Alan_New 19. januar 2006 Prijavi Deli 19. januar 2006 Katera dela (romani, pesmi, kratka proza itd.) iz slovenske in svetovne književnosti, so vam največ dala -- solz, smeha, spoznanj, razmišljanj, sreče, žalosti itn.? Sprašujem samo po literarnih delih in ne kakih priročnikih za boljše življenje ali zapisanih govorov modrecev ali kaj podobnega (čemur običajno pravimo duhovne knjige). Med mojimi najljubšimi so:- Evald Flisar: Čarovnikov vajenec- Herman Hesse: Siddharta- Johan Wolfgang Goethe: Faust- Fjodor M. Dostojevski: Bratje Karamazovi- George Orwell: 1984 Citiraj Possible—but highly unlikely. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
coccinelle 19. januar 2006 Prijavi Deli 19. januar 2006 Sicer je tale tema nekoliko drugače zastavljena, a povezava na že obstoječe teme ne bo škodila: knjige s področja duhovnosti (zaklenjena tema)knjige s področja duhovnosti (2)knjige, ki so nam všeč Citiraj ポローナ Pikapolonica (my blog) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Alan_New 19. januar 2006 Avtor Prijavi Deli 19. januar 2006 Sicer je tale tema nekoliko drugače zastavljena, a povezava na že obstoječe teme ne bo škodila: knjige s področja duhovnosti (zaklenjena tema)knjige s področja duhovnosti (2)knjige, ki so nam všeč Kaj ga dela lenoba, ko se mi ne ljubi brskat po ogromni zalogi foruma. Pa vseeno bi odprl to temo, ker je res nekoliko drugače zastavljena, kot si ugotovila. Citiraj Possible—but highly unlikely. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
AirSim 19. januar 2006 Prijavi Deli 19. januar 2006 Kaj ga dela lenoba, ko se mi ne ljubi brskat po ogromni zalogi foruma. Pa vseeno bi odprl to temo, ker je res nekoliko drugače zastavljena, kot si ugotovila. No ja nekje med drugima dvema temama. Ampak mi je všeč kako je zastavljena. Posebej ker sem pred kratkim prebrala eno tako knjigo. in sicer: Vitomil Zupan: Igra s hudičevim repom. Na začetku fjst zateži s predgovori, ki so v bistvu začetek zgodbe. Potem se zgodba lepo razvije. O čem sam zgodba govori niti ni toliko pomembno za mene. Sam način pisanja, opisovanje dogajanja zunaj in znotraj glavnega junaka so me tako pritegnila, da se mi je včasih zdelo kot, da gledam sebe in poslušam svoje misli. Proti koncu knjige sem že pozabila, da to ni avtobiografija in da to ni resnično življenje. Solz nisem točila ob knjigi, včasih sem se nasmejala življenskim situacijam, predvsem pa sem v tem romanu našla nekoga, ki razmišlja/je razmišljal ter vidi svet podobno kot jaz. Naučila sem se gledati na svoje življenje bolj nepristransko; se postaviti iz vloge akterja v vlogo opazovalca. Citiraj Vsak zakaj ima svoj zato. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Alan_New 31. januar 2006 Avtor Prijavi Deli 31. januar 2006 Eh, pozabil sem enega boljših: Mihail A. Bulgakov: Mojster in Margareta Citiraj Possible—but highly unlikely. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest mačona 1. februar 2006 Prijavi Deli 1. februar 2006 Slika Doriana Graya - mi je dala misliti, zapustila pečat.Combray - me spominja na moj način opazovanja.Alamut - sem bila en čas v resni krizi, ker sem zelo zares vzela vrhovni izrek izmailcev "nič ni resnično, vse je dovoljeno".Cvetje v jeseni - ne morem si pomagati, da ne bi jokala.Ana Karenina - drama, drama, težke strasti.Siddharta - mi je dala ogromno. ....... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mihaelos 1. februar 2006 Prijavi Deli 1. februar 2006 Ivan Minatti - Nekoga moraš imeti rad - ta je hm... zame psihološko luštna Citiraj Nekoga moraš imeti rad,pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen,...Ivan Minatti (1924) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 1. februar 2006 Prijavi Deli 1. februar 2006 J. Jansha....PREMIKI... zlomk....tralala Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 1. februar 2006 Prijavi Deli 1. februar 2006 Eh, pozabil sem enega boljših: Mihail A. Bulgakov: Mojster in Margaretajoj kok sem vcas shizila, 250x prebrala... ja ja teh knjig raznih mamo res ful, ja, mal drugac je zastavljen, vendar sam, ce smo precej pikolovski. komot bi se skratka pripopal k obstojecim... no bomo vidl, bomo pustil... najbrz.. jaz sem se obesila na postavko v naslovu: 'slovenske' no sem ena zlo redkih tule na forumu (kot sme ugotovila), ki maram Cankarja. So mi vsec vcas tezhaki.In tud Voranc mi je vsec in dost slovenskih.od pesmi pa sem najbolj marala kocbeka, preserna nikol marala (jokanje, pusijevska scena bolj zame, pa sam en alko trip bolj, ni mi, no... neka chezhnja skoz... )...od mlajsih mi je svec mazzini. med 10 najboljsih knjig pa sem se zadnjic odlocla da bi dala Gozd obesenih lisic, ki pa enim sploh ne ptoegne.no men se zdi pa nad. 5 zvezdic dam. vsec so mi skandinavci.. italijani.. tud nemci.. anglezi, americani ....nisem pa blazno za spanske scene, juznoameriske ipd....ni mi vsec marquez.. nit coelho.. (razen alkimista pa... hm, pozabla sem naslov, o eni prostitutki morda, ta mi je bla tud zlo vsec).. zlo maram moravio. predvsem prezir in rimljanko.mi je vsec njegovo navdusenje, iskrenost in spsosobnost prelivanja custev in vseh teh odtenkov na papir. ne maram biografij (razen izjemoma) niti potopisov (razen izjemoma) niti zgodovinskih romanov (razen izjemoma) niti ljubezenskih. skor brez izjeme. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mana 1. februar 2006 Prijavi Deli 1. februar 2006 Gozd obešenih lisic me je prepričal Cankar je pa itak nadcar...za moje pojme res dober pisatelj, pronicljiv, dovolj psihološki, natančen...yessss Pavček mi je tudi ok... Ma res je veliko tega, če bis e resnično spravila pisat... Citiraj Vsako jutro se v Afriki zbudi lev. Ve, da mora teči hitreje kot gazela, da jo ujame, sicer bo umrl od lakote. Vsako jutro se v Afriki zbudi gazela. Ve, da mora teči hitreje kot lev, sicer bo ob življenje. Ko se jutro za jutrom prebujaš, se ne sprašuj, ali si lev ali gazela, temveč začni teči. afriški pregovor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Alan_New 2. februar 2006 Avtor Prijavi Deli 2. februar 2006 V Cankarjeva dela se nisem (še) poglobil, ker so nas toliko šponali z njim v osnovni in srednji šoli, da sem ga imel poln že-veste-kaj. Kljub temu sem že takrat in še sedaj cenim njegova dramska dela Pohujšanje v dolini šentflorjanski in Hlapce. Citiraj Possible—but highly unlikely. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 2. februar 2006 Prijavi Deli 2. februar 2006 No ko že omenjate Arta Paasilina (Gozd obešenih lisic); prebrala njegovo Zajčje leto (super, poln humorja, včasih sm se nasmejala do solz), njego Tuleči mlinar pa me je zamoril (sploh konec je v über negativen, vsaj za moj okus), tko da zdej že neki časa svaljkam Gozd obešenih lisic in se nikakor ne morm pripravit, da bi jo začela brat; sm še čist preveč po vplivom mlinarja :xx!: Drgač pa Njegova temna tvar (od Pullmana), ta mi je zakon , tut Tolkienov Hobit je kul, sam pol tok ne kt temna tvar taprvič me je poezija zatrokirala s Minattijevo pesmijo Nekoga moraš imeti rad. Pa Pavčkova Ena sama ljubezen je tut za dol past od vzhičenja Zadnje čase me meče Feri Lainšček Ja, pa Magdalenice so me tut fascinirale, k sm bla mala pa zbirka Neznalček-ovih dogodivščin Blazno alergična sm na Cankarja, pa Prešerna tut :xx!: verjetno zarad šolskega posiljevanja. Aja, od tujih pesnikov mi je zako Shaw pa Byron, pa un Catcher in teh Rye avtor mi je tut kul, sam catcher pa niti ne. Alamut me je pa razočaral (sm ga brala gliha za Pullmanom), kar je po svoje logično, sm bla še čist pod vtisom Pullmana...pa nekak več (da me zgodba čist potegne vase) sm pričakovala, glede na odzive drugih bralcev, pa kritikov... Ah, dobrih knjig ge je še veeeeliiiik Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Andromeda 3. februar 2006 Prijavi Deli 3. februar 2006 Salsa od Alojza Ihana, čeprav nisem ravno ljubiteljica poezije. Finžgarjeva klasika, Pod svobodnim soncem, da me ozavesti o slovanski duši in slovanski krvi, ki se mi pretaka po venah. Vitomil Zupan: Komedija človeškega tkiva, Igra s hudičevim repom, Citiraj "The meeting of two people is like the meeting of two chemical substances. If anything happens, both are changed."