Marsa 9. februar 2006 Avtor Prijavi Deli 9. februar 2006 od a do zhnj. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
AmonRaa 9. februar 2006 Prijavi Deli 9. februar 2006 Ahhh....Jst sm zopet samotar, že skoraj leto dni.... Če bi dobil pravo osebo bi bil takoj za otročička.... No, ne glih takoj, čez nekaj časa seveda... Citiraj Resnica je samo ena, vse ostalo je iluzija. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Nordika 10. februar 2006 Prijavi Deli 10. februar 2006 Men je za vedno ostalo v glavi nekja kar nam je rekla ena profesorica v 1. letniku srednje in sicer, da si vsaka ženska enkrat v življenju tako močno zaželi biti mama, da potem sploh ni več vprašanje odločitve ja ali ne. Moram rečt, da mi je s tem vse pokvarla, ker sem jst potem veselo na vse pozabla, ker me bo itak zagrablo, ko me bo, a ne! No in zdej sm stara 30 in me še ni in si mislim, kera kura trapasta!V bistvu res nimam neke želje po otroku, čeprav opažam spremembe, da mi niso vsi več tok odbijajoči, kot so mi bili včasih, predvsem pa sem se začela zavedati, da če ga ne bom imela mi bo, ko bom stara 50 žal, da ga nimam. Pa še ena stvar je, vedno vsi govorijo, da čas kar leti ko imaš otroke in to je še en velik problem pri meni, ker sem full obremenjena z minljivostjo - lastno predvsem tako da mi je ta misel, da si z otroci zagotoviš nesmrtnost kar tolažilna. Kakorkoli že imam vse pogoje, da bi ga lahko imela, še tabletk ne jemljem več, tko da bomo videli. Citiraj Support bacteria, they're the only culture some people have! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 10. februar 2006 Prijavi Deli 10. februar 2006 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 10. februar 2006 Avtor Prijavi Deli 10. februar 2006 lustn pises, tko iskreno pa tko. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Nordika 10. februar 2006 Prijavi Deli 10. februar 2006 Ja, ta tema mi je zelo aktualna v 'real life', ker mi moj mož (ki še vedno včasih misli da je star 17 in se temu primerno obnaša) že prav teži kdaj bo kej jst se pa neki izmikam. Čeprav mu je vse jasno, ker sem tud njemu razložila vse moje pomisleke in otrok je taka odgovornost, da jst ne bom se kar spustila v to samo zato, ker mi kdo reče da je fino. Sploh moram prit do te točke v moji glavi, ko bom vedela da ne bom zamerila mojemu možu, ali otroku, ker zdaj nimam več tok časa zase in da kdaj kam ne morem, on gre pa lahko samo zato, ker imam doma otroka za čuvat. Pri nama je tudi taka situacija, da noben od naju nima več staršev - torej nobenih tašč in babic, da bodo vnučke čuvale, medtem, ko bova midva si vzela kakšen večer zase. Takole kukr jih poznam, vsi dobijo kar veliko pomoči od sorodnikov, pa še potem jamrajo kok majo dela - to me tud mal skrbi, ja. Citiraj Support bacteria, they're the only culture some people have! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 10. februar 2006 Avtor Prijavi Deli 10. februar 2006 okol tega te naj tolk ne skrbi; mi smo bli 10 let podnajemniki, prvo leto lajfa ga NIHCE ni cuval nikol!pa ma tamal obe babici.Moje mame nisem hotla gnjavit (pa nisem hotla vmesavanja), s 'tasco' pa tedaj vec let nismo govorili...tko da sva bla za vse sama, sama sama... pa tud - saj sva bla DVA!!!!res ne stekam kaj je treba tolk zganjat okol tega, druzina je druzina, naj se zase rihta, po svoje. sva se pa tud tko odlocla, itak, ker mi ni nic bolj TECNEGA, kot pa da me nekdo komandira, gleda kaj pocnem, se vtika v moje poteze in recimo v mojo vzgojo.pa mam dbest mat, pa vseen nocem tega, ne maram. tko da - kar je enmu totalna pomanjkljivost, je drugmu lohk prednost. Ko so k sestricni in frendicam mame uletele 'pomagat' - torej kuhat mirkat prat itd.sem bila sama celo prezirljiva mal do tega.se mi je zdel 'liksirasto' (en nas izraz, ki pomeni podobno, sam ni tolk stopnjevan pojem kot ce bi uporabila recimo 'serasto' ). tko da, nekdo ga isti hip ze podturi starsem, bliznjim....nekdo pa sam fura svoje zadeve.nekdo se v primeru slednjega pritozuje, mu ni kul, nekomu pa je to edina varianta.recimo men. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Nordika 10. februar 2006 Prijavi Deli 10. februar 2006 No, sej če pomislim to kar drži kar si napisala, sej če bi ga čuvala moja mama na primer bi mi blo še kul, samo potem bi se pa verjetno čez njegovo pritoževala (mogoče). Sej v velik primerih je tko, da potem slišim vse kako se pritožujejo čez tastare kako kej počnejo Zaradi tega jih bom še vedno imela, če bo vse ostalo klapalo, potem sploh ni panike Citiraj Support bacteria, they're the only culture some people have! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cosma 10. februar 2006 Prijavi Deli 10. februar 2006 liksirasto .....heh, jaz sem pa ravno rekla, ko bom imela otroke, jih bo po celi vasi zadosti, tak indijanski način vzgoje mi je všeč, kjer cela vas vzgaja otroka, kot svojega. Seveda je vas v mojem primeru zelo omejena.Moje prepričanje sledi iz tega, ker je moja sestra zelo navezana na mamo, recimo, ko je bila dojenc je ni smel hraniti nihče razen mame. Čim je oče prijel za stekleničko je nehala jest. 1x jo je pustila pri sosedi, ker je imela zdravniški pregled in je tamala cel cajt jokala in ni jedla, da je uboga soseda mislila, da je zbolela, čim je mama prišla nazaj je utihnila in požrla celo flaško mleka Men se zdi grozljivo, če bi imela enga tazga dojenca, k je bila moja sestra, pa da bi bila priklopljena nanj 24 ur se mi odtrga Jaz sem bila njeno čisto nasprotje, nisem nikol cmerla in težila in sem bila zelo samostojen otroče in sem nekako živela v simbiozi z mojo bližnjo okolico, sem imela na zalogi še eno dodatno mamo in še nekaj zlatih tet, pa nihče od njih ni bil moj pravi sorodnik. Citiraj Jas te mam tak radaI am feeling very olympic todayIs time the only thing you are waiting for?Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa! Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day. Dalai LamaMajhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 10. februar 2006 Avtor Prijavi Deli 10. februar 2006 ne skrbi, Nordika, vse bo kul in ko bo, bo pravi cas. to vsacga skrbi, vsakdo se podobno sprasuje... eni so bolj za tamale ze skoz, drugi manj.... vendar skoraj vsi starsi pa se trudijo po svojih najboljsih moceh... tko se bos tud ti... * Cosma, ja, saj men je to tud vsec.sam da jaz ne zivim v indijanski vasi....saj je cist lustno sicer... sam... sem mela s frendicami tko, pa moram rect, da me je obremenjevalo.. nekak mam RES rada svoj mir pa za svoje zadeve sama skrbim.....tud se mi ne da tolk prilagajat, ne maram nasvetov, ne da se mi skoz okol tamalga da se vse vrti, hocem da je vse normalno, ne pa da se navadi, da jih je 5 okol njega skoz, da mu od psredaj in zadaj strezejo.... men se zdi tko, kakrsna si druzina.eni so ful druzabni, skoz majo folk okol, druzinski, stalno se s kom dobivajo in tko, hodjo kam, 'skupy' pa vse...eni smo pa taki mal recimo posebnezi, pa nam je vsec, da vsak po svoje prchka, pa smo pac na tak nacin skupy. Plus - ko sem bla s tamalim v bolnici (3x v 1. letu) - sem MORALA bit jaz... nobene babice tete in frende niso mogle bit aktualne.pa te tud to na nek nacin zamisli, pa se... itak si sam, SAM moras pac shendlat to.Tud ne grejo babice na roditeljske sestanke... je pa res, da je dbest da ma otrok tale okolja, ce jih seveda ima.in mi je tud vsec, da je kasneje moja mama s svojo vzgojo, nacinom se tud tamalega dotaknila, se razumeta.. in kasnej ga je dostkrat cuvala... clo smo bli 1 let pri njej, ker smo se moral z enoletnim v 3 tednih preselt, pa nismo mogli nic druzga tko hitr najt....tko da, se tud pozna ta njen vpliv... sta si po eni strani clo bolj podobna kot midve z mamo..... vendar, osebno menim, da morjo bit tamladi skup, tastari pa posebej. hocem rect, druzina naj bo druzina, brez tasc in tega. v isti bivalni skupnosti...... ce bi v isti sapi, ko bi hotla imet otroka, razmisljala ojoj 24 ur, no saj ga bodo mele pa babice, potem bi to bilo zame podobno, kot ce bi razmisljala, ko bi hotla nastopit nov job, ki zahteva celga tebe, no saj pri kakem projektu mi bodo pa pomagal, pa kdaj lohk tud spricam mal.....nema shpricanja, pa sam mors pedenat. TI sam odgovarjas.... ~ tam v eni vasi, nekoc nekje, ki bi bila, v enem drugem svetu, v nekaksni komuni taki lunini posebni, pa bi mi podobna ureditev morda bila bolj vsec. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
coccinelle 10. februar 2006 Prijavi Deli 10. februar 2006 no, saj o tem sem že nekje pisala... sicer imam čisto rada otroke, ponavadi se z njimi hitro poštekam... a nikdar in nikoli nisem imela nikakršne želje po lastnih mladičih... nasprotno, že od nekdaj me je na smrt strah materinstva in vsega, kar pride s tem... Citiraj ポローナ Pikapolonica (my blog) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 10. februar 2006 Prijavi Deli 10. februar 2006 no, saj o tem sem že nekje pisala... sicer imam čisto rada otroke, ponavadi se z njimi hitro poštekam... a nikdar in nikoli nisem imela nikakršne želje po lastnih mladičih... nasprotno, že od nekdaj me je na smrt strah materinstva in vsega, kar pride s tem...Kaj si tršica Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
coccinelle 10. februar 2006 Prijavi Deli 10. februar 2006 nope je pa bla moja mama Citiraj ポローナ Pikapolonica (my blog) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 11. februar 2006 Avtor Prijavi Deli 11. februar 2006 no, saj o tem sem že nekje pisala... sicer imam čisto rada otroke, ponavadi se z njimi hitro poštekam... a nikdar in nikoli nisem imela nikakršne želje po lastnih mladičih... nasprotno, že od nekdaj me je na smrt strah materinstva in vsega, kar pride s tem...ma saj tu je mene zanimala predvsem ZHELJA...zakaj?odkod izvira? pol smo zabluzil...jaz sem hotla sam poudart, da ne more bit/ne sme/ni najbolje, da je - neka zhelja sam iz tega: 'iiiiiiiiiiiiiiii, si jih tolk zhelim imet"...no...nekak se mi zdi, da ni zrelo morda, pa to so obcutljive teme, je tud obcutljivo pa morda zato tud kdaj napak razumljeno kaj..recimo pravim, sami za vse, femili pa to.no, v bistvu pa je tamal nestetokrat spal pri kakih frendih, bil nekje, skoz ga je torej *nekdo cuval*..torej - halo!! kaj pa govorim, pravim da za vse sami in da je treba pac to sprejet, a hkrati pa sem si seveda izvolila tud katere tele uslugice. sam!!!! nisem tko planirala.. to je bla POT OD TAMALEGA... da je on tolk 'wanted', da ga hocjo, vabjo, se puljo zanj. ne res - so obstajal vikendi, ko sem se bunila, da halo, a lohk svojga otroka clo mal vidim mogoce... sam nikol nisem v osnovi tko zastavljala....da bom, ko bo...da si zelim, ker iiiiiiiiii - si bom s punckami kitke spletala pa da mi ne bo dolgcas pa da me bo vsaj en razumel pa da bom mela vsaj enga svojga...men so to... cudni.. razlogi. pac se zgodi.. in si zelis.. in je fajn.. sam tud ni fajn... VSE je... 'najboljse ne prihaja samo, prihaja v druzbi vsega' (tagore) Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest mačona 11. februar 2006 Prijavi Deli 11. februar 2006 jaz tašči in fantovim sorodnikom ne bi pustila niti blizu otroku, svojim staršem ja, svoji žlahti zelo malo, pa še to, ko bi nil večji. sem tudi jaz taka, da ne maram vmešavanja in nasvetov, pa da bi kdo pri meni visel, mi delal red - ogaba! ne prenesem, da kdo kaj od mene pričakuje (tašča recimo se je pritoževala, da ker sem toliko mlajša od fanta, da bo on že star, ko bova mela froca. :xx!: ona bi bla pač rada babica, sam meni gre to na kurac in samo zaradi tega ne bom mela froca - tudi iz protesta in kljubovanja ne. sliši se smešno, a jaz marsičesa ne počnem iz protesta, če je v nasprotju z mojimi prepričanji, še toliko bolj).vem pa, da bi foter bil ful ponosen. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 11. februar 2006 Avtor Prijavi Deli 11. februar 2006 ja mas kar prav macona... ko je se cist pikrich, je fajn da ga starsi pedenajo...jaz si niti obiskov nisem zelela, je bil cist intimni druzinski dogodek to.....ti pase bit v temle gnezdecu, brez vsega schtraufenpachta... torej ne sam da nisem rabla pa da hotla sama za vse pa brez vmesavanja pa vse to, dejansko mi ni pasal met guzve okol.. pa vsega tega...pac...kot je v astrologiji... najprej smo mi sami, svoje telo... dotikamo se sebe, mame pol, oceta... se muckamo.. spoznavamo, pri enem mescu nekak (povprecno) se sele nasmehnemo (x!x) - v smislu, da res vemo, da smo se nasmehnili *drugemu*....in tako dalje. dojencek ne rabi vseh teh energij....ja, ponekod pa majo v teh skupnostih blazno fajn... tud sama bi zivela v taksni, prav res... ck ck, otroc se ganjajo, nagi, zdravi, blescecih oci in zob, radovedni, z naravo v stiku... jes jes in se enkrat jes!!! x!x vendar... zivim v ljubljani. in v casu ki pac je...pol sele nekak so pa skratka tudi drugi - sestricne, sorodniki, prijatelji in tako dalje (3. hisa)..... vsak ma pa svoj model, ne sam, ker bi ga hotel met takega, vendar ker je se z nekom (in pol se s kom morda, pac ce ni sam dvoclanska druzina) ustvaril tak model, kot ga je..... ... nas pripelje lajf vcas cist drugac kot smo si predstavljal, pa je vendarle to dbest in nasa prava pot...ena od... saj ni zabetoniran... 'zelja po otroku' pa se nekak vcas zgodi *prepozno*... v smislu: ne zeli si ga imet (prav res, tud iskreno do sebe), nima skratka te zelje (in vcas so najvecji ustvarjalci za otroke ali pa sploh ustvarjalci) bili oz. so brez otrok....ker ne marajo otrok? ker nimajo tega filinga za tamale?ker jim ni vsec njihova druzba?ker si jih ne zelijo vzgajat?wrong! sam so se tko odlocil.no in vcasih torej dejansko ni te zhelje, vcasih pa kasneje vseeno pride zhelja po otroku.... in potem pa postane lahko prevec vneta in zatripana, obsedenost, 'lovljenje zadnjega vlaka'....vendar to ni velikokrat...pogosto je ta zhelja pravzaprav posledica naucenega oz. 'kako naj bi bilo'.... vcasih potem clovek, ki si ne zeli met otroka (prav res in dejansko ne zeli, ce se iskreno sooci s sabo), cuti nekaksno slabo vest do druzbe... skoz ga sprasujejo, ti kaj pa kaj ti... a bodo kaksni otroc, saj si ze dost star/a in tako dalje... in pol mislijo da bogvekaj al da je gej... in svasta....no, to je zhelja drugih lohk torej sam, ne nasa.