Skoči na vsebino

Drnovšek ustanovil novo Gibanje..

Sprehajalec

Recommended Posts

To da ima obraz kot "živi mrtvec" Alan novi je posledica bolezni.

Mene to nič ne moti. So pa eni, ki majo ne vem kolko plastičnih operacij pa niso tko lepi.

Je tukaj folk, ki ga pač noče podpirat. :vragec:

Me zanima, kaj bo folk rekel čez kašen mesec ali več ko bo Dejansko prišlo do velikih sprememb. Si bojo že kaj novzga zmislil za obrekovat.

Deli na socialnih omrežjih

• Komentarji 563
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

Seveda je njegov videz posledica bolezni. Zakaj pa je zbolel?! Tisto, kar je notri v človeku, se kaže navzven. Pa ne mislim nujno na fizično obliko, temveč na energijo, ki jo taka oseba oddaja. In Drnovšek ne oddaja nič kaj pozitivnega --> xNNx

No, res bomo videli šele čez čas, če bo kaj naredil. Sicer pa ga definitivno ne podpiram.

Possible—but highly unlikely.

Ehh ja.... free imaš prav Hitler in recimo Stalin tudi nista bila manekena in sta pustila pečat v zgodovini... samo pobrskaj malo po spominu, njun obraz, vedno spačen, kot da je na njem prav izrisana jeza... nasproti njima bi recimo postavil Broza... vedno nasmejan... kot en tak dobrodušen striček, kajne.... Žal mi je, da vedno, ko vidim Drnovška, ki se poskuša nasmejat, slišim tisto popevko "samo nasmeh je bolj grenak...."

In tudi imaš prav, ko praviš, da nekateri politiki samo govorijo, nekateri pa tudi kaj naredijo..... včasih se bolj bojim tistih, ki preveč delajo.... (pa s tem ne mislim na Drnovška, se pa bojim, da sedaj poskuša z nekimi dejanji... kot si ti prav ugotovil, da nas dejanja zapišejo v zgodovino....).

Je tukaj folk, ki ga pač noče podpirat. :vragec:

Me zanima, kaj bo folk rekel čez kašen mesec ali več ko bo Dejansko prišlo do velikih sprememb. Si bojo že kaj novzga zmislil za obrekovat.

Hja, če ima nekdo drugačno mnenje, če nekoga ne podpira, ker se ne strinja z njim, s tem še ne obrekuje....

Vsak ima pravico pri sebi razčistit, kaj bo podpiral, kaj ne, kar slepo sledit nečemu, brez premisleka....

Guest sstane
Ehh ja.... free imaš prav Hitler in recimo Stalin tudi nista bila manekena in sta pustila pečat v zgodovini... samo pobrskaj malo po spominu, njun obraz, vedno spačen, kot da je na njem prav izrisana jeza... nasproti njima bi recimo postavil Broza... vedno nasmejan... kot en tak dobrodušen striček, kajne.... Žal mi je, da vedno, ko vidim Drnovška, ki se poskuša nasmejat, slišim tisto popevko "samo nasmeh je bolj grenak...."

In tudi imaš prav, ko praviš, da nekateri politiki samo govorijo, nekateri pa tudi kaj naredijo..... včasih se bolj bojim tistih, ki preveč delajo.... (pa s tem ne mislim na Drnovška, se pa bojim, da sedaj poskuša z nekimi dejanji... kot si ti prav ugotovil, da nas dejanja zapišejo v zgodovino....).

V zgodovino se bomo Solvenci zapisali z Delnico Države, Gibanje je pa primerno, da jo lahko uresniči.

:vragec:

seveda da se je spremenil.....najprej leta '90.... :xx!: :xx!: :xx!:

baraba komunistichna :xx!: :xx!: :xx!:

zlomk....tralala

tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra

Ampak se na njem vidi sprememba. Brez dvoma.

Te je prepričal njegov copy-paste iz "duhovnih" knjig?

Seveda pa taki Kot Alan New sijejo kot sonce ......

