Skoči na vsebino

Drnovšek ustanovil novo Gibanje..

Sprehajalec

Recommended Posts

ceprav mi je to v ponos skor, pa se mi vendarle hecno zdi, poslusat in brat predsednika take misli, ki jih mamo ze 4 leta poln forum. xDDx

Mogoče pa, odkar je zbolu, redno bere ta forum (mogoče je clo član pok kakšnim geslom, ki redno piše x:Dx )

Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali,

da je samo ena čreda, in samo en pastir.

Deli na socialnih omrežjih

• Komentarji 563
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

Kaj lahko povem o Kristusovem nauku?

Učil je človeka, naj bo dober, naj spoštuje sočloveka. Kazal mu je pot iz brezna zla. Iz brezna poželenja, nizkih strasti, sovraštva, pohlepa...

Kristus je s svojim življenjem in smrtjo simbolno pokazal človeku pot v višjo zavest, v zveličanje. Ta pot vodi skozi trpljenje, skozi zavračanje skušnjav, slepil, skozi iskanje boga v samem človeku. To ni pot lagodnosti in razkošnih pojedin, popivanj, sovraštva, spletk, vojn za bogastva, zasužnjevanja drugih ljudi, narodov, ras. To ni pot borbe za posvetno oblast in prestiž. To je pot skromnosti, sočutja z drugimi živimi bitji, pomoči lačnim in trpečim, poštenosti do samega sebe in do drugih - to je pot iskanja boljšega človeka, boljšega sveta, sveta, ki bi bil ukrojen po božji in ne po človeški postavi.

V zgodovini krščanstva smo videli veliko vsega. Veliko ljudi, ki so šli po Kristusovi poti in dosegli visok duhovni nivo. Krščanski duhovniki, misijonarji so storili veliko dobrega v Kristusovem imenu. Učili so ljudi, da sledijo Kristusu, da so dobri, da ne sovražijo, ubijajo, kradejo...Videli pa smo tudi veliko slabega, kar so storili v Kristusovem imenu. Veliko laži, vojn, borb za oblast, bogastvo so oblekli v Kristusova oblačila. To pa je najhujša zloraba Kristusovega nauka. Najhujše so grešili ljudje, ki so se proglasili za Kristusove učence, branitelje, oblastnike in dostojanstvenike, pa niso sledili Kristusovemu nauku. In takih je bilo v zgodovini krščanstva veliko. Vendar to so bili ljudje, ki so grešili in ne Kristus oz. njegov nauk, ki bi vodil v to. In ljudje, ki so jih pobili, sežgali, izobčili v imenu Kristusa so bili najbrž bliže Kristusu kot pa njihovi preganjalci in rablji. Kakšna bo božja sodba si lahko mislimo.

Ali je danes Kristusov nauk še aktualen?

Seveda je, morda bolj kot kdaj koli. Le očistiti ga moramo balasta, ki so ga nanj obesili ljudje, ki niso dosegli duhovne veličine njegovega zgleda. Tudi danes nam lahko seže do srca iskrena molitev, predanost dobremu in iskanje božje resnice. To lahko doživite v kakšni cerkvi, s pravimi duhovniki, ki res nosijo boga v svojem srcu in v svoji glavi. Kristusova učenja pa so večna in nam kažejo pot v večnost.

Iz Drnovškovga foruma

x;)x

Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali,

da je samo ena čreda, in samo en pastir.

fajn.

potem se spomni ce zelis se dvojnosti: dobro-slabo. ce zivimo v enosti to ne obstaja.

bols modrosti, ki pocasi prodirajo v zavest, kakor sprenevedanje. in ker ima velik vpliv lahko veliko tudi tako naredi.

tudi na forumu so dobre milsi. ista fora.

to pac ti ves kaj. jes mam se zase dost dela kaj naj. x:o)x

enostavno, kdor ve pac ve, kdor ne ve, je v egu. je izgubljena ovcka.

nekdo je rekel:

bilo je drevo zivljenja in drevo znanja.

podal nam je mozost da se odlocimo katerega izberemo.

seveda je clovek tuhtal in tuhtal... namesto da se enostavno ne bi odlocil in samo bil, tako bi imel vse.

no, tako pa smo spet tam... delovanje in nedelovanje. akcija iz nagiba in skanalizirana ali akcija iz ega; to je vprasanje x:o)x

ce on nekja pocne iz ega je spet drugo vprasanje, ki je morda bistveno s katerim se tukaj ukvarjamo.

cetudi je ena sama akcija skanalizirana in prizemljena je vsaj ena. slabse je ce ni nobene in je samo ego.

