Skoči na vsebino

Nevarnost homogeniziranega mleka


Recommended Posts

pr men dobis nizjo ceno za MAP!

pis na OS ce te zanima! :vio:

cena pa je odvisna od tega, ali ga kupis pri svetovalcih podjetja ali pa kar pri podjetju.

vec na OS.

aja, MAP naredi kozo res elasticno, zelo fajn koza postane.

 

Free, pa to jst že ves čas govorim (v svoji okolici) kazein je strup (čeprou zdej ne vem, al seal, al pa santos, vsekakor pa en hud športaš ful navija za kazein kok je to sploh in oh in ck in zk).

 

Lah povem iz svoje izkušnje 20letnega nalivanja z mlekom in mleč.derivati; noge (so) mi ful zatekale, pa koža se mi je po nogah, rokah, ma povsod luščila, pa srbela..., slabše delovanje ledvic in jeter (na občasnih preiskavah stalno neke beljakovine pa cukr v urinu, povišan kreatinin, nimam pa sladkorne). Mam zametke krčnih žil (se zdravo prehranjujem, jem sam še EGO nav.jogurt, kak sir občasno, mleka skor ne - tist, k je pa je sam pasteriziran v vrečki (Bohinjsko) al pa v plastični steklenici), tečem, telovadim, pijem vodo 2L dnevno, pa sveže stistnjene sadno-zel.sokove, pa lan ipd. sam, kar hočem povedat - žile mam zjebane (klinc, k mamo to v familiji), vse kar lah nardim je to zgoraj pa upam na najboljš in čimkasnej na operacijo.

 

Pa tale "tvoj" MAP mi je interesanten, sam kokr sm gledala cene - ma da človk bankrotira :eek:

Kak pridm (naročilo) do njega, pa po kaki ceni (v sit)?

 

Tak x^x

 

 

Sorry, nism gledu nazaj.

morda ni nic narobe, smo vsaj obnovili... :inocent:

lak pa zbrisem, ce ti ni vredu!?

pa saj to je naslovni clanek, ta clanek je vsebina teme tele.

 

 

yogurti so cul v zmernih kolicinah in seveda zelo odvisno kateri!

nekateri vsebujejo veliko umetih dodatkov, barvil sladil kot je aspartam, ki je zelo skodljiv.

jst crevesne bakterije umetno dovajam crevesju z dodatki prehrani oz. baketrijami v steklenici (produkt be well, obstajajo pa tudi drugi, recimo vitabiosa; potem pa laho tudi sami delamo doma primerne napitke, le ucinkovitost je morda vprasljiva).

jogurte ma ima sicer rad, ker so osvezujoci.

 

Tkole laično ti lah rečem, da izbiraj med tistimi z črevesju prijaznimi in nujnopotrebnimi bakterijami (ala EGO) po možnosti iz NEhomogeniziranega mleka (če pa že, pa vsaj s čimmanjšim deležem maščobe), oz. kislim mlekom (spez iz NEhomogeniz.mleka).

 

Pa ne furt na furt v enormnih količinah - zmernost, tk kt pr vsem.

 

Tak x^x

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

ne je ze prav, free, sam se mi je zdel mal bolj nepregledno, tam je pa ze tko v obliki clanka lepo pa vse, pa me je zacudil, da si nasel temo, vedel da jo mamo, pol pa jo se enkrat napisal (lohk bi jo pac scitiral) x:o)x

sem misla, da je kej novga, nic pa narobe, da si osvezil. :palec: xyesx

 

v bistvu se mi je zdel nelogicno, morda sem se zato sploh vtaknila. xDDx

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Če dovolite, bom še jaz pokomentirala določene reči...

Ker se mi zdi precej nefer prodajat neke "buče" kot čisto resnico, ne maram zavajanja ljudi.

 

Kar sem citirala, sem pobarvala, črni (hmmm) pa so moji odgovori

 

Kmalu zatem, ko je homogenizirano mleko v

trgovinah izpodrinilo navadno pasterizirano, so se pojavile alarmantne

vesti o velikem porastu pojava poapnenja žil ne samo pri odraslih, ampak

tudi pri otrocih.