Vse bolj pogosto. x:Dx

Sicer pa nisem vsega tega pisal, da bi sebe postavil nad njega, češ kako sem boljši, on pa je drek. Le to, da v njegovih očeh ne vidim nikakršne spremembe in mi ne delujejo zaupljivo.

Verjamem, da se vse slabo sedaj začenja tresti pred nečem, kar je očitno dobro. :palec:

To je začetek.

Slabost bo stopnjevala svoja negativna prepričanja, a tudi pozitivizem, dobro bo deloval še močneje!

To je odgovor: negativna prepričanja, nedejavnost, bodo uravnovešana s pozitivnim delovanjem.

Računalnik ustvarja navidezno resničnost, človek resnično navideznost.

:o|o: žalostno je , da mora človek zboleti, da spremeni svoj "stil" in prične trezno razmišljati xsrcx

NEKAJ NJEGOVIH "prepisanih" misli........

Kaj storiti, če smo nesrečni?

Mislite samo na ta trenutek, ki ga zivite - tukaj, zdaj. V njem ni nesreče. Nesreča je v nasem spominu, strah je v nasih mislih na jutri. Če ste samo tukaj in zdaj, ni prostora ne za nesrečo, ne za strah. Vazno je le bivanje, vse drugo smo si naprtili sami. In zato pozabljamo na bivanje samo, na ta trenutek. Razmisljamo, kaj bo, spominjamo se, kaj je bilo. Trenutek tega bivanja tukaj, zdaj, pa nam uhaja. In na koncu sploh ne bivamo. Samo mučimo se s strahovi, bojimo se jutri, očitamo si včeraj.

Pa je zivljenje lahko tako enostavno in lepo. Zakaj se mučiti s tem, kaj bo? Nihče zares ne ve, kaj bo. Tudi tisti ne, ki mu danes prihodnost izgleda roznata. Morda bo drugačna. In tudi tisti ne, ki se je boji. Če se ne bo preveč ukvarjal z njo, bo lahko drugačna. Če izkorisča trenutek za trenutkom, uro za uro, dan za dnem, potem bo strah izginil. Bodo samo trenutki. In enkrat se tako vsakomur končajo. Pa naj bo cesar ali smetar, modrec ali norec.

Vendar, če tiste trenutke, ki jih imamo na tem svetu, prezivimo sprosčeno, če se ne ukvarjamo preveč sami s sabo, s svojimi ambicijami, s teznjo po bogastvu, oblasti, potem smo jih res ziveli. Če nas ne obremenjujejo pretirani načrti, imamo čas za zivljenje. Če nas ne skrbi, da bomo izgubili denar, oblast, smo mirni in sprosčeni. Če smo skromni in se ne obremenjujemo s pretiranimi zeljami, bomo prej srečni. Če pomagamo drugim ljudem, imamo občutek, da ima nase zivljenje smisel, da ni namenjeno samo sebi. Če se pretirano ne bojimo zanj, bo najbrz daljse. Če si ne nalagamo preveč skrbi in zahtev, bomo mirnejsi in ne bomo zboleli.

Če bomo uredili najprej sebe in se sele potem lotili urejanja drugih, bomo morda uspesni. Če bomo pozitivni do drugih, bodo tudi drugi pozitivni do nas. Če nas ne bo preveč obremenjeval nas lastni Jaz, bomo lazje prenasali sami sebe, pa tudi drugi nas bodo imeli raje. Če ne bomo lagali sami sebi in drugim, bo svet veliko enostavnejsi. In v takem svetu bomo lahko celo srečni.

Zivi torej danes, tukaj, to je edino, kar obstaja. Vse drugo je proizvedel nas um. Vse skrbi in bojazni, strahove in upanja. Iz tega pa izhaja vse trpljenje. Če smo mirni in zbrani v vsakem trenutku, če se zavedamo njegove izjemnosti, nam ne bo usel. V njem lahko začutimo povezanost s stvarstvom, z vsem bivajočim, z naravo in vesoljem. Z večnostjo. In to nam daje občutek blazenosti. Smo hkrati v vesolju in tukaj. Večni in umrljivi. Obstajata samo večnost in trenutek bivanja, ki se ga zavedamo. V njem smo hkrati sami in povezani z vsemi zivimi bitji. In če ob tem pogledamo tisti nas Jaz, ki se muči z ambicijami, zeljami, skrbmi, ki tekmuje z drugimi, ki mu je vazen prestiz, ki presteva svoj denar, se nam kar zasmili. Pa se malo smesen je. Čas svojega bivanja tukaj zapravlja s kratkimi utvarami. Če se bo manj trudil, bo lahko vse to imel, pa se veliko več.

