Marsa 7. februar 2006 Avtor Prijavi Deli 7. februar 2006 men se zdi tud nemscina lahka. pa je sploh ne znam.sam sem se kak mesec al dva 'ucila' v enem od nizjih razredov OS, pa pol pustila tko kot vecino, ker sem se na vsega boga vpisala.no sam je res dost simple.. brat znam itak, pac ce mas posluh, je se lazje, mal tud sklepas in tako dalje...pol majo pa zlo simple te sklanjatve oz. jih sploh ni al kako ze... kot v angl.pac edin ne vem vedno, kdaj je die, der al pa das, ker za ene mislis da so zenski, pa niso. mi je bla pa dost grda, ja, vcas, zdaj pa ne vec. Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest mačona 7. februar 2006 Prijavi Deli 7. februar 2006 sklanjatve lahke? nop, te so med stvarmi, kjer se dela največ napak.za določne člene maš uporabna pravila (npr. avtomobili, alkoholne pijače itd. so der; drevesa, rože ipd so die; imena mest so das ... toliko za primer), ostalo se pač naučiš in z uporabo si itak zapomniš."grda" je, ker ima tudi po 6 soglasnikov skupaj. v primerjavi z melodiozno španščino res izpade odsekana. saj tudi je. pač so Nemci tudi taki, vse morajo met pošlihtano, vse po pravilih, zato je tudi jezik tak bolj odsekan in zlogi so bolj deljeni ...jaz ne morem rečti, ali je lahka ali ne, ker se jo učim že 12 let in jo imam čisto v ušesu.to sem ful vesela, da mam posluh za jezike, zlahka berem angleščino, pa se je nikoli nisem učila, sam mene je to že od malega zanimalo, pa španščino bi tudi znala kar. se pa dolgo spravljam na kak tečaj, pa vem, da bi ful uživala. vedno je ovira čas, denar, ... upam, da ne bodo tudi leta in spomin, ko se bom odločila ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 7. februar 2006 Prijavi Deli 7. februar 2006 Smešno, kako misliš, da je pred tabo čist frej dan, pol pa prvič prideš šele ob 5h domov Ful naredila že danes, dbest, nisem se skregala na TV za honorarje, ne da se mi energije zgubljat za to.. pa nisem to jaz.. sem pa mal spomnila, da obstajam pa tko.. sej bo.. Pa mačka cepit peljala.. bogi, so mu kri jemal, pa ful psov je blo not Pol so me pa čist nepričakovano delat poklicali, ampak fajn, nič ne škodi.. Jem jabolko, sem se nekak odločla, da bom probala bit na sadju in čajčkih do konc tedna.. Če mi uspe.. Kar tko mal, za spucat se.. ful se mi je koža na obrazu spet poslabšala.. Evo, šibam naprej, zmenjena neki, pol pa še v teater povabljena zvečer, bom kar šla po moje... Jah, Marsa, očitno res jutri na škorpijah.. WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Izraz 7. februar 2006 Prijavi Deli 7. februar 2006 Zgodba o nemščini. Vpisala sem jo ker se mi je zdela lahka. Tako, po domače sem že kar nekaj flancala. 1. letnik - sitnica, v drugem se je že poznalo, da sem si prej vzela preveč na izi. Itak, jezik se dograjuje. Sploh slovnica, se skoz ponavlja. Plus "tastara"je kar nekaj tulila skoz (bogu hvala, da so jo ven ruknili pol), 3. ruknila, jaz ko jaz, 1 leto pavze, spet na predavanje, na izpit raje nisem šla in sedaj sem spet tu. Smotano mi je ker se mi je zamerla, tale nemščina, pa moram sedaj na novo sestaviti odnos do nje.Pa še za nazaj jo moram podelat. Saj vem, kolikor se bom učila, toliko bom pa znala nič več. Zdaj si grem pa en pulover kupit v BTC. Upam, da bom dobila takega, ki sem si ga zamislila, farbastega, tople barve, v izrez, seveda model do pasu, oprijet. Ker kar nekaj "gnojim" tuki okol, pa grem že sama sebi na živce. Kako čemo? Lako čemo. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tinka 7. februar 2006 Prijavi Deli 7. februar 2006 men se zdi tud nemscina lahka. pa je sploh ne znam. scraufenpacht pa tko ....? Variety is the spice of life.Kdo lahko spremeni svet? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 7. februar 2006 Avtor Prijavi Deli 7. februar 2006 x:Dx valjda, cist izi. Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 7. februar 2006 Prijavi Deli 7. februar 2006 Drčer. Končn doma. Mel kup opravkov, pol pa na kosilo k staršem, mal čveka, pa tko. Hehe, pa mal k stari majki, faca........mal težko sledi že, pa to.....pa ji nekaj razlagam, pol jo pa vprašam "si me slišala, razumela?"....pa prav.....ne, sm poročila poslušala ...."ja, kaj pa pravijo?......ne vem, me politika ne zanima! No, jutr pa smo fraj, kul. Lohk dans bluzim kolk čem..... Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Izraz 7. februar 2006 Prijavi Deli 7. februar 2006 Drčer. Končn doma. Mel kup opravkov, pol pa na kosilo k staršem, mal čveka, pa tko. Hehe, pa mal k stari majki, faca........mal težko sledi že, pa to.....pa ji nekaj razlagam, pol jo pa vprašam "si me slišala, razumela?"....pa prav.....ne, sm poročila poslušala ...."ja, kaj pa pravijo?......ne vem, me politika ne zanima! No, jutr pa smo fraj, kul. Lohk dans bluzim kolk čem..... U shit, saj res jutri smo frej!!! Jao, jaz sem pa eno delo preložila na jutri. Hmmm, reorganizacija. No puloverja nisem dobila, sem pa eno the best črno jakno, da o ceni raje ne govorim. Bil je pa še en noro dober plašček, res meni noro dober, eden tistih artiklov, ki se zaljubiš vanj. Jaz. Črn, žameten, zelo teliran, z krasnimi baročnimi naborki okoli ruskega ovratnika in rokavov, nekaj vezenja, cotkani gumbki. Njami, ampak imeli so samo S velikost in so mi bili rokavi prekratki. No sedaj vas pa prav lepo pozdravljam, vse tiste, ki obvladate nemščino ali pa tiste, ki samo mislite da jo in lep večer! Kako čemo? Lako čemo. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pika Pikica 7. februar 2006 Prijavi Deli 7. februar 2006 Neki bom pojedla, pol pa v kino. In to brez nagobčnika! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
EnglBengl 7. februar 2006 Prijavi Deli 7. februar 2006 Danes sem imela predavanje iz Nemščine. Ne smem si več dajati negativnih afirmacij. Nemščina je zakon, je the best, je full lahka pa še uporabna. Ljubim sklone, Prateritum pa še Perfect zraven, pa da ne rečem, besede so pa itak čisto lahke za zapomnit. Ich liebe Deutsch zu lerne. Baje, da imam kot dvojna Devica talent za jezike. No sedaj je pravi čas, da se pokaže. Si pa res srček Ampak maš pa ta prav pristop, pa čeprav je blo ene par napakc, na katere te sicer ne bi spomnla, da ti nebi morale zbila, ampak več glav več ve in Deutsch je res izi, sploh, če izkazuješ tako ljubezen do Präterituma in Perfekta Und du liebst es Deutsch zu lernen (temu na konc se pa reče Infinitiv ) Sicer mamo pa vsi mal problemov z jeziki, kar je čist normalno. So eni, k ful slovnco obvladajo, pa niso sposobni niti mu po nemšk rečt, maš pa tut ta druge tiče, k ne znajo čist nč po nemšk povedat (kao), pol se pa vse nekak zmenjo. Evo, moj bratec dragi še nikol v življenju ni slišal za Prätaritum, pa se bo bol zmenu po nemšk k moja frendica, k obvlada vse glagole in oblike in sklanjatve in odvisne stavke in kar je še te solate. Sej bo šlo, sam ne obupat. Lahko ti pa dam en nasvet, kako se čimhitrej naučit nemščine oz. kako do motivacije za učenje - izi ko jajčka na oko - zaljubi se v Nemca (ne Avstrijca, če se čš nemščine naučit ). Men je bla motivacija sicer neki druzga (konkretno moji starši, ki so se, ko sm bla mejhna, po nemšk pogovarjal o tem, kaj mi bodo kupili za darilo - jest pa firbec, sm se šla učit nemščine, da sm lahko naslednjič razumela, da me bo pod smrekco čakalo kolo ), ampak je vseen ratal. Sicer pa: wir alle lieben es, Deutsch zu lernen živi in pusti živeti Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
