Weezard 19. marec 2006 Prijavi Deli 19. marec 2006 "Iz vzhoda se je širilo na zahaod." Razen za kabalo nebi vedel in prav tako hermetizem. Ta zahodnjaška filozofija in praksa me ne zanima kaj preveč.Iz vzhoda se je širilo na zahod. Kaj to pomeni? Hermetizem izvira iz starega Egipta, veliko pa se opira tudi na Kabalo. Citiraj --==[ x X x ]==-- Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Advaita 19. marec 2006 Prijavi Deli 19. marec 2006 Iz vzhoda se je širilo na zahod. Kaj to pomeni? Hermetizem izvira iz starega Egipta, veliko pa se opira tudi na Kabalo. Saj sem napisal da za kabalo nebi vedel in prav tako za hermetizem!! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Advaita 19. marec 2006 Prijavi Deli 19. marec 2006 (popravljeno) kaksen tihi telefon? Nisem mislila samanov po svetu, mislila sem na te slovenske samane, ki se hodijo v Brazilijo šolat o tem za cel mesec, da pol pomagajo doma. No saj bolje njih vprasat. Uporabljajo pa samanske tehnike samo v terapevtske namene, zato sme mislila, da je to eno in isto. Ampak njim verjamem, da so samani, ce delajo s tem in so znani.Ti pa si mag, pravis. In kako se ti je kaj zivljenje spremenilo? Si do znanja prisel iz knjig in prakticnega preskusanja ali tecajev na tujih solah? Ko ze govorimo o tem... Z magijo oz. Vama Marga iniciacijo sem se srečal pred parimi leti, ko sem spoznal človeka, ki je bil eden izmed članov Temple of Seth. Ker je to gibanje nekoliko neorganizirano in ker se oddaljujejo od prave leve poti (Left Hand Path) se je večina teh članov (Visokih Svečenikov, adeptov, magusov,...) odcepilo od tega Templja in so ustvarili novo Mednarodno gibanje The Storm. The Storm se bolj posveča pristni Vama Marga poti. Ker sta ustanovitelja imela slabo vodenje, se je večina, če ne kar 90% teh The Storm-ovih članov odločilo za samostojno pot. Tako se menimo preko telefonov, e-mailov, Yahoo liste (Sinister_Ripples), in tako dalje, ter si izmenjujeo izkušnje, znanja, praktične pristope,... Sam sem član Sinister_Ripples pogovorov, postal pred kratkim. Prav tako sem bil deležen The Storm-ovih praktičnih pristopov! mantis Ti pa si mag, pravis Bi raje rekel, da sem Tantrični Vama Marga iniciat, kot pa mag, ker z leti se je pomen maga očrnil in popačil! Popravljeno 19. marec 2006 -> Advaita Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
zerkalo 19. marec 2006 Prijavi Deli 19. marec 2006 Hudo tole vse skupaj. Ko prebiram komentarje se moram tu in tam vprašati ali se samo meni zdi, da smo že v letu 2006 ali kaj. Pa a niže jasno, da vsak humanoid s svojo zavestjo dela svoj svet, ki se vstiku s svetovi, ki jih tvorijo ostale zavesti formira v doživljanje "resnicnosti". Torej je mag vsak od nas. Pesniski opisi zadeve sonekoc nastali, da bi v ljudeh vzbudili zanimanje (danes to počnejomediji na raznorazne načine), danes pa so namenjeni samo še samisebi. Torej, namesto nekih hudo skrivnostnih mambodžambotov je dovolj, če človek opazuje kako njegova zavest v resnici deluje na prostor in kaj hitro ugotovi za kaj pri magiji gre. Pa saj tudi to jerecimo, Krishnamurti že povedal desetletja nazaj. No, mogoče so takrat tako zlahka to počeli raznorazni Krishnamurtiji, danes pa ježe vsakdo zmožen marsikaj, tudi poštekat da je magija že življenjesamo. Razen če nisi preveč obremenjen z takimi ali onakimi "šolami", seveda. Citiraj Norost je vcasih najvecja modrost… Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
