi del: Neo je na vrhu bloka in na vrsti je test, da skoči na drugo stavbo. Morfej preskoči nenormalno razdaljo lahkotno kot peresce. Neu reče: "Free your mind," torej "Osvobodi um". Vidimo, kako si Neo položi roke na sence in se umsko prepričuje, da si osvobodi um, da saj je to lahko preskočiti in potem gloriozno telebna na tla. Ker ni bil celosten, totalen. Kasneje se je tega že bolj zavedal in postajal vse bolj celosten. Ko se odpravi reševati Morfeja v do temeljev zastraženo stavbo, pa še z agenti, je trdno odločen, da mu bo uspelo. Zakaj? Odgovori, ker verjame, da je to mogoče. In ko to reče, je totalen, se ne več umsko prepričuje, ampak niti malo ne dvomi, da je kaj takega mogoče. To je v redu uporaba verjetja, vere, in to, kot razumem, je tisto, o čemer ti praviš. Citiraj Possible—but highly unlikely. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Alan_New 20. januar 2006 Prijavi Deli 20. januar 2006 Lahko ti povem, kako je ponekod v kabalističnih šolah, ker za druge ne morem govoriti iz izkušenj. Vsakdo, ki se poda na pot osebnostne rasti s pomočjo Kabale, mora na samem začetku sprejeti tri namere: "PRAVILNO RAZMIŠLJANJE, PRAVILNO VEROVANJE (ZAUPANJE) IN PRAVILNO DELOVANJE" Zakaj tako? Dokler ne veš, moraš verjeti. Kakor hitro pa spoznaš, potem veš in verjameš, da si pravilno verjel. A na začetku poti nič ne veš. Zategadelj si prisiljen verjeti. Pravilno verovanje je popolno zaupanje v Navodilo, kakršno si dobil od mojstra (osebno ali kako drugače). Pravilno razmišljanje je in pravilno delovanje sta usmerjena v tvoje vsakodnevne postopke, katere uskladiš z Navodilom. Fokus pozornosti je neprestano usmerjen v tukaj in sedaj. Neprestano deluješ moralno, ker s tem ne vzbujaš nepotrebne pozornosti.Točno tako, kot si napisal. S tem se absolutno strinjam, ker vem iz izkušenj. To pravzaprav hočem povedati, ko omenjam tiste znastvenike pred eksperimentiranjem. Princip je podoben, če že ne isti. Citiraj Possible—but highly unlikely. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alef 20. januar 2006 Prijavi Deli 20. januar 2006 Razumem, kaj mi sporočaš. Poznam ta princip (mož kakršnegakoli mišljenja) in vem, da deluje. Je pa treba biti tu natančen in pazljiv. Vera v Boga, kot ponavljanje afirmacije, da obstaja, ga ne bo materializirala. Te afirmacije so nevarne v toliko, ker se lahko začne bluzit v tri dni. Samo umsko ponavljanje in afirmiranje ni dovolj. Če je taka misel sprejeta totalno, brez dvomov, s celim bitjem, je v redu. Samo z umom pa je tolažba in samoprevara. "Konkreten" primer iz filma Matrica, prvi del: Neo je na vrhu bloka in na vrsti je test, da skoči na drugo stavbo. Morfej preskoči nenormalno razdaljo lahkotno kot peresce. Neu reče: "Free your mind," torej "Osvobodi um". Vidimo, kako si Neo položi roke na sence in se umsko prepričuje, da si osvobodi um, da saj je to lahko preskočiti in potem gloriozno telebna na tla. Ker ni bil celosten, totalen. Kasneje se je tega že bolj zavedal in postajal vse bolj celosten. Ko se odpravi reševati Morfeja v do temeljev zastraženo stavbo, pa še z agenti, je trdno odločen, da mu bo uspelo. Zakaj? Odgovori, ker verjame, da je to mogoče. In ko to reče, je totalen, se ne več umsko prepričuje, ampak niti malo ne dvomi, da je kaj takega mogoče. To je v redu uporaba verjetja, vere, in to, kot razumem, je tisto, o čemer ti praviš. Vidim da se bomo počas še razumel... Čutim(moj talent!) da