Če se ne navezes preveč na svoj Jaz, na denar, uspeh, priznanje, če si pripravljen na to, da lahko kadarkoli vse to izgubis, bos ustvaril pogoje za svojo srečo. Kadar si pripravljen vse izgubiti, takrat bos lahko zares vse imel. Brez skrbi, bojazni, brez trepetanja za prihodnost. Lahko bos uzival tukaj, zdaj, povezan s celotnim stvarstvom, z vsemi bitji. In nič slabega se ti ne more zgoditi. Na vse si pripravljen, na nič nisi vezan. Lahko pa delas dobre stvari. Prepusčas se notranjemu glasu, ki te bo vedno usmerjal tako kot je v skladu s zakoni stvarstva. Ne bos imel slabega občutka, slabe vesti, ne bos nesrečen. Ne bos deloval ne proti stvarstvu, ne proti sebi. Bos samo kapljica v morju vesoljne zavesti. Sama se hitro posusi, v vesoljnem morju pa ostane večno.

dr. Janez Drnovsek

x:)x

:o|o: žalostno je , da mora človek zboleti, da spremeni svoj "stil" in prične trezno razmišljati xsrcx

NEKAJ NJEGOVIH "prepisanih" misli........

Kaj storiti, če smo nesrečni?

Mislite samo na ta trenutek, ki ga zivite - tukaj, zdaj. V njem ni nesreče. Nesreča je v nasem spominu, strah je v nasih mislih na jutri. Če ste samo tukaj in zdaj, ni prostora ne za nesrečo, ne za strah. Vazno je le bivanje, vse drugo smo si naprtili sami. In zato pozabljamo na bivanje samo, na ta trenutek. Razmisljamo, kaj bo, spominjamo se, kaj je bilo. Trenutek tega bivanja tukaj, zdaj, pa nam uhaja. In na koncu sploh ne bivamo. Samo mučimo se s strahovi, bojimo se jutri, očitamo si včeraj.

Pa je zivljenje lahko tako enostavno in lepo. Zakaj se mučiti s tem, kaj bo? Nihče zares ne ve, kaj bo. Tudi tisti ne, ki mu danes prihodnost izgleda roznata. Morda bo drugačna. In tudi tisti ne, ki se je boji. Če se ne bo preveč ukvarjal z njo, bo lahko drugačna. Če izkorisča trenutek za trenutkom, uro za uro, dan za dnem, potem bo strah izginil. Bodo samo trenutki. In enkrat se tako vsakomur končajo. Pa naj bo cesar ali smetar, modrec ali norec.

Vendar, če tiste trenutke, ki jih imamo na tem svetu, prezivimo sprosčeno, če se ne ukvarjamo preveč sami s sabo, s svojimi ambicijami, s teznjo po bogastvu, oblasti, potem smo jih res ziveli. Če nas ne obremenjujejo pretirani načrti, imamo čas za zivljenje. Če nas ne skrbi, da bomo izgubili denar, oblast, smo mirni in sprosčeni. Če smo skromni in se ne obremenjujemo s pretiranimi zeljami, bomo prej srečni. Če pomagamo drugim ljudem, imamo občutek, da ima nase zivljenje smisel, da ni namenjeno samo sebi. Če se pretirano ne bojimo zanj, bo najbrz daljse. Če si ne nalagamo preveč skrbi in zahtev, bomo mirnejsi in ne bomo zboleli.

Če bomo uredili najprej sebe in se sele potem lotili urejanja drugih, bomo morda uspesni. Če bomo pozitivni do drugih, bodo tudi drugi pozitivni do nas. Če nas ne bo preveč obremenjeval nas lastni Jaz, bomo lazje prenasali sami sebe, pa tudi drugi nas bodo imeli raje. Če ne bomo lagali sami sebi in drugim, bo svet veliko enostavnejsi. In v takem svetu bomo lahko celo srečni.

