Guest sstane 6. februar 2006 Prijavi Deli 6. februar 2006 ne rečem da ni takih primerov, žal mi je da so, vendar kolikor jih poznam tiste k so na borzi, jih je vsaj 40% na borzi samo zaradi podpore in zdravstvenega zavarovanja,Ravno to je narobe, da dobivajo nekateri podpore, namesto, da bi vsi dobivali kot lastniki podjetja države del dobička tega podjetja v obliki dividend, podpor pa od tega podjetja nobenih.Za podpore je karitas. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alef 6. februar 2006 Prijavi Deli 6. februar 2006 a ti povem keri so pol men najbolj vsec? Modri. xrosex Kaj to, modri?Pa ja ne tisto ki je z zvezdicami napisan... Citiraj Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.Lord Alfred Tennyson - Ulysses Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 6. februar 2006 Prijavi Deli 6. februar 2006 Drnovška smo obdelal, zdej grem pa v cotke...lepo spite in kaj lepega naj se vam sanja....Ne obdelujemo Drnovška, pač pa svojo neumnost, da kot lastniki nočemo zaslužiti s kapitalom, kot vsak normalen kapitalist Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 6. februar 2006 Prijavi Deli 6. februar 2006 To ni v interesu bogatih dežel. Revež ne more kupiti produktov bogatih dežel, kot je na primer operacijski sistem Windows. Jim je pa v interesu od obubožanih za male pare surovine, nafto tako in drugače dobavljat.......da lahko za potrebe bogatih držav dovolj operacijskih sistemov Windows nardijo......in vse ostale dobrine. Kak se je fajn igrat, ne Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 6. februar 2006 Prijavi Deli 6. februar 2006 Kak se je fajn igrat, ne Kaj pravi Drni, da imajo evropske krave večjo plačo od polovice zemljanov Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tinka 7. februar 2006 Prijavi Deli 7. februar 2006 ne vem, če v pravo smer teče debata... jaz to vidim drugače... vsi vemo, da je bolezen premagana, ko odkrijemo vzrok bolezni, torej je on v bistvu odkril vzrok, njegovo dosedanje življenje način življenja, stresne politične in drugačne odločitve, iz tega mora ven, če hoče preživeti in dejansko se je v resnici spremenil, tako način sprejemanja današnjih resnic, kot način življenja. Če pa nekaj lahko popravi za nazaj ali pa kaj pripomore k nečemu boljšemu, bolj odprtemu in bolj pozitivnem, je pa prav gotovo za pozdravit, najslabše je že apriorij na štartu vse obsodit in skritizirat, za nazaj zgodovine ne moremo spremeniti, sem pa prepričan, da prav vsak od nas da kako kapljico tudi k temu, da bi bilo boljše in bolj uravnovešeno...pa nisem noben borec, ne narobe razumet.... Kapljica je že to, da ustvarjamo prijetno vzdušje, da ne nergamo za vsako stvar, da poizkušamo živeti brez manipulacij in predvsem brez povzročanja čustvenih bolečin. Saj ni treba veliko, a če bi se vsak od nas vsaj malo približal temu, bi nas bilo vse več in več in prav gotovo bi bila to tudi neka močna informacija in pikica v boljši jutri...... se strinjam.manj bistveno je, kje se dela dobro in zakaj, ce se dela dobro, je treba to najprej vzet v ozir, ne pa takoj sekat poljudeh, ki se potrudijo...bi sli lahko v nedogled razpravljat za razloge tega, onega...nasih dejanj, nasih misli...ni samo on tisti, ki se spreminja,ampak on javno pokaze to, da se zeli spremenit in potrudit...za to je treba imet jajca! bistvo je, da je nekdo na neki tocki zelel nekja spremeniti, zacel je pri sebi in zdaj siri to.jaz se raje na to skoncentriram, kot na kaj NI ok naredil, ker to itak vemo, je pa ze mimo in tega pac ne moremo spreminjat. Citiraj Variety is the spice of life.Kdo lahko spremeni svet? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 7. februar 2006 Prijavi Deli 7. februar 2006 Npr. tud zato, ker so to naloge in pristojnost predvsem predsednika vlade, ne predsednika države...... Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tinka 7. februar 2006 Prijavi Deli 7. februar 2006 bobnar, ker je v osnovi nepomembno kje to pocnes. ce tega ne razumes, ti ne znam pomagat. tako, kot v vsakdanu vedno prihajam v situacije, kjer so mi v najvecjo pomos tisti, s katerimi nimam (kao) nobene povezave,tudi jaz pomagam drugim, kjer se da, kjer se pocutim poklicana ali kjer sem poklicana. se je pac pocutil poklicanega za to, kar dela. krog delovanja ni vedno crno bel, zato ti ne znam razumsko razlozit te logike, ker ni ocitna.zakaj se ni nihce tu razburjal, ko je slo blazno pomoci v azijo? ker hodimo tja na dopust?zakaj se zdaj vsi razburjajo, ker je pac darfur?mogoce je presodil, da ima pac lahko vecji impakt tam in se je odlocil za darfur.mogoce ima rad crnce. mogoce pa ni tako jebeno malenkosten in gleda sirso sliko. veliko slovencev ima blazno nekih pricakovanj, in je v osnovi nezadovoljnih, in to je verjetno del razloga, da drnovsek ne pocne teh stvari, ki jih ti nastevas.mogoce zato, ker karkoli bi naredil, itak ne bi bilo ok, ne dovolj...enim se zdi, da je vecji problem hrvaska, drugim ekonomija, tretjimmanjsine, cetrtim nataliteta...tukaj je se faktor, da ima predsednik drugacno funkcijo, kot npr. zunanji minister. naj on resi hrvasko, to je njegov job.funkcija predsednika je funkcija civilnega interesa. med drugim castna funkcija. lazje je predsedniku XY drzave se potegnit za darfur, kot kofiju ananu. ravno zato, ker nima osebnega interesa ali skritih planov s to dezelo. sploh pa mislim, da on veliko vec dela, kot mi vemo in vidimo. ampak za dolocene stvari ljudje se niso pripravljeni.tu se strinjam z njim glede dviga zavesti. Citiraj Variety is the spice of life.Kdo lahko spremeni svet? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ebor 7. februar 2006 Prijavi Deli 7. februar 2006 se strinjam.manj bistveno je, kje se dela dobro in zakaj, ce se dela dobro, je treba to najprej vzet v ozir, ne pa takoj sekat poljudeh, ki se potrudijo...bi sli lahko v nedogled razpravljat za razloge tega, onega...nasih dejanj, nasih misli...ni samo on tisti, ki se spreminja,ampak on javno pokaze to, da se zeli spremenit in potrudit...za to je treba imet jajca! bistvo je, da je nekdo na neki tocki zelel nekja spremeniti, zacel je pri sebi in zdaj siri to.jaz se raje na to skoncentriram, kot na kaj NI ok naredil, ker to itak vemo, je pa ze mimo in tega pac ne moremo spreminjat. Ja se strinjam, da je ideja pozitivna, tudi se strinjam, da jo je treba podpret in pozdravit, a sam, bom še nekaj časa na preži, ker izjave ("o ustanovitvi gibanja sem se pogovarjal tudi z Janezom Janšo" in to, da so povabljeni poslanci v gibanje - torej politiki) ne obetajo nič dobrega, preveč se peljejo stvari v smeri nove stranke.... mogoče je tudi to dobro, a gibanje potem to ni več....Je pa res, da sem tudi sam razmišljal, da bi forumovcem tu predlagal, da ustanovimo kako gibanje (tako široko, kjer nebi bilo političnega ozadja, kot nekake komune v 60 in 70 tih letih v Ameriki, samo na drugačnem nivoju, ker kakor se stvari odvijajo v svetu, bi bilo to še kako potrebno...), ki se nebi omejevalo s političnimi usmeritvami, samo to itak imamo tu, pa povemo svoje mnenje, mogoče manjka le kaka konkretna akcija, hehehehee... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tinka 7. februar 2006 Prijavi Deli 7. februar 2006 vpletal se je toliko, da je rekel na glas, kar je tam nekako ocitno, da ce je 80% + ljudi za, da se bo to prej ko slej zgodilo... mi nismo direktno vpleteni v kosovsko politiko, kot vem ... je pac povedal svoje mnenje.kot ga je o darfurju, kjer tudi nismo vpleteni direktno. o hrvaski verjetno ne razglablja, ker smo.ej, ne vem ... nisem njegov PR predstavnik in tudi ne kujem v oblake vsega, kar pocne.saj (odkar je 'spregovoril') vecinoma razlozi zraven, zakaj kaj pocne.glej porocila mene v osnovi veseli, da mrda clovek, ker se stvari sprozajo... ucinek metulja, kjer majhne stvari povzrocajovelike spremembe. osebno komaj cakam, da se naredi zakon o zdravilcih, ki se ga caka ze vrsto let.sprozil je reakcijo, zaradi katere se stvari pospeseno dogajajo in je naenkrat vsem v interesu, da se ta zakon naredi.(toliko o tem, da nic ne naredi za domace ljudstvo ) Citiraj Variety is the spice of life.Kdo lahko spremeni svet? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 7. februar 2006 Prijavi Deli 7. februar 2006 a dej, česa ne poveš... Nis vedu, ne.... No, nč hudga, zaj ko veš.......jokaj predsedniku vlade. Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tomazslo 7. februar 2006 Prijavi Deli 7. februar 2006 pol naj raje dela "dobra dela" doma, koji kurac mu je treba zaj neki Darfur...ti si nestrpendrugače si pa mora malo ojačati podporo v tujini, veš kok jih je sedaj tu v SLO k se jim hlače tresejo, ga bodo na vse načine poskušal zabremzat, kar poglej posamezne različne komentarje na posameznih politično financiranih TV in radijskih postajah.Jaz pravim, čim več Drnovškov pa čim manj tistih ki so čez noč iz "nič" obogateli, pa bo nekako tudi ravnovesje vedno bližje..... Citiraj Smo robotki, ki imamo datodeko "duša" zato, da mislimo, da nismo robotki ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tasi 7. februar 2006 Prijavi Deli 7. februar 2006 kak se mu kurac digne tak je. njemu se nič ne dvigne, mu kr skoz stoji. hvala bogu na višavah. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Sprehajalec 7. februar 2006 Avtor Prijavi Deli 7. februar 2006 pol naj raje dela "dobra dela" doma, koji kurac mu je treba zaj neki Darfur...najprej naj počisti cigane, izbrisane dokončno, pol albance in ostale čefure ki delajo zgago. z normalnimi pa itak ni blemov, ne glede na to odkod so.zakaj raje ne rihta biznisa domačim podjetjem po svetu?z vsemi svojimi zvezami?zakaj ne reši sporov s Hrvaško za vselej? Zakaj tu ni tak odločen in suveren? lahko je tam 5000km stran bit as... (hm, to me spominja na Busha,.,..)Drnovšek že ve kaj dela, verjamte. V Darfur (izven Slovenije, Evrope) je šel predvsem zaradi tega, da PREBUDI ZASPANO SVETOVNO politiko, da sproži plaz pozitivnega delovanja v Svetu. Ker samo skupaj - svetovno - lahko stvari spremenimo. Ker problem je Svet, ni problem naša preljuba dežela. Mi smo zgolj POSLEDICA, VZROK je pa v Svetu. Poglejte si včerajšnje Izive.. Pa k sm glih pri tem. Čist prov je, da novinarjem ne dovoli provokativnih vprašanj. Novinarji so pač mahnjeni na gledanost/prodajo, za dobro gledanost/prodajo pa rabiš škandale, trače, tragedije, nesreče - skratka negativne stvari.. In tud novinarji bodo mogli mal premislit kaj in kako pišejo.. Da ne bo na račun gledanosti/prodaje trpela pozitivnost.. Na kar smo se pa kr mal navadli, da tko pač JE.. "manj bistveno je, kje se dela dobro in zakaj, ce