dobro razmišljaš pa to ne znaš najbolje povedat. Citiraj Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.Lord Alfred Tennyson - Ulysses Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Alan_New 20. januar 2006 Prijavi Deli 20. januar 2006 Vidim da se bomo počas še razumel... Čutim(moj talent!) da dobro razmišljaš pa to ne znaš najbolje povedat.Sej, to je problem besed. Pravzaprav ugotavljam, da jih narobe ali pa delno narobe uporabljamo in potem se ne moremo razumeti, ker smo prilepljeni na besede. Ironično pa je, da govorimo velikokrat o isti stvari. Citiraj Possible—but highly unlikely. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alef 20. januar 2006 Prijavi Deli 20. januar 2006 Alef, verjetno imaš prav! RKC ima dva tisočletja kontinuitete in vse viharje je preživela zaradi svoje sposobnosti prilagajanja. Vedno se spremeni samo toliko, kolikor je potrebno in niti za ped več. Naj ti nekaj povem o eonu Bika. Vsi vemo, da se zemeljska os vrti v prostoru okoli pola ekliptike, okoli katerega kroži severni nebesni pol. Zaradi tega gibanja, ki traja nekaj čez 25000 let se pomladno enakonočje pomika v nasprotni smeri letnega gibanja Zemlje okoli sonca. Vsakih okoli 2100 let se enakonočje pomakne iz enega v drugo astrološko ozvezdje. Zakaj rečemo iztekajoči dobi doba rib? Zato, ker je pred dobrimi 2000 leti pomladno enakonočje prešlo iz ozvezdja Ovna v ozvezdje Rib. Prva astrologija se je porodila v dobi Ovna, ko je bilo pomladno enakonočje v Ovnu in astrologija še sedaj računa na tej osnovi, dasiravno gre za precej hudo napako. Nadalje so astrološka ozvezdja urejena v štiri triade - imamo po tri ognjene, zračne, vodne in zemeljske znake. Vodilni znak triade določa značilnost eona. Vse se začne z zemljo in zato rečemo trenutnemu (resnici na ljubo iztekajočemu) obdobju eon Bika, ki se je začel pred okoli 6200 leti. takrat so se začele pojavljati sodobne civlizacije. Doba bika je obdobje izgradnje materialnega temelja bivanja in prehod v naslednji, zračni (Vodnarjev) eon prinaša globalno krizo principa Bika. Kriza že traja in je še ne bo tako kmalu konec. ta kriza ni prišla od zunaj, temveč od znotraj, iz ljudi. Hiperpotrošništvo se stopnjuje, kajti lastnost bika - zemeljskost se mora prignati do točke, ko se bo zlomila. Tudi konflikt z linearno hierarhičnostjo je del tega procesa. Omenil sem mrežno povezano bodočnost. Tudi pojav večjega zanimanja duhovnosti sovpada s tem, saj se rojeva nov eon. Tudi Kabala vleče korenine v začetek eona Bika in vse religije so se rodile v tistem času. Vodnarjev eon je sestavljen iz dob Vodnarja, Kozoroga in Strelca. Verjetno si se mal zatipkal, ker se mi zdi da tisto o eonu bika ni blo namenjeno meni...Ampak si me pa spomnil na eno oddajo o tem na TV ki sem jo gledal bolj tako "s talevim očesom" ker sem obenem počel še nekaj "nujnega"... Zato bi te prosil, ker me tema zanima če lahko kaj več poveš o tem(eoni, triade...)Al pa če daš kakšen link(če veš zanj) na to temo. Citiraj Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.Lord Alfred Tennyson - Ulysses Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kabalist 20. januar 2006 Prijavi Deli 20. januar 2006 In katera doba bo naslednja, eon dvojcka ali ovna?Joj, kje si ti? Komu mar, kaj pride? Sedaj se izteka eon Bika (Zemlje) in nastopa eon Vodnarja (Vode). Ti prehodi niso tako silni kot si nekateri predstavljajo. To so dolgotrajni procesi, kateri