Skoči na vsebino

Obsojanje

Robida

Recommended Posts

Če se ne strinjam z nečim, če mi je neko dejanje povsem tuje ali zame nedopustno, to še ne pomeni da obsojam ali pač?

Sprejemanje in obsojanje se vedno ne izključujeta.

In tudi nestrinjanje ni vedno obsojanje.

Mene tudi moti mnenje nekaterih - če bi razumel bi ljubil, ne pa obsojal.

Veliko je stvari ki jih sicer razumem, ne morem pa jih ljubiti.

Niti se strinjati z njimi.

xsrcx

Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,
vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.

Lord Alfred Tennyson - Ulysses

Deli na socialnih omrežjih

in kaj sploh je obsojanje?

razmišljam katero dejanje bi v meni izvalo obsojanje - ok nasilje nad otrokom... ampak a obsojam ali sem samo žalostna da se to dogaja ali preprosto ne razumem ... zanimivo temo sem si izbrala za današnji dan razmišljanja. kaj je obsojanje?

Ful mi je všeč podpis, ki ga imaš in jaz te pse razumem kot tiste ki te obsojajo.

Obsojajnje je pa itak lastnost samo duhovnih pritlikavcev

in tudi jaz se kdaj pa kdaj najdem med njimi x:)x

:palec:

Saj se vsak kdaj... x:Dx

Tudi tisti ki vse razumejo in ljubijo. xsrcx

Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,

ne ljubim vseh ne strinjam se z vsemi ampak to ne pomeni da obsojam... jaz se še kar vrtim v začaranem krogu razmišljanja o obsojanju... in nič se ne hecamtule... kaj občutite da veste da obsojate?

ja men je tud všeč ta podpis x;)x

Obsojanje moj križ in težava. x^x

Imela sem občutek, da če sem nekoga videla realno, tak kot je, da sem ga obsodila in sem potem zaradi tega obsojala sebe. Pa ne malo, žrla sem se zaradi tega. x:o)x

Jaz pa sem en kiksl, čisto vsak "drekec" si naložim na glavo. x:px

Kako čemo? Lako čemo.

kul! :palec:

Morda ni videti popolnoma ista tema, a takoj sem dobila asociacijo....

Zadnjič se mi je zapisalo:

Ali verjameš konceptu, ki pravi, da je vse eno; ali ga čutiš? Najpomembneje je, da se tega zaveš. Da veš, da ko si jezna na očeta, si jezna na del sebe, ko se bojiš srečanja z nekom, se bojiš srečanja same s sabo, ko nekoga ljubiš, poklanjaš ljubezen sebi. Zelo pomembno je, da se tega zaveš. Kajti, ko boš popolnoma sprejela, ozavestila in ponotranjila enost, boš razumela - ne le razumela, vedela boš - da je vsa tvoja interakcija s svetom, interakcija same s sabo. Da vso jezo, ko jo obračaš navzven, v resnici usmeriš vase; vse česar se bojiš, je tvoj strah pred sabo in in vsakič, ko začutiš sposobnost nekoga ali nekaj brezpogojno ljubiti, v resnici začenjaš ljubiti delček sebe.

Ni nujno, da svoje opazovanje usmeriš navznoter, če se ti v trm trenutku zdi pretežko. Za začetek (Oh kako pogosto začenjam!), lahko opazuješ svoj odnos do drugih. poklanjaš bolečino ali radost, laž ali resnico, sebe ali maske? In ko boš tako, deleček za delčkom odkrivala svoje ravnanje in občutenja do okolice, se ustavi, globoko zadihaj, poišči svoj mir in si začni odpuščati za vse, kar misliš, da si slabega storila. ....... Zdaj je primeren čas, da si oprostiš; da popolnoma odpustiš sebi in drugim. da osvobodiš energijo strahu in jo pretvoriš v ljubezen.