Zivi torej danes, tukaj, to je edino, kar obstaja. Vse drugo je proizvedel nas um. Vse skrbi in bojazni, strahove in upanja. Iz tega pa izhaja vse trpljenje. Če smo mirni in zbrani v vsakem trenutku, če se zavedamo njegove izjemnosti, nam ne bo usel. V njem lahko začutimo povezanost s stvarstvom, z vsem bivajočim, z naravo in vesoljem. Z večnostjo. In to nam daje občutek blazenosti. Smo hkrati v vesolju in tukaj. Večni in umrljivi. Obstajata samo večnost in trenutek bivanja, ki se ga zavedamo. V njem smo hkrati sami in povezani z vsemi zivimi bitji. In če ob tem pogledamo tisti nas Jaz, ki se muči z ambicijami, zeljami, skrbmi, ki tekmuje z drugimi, ki mu je vazen prestiz, ki presteva svoj denar, se nam kar zasmili. Pa se malo smesen je. Čas svojega bivanja tukaj zapravlja s kratkimi utvarami. Če se bo manj trudil, bo lahko vse to imel, pa se veliko več.

Če se ne navezes preveč na svoj Jaz, na denar, uspeh, priznanje, če si pripravljen na to, da lahko kadarkoli vse to izgubis, bos ustvaril pogoje za svojo srečo. Kadar si pripravljen vse izgubiti, takrat bos lahko zares vse imel. Brez skrbi, bojazni, brez trepetanja za prihodnost. Lahko bos uzival tukaj, zdaj, povezan s celotnim stvarstvom, z vsemi bitji. In nič slabega se ti ne more zgoditi. Na vse si pripravljen, na nič nisi vezan. Lahko pa delas dobre stvari. Prepusčas se notranjemu glasu, ki te bo vedno usmerjal tako kot je v skladu s zakoni stvarstva. Ne bos imel slabega občutka, slabe vesti, ne bos nesrečen. Ne bos deloval ne proti stvarstvu, ne proti sebi. Bos samo kapljica v morju vesoljne zavesti. Sama se hitro posusi, v vesoljnem morju pa ostane večno.

dr. Janez Drnovsek

x:)x

Koliko časa se je učil ta govor na pamet? x:Dx

Verjamem, da se vse slabo sedaj začenja tresti pred nečem, kar je očitno dobro. :palec:

To je začetek.

Slabost bo stopnjevala svoja negativna prepričanja, a tudi pozitivizem, dobro bo deloval še močneje!

To je odgovor: negativna prepričanja, nedejavnost, bodo uravnovešana s pozitivnim delovanjem.

In negativa se bo ovila v plašč pozitive in jako globoko modrovala in pozitivno mislila, da bodo ljudje padali na tako poceni (a očitno delujoče) trike. x:Dx

Pri reakcijah negative na Drnovška se le-ti težko ogrnejo v plašč pozitive.

Janez je zelo jasno pokazal, da med levimi, desnimi in ta-srednjimi ni bistvene razlike.

Če napišem drugače: alternativa levici ni desnica (in obratno).

Pri reakcijah negative na Drnovška se le-ti težko ogrnejo v plašč pozitive.

Janez je zelo jasno pokazal, da med levimi, desnimi in ta-srednjimi ni bistvene razlike.

Če napišem drugače: alternativa levici ni desnica (in obratno).

Dejansko sem hotel povedati, da je Drnovšek ta negativa odeta v kao pozitivo.

taki smo ljudje... ucimo se sele takrat, ko nam gre 'slabo'. kot da se popreje pripravljamo na nam tezje case. kot zivljenje, nikoli ni vodoravno... vedno so vzpetine in doline; vcasih ko smo bolj v harmoniji pa postane pot celo vodoravna.