drsijo proti krizi. Značilnosti predhodnega obdobja se morajo popolnoma izpeti, maksimirati. Kaj ti bo Oven, saj je bil pred komaj 4000 leti? Citiraj BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 20. januar 2006 Prijavi Deli 20. januar 2006 Verovati razumem kot "upati v nekaj", najbolj pogosto torej "upati v Boga" oz. "upati, da Bog je".Beseda vera izhaja iz verjeti - se prav verjeti, da je tako, in ne zgol upati. Iz upati izhaja upanje. Tuki si mal pomešu pojme. Govorim o obojem. Človeštvo se mora že enkrat ločiti od ver, ker so samo pravljice.Ne smeš iz bance skupaj s kopeljo izlit tud dojenčka ! Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 20. januar 2006 Prijavi Deli 20. januar 2006 Tudi mene so silili k verouku in me pogojevali s krivdo, sploh pa mi niso nikoli ničesar znali pojasniti. Bila je samo slepa vera in pri nikomur nisem zasledil kanček kritičnosti, tudi če je na zunaj deloval tako.Da mal ponovim; "Antikrist bo nastal s tem, da bodo nekateri leni in zviti ljudje, ko bodo videli, da dobiva Moj nauk čedalje več privržencev in da se Mojim učencem čedalje bolje godi, Moj nauk tudi sprejeli. In ko bodo slišali o znamenjih (čudežih), ki sem jih naredi, in tudi o tistih, ki jih boste priložnostno naredili vi, bodo začeli kot poganski čarodeji delati velika znamenja s povsem naravnimi sredstvi slepega čarovništva, kot so to počeli eseni. To bo lahkoverne tako zelo premamilo, da bodo nazadnje vas, se pravi vaše naslednike, imeli za lažne učitelje in vas bodo preganjali. Zato le dobro pazite, da od tistih, ki bodo sprejeli evangelij, ne boste sprejeli nič drugega kot tisto najnujnejše, kar potrebujete za življenje! Če bi namreč postopači videli, da s pridigo in znamenjem pridobivate veliko denarja, tedaj bi šele storili vse, da bi vas spodrinili! Zato bodo prave preroke ločili od lažnih najprej po njihovih delih. Pravi preroki bodo zmeraj hodili okrog v Mojem uboštvu in od svojih občin sprejemali le to, kar potrebujejo za življenje; lažni preroki pa bodo ravnali tako, kot zdaj farizeji - v marsičem bodo še veliko hujši - in si bodo dali drago plačevati vse, kar bodo občinam domnevno storili v Mojem imenu in vsi ljudje jih bodo imeli za svete Božje služabnike; zaradi grožnje s kaznijo bodo morali verjeti, da Bog usliši edinole njihove molitve in da so Mu všeč njihove daritve. Kakor pa je zdaj vsem Judom namenjen ta edini tempelj, tako bodo antikristi z velikim sijajem postavili nešteto templjev in v njih pred ljudmi opravljali svoje čarovnije in daritve in imeli slabe, sebične govore. Molili pa bodo v tujih jezikih, da bi ljudi prepričali, da je njihov jezik najčistejši in zato tudi Bogu najbolj všeč. To je za vsakega dovolj, da spozna lažnega preroka in ga razlikuje od pravega. Seveda bodo silovito vpili in kričali po vsem svetu: "Pridite vsi k nam; tu je namreč Kristus, in kjer smo mi, tam je On!" Toda ne verjemite jim, pa če bodo še tako kričali in delali še tako velika znamenja; nikakor namreč niso Moji učenci, ampak zapeljani učenci belcebuba (satana); njegovo plačilo bodo želi v mlakuži med jokom in škripanjem z zobmi! Dobro pazite na to in delajte kar se da malo znamenj, ampak se držite resnice; tako bo čist nauk ostal med mnogimi ljudmi do konca sveta!" (iz Janezovega velikega evangelija) Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kabalist 20. januar 2006 Prijavi Deli 20. januar 2006 da je bolje