Skoči na vsebino

Bolecina v/ob zelodcu

Liu

Recommended Posts

Ze kaki 2 leti nazaj me je zacelo boleti desno pod rebri. Tam kjer zacnejo rebra zavijati .... (ne morem drugace razloziti kje x:Ix ). Bolecine so bile tako neznosne, da sem ponoci obiskala dezurnega zdravnika, ki mi je dal injekcijo proti bolecinam, ter mi napisal recept za Spasmex. Injekcija ni pomagala vec kot 1uro, zato sem vzela tablet po katerem sem bila se naslednji dan vsa "zadeta" (do tega je verjetno pripeljala kombinacija z injekcijo :o|o: ). No potem pa sem naslednji dan obiskala svojo zdravnico, ki me je poslala na ultrazvok za zolcne kamne, negativno. Nadaljnih preiskav nisem imela.

Potem teh problemov nisem imela do lanskega novembra, ko me je zopet zvilo. K zdravniku nisem sla, vzela pa sem 2 spasmexa in je pomagalo.

No vceraj in danes pa se zadeva ponavlja. Bolecine so neznosne (po 2eh urah mi je spasmex malo prijel) .... Upam da ne bo potrebno k zdravniku.

No bistvo vsega pa je to, KAJ BI TO LAHKO BILO?!

Ali je imel ze podobne izkusnje s tem? In kaksna je bila diagnoza?

Uspeh je drznim zagotovljen!
Deli na socialnih omrežjih

• Komentarji 52
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

Najbolj aktivni v tej temi

Pojma nimam...kaj, če bi te slikali pa na kake preiskave dali? Pejt k zdravniku in popizdi!!! Jebemo, za koji klinac plačujemo ta zavarovanja! :vragec: :vragec: :vragec:

Ne se igrat z zdravjem, čimprej pejt...sej lahko je čist kaka bedarije, ampak čimprej se je treba prepričat! xsrcx

Guest sstane
Ze kaki 2 leti nazaj me je zacelo boleti desno pod rebri. Tam kjer zacnejo rebra zavijati .... (ne morem drugace razloziti kje x:Ix ). Bolecine so bile tako neznosne, da sem ponoci obiskala dezurnega zdravnika, ki mi je dal injekcijo proti bolecinam, ter mi napisal recept za Spasmex. Injekcija ni pomagala vec kot 1uro, zato sem vzela tablet po katerem sem bila se naslednji dan vsa "zadeta" (do tega je verjetno pripeljala kombinacija z injekcijo :o|o: ). No potem pa sem naslednji dan obiskala svojo zdravnico, ki me je poslala na ultrazvok za zolcne kamne, negativno. Nadaljnih preiskav nisem imela.

Potem teh problemov nisem imela do lanskega novembra, ko me je zopet zvilo. K zdravniku nisem sla, vzela pa sem 2 spasmexa in je pomagalo.

No vceraj in danes pa se zadeva ponavlja. Bolecine so neznosne (po 2eh urah mi je spasmex malo prijel) .... Upam da ne bo potrebno k zdravniku.

Tam, kjer opisuješ, leži začetek trebušne slinavke, ki se pod levo stranjo reber zaključuje nižje.

Pritisni na akupresurne točke ščitnice in slinavke in če boš večjo bolečino čutila na levi dlani, gre najverjetneje za kakšno nerodnost s slinavko.

Hm ... jsz sem imela podobno, s tem, da mi tudi v prvo niso našli žolčnih kamnov ... v drugo pa so mi jih ... je šlo v bistvu za pesek, zato je bilo tako slabo vidno. Bolečine pa so zgledale tako kot opisuješ, s tem, da so me enkrat ponoči morali odpeljati z rešilcem v KC, ker bolečine niso prenehale kljub injekciji. :xx!: :xx!: :xx!:

A te potem ... naslednji dan po napadu še kaj boli? Filing, kot da bi imela razboljen trebuh oz. celo trebušno votlino?

danes dopoldne, oziroma dokler nisem sla na kosilo nisem cutila nicesar, pol ure po kosilu pa me je zopet zvilo :xx!:

Amm sstane, kje pa so te tocke, k jest nimam pojma :sori:

Guest sstane
Amm sstane, kje pa so te tocke, k jest nimam pojma :sori:

Na dlaneh sta točki ščitnice na blazinicah palcev proti sredini dlani obeh rok, za slinavko pa na levi dlani, 1 cm od roba dlani na sredini. Ugotavljaš pa tako, da dlan objameš s kazalcem in palcem kot s kleščami in stiskaš.

Na dlaneh sta točki ščitnice na blazinicah palcev proti sredini dlani obeh rok, za slinavko pa na levi dlani, 1 cm od roba dlani na sredini. Ugotavljaš pa tako, da dlan objameš s kazalcem in palcem kot s kleščami in stiskaš.

hvala....

sam bolj ko prtiskam pa iscem me nikjer na nobeni dlani ne boli :inocent: :o|o: Mozno, da ne najdem?! Bom se probala.....