:palec: to je to. zavest je prisotna! :palec:

NEKAJ

kar je bilo je bilo. kar je sedaj je tukaj. samo norec lahko to zanika.

ce cutis in mislis drugace je to tvoja svoboda! verjamem da ni nakljucje. zakaj pa je temu tako, pa ves ti sam.

temni deli aure lahko izrazajo svoje delo tudi na telesu... meni to ni pomembno... posledice so lahko predolgo vidne. sprovedena dejstva, ki se kazejo v vsakodnevnem zivljenju pa so merilo, ki je morda pomembnejse.

Kaj menis, je na pravi poti? dela primerne stvari? toda SEDAJ, ne tisto kar je bilo... tukaj, danes... je pomembno.

taki smo ljudje... ucimo se sele takrat, ko nam gre 'slabo'. kot da se popreje pripravljamo na nam tezje case. kot zivljenje, nikoli ni vodoravno... vedno so vzpetine in doline; vcasih ko smo bolj v harmoniji pa postane pot celo vodoravna.

:palec: to je to. zavest je prisotna! :palec:

kar je bilo je bilo. kar je sedaj je tukaj. samo norec lahko to zanika.

ce cutis in mislis drugace je to tvoja svoboda! verjamem da ni nakljucje. zakaj pa je temu tako, pa ves ti sam.

temni deli aure lahko izrazajo svoje delo tudi na telesu... meni to ni pomembno... posledice so lahko predolgo vidne. sprovedena dejstva, ki se kazejo v vsakodnevnem zivljenju pa so merilo, ki je morda pomembnejse.

Kaj menis, je na pravi poti? dela primerne stvari? toda SEDAJ, ne tisto kar je bilo... tukaj, danes... je pomembno.

Ja, sedaj je pomemben. In sedaj blefira. Bomo čez čas videli (ali pa tudi ne), kaj je bilo v ozadju in resničen namen te šarade...

To lahko je preprosto reči. Ob tej navedbi manjka bistveno: navesti je treba, kaj je v sedanjem trenutku pri njem ta negativa.

Enkrat je novinar izjavil nekaj takega: "Najnevarnejša so tista Drnovškova dejanja, ki imajo najširšo podporo ljudi"

Nevaren komu, se vprašam. Ljudem? Je komu že kaj "naredil"?

To lahko je preprosto reči. Ob tej navedbi manjka bistveno: navesti je treba, kaj je v sedanjem trenutku pri njem ta negativa.

Sem že povedal, pa kaj ko nočete videti.

Jaz mu zdaj verjamem, da ima dobre namene.

Bojim se samo, kaj bomo(bojo) pa naredili ljudje iz tega Gibanja, ce ga slucajno cez noc sfali. Mogoce ne še zdaj, nekoc. Še eno ekonomsko zdruzbo moči ali vsaj merico, si Za ali Proti, izmed mnogih, kaj vem.

Svoj krog potencialnih volivcev si že s polnim zamahom nabira.

Vsake volitve na novo pademo na prazne obljube politikov in si mislimo: "no ja, sej niso vsi lažnivci, eni so v redu," in gremo volit. Eh, eni so res v redu, a prevlada še vedno večina. To z Drnovškom je podobno.

"...Po drugi strani pa sem srečal veliko nergačev, ki se vedno pritožujejo čez državo, čez cel svet, čez sosede. Vsi so krivi za njihove težave, samo oni sami ne. Velikokrat se prepirajo, tožarijo, pišejo predsedniku in bogu. Vsem zbujajo občutek krivde, kot da so krivi za težave naših nergačev. Takšni me v pismih tudi zmerjajo, češ kaj se ukvarjam z Darfurjem, ko pa je doma toliko problemov. In me seznanijo, kakšna krivica se jim dogaja, ker se že leta tožarijo za parcelo, v naši sodiščih pa ni pravice. Pa naj predsednik raje to rešuje namesto Darfurja!

