Skoči na vsebino

Gospodarske reforme

astra

Recommended Posts

Pred nami so gospodarske reforme, ki jih vlada že nekaj časa napoveduje.

Tudi med strokovnjaki se krešejo mnenja, zakaj ne bi še mi povedali svoje... x;)x

Tam v eni temi je Belcebub natrosil toliko neumnosti o enotni davčni stopnji in znižanju davka na plače, da se moram oglasiti.

Sem proti enotni davčni stopnji, ker pomeni še večjo polarizacijo. Prav tako bo preveč obremenila dejavnosti, na katerih bi lahko temeljil naš razvoj, recimo turizem.Da o kulturi sploh ne govorim...

Belcebub je tam omenjal izračune, s katerimi dokazuje, da recimo srednje plačan sloj ljudi ne bo na škodi.Ker je izhajal iz napačne predpostavke x!x x!x x!x

Davek na plače se res znižuje, vendar to pomeni razbremenitev gospodarstva, ne pa višjih neto plač x!x .In takšni, ki nimajo pojma, poskušajo prepričati druge... :xx!:

Naj bo vsem jasno.Prihranek, ki bo nastal zaradi manjšega davka na plače, ostane PODJETJEM...ne bo se prelil v višje plače zaposlenih...zato bi tudi enotna davčna stopnja pomenila dodatno obremenitev prebivalstva, saj bi se zvišali izdatki za vsakdanje zadeve...

Kakšno pa je vaše mnenje?

Podpirate reforme? Zakaj? Zakaj ne?

Astra

Per aspera ad astra
Deli na socialnih omrežjih

Guest sstane
Podpirate reforme? Zakaj? Zakaj ne?

Astra

Če ne bo vlada na ultimat sindikatov o umiku EDS odgovorila s sprejetjem Delnice Države, se s tabo strinjam.

Najebali bodi tisti, ki vedno najebejo :o|o:

Sicer se na ekonomijo spoznam ko na zadnji somalski sneg,

....bi še dodala in na slovensko gospodarstvo, ki je še vedno nekako podoben ruskemu administrativnemu razvoju.....

...brala neke ocene našega gospodarstva in celotnega finančnega razvoja.... xrolleyesx kukulele po teh ocenah smo nekako v stadiju somalskega snega, žal. Bo že boljše, enkrat.

Jas te mam tak rada

I am feeling very olympic today

Is time the only thing you are waiting for?

Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa!

Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day.

Dalai Lama

Majhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe)

Guest sstane
Bo, bo, naš problem majhnega naroda, ki ga je najlepše pel ravno Prešeren, je pa v tem, da zato, ker nismo enaki v ničemer, težimo k enakosti v vsem.

Seveda podpiram reforme,saj spoh nimamo druge izbire! xrolleyesx No,moja napaka;lahko gremo nazaj v socializem,da bomo imeli vsi enako.

Sami smo se odočili leta 1990 za kapitalizem in tržno gospodarstvo,tako da ne klobasat,kako bi naredili reforme,pri katerih ne bi bilo žrtvenih ovc!Sindikati pa naj služijo pri uveljavjanju pravic delavcev,ne pa pri snovanju gospodarske politike.

Guest sstane
Seveda podpiram reforme,saj spoh nimamo druge izbire! xrolleyesx No,moja napaka;lahko gremo nazaj v socializem,da bomo imeli vsi enako.

Sami smo se odočili leta 1990 za kapitalizem in tržno gospodarstvo,tako da ne klobasat,kako bi naredili reforme,pri katerih ne bi bilo žrtvenih ovc!Sindikati pa naj služijo pri uveljavjanju pravic delavcev,ne pa pri snovanju gospodarske politike.

Tako je, potrebno je izpeljati kapitalizem do kraja. Dobiček vsakega podjetja je od lastnikov, ne pa od delavcev. Tudi tistih v državni upravi, z vlado in ministri vred, ne x;)x

Pa tisti dohtar, ki bo imel najmanj bolnikov v svoji fari, mora imet največjo, ne pa najnižjo plačo x;)x

Hm tuki pa lahko pride do zlorab

:vragec: Sej vete sekira v roke pa glava stran in ni več bolan :vragec: :vragec: Torej en bolnik manj ( joj kako dons razmišlam)

Nekoga moraš imeti rad,

pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen,...