se dela dobro, je treba to najprej vzet v ozir, ne pa takoj sekat poljudeh, ki se potrudijo..."Tako je - in takih je malo. Komu je v korist, da se takih znebi? Večini že ne... Drnovška za predsednika!! P.S. Komentar v New York Times - ga je kdo prebral? Citiraj "Če ni vetra, VESLAJ!" latinski"Navada je navada. Ni je moč kar vreči čez okno. Valiti jo moramo po stopnicah, korak za korakom." M.Twain"Kako pojesti slona? GRIŽLJAJ ZA GRIŽLJAJEM!!!" Colin RoseKaj je izvir stresa in strahu? Se zavedamo sposobnosti svojih lastnih možganov?- Bodi to kar si; manj se boš oziral na mnenja drugih, bolje bo zate osebno.Vse kar napišem je zgolj moje subjektivno mnenje in kot takega ga tudi vzemite. Prav tako ne ogrožam vašega obstoja, pač pa vam le podam pogled iz mojega zornega kota. Hvala za razumevanje.. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 7. februar 2006 Prijavi Deli 7. februar 2006 sej po svoje mash prou....che bi vechina delala dobr, bi prej al slej tut pr nas prshli na vrsto... sam drek....k ni tko..... sploh je pa predsednik slovenije ne pa ceuga sveta.... zlomk...tralala Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nols 7. februar 2006 Prijavi Deli 7. februar 2006 ne.. se ti da nardit povzetek, al pa ksn link do komentarja v new york timesu? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Sprehajalec 7. februar 2006 Avtor Prijavi Deli 7. februar 2006 To na NY Times nism najdu. Je pa zlo velik stvari (novinarske konference, intervjuji,..) o Drnovšku na http://www.up-rs.si Citiraj "Če ni vetra, VESLAJ!" latinski"Navada je navada. Ni je moč kar vreči čez okno. Valiti jo moramo po stopnicah, korak za korakom." M.Twain"Kako pojesti slona? GRIŽLJAJ ZA GRIŽLJAJEM!!!" Colin RoseKaj je izvir stresa in strahu? Se zavedamo sposobnosti svojih lastnih možganov?- Bodi to kar si; manj se boš oziral na mnenja drugih, bolje bo zate osebno.Vse kar napišem je zgolj moje subjektivno mnenje in kot takega ga tudi vzemite. Prav tako ne ogrožam vašega obstoja, pač pa vam le podam pogled iz mojega zornega kota. Hvala za razumevanje.. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Piko 7. februar 2006 Prijavi Deli 7. februar 2006 Koliko zakajev in dvomov sem slišal, pa ne samo tukaj. Ugibam takole: če se odločiš za cilj, veš kaj hočeš, ne veš pa še kaj vse moraš narediti niti še nisi v moči karkoli od tega storiti, je najvažnejše, da začneš, se začneš premikati, gibanje v tisto smer, pot se bo izdelovala sproti. Začel je tam, kjer je mogel. Domači teren je trenutno zelo zelo razdeljen skozi politiko. Ampak to ne vidim kot njegov način delovanja. Ko Gibanje je, ga je lažje malo spremeniti smer, kot pa gibanje začeti iz nič. Sedaj pa mu nekateri gledajo pod noge, da ima še od prej neke čevlje, s katerimi pa je v preteklosti poteptal neko rastlino... vzel je na pot, kar je imel in kar misli, da mu pride prav. Zdej se pa ocenjuje vsak korak, ki ga naredi. V mislih na LN sem našel tale citat v smislu: "vsaka, še tako dolga pot, se začne s prvim korakom. Zdaj jiho je veliko pozornih na njegov prvi korak. Herbarja nisem gledal, Izlive sem. Spomnim se samo tega, da sta pred tema dvema oddajama bla dva zaporedna Trenja, ki sta posredno ali neposredno obdelovala Drnita. Vsem vse dobro in pozitivno! Za Tinči in Tomaža pa še posebej Citiraj Računalnik ustvarja navidezno resničnost, človek resnično navideznost. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cosma 7. februar 2006 Prijavi Deli 7. februar 2006 Tinka Piko ti imaš vedno take komentarje .... Zadnjič sem na CNN gledala, intervju z Drnovškom in lajv...deloval je zelo suvereno, umirjeno v malce pomečkani srajčki tko na izi, zelo lepo odgovarjal na vprašanja, tekoče, argumentirano, apeliral na javnost in pač rekel, da ve, da smo majhni ampak, nekdo, nekaj mora storiti itd.... Všeč mi je, ker se je lotil tega in ne recimo švedska kraljica ali pa kdo bolj podobnega položaja, predvsem medijsko bolj znanega. On pa mirno, počasi prodira in v svetu oznanja ta nesrečni Darfur, pa ne gre samo za Darfur, še nekaj podobnih krajev je, kjer ljudje zelo, zelo nastradajo zaradi prikrite politike iz ozadja oz. neokolonializma, ki se ga še vedno gredo zahodne države v revnih azijskih in afriških deželah. Pa me tole malce spominja na Titeja in Neuvrščene, ki so bili potem kar nekako pomembna skupina znotraj OZN-katerega konec koncev je Darfur tudi domena... Citiraj Jas te mam tak radaI am feeling very olympic todayIs time the only thing you are waiting for?Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa! Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day. Dalai LamaMajhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 7. februar 2006 Prijavi Deli 7. februar 2006 Pa me tole malce spominja na Titeja in Neuvrščene, ki so bili potem kar nekako pomembna skupina znotraj OZN-katerega konec koncev je Darfur tudi domena... hehe...neuvrshcheni....pa skos neprestano v vojnah med sabo.... zlomk....tralala Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cosma 7. februar 2006 Prijavi Deli 7. februar 2006 hehe...neuvrshcheni....pa skos neprestano v vojnah med sabo.... zlomk....tralala ...pa dobr, pustmo zdej malenkosti mal so se že ....ampak so pa lepo trgoval med sabo, pa velik smo imeli tudi mi od tega, ker zaradi kolonialnih vezi nismo kar povsod zraven prišli. Pa bili so pomembni predvsem psihično, kot tampon cona med zda in rusijo, ki sta se skos neki **drkale** in prepucavale, prek tretjih dežel. Citiraj Jas te mam tak radaI am feeling very olympic todayIs time the only thing you are waiting for?Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa! Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day. Dalai LamaMajhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 7. februar 2006 Prijavi Deli 7. februar 2006 spljoh mamo pa v slovenijieno zlo podobno sceno kokr je tale zUmbija....bela krajina recimo....nej se raj mal doma posveti problemom zlomk...tralala Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tomazslo 7. februar 2006 Prijavi Deli 7. februar 2006 spljoh mamo pa v slovenijieno zlo podobno sceno kokr je tale zUmbija....bela krajina recimo....nej se raj mal doma posveti problemom zlomk...tralalama dej ne lapaj zato da lapaš..pol pa še nker nis bil, da b res videl, kako je drugje.... Citiraj Smo robotki, ki imamo datodeko "duša" zato, da mislimo, da nismo robotki ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 7. februar 2006 Prijavi Deli 7. februar 2006 ma dej ne lapaj zato da lapaš..pol pa še nker nis bil, da b res videl, kako je drugje.... za zdej je she vedno predsednik tule...k bo drgje za predsednika nej pa tam rihtasploh pa ne mislim plachvat davkov za ene zumbache zlomk....tralala Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tinka 7. februar 2006 Prijavi Deli 7. februar 2006 jao jao kaka sirina duha in odprtost misli si me prav pretresel zdajle s to pozitivo ki noro valuje od tebe Citiraj Variety is the spice of life.Kdo lahko spremeni svet? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.