eon Bika kot pa Ovna, pa saj ne vemSaj Bogu ni mar, kaj imaš ali jaz raje. Tako pač je. Gre za določena sovpadanja in lastnosti, kakršne so pač očitne.Eh, Emanuel, ti pa ne moreš iz svoje "Janezovsko evangelijske" citatorske kože. Ljudje mešajo nedeljsko vero, ki je inercijska tradicija in vero kot odnos do nečesa, kar jim je dosegljivo, vendar šele po določeni prehojeni poti. Citiraj BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 20. januar 2006 Prijavi Deli 20. januar 2006 Bi reku, da se meša ceremonialnost in duhovnost, farsa in resnica. Vse je v človeški naravi. Rad citiram, če paše v kontekst, pa mi ni treba nardit drugega kot uporabit copiy-print Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kabalist 22. januar 2006 Prijavi Deli 22. januar 2006 da se meša ceremonialnost in duhovnost, farsa in resnicaje nekaj na tem. Citat meni vedno pomeni najmanj pomanjkanje lastnega besednega zaklada. V Kabali je silno popularna oblika navezovanja na tuje misli s pomočjo komentarja. Vzameš za iztočnico neko besedilo in našišeš komentar, ki je odraz tvojega videnja vsebine tega besedila. To je ustvarjalno delo. Citat pa je samo kopiranje, brez lastnega prispevka. Citiraj BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 22. januar 2006 Prijavi Deli 22. januar 2006 Res je, citat je samo kopiranje, brez lastnega prispevka. Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Alan_New 23. januar 2006 Prijavi Deli 23. januar 2006 Beseda vera izhaja iz verjeti - se prav verjeti, da je tako, in ne zgol upati. Iz upati izhaja upanje. Tuki si mal pomešu pojme.Ne smeš iz bance skupaj s kopeljo izlit tud dojenčka !Nisem pomešal pojmov. Kdor ne ve, verjame v nekaj, ker je prepričan, upa, da je tako; vse to pa zaradi nevédenja, nepoznavanja zadev. Dojenček mora odrasti. Citiraj Possible—but highly unlikely. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alef 23. januar 2006 Prijavi Deli 23. januar 2006 Nisem pomešal pojmov. Kdor ne ve, verjame v nekaj, ker je prepričan, upa, da je tako; vse to pa zaradi nevédenja, nepoznavanja zadev. Dojenček mora odrasti. Očitno SI POMEŠAL pojme.Do tega da VERUJEŠ ali VERJAMEŠ prideš le skozi SPOZNANJE da je tako.Ne z UPANJEM da je tako.Vera o kateri ti govoriš je nekakšna "nedeljska vera"(sory, nekdo je tu že uporabil ta izraz, pa se ne spomnim kdo... )Nekaj takega kot opisuje N. V. Peale v svoji knjigi Moč pozitivnega mišljenja.Govoriti o veri, prepričevati sebe da VERUJEŠ in UPATI da ti bo Bog verjel...To ni prava vera.Prava vera je ko ne dvomiš, ko ne UPAŠ, ampak VEŠ Citiraj Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.Lord Alfred Tennyson - Ulysses Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 23. januar 2006 Prijavi Deli 23. januar 2006 Kdor ne ve, verjame v nekaj, ker je prepričan, upa, da je tako; Biti v nekaj prepriča; ali upati, da je tako, je pa velika razlika. Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 23. januar 2006 Prijavi Deli 23. januar 2006 Kakorkoli, RKC je sranje od temeljev do glave. Taka stara in nesmiselna organizacija nima več kaj početi na Zemlji. Kot mnoge druge stare in preživete vere.Ne ločiš lupine od vsebine. Kot če bi ugriznil v celo orehovo lupino, si polomu zobe, in potem bi "vedel" (ker si pač preizkusil, ne sam verjel ), da so orehi zanič. Pa ne bi razumu, da eni oreh zdrobijo, olupijo, pojedo jedrce in lupino vržejo v peč. Dojenček mora odrasti. Če boš opazu, da je voda, v kateri je bil skopan dojenček, umazana; pa jo boš zato zlil v kanalizacijo - skupaj z dojenčkom - tak dojenček ne bo nikol odrasu. Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 23. januar 2006 Prijavi Deli 23. januar 2006 Glede na naslov teme,-po eni strani živimo v zlo materialistični in potrošniški dobi, po drugi strani pa bi se dal reč tudi, da je prebujajoča duhovnost. Bi reku tako eni prelomni časi, ko se povečujejo napetosti. Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kabalist 23. januar 2006 Prijavi Deli 23. januar 2006 Kdor ne ve, verjame v nekaj, ker je prepričan, upa, da je tako; vse to pa zaradi nevédenja, nepoznavanja zadevTvoj način izražanja in razmišljanja me napeljuje k misli, da si precej prebral, vendar morebiti nimaš posebnih praktičnih izkušenj iz katere od celovitih metod osebnostne rasti. V tebi brbota nasprotovanje instituciji verovanja in v tej vnemi dejansko ne razumeš zaporedja stvari, ki se odvijajo pri procesu osebnostne rasti. Tudi sam sem pred mnogimi leti tako goreče pametoval o razliki med vero in vedenjem. To je bilo takrat, ko sem verjel v vedenje, a tega ni bilo. Imel sem zgolj umski konstrukt na osnovi finih knjig. Sedaj je to mimo in vero, tudi institucionalizirano dojemam precej širše. V RKC ne vidim zgolj sprevrženih pedofilov in zakrnjenih politikantov, temveč tudi nesebično zavzemanje za dobro družbe. Ti in RKC sta otroka zahoda, ki temelji na antični mešanici mnogih izročil. Saj si lahko goreč nasprotnik RKC, vendar zaradi te gorečnosti nisi nič boljši od njih. Isti lajež, samo mimoidoči je drug... Citiraj BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Alan_New 23. januar 2006 Prijavi Deli 23. januar 2006 Prava vera je ko ne dvomiš, ko ne UPAŠ, ampak VEŠPa daj mi že enkrat en pameten razlog, zakaj na vsak način hočeš verjet v nekaj, kar že VEŠ??!! To se mi zdi idiotizem na neskončno potenco! Torej ne veš, če še vedno potrebuješ tolažbo vere. Tvoj način izražanja in razmišljanja me napeljuje k misli, da si precej prebral, vendar morebiti nimaš posebnih praktičnih izkušenj iz katere od celovitih metod osebnostne rasti. V tebi brbota nasprotovanje instituciji verovanja in v tej vnemi dejansko ne razumeš zaporedja stvari, ki se odvijajo pri procesu osebnostne rasti. Tudi sam sem pred mnogimi leti tako goreče pametoval o razliki med vero in vedenjem. To je bilo takrat, ko sem verjel v vedenje, a tega ni bilo. Imel sem zgolj umski konstrukt na osnovi finih knjig. Sedaj je to mimo in vero, tudi institucionalizirano dojemam precej širše. V RKC ne vidim zgolj sprevrženih pedofilov in zakrnjenih politikantov, temveč tudi nesebično zavzemanje za dobro družbe. Ti in RKC sta otroka zahoda, ki temelji na antični mešanici mnogih izročil. Saj si lahko goreč nasprotnik RKC, vendar zaradi te gorečnosti nisi nič boljši od njih. Isti lajež, samo mimoidoči je drug...Že res, da sem prebral ogromno knjig, mnoge med njimi so si diametralno nasprotovale, da sem lahko videl več zornih kotov. A na koncu šteje le izkušnja in iz te govorim. Citiraj Possible—but highly unlikely. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 23. januar 2006 Prijavi Deli 23. januar 2006 Prava vera je ko ne dvomiš, ko ne UPAŠ, ampak VEŠjaz v bistvu tud tko pravim. shaw pa celo pravi (in se tud z njim strinjam): upati se pravi obupavati. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.