Ivan Minatti (1924)

Guest sstane
Saj jaz tudi nisem mislim na to z uvedbo totalnega kapitalizma, pač pa na delitev dobička vsem lastnikom vseh podjetij, tudi podjetja država x;)x

Hja z uvedbo reform se bo marsikaj spremenilo. Zanima me če kdo od Vas ve ali tudi mogoče ugasnejo naslednje pravice: Stroški za prevoz na delovno mesto, neplačan odmor za prehrano, dodatek na delavno dobo... Če bodo ukinili te dodatke ali jih bodo nadomestili s kakšnimi drugimi? Morda kdo ve kaj o tem?? oz ali je naš minister brez listnice Damjanček to kej drugač uredil?'

Nekoga moraš imeti rad,

pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen,...

Ivan Minatti (1924)

Guest sstane
Hja z uvedbo reform se bo marsikaj spremenilo. Zanima me če kdo od Vas ve ali tudi mogoče ugasnejo naslednje pravice: Stroški za prevoz na delovno mesto, neplačan odmor za prehrano, dodatek na delavno dobo... Če bodo ukinili te dodatke ali jih bodo nadomestili s kakšnimi drugimi? Morda kdo ve kaj o tem?? oz ali je naš minister brez listnice Damjanček to kej drugač uredil?'

Če ne bo on, bo pa Drnovšek, vidiš, da je začel komandirat tako, kot se spodobi za predsednika podjetja, ki je v enakopravni lasti vseh državljanov x;)x

No, te argumentacije pa smo že od nekoga brali tukaj na lnf.Samo nick zamenjan, besede ostale enake... :xx!:

Škoda, da uničijo takšni kot si ti vsako temo, kjer bi se dalo tudi argumentirano razpravljati...o vseh za in proti...

Nisem PROTI vsem reformam...in nisem ZA vse reforme...

Mislim, da si kot državljanka te države zaslužim, da država dela v naše dobro, ne pa da smo poskusni zajci ...in če ne bo ratalo, jih naslednjič pač ne bomo volili...ampak nekoga drugega, ki bo spet imel kup novih idej..

In če te kaj potolaži, jaz bom z EDS na boljšem...kar se dohodkov tiče...pri tem pa bom okoli sebe gledala vedno več revščine...

Astra

Per aspera ad astra

Lubči, ne skrbi, precej dobro se spoznam na te zadeve...

In manipuliraš z besedami, precej, večini in tako dalje...

Malo si poglej cifre, KOLIKO je tistih, ki jim bo boljše..pa potem govori.

Astra

Per aspera ad astra

Tipično LDSovse neumnosti. S čim bo obremenila turizem? Lahko bi tudi vedela, da ima turizem zelo nizko dodano vrednost.

Belcebub: zelo se motiš, ravno turizem ima zelo visoko dodano vrednost.....

Astra: drugi teden imam predavanje o "naši branži"...zaenkrat pa niti dacarji sami ne vedo, kaj nam nova dav. zakonodaja prinaša( stvari kao še niso dorečene)...

...sem pa prelistala nov obrazec za oddajo dohodnine...veliko je novih rubrik

...med drugim 1220 dohodki verskih delavcev

...3213 dohodek agrarne skupnosti, ki se pripiše zavezancu.

....4300 obresti..

Na splošno pa se mi zdi, da je vlada v tem letu delovala zelo zmedeno......v nekem obdobju smo nek davek plačali...pa so ugotovili, da se ta prejemek ne obdavčuje...ga bodo vrnili....vpišite v doh. napoved.....halo, državi sem dala brezobrestni kredit.

Guest sstane
Pa še nekaj je treba dodati. Večina ljudi vidi EDS samo kot povišanje DDV-ja. Bistvo pa je EDS pri osebnih dohodkih, kajti razbremeniti je treba najboljše strokovnjake, ki so dobro plačani. Slovenija ima pa najvišje dajatve v Evropi za najbolje plačane strokovnjake.

Da, kar visok del davka na dobiček je skrit v tej postavki.

Enja, saj vem, samo se mi z B ne da več debatirat... :xx!: ..sploh če izjavi, da ima turizem majhno dodano vrdnost.Tukaj so zadeve tako kompleksne...da omenim samo vhodne stroške...

In ravno tam, kjer je vsaj po moje naša največja prihodnost, delajo največje napake.jezi me, ker delajo eksperimente, še ministri se ne morejo uskladiti med seboj...b pa tukaj vse jasno in natanko ve...

Ja, cela zmeda je... xrolleyesx

Ekonomija je itak moj poklic...pa dostikrat marsičesa ne razumem.kako naj potem razumejo tisti, ki o tem nimajo pojma.zato pa se mi zdi nesramno, da obstajajo B-ji, ki zavajajo...