- C. G. Jung Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 3. februar 2006 Prijavi Deli 3. februar 2006 aja saj res, jalnove bobre sem ful marala, pa nihce jih ni maral. otroskih oz. mladinskih mi je sploh dost vsec, tko bevk kot ingolic pa dost njih, no... Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 3. februar 2006 Prijavi Deli 3. februar 2006 Bobri z bratom sva jih požirala, po moje sem jih ene 3x vsaj prebrala, on pa še večkrat Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 3. februar 2006 Prijavi Deli 3. februar 2006 jaz tud vecX, s sestricno sva se igrali in je bila ena crnooka srna, ena pa ne vem kaj. ko mi je blo vsec, ko se je na vodi dogajal pa tu... Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Andromeda 3. februar 2006 Prijavi Deli 3. februar 2006 pozabila sem še na : Vitomil Zupan: Komedija človeškega tkiva, Igra s hudičevim repom, Apokalipsa vsakdanjosti, Menuet za kitaro... V njegovih knjigah se še najbolj najdem. Zamejec Florijan Lipuš in njegove Zmote dijaka Tjaža. Tudi Jančarja sem poskušala, pa mi ne leži najbolj. Pa Kovačič je tudi dober! Zdi se mi da premalo poznamo slovenske avtorje in njihova dela, zato bi lahko tole temo izkoristili tudi za njihovo promocijo-dober glas seće v 9. vas Citiraj "The meeting of two people is like the meeting of two chemical substances. If anything happens, both are changed."- C. G. Jung Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 3. februar 2006 Prijavi Deli 3. februar 2006 pozabila sem še na : Vitomil Zupan: Komedija človeškega tkiva, Igra s hudičevim repom, Apokalipsa vsakdanjosti, Menuet za kitaro... V njegovih knjigah se še najbolj najdem. Zamejec Florijan Lipuš in njegove Zmote dijaka Tjaža. Tudi Jančarja sem poskušala, pa mi ne leži najbolj. Pa Kovačič je tudi dober! Zdi se mi da premalo poznamo slovenske avtorje in njihova dela, zato bi lahko tole temo izkoristili tudi za njihovo promocijo-dober glas seće v 9. vas men je tud kar vsec Zupan, sam sem sam igro s hudic. brala pa menuet... ja, slovenske, premal poznamo, mal je pa tud zarad predsodka. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 3. februar 2006 Prijavi Deli 3. februar 2006 Sm si mal prej za jurja kupu Branko Jurco...Ko zorijo jagode...... Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia 3. februar 2006 Prijavi Deli 3. februar 2006 Še pomnite tovariši, kaj ste nam obljubljali *** mi sme pa pa Alojza Gradnika Citiraj ....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Alan_New 4. februar 2006 Avtor Prijavi Deli 4. februar 2006 Zdi se mi da premalo poznamo slovenske avtorje in njihova dela, zato bi lahko tole temo izkoristili tudi za njihovo promocijo-dober glas seće v 9. vas No, pa jih dajmo promovirati, ker so res nekateri dobri. Andrej Pangos: Energetski vitezVitomil Zupan: LeviatanDrago Jančar: Veliki briljantni valčekMiha Remec: Mana (ZF roman) Citiraj Possible—but highly unlikely. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Andromeda 5. februar 2006 Prijavi Deli 5. februar 2006 Danes sem iz omare potegnila nekaj sfotokopiranih pesmi Toneta Pavčka še iz gimnazijskih časov... aaaah nostalgija mi je kar pogre lo srce Citiraj "The meeting of two people is like the meeting of two chemical substances. If anything happens, both are changed."- C. G. Jung Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.