Skoči na vsebino

Pomagajmo mladi mamici

Robida

Recommended Posts

Spodnji mail sem dobila preko moje spletne strani. Odločila sem se pomagati. V naslednjih mailih se tudi dogovarjava za obisk, ko bom naslednjič v Ljubljani. Poslala mi je tudi sliko s svojo hčerko.

PROŠNJA ZA POMOČ

Spoštovani!

Moje ime je Maja Kraner, po poklicu sem višji upravni delavec, pa tudi hočem čimprej končati diplomo na Fakulteti za družbene vede. Sem mamica samohranilka skoraj 6-letne hčerke Amadeje, ki je moje sonce in smisel mojega življenja. Zaradi moje bolezni Fridreichove Ataxie, moram namreč od svojega 15 leta starosti uporabljati invalidski voziček, ker pa je bolezen progresivne narave, se mi je zdravstveno stanje skozi leta počasi slabšalo, tako, da sedaj uporabljam električni invalidski voziček. V času nosečnosti sem dobila še sladkorno bolezen in moram uživati strogo dietno hrano, ter dnevno prejemati 4 x injekcije inzulina. Zaradi moje bolezni potrebujem tudi 24-urno nego in pomoč in imam zato negovalke.

Navkljub vsemu sem se in se trudim živeti normalno polnovredno življenje, se šolam in uživam v skupnem življenju s svojo hčerko, ki je zdrava, bistra in razposajena deklica. Septembra sva dobili tudi svoje stanovanje v novem naselju v Polju in ga sedaj počasi opremljava, Amadeja uživa v novem vrtcu in se že veseli obiskovanja šole naslednjo leto, ki je zraven.

Imam pa velike težave, ker je oprema za stanovanje zelo draga, midve pa sva do sedaj živeli po najemniških (že opremljenih) stanovanjih in praktično nimava veliko svojih stvari. Sama prejemam invalidnino in otroški dodatek, kar nama zadošča za normalno življenje, saj sva skromni, žal pa istočasno ne moreva nič privarčevati.

Na pomoč so nama priskočili dobri ljudje in Amadeja je dobila novo otroško sobo, nekaj stvari sem kupila sama. Največji problem je bila kuhinja, ker mora biti prilagojena zame (arhitektonsko za voziček), in pa pohištveno - prilagojeno, ker imam zmanjšano fizično moč in koordinacijo, kar pa stane.

Prav tako moram še urediti dvigalo v kopalnici za uporabo wc-ja in pa tuš-a, nabaviti še nekaj pohištva, plačati priklop telefona... Skratka za urediti je še veliko stvari, najpomembnejše pa je vseeno, da sva končno na svojem in skupaj.

Pred leti sem potrebovala pomoč pri nakupu novega invalidskega vozička in podjetja in posamezniki ste in so mi nesebično pomagali, tako, da sem ga dobila.

Zato sem se znova odločila, da se obrnem na Vas in Vas prosim, da mi pomagate na kakršenkoli že način, lahko mi nakažete denar na moj transakcijski račun;

NLB d.d. št. računa 02011-3050682121

višino vsote prepuščam Vam, meni bo prišel prav vsaki tolar! Vesela pa bom tudi kakršnekoli druge pomoči, ideje...

V primeru, da potrebujete še kakršnokoli dodatno informacijo, sem dosegljiva na naslovu:

KRANER MAJA, POLJE 373, 1260 LJ-POLJE ,

telefon 01/549 7263

mobitel041/522-810,

e-mail maja.kraner@amis.net

z veseljem pa Vas lahko tudi obiščem, ali Vi mene!

V upanju, da nama boste lahko pomagali, se Vam že v naprej Iskreno zahvaljujeva za odgovor in vsakršno pomoč!

Kraner Maja

Preteklost obstaja le v mislih in na način, za katerega se v mislih odločimo.

Živimo v sedanjem trenutku. Čutimo v sedanjem trenutku.

Doživljamo sedanji trenutek.

Kar počnemo v sedanjem trenutku, ustvarja temelje za jutrišnji dan.

Torej se odločimo v sedanjem trenutku. Jutri ne moremo storiti ničesar in tudi včeraj ne.

Samo danes lahko delujemo.

Pomembno je, kaj se odločimo misliti, verjeti in reči sedaj.

Luis L. Hay - Moč je v tebi

Deli na socialnih omrežjih

Super Pika Pikica. Mam občutek po tem kar je napisala, da rabi kar veliko stvari. Sicer bom pa napisala ko bo kaj novega.

Preteklost obstaja le v mislih in na način, za katerega se v mislih odločimo.

Živimo v sedanjem trenutku. Čutimo v sedanjem trenutku.

Doživljamo sedanji trenutek.

Kar počnemo v sedanjem trenutku, ustvarja temelje za jutrišnji dan.

Torej se odločimo v sedanjem trenutku. Jutri ne moremo storiti ničesar in tudi včeraj ne.

Samo danes lahko delujemo.

Pomembno je, kaj se odločimo misliti, verjeti in reči sedaj.

Luis L. Hay - Moč je v tebi

Sm že dala naprej, ampak mamo šele nasledn tedn sestank, samo je glih eni članici mama umrla, pa smo zdej bl v taki, previdni fazi. Ampak se bomo pogovoril o tem in če ne drgač, ji lahko vsaj s kako hrano pomagamo al pa kej. Neki se bo že našlo, ni hudič. x;)x

Robida, sedaj šele razumem tvoj odziv z odprtjem neke druge teme. Že dolgo nisem česal tega področja, danes pa sem bil malo aktivnešji in sem slučajno padel še sem notri. Malo je pripomoglo tudi to, da sem že iz naslova in avtorja teme zavohal povezavo s tauno drugo temo. Moj prvi vtis - neopažen kraj, bolj običajen naslov itd.

Zaenkrat povem samo to, da se ga vrnem še enkrat prebrat.

Razočaranja pa so samo plod naših napačnih ali prevelikih pričakovanj.

Vse dobro!

Računalnik ustvarja navidezno resničnost, človek resnično navideznost.

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...