Skoči na vsebino

Mlade samske mamice

CandyLips

Recommended Posts

jooj, glihkar brala tamle..

Čak, grem prav poiskat in prevest mal..

Jose Maria de Pereda (1833-181906) Njegova mati se je pri 15ih poročila z 19 let starim tipom. Imela sta 22 otrok!!!, samo 9 jih je prišlo v odrasla leta. Med najmlajšim in najstarejšim bilo 22 let razlike.. :eek: :icon15:

Tolk o različnem razmišljanju včasih in danes x;)x

Mah ne vem, men je bodoči doktor, frend tud vse znanstveno razložil.. Pa tveganja in vse za porod po 30em.. Se kar strinjam.. Sam sej je res, čist odvisno od posameznika in od (napišem, ko se spomnim besede.. grrr) attitude, no... sej je isto tud drugač.. kok se počutiš star pri 30, 40ih.. tolk zgledaš..

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

loesje

Spet nazaj -

Deli na socialnih omrežjih

Mantis a res, da se ti je zdel? xDDx x;)x

ne saj ne tko, kot se je postekal, jasno da ko si star 40, da ni tko kot ce si star 20.

tud nisem mislila na zlo posebne primere, sam tistale starostna meja se mi zdi povsem nesmiselna. prav tko - NESMISELNA. kolk je ze blo? 20 - 25 mensezdi.

saj smo govoril, se mi ne da 10x o istih stvareh, sem ze rekla, da je stvar posameznika.

nekdo okol 20 sploh sele k seb pride od pubertete in ma sto tezav, ki se sele kasnej poslihtajo in ni primerno da ma tak otroka, ki ma sam premal ne vem cesa ze pa tko. pa ce ni dovolj trden znacaj, ko si mal starejsi, si zrelejsi in mas vec razumevanja in potprezljivosti in izkusenj, ko si pa mlad mas pa vec lezhernosti pa tacga duha.

oboje JE PRAV. xyesx

ker - kakor za koga.

ene zenske so pri svojih 30.ih ze precej drugje na premici staranja kot pa nekatere ze pri 20-ih. ker se staramo razlicno, tako da jasno se vedno NE kupim znanstvenih onih razlag.

cuudno da pravis da ne ves ce sem laicno rekla - saj sem rekla, da JA - da sem laicno, ker nisem znanstvenik, po SVOJIH opazanjih in sklepanjih. jaz ne kupim nicesar, kar se mi ne zdi logicno (mam pa jaz eno svojo logiko, to je pa res).

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Mlada mamica sem bila tudi jaz(otrok z otrokom),bilo mi je zanimivo,kot da imam igračko..manjkalo mi pa je žuranje...saj tle mi je itak mama včasih šla na roko.V resnici si sploh nisem želela nadomestnega očeta za otroka,razen ko se je opazilo,da otrok pogreša očeta..Nekoč me je bilo strašno sram,ko je otrok v trgovini pred vsemi na glas vprašal(ko sem se z nekim prijateljem pogovarjala),če bo to njen oče...

Ko je otrok zrasel-zrasla,je bila zelo ponosna na to,da ima mlado mamo,za katero so vsi mislili,da je starejša sestra.Dobro je to,ker nisem toliko zastarela v vzgoji,nekak sem ji bližje.. x:)x

Živi in pusti živeti!!!

ja no saj to, je lohk bolj sproscena, taka frendly scena, sam po drugi strani pa je to lohk tud pomanjkljivost (ne frendly scena, pac pa pol ko je v puberteti, te pa zvije, ko nenadoma nisi vec starejsa sestra pac pa mama pubertetnika s problemi, je to takim mladim starsem pa tezje furat.

Ni modela, no, ki bi zanj rekel, tko mora bit.

jasno da dolocena starostna meja nekak je, sam je zelo zelo sirsa, saj tud v puberteto pridemo zelo razlicno, dobimo 1. menstruacijo zlo razlicno... in tako dalje. saj tud ne zivimo vsi 100 let.

jaz sem bila pri 28.ih v nasi sobi v porodnisnici najmlajsa, pa sem bla skor 14 dni not in se jih je ful zamenjal.

ene dve sta meli pri 42.

to je men res ze mal za razmislit, da bom 60, ko bo on 18.. sam se vseen...

lohk si super zdrav in ne vem zakaj bi ga moral do 30. pedenat v smislu skrbet zanj.

