pokowc 8. februar 2004 Prijavi Deli 8. februar 2004 vse razumem Stane, ti mi pa povej, a maš kej testerejv na zalogi?a? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 8. februar 2004 Prijavi Deli 8. februar 2004 Testerjev na zalogi kolikor hočeš Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
pokowc 8. februar 2004 Prijavi Deli 8. februar 2004 in šelem po enem mescu odgovor taki....ejkje jih dobim lahko....pa da vidm, tale zdravilni čudež 2004˝ Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 8. februar 2004 Prijavi Deli 8. februar 2004 Točno, pri meni vendar Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
pokowc 9. februar 2004 Prijavi Deli 9. februar 2004 hah, se mi zdi ja a si iz lublane, al spet ker štajerc na pol, morda?Rabm neki mauga, da se prepičam,da tvoja teorija drži, ne mislim pa kupit sedaj 50kg osoljene robe, k je sploh nim kam dat Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 16. februar 2004 Prijavi Deli 16. februar 2004 Nino in ostali "mlekarji" preberite, kaj o mleku meni Alois Kolar na Pozitivkah.Z njim se o današnjem industrijsko predelanem mleku v marsičem strinjam, generalno pa ne, ker gre pri mleku za isti problem, kot pri vsej termično obdelani hrani. Dekodiranje - BIOKODA! http://www.gape.org/geeklog/public_html/ar...040207124834223 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 16. februar 2004 Prijavi Deli 16. februar 2004 Nino in ostali "mlekarji" preberite, kaj o mleku meni Alois Kolar na Pozitivkah...Alois Kolar je zame ...Tip je skinil moje poste na njegovem forumu, ker sem mu ocitno povedal tisto kar mu gre!in me je enostavno izbrisal :xx!: s tem, da nisem bil niti malo nesramen ali karkoli kar bi lahko oskodovalo forum, razen tega,da sem mu ocitno dokazal, da govori tudi bedarije in da ni pripravljen 'normalno' debatirati (kar je namen foruma)!Torej, neodprta, vase zaverovana oseba, ki zagovarja nekaj zaradi lastne promocije! - taksen zakljucek dobim po tem kar je storil;in seveda nisem edini, ki ga je izbrisal pac zato, ker mu je dokazal, da se lahko tudi moti.no, sicer pa morda se motim Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 16. februar 2004 Prijavi Deli 16. februar 2004 http://www.mojuspeh.com/phorum/read.php?f=...1204&t=1080&v=f No, jaz tako slabih izkušenj nimam, res pa je, da je prekinil debato, ko sem se jaz najbolj zagrel. Ampak v tem ni on nikakršna posebnost, ko gre za razprave z menoj. Skoraj vse se končajo tako. Ko mojim sogovornikom zmanjka argumentov, pa končajo, ali pa me začno pošiljti nekam, kar se mi je tudi že zgodilo. In veš kje je Alois prekinil partijo.Ko sem ga vprašal, do katere temperature je zanj hrana surova. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
najada 18. februar 2004 Prijavi Deli 18. februar 2004 Ojla!Sicer ne pijem mleka že kakšno leto (ker mi je tako svetoval zdravilec zaradi bolezni sklepov), zato kar ne morem verjet, da so nas v tem kratkem enem letu kar zasuli s homogeniziranim mlekom. Takrat se ga je dalo namreč še čisto normalno kupit. No, zadnjič pa si doma slučajno ogledam mleko v ta novem pakiranju in naredim mami celo sceno, zakaj kupuje homogeniziranega, v Intersparu prečekiram celotno ponudbo in res ni bilo najti nehomogenitiranega. Šok! Vsake 2-3 dni sicer pojem kakšen jogurt. Bifidus naj ne bi bil homogeniziran, za LCA pa nisem najbolj prepričana, čeprav tudi naj ne bi bil. Obstaja tudi kisla smetana, mislim da vipavska, na kateri je poudarjeno, da je iz nehomogeniziranega mleka, kefirja pa še nisem odkrila takšnega, da bi ustrezal.Sicer sem pa zadnje dni čisto padla v knjige