...

jaz rada zadeve pogledam z vseh moznih kotov.

...

ce moram se odlocit JA NE, se za 'JA' (a je dobro, da drnovsek... al ni dobro)

....

kar naenkrat take blazotne modrosti... celi spisi resnic...... zlo schnel kurs duhovnosti, no, skratka, kar sem ze poocitala tule.

...

pac, no, free, kaj naj zdaj! :o|o: x:o)x...

no tocno tem sem govoril. :palec:

prevec se pricakuje od njega in premalo od nas samih.

to je tako, kot bi prebrali dobro ali misel ki nam je blizu in pricakovali da jo tisti ki jo je povedal in samo tisti tudi zivi, mi sami pa ne. ceprav je sporocilo jasno, bomo rajsi tuhtali in iskali luknje v misli, zaceli dvomiti ipd... no, pa saj, tudi to je prav. pomeni da se vsaj ukvarajmo... vsaj z mislijo, ce ze prakso ne. x:o)x misel pa ima tudi moc.

Ne vem zakaj bi bil nekdo ovca, če je predsednik začel govort, kar nekdo že en cajt verjame. Da se je en politik spreobrniv, vsaj po besedah... premal cenmo to. Če je pa to zgolj za vpliv, pa tud vredi. Sej more imet moč in vpliv, da lahko kej nardi. In tud tisti, ki so res ovce.. imajo vsaj dobrega pastirja. Da pa govori nekej, delal bo pa neki druzga - dvomim. Kot smo pa že opazil, pa tud njegov govor ni 100%... ampak je zlo zadovoljiv približek temu, z egom ali brez - nima veze...

Na srečo smo pa ljudje različni - če ne bi vsi samo čakal in gledal kaj bo naš predsednik naredu. To mi je tko, kot če bi odpru novo podjetje. Ko nimaš nič, ne bo nobenga, ko pa bo neki ratal iz tega - bodo pa vsi okol tebe. Treba tud neki reskirat, da lahko potem žanjemo.

Preberte si! x:Dx x:Dx

vsi mi pozabljamo v dnevnem zivljnju... vsi mi se ujemamo in padam opreda smim seboj, pred umom, egom, ne socutjem, netoleranco.. prav je da nas spomnijo... knjige tudi veckrat beremo iste, kakor gledam ofilme, kakor poslusamo ucitelje, prijatelje, ljudi... ni narobe... najvec pa se ucimo prakticno! in ce v resnici prenesemo le majhen delcek duhovnega znanja del 'pozitivnih' misli, del ucenja, del tistega cemur smo odprli vrata, del nase resnice na zemljo, v vsak dan, smo naredili veliko! to je kot vzgoja. ali nas bo nekdo ucil krasti, ali pa biti posten. cesar bomo videli in slisali vec, blizje nam bo in tako bomo razumeli in projecirali tudi v zivljenje kot naso resnico. in ce nam bo nekdo vsak dan opominjal da se zavedamo ljudi okoli nas, enosti, tolerantnosti, socutja ipd.. bomo to vsrkavali vase, pocasi.. ampak bomo. podzavest sigurno.

in ce ne sedaj, se bo to manifestiralo v prihodnosti... vedno bolj se bo, ker bo vedno vec ljudi razmisljalo tako... recimo, ce bomo vsi vedno govorili da je politika laz, kraja, nemoralna... bo nastajalo nezaupanje, strah, strah red politiko, strah pred biti zavedEn, nezaupanje v drzavo, v politike, v odnose, v samega sebe... vse je povezano, iz vsega se ucimo... podzavest vse sprejema, ne loci slabo dobro.. samo vzema. in vezma iz lastnih izjusenj, lastnih prepricanj, tega kar vidimo, slisimo... ZATO je pomembno da politik razmislja zelo pozitivno in predvsem da tako tudi deluje.

Še nekaj misli se mi utrnilo od tem Drnovškovem dogajanju. Ne morem zanikati dejstva, da je razburkal sceno, in da načeloma govori v redu zadeve. A to je premalo.

To, kar on govori, je bilo že zdavnaj dano v prostor, že mnogo razvitih (prosvetljenih!) ljudi pred njim je že marsikaj povedalo in tudi delovalo (npr. Osho Rajneesh, Jiddu Krishnamurti itd.). Le redki so jih slišali. A zdaj, ko nek politik začne nekaj besedičiti o kao duhovnosti, pa se mnogi, ki prej niso hoteli niti slišati o kakšni duhovnosti in/ali alternativi ali kakorkoli že to poimenujemo, oglašajo in ga spodbujajo in so oh in sploh "pozitivni". Sprašujem se -- ker je politik in jih je spretno zmanipuliral?

kul! :palec:

imam-o se veliko veliko dela! :sori:

Kaj lahko povem o Kristusovem nauku?