 

Samo zato, ker nekaj časovno sovpada, še ne pomeni, da gre za odnos vzrok - posledica.

Hkrati z industrijsko pridelavo (in predelavo) hrane je na zahodu izginilo pomanjkanje, lakota, prišel je čas izobilja hrane, tudi maščob v vsakdanji prehrani.

In v TEM leži vzrok povečane pojavnosti poapnenja!

 

Odziv mlekarske industrije na to je bila ponudba

različnih vrst mleka z manjšo vsebnostjo maščobe, kar kaže na to, da so

vedeli, da ima homogenizirana maščoba drugačne lastnosti od

nehomogenizirane.

 

No, ja, odziv je bil primeren spoznanju, da so živalske maščobe v pretiranih količinah pač škodljive in vzrok aterosklerozi, zato jih skušamo odstranit tam, kjer je to mogoče - npr. v mleku in mlečnih izdelkih.

 

Majhnim otrokom je mleko glavna hrana in prve spremembe na ožilju zdravniki opažajo že pri

triletnikih.

 

Tole je malce za lase privlečeno, v to resno dvomim. Je pa relativno novo spoznanje, da se procesi ateroskleroze že zelo kmlau pričnejo, ne šele v starosti, kot se je včasih predvidevalo.

Več študij, novejši, naprednejši postopki - več novih spoznanj.

 

Naš organizem novo nastale kombinacije (maščobe obdane s

kazein-kalciumfosfatnimi micelami) ne zna prebaviti, deloma jo izloči,

deloma jo nalaga na stene naših žil (od tod poapnenje). To tudi razlaga,

zakaj organizem iz homogeniziranega mleka ne more izkoristiti kalcija.

 

Ta je pa res "buča" - iz tega bi se dalo sklepati, da miceliji lahko iz porebavil direktno vstopajo v kri. Ni res!

Črevesne celice s svojimi encimi (poleg tistih, ki se izločajo v svetlino prebavil) razgradijo hranila do osnovnih enot (aminokisline, monosaharidi, maščobne kisline...), te pa potem pridejo v kri, maščobe se ponovno pakirajo skupaj itd.

 

Namesto pasterizacije bi bile potem potrebne samo zelo učinkovite hladilne

naprave, kar tudi ne bi smelo predstavljati problema za tretje tisočletje.

To bi bilo pa res luštno, ob vsem napredku it tako nazaj, da bi se spet prek mleka okuževali z najrazličnejšimi mikroorganizmi. Temu namreč služi pasterizacija!

 

®e preprost poskus s podganami, ko bi eno skupino hranili z nehomogeniziranim, drugo

pa s homogeniziranim mlekom, bi hitro in nedvoumno pokazal razliko.

 

Ga je kdo izvedel?

 

Na osnovi tega bi nato lahko zahtevali, da mlekarska industrija vsaj

pasterizirano mleko preneha homogenizirati.

 

Tudi prav, samo ljudje ne bi marali maščobnih trakcov, ki bi pri posnetem mleku plavali v precej vodeni tekočini....

 

Zakon, ki bi predpisoval

predhodni preizkus s hranjenjem podgan za nova živila ali za nove

tehnologije za predelavo le-teh, pa bi nas gotovo obvaroval še pred

številnimi civilizacijskimi boleznimi. Ta primer je očiten dokaz, da samo

kontrola mikroorganizmov in določenih posameznih nedovoljenih sestavin

nikakor ne zagotavlja, da je živilo zdravo in neškodljivo. Na naš

organizem vpliva živilo kot celota in ta vpliv je potrebno preveriti

preden pride na tržišče.

 

To je sicer res, vendar ne smemo pozabiti, da je kontrola nad mikroorganizmi precej pripomogla k zdravju prebivalstva, k podaljševanju življenjske dobe...

