Skoči na vsebino

magi

prav

Recommended Posts

Fajn sajt! :palec:

pregleden, lepo se odpira, prav balzam da kliknes na tkole narejen sajt, cestitke avtorjem. :palec:

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Deli na socialnih omrežjih

• Komentarji 107
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

Navedena spletna stran je dobro narejena. Glede oblikovanja... kapo dol. Tudi organizacija strani je dobra, da ne ommenjam hitrosti. Se vidi, da ne vsebuje nepotrebne krame. Vsebina je precej drugačna od tega, s čemer se sam ukvarjam, zato nisem poklican, da bi komentiral. O tistem, kar sem do sedaj uspel prebrati, nimam izkušenj, zato lahko verjamem avtorjem. x:Dx
BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO.

oj Kaby x;)x xDDx

no saj, jaz se tud tolk ne spoznam, sam se mi je zdel zlo pro, pravo olajsanje od celga kupa sajtov, ko se dajejo linki.

:palec:

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Pozdravljena Marsa!

Se opravičujem. Res je spletna stran House of Sutekh.org dobro izdelana in verjamem, da se avtor trudi popraviti popačen pomen Vama Marge ali Left Hand Path. Avtor te strani razlaga kakšni so njegovi cilji in želi informirati tiste, kateri ne vedo kaj v resnici je Vama Marga in kako se je z leti očrnila uporaba in pomen te poti. Dan danes je veliko ljudi, kateri se ne poglobijo v duhovne prakse, kajti preučevanje teorije ni dovolj. Moraš probati in nato šele lahko presojaš! Vsi pravijo, da je Vama Marga črna magija, vendar temu ni tako in je to daleč od resnice! Črna magija je le neka iznajdba Zahodnjakov in bi lahko rekli da je črna magija satanistična magija. Več o tem si preberite na strani.

Lep pozdrav

Pozdravljena DIANA:)!

Kaj storim, kateri so koraki k Va:rmi Magi?

Na strani House of Sutekh spletni strani se nahaja članek Načela magije in si ga je dobro prebrati! Če pa že sprašuješ, ti bom odgovoril:

Preden se začneš aktivno ukvarjati z vama marga iniciacijo je potrebno začeti meditirati. Kaj je meditacija si lahko prebereš na spletni strani Tara Yoga Center. Meditacija je prvi korak k Vama Margi. Seveda je pomembna tudi volja. Vprašaj se ali je izbrana pot res zame in ali sem pripravljena? Pomaga tudi joga oz. prakticiranje asan. Ko umiriš um, ko premagaš ego, ko se zavedaš svojega jaza, se spoznaš, se prebudiš, je čas, da pričenjaš z bolj težjimi vama marga sadhanami. Če bi ti razlagal kako začeti z vama margo bi ti lahko napisal knjigo. Če te to res zanima, mi piši na mojo elektronsko pošto!

Lep pozdrav

Vsak, ki stopa po tej poti oz. se ukvarja z magijo lahko izstopi iz poti in ga prevzame ego! Na začetku se mora vsak podučiti o energijah, katere so del mikro in makrokozmosa kot so čakre, nadiji, božanstva, kundalini, itd. Te energije prečiščuješ in jih odpiraš oz. odpravljaš njihove blokade! To narediš s pomočjo raznih tehnik. Za magijo ali vama margo si dovolj zrel ko hočeš biti oz. ko si renično pripravljen na svoj duhovni razvoj. S pomočjo teh simbolov (na primer pentagram, yantra,...) si reprogramiramo zavest, da tako dosežemo želeno spremembo. Seveda je to dolga pot in disciplinirano ukvarjanje s tem!

"Prava Magija se ukvarja s subtilno ezoterično alkimijo spreminjanja magove Esence"

Rres je. Magijo lahko (z veliko začetnico - zaradi boljšega ločevanja med ezoterično tehnologijo in profanimi mišmaši) označimo kot "nadnaravno" sredstvo in orodje za doseganje sprememb v mikro in makrokozmosu, v skladu z našo voljo. V samem bistvu je Magija manipulacija kozmičnih sil z močjo našega uma in ne zahteva uporabe drugih pripomočkov kot so bodala, kelihi, amuleti in podobno.

V Merriam Webster's Third New Unabridged Dictionary piše:

magija [1 - samostalnik] - iz starogrške besede magike, izpeljane iz ženskega pridevnika magikos.