o dietah za krvne skupine, kjer piše, da 3/4 ljudi sploh nima encima za razgradnjo mlečnega sladkorja. Posebej pa mleka ne bi smel uživati nihče s krvno skupino 0, ker pri tej skupini, poenostavljeno rečeno, lepi kri. Navedbe o tem, katerih živil naj ne bi uživali pripadniki določene krvne skupine, so me prav posebej presunile zato, ker se povsem skladajo s tem, kar mi je svetoval zdravilec oz. me opozoril, da sem zbolela ravno zaradi živil, ki sem jih sedaj našla v knjigi na seznamu odsvetovanih živil. Prepričana sem, da znanje zdravilca o prehrani ne temelji na tej osnovi, ker izhaja iz povsem drugih načel. xrosex dan! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 18. februar 2004 Prijavi Deli 18. februar 2004 Najada, hvala za tvoj prispevek.Fino, ker ste aktivirali tole temo, smo zelo v skladu, ker sem jo ravno danes hotela sama. Ravno me je cudilo, kako da je pri obeh kefirjih (zadnje case mi ful pase spet po kakih 5 letih), ki sem ju preizkusila, homogenizirano mleko oz. ga pac delajo iz hom. mleka - to se mi zdi cudno, pa se moti me. Morda bi bilo koristno nanizati kaksen 'seznamcek' teh izdelkov, ki niso narejeni iz oz. ne vsebujejo homogeniziranega mleka; kot pravi Najada, Bifidus, pa kisla smetana Vipavskih... ... Tistele krvne skupine pa imamo tudi tule (a se mi zdi, da bolj za salo kot zares, mislim da sem celo sama odprla)...Hecen mi je izraz - piti mleko, potem si predstavlja folk literce, ki jih eksas. Jaz zase pravim, da 'pijem' mleko, a ga vedno si vzamem recimo tamalo skodelicko (tisto najmanjso za kavo, recimo 1 dcl).Ce mi zadisi - kar mi, vcasih. Hocem reci, cisto majckena kolicina mi ustreza in godi.Imam krvno skupino 0 - ne pocutim se zlepljena, niti se ne nagibam k zatekanju ipd... Nisem prevec zapackana... Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 18. februar 2004 Prijavi Deli 18. februar 2004 Imaš prav, če pa boš v svojo skodelico spustila še kak kristalček, boš pa imela še bolj prav Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 18. februar 2004 Prijavi Deli 18. februar 2004 Sem ze razmisljala o tem, pa se mi zdi, da morda kak % soli je ze notri... Se raje si bom omislila en napitek z medom in kvasom - zelo dobra zadeva, sploh za mishice, meso, ker sem fizicno kar aktivna ze nekaj casa. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 18. februar 2004 Prijavi Deli 18. februar 2004 Trma Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 18. februar 2004 Prijavi Deli 18. februar 2004 To si ti, kaj sem pa jaz? Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 18. februar 2004 Prijavi Deli 18. februar 2004 Neukročena žrebica Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Andres08 21. februar 2004 Prijavi Deli 21. februar 2004 Nino in ostali "mlekarji" preberite, kaj o mleku meni Alois Kolar na Pozitivkah...Alois Kolar je zame ...Tip je skinil moje poste na njegovem forumu, ker sem mu ocitno povedal tisto kar mu gre!in me je enostavno izbrisal :xx!: s tem, da nisem bil niti malo nesramen ali karkoli kar bi lahko oskodovalo forum, razen tega,da sem mu ocitno dokazal, da govori tudi bedarije in da ni pripravljen 'normalno' debatirati (kar je namen foruma)!Torej, neodprta, vase zaverovana oseba, ki zagovarja nekaj zaradi lastne promocije! - taksen zakljucek dobim po tem kar je storil;in seveda nisem edini, ki ga je izbrisal pac zato, ker mu je dokazal, da se lahko tudi moti.no, sicer pa morda se motim Kateri pa je Kolarjev forum? Imam tudi sam eno dobro vprašanje za njega. Andres Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 21. februar 2004 Prijavi Deli 21. februar 2004 Alois je imel forum na www.mojuspeh.com , ki pa nekako ne deluje več, lahko pa si tam pogledaš prejšnje diskusije. Je pa tam objavljen njegov telefon. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Andres08 21. februar 2004 Prijavi Deli 21. februar 2004 Ja, eni forumi s v krizi. Bom dal kar tule vprašanje, ker mogoče je Kolar občasno ali redno tudi na Luni. Njegova trditev in članek v Pozitivkah o mleku imajo verjetno dobro podlago. Samo so na svetu še predeli kjer ozračje ni kontaminirano, pesticidov skoraj da ni, čemur sledi da mora po tej logiki tudi mleko biti bolj kvalitetno. Govorim o islandskih kravah katero sorto so hoteli ploditi z Norveško, saj ta daje neprimerno manj mleka. Kolar navaja v članku da je pred 50 leti povprečna krava dajala 1360 litrov mleka na leto, danes daje 15.000 litrov mleka.Torej. Je Islandska krava še vedno neoporečna, ali manj oporečna, oziroma ima še bolj škodljiv vpliv zaradi drugih dejavnikov? Andres Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 21. februar 2004 Prijavi Deli 21. februar 2004 Ni v tem problem, presnojedci sploh ne uživajo mleka in mlečnih izdelkov, ker bi to naj ne bila hrana, primerna za človeka, ampak le za teleta.Ker si svetovljan, pa si gotovo slišal za del Armenskega naroda, ki še danes pretežno živi od mleka ovc in koz, pa je med njimi stoletnikov, kolikor hočeš. Toda, uživajo tudi neslano pečen kruh s ščepcem, gotovo naravne, soli.Tako, da mleko samo po sebi verjetno ni ravno tak problem, pasterizirano je pač dekodirano.Da pa je mleko, ki ga dajejo krave dvakrat več, kot je normalno zaradi dodatkov hrani, žal je med njimi tudi jodirana jedilna sol, manj dobro od normalnih krav, je pa gotovo res.Med temi kravami je tudi mnogo diabetikov in v mleku najdeš namesto laktoze, tudi glukozo. Vprašaj kakega veterinarja, kaj je najpogostejše zdravilo za mlekarice, insulin Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
enja 14. januar 2005 Prijavi Deli 14. januar 2005 <{POST_SNAPBACK}>Med temi kravami je tudi mnogo diabetikov in v mleku najdeš namesto laktoze, tudi glukozo. Vprašaj kakega veterinarja, kaj je najpogostejše zdravilo za mlekarice, insulin Sstane, tale je pa bosa..milo rečeno!Kravje mleko je hrana za teličke, materino, za dojenčka in opičje za male opice...v prvih mesecih življenja...kasneje pa dopolnilo k prehrani.Drži, da je v homogeniziranem mleku maščoba razpršena, zato pa na mleku nikoli ni smetane, samo mrenica....Drži tudi, da mleko zavira absorbcijo železa v telo, torej je treba poskrbeti, da ne mešamo živila, ki vsebujejo železo in pa mleko.Kozje mleko je zelo priporočljivo za pljučne bolnike.Bolnica Golnik je nekaj časa kupovala za svoje paciente tako mleko, pa ne vem, če še...Kozje mleko je čisto belo(ker ne vsebuje karotina), svojstvenega okusa....so pa koze edine živali, ki nikoli ne zbolijo za rakom!Kloramfenikol:od kje se je pojavilo to čudo?..Vsi smo gledali po TV, cele mlećne linije so bile "okužene"...mamka, ki prinese 2l mleka na dan v zbiralnico..tudi v njenem vzorcu našli kloramfenikol- pa kaj še!Laboratorij na Rodici, ki je vzorčil te linije, je sam izdeloval stabilizator, v katerega so dodali tudi kloramfenikol...ker s teh linij vzorci pač še niso bili isti dan pregledani...Enostavneje: kontrolor je vzel vzorec mleka, vanj dodal stabilizator( da se bakterije ne razmnožujejo več) in naslednji dan oddal vzorec.... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 23. marec 2006 Prijavi Deli 23. marec 2006 Mleko . Spoštovani!Leta 1991 mi je sodelavec prinesel izvod revije Zdravje z besedami: "Ti sezanimaš za mleko. Preberi si članek v tej reviji." V kratkem članku je nek zdravnik pisal, da so ugotovili, da se maščoba iz homogeniziranega mlekanabira na stene žil in da iz homogeniziranega mleka organizem ne more izkoristiti kalcija. Članka si žal nisem fotokopirala, me je pa to ves čas preganjalo. Najprej sem mislila, da bo industrija prenehala shomogeniziranjem mleka, pa ga je bilo celo vedno več. Potem pa sem sespraševala, kaj se pravzaprav zgodi v mleku ob homogenizaciji, da se takozelo spremeni, čeprav mu ni nič dodano in je samo podvrženo mehanskiobdelavi. Odgovor sem našla v Ullmannovi Enciklopediji tehnične kemije v poglavju o mleku in mlečnih izdelkih, ko sem lani iskala podatke o kazeinu. Od takrat čutim odgovornost in obvezo, da nekaj storim, da bi zavarovalanič hudega sluteče ljudi in predvsem otroke pred nevarnostjo, ki jim preti zaradi pitja homogeniziranega mleka in da bi jim omogočila dostop do nehomogeniziranega pasteriziranega mleka, ki pa je resnično vir zdravja,lahko prebavljivo in skoraj v popolnosti oskrbi organizem z vsemi potrebnimi vitamini, minerali, maščobami, beljakovinami, ogljikovimihidrati in mikroorganizmi mlečne mikroflore, katerih prisotnost v našemtelesu je nujna za zdravje in odpornost proti okužbam. Napisala sem članek o tem (namenjen za objavo v reviji Zdravje ), ki je pripet. S spoštovanjem Maja Tomkiewicz-Vouk dipl. ing. kem. teh. Ljubljana, 26. 4. 2002 HOMOGENIZIRANO MLEKO - POČASNI UBIJALEC Na svetovnem spletu mrgoli člankov, ki bolj ali manj utemeljeno svarijo pred uživanjem mleka. Tudi v naših občilih so vse pogostejši. Če upoštevamo, da je danes večini ljudi dostopno samo homogenizirano industrijsko predelano mleko, imajo popolnoma prav. S homogenizacijo se namreč mleko, ki je sicer najpopolnejše živilo, kar jih je narava ustvarila, spremeni v počasnega ubijalca, ki maši žile. Nedopustno je, da danes nehomogeniziranega mleka skoraj ni več mogoče kupiti in da večina ljudi ne ve, da homogenizirano mleko samo še po barvi spominja na naravno mleko. Tisočletja je bilo mleko vir zdravja za otroke in odrasle, danes pa ga je postopek homogenizacije spremenil v vir bolezni. Homogenizirano mleko preprečuje prehitro ločevanje maščobe, kar omogočadaljše roke trajanja izdelkov. Kmalu zatem, ko je homogenizirano mleko vtrgovinah izpodrinilo navadno pasterizirano, so se pojavile alarmantne vesti o velikem porastu pojava poapnenja žil ne samo pri odraslih, ampak tudi pri otrocih. Odziv mlekarske industrije na to je bila ponudbarazličnih vrst mleka z manjšo vsebnostjo maščobe, kar kaže na to, da so vedeli, da ima homogenizirana maščoba drugačne lastnosti odnehomogenizirane. Prej smo poznali samo polnomastno mleko in krivdo za poapnenje žil so takrat pripisovali predvsem maslu. Med maslom inhomogenizirano mlečno maščobo je precejšna podobnost. Pri obeh z mehanskim postopkom uničijo naravno proteinsko membrano, ki obdaja maščobnekroglice. Te membrane pa narava ni ustvarila brez tehtnega razloga in pravnjeno uničenje ima usodne posledice za zdravje ljudi in predvsem otrok, za katere še vedno priporočajo pitje polnomastnega mleka. Majhnim otrokom je mleko glavna hrana in prve spremembe na ožilju zdravniki opažajo že pritriletnikih. Prav zaradi otrok želim dokazati in razložiti škodljivost homogenizacije in njeno nepotrebnost z vidika varnosti. Navajam prevod dela opisa homogenizacije iz Ullmannove Enciklopedije tehnične kemije (3.izdaja) v poglavju o mleku in mlečnih proizvodih: Če imajo maščobne kroglice v tekočih trajnih mlečnih izdelkih enako disperzijsko stopnjo kot v svežem