Učil je človeka, naj bo dober, naj spoštuje sočloveka. Kazal mu je pot iz brezna zla. Iz brezna poželenja, nizkih strasti, sovraštva, pohlepa...

Kristus je s svojim življenjem in smrtjo simbolno pokazal človeku pot v višjo zavest, v zveličanje. Ta pot vodi skozi trpljenje, skozi zavračanje skušnjav, slepil, skozi iskanje boga v samem človeku. To ni pot lagodnosti in razkošnih pojedin, popivanj, sovraštva, spletk, vojn za bogastva, zasužnjevanja drugih ljudi, narodov, ras. To ni pot borbe za posvetno oblast in prestiž. To je pot skromnosti, sočutja z drugimi živimi bitji, pomoči lačnim in trpečim, poštenosti do samega sebe in do drugih - to je pot iskanja boljšega človeka, boljšega sveta, sveta, ki bi bil ukrojen po božji in ne po človeški postavi.

V zgodovini krščanstva smo videli veliko vsega. Veliko ljudi, ki so šli po Kristusovi poti in dosegli visok duhovni nivo. Krščanski duhovniki, misijonarji so storili veliko dobrega v Kristusovem imenu. Učili so ljudi, da sledijo Kristusu, da so dobri, da ne sovražijo, ubijajo, kradejo...Videli pa smo tudi veliko slabega, kar so storili v Kristusovem imenu. Veliko laži, vojn, borb za oblast, bogastvo so oblekli v Kristusova oblačila. To pa je najhujša zloraba Kristusovega nauka. Najhujše so grešili ljudje, ki so se proglasili za Kristusove učence, branitelje, oblastnike in dostojanstvenike, pa niso sledili Kristusovemu nauku. In takih je bilo v zgodovini krščanstva veliko. Vendar to so bili ljudje, ki so grešili in ne Kristus oz. njegov nauk, ki bi vodil v to. In ljudje, ki so jih pobili, sežgali, izobčili v imenu Kristusa so bili najbrž bliže Kristusu kot pa njihovi preganjalci in rablji. Kakšna bo božja sodba si lahko mislimo.

Ali je danes Kristusov nauk še aktualen?

Seveda je, morda bolj kot kdaj koli. Le očistiti ga moramo balasta, ki so ga nanj obesili ljudje, ki niso dosegli duhovne veličine njegovega zgleda. Tudi danes nam lahko seže do srca iskrena molitev, predanost dobremu in iskanje božje resnice. To lahko doživite v kakšni cerkvi, s pravimi duhovniki, ki res nosijo boga v svojem srcu in v svoji glavi. Kristusova učenja pa so večna in nam kažejo pot v večnost.

Iz Drnovškovga foruma

x;)x

Glej Free...

recimo si vegetarjanc ze 20 let in se ukvarjas z jogo.. pomagas folku, se trudis za druge itd. zivis tko kot govoris itd. vstajas s pticki, pridelujes zelenjavo itd. si skuliran, ne grebes se za moc, te je sama preproscina, si v sozitju z naravo.

potem pa presenecen dozivis, kako nek tvoj znanec, ki si ga se vcer videl basat se s hamburgerji in vozit z merdjoti direkt do vhoda v supermarket, danes organizira shode, ga vabjo v oddaje itd., in on pokroviteljsko govori, da je point bit vegetarjanc, kaj je duhovno in kaj je treba in tko.... pa se dalajlami mal navrze vmes, kaj bi moral. x:o)x

Ziher je pa boljs, da ta tvoj znanc to fura kot pa se dalje je hamburgerje...

sam mal hecno je, da on to drugim prodaja prakticno cez noc, ko je to 'osvojil'. xDDx

Emanuel, presenecen bi bil, kdo vse hod gor.- ;) :)

Ce pa bi bil, pa s takim novim staliscem, pa bi lohk kaj pomagal, saj ma moznost, pa ce je tle, tud ve, da se sam dva trudva...

sam od nas, ce se nam bi pomagal, ne bi blo nobenih ovacij pa aplavdiranja, se vedel ne bi nihce, se torej ne splaca.