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

hm, v bistvu smo mal zabluzil in se oddaljil, z mano na celu, pa o tem smo ze velikrat govoril, bi blo mroda kul, da bi se vrnil nazaj na osnovno temo, namrec kako to tipi dozivljajo, kaj si mislijo o tem, pa tud bejbe s kaksnimi takimi izkusnjami...

torej mlade mamice in samske, skratka taksne izkusnje, ko so zarad tega al onega razloga ostale same z otrokom.. pa naj povejo, kako se jim je obneslo, oz. ce se ni, s cim so tipi utemeljeval kaksna svoja mnenja o tem in vse tole. :)

Picasso

Santos, stara sem 33 in imam skoraj 13 letno hči ;) ok, nisem samska -pa pustimo mojo zgodbo...

v oklepaju sem ti nekaj namignila, pa očitno si tolk v svojem filmu, da nisi opazil.

Primer - imam prijateljico (pod 25 let), ki je v prometni nesreči izgubila fanta, s katerim sta komaj pričela družinsko življenje, mala je stara malce čez leto dni,

poznam deklico, ki je nekaj let po porodu trpela hude fizične in psihične bolečine od fanta (keteri je v tem času zapadel v drogo), razmišljala je v korist nekaj letnemu otroku, zbrala ves pogum in pričela znova, sama z malim (da ne omenim pritiskov njegovih staršev in njegovih groženj)... zame so ta dekleta junakinje svojega življenja.

Poznam pa dekle, ki je imela pri 24 letih za seboj 6 splavov, splav ji je namesto kontracepcije... ni vse belo in ne vse črno.

Mi je pa všeč, ker si povedal svoje mnenje,se izpostavil, kljub temu, da si vedel, da ne bo mariskomu všeč...

uživaj na pizzi :palec:

Hej,

očitno si napačno razlagate moje poste, žal to je problem v vaši glavi, ker očitno TI(VI) živiste v vašem filmu ! :o|o:

Nimam nič proti mladim mamicam, daleč od tega, saj jaz upam, da bom po tridesetih (ker prej ne nameravam imet otrok) srečal tako mlajšo do 25.let s kjero bova imela skupaj otroke (ako bog da) ! x:o)x Prednost pa bo ta, da jaz v teh letih ji bom lahko dal veliko več v življenju...(najprej se jima posvetil) :palec: Saj želim svoji družini dat eno sigurnost v življenju...dat otroku vse kar potrebuje (očeta v pravem pomenu), ne pa samo igračko, in ne dve ure na dan..., in ne cel kup problemov...itd. !! x:)x Kar sledi je tudi to, nedaj bože, da bi dajal svojega otroka v varstvo svojim staršev..., kar jih dela veliko !!

Ok, saj ne bi več o meni...ker pol bi rekli..."ti si pa idealen očka", seveda bom bil, oče v pravem pomenu !!

Pri ženskah pa me najbolj jezi to, da se gre fukarit brez glave ! (Zaščiti se), da ja ne pride do tega "ups, pa sem noseča" ! :xx!: Zdaj, če pride to kake tragedije...da oče pogine ali kaj ti jaz vem...karkoli že...že spet nisem rekel, da je ženska neumna !

Samo opazujem mal ženske...in ti povem, da večina ima kurjo pamet, sam to !! Ker večina ima to v glavi...(otrok itak v večjih primerih je nenačrtovan), poroka, medeno potovanje... :xx!: živi v sanjah (sorry, če sem tolko realen).

Daj še enkrat preberite moje poste (morda vam bo uspelo dojet, tisto kar sem želel povedat) !?