mleku, se hitro dvignejo in na površini tvorijo neprivlačne (grde) kompaktne sloje smetane ali maščobne zamaške. Maščobne kroglice zmanjšane na manj kot 2 mikrona pa se nasprotno le zelopočasi izločijo na površino, tako da se pri dovolj viskoznem izdelku ob normalnih pogojih skladiščenja maščoba ne izloči. Pri običajnih homogenizacijskih strojih se toplo mleko (oz. koncentrirano mleko alismetana) s tribatno črpalko z veliko hitrostjo potiska skozi ozko režo.Pri tem nastale strižne sile maščobne kroglice raztegnejo po dolžini, da razpadejo na posamezne majhne kapljice, ki se še držijo skupaj podobnoverižici biserov. Na posamezne maščobne kroglice razpadejo šele ob izstopuiz homogenizirne reže. Zaradi homogenizacije se uničijo prvotne membrane maščobnih kroglic. Istočasno pa se na novo nastale maščobne krogliceadsorbirajo beljakovine, predvsem kazein. Emulzija se stabilizira. Postopek je videti idealen. Mleku ni nič dodanega, nobenih emulgatorjev. Toda na maščobo, ki je bila prvotno zaščitena z naravno membrano iz cca1/3 fosfatidov in 2/3 membranskih proteinov, ki je preprečevala trdnejšovezavo kazeina z njo, se po homogenizaciji trdno adsorbira kazein. V naravnem mleku je kazein pretežno v obliki kazein-kalciumfosfatnih micel.Naš organizem novo nastale kombinacije (maščobe obdane skazein-kalciumfosfatnimi micelami) ne zna prebaviti, deloma jo izloči,deloma jo nalaga na stene naših žil (od tod poapnenje). To tudi razlaga, zakaj organizem iz homogeniziranega mleka ne more izkoristiti kalcija. Poleg tega stopi v akcijo še encim ksantin-oksidaza, ki se nahaja vnotranjosti maščobnih kapljic. Ta encim je namenjen postopnemu razkroju proteinskega dela membrane maščobne kapljice, da nato organizem maščobolahko uporabi. Ker membrane maščobnih celic po homogenizaciji ni več, taencim začne delovati na tkivo v človeku in ga poškoduje. Homogenizirano mleko je torej ena najhujših prevar današnjega časa. Spomnimo se samo na napise na embalaži: naravno, sveže mleko. Matere gadajejo otrokom v dobri veri, da bodo dobili dovolj kalcija in beljakovin za zdravo rast, resnica pa je daleč od tega. Vse homogenizirano mleko bi moralo imeti podobno kot cigarete na embalažinapisano opozorilo, da povzroča poapnenje žil. Predvsem pa bi moralo bitiv trgovinah dovolj nehomogeniziranega pasteriziranega mleka, ki bi bilo predelano čim bolj nežno, tako da bi v kar največji meri ohranilo lastnostinaravnega mleka. Na pragu novega tisočletja bi morda lahko začeli razmišljati tudi o novihnačinih predelave mleka. Nekoč so pri molži poskusili prvi curek iz vsakega vimena. Pri današnji napredni tehnologiji bi ne smelo bitipretežko zasnovati naprave, ki bi dobro mleko ločila od slabega. Namestopasterizacije bi bile potem potrebne samo zelo učinkovite hladilnenaprave, kar tudi ne bi smelo predstavljati problema za tretje tisočletje.Naravno mleko zdravih, naravno hranjenih živali je namreč po svojikomplicirani in do vseh potankosti premišljeni sestavi ena največjihmojstrovin narave. Popolno in lahko prebavljivo živilo. Ker je takokomplicirano, ga vsak naš poseg samo osiromaši. ®e samo s kuhanjem uničimov njem prisotne mlečne mikroorganizme, ki proizvajajo številne encime, med drugimi tudi encim za razgradnjo mlečnega sladkorja. Ti mikroorganizmisestavljajo našo črevesno mikrofloro, če smo jih kot dojenčki dobili zmaternim mlekom in nam jih niso uničili antibiotiki ob kakšnemzdravljenju. V nežno pasteriziranem mleku je še nekaj teh mikroorganizmov,ki poskrbijo za razgradnjo mlečnega sladkorja in katerih prisotnost vnašem telesu nas varuje tudi pred bolezenskimi