1 a) uporaba sredstev (kot so ceremonije, amuleti, uroki...), za katere velja, da imajo nadnaravne moči, s katerimi lahko prepričamo nadnaravna bitja, da dosežejo ali preprečijo določen rezultat (dež, smrt, zdravljenje...), ki ne bi bil izvedljiv po običajnih poteh in ki poleg tega vključuje tudi veščine divinacije, zaklinjanja, dobrohotne in ljubezenske magije ter taumaturgije: kontroliranje naravnih sil, običajno neposredno z rituali, objekti, materiali ali magičnimi besedami.

2 a) izjemna moč ali vpliv, dozdevno iz nadnaravnega vira B) nekaj, kar ima dozdevno čaroben vpliv ali daje učinek onostranstva.

3) umetnost nenavadnih iluzij, doseženih s pomočjo zvijač.

magija [2 - pridevnik] - ki se nanaša na ali je okultno/okultizem: ima domnevno nadnaravne lastnosti ali moči.

kaj pa misliš o tem, da za edepte magije obstaja nevarnost da se "odpulijo" iz realnega sveta in samouničijo.

To se lahko zgodi vsakemu, ki je nepazljiv. Zato pa so tukaj učitelji, ki ti svetujejo, te učijo in vodijo! Preden se lotiš kakršnega koli rituala, ga je treba prej dobro in pazljivo preučiti, da kasneje med opravljanjem rituala ne pride do kakšnih problemov. Ko se neki adept magije "odpuli" iz realnega sveta ali samouniči pomeni, da ga je prevzel ego!

Jogiji govorijo:

”Ego umre, ko je predanost v cvetu mladosti.”

”Pravi duhovni učitelj ne sili učenca k odrekanju svetu, temveč k odrekanju omejenemu jazu.”

Sam sem namreč bolj seznanjen s tantrično/jogijsko teorijo, da je ego del človeske "živali" oz. človeskega uma. Namreč, na grobo je po jogijsko-tantrični filozofiji človekova Bit sestavljena iz treh ravni: (1) telo, ki je naše orodje za interakcijo z zunanjim svetom; (2) um, ki upravlja s telesom in je nekakšen nadzorni center telesa. Uma se drži ego, ki ga pridobimo in izgradimo v nasem življenju s posvetnim in plitvim načinom življenja; in (3) centralni Jaz oz. duša, ki je večna in nima ega, saj je ego del umrljivega aspekta človeka.

Raztopitev ega je ena od začetnih stopenj na poti duhovnega razvoja, čeprav je tudi ta naloga odstranitve ega precej dolgotrajna - mnogi mislijo, da lahko v npr. 1 mesecu izničijo to, kar so gradili prej vse svoje življenje - in zelo težka, kajti ego je zelo zvit in nas bo poizkušal prelisičiti na vsak način saj je navsezadnje bori za svoj obstanek. Ko premagamo ego, se lahko šele resnično potopimo v globine našega zavednega in nezavednega uma in duše. Tudi tu je pot zelo težka, vendar ni nadležnega ega, ki bi nas vodil s poti!

kaj pa če je telo bolno ali se stara , ali nam manjka kašen del telesa... smo brez biti? kaj pa slepi, gluhi ...? umsko prizadeti?

so avtomacko brez ega? so bližje bogu? "blagor ubogim na duhu, kajti njihovo je nebeško kraljestvo" pa tko...

Ko odpraviš blokade v čakrah, ko prečistiš nadije in ko premagaš ego ne moreš zboleti. Pred leti je bil na televiziji jogi, kateri je dovolil kobri, da ga ugrizne. Nato je meditiral 4 ure in tako odpravil strup iz telesa. Obstaja še veliko podobnih primerov. Ko se poglobiš vase je možno vse. Moj učitelj je svojo mamo pozdravil raka.

Mikrokozmos deluje na makrokozmos in obratno.

Je mag drugo ime za šamana ?

Ne mag ni drugo ime za šamana!

Šaman dela isto, dez priklice je suša, ozdravi bolne itd. Torej je nekaj razlika, pravis, kaksna?

Šaman, kot si že sam povedal, prikliče dež, sušo ali ozdravi bolne,... Šamani to naredijo s p'omočjo rastlin in obredov,... Podobno kot mag. Vendar pravi mag (LHP iniciat) povzdiguje svoj jaz in ne škoduje drugim, kot je zanano večini. Mag spoštuje življenje in ga ne uničuje. Moraš vedeti, da je magija le orodje, s katerim dosežemo želene rezultate.