Ponavljam, sprejel bi takoj žensko z otrokom...sam ne tako, kjera bluzi v lajfu, nima razčiščenih pojmov v glavi ! :palec:

Bravo za mlade mamice z otroki! Cetudi so samske, bravo ker vse zmorejo! Rabijo podporo ne pa ocitek. Hehe kak ste napadli Santosa, ker je rekel tisto. Gledal je pac iz svojega vidika in pred tem ni razlozil manjkajocega. Tudi jaz sem se rodila nenacrtovano komaj glih polnoletni materi.

Jaz mislim da je bolje bit mlada samska mamica kot pa prvega otroka poviti pri 35 letih, ko je partner tukaj in je kao ze materialno bolje poskrbljeno.

Materialnega pomanjkanja se v resnici ni nikoli za bati! Ker danes razne sluzbe pomagajo, starsi pa itak, samohranilci dobijo pomoc...

CE JI TISTI MOSKI, S KOMER JE ZANOSILA, NI NAMENJEN, SE BO PA ZE NASEL DRUG! NE POMENI DA BO DO SMRTI SAMSKA OSTALA.

Zato hura za te mamice! In toliko slabse za nas pri 30 ali 35 letih. Da razlozim nekaj znanstvenih resnic : ker nosecnost in porod- magari cist naravna stvar- ni hec in maternica je biolosko za prvi porod pri 30 ze stara, govorimo o prvem porodu. Brez heca. Je manj prozna kot pri 20 letih! Poglejte se v špegl zenske, tolko vec kot imate gubic v spodnji tretjini obraza in okrog očk, tolk starejse imamo tud kosti in notranje organe-kosti se morajo razklenit in se bodo tezje, da da-si nisem jaz tega izmislila, pac pa zdravniki to pravijo in tako so nas v soli ucili : proces staranja se zacne okrog 20. leta pri obeh spolih. Za PRVI POROD je tako najbolje, da se zgodi med 20. in 25. letom in zadnji porod do 35. leta, zapomnite si to. In vedet je treba, da se je danes cas socioloske mladosti podaljsal v 30. leta. Jaz bom pa kar lepo starokopitna ostala in me ta danasnji trend ne bo odvrnil od zavedanja resnice v tej pesmi : 33 let, 33 let. ko prvi ti lasjeeee siviiiijoooooooo...cetudi bom imela kdaj potomce ali pa ne, resnica o cloveskem telesu je pac taksna.

NAJ ZIVI ZIVLJENJE !

Mantis :palec:

Respect xsrcx

Kar se pa tiče moških...pa raje ne bi...saj večina razmišljajo s kurcem prej, kot z možgani ! :xx!:

Bojevnik ima čas le za brezhibnost; vse drugo namreč izčrpava njegovo moč - brezhibnost pa jo povečuje.

ker ko pridejo otroci, je pa vsega konec baje.

TO je pa pravzaprav tud bistvo moje teze. taksno razmisljanje je totalno off. xDDx xyesx

in kdor TAKO razmsilja, jasno da se tisti hip zacne starat, saj ma TAK program v glavi. ;)

Santos, saj jaz sem tud ta vidik podala (no vsaj morala bi ga, mensezdi da sem ga).

Picasso

Santos, saj jaz sem tud ta vidik podala (no vsaj morala bi ga, mensezdi da sem ga).

Marsa,

nisem se oziral nate...ker ti štekaš...ostali...pa mislijo da dojemajo a v bistvu tako se jim tud piše, ko bodo imeli otroke..."ja sej dojemam" :xx!:

:palec:

Bojevnik ima čas le za brezhibnost; vse drugo namreč izčrpava njegovo moč - brezhibnost pa jo povečuje.

no dons si nekam nataknjen... saj najbrz vecina steka, sam presenetil jih/nas je glih to, da si tolk nataknjen okol tega. :)

pa vsakdo svojo projekcijo pac zafura, saj tud jaz, pol pa zabluzimo. :)

svasta je, saj vemo vsi.

sam eni so pa res blazno zreli ze pri 20.ih, recimo mitja je bil, pravzaprav bolj kot jaz, no pac v enih zadevah. :)

Picasso

sam eni so pa res blazno zreli ze pri 20.ih, recimo mitja je bil, pravzaprav bolj kot jaz, no pac v enih zadevah. :)