No, takšni ljudje ne bodo pomagali Darfurju. Ni jim razumljivo, zakaj bi morali skrbeti za koga drugega, ko pa sami nimajo vsega, kar bi si poželeli. Čeprav imajo dovolj ali več kot rabijo za dostojno življenje. Tudi sicer me nekateri sprašujejo: Zakaj se vendar ukvarjam z Darfurjem? Kaj je zadaj? Zaradi politične promocije? Ker želim biti generalni sekretar OZN? Kot da mora biti vedno prisoten egoističen motiv. Kot da se gre vedno samo za oblast in denar. Ne razumejo, da lahko človek počne nekaj za druge, brez da bi zato sam pričakoval kaj zase. Da tega ne razumejo, veliko pove o njih samih. Še noben pozitivno naravnan človek se ni čudil mojim aktivnostim. Nasprotno, navdušeno jih sprejemajo. Želijo se tudi sami vključiti, pomagati. Veseli so, da se Slovenija prebuja, postaja bolj odprta, bolj pozitivna. Da nismo narod sebičnih nergačev, ki gledajo samo vsak nase in na svoj denar, položaj. Da smo zmožni velikodušnosti in sočutja...." (J. Drnovšek - Gibanje za pravičnost in razvoj)

ne ... ti si v prihodnosti in preteklosti... ne vidis?? pomebno je to kar pocne SEDAJ! in pocne dobro! ce cas pa se bo videlo koliko je bilo njegovo pocetje v resnici skanalizirano in na mestu.

Ja, sedaj je pomemben. In sedaj blefira. Bomo čez čas videli (ali pa tudi ne), kaj je bilo v ozadju in resničen namen te šarade...

DA! kaj BOMO naredili... li bomo ponovno ob strani in al isamo sledili... ali bomo pac aktivno vkljuceni in soustvarajali naso resnico! to je velika razlika.

... Bojim se samo, kaj bomo(bojo) pa naredili ljudje iz tega Gibanja, ce ga slucajno cez noc sfali. Mogoce ne še zdaj, nekoc. Še eno ekonomsko zdruzbo moči ali vsaj merico, si Za ali Proti, izmed mnogih, kaj vem.

Da! :palec: in lazje je neragti kot sporvesti akcijo!

Alan_New

in cetudi je pomagal durfurju, je dejstvo da JE POMAGAL! nekateri drugi politiki niso in jaz nisem, pomagal niti doma, niti drugje. on pa je pomagal, pa cetudi onkraj sveta... ki je sedaj nam vsem zato blizji!

in to so DEJSTVA, ki SO VIDNA! ni pomembno kaj je bilo, kaj bo... dejstvo je da oni v durfurju verjetno lazje spijo ali pa ima vsaj nekaj njih kakrsnokoli pomoc, ki je ali resila zivljenja al naredila njihovo zivljenje lazje in cloveku dostojnejse!

medtem, ko kritika ni pripomogla prav 0, celo ravno obratno.

"...Po drugi ..

ne ... ti si v prihodnosti in preteklosti... ne vidis?? pomebno je to kar pocne SEDAJ! in pocne dobro! ce cas pa se bo videlo koliko je bilo njegovo pocetje v resnici skanalizirano in na mestu.

DA! kaj BOMO naredili... li bomo ponovno ob strani in al isamo sledili... ali bomo pac aktivno vkljuceni in soustvarajali naso resnico! to je velika razlika.

Da! :palec: in lazje je neragti kot sporvesti akcijo!

Alan_New

in cetudi je pomagal durfurju, je dejstvo da JE POMAGAL! nekateri drugi politiki niso in jaz nisem, pomagal niti doma, niti drugje. on pa je pomagal, pa cetudi onkraj sveta... ki je sedaj nam vsem zato blizji!

in to so DEJSTVA, ki SO VIDNA! ni pomembno kaj je bilo, kaj bo... dejstvo je da oni v durfurju verjetno lazje spijo ali pa ima vsaj nekja njih kakrsnokoli pomoc, ki je ali resila zivljenaj al inaredila njihovo zivljenje lazje in cloveku dostojnejse!

medtem, ko kritika ni pripomogla prav 0, celo ravno obratno.

Nimam nič proti, da se naredi kaj v redu in v korist vsemu svetu. Gre za to, da temu človeku ne zaupam, ker se mi zdi, da ni iskren. Dvomim, da so njegovi motivi tako visokoleteči, kot pravi.

Pa vi veste, kaj je v Darfurju? Nafta! Ampak važno, da smo duhovni in pomagamo vsemu svetu, je res?

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...