Šaman s pomočjo raznih rastlin preide v trans, da je bližje bogu (v katerega verjamejo) ali duhovom in z njihovo pomočjo prikliče dež, sušo, nevihto, bolezen, zdravje, itd. Mag pa to naredi s pomočjo uma oz. volje, kot tudi s pomočjo božanstva (invokacija ali evokacija), katerega časti.

zato pa jaz raziskujem v tej smeri in delam na sebi že cel lajf, kljub oviram in nasprotovanju okolice, ki ne "šteka" zaenkrat, čeprav vidim da se tudi to odpira. x:)x :palec: mislim, da sem že precej napredovala in da sem na pravi poti (glede na moje počutje)...

make magic xwizardx

Lepo je to slišati. Dobro je če imaš nekoga, ki ti lahko pomaga in je napredovanje hitrejše. Če imaš kako vprašanja mi ga lahko postaviš na danim9@gmail.com in ti bom z veseljem odgovoril! Vsak, dan piši dnevnik, da boš tako na tekočem, pri svojem duhovnem napredovanju! Če želiš, pripravlja Tara Yoga Center tečaje za vsakogar. Jaz se bom vpisal, takoj ko se bodo začeli novi tečaji! Priporočam ne samo tebi, ampak vsem!!!!

Kar tako naprej DIANA:).

Te lahko DIANA:) vprašam, kaj vse počneš, da se duhovno razvijaš,...? Kakšne prakse,...?

(popravljeno)

Zanimivo. Vendar je dnevnik bolje pisati, ker tako lahko primerjaš in razmišljaš, kje si ga posrala in kje napredovala. Seveda je dnevnik dobro pisati, če se ukvarjaš z Vama Marga iniciacijo, jogo in meditacijo, ayurvedo, levo tantro (seksualno magijo ali še enkrat vama margo),..., ker je tega čez čas preveliko in se hitro zgodi, da lahko kaj pozabiš. Lahko se zgodi, da misliš, da nekaj delaš prav in se lahko čez čas pojavijo negativni rezultati. Enostavno se nabira in nabira in zato je za takšne stvari dobro imeti dnevnik (iniciacijski dnevnik) kamor zapisuješ svoje ugotovitve, misli, napredovanja,... Prav tako si je dobro zapisovati svoje osebne hibe ali tabuje. Pravi vama marga iniciat premaguje vse ovire, ki ga omejujeo na poti do nesmrtnosti, božanske zavesti,...

In še za konec besedila bi rad dodal: "Ko se poglabljaš vase, ko prideš v stik z Jazom (tisto kar si ti), postaneš filozof, kar ljudi odvrača o tebe." Kaj je Jaz bi lahko opisali z naslednjim primerom: Avto in voznik. Avto je tvoje telo, tvoj um, tvoj ego, ti pa si tisti voznik (Jaz) ki opravljaš z avtom (telo, um, ego). Ko postaneš eno z vsem je možno vse!

Obstaja poved: "Tako kot zgoraj, tako spodaj!"

Popravljeno -> Advaita

In še za konec besedila bi rad dodal: "Ko se poglabljaš vase, ko prideš v stik z Jazom (tisto kar si ti), postaneš filozof, kar ljudi odvrača o tebe."

huh, to je še pa men dalo za mislit :inocent:

There is

One Mind,

One Truth,

One Source in the Universe,

and I AM ONE with ALL there is."

Ja res je, da se te ljudje začenjajo izogibati in si o tebi mislijo vse najslabše. Vendar, če bi vsaj malo pokukali v tebe oz. v tvojo srce, bi videli, kakšno božansko ljubezen nosiš v sebi do duhovnega razvoja. Si nad ljubeznijo in si ljubezen. Če malo poslušaš mnenja ljudi o teh duhovnih ljudeh, boš šlišala češ, kako je čuden! Vendar kot sem povedal, si ti tisti, kateri si nad ljubeznijo oz. si ljubezen. Povprečen človek ne ve kaj je ljubezen. Misli da ljubi. To se ne da povedati, ampak moraš čutiti, moraš biti ljubezen. V Vama Margi velja, da partnerja postaneta eno, kar pomeni, da se ljubita, se poznata, sta ljubezen,...

Ne da se povedati, ampak moraš izkusiti, kako to je!

Zanimiva debata.

Glede dnevnika se strinjam, da je potreben za resnejši študij magije.

Advaita, Kabalist, pa kateri poti sta vidva odkrivala zakonitosti in prakso magije.