-----

Samo ni mi jasno zakaj sem dobila zdravila Spasmex, ce so to za umiritev gladkih misic.... A ma to tudi kako vezo z scitnico ali pa s slinavko!?

Guest sstane
hvala....

sam bolj ko prtiskam pa iscem me nikjer na nobeni dlani ne boli :inocent: :o|o: Mozno, da ne najdem?! Bom se probala.....

Da nikjer nič ne čutiš, pod rebri pa te boli, je skoraj nemogoče. Jetra in žolč sta na desni dlani v enaki poziciji kot slinavka na levi, pritiskaj še tam.

Težave, ki jih opisuješ, so res tipične za žolčne kamne. Tudi to, da Spasmex pomaga, le potrjuje ta sum (žolčne vode sestavlja tudi gladka mišičnina, če jo sprostiš, neha bolet). Mislim, da pri slinavki Spasmex ne bi pomagal.

Najbolje bi bilo opravit kontrolni UZ. Potem je nekaj variant posegov, ki se delajo.

Držim pesti! xcrossfingx

Življenje se ne meri po številu vdihov, pač pa po trenutkih, ki ti dih vzamejo.

:o|o: žolčne kamne imamo vsi....

napad sprožijo čustva jeze in besa.... :sori:

z odstranitvijo žolčnika in kamnov ne rešiš svojih zdravstvenih težav x^x :vio:

....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor

Guest sstane
operacija :xx!:

So ti žolčnik odstranili?

z odstranitvijo žolčnika in kamnov ne rešiš svojih zdravstvenih težav x^x :vio:

Se strinjam, kajti kamni so le posledica nepravilnega pH žolčne tekočine, sicer bi se ne oblikovali, kaj pa dela pravilno kislo bazično ravnotežje, pa ne bom več razlagal.

Če bi bila pa točna tudi tvoja bes in jeza, bi mi moj žolč proizvedel že tono kamenja :o|o: x:Dx

:o|o: to ni moja teorija....Stane...to so Kitajci pogruntal

Ja, tell me about it. :o|o: :xx!: Pol sm pa fasala nekaj drugega, a tu ne bom o tem. x:Dx Itak je problem v sami presnovi, po moje, da tole dobimo.

Pa tudi ... jaz sem dobila napad tudi, ko me je bilo nečesa blazno strah. :o|o:

:o|o: revma je tudi lahko posledica odstranjenega žolčnika.....

....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor

Guest sstane
a res? nisem vedela, da je to normalen del nasega telesa? kamni, namrec.

a napad povzrocajo samo custva al kaj :eek: ?

kaj pa hrana?

dej, dej, se kej povej :irs:

Vidim, da nisi našla akupresurne točke žolča, ali pa ne gre za žolč, spomnil sem se pa svojega doživljaja z žolčem.

Morda je bilo kakšno leto pred tem, ko me je položilo, torej pred šestimi leti, ko mi je Prešernova družba uturila knjigo o akupresuri. Seveda sem jo prebral, mislil sem si pa svoje, da je avtor pač tepec in jo odložil na nevidno mesto.

Toda, ne dolgo potem, ko sem križaril po Poljski, me je nekega dne začelo tako zbadati pod rebri, da sem se začel kar potiti. Instinktivno sem začel pritiskati na boleče mesto in naenkrat sem se spomnil na to knjigo, ki pravi, da moraš točko na dlani, ki je najbolj občutljiva, močno pritiskati in masirati v desno dvakrat na dan po dve minitu.

In res sem začel iskati tako točko in sem jo našel. Bila je občutljiva, kot vrag, tako, da sem kar javknil od bolečine in ker sem bik, odnehal nisem.

Naenkrat sem pa pod rebri začutil, kot da bi mi nekdo spustil elektriko tam skozi, bolečina je pa v momentu popustila. Verjetno sem s to svojo masažo vzpodubil žolčnik, da je izpljunil kak kamenček, ki je zapiral izhod.

Kakorkoli, akupresura mi je tudi pozneje pomagala diagnosticirati mojo sladkorno in me pripravila do tega, da sem kupil aparat za merjenje glukoze......nadaljevanje je pa v knjigi x;)x

:o|o: to ni moja teorija....Stane...to so Kitajci pogruntal

:o|o: revma je tudi lahko posledica odstranjenega žolčnika.....

Vidiš, mi že delaš šoder x:Dx

Revma ni posledica odstranjenega žolča, pač pa posledica tega, da te na nepravilno prehrano sedaj opozarja revma, ne pa žolč, ki ga več ni. x;)x

a res? nisem vedela, da je to normalen del nasega telesa? kamni, namrec.

a napad povzrocajo samo custva al kaj :eek: ?

kaj pa hrana?

dej, dej, se kej povej :irs:

x^x ma nisem znalac...seveda tud prehrana...pa gensko nagnenje...prtljaga prednikov, prehranske in socialne navade( alkohol, etc....

piše v knjigah...pobrskaj mal po knjižnici....stara kitajska medicina

povezava čustev in notranjih organov x^x

Vidiš, mi že delaš šoder x:Dx

Revma ni posledica odstranjenega žolča, pač pa posledica tega, da te na nepravilno prehrano sedaj opozarja revma, ne pa žolč, ki ga več ni. x;)x

xcivx mi boš znižal žepnino....to je en revmatolog vprašal dečka...tak da že konvecionalni dohterji to vejo x8Dx

itak....skoz delam kažin x:o)x

hja, samo jetra kot taka ne bolijo. Boli le njihova ovojnica - npr. ob rasti, povečevanju jeter, ko se ovojnica nateguje.