 

Maja Tomkiewicz-Vouk dipl. ing. kem. teh.

 

Prav za nekoga s temi "titulami" je pač značilno, da ne ve in si ne predstavlja, kako človeški organizem deluje.

Človeški organizem ni epruvetka.

In kar daš vanj, se ne pojavi v krvi v isti obliki...

 

Nekje sem zasledila še nekaj glede materinega in kravjega mleka. Saj vsak ve, da je najbolje, da se dojenčka doji. Ker je materino mleko najboljše zanj, ker je namenjeno njemu.

Kravje mleko je pač namenjeno teletom, zato sigurno ni tako primerno za človeške mladiče...

Samo - če mama nima mleka, kaj pa boš? Izstradal otročka?

 

Jaz pravim, da bomo precej ateroskleroze in drugih civilizacijskih bolezni preprečili ali vsaj omilili, če bomo folk prepričali, naj ne žre, kot da je namenjen za zakol, naj se ne naliva z alkotom in naj ne pokadi po tri škatle cigaret na dan.

In da naj kdaj zmiga svojo rit, ker zato ima mišice.

 

Hough

Življenje se ne meri po številu vdihov, pač pa po trenutkih, ki ti dih vzamejo.
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

da, se strinjam.. da ni vse zanic in da iz muhe ni delati slona.

kljub temu je nekomu tak podatek lahko primeren, kajti velike kolicine uzivanja mleka vsekakor niso primerne, vsaj jaz tako milsim.

povecanje sluza v telesu ipd... zakalciranost zil, pomanjkanje kalcija ipd...

 

bil sem na predavanu kejr je gospod ki je predaval oz je bil gost predavnaj povedal da so se z nekaj osebami testirali in preucevali mleko in reakcijo na zile ipd...

pokazal je tudi rezultate raziskave, slike ipd...

kalcij se zaradi postopka predelave, segrevanja ipd... spremeni v drugacno obliki, ki je aragonitna. spicasta in je primerjal kot z vodnim kamnom ki se nabira na bojlerju recimo. ej spicast in se nabira na stenak zil.

docim kalcij ne predelanega mleka nima take oblike oz. ima naravno, ne aragonitno in bolj zaobljeno.

seveda pa o tukaj se bakterije ipd...

 

recimo sam uzivam mlecne izdekle predvsem zaradi vitamina D. in ker mi vcasih zpasejo. sicer pa jih raje nadomescam z sojinimi proizvodi. to se posebej v zimeskem casu.

dejstvo je, da ce mlecnih idelkov pouzijem veliko, se mi kmalu pozna pri izlocanju sluzi predvsem skozi nos, sinusi ipd...

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Freia xokx :palec:

 

(*sicer nisem podrobno prebrala, a mi je vsec tvoj point in kot sem ga postekala, se strinjam xDDx)

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

da, se strinjam.. da ni vse zanic in da iz muhe ni delati slona.

kljub temu je nekomu tak podatek lahko primeren, kajti velike kolicine uzivanja mleka vsekakor niso primerne, vsaj jaz tako milsim.

povecanje sluza v telesu ipd... zakalciranost zil, pomanjkanje kalcija ipd...

 

bil sem na predavanu kejr je gospod ki je predaval oz je bil gost predavnaj povedal da so se z nekaj osebami testirali in preucevali mleko in reakcijo na zile ipd...

pokazal je tudi rezultate raziskave, slike ipd...

kalcij se zaradi postopka predelave, segrevanja ipd... spremeni v drugacno obliki, ki je aragonitna. spicasta in je primerjal kot z vodnim kamnom ki se nabira na bojlerju recimo. ej spicast in se nabira na stenak zil.

docim kalcij ne predelanega mleka nima take oblike oz. ima naravno, ne aragonitno in bolj zaobljeno.

seveda pa o tukaj se bakterije ipd...