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Glej Free...

recimo si vegetarjanc ze 20 let in se ukvarjas z jogo.. pomagas folku, se trudis za druge itd. zivis tko kot govoris itd. vstajas s pticki, pridelujes zelenjavo itd. si skuliran, ne grebes se za moc, te je sama preproscina, si v sozitju z naravo.

potem pa presenecen dozivis, kako nek tvoj znanec, ki si ga se vcer videl basat se s hamburgerji in vozit z merdjoti direkt do vhoda v supermarket, danes organizira shode, ga vabjo v oddaje itd., in on pokroviteljsko govori, da je point bit vegetarjanc, kaj je duhovno in kaj je treba in tko.... pa se dalajlami mal navrze vmes, kaj bi moral. x:o)x

sam mal hecno je, da on to drugim prodaja prakticno cez noc, ko je to 'osvojil'. xDDx

Emanuel, presenecen bi bil, kdo vse hod gor.- ;) :)

Ce pa bi bil, pa s takim novim staliscem, pa bi lohk kaj pomagal, saj ma moznost, pa ce je tle, tud ve, da se sam dva trudva...

sam od nas, ce se nam bi pomagal, ne bi blo nobenih ovacij pa aplavdiranja, se vedel ne bi nihce, se torej ne splaca.

Hehehe Marsa, uni, ki so spreobrnjeni so najbolj goreči (zagovorniki, verniki....), to je znano dejstvo....

jp, xyesx

vsakic ko sodelujem v tej temi, se na to spomnim... :)

in vsakic poudarim tud, da je boljse, da je tko, kot da ne bi blo....

ampak za kupit nekaj sem zlo zahtevna, ne kupim kar vsega...

sploh ce tisto ze mam. ;) :)

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

vsi mi pozabljamo v dnevnem zivljnju... vsi mi se ujemamo in padam opreda smim seboj, pred umom, egom, ne socutjem, netoleranco.. prav je da nas spomnijo... knjige tudi veckrat beremo iste, kakor gledam ofilme, kakor poslusamo ucitelje, prijatelje, ljudi... ni narobe... najvec pa se ucimo prakticno! in ce v resnici prenesemo le majhen delcek duhovnega znanja del 'pozitivnih' misli, del ucenja, del tistega cemur smo odprli vrata, del nase resnice na zemljo, v vsak dan, smo naredili veliko! to je kot vzgoja. ali nas bo nekdo ucil krasti, ali pa biti posten. cesar bomo videli in slisali vec, blizje nam bo in tako bomo razumeli in projecirali tudi v zivljenje kot naso resnico. in ce nam bo nekdo vsak dan opominjal da se zavedamo ljudi okoli nas, enosti, tolerantnosti, socutja ipd.. bomo to vsrkavali vase, pocasi.. ampak bomo. podzavest sigurno.

in ce ne sedaj, se bo to manifestiralo v prihodnosti... vedno bolj se bo, ker bo vedno vec ljudi razmisljalo tako... recimo, ce bomo vsi vedno govorili da je politika laz, kraja, nemoralna... bo nastajalo nezaupanje, strah, strah red politiko, strah pred biti zavedEn, nezaupanje v drzavo, v politike, v odnose, v samega sebe... vse je povezano, iz vsega se ucimo... podzavest vse sprejema, ne loci slabo dobro.. samo vzema. in vezma iz lastnih izjusenj, lastnih prepricanj, tega kar vidimo, slisimo... ZATO je pomembno da politik razmislja zelo pozitivno in predvsem da tako tudi deluje.

Načeloma imaš prav, a kot sem spoznaval ljudi, sem videl, da nočejo razmišljati. Hočejo vodje, takšne in drugačne, da jim govorijo, kaj morajo početi in kako živeti. Bojijo se svobode, ker prinaša odgovornost. Odgovornost za svoje odločitve, ki je brez izgovora, češ, takšni so zakoni, tako so mi ukazali, takšno je splošno razmišljanje in podobne neumnosti.

T. i. podzavest (bolj točen termin je nezavest) vse sprejema, da. Zato nam lahko vsadijo marsikaj.

Possible—but highly unlikely.

...Bojijo se svobode, ker prinaša odgovornost. Odgovornost za svoje odločitve, ki je brez izgovora, češ, takšni so zakoni, tako so mi ukazali, takšno je splošno razmišljanje in podobne neumnosti. ...

:palec:

Picasso

Glej Free...

Nevoščljivost??

Če jest vidm dobro za druge v nečem kar prodajam, pa mi to v - tko kot praviš - 20ih letih ni uspelo kej velik prodat, bom ZLO vesel, če bo ta izdelek začel nekdo prodajat, kateremu bo to zlo dobro uspevalo. Torej izdelek se bo prodajal, jest menim da je to dobro za ljudi - vse dobro.