EnglBengl 7. februar 2006 Prijavi Deli 7. februar 2006 No, sicer pa se moj dan ni vrtel okol nemščine, pač pa, kot je že v navadi, okol moje cortkane hčerkice. Je prespala pol noči pr mojih starših, jest sm se pa vsakih 16 minut zbujala, kdaj mi jo bo mami prnesla in evo ti ga na... je šla noč po gobe in moj spanec tutdi. Pol mi jo je pa res ob štirih prnesla, da sva se podojili in... človk bi mislu, da je pol lubica zaspala. Malo morgen! Omislila si je rano petje (in to do rane zore!!! ), kar je seveda odgnalo še tisto malo spanca, ki bi si ga lahko privoščila... Zjutrej pa mami kao: Zdej si se pa mal naspala! My ass, naspala! Bemtiš že dolg nism bla tok zmatrana in neprespana kot dones Sicer pa, važen je sam, da sm se ful smejala - ma takega petja ne bom več mela, pa čeprov sm v svojem kratkem življenju tut že podoknco dožvela. Je mojo staro mamo skor iz pojstle vrgl, k so pobje spod pod balkonom začel žagat... ja, ja, sladka gimnazijska leta, mili, lepi, sladki čas... Zdej se bomo sam še staral in hiral in sploh nehal žvet... No, pa sej če dobr premislm, sm jest nehala žvet že ene 10 let nazaj... Klele sm ena osamljena dušica brez prijateljev (ker so se ti ali: a) poročili in majo pač druge prijatelje doštudirali in poročili in delajo bleščečo kariero in se zdej za ns luzerje sploh ne zmenjo večc) niso doštudirali, niti se niso poročili in se mi luzerji ne zmenmo več za njihč) so me zapustili, ker sm si prevečkrat dovolila, da sm jih mal zanemarla in so si najdl nove prijateljed) si ne znam poiskati novih (pa mal se tut bojim no)e) ... in tako naprej po spisku...)no in da nadaljujem tole kolobocijo: nehala žvet, osamljena, zaprta med 4 stene, družba mi je hčerkica in moja draga ljuba zvesta tipkovnica, k me včasih vara z miško, ampak to je že druga zgodba. Jest pa klele berem, koko se vi srečujete in vsi vse poznate in se mate blazno fino in fajn, da sm spet ratala mal depresivna Sam mal... da izjočem bolečino... smrk smrk... uuuuuuueeeeeeeeeee smrk smrk... OK, dobr je, dost, če ne se bom spet utopila... Tko, mislm, da sm vm zdejle dost zatežila (tipkarskih napak je tut ziher že preveč, pa sm prelena da bi šla še enkrat vse brat in za nazaj popravljat) in grem poiskat kšno žrtev, k je kje bliz telefona in nič hudega sluteč čaka, da ga/jo pokliče simpatija... Na drugi strani bom pa jest hehe... Lep večer še naprej (pa ne izklopte telefona, sej vas itak ne poznam , vam ne bom več težila dones ) živi in pusti živeti Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pika Pikica 7. februar 2006 Prijavi Deli 7. februar 2006 EnglBengl...počaki mal, da pikica zraste, pol si pa z največjim veseljem povabljena v našo družbo, pa jo bo kdo mal popestoval, da boš lahko klepetala...se jaz javim! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Izraz 7. februar 2006 Prijavi Deli 7. februar 2006 Also gut, ich wunsche deutschstammig mann, los!!!! Tuki sam še Heil H... manjka!! Ja baje, da mene ni več tuki gor danes, sem se že prej poslovila. Tako, da karkoli še pišem, to nisem jaz. Kako čemo? Lako čemo. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
EnglBengl 7. februar 2006 Prijavi Deli 7. februar 2006 EnglBengl...počaki mal, da pikica zraste, pol si pa z največjim veseljem povabljena v našo družbo, pa jo bo kdo mal popestoval, da boš lahko klepetala...se jaz javim! Pikica: No, zdej pa dost, če ne boš čist slinasta, pa še drugi si bojo kej mislili... Also gut, ich wunsche deutschstammig mann, los!!!! Tuki sam še Heil H... manjka!! Ja baje, da mene ni več tuki gor danes, sem se že prej poslovila. Tako, da karkoli še pišem, to nisem jaz. Nč bat, sej tist na H. ni bil Nemc. Sm te opozorila pred Avstrjici živi in pusti živeti Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Izraz 7. februar 2006 Prijavi Deli 7. februar 2006 Engi bengi Kdor daje, ta dobi. Ti daješ, ti sigurno dobiš. Če pa ne, je pa nekje ena napaka v vezju. Bodi tehničar, pa najdi, pa popravi, ker tako ne more biti. Ne, ne!! Kako čemo? Lako čemo. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cashy 7. februar 2006 Prijavi Deli 7. februar 2006 kake 3 dneve sem imel sedaj..še na lnf nisem utegnil, razen malo na šihtu poškilit...takoj ko sem s šihta prišel, so se začele vaje z bendom, ki so trajale do polnoči, potem spat in ob petih vstat in spet na šiht, potem vaje z bendom do polnoči, danes pa po šihtu takoj na špil...sicer sem igral za en drek, samo folk je bil pa totalno navdušen, pevca sta bila super smo dobil 25% več, kot smo bili dogovorjeni za tele 3 ure špila zdej pa mal pavze... ne vpraš me nič, ker nič ne vem... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
astra 7. februar 2006 Prijavi Deli 7. februar 2006 Engl, danes je tak dan... Jaz tut nekam osamljena počutim... ..sem mela karto za neko prireditev, ki sem jo komaj dobila, potem pa frendica, ki bi morala z mano odpovedala..in naenkrat NIKOGAR, ki bi šel z mano... :xx!: jah, pridejo taki dnevi... Sem se pa danes nasmejala, kliče en frend, ki ga že dolgo nisem slišala in pravo, živjo Astra.Se mal z njim pogovarjam, potem pa mi klikne, da imam jaz pravzaprav drugo ime.. ..in rečem, od kod pa ti veš, da sem jaz Astra ..pravi, kako to misliš, saj ne vem, sam sem te tako poimenoval...ko kr nekaj te zvezdice gledaš...pa še spomnim se, kako sem lazil okol tebe in mi je na misel prišlo tisto o trnju in zvezdah... bdw...za lunin net še slišal ni...tako, da sva se potem res nasmejala, ko sem mu mal razložila... Astra Per aspera ad astra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
EnglBengl 7. februar 2006 Prijavi Deli 7. februar 2006 Engi bengi Kdor daje, ta dobi. Ti daješ, ti sigurno dobiš. Če pa ne, je pa nekje ena napaka v vezju. Bodi tehničar, pa najdi, pa popravi, ker tako ne more biti. Ne, ne!! Ah, Izraz, v tole z dajanjem jest nč več ne verjamem... Sm dala ja, ampak tist kar sm dobila, me pa še dones tepe Šalo na stran, sej vem, kaj hočeš rečt, ampak če se enkrat tolk odmakneš, je pa težko celo ponudit, kaj šele dat No, ampak sej bo, enkrat bo že. Kar se pa tehnike tiče: samo to ne, lepo prosim, ker jest sm pa za tehniko tok glupa k lavor za poezijo. Ma, sm enkrat skor pol bajte skurla, k sm iz varilca toast pekla... ampak to je že druga štorija. (hvala bogu s smešnim koncem) Lep večer še naprej živi in pusti živeti Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
EnglBengl 7. februar 2006 Prijavi Deli 7. februar 2006 Engl, danes je tak dan... Jaz tut nekam osamljena počutim... ..sem mela karto za neko prireditev, ki sem jo komaj dobila, potem pa frendica, ki bi morala z mano odpovedala..in naenkrat NIKOGAR, ki bi šel z mano... :xx!: jah, pridejo taki dnevi... Sem se pa danes nasmejala, kliče en frend, ki ga že dolgo nisem slišala in pravo, živjo Astra.Se mal z njim pogovarjam, potem pa mi klikne, da imam jaz pravzaprav drugo ime.. ..in rečem, od kod pa ti veš, da sem jaz Astra ..pravi, kako to misliš, saj ne vem, sam sem te tako poimenoval...ko kr nekaj te zvezdice gledaš...pa še spomnim se, kako sem lazil okol tebe in mi je na misel prišlo tisto o trnju in zvezdah... bdw...za lunin net še slišal ni...tako, da sva se potem res nasmejala, ko sem mu mal razložila... Astra Ja, luna v dvojčkih, a ne? Astra, ti k maš tok lep, poetičn, zvezdast nik (najbrž ti res prov paše k celi sliki) se lahko veseliš takega prisrčnega klica. Da bi mene frend/ica poklical/a in reku/la: ojla EnglBengl! bi res debel gledala, ker me je tko poklicala samo ena oseba in še to samo enkrat (in ta oseba še ne