:xx!:

Astra

Per aspera ad astra

Guest sstane

Damjan želi spremeniti delitev dodane vrednosti v smeri več dobička na račun zmanjšanja plač, kar je prav, toda, socialni minimum je meja, pod katero se ne da.

Matematično je to enostavna formula, ki zmanjšuje razpone.

Vprašaj kakšnega ekonomista, pa boš videla, da to ni res.

...in to je sprejela tista vlada, ki jo je imela Astra tako rada. Kakšna frustracija.

Belcebub: sem ekonomist x:Dx .....ne, tale zmešnjava je delo ZDAJŠNJE vlade x^x ...pa ne kritiziram vse povprek...nekaj področij, kjer so zelo visoki prihodki, pa do sedaj niso bila obdavčena, so že odkrili...prav je tako...

....če pa postavijo rok, za oddajo nekega obrazca...in še dva dni pred iztekom tega roka, niti najbolj pristojni, ne vedo dat določene informacije- ja temu pa lahko rečemo stihija

Davčna zakonodaja je pač napisana zanič.

Napisala sem jo pa jaz x^x ..ali kako...

Ne, ne....govorila sem o zelo konkretni stvari...ZDAJŠNJA vlada je pred pol leta uvedla davek na "nekaj", pa si je po mesecu dni premislila....denar bo pa vrnila,...ko pač bo.....

Dajmo nekaj razčistiti.Očitno je samo B tisti tukaj, ki vse razume in mu je vse jasno...in fanatično podpira tudi nepravilnosti, samo da jih je sprejela vlada.

Končala sem faks, ekonomijo, z možem imava podjetje, 35 zaposlenih.

Zastopstvo, distribucija in proizvodnja.Zaposlene imamo vse sorte ljudi, od nekvalificiranih do tistih z visoko izobrazbo.Ne mi potem govoriti, da nimam pojma, ker smo lahko sami izračunali, koliko bo kdo na zgubi in kdo bo profitiral...Imamo namreč procentualno natanko tako strukturo zaposlenih, kot je slovensko povprečje..

Toliko o tem, koliko sem kvalificirana za pisanje o tej temi.

Nikoli in nikdar nisem bila član nobene stranke, tudi ZK ne. Volim tiste, za katere smatram, da bodo ustavrili najboljše pogoje za delo in življenje.Ustvarjam v vseh časih, pod to in prejšnjo vlado...nisem visela nekje v ozadju in čakala, da pride z novo vlado mojih pet minut, ko se bom lahko povzpela ..in začela soliti pamet.

in še nekaj o teh neoliberalcih. Res, da se mora predvsem vsak sam truditi, da si izboljša življenje.Živeti pa želim tudi v SOCIALNI državi, kjer bodo lahko dostojno živeli tudi tisti, ki jim življenje ne prinaša vsega na pladnju.Kjer bodo lahko dostojno živeli tudi tisti, ki se zaradi osebnostnih potez ali pa zaradi dejstav, da so se rodili v družini, kjer okoliščine niso bile naklonjene učenju, študiju...niso sposobni boriti zase...

Spadam med tiste, ki plačujejo največji % davkov...in želim, da tako tudi ostane. Od države pa pričakujem, da bo razumno trošila moj denar in ustvarjala pogoje za življenje tudi manj privilegiranih...

Hočem skandinavski model, ne pa ameriškega.Ne želim živeti v vili, ki jo bom morala odeti z visoko ograjo, da ne bom videla revščine okoli sebe...

Astra

Per aspera ad astra

Hočem skandinavski model, ne pa ameriškega.

:palec: :palec: :palec: xyesx

*

sploh nisem sla gledat v tole temo, ker me vse cist zivcno dela, kar je povezanga.

Pridruzujem se Enjinemu komentarju tud nekje zadaj, ko je napisala, da cist zmedeno delujejo.

res, zmedeno, pa vse nizji nivoji so....

ni mi vsec kam gremo.

JA - sem pa tud jaz bla za reforme.

PA KAJ!! to se ne pomen, da se moram zdaj kot tutek strinjat z vsemi nebulozami.

jasno da sem hotla da bojo spremembe na boljs. da bomo sli naprej.

ne pa na slabs pa nazaj.

in seveda, mene zanima kaj to zame pomen, za navadnega cloveka....

ogabno. za znort. za se preselt.

in tako torej rajs ne razmisljam o tem, pa se znajdem tko kot do zdaj - tedaj je blo bedno, kar se enih stvari tice, zdaj je bedno, kar se drugih.

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...