 

recimo sam uzivam mlecne izdekle predvsem zaradi vitamina D. in ker mi vcasih zpasejo. sicer pa jih raje nadomescam z sojinimi proizvodi. to se posebej v zimeskem casu.

dejstvo je, da ce mlecnih idelkov pouzijem veliko, se mi kmalu pozna pri izlocanju sluzi predvsem skozi nos, sinusi ipd...

 

Strinjam se, Free, da ni za pretiravat z mlečnimi izdelki, še manj z mlekom.

Glede mleka je precej "fore" v tem, da imamo premalo encima, ki razgrajuje mlečni sladkor v črevesju, pa nam to dela preglavice.

 

Tisto poapnenje žil pa ne sestoji ravno iz kalcija... Kristalizirana snov v teh aterosklerotičnih oblogah je pa holesterol, na katerega se potem še kalcij veže.

Žal imam občutek, da gre za natego. Tudi s tem kalcijem. xrolleyesx

 

Sit modus in rebus - naj bo mera v stvareh! Pa bo vse kul! :palec:

Življenje se ne meri po številu vdihov, pač pa po trenutkih, ki ti dih vzamejo.
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

kakorkoli pac, jst se ne spoznam lih ... sam sm pa gledu slike raziskav. :inocent: :vio:

sicer pa, ce bo kej podobnega predavnje se, te obvestim! pa kako receva se z tistimi, ki so merili, preucevali ipd...

hvala za infote, upam da se kej tazga napises!

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

kakorkoli pac, jst se ne spoznam lih ... sam sm pa gledu slike raziskav. :inocent: :vio:

sicer pa, ce bo kej podobnega predavnje se, te obvestim! pa kako receva se z tistimi, ki so merili, preucevali ipd...

hvala za infote, upam da se kej tazga napises!

 

kul, zmenjeno! :palec:

Bova tečna slušatelja, bova vse hotela do pičice natančno vedet! x;)x

Hja, ne bojo nama buče prodajal, a ne?!

LP, Free, s tabo je vedno luštno debatirat xsrcx

Življenje se ne meri po številu vdihov, pač pa po trenutkih, ki ti dih vzamejo.
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Guest sstane
Če dovolite, bom še jaz pokomentirala določene reči...

Ker se mi zdi precej nefer prodajat neke "buče" kot čisto resnico, ne maram zavajanja ljudi.

 

Kar sem citirala, sem pobarvala, črni (hmmm) pa so moji odgovori

 

Kmalu zatem, ko je homogenizirano mleko v

trgovinah izpodrinilo navadno pasterizirano, so se pojavile alarmantne

vesti o velikem porastu pojava poapnenja žil ne samo pri odraslih, ampak

tudi pri otrocih.

 

Samo zato, ker nekaj časovno sovpada, še ne pomeni, da gre za odnos vzrok - posledica.

Hkrati z industrijsko pridelavo (in predelavo) hrane je na zahodu izginilo pomanjkanje, lakota, prišel je čas izobilja hrane, tudi maščob v vsakdanji prehrani.

In v TEM leži vzrok povečane pojavnosti poapnenja!

 

Odziv mlekarske industrije na to je bila ponudba

različnih vrst mleka z manjšo vsebnostjo maščobe, kar kaže na to, da so

vedeli, da ima homogenizirana maščoba drugačne lastnosti od

nehomogenizirane.

 

No, ja, odziv je bil primeren spoznanju, da so živalske maščobe v pretiranih količinah pač škodljive in vzrok aterosklerozi, zato jih skušamo odstranit tam, kjer je to mogoče - npr. v mleku in mlečnih izdelkih.

 

Majhnim otrokom je mleko glavna hrana in prve spremembe na ožilju zdravniki opažajo že pri

triletnikih.

 

Tole je malce za lase privlečeno, v to resno dvomim. Je pa relativno novo spoznanje, da se procesi ateroskleroze že zelo kmlau pričnejo, ne šele v starosti, kot se je včasih predvidevalo.

Več študij, novejši, naprednejši postopki - več novih spoznanj.

 

Naš organizem novo nastale kombinacije (maščobe obdane s

kazein-kalciumfosfatnimi micelami) ne zna prebaviti, deloma jo izloči,

deloma jo nalaga na stene naših žil (od tod poapnenje). To tudi razlaga,

zakaj organizem iz homogeniziranega mleka ne more izkoristiti kalcija.

 

Ta je pa res "buča" - iz tega bi se dalo sklepati, da miceliji lahko iz porebavil direktno vstopajo v kri. Ni res!

Črevesne celice s svojimi encimi (poleg tistih, ki se izločajo v svetlino prebavil) razgradijo hranila do osnovnih enot (aminokisline, monosaharidi, maščobne kisline...), te pa potem pridejo v kri, maščobe se ponovno pakirajo skupaj itd.

 

Namesto pasterizacije bi bile potem potrebne samo zelo učinkovite hladilne

naprave, kar tudi ne bi smelo predstavljati problema za tretje tisočletje.

To bi bilo pa res luštno, ob vsem napredku it tako nazaj, da bi se spet prek mleka okuževali z najrazličnejšimi mikroorganizmi. Temu namreč služi pasterizacija!

 

®e preprost poskus s podganami, ko bi eno skupino hranili z nehomogeniziranim, drugo

pa s homogeniziranim mlekom, bi hitro in nedvoumno pokazal razliko.

 

Ga je kdo izvedel?

 

Na osnovi tega bi nato lahko zahtevali, da mlekarska industrija vsaj

pasterizirano mleko preneha homogenizirati.

 

Tudi prav, samo ljudje ne bi marali maščobnih trakcov, ki bi pri posnetem mleku plavali v precej vodeni tekočini....

 

Zakon, ki bi predpisoval

predhodni preizkus s hranjenjem podgan za nova živila ali za nove

tehnologije za predelavo le-teh, pa bi nas gotovo obvaroval še pred

številnimi civilizacijskimi boleznimi. Ta primer je očiten dokaz, da samo

kontrola mikroorganizmov in določenih posameznih nedovoljenih sestavin

nikakor ne zagotavlja, da je živilo zdravo in neškodljivo. Na naš

organizem vpliva živilo kot celota in ta vpliv je potrebno preveriti

preden pride na tržišče.

 

To je sicer res, vendar ne smemo pozabiti, da je kontrola nad mikroorganizmi precej pripomogla k zdravju prebivalstva, k podaljševanju življenjske dobe...

 

Maja Tomkiewicz-Vouk dipl. ing. kem. teh.

 

Prav za nekoga s temi "titulami" je pač značilno, da ne ve in si ne predstavlja, kako človeški organizem deluje.

Človeški organizem ni epruvetka.

In kar daš vanj, se ne pojavi v krvi v isti obliki...

 

Nekje sem zasledila še nekaj glede materinega in kravjega mleka. Saj vsak ve, da je najbolje, da se dojenčka doji. Ker je materino mleko najboljše zanj, ker je namenjeno njemu.

Kravje mleko je pač namenjeno teletom, zato sigurno ni tako primerno za človeške mladiče...

Samo - če mama nima mleka, kaj pa boš? Izstradal otročka?

 

Jaz pravim, da bomo precej ateroskleroze in drugih civilizacijskih bolezni preprečili ali vsaj omilili, če bomo folk prepričali, naj ne žre, kot da je namenjen za zakol, naj se ne naliva z alkotom in naj ne pokadi po tri škatle cigaret na dan.

In da naj kdaj zmiga svojo rit, ker zato ima mišice.

 

Hough

Freya, najprej klikni na fotko, potem pa na link, pa da te čujem potem x;)x

 

http://www.salesalute.com/forum/forum_Show...oupId=1&ID=8431

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Guest sstane
Stane jaz se s tabo kr strinjam, čeprav je insulin jemala moja babica z injekcijo..

 

Z mlekom je nekaj narobe al pa je nekaj narobe z mano.