butl 19. marec 2006 Prijavi Deli 19. marec 2006 Ja res je, da se te ljudje začenjajo izogibati in si o tebi mislijo vse najslabše. Vendar, če bi vsaj malo pokukali v tebe oz. v tvojo srce, bi videli, kakšno božansko ljubezen nosiš v sebi do duhovnega razvoja. Si nad ljubeznijo in si ljubezen. Če malo poslušaš mnenja ljudi o teh duhovnih ljudeh, boš šlišala češ, kako je čuden! Vendar kot sem povedal, si ti tisti, kateri si nad ljubeznijo oz. si ljubezen. Povprečen človek ne ve kaj je ljubezen. Misli da ljubi. To se ne da povedati, ampak moraš čutiti, moraš biti ljubezen. V Vama Margi velja, da partnerja postaneta eno, kar pomeni, da se ljubita, se poznata, sta ljubezen,... Ne da se povedati, ampak moraš izkusiti, kako to je! Spet jst, Advaita Ti k veš, kaj pa je to ljubezen zate? Kako pa zgleda bit nad ljubeznijo...če lahko mal opišeš, prosim. Aja, a veš tist, k sva se v zbirki moje sanje 2 pogovarjala. Jst bi se še, samo se mi zdi rajtam, da ne paše glih ke not. Če se teb tud da, dj najd zbirko, ki se ti zdi najblj ustrezna, pa bi tam nadaljevala...če glih češ. butl Citiraj Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
butl 19. marec 2006 Prijavi Deli 19. marec 2006 Ljubiti, biti ljubezen in celo biti nad ljubeznijo, so pa kar hude besede za 19- letnika A 19 si star šele, pa že vse tole veš, Advaita? Stara duša Citiraj Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Advaita 19. marec 2006 Prijavi Deli 19. marec 2006 (popravljeno) butl Ti k veš, kaj pa je to ljubezen zate? Kako pa zgleda bit nad ljubeznijo...če lahko mal opišeš, prosim.Kot sem napisal se tega ne da razlagati in moraš to doživeti. Prav tako že ni dobro, da vsem to razlagam (zaradi iniciacijskih razlogov). zerkalo Torej je mag vsak od nasLahko bi rekel tako. Vsak izmed nas je neke vrste mag, ampak ne čisto pristni mag ali vama marga iniciat!!! Pravi mag, se poglablja vase, ojača in veča svoj um, ubija ego,... To naj ti bo jasno. Prava magija pospeši želeno! Prava magija zahteva veliko več dela in truda!!!!!!!!!! Že spet eden izmed mojih stavkov: "Probaj pa boš videl, kaj magija je." DIANA:) meni se zdi, da nekaj ne delam prav, če se me folk začne izogibati??Če se te ljudje začenjajo izogibati ne pomeni, da delaš nekaj narobe. Za LHP oz. Vama Marga iniciata je to nekaj povsem domačega in tudi zaradi tega je za nekatere Vama Marga težka. Vama Marga iniciacija je predvsem pot, kjer ti samota ne sme biti tuja! Ko enkrat začenjaš stopati po Vama Marga poti se lahko navadiš samote (samo dovolj zagnani). Vendar bi dodal da ni tako samotna pot, ker imaš druge, ki te podpirajo, te razumejo, ti pomagajo, te obožujejo,... Če pogledaš, bi lahko rekel, da na tem svetu skoraj ni tistega pravega prijatelja, ki bi te poklical, ko bi bil osamljen, bi mu bilo dolg čas, bi ti pomagal, ko bi imel probleme, bi te podpiral, te imel rad, te varoval pred hudim, da ne govorim o hinavščini, katere je lahko deležen tvoj prijatelj in še mnogo drugega!! Pravi prijatelj, oče ti je guru ali tisti, ki ti sledi po izbrani poti. Oba se zavedata nevarnosti, oba se zavedata prednosti, oba si pomagata, se imata rada in se spoštujeta, ter ob vsakem koraku se tesno držita drug drugega. Lahko bi še našteval in našteval ter dajal primere, vendar nebi prišel do konca. Guru (učitelj) in tisti, ki ti sledi ve kako stvar stoji in te razume in prav tako bi lahko dodal, da je pri tem velika prednost. Ko postajaš nekako drugačen, te začenjajo opravljati, te zaničevati, zajebavati,... te to ne sme pogubiti, potreti oz. spraviti na dno, kajti oni ne zastopijo kaj vse se skriva za vsem tem! Zato je dobro, da je tvoja osebnost močna (no vsaj za začetnike)! butl in mantis: A 19 si