Energija ne nastane iz nič niti ne gre v nič. če je ne investiraš v negativno situacijo je svobodna, da sama poišče pot drugam. Pusti jo naj teče. Prepusti se življenju, kot reka, ki stalno menja svojo strugo in je povsod dobrodošla, saj prinaša življenje.

he he, nekaterih ... x:Dx

dobr point. :palec:

lahko pa seveda tudi moj citat razumes na vec nacinov. :8): vprasanje: ali z razumevanjem pride tudi ljubezen?

verjetno z ljubeznijo pride tudi razumevanje!? menda sta center volje in center ljubezni vedno sorazmerna; torej, da pri nekom nikoli ni enega vec kot drugega.

in torej, ce bi razumeli, bi ljubili! ker bi razumevanje prineslo sirino globino, poglabljanje, ostrino, zavedanje, obcutljivost, subtilnost, moc, itn... in s tem tudi drugacen vidik na okoliscine, svet, zivljenje; s tem pa bi priceli tudi ljubiti bolj. zdej tko razmisljam no.

obenem pa, ce preberes pravzaprav (zame) razclenitev mojega citata v podpisu, ki ga je podala kukica; bos lahko prebral, da kadar ljubimo druge, ljubimo dele sebe. torej tudi obratno, ce ljubimo tiste dele sebe, ljubimo tiste dele v drugih, oz. v tem kar so in kar pocnejo. Cetudi je morda nezamisljivo predstavljati si, kako ljubiti morilca otroka, verjamem da je to mozno, ceprav cesa takega se nisem videl ali dozivel.

Lahko pa se ustavimo pri definiciji ljubezni, ki pa je po moje nima smisla razclenjevati in jo ugotavljati.

Sprejemanje in obsojanje se vedno ne izključujeta.

In tudi nestrinjanje ni vedno obsojanje.

Mene tudi moti mnenje nekaterih - če bi razumel bi ljubil, ne pa obsojal.

Veliko je stvari ki jih sicer razumem, ne morem pa jih ljubiti.

Niti se strinjati z njimi.

xsrcx

obenem pa, ce preberes pravzaprav (zame) razclenitev mojega citata v podpisu, ki ga je podala kukica; bos lahko prebral, da kadar ljubimo druge, ljubimo dele sebe. torej tudi obratno, ce ljubimo tiste dele sebe, ljubimo tiste dele v drugih, oz. v tem kar so in kar pocnejo. Cetudi je morda nezamisljivo predstavljati si, kako ljubiti morilca otroka, verjamem da je to mozno, ceprav cesa takega se nisem videl ali dozivel.

Lahko pa se ustavimo pri definiciji ljubezni, ki pa je po moje nima smisla razclenjevati in jo ugotavljati.

Lahko da je kdo sposoben ljubiti morilca otroka, tudi Hitlerja lahko kdo ljubi.

Jaz ne, nisem sposoben tega, in tudi ne verjamem v tako ljubezen.

Razumeti take...to ja.

Sprejeti, ljubiti...ne.

Niti ne verjamem da bi bil kaj boljši človek če bi bil sposoben kaj takega.

Definicija ljubezni... x?x

Imaš prav, nima smisla... x:Dx :palec:

kriteriji pa so zapisani in kazni določene-JE TO NESPREJEMANJE SOČLOVEKA?

Dober point. :palec:

Večinoma mešamo pojme sprejemanje, sprijaznjenje in sodba. Sploh pa je običajno sodba a priori razumljena kot negativna in kakor, da se ne bi smelo soditi. xrolleyesx So trenutki, ko je treba dati sodbo, seveda s sprejetjem človeka/situacije takšne, kot je.

Possible—but highly unlikely.

:palec:

Dober point. :palec:

Večinoma mešamo pojme sprejemanje, sprijaznjenje in sodba. Sploh pa je običajno sodba a priori razumljena kot negativna in kakor, da se ne bi smelo soditi. xrolleyesx So trenutki, ko je treba dati sodbo, seveda s sprejetjem človeka/situacije takšne, kot je.

da, vsakdo gleda skozi svoja ocala :vio:

Lahko da je kdo sposoben ljubiti morilca otroka, tudi Hitlerja lahko kdo ljubi.

Jaz ne, nisem sposoben tega, in tudi ne verjamem v tako ljubezen.

Razumeti take...to ja.

Sprejeti, ljubiti...ne.

Niti ne verjamem da bi bil kaj boljši človek če bi bil sposoben kaj takega.

Definicija ljubezni... x?x

Imaš prav, nima smisla... x:Dx :palec:

A kaj je obsojanje?

hihi, obsojanje, obsojevati je nedovršnik od obsijati.

Torej nekoga obsiješ s svojo barvo svetlobe (ker belo sije sila malokdo!)

Ko je pošteno obsijan, vsi kažejo nanj/nanjo: lej kakšne farbe je!

Sijaj sijaj sončece... eni se radi sončijo, drugi manj.

Računalnik ustvarja navidezno resničnost, človek resnično navideznost.

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...