Bi pa lahko bil ego nekaterih prizadet. Kukr, on je pobral vso slavo, a jest je pa nism... Neki na tak način.

Glej na to tko... vsa scena okoli duhovnosti... Kukr če bi mel eno podjetje. Izdelki bi bli zlo dobri, ampak folk tega pač ne kupuje. Potli pa naenkrat nekdo z vplivom začne to tržit, in se prodaja za med (čeprav pri Drnovšku ni čist tko - nekateri misljo da se mu je zmešal :) ). In od tega imaš tud ti korist, ker je tvoje podjetje in tvoji izdelki..

Načeloma imaš prav, a kot sem spoznaval ljudi, sem videl, da nočejo razmišljati. Hočejo vodje, takšne in drugačne, da jim govorijo, kaj morajo početi in kako živeti. Bojijo se svobode, ker prinaša odgovornost. Odgovornost za svoje odločitve, ki je brez izgovora, češ, takšni so zakoni, tako so mi ukazali, takšno je splošno razmišljanje in podobne neumnosti.

Sevede!

Ampak zakaj je tk? Zato, ker sprejeti odgovornost pomeni tudi neuspeti, pomeni padce. In ljudje ne radi padejo, ker jim je blo vcepljeno v glavo, da je to nekej SLABEGA. Zato, ker če se hočeš po padcu pobrat, se moreš spremenit, kar je spet nekej slabega (oziroma neizvedljivega). Zato, ker se ne zavedajo svojih potencialov, ne zavedajo se sposobnosti možganov in moči Bitja.....

"Če ni vetra, VESLAJ!" latinski

"Navada je navada. Ni je moč kar vreči čez okno. Valiti jo moramo po stopnicah, korak za korakom." M.Twain

"Kako pojesti slona? GRIŽLJAJ ZA GRIŽLJAJEM!!!" Colin Rose

Kaj je izvir stresa in strahu? Se zavedamo sposobnosti svojih lastnih možganov?

- Bodi to kar si; manj se boš oziral na mnenja drugih, bolje bo zate osebno.

Vse kar napišem je zgolj moje subjektivno mnenje in kot takega ga tudi vzemite. Prav tako ne ogrožam vašega obstoja, pač pa vam le podam pogled iz mojega zornega kota. Hvala za razumevanje..

Če jest vidm dobro za druge v nečem kar prodajam, pa mi to v - tko kot praviš - 20ih letih ni uspelo kej velik prodat..

zakaj ni uspel?

recimo je uspel, folk kupuje to, itak ze...

(itak pa ni blo nic govora o uspehu in prodaji tega prvega, pac pa o lajfstajlu, ki ga kdo fura, morda oni preprosti NOCE prodajat sploh, pac sam tko zivi, ne organizira shodov, da drugim to prenasa)

zakaj se en nov distributer tega istega pac? xDDx

Ampak drugac pa mas point ja, in zato tud pravim, da je to OK.

ce 'ja' al pa 'ne'. x;)x :palec:

Picasso

ja... sej razumem tvoj point.

sam a ti VES kaksen je bil vcasih? sodis? poznas? poznas vse razloge, situacije, ipd...? a ves.

meni ni on postal cez noc 'faca', in ker preberem njegova razmisljanja...

seveda pa ne poznam politicnih situacij, ne poznam tistega kar je 'slabega' storil, morda malo poznam tistega kar ni storil ko bi lahko, pa se za to ne morem njega kriviti, ker niti ne vem v koliki meri v resnici bi lahko kaj storil nekoc. in cetudi... kar je bilo ej bilo. sedaj pa je tako. that's all that matters.

Glej Free...

...

da, se strinjam! :palec:

in o tem je tudi govoril... ko se bo vecinski prag tolerance prevesil v resnicno potrebo, takrat bodo nastale resnicne spremembe.

sicer pa ima raje da mi nekdo vsaja misli ljubezni kakor strahu. izzid bo sigurno boljsi.

T. i. podzavest (bolj točen termin je nezavest) vse sprejema, da. Zato nam lahko vsadijo marsikaj.

x;)x x:px xDDx

se mal pregovarjava.. xDDx

ne sploh ne mislim nic tacga, da je slab al kaj, dalec od tega, sem rekla, da mi je faca, ze prej bil vsec, karizmaticen, poseben, inteligenten, dost moder.

Tak je se zdaj. Umirjen. To tud (se rpevec x;)x).

To ni sploh point.

Tud verjamem v cloveka. tud da se lohk spremeni, tud ce bi, hipoteticno (in kdorkoli) bil nekoc 'slab'.. vsakdo (skor) s elohk spreobrne....

ampak tko nekak napovedat to - gibanje za razvoj in tole, pa potem se tko politicno nekak spet zastavljat..

pa seveda potem lohk zbudi skepso pr men recimo...

ipak tezko svojo kozho menjamo tek tako, cez noc.

Picasso

da, in dokler bodo ljudje videli politike kot izkoriscevalce ki v nas zbujajo strahove... bo temu tako.

cim pa se bo tehtnica prevesila in bodo ljudje zaceli zaupati v toliksni meri da bodo verjetli da lahko sledijo, bo drugace.

in pot sprenevedanja to sigurno ne bo omogocila. zaupanje se gradi predvsem z dejanji in pogovori.

to je tko kot vecina zadev.... sanje! daj clovek sanje in vsega bo zmozen. ce ne bo verjel v dobro v spremembo, se tudi podal ne bo v njo. razne iz nujne potrebe. zal pa smo ludje taki, da nekja storimo sele takrat ko je to neizhodno oz. preraste v nujo prezivetja.

tipici pogled je reakcija: zakaj nim, zakaj ne pri nas (urediti situacijo). to je strah.

Nevoščljivost??

Če jest vidm dobro za druge v nečem kar prodajam, pa mi to v - tko kot praviš - 20ih letih ni uspelo kej velik prodat, bom ZLO vesel, če bo ta izdelek začel nekdo prodajat, kateremu bo to zlo dobro uspevalo. Torej izdelek se bo prodajal, jest menim da je to dobro za ljudi - vse dobro.

Bi pa lahko bil ego nekaterih prizadet. Kukr, on je pobral vso slavo, a jest je pa nism... Neki na tak način.

Glej na to tko... vsa scena okoli duhovnosti... Kukr če bi mel eno podjetje. Izdelki bi bli zlo dobri, ampak folk tega pač ne kupuje. Potli pa naenkrat nekdo z vplivom začne to tržit, in se prodaja za med (čeprav pri Drnovšku ni čist tko - nekateri misljo da se mu je zmešal :) ). In od tega imaš tud ti korist, ker je tvoje podjetje in tvoji izdelki..

Sevede!

Ampak zakaj je tk? Zato, ker sprejeti odgovornost pomeni tudi neuspeti, pomeni padce. In ljudje ne radi padejo, ker jim je blo vcepljeno v glavo, da je to nekej SLABEGA. Zato, ker če se hočeš po padcu pobrat, se moreš spremenit, kar je spet nekej slabega (oziroma neizvedljivega). Zato, ker se ne zavedajo svojih potencialov, ne zavedajo se sposobnosti možganov in moči Bitja.....

zato ker je temu potreba. ker gremo naprej in gremo v spremembe. saj ti tudi tako razmisljas. obstanek je pogubljanje.

to je tako kot misli... vedno znova 'moramo' v sebe filati 'pozitivne' misli... negativne spreminjati v pozitivne.

ali pa smo enostavno brez misli. sam, a smo!? x;)x in spet pridemo do delovanja in nedelovanja. skanalizirana akcija ali akcija iz ega.

folk premalo kupuje... ce se tko izrazim. ocitno! ker ce ne, drnovsek ne bi imel privrzencev. tudi on je manifestacija nas! je del nas ki govori tisto kar je v nas. politiki so del nas. vse je del nas.

in ce vidim nejga kot svojo refleksijo, sem vesel, da je moja refleksija taksna, ki razmislja 'pozitivno'. ce so se dejanja taksna pomeni, da sem na nek nacin celosten...

da. oni je zadovoljen in je v hramoniji. ne potrebuje. potrebuje pa druge stvari. mir, svobodo, naravo zemljo, svoj vrt in hiso recimo....

koliko pa je tistih ki tudi nekaj potrebujejo in tega nimajo iz razlicnih razlogov. blueprint-manifestacja v zunanjme svetu tistega kar je v nas. zrcalo.

bioenergetik se ne ukvarja z zdravimi, temvec bolnimi. psihiater tudi. zdravilec tudi. pisanje dnevnika tudi. terapevtsko pisanje na forumu tudi! x:o)x umetnost povecini tudi, sicer en bi bila umetnost (umetno-st), temvec akanalizirna kreativnost, ki svetu prinese spremembo in dviguje vibracijo. skozi umetnost pa se povecini zdravi umetnik sam.

torej, jezus ni zdravil zdravih. on se je ukvarjal z bolnimi! prinesti luc tja, kjer je je premalo. vspostavljati harmonijo. ravnotezje, da ni na enem mestu prevec teme. da je duh prisoten tam kjer ga ni niti za pecko.

celi planet se zdravi! vsi imamo svoej naloge, svoej karme. zato je meni neutemeljeno reci, da nekdo nekaj pocne kar je ze itak... ocintno ej se premalo in ne moremo realno soditi in reci, zakaj nekdo nekaj govori , ce to ze poznam-o. ocitno ne dovolj, saj v prask itega ne zivimo! to pa je ocitno!

zakaj ni uspel?

recimo je uspel, folk kupuje to, itak ze...

(itak pa ni blo nic govora o uspehu in prodaji tega prvega, pac pa o lajfstajlu, ki ga kdo fura, morda oni preprosti NOCE prodajat sploh, pac sam tko zivi, ne organizira shodov, da drugim to prenasa)

zakaj se en nov distributer tega istega pac? xDDx

Ampak drugac pa mas point ja, in zato tud pravim, da je to OK.

ce 'ja' al pa 'ne'. x;)x :palec:

xDDx v bistvu je dbest, ko si tko zavzet in mas tolk zaupanja! x8Dx :palec:

Mi je vsec to pr teb... x;)x

jaz sem bolj.... hmm... 'stroga'? :8):

Picasso

posledicno - ce ne bi blo tebe, se jaz ne bi zavzemal na tak nacin. v nekem smislu ti pomagas meni, da povem tisto kr je v meni, kar sicer ne bi izrazil. mi das moznost. to je terapevtski del tega foruma, ki mi je kul!

to je tako kot polsusanje: ko eden govori, mu drugi drzi pozornost, da oni izkomunicira... karkoli. dokler um ni prazen in nastane moznost da preidemo v obcutke, v srce, mir.. ipd... in obratno, jaz pisem, in ti dobis moznot nadaljnjega razmisljanja in poglabljanja, etc... vec ko nas pise, vec je teh moznosti...

sam, ce se ufuramo 'prevec' in postane nasa resnica samo edina, to verjetno ni povsem primerno vedno. ker potem nadvlada um. zato je tudi tukaj primerno gledati refleksijo.

terapija pac :vio:

sploh najveckrat pojanjsujemo le sebi iz novoja kjer smo, kot sem ez 1000 napisal. velikokrat opazam, da se ljudje spontano tako zdravijo. nekateri veliko govorijo... radi imajo poslusalce... da se zdravijo.

seveda ce energija ni skanalizirana, in prenasajo na tak nacin svetlobo drugim. tako tudi jaz tole precej strogo gledam: ali je skanalizirano in ozavescamo in prenasamo luc, ali pa govorimo iz lastnega ega oziroma se ob tem zdravimo in pravzaprav pojasnujejo sebi z pozornostjo poslusalca.

morda mi tole kdo se bolej razlozi, sa mtema ni lih povsem taka. :sori: :vio:

aja, ocitno si vzamem cas da se zavzamem... ce tko gledam... tudi drnovsek si ga. nekdo pa bo point razlage bolj prenesel v dejanja., akcijo, zemeljsko spremembo.

in tudi na teh nivojih je primerno vedeti, da ljudje imajo razlicne naloge ... nekateri delajo bolj na duhovnem podrocju, zraku, visjih nivojih... sami ne bodo skoraj nicesar naredili zemeljskega... drudi pa ravno obratno. keri mamo razlicne naloge, karme. zato je neprimerno reci, da nekdo samo nekaj govori in tega tudi ne zivi. v nekem smislu da, v drugem ne. nikogar ni soditi, ker ne vemo in gledamo iz svoje percepcije.

tako zemeljski aktivni tip, skoraj ne bo mogel sprejeti, da oni tam samo naklada in ravno obratno, bo oni ne razumel zakaj je oni zemeljski tako ne svet , ce se tako izrazim. zakaj je tako zemeljski ipd...

prvi bo drugemu dal sanje in svetost, lepe misli, drugi pa prvemu dejanja. v svoji evoluciji pa vsi stremimo k ravnotezju in harmoniji.

ali se bodo njegova razmisljanja prerodila v dejanja pa lahko opazamo in bomo opazali v prihodnosti. vsekakor brez zraka in ognja tudi zemlja postane pusta! kto moski brez zenske in zenksa brez moskega, ce se tako izrazim... vse dokler (toliko zivljenj in inkarnacij) nismo sami in misel in zemlja vsklajena in harmonicna, smo moski in zenska v sebi zdruzena, enakovredna in partnerja ne potrebujemo.