 

Jaz si redno kontroliram , barvo in vonj urina, in kadar spijem liter mleka, ta postane zelo moten, med tem, ko ga je po pivi veselje pogledat.

S tabo ni nič narobe, za takega korenjaka pa mleko tudi ni več potrebno, pa magari direkt iz kravjega cuclja x:Dx

 

Če dobiš TVC in vidiš kaj takega, mi pa povej, kako izgleda, ker jaz celske TV ne dobim :o|o:

 

http://www.salesalute.com/forum/editor/moje_datoteke/slike/narocilo/tvcspot%2003.JPG

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

  • 4 months later...
Guest mačona
u šit, od zdaj naprej pijem samo sojino mleko. zadnje čase konzumiram tok mleka in jogurtov (kar jem jogurte, so večinoma iz homogeniziranega+pasteriziranega mleka). uf, še jogurte bom ukinila. :V:
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

  • 8 months later...

madona tole sploh nism vedu, js pa pijem na vlko mleko ej ... bom mal zmanjšu doze :P sam brez mleka pa tud nevem ... x:Ox

 

a se dobi kje u trgovin sploh nehomogenizirano mleko?

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

  • 2 weeks later...
madona tole sploh nism vedu, js pa pijem na vlko mleko ej ... bom mal zmanjšu doze :P sam brez mleka pa tud nevem ... x:Ox

 

a se dobi kje u trgovin sploh nehomogenizirano mleko?

 

Ja se dobi, v vsaki trgovini že po moje. Je tud drugače pakirano npr. v plastenki. Tako da ne moreš zgrešit x;)x

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Mlačni lobi je skor tako močen kot vinski, dosti močnejša od tobačnega,sem ugotovila.

Mleko počasi ubija. Čez 50 let bo prepovedano točiti mleko v lokalih ki ne bodo imeli ločene prostore za mlekopivce zaprte s steklom in natakarji ne bodo imeli dostopa vanj.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

  • 4 months later...
  • 2 months later...
Seveda ga na obali oziroma bolje v Piranu še zmer ni za dobit

 

Saj nisem glih kakšen ljubitelj mleka. Samo a nismo v 21. stoletju. Bi pa človek že pričakoval, da se bo v trgovini dalo dobit en čist navaden mlek. Imam tudi jaz težave ga kdaj pa kdaj dobit.

gore so fajn
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

  • 5 months later...
... slišali, da mlek´´ lepi debelo črevo?! ~

 

 