star šele, pa že vse tole veš, Advaita? Sta ena izmed tistik, ki komentirata pa nikoli ne probata. Če se poglabljaš vase boš videl, kaj vse si sposoben in kaj vse veš. Za ta komentar, ki sta ga dala vama nimam kaj več povedati kot pa to, da sta človeka, ki se prepuščata materiji! Prav tako bi rad dodal, da odgovora ne prebereta, do konca, ker sprašujeta tisto, kar sem že povedal v svojem odgovoru, ker morda mislita, da vse vesta! Povem vama, da nihče na tej zemlji ne ve vsega. Praksa pokrije 100000000 ur teorije! Aja, a veš tist, k sva se v zbirki moje sanje 2 pogovarjala. Jst bi se še, samo se mi zdi rajtam, da ne paše glih ke not. Če se teb tud da, dj najd zbirko, ki se ti zdi najblj ustrezna, pa bi tam nadaljevala...če glih češ. Spomni me o čem!? Popravljeno 19. marec 2006 -> Advaita Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
butl 19. marec 2006 Prijavi Deli 19. marec 2006 butlKot sem napisal se tega ne da razlagati in moraš to doživeti. Prav tako že ni dobro, da vsem to razlagam (zaradi iniciacijskih razlogov). Ko postajaš nekako drugačen, te začenjajo opravljati, te zaničevati, zajebavati,... te to ne sme pogubiti, potreti oz. spraviti na dno, kajti oni ne zastopijo kaj vse se skriva za vsem tem! Zato je dobro, da je tvoja osebnost močna (no vsaj za začetnike)! Pozdravljen Advaita Enkrat, že davno tega, če ne dvakrat, me je Konfuzij, moj prijatelj, medtem ko sem v popolni samoti in tihoti poslušal odo ljubezni, ki jo je prepevala taščica na bližnjem gabru /si ne morš mislt, kako močan glas ima taščica...pa tko mejhna je/, vprašal: "Ti, butl, kaj je to ljubezen?" Sem imel definicijo na koncu jezika /se mi je zdelo/, ma je nisem mogel izpljuniti nekako. Da se pa kr tko ne da povedati, da je to težko, da ni definicije, da mu lahko povem, kaj pa ni ljubezen. Mi je odvrnil, smeje:"Butl, k jo enkrat definiraš, pol nimaš več izgovora." Jst sem tud drugačen...butl..., pa me noben ne zaničuje, niti ne zajebava. Zakva mislš, da je tko? butl Citiraj Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Advaita 19. marec 2006 Prijavi Deli 19. marec 2006 butl že spet ciljaš na napačno smer! Preberi si moje zgornje odgovore in videl boš zakaj je tako. Če bi ti pa preveč povedal, bi si ustvaril črno oz. napačno sliko o vsej duhovni poti. Vsega še vam ni potrebno vedeti, kajti Vama Marga ima veliko skrivnosti, ki jih tistim, ki se stem ne ukvarjajo ali pa so šele začetniki, ni dobro razlagati. Ti govoriš o ljubezni jaz pa o Vama Margi! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
butl 19. marec 2006 Prijavi Deli 19. marec 2006 butl že spet ciljaš na napačno smer! Preberi si moje zgornje odgovore in videl boš zakaj je tako. Če bi ti pa preveč povedal, bi si ustvaril črno oz. napačno sliko o vsej duhovni poti. Vsega še vam ni potrebno vedeti, kajti Vama Marga ima veliko skrivnosti, ki jih tistim, ki se stem ne ukvarjajo ali pa so šele začetniki, ni dobro razlagati. Ti govoriš o ljubezni jaz pa o Vama Margi! Ampak..eee...jst sem te vprašal pa o ljubezni. Ma sej ni važn. tud tist, da naj te spomnim. Če se ne spomniš, pol že ni pomembno. Aja...zakaj na vprašanje in pohvalo reagiraš s predalčkanjem in obsojanjem, kt da te zajebavam?...pa te ne. Men se res zdi kul, če 19-letnik razmišlja o duhovnosti, pa kokrkol že. Če mu pomaga bit Človek, super, če pa ne, pa še bo. butl Citiraj Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Advaita 19. marec 2006 Prijavi Deli 19. marec 2006 Za tvoje izkusnje pa, ne vem, kaksno prakso imas. Najprej govoris o ljubezni, o biti nad ljubeznijo, ko