Morda danes me mal daje ja...včasih pa me eni "kmentarji" prav :xx!: :vragec:

Mitja eden redkih ! :palec:

Kljub temu, morda jaz imam mal drugačen pogled na vse to...! Najprej kaj pomenijo leta (izkušnje, razum, modrost...itd.). Ne vem no, jaz že spet želim svojemu otroku pokazat svet v kjerem sem doživljal (najprej lep svet, kaj sem doživljal, znat mu odgovorit na njegova uprašanja-pa ne kr neki, kot večina). Primer: mama/tata, kako sem jaz prišel na svet ? xrolleyesx Ja sine...štorklja te je prinesla :eek: :lol: ali pa kako mu bo to razložil/a...!? :inocent:

Dal sem en tak preprost primer...

Iskreno povedano...svako živi svoj život, Karma pač ! Enim je tako usojeno...in jaz nisem Bog, da bi dal folku pamet !

Zase že vem, moji otroci bojo res posebni, zato ker so imeli Očeta (učitelja) ! :palec:

Pa še to, otroka se vzgaja...najprej pa usmerja ! x:)x

Pa da se povrnem k vprašanjcu..

Zakaj konec koncev ne bi moški - če je pač moški - sprejel žensko z otrokom? Če jo ima rad..bo imel rad še njenega otroka - tule se spet sklicujem na svojo mamo - je očetu v isti sapi povedala - najprej zapela(gospa od kod ste pa vi doma?? Tam v goricah Halozah prelepih....... x:Dx in nato dodala, da ima šest letno hčerko.)

Je torej točno vedel v kaj se spušča.

Kater koli moški ima predsodke proti otroku - ki je v tej štoriji najmanj kriv - pač ni vreden naziva moški.

O vzgoji pa takrat, ko bo čas zato(mi je finta kako folk včasih daje izjave moji otroci ne bodo to in to in to...

x:Dx )

Najboljša izjava je bila izjava takrat moje dvanajstletne hčere, ki me je vprašala o zaščiti....... x:Ix

Da je zaščita tudi to, da nosiš čelado na glavi se takrat pač nisem spomnila x:Dx

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

Joj jst sm tak sokirana ko sm vidla tuk kometnarjev.. Spostujem vsa mnjenja..

Stara sm 21 let in imam 2 leti in 4 mesece staro hcerko. Zanosla sm v srednji soli in bi lahko naredila splav, vendar sm se odlocla da ne bom. Ne obsojam zenske, ki jih naredijo, vsak preceni cesa je zmozen. Moja mami je imela full probleme z zanositvijo in mene je komi na svet spravla, poleg tega da je imela spontani splav in da je rodila predcasno otroka, ki je dan kasneje umrl. Ko enkrat obcutis zivo bitje v sebi, je drugace, kot ce bi me nekdo vprasal isto vprasanje za splav, preden sm zanosla.

Koncala sm srednjo solo redno, sedaj izredno hodim na management. Ko sem rodila, sva se s fantom preselila skupaj, ampak ni bil iz pravega testa. Za druzino se ni nic potrudil, da bi blo kej produktivnega na kar bi se lahko zanasala ali da bi mi dalo neko varnost (ceprav bo ta mesec star 30 let), zato sem ga tudi pustila in se preselila nazaj k starsem. Vztrajala sm do konca, ceprav sm mislila, da sm naredila napako, da bi morala ostati z njim, ampak sedaj, skoraj 1 leto, odkar sva se razsla, ne placuje prezivnine in zdaj vem, da sm se pravilno odlocla. Ker raje dveh otrok pa ne rabim.

Sedaj s tamalo ziviva za sebe, v zahvalo starsem, so pred leti kupili se eno stanovanje in sva sedaj tam. Priznam, da delam cele dneve. Pridejo dnevi, ko vidim tamalo samo zvecer preden grem spat in zjutraj jo peljem v vrtec.

Prej me je pekla vest, ko sm si zazelela iti vn, ga zurat. Sedaj sm se malo bolj sprostila in enostavno uzivam. Tamalo dam ob vikendih pri starsih spat.. In pac ce sm pozno pridem, spim le toliko, dokler se tamala ne zbudi. Jebatga. Nic mi ne manjka.

Kar se pa tice tipov. Itak da prvo je to da jst pa moja hcerka sva v paketu.. Z nekom it na pijaco je normalno, ampak glede resne zveze pa sama res ne vem. Vedno je tak, da vsak tip prvo rece: "A res?? Hcerko mas?! Jst mam full rad otroke!" Jst si pa mislim svoje. Sam v postlo me hoces spravit.

We come to love, not by finding the perfect person. But to learn to see imperfect person perfectly.

saj santos bi jo in bejbija, sam Pravo, v tem je sots, ker zdaj nima taksne situacije, o tem ne mroe razmisljat.

kot je rekel seal ze...

recimo ce bi se sprasevali, ali bi hotli imeti otroka ionvalida oz. kaj bi naredili?

si ga vecina ne bi zlo zelela morda.

sam ko pa ga majo, ga majo pa radi in za nic na svetu ne bi hotli met koga drugega.

ko je, pac je, furajo pac s tem.

sem psotekala, da je dost tipov precej neobremenjenih s tem, kar me zlo veseli....

tud se tip 'boji' mnenj drugih, ki ga mroda za hrbtom zasmehujejo, glej ko fura dete drugega moskega... pa taksno.

ce ima tip srce in jajca in ce ma zensko res rad (in ona njega, torej da ni fora da ga sam izkorist, ker recimo nima kam z bejbijem al kaj tacga, moski imajo zlo dobre radarje za tole), potem praviloma ravna cist kul.

sploh pa - vsakemu tist, kar mu ustreza.

ojla Candy, si vmes postnila, nisem vidla.

jp, cist stekam, fajn ko mas super starse. :palec:

pa cist kul je, da se dobro pocutis, zuras in vse to.

ja ja, vem, se mi zdi, no, onole: 'imam ful rad otroke'... pa to...

sam eni jih majo pa res, ves....

znajo bit blazno pozorni eni tipi, nosijo darila, se blazno postekajo z otrokom, preprosto so eni ljudje kul, no, in so taki ze tud kot zlo mladi. xDDx x;)x x^x :palec:

Picasso

Joj jst sm tak sokirana ko sm vidla tuk kometnarjev.. Spostujem vsa mnjenja..

Stara sm 21 let in imam 2 leti in 4 mesece staro hcerko. Zanosla sm v srednji soli in bi lahko naredila splav, vendar sm se odlocla da ne bom. Ne obsojam zenske, ki jih naredijo, vsak preceni cesa je zmozen. Moja mami je imela full probleme z zanositvijo in mene je komi na svet spravla, poleg tega da je imela spontani splav in da je rodila predcasno otroka, ki je dan kasneje umrl. Ko enkrat obcutis zivo bitje v sebi, je drugace, kot ce bi me nekdo vprasal isto vprasanje za splav, preden sm zanosla.

Koncala sm srednjo solo redno, sedaj izredno hodim na management. Ko sem rodila, sva se s fantom preselila skupaj, ampak ni bil iz pravega testa. Za druzino se ni nic potrudil, da bi blo kej produktivnega na kar bi se lahko zanasala ali da bi mi dalo neko varnost (ceprav bo ta mesec star 30 let), zato sem ga tudi pustila in se preselila nazaj k starsem. Vztrajala sm do konca, ceprav sm mislila, da sm naredila napako, da bi morala ostati z njim, ampak sedaj, skoraj 1 leto, odkar sva se razsla, ne placuje prezivnine in zdaj vem, da sm se pravilno odlocla. Ker raje dveh otrok pa ne rabim.

Sedaj s tamalo ziviva za sebe, v zahvalo starsem, so pred leti kupili se eno stanovanje in sva sedaj tam. Priznam, da delam cele dneve. Pridejo dnevi, ko vidim tamalo samo zvecer preden grem spat in zjutraj jo peljem v vrtec.

Prej me je pekla vest, ko sm si zazelela iti vn, ga zurat. Sedaj sm se malo bolj sprostila in enostavno uzivam. Tamalo dam ob vikendih pri starsih spat.. In pac ce sm pozno pridem, spim le toliko, dokler se tamala ne zbudi. Jebatga. Nic mi ne manjka.

Kar se pa tice tipov. Itak da prvo je to da jst pa moja hcerka sva v paketu.. Z nekom it na pijaco je normalno, ampak glede resne zveze pa sama res ne vem. Vedno je tak, da vsak tip prvo rece: "A res?? Hcerko mas?! Jst mam full rad otroke!" Jst si pa mislim svoje. Sam v postlo me hoces spravit.

Če tako čutiš...pol ga odjebi !

Verjamem, ko, ker ga boš srečala tapravega...ne boš imela dvomov, kot si jih imela v srednji šoli ! :palec:

x;)x

Marsa,

nisem se oziral nate...ker ti štekaš...ostali...pa mislijo da dojemajo a v bistvu tako se jim tud piše, ko bodo imeli otroke..."ja sej dojemam" :xx!:

:palec:

Res ne vem, zakaj je tega treba, ker se mogoče ne strinjamo s tabo oz. smo res napačno interpretirali.

Ma daj!

Knowledge of what is possible is the beginning of happiness.

saj santos bi jo in bejbija, sam Pravo, v tem je sots, ker zdaj nima taksne situacije, o tem ne mroe razmisljat.

kot je rekel seal ze...

recimo ce bi se sprasevali, ali bi hotli imeti otroka ionvalida oz. kaj bi naredili?

si ga vecina ne bi zlo zelela morda.

sam ko pa ga majo, ga majo pa radi in za nic na svetu ne bi hotli met koga drugega.

ko je, pac je, furajo pac s tem.

sem psotekala, da je dost tipov precej neobremenjenih s tem, kar me zlo veseli....

tud se tip 'boji' mnenj drugih, ki ga mroda za hrbtom zasmehujejo, glej ko fura dete drugega moskega... pa taksno.

ce ima tip srce in jajca in ce ma zensko res rad (in ona njega, torej da ni fora da ga sam izkorist, ker recimo nima kam z bejbijem al kaj tacga, moski imajo zlo dobre radarje za tole), potem praviloma ravna cist kul.

sploh pa - vsakemu tist, kar mu ustreza.

ojla Candy, si vmes postnila, nisem vidla.

jp, cist stekam, fajn ko mas super starse. :palec:

pa cist kul je, da se dobro pocutis, zuras in vse to.

ja ja, vem, se mi zdi, no, onole: 'imam ful rad otroke'... pa to...

sam eni jih majo pa res, ves....

znajo bit blazno pozorni eni tipi, nosijo darila, se blazno postekajo z otrokom, preprosto so eni ljudje kul, no, in so taki ze tud kot zlo mladi. xDDx x;)x x^x :palec:

Jaz sigurno ne bi imel teh problemov...bi bil ponosen na otroka, pa še zdaleč od tega, da bi me motilo to, kako me drugi gledajo ! Ker itak me prav boli k**c kaj si drugi mislijo o meni...glede nato, da lahko marsikateremu še dam kako lekcijo o življenju...pa še veliko drugega ! x^x :vtz:

Pa še bolj me boli za tiste, kjeri mi se ulizujejo...kao, stari ti si legenda... :lol: Loserji... :inocent:

Kaj je danes Luna v Sco. :inocent: :vragec: x:Dx

Če bi bila tip me nebi motilo x:)x pa ne zato da bi hotela koga spravit v postlo x:Dx

No ampak hotla sem rečt samo :palec: CandyLips, se mi zdi, da res večina tipov ni zrelih da bi se šli familije zato je včasih splav boljša odločitev, sploh če nimaš problemov in veš, da boš nekoč še lahko imela otroka.

Sem pa prepričana da je vsaka ženska, ki se odloči drugače, sposobna brez moškega poskrbet zase in za svojega otroka, brez zamere moškim, ampak celo mislim da včasih bolje mati sama poskrbi za otroka kot pa tip ki je slab oče ali pa nedorasel obveznosti - ne glede na njena leta x!x

Uglavnem vztrajaj tko dobro še naprej :palec: in tipi gor dol - nej bodo tam za rezervo, konec koncev ti bo že srce povedalo kateri je pravi krmar, ki se bo lahko priključil vajinemu dvojčku xsrcx

Pravijo kar te ne ubije te okrepi ane, pomoje boš enkrat še zelo pozitivno gledala na ta leta in bla ponosna, da ti je uspelo x^x

Aja pa tipi, stran s predsodki hudiča x:Dx

5rca http://www.lunin.net/forum/style_emoticons/default/flower.gif

A charioteer fights alone; it moves from one place to the next, water to land and back again - conscious and unconscious, Earthly and spiritual. The Chariot indicates loyalty and faith and motivation; a conviction that will lead to victory no matter the odds!

kaj pa naredis, ce se dva zaljubita.. vse steka, vendar je tip v taki hudi dilemi glede otroka in odgovornosti in vsega... (cenim to da pove direktno!)! Jst nocem da gre vse tako hitro naprej, ze zaradi sebe, ker hocem uzivat, ne pa kr takoj z nekom se preselit, pa tudi ne zaradi njega.. Vendar se za ces odmakneva drug od drugega, vendar potem prideva spet skupaj.. Razumem njegov strah, vendar ga spet ne razumem. Ne more brez mene, me odriva stran, potem pa tamali posilja svoje igracke in sladkarije. A je vse skupi nesmiselno ali je potrebno potrpljenje?
We come to love, not by finding the perfect person. But to learn to see imperfect person perfectly.

potrpljenje je itak potrebno, ne glede na *pogodbe* in raznoraznosti: *hocem vedet, pr cem sem* pa taksno. xrolleyesx x:o)x

kako naj ti pove, ce pa se sam ne ve?

odvisno kaj cutis, 'prisluhni svojemu srcu'. :palec:

Picasso

Jaz sigurno ne bi imel teh problemov...bi bil ponosen na otroka, pa še zdaleč od tega, da bi me motilo to, kako me drugi gledajo ! Ker itak me prav boli k**c kaj si drugi mislijo o meni...glede nato, da lahko marsikateremu še dam kako lekcijo o življenju...pa še veliko drugega ! x^x :vtz:

Pa še bolj me boli za tiste, kjeri mi se ulizujejo...kao, stari ti si legenda... :lol: Loserji... :inocent:

Kaj je danes Luna v Sco. :inocent: :vragec: x:Dx

:vragec: pr men je tud luna v scorpioni in mi seka sto na uro....in bom lihkar popenla...pravkar sem premagala trimetrski kup cunj s peglajznom pa nam tebe....ne me šopat da bejbe pr dvajsetih izsiljujejo uboge tipe :xx!: zmeraj sta dva zraven ko se dela otrok....

te pa či si legenda al nisi...jst to še zmer lahko postanem, k nokautiram tebe :sniky:

....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor

:vragec: pr men je tud luna v scorpioni in mi seka sto na uro....in bom lihkar popenla...pravkar sem premagala trimetrski kup cunj s peglajznom pa nam tebe....ne me šopat da bejbe pr dvajsetih izsiljujejo uboge tipe :xx!: zmeraj sta dva zraven ko se dela otrok....

te pa či si legenda al nisi...jst to še zmer lahko postanem, k nokautiram tebe :sniky:

:blink: Kdo je to rekel ? :wacko:

:vragec: x:Dx :palec:

kaj pa naredis, ce se dva zaljubita.. vse steka, vendar je tip v taki hudi dilemi glede otroka in odgovornosti in vsega... (cenim to da pove direktno!)! Jst nocem da gre vse tako hitro naprej, ze zaradi sebe, ker hocem uzivat, ne pa kr takoj z nekom se preselit, pa tudi ne zaradi njega.. Vendar se za ces odmakneva drug od drugega, vendar potem prideva spet skupaj.. Razumem njegov strah, vendar ga spet ne razumem. Ne more brez mene, me odriva stran, potem pa tamali posilja svoje igracke in sladkarije. A je vse skupi nesmiselno ali je potrebno potrpljenje?