V trebuhu je s temi bolečinami cela zmeda, ker je nekaj "somatska" bolečina, ki jo bolje poznamo, jo natančno lahko lociramo, je ostra... pa še "visceralna" bolečina, to je bolečina notranjh organov, ki je slabše lokalizirana, bolj topa, pekoča, tiščoča... Potem je pomembno o tem govorit, kakšna je - stalna, krčevita (prime in popusti), odvisna od položaja, gibanja, hrane...

To je en cel kažin, se prekrivajo, prenašajo bolečine... Slinavka, npr., rada v hrbtu boli, tam nekje med in tik pod lopaticama.

Čista zmeda. Zato je treba vse te stvari izprašat, narest kakšen laboratorij, kaj potipat... Pol pa imaš vsaj okvirne diagnostične možnosti.

:wacko:

Življenje se ne meri po številu vdihov, pač pa po trenutkih, ki ti dih vzamejo.

Omenjaš žolčne kamne in pa da ultrazvok no pokazal ničesar.

To še ne pomeni da jih ni.

Lahko je samo pesek.

Meni so žolčnik odstranili pred 14 leti.

Prvi UZ je pokazal da imam 3 kamne od 6-10 mm.

Čez en teden v bolnišnici pred operacijo pa da je samo eden 12 mm

Bolečina ki jo omenjaš je res značilna za napad žolčnih kamnov ampak NE SAMO ZA TO!

Pozorna bodi tudi na sledeče znake - pri napadu žolčnih kamnov bolečina izžareva TUDI v desno ramo in pod desno lopatico.

OBVEZNO zahtevaj dodatne preiskave.

Srečno!

Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,
vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.

Lord Alfred Tennyson - Ulysses

Liu, sej greš dons k zdravniku... sej bo... držim pesti... :sori: xcrossfingx

V glavnem, ko sem mela jaz vnetje mehurja in ledvic, me je grozno bolelo okol želodca in pod levim rebrnim lokom! Pol mi pa povejo, da so ledvica in da se iz ledvic tako projicira! Jz sm samo debelo gledala... Res pa da so bili tukaj tudi še drugi simptomi...

Mi pa tudi Spasmex ni prijel prej kot v 2 urah....

:xx!:

Scio mi nihil scire

Guest sstane
Ej, v zadnjem času dost bolj gledam na prehrano pa ni nič boljše, kvečjemu sem iz meseca v mesec slabše.

Kaj misliš s tem, da bolj gledaš na prehrano?

Tudi jaz to pravim, ja ... še eno mnenje, še en pregled!

Huh, še en tak ... alef, a tebi so tud laparoskopsko odstranili?

x:Dx x:Dx Ne, klasika...pod nož x:)x

Sem imel takrat mal preveč "izolacije" tam okol... x:Dx

So pa Robidi to naredil(laparoskopsko)

Pa nobeden od naju zdaj nima več nobenih težav s tem :palec:

Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,
vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.

Lord Alfred Tennyson - Ulysses

Ce mene vprasas je to tud eden izmed razlogov pri meni ..... zivcki naredl svoje .... pac v pondelk dozvela en mocan sok .... :xx!:

Pod desnim rebrnim lokom : Jetra

Pod levim rebrnim lokom : Vranica

mene boli pred desnim rebrnim lokom xrolleyesx

Uglaunem zdejle grem k zdravniku....... Mal me je strah, upam da bo vse ql in da je blo res to samo zarad zivcev, ceprav pomojem ni, ampak ok.... :sori:

x:Dx x:Dx Ne, klasika...pod nož x:)x

Sem imel takrat mal preveč "izolacije" tam okol... x:Dx

So pa Robidi to naredil(laparoskopsko)

Pa nobeden od naju zdaj nima več nobenih težav s tem :palec:

:inocent: zmanjša se človekova odločnost :sori: spremeni se presnova.... :sori: žolč ti da pogum x^x

x^x če ne opaziš, to ne pomeni da nimaš.....

Guest sstane
Joj stane, kaj misliš, da mislim s tem? da ne jem junk fooda, tudi tvojo sol mam ... kaj bi še rad vedel? :8):

Nič drugega, kot to, kar zanima tudi tebe, kako da se ti stanje poslabšuje, kot sama praviš, kljub "gledanju" na hrano.

Torej je nekje v tem gledanju napaka, saj gibanja in ostalega, mislim, da si sama rekla, da imaš dovolj. :8):

Ok stvar je taka stoji pa tkole..... Prsla od zdravnika.... dobla napotnico za na ultrazvok, pa urin morm dat..... bejba sum na zolc :xx!: :sori:

Kaj bodo delal z mano?! :sori: :O:

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...