pri tvojih letih nekateri vrstniki ne poznajo niti seksa in zemeljske ljubezni. Pa sem mislila, da gre za zensko! Toda zdaj, po zadnjem tvojem zapisu, se mi zdi, da gre za ljubezen, povezanost, zascito in oporo od tvojega guruja oz. ucitelja! Ko sem omenil ljubezen, sem dal le primer!!! Adwaita, ti Visoki svecenik, torej kaksne pozitivne izkusnje imas doslej pri svojem delu, rezultate? Ce lakho vseeno kaj vec KONKRETNEGA poves? Vsaj jaz povem, dam naslov, napotim, povem slabe in dobre strani... A bos? Kakšen Visoki svečenik!? Vsi ti nazivi, ki so si jih nekateri izmislili so omejujoči. Ali ni bolje napredovati brez nazivov? Ali ni bolje, da se sam odločiš, kdaj si primeren za naslednjo lekcijo oz. se odločiš sam kdaj si pripravljen na naslednji korak, brez teh brezveznih nazivov? Kajti takšni si želijo samo naziv in ne duhovni razvoj. Imajo se za neke Svečenike, maguse, adepte in bog ve kaj vse so si še izmislili. Zame ni pomemben naziv, zame je pomemben duhovni razvoj! Naj napišem kaj konkretnega!? Če bi povedal, kakšni so moji dosežki, kaj vse sem doživel, kaj videl in da ne pravim kaj izkusil, bi se tako hvalil in gojil ego. NAJVEČJI Tantrični Vama Marga duhovni iniciati Aghoriji pravijo, da kdor govori (ali piše) o svojih dosežkih (govorim o Vama Margi) ta trpi!! Zato imam raje, da, tistega ki res to zanima, začenja stopati po tej poti in sam vidi kakšni so dosežki in tako dalje. Se opravičujem, ampak se držim pristnih pregovorov in izjav (vendar samo tistih za katere mi pravi intuicija, da so pravi in res nekaj dodajo k duhovni rasti)! Komentiram in ne probam, pravis... - kaj naj probam tocno? Mislis, da naj grem v iniciacijo? Sla sem na po iniciacijo k Domancicu in za to mi nikol ne bo zal, ker so rezultati spodbudni, stvar deluje. In ne mislim, da vse vem, kot pravis, bognedaj! Ti ves vec, pa si doslej nastel le nazive, ki jih imas. Ce nisem prehudo radovedna, bi mogoce lahko povedal kaj vec? Stvar me zanima!!! Torej - praksa, kaksna je tvoja? Lp O nazivih sem že govoril v mojem zgornjem odgovoru tebi. Že v prejšnjih odgovorih sem DIANI:) odgovoril, kakšni so približno prvi koraki po tej poti! Preberi si, če te resno zanima. Prav tako ti priporočam da si prebereš vse članke na House of Sutekh spletni strani in tako oceniš ali si resno za to! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Advaita 19. marec 2006 Prijavi Deli 19. marec 2006 uff... a čisto vsakem koraku?? icon_smile_big.gif ja, jaz to ful rabim na nek način... konstantno čustveno podporo icon_smile_shy.gif icon_smile_dead.gif raje bi bila popolnoma neodvisna, ker ni nihče BOG oz popoln, vsi vpletajo svoje vzorce in vsake tliko časa fajn zaserjejo. mislim, da je najbolj pametno biti samostojen s svojim ciljem in smislom in deliti ta svoj smisel s tistimi ki jih zanima to kar zanima tebe in drug drugega podpirati. Ja na vsakem koraku si stojita oz. stojijo ob strani Vsak pravi vama marga iniciat, kot tudi jaz, bi pomagal, stal ob strani tistemu, ki bi mi sledil! Guru je tvoj duhovni oče, tvoj Oče ali Mati je tvoj materialni oče! Guru te bo duhovno izpopolnjeval in te dvigal nad norme človeka, Oče ali Mati pa te bo naučil delovati v tem materialnem svetu in te naučil kako v njem reagirati! Oba sta pomembna! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Advaita 19. marec 2006 Prijavi Deli 19. marec 2006 (popravljeno) Nobene hierarhične čustvene opore ni pri tem! Popravljeno 19. marec 2006 -> Advaita Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Advaita 19. marec 2006 Prijavi Deli 19. marec 2006 (popravljeno) kakšna pa? energijska? da jih futram z energijo???!!! i dont think so, imam je več kot oni in to čisto!icon_smile_clown.gif Da jih hraniš z energijo!? To vsekakor ni res. Je opora pri duhovnem napredku. Guru ali učenec ti bo svetoval, kaj moraš narediti, da popraviš tisto kar misliš popraviti, narediti tisto kar misliš narediti, izpeljati tisto kar misliš izpeljati in narediti tisto kar ti bo pomagalo pri duhovnem razvoju in ti pomagal, da ga kje ne polomiš. Popravljeno 19. marec 2006 -> Advaita Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Advaita 19. marec 2006 Prijavi Deli 19. marec 2006 Ce kristjani recejo, da je nas duhovni Oce Bog, potem je zate tvoj bog- tvoj duhovni oce, en materialni moski - tvoj guru? Oprosti za to primerjavo, pa glih tak se čuje. Aja nisi (še) Visoki svecenik. Boš pa,a ne.Eee, nism jaz za to. Ze po materialnem svetu sem tako zabluzila, da moram najprej tu popucat, Ego pa itak, skoz vsakdanje probleme, kje je še meditacija...Saj sem ze meditirala, pa sem vsakic bla tak zmatrana pol in cela apaticna, da sem to opustila. Tu pa tam kakega zmolim, da bi bil dez al pa da ga ne bi blo, ker ce ga je prevec, pol nic koruza ne zrase in je premalo zrela, pa da bi kaksen ozdravel...sicer pa , odkar je lansko leto hodil nas zupnik, bog mu daj še veliko uspeha!,s svojim ministrantompo vaseh hise pa štale žegnat, ni zbolela niti ena krava vam recem!!! Samo en telicek je dobil drisko... Ja, clovek ne bi verjel, ce ne bi videl Ponovno naj povem o teh nazivih (Visoki svečenik,...): Kakšen Visoki svečenik!? Vsi ti nazivi, ki so si jih nekateri izmislili so omejujoči. Ali ni bolje napredovati brez nazivov? Ali ni bolje, da se sam odločiš, kdaj si primeren za naslednjo lekcijo oz. se odločiš sam kdaj si pripravljen na naslednji korak, brez teh brezveznih nazivov? Kajti takšni si želijo samo naziv in ne duhovni razvoj. Imajo se za neke Svečenike, maguse, adepte in bog ve kaj vse so si še izmislili. Zame ni pomemben naziv, zame je pomemben duhovni razvoj! Naj napišem kaj konkretnega!? Če bi povedal, kakšni so moji dosežki, kaj vse sem doživel, kaj videl in da ne pravim kaj izkusil, bi se tako hvalil in gojil ego. NAJVEČJI Tantrični Vama Marga duhovni iniciati Aghoriji pravijo, da kdor govori (ali piše) o svojih dosežkih (govorim o Vama Margi) ta trpi!! Zato imam raje, da, tistega ki res to zanima, začenja stopati po tej poti in sam vidi kakšni so dosežki in tako dalje. Se opravičujem, ampak se držim pristnih pregovorov in izjav (vendar samo tistih za katere mi pravi intuicija, da so pravi in res nekaj dodajo k duhovni rasti)! Glede guruja! Bog je zame neko božanstvo, katerega častim (puja po sanskrtsko) in se mu približujem. Guru je zame duhovni učitelj in bi lahko rekel, da bog, ki je na zemlji v fizični obliki Skrivnostna so pota duhovnega učitelja! fajn. icon1_biggrin.gif prijazni tile gurujčki, ki se tako nesebično razdajajo. icon_smile_evil.gif icon_smile_big.gif icon1_thumbup.gif icon_smile_kisses.gif Se ne razdajajo ampak so ti na voljo. Če želiš pomoč prosiš. Če se jim zdiš neprimerna oz. te zanese na katero drugo pot ti vsekakor ne bodo mogli pomagati! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 20. marec 2006 Prijavi Deli 20. marec 2006 ljudje zaradi nizke zavesti pozabljamo... Hudo tole vse skupaj. Ko prebiram komentarje se moram tu in tam vprašati ali se samo meni zdi, da smo že v letu 2006 ali kaj. Pa a niže jasno, da vsak humanoid s svojo zavestjo dela svoj svet, ki se vstiku s svetovi, ki jih tvorijo ostale zavesti formira v doživljanje "resnicnosti". Torej je mag vsak od nas. Pesniski opisi zadeve sonekoc nastali, da bi v ljudeh vzbudili zanimanje (danes to počnejomediji na raznorazne načine), danes pa so namenjeni samo še samisebi. Torej, namesto nekih hudo skrivnostnih mambodžambotov je dovolj, če človek opazuje kako njegova zavest v resnici deluje na prostor in kaj hitro ugotovi za kaj pri magiji gre. Pa saj tudi to jerecimo, Krishnamurti že povedal desetletja nazaj. No, mogoče so takrat tako zlahka to počeli raznorazni Krishnamurtiji, danes pa ježe vsakdo zmožen marsikaj, tudi poštekat da je magija že življenjesamo. Razen če nisi preveč obremenjen z takimi ali onakimi "šolami", seveda. Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Weezard 20. marec 2006 Prijavi Deli 20. marec 2006 Magova pot je samotna pot. Predvsem moraš delati na sebi, napotke lahko dobiš kjerkoli, iz knjige, od učitelja a samo pot moraš še vedno prehoditi sam, nihče te ne bo držal za roko, tudi guru ne, ker v tem primeru ni to nič drugega kot odvisnost, navezanost. Kaj bo potem tak učenec če izgubi učitelja? Učitelj naj učenca le usmerja, ne sme pa ga držati za roko, ker v tem primeru učenec ne postane samostojen. Advaita, tvoje besede so modre, se vidi da si dosti stvari že ozavestil in nisi le odmev tvojih učiteljev/filozofije, moj nasvet bi bil samo: ničemur ne verjemi 100%, vse je možno, vsako stvar poglej s 1000 različnih zornih kotov - pa to ne leti na katerokoli tvojo izjavo, je le prijateljski nasvet Citiraj --==[ x X x ]==-- Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Advaita 20. marec 2006 Prijavi Deli 20. marec 2006 ničemur ne verjemi 100%, vse je možno, vsako stvar poglej s 1000 različnih zornih kotov - pa to ne leti na katerokoli tvojo izjavo, je le prijateljski nasvet Seveda nikoli ne verjamem vsemu in prav tako tudi jaz pravim da je vsako stvar potrebno pogledati s 1000 različnih zornih kotov, ker nikoli ne veš kakšna past je lahko nastavljena ali pa mi morda ne diši. Vama Marga (kot tudi druge poti) je samostojna pot in naj vsak dela v skladu s svojo voljo! Drugače pa, hvala ti Weezard! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Advaita 21. marec 2006 Prijavi Deli 21. marec 2006 mislim da je pravi pokazatelj magovega upeha kvaliteta njegovega lajfstajla oz predvsem, kolko si ti happy v duši in srčku.... Pravi pokazatelj magovega uspeha je odvisen od njegove volje ne pa od tega koliko je srečen v duši in srčku. Njegova volja mu dopoveduje, da je on tisti, ki je za to pot. Pravi vama marga iniciat mora imeti močno voljo. Ni odvisno od njegovega življenjskega načina. Vsaj zame ne. Že od malih nog sem nekako vedel, da nisem samo telo in da je v meni nekaj več. Imel sem lucidne sanje in večkrat sem vedel, kaj se bo zgodilo v prihodnosti. Prav tako ne smem pozabiti omeniti izrazito občutljiv šesti čut, kateri mi je pravil, kdo si kaj misli in podobno. Bil sem drugačen od drugih in se s tem nisem obremenjeval. Sam, za sebe, pravim, da sem se že v prejšnjih reinkarnacijah ukvarjal s temi stvarmi in prav tako sem mnenja, da so se tudi tisti, katere zanima ta pot. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Advaita 21. marec 2006 Prijavi Deli 21. marec 2006 (popravljeno) Torej je cilj te poti cimbolj izraziti moc svoje volje , rezultat - osebna sreca, notranji mir - pa nekak ni pomemben?To ni cilj!! Magija je nadnaravno sredstvo in orodje za doseganje sprememb v mikro in makrokozmosu, v skladu z našo voljo in ni cilj čimbolj izražati moč svoje volje. Ko potujemo po tej poti se moč naše volj veča in tako spremembo prej spravimo v tek. Vsekakor je sreča kot tudi notranji mir pomembena na tej poti. Vendar kot sem rekel da nikoli ne more biti cilj, da čimbolj izražamo svojo voljo. Cilj je razsvetljenjstvo, nesmrtnost,... Popravljeno 21. marec 2006 -> Advaita Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Advaita 21. marec 2006 Prijavi Deli 21. marec 2006 Drugačen od drugih... ? Misliš od večine? Greva stavit, da se marsikdo počuti, da je "drugačen od drugih". Veš zakaj? Ne? Tudi jaz neBile so mi všeč drugačne stvari in sem imel drugačen pogled na svet. Ne mislim razlagati in dolgoveziti o tem in naj si vsak predstavlja svoje. Že v mladih letih me je zanimalo nadnaravno in sem se spraševal kdo sem, kaj delam tukaj, kako je po smrti, kaj vse lahko naredim, kje je sreča,... in tako dalje. Eni so /smo malo bolj senzibilni... če bi bili nekaj posebnega ne bi bili na tej zemlji, tukaj in zdaj in čutili ista trdna tla pod nogami kot vsi drugi. Živeti tukaj in zdaj, ljubiti..., rojevati,.... se boriti, prepevati, govoriti, .......objemati ... itn... to.Nočem nikomur soliti pamet, ker sem sama v istem "zosu".... to pač moj pogled, ker sem pač v zosu. Advaita, zakaj pravzaprav prakticiraš magijo? Vsekakor se strinjam s tabo, da smo vsi drugačni. Vendar, ko si bila ti stara 7 ali 8 let, si se spraševala kaj si, kdo si, kako je po smrti, kaj delaš tukaj, kaj je sploh sreča, kaj vse lahko naredim,... in tudi lucidne sanje sem imel velikokrat, kot tudi hipnagogična in druga doživetja. Tudi astralno projekcijo sem enkrat v mladih letih doživel a sem se hitro ustrašil in me je to nekako vrglo nazaj v telo. Zakaj prakticiram magijo oz. zakaj stopam po levi poti. Ko sem se začel ukvarjati z jogo sem nekako opazil, da v tem življenju ne bom mogel doseči vsega. Čez čas sem spoznal osebo s katero sva še sedaj v stiku in ga sprejemam kot mojega učitelja. Leva pot pohitri tvoj duhovni razvoj in lahko tako vse dosežeš v tem življenju in ne v stotih ali celo tisočerih reinkarnacijah (kot to velja za dakshini margo ali desno pot) in ravno zaradi tega, ker pohitri duhovno rast je zelo nevarna in je le malo ljudi primernih za to pot! Ker hrepenim po duhovni rasti in ker želim doseči nesmrtnost oz. se zliti z bogom sem se odločil za izbrano pot (torej, še enkrat, vama margo)! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Advaita 21. marec 2006 Prijavi Deli 21. marec 2006 gre za dušo, ne za to ali ono "prakso duhovnosti" to so tudi samo "bergle" tako kot rokica, ki je vedno dobrodošla na poti in jo ponudim vsakemu, ki rabi. Tako kot si rekla. Gre za dušo. Vama Marga, Dakshini Marga, Joga, Budizem in druge so le poti po kateri povzdignemo svoj Jaz! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Advaita 21. marec 2006 Prijavi Deli 21. marec 2006 (popravljeno) kako to misliš? kaj bi rad povzdignil... a nisi kul tak kot si? ne razumem Povzigniti svojo Zavest, se dvigniti nad norme človeka,... Kot veš je v mikrokozmosu veliko energij (čakre, nadiji, kundalini, aura,...), kot tudi podzavest, nadzavest, sanje in vse to je navadnemu človeku tuje oz. jih ne čuti in jih ne vidi, ker je navezan na materijo! Torej je moj cilj Razsvetljenje, nesmrtnost,... in drugo, kar sem omenil v mojih prejšnjih odgovorih. Popravljeno 21. marec 2006 -> Advaita Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Weezard 21. marec 2006 Prijavi Deli 21. marec 2006 To ni cilj!! Magija je nadnaravno sredstvo in orodje za doseganje sprememb v mikro in makrokozmosu, v skladu z našo voljo in ni cilj čimbolj izražati moč svoje