mikroorganizmi. Tega mleka, ki je resnično najboljše živilo za otroke, danes skoraj nimogoče kupiti. Vsepovsod se na policah kopičijo samo homogeniziraniizdelki. Izgovori, da ni dovolj dokazov o njihovi škodljivosti na osnoviepidemioloških študij, so pesek v oči. Ali mora res najprej zboleti na milijone ljudi, da bi bila škodljivost dokazana. Nerazumljivo je, daživilo, ki ga ljudje in predvsem otroci uživajo vsakodnevno v večjih količinah, ni bilo pretestirano na podoben način kot zdravila. ®e preprostposkus s podganami, ko bi eno skupino hranili z nehomogeniziranim, drugopa s homogeniziranim mlekom, bi hitro in nedvoumno pokazal razliko. Na osnovi tega bi nato lahko zahtevali, da mlekarska industrija vsajpasterizirano mleko preneha homogenizirati. Zakon, ki bi predpisovalpredhodni preizkus s hranjenjem podgan za nova živila ali za novetehnologije za predelavo le-teh, pa bi nas gotovo obvaroval še pred številnimi civilizacijskimi boleznimi. Ta primer je očiten dokaz, da samokontrola mikroorganizmov in določenih posameznih nedovoljenih sestavinnikakor ne zagotavlja, da je živilo zdravo in neškodljivo. Na naš organizem vpliva živilo kot celota in ta vpliv je potrebno preveritipreden pride na tržišče. Maja Tomkiewicz-Vouk dipl. ing. kem. teh. Ljubljana, 21. 4. 2002 Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 24. marec 2006 Prijavi Deli 24. marec 2006 Free, pa to jst že ves čas govorim (v svoji okolici) kazein je strup (čeprou zdej ne vem, al seal, al pa santos, vsekakor pa en hud športaš ful navija za kazein kok je to sploh in oh in ck in zk). Lah povem iz svoje izkušnje 20letnega nalivanja z mlekom in mleč.derivati; noge (so) mi ful zatekale, pa koža se mi je po nogah, rokah, ma povsod luščila, pa srbela..., slabše delovanje ledvic in jeter (na občasnih preiskavah stalno neke beljakovine pa cukr v urinu, povišan kreatinin, nimam pa sladkorne). Mam zametke krčnih žil (se zdravo prehranjujem, jem sam še EGO nav.jogurt, kak sir občasno, mleka skor ne - tist, k je pa je sam pasteriziran v vrečki (Bohinjsko) al pa v plastični steklenici), tečem, telovadim, pijem vodo 2L dnevno, pa sveže stistnjene sadno-zel.sokove, pa lan ipd. sam, kar hočem povedat - žile mam zjebane (klinc, k mamo to v familiji), vse kar lah nardim je to zgoraj pa upam na najboljš in čimkasnej na operacijo. Pa tale "tvoj" MAP mi je interesanten, sam kokr sm gledala cene - ma da človk bankrotira Kak pridm (naročilo) do njega, pa po kaki ceni (v sit)? Tak Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 24. marec 2006 Prijavi Deli 24. marec 2006 pa saj to je naslovni clanek, ta clanek je vsebina teme tele. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 24. marec 2006 Prijavi Deli 24. marec 2006 A kreatinin se ti je kaj stabiliziral že? Ne vem, ker se dohtarjev izogibam kot hudič križa Sej ne rečem, za odprt spiralni zlom al pa lobotomijo, presaditev ledvic ipd. so čist ql, za čist vse bolezni od A-Ž pa tut ne. V glavnm, homogen.mlek preč, pa je počutje takoj boljše (vsaj pr men), noge tut ne zatekajo tako zelo kot so včasih, koža je pa super (nigačezolivcaalisezam.press) tak Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 24. marec 2006 Prijavi Deli 24. marec 2006 Tkole laično ti lah rečem, da izbiraj med tistimi z črevesju prijaznimi in nujnopotrebnimi bakterijami (ala EGO) po možnosti iz NEhomogeniziranega mleka (če pa že, pa vsaj s čimmanjšim deležem maščobe), oz. kislim mlekom (spez iz NEhomogeniz.mleka). Pa ne furt na furt v enormnih količinah - zmernost, tk kt pr vsem. Tak Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.