Sklepam lahko, da Kabalist študira kabalo, Advaita ti pa si pristaš katere smeri? Neke vzhodnjaške? Pa si študiral tudi kaj evropskega hermetizma? Mogoče poznaš Franza Bardona?

Hermes Trismegistus
Hermes Trikrat-največji.

Ja to je njegova izjava, velja za največjega učitelja, njegova zapuščina pa je temelj t.i. hermetizma, evropske veje magijske študije. V grški mitologiji velja za boga magije.

--==[ x X x ]==--

Šamanizem in "magija" se prekrivata v mnogih področjih delovanja, prav tako kot se različne filozofije oz. šole magije. Vsaka smer ima svoje posebnosti, vseeno pa obstajajo podobnosti in skupni imenovalci.

Če definiramo magijo kot (citiram Crowleya):

magick is the science and art of causing change to occur in conformity with the will

potem je tudi šamanizem neke vrste magijska šola.

--==[ x X x ]==--

Nic o duhovih torej in rastlinah.

Ti priporočam mantis, da si izposodiš kakšno pristno knjigo o šamanih. Šamani uporabljajo rastline pri svojih obredih ali ritualih, da tako preidejo v trans. Prav tako imajo pri obredih opravka z duhovi; na primer gozdni duhovi. Zdaj ne vem ali je za njih isto bog ali duh ali pa morda zastopijo razlike. Tega nebi vedel.

Weezard

Sklepam lahko, da Kabalist študira kabalo, Advaita ti pa si pristaš katere smeri? Neke vzhodnjaške? Pa si študiral tudi kaj evropskega hermetizma? Mogoče poznaš Franza Bardona?

Kot piše v mojem osebnem profilu (O meni) sem Tantrični Vama Marga iniciat. Hermetizem nisem študiral in tudi Franza Bardona ne poznam.

"Iz vzhoda se je širilo na zahaod." Razen za kabalo nebi vedel in prav tako hermetizem. Ta zahodnjaška filozofija in praksa me ne zanima kaj preveč.

Priporočam ti, da si na Amazon.com kupiš knjigo Demons of the Flesh : The Complete Guide to Left-Hand Path Sex Magic in tam prebereš več o Kabali, hermetizmu, vama margi (ali levi poti; ang. Left Hand Path),...

Šamanizem in "magija" se prekrivata v mnogih področjih delovanja, prav tako kot se različne filozofije oz. šole magije. Vsaka smer ima svoje posebnosti, vseeno pa obstajajo podobnosti in skupni imenovalci.

Če definiramo magijo kot (citiram Crowleya):

magick is the science and art of causing change to occur in conformity with the will

potem je tudi šamanizem neke vrste magijska šola.

Res je da se prekrivata v velikih stvareh vendar, kot sem rekel je magija, kot tudi šamanizem orodje za doseganje ciljev in ni magija ali šamanizem cilj. Za LHP iniciata je primerno oboje!

(popravljeno)
Vidis zato pa mi jasno, ker zdaj ne vem, a so si tile zmislili vse skup in bi se njihovo delovanje lahko poimenovalo magija in sploh niso samani, ali pa ti ne ves, kaj dela saman in kaj mag - ali pa je to celo eno in isto. Pod samane si ti ¸

izgleda predstavljas tiste iz primitivnih plemen, ki se vcasih davijo pod halucinogenimi drogami in skacejo okrog ognja, da bi clovek umrl ali se ozdravil. Verjetno za novodobne samane še nisi slisal. Ali pa morda tvoja tehnika vkljucuje kaj drugega poleg novodobne samanske in se zato lahko imenuje mag.

Vsak ima nekaj za povedati. Dan danes je nareto tako, da je vse popačeno in ni treba vsem oz. vsakemu verjeti (je kot tihi telefon, če morda poznaš to igro). Samo pravi šaman (kdo ve kdo je to!?) ve kaj je res in kaj ne. Lahko se motim tudi jaz ali pa tisti, kateri so, to kar si napisal, objavili na spletni strani. Jaz sem ti povedal, kar vem o šamanih (mogoče je narobe).

Prav tako je veliko Šamanov po svetu in vsak časti svoje božanstvo in vanj veruje! Kot veš je na svetu veliko ver in veliko kultur, kot tudi veliko magijskih sistemov (seksualna magija, nordijsko-runska magija, setianska magija, črna magija (satanistična) magija,...) za doseganje določenih ciljev.

Popravljeno -> Advaita

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...