volje. Ko potujemo po tej poti se moč naše volj veča in tako spremembo prej spravimo v tek. Vsekakor je sreča kot tudi notranji mir pomembena na tej poti. Vendar kot sem rekel da nikoli ne more biti cilj, da čimbolj izražamo svojo voljo. Cilj je razsvetljenjstvo, nesmrtnost,...Advaita, wow. Res se nisem motu, ko sem reku, da si zelo moder, moram rečt, da zelo občudujem modrost, ki se jo čuti iz tvojih besed, tole zgoraj zapisano je tudi meni mal odprlo oči in dalo misliti... Moje pohvale so med drugim dober test za to, kako na vajetih imaš svoj ego Hmm, kaj je sploh smisel pohvale, zakaj pohvalimo nekoga? Ne vem jst čutim velko potrebo, da povem na glas, če nekdo name naredi velik vtis (to se običajno zgodi zelo redko). A je to dobro al slabo? Advaita, kaj ti meniš? Glede neujemanja z družbo je pa tko, da nismo samo tisti ki se ukvarjamo z duhovnostjo "čudni", vsak posameznik, ki ima temeljito drugačne vrednote oz. obnašanje od večine bo izpadel čuden v okolju tiste večine. Tudi "normalnež" bo izpadel čuden v družbi morilcev, prav tako morilec v družbi duhovnih. Ljudje bolj ali manj težko sprejemamo drugačne, tudi mi jih. Predstavljajte si, da bi na forum prišel en veliki materialist. Mislm, da bi bil hitro deležen marsikatere kritike. Velja zakon privlačnosti (Law of attraction). Drugač je pa moje mnenje, da čist preveč teoretiziramo in premalo prakticiramo - med obojim mora biti namreč ravnovesje Citiraj --==[ x X x ]==-- Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Advaita 21. marec 2006 Prijavi Deli 21. marec 2006 (popravljeno) Moje pohvale so med drugim dober test za to, kako na vajetih imaš svoj ego Hmm, kaj je sploh smisel pohvale, zakaj pohvalimo nekoga? Ne vem jst čutim velko potrebo, da povem na glas, če nekdo name naredi velik vtis (to se običajno zgodi zelo redko). A je to dobro al slabo? Advaita, kaj ti meniš?Meni osebno pohvala da vzpodbudo za nadalno delo v tej moji izbrani smeri in sem je tudi zelo vesel, kot bi je bili tudi drugi. Če nekoga pohvališ ni nič narobe, vsaj jaz tako pravim in, da pohvala še dodaten vzgon delu. Prav tako bi tudi skoraj vsak dobil dodatno vzpodbudo pri delu (pa naj bo to v šoli ali kje drugje), če bi dobil pohvalo. Se ti ne zdi? Glede neujemanja z družbo je pa tko, da nismo samo tisti ki se ukvarjamo z duhovnostjo "čudni", vsak posameznik, ki ima temeljito drugačne vrednote oz. obnašanje od večine bo izpadel čuden v okolju tiste večine. Tudi "normalnež" bo izpadel čuden v družbi morilcev, prav tako morilec v družbi duhovnih. Ljudje bolj ali manj težko sprejemamo drugačne, tudi mi jih. Predstavljajte si, da bi na forum prišel en veliki materialist. Mislm, da bi bil hitro deležen marsikatere kritike. Velja zakon privlačnosti (Law of attraction).Seveda je vsak po svoje čuden, vendar bi izpostavil tiste, ki se duhovno razvijajo. Mislim, da bi že skoraj vsakemu Zahodnjaku postalo čudno, če bi mu povedal, da je urin zdrav, če je le ta pravilno pripravljen (Amaroli - urinoterapija), in drugo. Prav tako bi rad ponovil svoje spoznanje, katerega sem navedel v enemu izmed zgornjih odgovorov: "Ko se poglabljaš vase, ko prideš v stik z Jazom (tisto kar si ti), postaneš filozof, kar ljudi odvrača o tebe." Torej si jim antipatičen oz. čuden. So še druge stvari, katere naredijo Vama Marga iniciata čudnega, vendar o temu nebi govoril. Okoli sebe začenjaš opažati, da se te ljudje čim bolj izogibajo, to pa zato, ker si to kar si in se ne oziraš na mnenja drugih. Popravljeno 21. marec 2006 -> Advaita Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.