pokowc

Kolk s pa ti star? Imaš OŠ?Si hodu h gospodinjstvu v 6 do 8 razreda? To pomen , da v mleku najbrž ni "lepila" a ne? Če imaš pa razen OŠ vsaj kak semester al pa letnik kemije b ti pa moral bit po zg.članku vsaj malce jasno, saj je zelo laično napisano, da lahko razumejo vsi, ki so vsaj povohali srednjo šolo, se je avtorica maks.potrudla. Sicer pa je pa članek že več let v obtoku po prvi objavi v strokovni literaturi, ni ne prvi, ne zadnji,upam. Mleko pa je , vsaj domače , surovo, neprekuhano zakon in ne glede na prisotnost vseh mogočih bakterij in maščob, pa rudninskih snovi itd zdravo. Še nihče ni zbolel, če le ni bla krava bolna. Preverjeno. Mački se kar tepejo, ko se molža prične in čakajo na prve curke, tud svakova hči je bla nora na tako mleko , pa je danes zdrava mlada ženska. Osteoporoze sigurn ne bo mela. In absolutno izkušnja, ki da vedeti, da sta si naravno mleko in tisto iz trgovine močno različna po vonju, okusu in vplivu na prebavo in počutje. Sam barva je prnbližn glih bela, le da je trgovinska prav sumljivo vodeno bela. Putr je odličen, bledo rumenkast pri vsebnosti maščobe 5,6% in je z medom prava poslastica , pecivo pa ima čaroben okus. Izdelavo nam je zaupal tast , pa njegova sestra, ki ga je doma delala in kaj je treba pazit, da ne zasmrdi po razpadajočem mleku in ima trajnost par tednov v hladilniku. Super. Skuta po teličku, pečena v pekaču pa je prava poslastica tako kot samostojna jed, kot nadev za palačinke,štrudel ipd. Sam pretiravat ne smeš, men recimo povzroča težave in skuto težko prenašam, zato pa je kislo mleko/jogurt enkraten , ga laže prebavim in se po njem bolje počutim kot po kakem Actimelu, polnem aspartama, barvil itn. Traja kak dan da se nardi na pultu v šalčkah, pol pa ni bolšga poletnga napitka. Odvisno od telesa. Npr tašča je jedla vse življenje mastno, pila polnomastno mleko , ogromno fizično delala kot kmetica, pa nikoli ni imela ne holesterola, ne poapnenja žil gibčna, kljub kilaži, polnokrvna, pa so vsak dan pojedli pol prekajene domače klobase in ogromne sklede solate za večerjo. Jasno, da preložt 10 ton krompirja ali prekopat tri njive ni mačji kašelj , si potlej tko zbit, da ni časa mislt na traparije. Ko se fizično prekurš vidš prano, pa vse možne avre okoli trave in dreves, še traktor/motika al pa krava majo avro vsaj par minut, če si ne oddahneš, tud kaka fatamorgana iz Afrike se ti prikaže, če pretiravaš z okopavanjem na vročem soncu. Ampak pol, k maš pa vse narjen, pol pa pride nirvana. Lohk bombe padajo pa spiš ko top.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

  • 4 months later...

Mini oddaja NA KRaTKO: MLEKO – koristno ali škodljivo? >>>

 

(6:00) Nasvet, namig, vpogled, misel, ošvrk, pomežik, ... na kratko – za bolj zdravo življenje. Vzemite si par minut in prisluhnite. Morda je namenjeno prav vam. Tokratna tema je mleko: Ali je koristno? Lahko povzroča težave kot je zasluzenje? Mu umetno dodani kalcij zvišuje prehransko vrednost? Je bolje kupiti tistega z malo mlečne maščobe? Povprašali smo Sanjo Lončar iz projekta Skupaj za zdravje človeka in narave.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Ne trdim, toda mislim, da so se posledice uzivanja velikih kolicin mleka kazale kasneje. Torej v obrabi, kalcifikaciji itn, kot opisujes. Zdi se tudi logicno.

 

Poslusal sem predavanje slov. znanstvenika, ki je razlagal kako kalcij v zivilih s kuhanjem (termicno obdelavo) spreminja obliko iz ovalne v aragonitno. To pomeni kot kamen na bojlerju, pralnem stroju, ceveh, itn., ki je ce ga pogledas pod mikroskopom menda naspicen - aragoniten. Le tak kalcij se lima na stene zil. Naraven nima aragonitne oblike, temvec ovalno, ki je cloveku primernejsa.

 

V praksi to menda pomeni ravno obratno! - torej ne da imas vec kalcija, temvec se manj, saj iz kosti investiras kalcij in drugo, za predelavo tistega ki se lima na stene zil itn.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Nekako od 6. do 13. leta je bilo kravje kuhano mleko moja glavna hrana

Zakaj človek otrdi od znotraj po kosteh, ko neha jest veliko mleka in mesa?

 

Tudi sama obožujem mleko in mlečne izdelke in se mi zdi tole okoli mleka in njegove škodljivosti že pretirano. Nisem vegi in tudi ne mislim biti.

Pomoje je pri tebi bila usodna ta hitra sprememba, ker telo je pač bilo navajeno na velike vnose mleka dnevno in ga je vse skupaj šokiralo.

Pomoje bi se isto zgodilo z vegijem, ki bi naenkrat začel jesti meso.

 

Ne rečem sedaj, da je bil to edini vzrok. Še zmeraj je najbolje, da poslušate svoje telo.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
×
×
  • Objavi novo...