aja, sm se lih spomnu iz filma kristuso pasjon: ljubi sovrazika! kajti ce ljubis tistega ki ga ze itak ljubis nisi kaj dosti naredil... ali nekja takega... x:o)x

posledicno - ce ne bi blo tebe, se jaz ne bi zavzemal.

vem.. saj zato pa se (jaz, 'zavzemam' za kar pac se). x:o)x

no ne sam zato..

pac pa - ce bos dal ti na tehtnico kilo krompirja, je jaz ne bom uravnotezala z 10 dkg solate. x;)x x:px

bolj se bo navijal za, bolj bom proti. pa ne zarad inata, pac pa zarad ravnotezja.

ce je vsa tezha na 1 strani (in gledamo v tej perspektivi in recimo horizontalno), ne moremo pravilno ovrednotit druge strani...

konc koncev pa nisem jaz med nama tista, ki je ze v preteklosti nasedla *prodajanju* duhovnosti...

z drugimi besedami - mal kritike in zadrzka zdravega ne skodi, vcas je zivljenjsko pomembna/en.

Picasso

xDDx v bistvu je dbest, ko si tko zavzet in mas tolk zaupanja! x8Dx :palec:

Mi je vsec to pr teb... x;)x

jaz tud tole velikrat rečem, ko berem tvoje poste, Free... tolk si res zavzet, tolk se ti da v neskončnost vroče debatirat in vse pojasnit in odstret vse žive možne zadeve... :palec: x^x

... Drnovškove spremembe sem navdušeno in veselo pozdravila in mi je blo res všeč, da je mal zdrmal vse okol... :palec: x^x za njegove preobrazbe... sam se ne strinjam zdaj kar z vsem, kar reče ali napiše (kao a priori, ker se gre duhovnost zdaj po novem... )... ampak okej, je pa velik dobrih sprememb in to je fajn in meni je vedno fajn videt takšne spremembe pri ljudeh zato ga v tem smislu podpiram x^x

al pa podlezemo in pademo, se ne poberemo in ne gremo vec naprej.

tega pa si ne sme nihce dopustit.

in padci dajo razumevanje.

a to je tud moj point..

ce si skoz gor (al pa recimo na 1 strani tehtnice), ali zviska, ne mores videt *od spodaj* (oz. vsebine druge skodele tehtnice - ce si v prvi).

jaz tud tole velikrat rečem, ko berem tvoje poste, Free... tolk si res zavzet, tolk se ti da v neskončnost vroče debatirat in vse pojasnit in odstret vse žive možne zadeve... :palec: x^x

... Drnovškove spremembe sem navdušeno in veselo pozdravila in mi je blo res všeč, da je mal zdrmal vse okol... :palec: x^x za njegove preobrazbe... sam se ne strinjam zdaj kar z vsem, kar reče ali napiše (kao a priori, ker se gre duhovnost zdaj po novem... )... ampak okej, je pa velik dobrih sprememb in to je fajn in meni je vedno fajn videt takšne spremembe pri ljudeh zato ga v tem smislu podpiram x^x

Jaz tud... podpiram, itak...

sam mal pa se debatiram, pa ne kupim vsega, defolt paketa...

naj se potrud, vsakdo... naj ne zaspi.. sam namen ni dovolj.

Picasso

o thanks. ocitno mam dost casa ne :sori: :vio:

da :vio: se dobr da je forum v tem smislu

tega pa si ne sme nihce dopustit.

in padci dajo razumevanje.

a to je tud moj point..

ce si skoz gor (al pa recimo na 1 strani tehtnice), ali zviska, ne mores videt *od spodaj* (oz. vsebine druge skodele tehtnice - ce si v prvi).

Jaz tud... podpiram, itak...

sam mal pa se debatiram, pa ne kupim vsega, defolt paketa...

naj se potrud, vsakdo... naj ne zaspi.. sam namen ni dovolj.

povzetek?

:vragec:

je blo jako pouchno gledat dnevnik na poptv-ju.... :xx!: :xx!: :xx!:

zlomk...tralala

povzetek?

:vragec:

tovarish drnjovshek bil na duhovni olimpijadi v indiji

plachal so mu hotel visoke kategorije....in srechal se je z parimi bogatuni

bljak

nej bi raj ta dnar dal za svoje lachne v indiji....k jim jih itaQ ne manjka

me pa zanima s kerim avionom se je dol pelu baraba

to biu prvi prispevek.....drugi pa govori o tem, kako so naivni slovenci zbrali 130 milionou za darfur

a se kdo spomni, koliko je bilo zbranega za posochje?

zlomk....tralala

tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...