(*zato pa sem se hotla poglabljat v zheljo samo). po eni strani pa je plemenito, da namest da si nujno zelis 'svojega' (moje pa to), da ga posvojis, tolk jih je ze, zeljnih morda ravno tebe!in je pol cist isto *tvoj*.ja vem, kao ni...gensko pac ni...sam usojena sta si pa vseen, paseta si tud.saj tud s partnerjem nista v sorodu, pa sta se nasla in sta za skupaj in je on 'tvoj'. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Nordika 11. februar 2006 Prijavi Deli 11. februar 2006 Men res včasih drugi delajo, ne bi rekla slabo vest, ampak občutek da je z mano neki narobe, ker še nimam otrok. Tud v službi npr. kar naprej poslušam, da sej zdej bom pa jst kmal na vrsti, ko gre kakšna na porodniško, ker jst pa ja mam vse pogoje za otroka. Sam noben zgleda ne vid, da je stanovanje , služba, mož vse lepo in prav ampak v resnici pa pri želji po otroku nimajo kaj dosti zraven - vsaj pri meni vse te stvari, nič ne spremenijo.Ne vem zakaj smo ene take in zakaj si pa nekatere blazno želijo imeti otroke, jaz osebno bi rajš vidla, da bi bila ena izmed tistih, ki so se spustile v to brez problemov in pomislekov - full lažje, res. Mogoče se pa oklepam lastnega otroštva in nočem biti nekomu mama, ker potem sem jaz kar naenkrat tista v katero bodo oči uprte, ko bo kaj narobe, ko bo treba pomagat, bit odrasel........... 1 Citiraj Support bacteria, they're the only culture some people have! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest mačona 11. februar 2006 Prijavi Deli 11. februar 2006 nič ne more biti s tabo narobe, če le ravnaš po svojih vzgibih. drugi niso pomembni. pa naj se probajo vživet v tvojo mentaliteto, če so frajerji, namesto da ti vzbujajo slabo vest.ko bo cajt, bo tudi otrok, če pa ne bo pravi cajt za to, tudi OK. dokler delaš v skladu s samo seboj. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Magenta 21. marec 2011 Prijavi Deli 21. marec 2011 NOPE, nimam in si ne želim. In počutim se odlično!Na netu je precej dobrih sajtov za ljudi, ki si jih ne želijo in zelo dobro opisujejo vse razloge zakaj. 3 Citiraj " We begin to find and become ourselves when we notice how we are already found, already truly, entirely, wildly, messily, marvelously who we were born to be." Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
AirMax 12. maj 2011 Prijavi Deli 12. maj 2011 Se podpišem pod zadnji post v temi.. Tudi sam si jih ne želim.. Nimam živcev in energije zato.. Vsem, ki si jih želite oz jih imate pa želim veliko sreče pri vzgoji in upam, da boste vzgojili dobre in poštene ljudi.. 2 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 12. maj 2011 Avtor Prijavi Deli 12. maj 2011 Pošteno. Men se zdi da je pogosto 'želja po otroku' tud nekakšen *predpis* - kako naj bi bilo itd.Morda si jih mnogi, ki jih imajo, sploh niso tolk zlo želeli (oz. si jih ne želijo)... oz. ne morda, pač pa ziher (saj je ful zapuščenih in tako ali drugače zlorabljenih otrok). Men se zdi to normalno, da si jih kdo ne želi (poznam ogromno takega folka).K sreči so zdaj tud malo bolj sproščeni cajti (v tem smislu), da ni več neka panika, če jih pa zdaj nekdo nima. 1 Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tjazy 12. maj 2011 Prijavi Deli 12. maj 2011 Pri tem in po mojih izkušnjah želja tukaj nima nobene veze. 1 Citiraj *** SVET JE NAREJEN PREPROSTO *** Tjazy Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Alan_New 12. maj 2011 Prijavi Deli 12. maj 2011 Biološki in družbeni pritiski naredijo svoje. Citiraj Possible—but highly unlikely. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.