:palec: počakaš da zaljubljenost (feromonska norost mine) pol se pa itak samo izkristalizira, al je za bit al je pa za it x8Dx

mogoče pa ni to problem da je dete zraven, mogoče ima rad sam nekaj uric s teboj in ne tebe :OoO:

....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor

x8Dx ne znamo pomagat...lahko samo na glas razmišljamo...da si laže osvetliš problem iz več zornih kotov x^x

Evo tukaj eno samsko mamico! x:)x Sicer nisem več tako rosno mlada, ma stara pa tudi ne. No ajde, 36 jih imam. x;)x

A ja, pa še ta podatek za sladokusce: imam 2 otroka z 2 očetoma, stara pa sta 12 in 7,5 let. x^x

Kar pa se mojih izkušenj tiče:

Prvič se pač ni obneslo, tako da sem že pri 26-ih ostala sama z otrokom. Naslednji partner me je popolnoma sprejel v celem paketu, mene in hčerko. Nobenih težav ni bilo okrog tega. Celo se mi zdi (tako šele zdaj gledam na to), da se je še preveč vživel v vlogo očeta do moje hčerke...

No, rodil se nama je še sin. Dosti stvari sva uspešno prebrodila, ampak nekaterih pa le nisva mogla, zato sva šla narazen. Ne bom zdaj tle o vzrokih, zakaj sva šla narazen, ker so sama jajca...

Bi pa rada povedala tole iz mojih izkušenj in kar opažam tudi pri drugih:

Otroku ne more noben moški nadomestiti očeta, še posebno, če je njegov pravi oče še živ in ima stike z njim. Oče je samo eden, tako kot je mati samo ena. Drugi oče ali očim mu je lahko kaj drugega, na primer prijatelj, vzornik, zaupnik..., ne pa oče. Tako da če samska mamica spozna novega partnerja, jima svetujem, da sta zelo previdna pri oblikovanju odnosa med njim in otrokom. Tle ne morem dati nekih konkretnih napotkov, ker je odvisno tudi od starosti otroka..., je pa pomembno, da dopustita tudi otroku, da sooblikuje ta odnos. Naj tudi otrok pokaže, kaj pričakuje, želi, potrebuje od očima. Ne mu vsiljevat "novega očeta", če svojega očeta že ima.

Drugo pa je tole:

Če moški ne sprejme take ženske (torej samske mamice) v celoti, torej vse v paketu (z otrokom vred), potem to seveda ni pravi partner zanjo, ampak gre samo za flirt.

V bistvu imamo samske mamice to srečo, da se nam dokaj hitro (prej kot ostalim ženskam) pokaže, ali je tip resen (in ta pravi) ali ne. x;)x x:o)x x:Dx

Kar pa se tiče komentarjev moških (potencialnih partnerjev): meni še nihče ni direktno rekel, da ga motijo otroci, pa če so ga res motili ali ne. Po mojem tega nihče ne bi priznal, ker bi izpadel on slab, brezsrčen... Raje rečejo, da jim ni všeč moj način življenja, ali kaj podobnega... x:o)x Pri teh mojih letih pa tudi skoraj ni več takih, ki ne bi imeli za sabo že svoje družine, otrok iz prejšnjih zvez... tako da tudi očitkov na račun otrok ali na neuspeh v zvezah ni, ker so oni na istem.

Drugače pa... pri dveh dokaj majhnih otrocih se ne obremenjujem s tem, ali bom spoznala kakega ta pravega, ali bom do smrti sama.

Ko sem ostala sama s hčerko in sem bila mlajša, sem si še želela enega pravega tipa in tudi povečanje družine... Zdaj pa se mi zdi, da je moje življenje napolnjeno. Sploh ne vem, kaj bi s partnerjem - kam bi ga vtaknila... Enostavno nimam več ne časa ne prostora v mojem življenju.

Nikoli pa se ne ve, kako bo na moja stara leta, ko bosta otroka šla po svoje. Mogoče pa si bom takrat zaželela kakšne moške družbe, take bolj resne, stalne, za večno..., no, do smrti... :2src:

Sicer pa ima tudi samsko življenje svoje prednosti. x:px

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...