zna govorit), pa se nč poetičn in romantičn ne sliš (prej mam asociacijo na kej druzga, ne tako khm.. khm, kako bi rekla, poetičnga ), čeprov je pa res, da mi je zrasu k srcu tale moj nik Aja, če boš pa kdaj ostala brez koga, k bi šel s tabo na prireditev ali v kino ali na sprehod... če dobim varstvo, se lahko komot midve zmenva, čeprov se bojim, da jest nism glih ne vem kako zanimiva družba... zate živi in pusti živeti Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mateja 7. februar 2006 Prijavi Deli 7. februar 2006 za tehniko tok glupa k lavor za poezijo.toj pa ja znana stvar, da so lavorji med najbl poetičnimi .. pih! kr frej jutr ... men se je pa ene (ful dobre) vrste čudež zgodil ... na računu se je kar en denar prikazal, pa ne vem, od kod... na banki pa tud ne vejo in pravjo, da je vse okej, da ga lohk mirno zapravim ... to mi pa res ni treba 2x rečt funchi.si Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 7. februar 2006 Prijavi Deli 7. februar 2006 ...jaz bi tud, jaz bi tud..... Pa še fraj jutr......pa ti si pa res srečkovička....... Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mateja 7. februar 2006 Prijavi Deli 7. februar 2006 pa ti si pa res srečkovička....... ane no (mal prever stanje, mogoče si pa ti tud ) funchi.si Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 7. februar 2006 Prijavi Deli 7. februar 2006 Nisn jaz te sreče...... Bemu, sm pa loto vplačal, mogoč bo pa jutr kaj...... nisn nit štirke vidu že večnost Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 7. februar 2006 Prijavi Deli 7. februar 2006 Hihi, nekaj luštkanga ušpičla, pa še predstavica zdele bla prav fajn (sam sem spet vsa prekajena )(joj, Astra, zakaj nisi v LJ, bi se ti z veseljem pridružila ) Nalivam se s čajem in ugotavljam, da jaz nisem za tele post scene, ampak sem zihr, da se bom do petka čist navadla Eh, fora, lahk sem cel dan brez hrane, pa sploh ne pomislim, če se pa zavestno odločim, pol mi pa kar nekaj manjka skoz smotka.. Grem mal bolj zgodaj spat danes. Englbengl, dej prid na škorpije, bomo tamalčko že pocrkljal.. Boby ma pa nove čevlje Naslednjič, ko si jih bom jaz kupovala, greš z mano na shoping, k ti očitno to ful dogaja Nič, grem mal plane za jutri naredit, pa en homepage še neki dodelat, pa mačku se mal posvetit.. je glihkar zmetal 10 cm visok kup papirjev iz omare dol, hoče povedat, da rabi pozornost... WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
EnglBengl 7. februar 2006 Prijavi Deli 7. februar 2006 Dons sem zmagala ... drugi dan šihta, že sama vse pedenala, čeprav se mi je občasno kr mal zavrtel v glavi in na koncu nisem več znala niti računalnika ugasnit... no, ampak nisem se pa zlomila ... pol sem se pa še s tečnim mulcom ukvarjala... zadnje čase je težek k beton... se spet razvija in pol terorizira bližne :xx!: ... pol sm pa še na jogo šla... smo mel novo inštruktorico k nas je raztegnila k bike... komi hodim ... zdej k sem tko zarustana, je bla tale joga skor tko k body pump... no pranajama je bla tut izvrstna... polna brezplačnih subtilnih arom... Zame, dan 1A Pa , , vsem, ki to rabite (Engi)... Bravo Valkira!!!!!!!!!!!!!! Vesela zate! Sej sm vedla, da se boš znajdla!!! Pa en pobož zate in tvojga Batmana , sej bo. Dokler ga ne ulovi puberteta, bo šlo na izi, pol bo bolj kriza, ampak tu to bosta prežvela. Englbengl, dej prid na škorpije, bomo tamalčko že pocrkljal.. Aliana, najprej mi prosmi, butcu butastemu, razloži, kaj so to škorpije Če ma to kej s tem, a si škorpijon al ne, pol sm itak na pol vaša (k mam ascendent v škorpijonu) Tko, zdej grem pa filmčk gledat - joj, miljonkrat sm ga že vidla, pa mi je še zmer všeč - živi in pusti živeti Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts