Skoči na vsebino

Tudi črna luknja ima tri možnosti

Estrela

Recommended Posts

V življenju se ravnamo po standardih, vendar eni znamo v standardih najti 3 možnosti.Torej:lahko se odločim, da

1. naredim v skladu z zakonom (in sem fijakarski kojn )

2. naredim po lastni vesti (strokovnem znanju ) ali pa

3. naredim po navodlih predpostavljenega

Pa še vedno ne padem v črno luknjo , če uporabim lastno prepričanje (stroko, znanje, človečnost ).

Ali znate uporabljati lastno prepričanje pri delu ? xcivx

Zaboga !Kaj se res sanje uresničujejo ?
Deli na socialnih omrežjih

Sicer ne vem zakaj črna luknja, pa vseen......Definitivno naredim v skladu s svojim prepričanjem, s stroko (ne samo pravno) in še v okviru zakona, ki ga je na srečo mogoče dovolj široko interperetirati, da zajame tud mogoče zlo specifičen blem posameznika. Rešitev mora biti predvsem življenjska in pravična, potem pa sledi prilagajanje rešitve zakonskim določilom. Predpostavljenega, ki bi mi dajal navodila, pri svojem delu nimam. Na živce mi gredo razni uslužbenci, ki ljudi odpravijo z njihovimi problemi, ker je baje tako pač po zakonu. Torej po liniji najmanjšega odpora in z najmanj vloženega truda.

Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim.

K. Čapek

Sicer ne vem zakaj črna luknja, pa vseen......Definitivno naredim v skladu s svojim prepričanjem, s stroko (ne samo pravno) in še v okviru zakona, ki ga je na srečo mogoče dovolj široko interperetirati, da zajame tud mogoče zlo specifičen blem posameznika. Rešitev mora biti predvsem življenjska in pravična, potem pa sledi prilagajanje rešitve zakonskim določilom. Predpostavljenega, ki bi mi dajal navodila, pri svojem delu nimam. Na živce mi gredo razni uslužbenci, ki ljudi odpravijo z njihovimi problemi, ker je baje tako pač po zakonu. Torej po liniji najmanjšega odpora in z najmanj vloženega truda.

Mick, hud strokovnjak !

Eh, črno luknjo sem uporabila samo za medmet.

:palec:

No tukaj pa lahko kako rečem. Moj edini nadrejeni ima o določenih zame zelo pomembnih zadevah, čisto drugačno mišljenje kot jaz.

Npr: Če se nekdo zmoti in nam kak račun plača 2x, jaz denar vedno vrnem.

Ko sem to hotela storiti 1. me je nadrl, da kdo bi pa to za nas naredil in da naj tega ne naredim. Jaz sem podtalno to vseeno naredila, ne glede na direktorjevo mnenje, ko je izvedel je spet bevskal. Sem riskirala in tudi proftirala. x^x

Lepega dne sem jaz preplačala nekomu račun še pa još, vmes mi je zaradi moje lastne neprevidnosti vskočila še ena cifra.x:o)x Preplačilo je bilo ogromno, jaz pa nisem opazila. Drugi dan so me iz te firme poklicali in mi povedali kaj se je zgodilo in nam nakazali višek denarja. Ha!!! Vse se vrača, vse se plača!!!

Ja, delujem po lastni vesti, vendar ne zanemarjam pa nasvetov, ki jih daje oseba, ki je na določenem področju mnogo bolj izkušena kot jaz, recimo moj nadrejeni ima velikokrat prav in takrat mu dam prav!!x^x

To se pa naučiš ali zgrda ali pa na šolanju kot npr. jaz v Manegerstvu. x;)x

Kako čemo? Lako čemo.

• 2 weeks later...
Spoštovanje starejših je ena najlepših lastnosti, predvsem še na delovnem mestu, kjer šefi običajno stare kar odpišejo, saj so jim predragi delavci (plačilo delovne dobe ni malo denarja ).So pa tudi taki šefi, ki ne marajo mladih ali pa sploh nobenih ne, skrbijo le za svojo R.T, boj se takih (jih je pa največ takih, žal ). x:o)x

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...